Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

közéleti-tudományos-politikai-művészeti-fantázia platform

Idegbaj.blog.hu

Idegbaj.blog.hu

Mire lenne jó nekünk Magyar Péter ?!?

2024. május 02. - Diorella Queen

   Javaslom hogy, mindenki tegye fel magának ezt a kérdést. Aztán próbálja is megválaszolni, ahogy én is tettem.

Nem a szívem csücske a Peti, de nem tartom árulónak. Nem árulta el az országot, és nem ártott eddig a magyar népléleknek. A maffiacsaládját árulta ez, az meg kit érdekel ?! Na ugye! Számkivetett lett, de ez az ő döntése volt .

Tagadhatatlanul berobbant a politikába ez az ember. Könnyű volt neki, nem a legaljáról kezdte a pályafutását, mint mondjuk egy piaci zöldséges vállalkozó, aki a káposztájával kezd el kampányolni. De ne irigykedjünk, nekünk végül is teljesen mindegy hogy és miként robban be a közéletbe ez a fickó. Itt van és valamit akar . Az a  valami pedig a változás. Magyar Péter tehát nem más, mint a változás szele. És reménye.

A nagy kérdés mindössze annyi, mire lesz ő jó nekünk, a magyar népnek és Magyarországnak ?

Véget vet ennek a maffia kormányzásnak ? Eltünteti egyszer s mindenkorra ezt a poshadt szagú, vén Fideszt a fenébe ? És ha legyőzné az összes pártot, akkor utána mi történne?

Magyarország felszabadul végre a nagy elnyomás alól ? Brüsszel a barátunk lesz ? Eljön a kapitalizmus kis hazánkba és többé nem támogatjuk a kisgazdákat, a sokgyerekes családokat ? Eljő a valódi kiválasztódás és evolúció ideje? Az erősebb kutya/ cég / gazdálkodó / kereskedő stb marad életben a többi pedig ne csináljon gyereket és vállalkozást, ha nem életképes magától ? Jut eszembe ! A bankokra is vonatkozik ám ugyan ez! K & H már is lehúzhatná a rolót és még pár magyar bank.

Na szóval mindenki tegye fel a kérdést  magának ! Mit vár a Magyar Pétertől és miért ne Hadházy  Ákos?  A legjobb lenne a kettőt egybe gyúrni egy kommandós csapattal. Az egyik feltárná a gyalázatosságokat a másik ajvékolna és igazságot szolgáltatna. Egész jó csapat lennének.

De legalább az orosz elnyomásnak és befolyásnak vége lehetne már. Egyszer s mindenkorra ! És elkezdhetnénk lassan, de biztosan araszolni a fejlett és fejlődésre képes nyugati országokhoz !

A szocializmus eszméje viszont már  mélyen a bőrünk alá ivódott. Mindenkié alá. Legyen az egyszerű ember, vagy politikus. A kéz kezet mos és hasonló módszerek már megrohasztották a gyerekeink és talán már az unokák lelkét is. Ebből kitörni csak úgy lehetséges, ha ....?

És ez itt a nagy kérdés. Hogyan?

A bejegyzés trackback címe:

https://idegbaj.blog.hu/api/trackback/id/tr2018395141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pollutio 2024.05.08. 10:02:49

@Neytiri1: A gyónás nagyon régi intézménye a római katolikus vallásnak, és a gyóntatók korábban sem adhattak ki olyan információkat (lett légyen bármilyen színű kormányzat hatalmon), amelyekre hivatásuknál fogva titoktartási kötelezettségük áll(t) fenn. Ebben a mostani módosítás semmilyen változást nem hozott. A szabályozási koherencia követelte meg azt, hogy a gyermekvédelmi jelzőrendszerre vonatkozó szabályok szigorításával
a közfeladatellátás körén kívül eső tevékenység (amilyen a vallás) továbbra se tartozzon a jelzési vagy együttműködési kötelezettség körébe, ahogyan soha semmikor nem is tartozott oda. Szóval jelezném, hogy az égadta világon semmi sem változott eszen a téren a szabályozásban a korábbiakhoz képest...

pollutio 2024.05.08. 10:10:16

@Neytiri1: Ja ez mind van, csak a mentőcsónak szivárog, a tea felszíne bebőrösödött a hosszú filteres áztatástól, a kávé huszadjára van újramelegítve, így keserű mint az epe és kátrányos mellékíze van, az eper a dinnye és sárgabarack penészes, a zöldborsó ugyan valóban friss, de tele van kukaccal, a vadas konzervből van, a tévén csak a Dikh TV jön be, az internet cenzúrázott, a napernyő foszlott, átengedi a kártékony sugarakat, tárcsás telefon ugyan van (piros), de nincs vonal hozzá... Üdvözlégy nálam! :)

Neytiri1 2024.05.08. 10:16:29

@pollutio: bár én hiszek Istenben, azt gondolom, hogy a jogalkotás alapjának nem egy vallásnak kéne lenni, mert már vallások is vannak, illetve vallástalanok is.
A KÓRmány eszméletlen mennyiségű jogot és javat ad át az egyháznak, ingyé, aminek egy része vallástalannak elérhetetlenné válik, illetve olyan kötelezettséggel jár, ami vallástalannak érthetetlen és elérhetetlen.
Az állam nem vallásfüggő, nem lehet az.
Szerintem.
(megjegyzem nehezen tudnál ennek ellenkezőjéről meggyőzni)
:)

Neytiri1 2024.05.08. 10:18:27

@pollutio: akko' ugorjunk be együtt a tengerbe! :)

pollutio 2024.05.08. 10:31:05

@Neytiri1: Micsoda marxista tempó! Bármelyik bolsevik megirigyelné...! :)

pollutio 2024.05.08. 10:33:28

@Neytiri1: De hát nem az a kiindulópont, hogy te nem úszol valami fényesen, én meg elég jól boldogulok? Odeveszöl, he...! :)

gigabursch 2024.05.08. 10:34:03

@pollutio:
muszáj az uszályt másik jé-vel írni....

pollutio 2024.05.08. 10:35:24

@gigabursch: Na... ha rajtam múlna nem így volna....

gigabursch 2024.05.08. 10:38:54

@pollutio:
A büntetőjogi kérdésen nem is vitatkoztam.
De az emberek elméjében ő egy fel nem fogott trójai faló.

Amúgy meg a lehallgatások kérdésében Jucus szülei tudnának mit mesélni, elvégre papírjuk van arról, hogy mit tettek a Hálózat érdekében...

Szóval ez egy ilyen család, a hasonló a hasonlónak örül.
Meg aztán ki tudhatja, hogy felmenői szinten milyen családi mutatványok voltak - és itt nem a jól megalapozott atyai pofonra gondolok.

Neytiri1 2024.05.08. 10:45:08

@pollutio: sosem tudtam, hogy a két szakállas közül melyik Marx és melyik Engels. Igaz, hogy meg sem próbáltam megjegyezni, emlékszem, hogy nagyon nem érdekelt egyik sem általános iskolában. Nekem egyformák voltak. :)
Mondjuk manapság sem.

pollutio 2024.05.08. 10:45:37

@gigabursch: Ez mind igaz lehet, de itt inkább Magyar Péterről önmagában mint jelenségről esik szó. Számomra pedig ebben az emberben az égegyadta világon semmi érdekes nincsen, a cui prodest kínzó kérdésén túl.

Neytiri1 2024.05.08. 10:47:03

@pollutio: úgyis rád másznék, és nem hagynám, hogy leszedjél magadról he'! :)
Háton egyébként átúsznám a Földközi-tengert!

pollutio 2024.05.08. 10:49:33

@Neytiri1: Jajjj szegény fejemnek! Oszt' ott buborékolnék, hogy mentsétek meg lelkeinket!

pollutio 2024.05.08. 11:06:26

@Neytiri1: Gondolom a delfineknek... Ilyenkó' mindig a delfinek sietnek az ember segítségére...

Neytiri1 2024.05.08. 11:14:53

@pollutio: a delfinek is beleharapnak időnként az emberekbe
"A tudósok szerint a vadon élő palackorrú delfinek "hihetetlenül stresszesnek" találják az emberek közelében úszást.

Írországban 2013-ban tíz nap leforgása alatt két nőt is megsebesített ugyanaz a delfin, az egyikük bordatörést szenvedett.
Egy évvel később öt úszót kellett kimenteni az ír partoknál, amikor egy delfincsapat agresszívan körülvette őket."

Ezen kívül cápa is meghallhatja a buborékodat, és akkor tuti összevesznénk, hogy melyikünket egye meg. :)

pollutio 2024.05.08. 11:45:37

@Neytiri1: Valójában a helyesírás örvényéből indultunk ki eredetileg, így korábbi képes beszédünk mostanra meglehetősen képtelen valóság formáját öltötte...

Neytiri1 2024.05.08. 11:46:00

www.atv.hu/belfold/20240508/kiveszik-a-gyonasi-titokra-vonatkozo-reszt-dunai-modositobol-a-fidesz-csak-ugy-tamogatja

"“A Fidesz-frakció a gyermekvédelmi törvényhez kizárólag olyan módosítást támogat, amely szigorítást tartalmaz. Dunai Mónika képviselőtársunk tegnapi javaslata szigorít, a fegyelmi felelősségre vonást és a büntetőjogi következményeket is kiterjeszti a gyermekvédelmi jelzőrendszer valamennyi tagjára, ha azok elmulasztják jelzési kötelezettségüket egy gyermek veszélyeztetettségének észlelése esetén. Kivételek ez alól nem lehetnek sem egyházi, sem alapítványi, sem egyéb fenntartású intézményekben. Ezt támogatjuk”- tudatta a Fidesz-frakció egy közleményben."

Volt értelme sok helyen, sok embernek cirkuszolnia ezért, ezek szerint?

Egyébként ez a megnevezett túlszőkítettmilfdunaimónika nem fideszes?
De.
Akkor ez olyan helyes kis színmű volt akkor, hogy a fiatal demokraták megerősítsék, hogy a gyerekek mindenekelőtt, és ehhez szükség volt egy mástgondolóra, amire reagálhatnak, hogy még nagyobb legyen a hangerő, vagy túlszőkítettmilfdunaimónika nincs tisztában a fiatal demokraták törekvéseivel?

Neytiri1 2024.05.08. 11:46:45

@pollutio: ez máskor nem szokott gondot okozni a kettőnk beszélgetéseiben. :)

pollutio 2024.05.08. 11:57:33

@Neytiri1: Lassan teljesen eltévedek a politikai ármányok útvesztőiben, a képtelen valóság képében mindenhol a téboly vesz körbe.

pollutio 2024.05.08. 12:00:13

@pollutio: Pedig milyen szépen levezettem logikailag ennek pont az ellenkezőjét... :)

Neytiri1 2024.05.08. 12:14:52

@pollutio: ha már téboly... mit szólsz ehhez?
www.borsonline.hu/test-es-lelek/2024/05/anyatej-ferj-szoptatas?utm_source=hirkereso&utm_medium=referral&utm_campaign=hiraggregator

Apuci tejtestvére lett a saját fiának, amivel nemcsak gyermekéhez került közelebb az egycsecsbőlszívtukatejet bulikával, hanem a feleségével is erősebbé vált a kapcsolata.
Fenséges felfedezés!
Kihülő érzelmek esetén szopjon a férj a feleség melléből anyatejet.
Meg vannak mentve a házasságok egy kis langyos anyatejjel.

Neytiri1 2024.05.08. 12:16:21

@pollutio: nálad csak az egyház lett csalódottabb. :))

gigabursch 2024.05.08. 12:42:15

@pollutio:
Ezen nincs mit vitáznunk.
A Cui Prodest mellett a kinek a biznice kérdéskör valóban égetően fontos.

Mindegy, van még egy hónap arra, hogy messiást buktassanak.

pollutio 2024.05.08. 13:15:55

@gigabursch: Nehogy megbuktassák! Húzza ki a választásokig, s a népakarat tegye őt bukott politikussá. Addig még nagyon hasznos szolgálatot végez...

Neytiri1 2024.05.08. 14:53:45

A szappan ó para következő része:
www.atv.hu/belfold/20240508/dagad-a-botrany-a-gyonasi-titok-korul-az-ugyved-elmondta-milyen-kotelessegei-vannak-egy-papnak

Egy kézzel fogható és valóságban létező történést, és az ehhez kapcsolódó törvényt érvénytelenné tesz egy kézzel nem fogható, nem minden ember által gyakorolt hit, ami manapság választható.
Ez alól a kézzel fogható pápa felmentést adhat, vagy még ő sem?
Mivel Istent nem lehet megkérdezni, sőt azt sem lehet igazán tudni, hogy ő mit szól hozzá, illetve azt lehet tudni, hogy azért a bűnös embereket nem igazán kedveli. .
Nevetséges.

pollutio 2024.05.08. 15:08:47

@Neytiri1: És mi a helyzet a védői titokkal? Az ügyvédi titokkal kapcsolatban is ugyanaz a helyzet, mint a gyónási titokkal: még ha a titokgazda felmentést is akar adni az alól, akkor sem teheti meg a védő, hogy elmondja azt. Ezzel kapcsolatban miért nem dübörög a felgerjesztett műbalhé? Akkor az ügyvédeket is pokolra kéne kű'deni?
Ne válaszolj, hisz' ismerem az álláspontodat, az ügyvédek is egytől egyig a gyehenna tüzére valók! :)

pollutio 2024.05.08. 15:15:57

@pollutio: Csuhások és prókátorok, a pokolra alászálltok!

Neytiri1 2024.05.09. 07:06:15

@pollutio: nagyon furcsa dolog ez a titoktartás.
Ha hiszünk Istenben, márpedig Magyarország hisz, akkor azt hogyan számolja el valaki majd odafent, hogy eltitkolt bűncselekményt, mert jogra hivatkozva nem mondhatta el?
És a saját lelkiismeretével?
Vagy az már nincs?

Az ügyvédi titoktartásra mondhatnám azt, hogy a védettje érdekében teszi, de kell védeni egy szar alakot?

Egyszer egy ügyvéd ismerősöm azt mondta, hogy a bűnösnek is kell jogának lenni a védekezésre. Szerintem ha direkt csinálta, akkor nincs. De honnan tudjuk, és bizonyítani is minden esetben, hogy direkt csinálta, vagy véletelnül? A két lehetőség között van egy képlékeny határ.

És bár én hiszek Istenben, nem tartom jónak, hogy rá való hivatkozással (gyónási titok) egy papnak nem kell "jelenteni". Márcsak azért sem tartom jónak, mert Isten azért nem igazán kedveli a szar embereket, illetve nem arra "nevel" minket, hogy azok legyünk.

És egyébként az, hogy mit gondol Isten, mit támogat, mit szeret ő mondta nekünk?
Kinek és mikor?
Emberek találták ki.

Csak azokat az ügyvédeket nem szeretem, akik szar embereket védenek. :)
Ezért sem lehetnék ügyvéd, mert képtelen lennék az ilyeneket védeni. :))

Neytiri1 2024.05.09. 07:07:15

@pollutio: a paróka és palást(?) pedig egyszerűen nevetséges. Le vele! :)

pollutio 2024.05.09. 07:51:04

@Neytiri1: Inkább talár. De mindenesetre fekete, s az egész évfolyamból jellemzően én voltam az egyetlen olyan kretén, aki az avatáskor fehér inget vett alá, gondolván, hogy úgysem látszik ki alóla. De persze kilátszott... mégpedig az ingujj, és hát... mit mondjak, remekül mutatott így az egész összkép. Le vele! :)

Neytiri1 2024.05.09. 08:21:31

@pollutio: azt olvastam hirtelen, hogy alváskor vettél fehér inget alá. :))
De legalább más voltál, mint a többi, tömegbe beolvadó, felejtős. :)
Ha teljesen hosszú lenne, akár meztelenül is be lehetne menni a tárgyalásra. :D

pollutio 2024.05.09. 08:26:28

@Neytiri1: Dehát ez egy köpeny, azt gondoltam hát, hogy mindent takar, mint a Diolen Mobi iskolaköpeny a szocializmusban...

Neytiri1 2024.05.09. 08:37:06

@pollutio: milyen jó is volt a köpeny az iskolában.
Szerintem kár, hogy kivezették.

Hogy utáltam a köpenyt az iskolában.
De jó, hogy már nem kellett a fiamnak.

pollutio 2024.05.09. 09:44:31

@Neytiri1: Én provokatív céllal állandóan viseltem, iskolában és iskolán kívül is. Sőt elmentem vele a falusi diszkóba is, ahol meg akartak verni miatta. Odáig vittem, hogy már egy tanár szólított fel rá az iskolában (!), hogy vegyem le a köpenyt. Sikert sikerre halmoztam... :)

Neytiri1 2024.05.09. 09:50:31

@pollutio: nagyon sajnálom, hogy nem ismertelek általános iskolás korodban. :)
Miért szólított fel, hogy vedd le?
Remélem tornaórán is az volt rajtad, a kék gatya és fehér póló helyett. :)
És a vasárnapi családi ebéden az asztalnál is.
Anyukád könyörgött, hogy vedd már le, mert kikéne mosni, Apukád pedig azt mondta, hogy ugyanasszony, hagydmá', inkább együnk. :)

pollutio 2024.05.09. 09:55:43

@Neytiri1: Mert érezte a provokációt és akkortájt sem szerették a lázadókat.
Felmentésem volt testnevelésből, ezért órán is rajtam volt.
Otthon nem hordtam, csak olyankor volt rajtam amikor iskola után rajtam maradt, s vasárnap nem jártam iskolába.

Neytiri1 2024.05.09. 10:02:08

@pollutio: "Aki ellenkezik, azt még meg lehet valahogy győzni. A hallgatással szemben mindenki tehetetlen."

pollutio 2024.05.09. 10:19:35

@Neytiri1: Ha egy kívülről jövő kényszert úgy fogadsz el, hogy az elfogadását a végletekig viszed és gyakorlod, akkor abból egy olyan fricska lesz, ami ennek a kényszernek a totális tagadását eredményezi.
Amúgy én valóban szoktam ilyen módon hallgatni is...

Neytiri1 2024.05.09. 10:58:59

@pollutio: ha egy kívülről jövő kényszert úgy fogadsz el, hogy végletekig viszed, akkor az is kiderül, hogy úgy, ahogy van egy baromság.

Valószínű, hogy az én "hagyjukmertnemtudszmeggyőzni" válaszaimmal is a másiknál a tehetetlenség a rossz, vagyis hogy nem folytatom a vitát, így nem tud legyőzni.

A sértődékeny hallgatás azért nem ugyanaz. :)

pollutio 2024.05.09. 11:18:13

@Neytiri1: Ha a sértődékeny hallgatással rám céloztál, akkor azt kell mondjam, hogy esetemben ez nem igaz. Ez racionális hallgatás, amely abból következik, hogy én nem térítek senkit semmire, sem vallás sem politika terén, s mivel nem vagyok ilyen küldetéstudatos misszionárius, így csendben figyelem csak, hogy a csupán a fejemben létező tudattartalmak milyen diszkurzust folytatnak, amely diszkurzus valószínűleg nem is létezik, kivéve, ha van egy teremtő, aki azokat érzékeli és valósággá teszi.

Neytiri1 2024.05.09. 11:23:20

@pollutio: nos, akkor célzásom nem talált, csak célzásom talált el tégedet.

Neytiri1 2024.05.09. 11:25:23

Ez a találdmegaképet baromság, ami az utóbbi néhány hónapban tölti el örömmel lelkem és ujjaim, annyira hülye, hogy akkor sem enged be, amikor 18 -szor találom el az általa megnevezett képeket egymás után, ellenben elsőre beenged, amikor kihagyok direkt két találatot.
Magyar találmány, gratulálok.

Neytiri1 2024.05.09. 11:41:35

@pollutio: az, hogy sértődénységből hallgatsz rád nem jellemző, tehát célzásom nem talált. Viszont a célzásom megérintett téged, hiszen magadra vetted és leírtad, hogy ez rád nem jellemző (sértődés nélkül).

pollutio 2024.05.09. 13:15:36

@Neytiri1: Pusztán inszinuációt éreztem a megszólíttatásomban, amit csírájában akartam imigyen elfojtani... :)

Neytiri1 2024.05.09. 13:21:41

@pollutio: borsófőzeléket ettem, borsócsírával ebédre. Egészen jó ízűek voltak ketten. :)

pollutio 2024.05.09. 14:12:59

@Neytiri1: Újabb inszinuáció a láthatáron! A csíra nyilván valami kerülő úton tett ráfogás a személyemre! :)

Neytiri1 2024.05.09. 14:38:52

@pollutio: ez a csíra szép, friss zöld színű volt, édesborsó ízű, ropogós és kívánatos.
Szeretnéd, ha inszinuációs lennél? :))

pollutio 2024.05.09. 14:51:06

@Neytiri1: A zöld színt leszámítva... tulajdonképpen igen....

Lorrh 2024.05.09. 16:09:21

@Neytiri1: Szerintem valami itt nagoyn félre van értve ezzel a sztorival kapcsolatban.
A gyónás egy az Istenhez intézett fohász, lelkiismereti könnyebbülés. A pap csak "közvetít". A gyónási titok azt jelenti, hogy a pap semmit nem mondhat el. Semmiféle világi bűncselekményt, mert az a gyónó, bűnös ember nem a világnak üzeni hanem Istennek.
Másképp a rendőrségre menne feljelenteni magát.
Ha egy papot arra kötelez az állam, hogy mondja el milyen bűncselekmény jut a tudomására, akkor ezzel a gyónás alapjait, a titkot teszik tönkre.
A végeredmény: SENKI nem megy majd gyónni tudva hogy bebörtönzik érte.
Erre hogyhogy nem gondol senki okos ember?
Ehhez képest az ügyvédi vagy orvosi titoktartás pehelysúlyú semmiségek, cska a világi hatalomra tartozik.
A gyónás meg Istenre.
Érteni kéne a különbséget.
Ostoba műbalhé, gumicsont.

Neytiri1 2024.05.09. 16:30:46

@Lorrh: ha a te gyerekedet megerőszakolja, majd még mást is csinál, és ezt elmondja a papnak, és a rendőrség keresi a bűnöst, és te is, és nem találják meg soha, soha nem bűnhődik majd, mert nem mondja el a pap, akkor is ezt fogod gondolni? Elintézed ezzel a szöveggel? Istennek megüzente és ezzel el van intézve?
Lehet gyónni, bármit, itt arról van szó, hogy a gyerekeket ért abúzust ne titkolja el a gyónási titoktartás miatt a pap.
Ha ellop egy csirkét a szomszédból egészen más, és ezt még meggyónhatja úgy mint eddig.
Istennek nem kell üzenni, Isten mindent lát és tud, és a végén dönt. Ha csak a gyónásra lenne képes figyelni, akkor sok ember lenne sűrű köd a számára, mert nem mennek gyónni.

Lorrh 2024.05.09. 23:21:28

@Neytiri1: Még egyszer leírom mert nem érthető úgy látszik:
Ha a papi gyónás kitudódik a rendőrség számára, akkor SENKI nem fogja meggyónni a gyereke megerőszakolós bűnét.
Titok marad.
Nem mondja el a gyónásban.
Hiába keresi a rendőrség.
Így is, úgy is.
Ez tényleg nem érthető?
Ha világi büntetés jár a gyónásért akkor nem fognak gyónni menni.
Pont.

Lorrh 2024.05.09. 23:24:58

@Neytiri1: apropó: Isten kurvára leszarja mit csinálunk. Ő alkotott egy világot, benne a fizikai törvényekkel.
Ebben a világban az ember korlátozott látással, hallással rendelkezik, könnyen becsapható,
Isten nem fog minden pofon mellé egy rendőrt állítani - hogy rejtőjenővel éljek.
Isten egy sokkal magasabb rendű entitás mintsem egyik ember másik általi erőszakjára figyeljen. Mert hogy ő alkotta azt a világot amiben az embernek erre az erőszakra lehetősége van.

Lorrh 2024.05.09. 23:27:28

@Neytiri1: "Istennek nem kell üzenni"
Erre az üzenetre nem istennek van szüksége, ő leszarja. Annak a bűnösnek van szüksége lelkiismereti könnyítésre. Ha ez azzal jár hogy börtönbe megy, mert a pap feljelenti, akkor NEM FOG elmenni gyónni.

gigabursch 2024.05.10. 04:46:59

@Lorrh:
Pontosan úgy van, ahogy leírod.
Az utolsó mondatot kiemelt lehetne, ha tudná ilyet tenni a blog.hu

Amúgy meg a világi bűnüldözésnek nem az a dolga, hogy egyházi kérdésekbe beleugasson.
Csak az istentelenek, illetve a gyóntatástalanok megint okosabbak akarnak lenni, sőt egy újabb rombolási manővert hajtanának végre mert csak erre képesek. Persze ElQró Feriről tudjuk, hisz a saját szavaival mondta, hogy ő többször is konfirmált.
A mêlyen ateista zsidó származású D(obrev( K(lárá)tól meg pont annyit várhatunk mint bármelyik Lenin-fiútól a XX. században.
S attól, hogy elmegy valaki gyónni, még nem biztos, hogy kap feloldozást.

gigabursch 2024.05.10. 05:01:02

@Neytiri1:
Hmmm....
Van Karl Maynak egy kisebb Winettous novellája. Az a címe, hogy Istenítélet.
Nagyon szépen mutatja be azt, ami mindig lejátszódik, de messze nem olyan hosszan, mint ahogy az Dosztojevszkij megírta, mert alig egy óra alatt el lehet olvasni.
Érdemes utánajárnod és elolvasnod.

Azért jópár embernél megláttam már azt, hogy zajlik csendesen az istenítélet, még akkor is, hogyha ez nem szembetűnő.
Még akkor is, hogyha elsőre az ember mindent így él meg:
youtu.be/Tb_fmfAi9fE?si=Nosi3_7fy7-taROa

Neytiri1 2024.05.10. 05:48:51

@Lorrh: elbeszélünk egymás mellett. Nem ugyanarról beszélünk.
Miért fontos, hogy meggyónja a bűnjét egy gyereket megerőszakoló, megizélő, megakármiző?

Ahogy írod, neki van szüksége a lelkiismeretének a megkönnyítésére.
Engem baromira nem érdekel a lelkiismerete. Akkor kellett volna megszólalni, amikor azt a valamit csinálta. Egyetlen kivétel van ezalól, az, ha bolondhülyenemnormális, mert akkor nem szólal meg a lelkiismeret.

Ha a te gyerekedről van szó, megnyugtat, hogy enyhít a gyónással a lelkiismeretén, viszont nem derül ki? Téged az ő lelkiismeretének a megszólalása egy gyónásig, de nem beismerésig, és büntetést elfogadásig terjed, megnyugtat?
Ó de jó, igaz, hogy ezt és ezt csinálta a gyerekeddel, de legalább meggyónta és megnyugodott, miközben téged esz a fájdalom?

Az én sorrendemben nem az ő lelkiismerete az első, hanem az, hogy megkapja a büntetését, ami esetleg másnál visszatartó erő és kevesebb ilyen eset lesz.

Én azt nem értem abban, amit írsz, hogy miért fontos az, hogy gyónjon, amivel még a büntetést is elkerüli, mert nem mondhatja el a pap?

Azt írod, hogy Isten leszarja, hogy mit csinálunk? Akkor kinek csináljuk ezt a cirkuszt? Ha mégcsak nem is Istennek, hogy feloldozást kapjunk tőle? Csak azért, hogy a bűnös lelkiismerete megnyugodjon? Ne viccel,j erre erőszakoskodsz annyira? A bűnösért?

Egyébként ha Isten nem látja, leszarja, akkor hogyan születik a döntés, hogy fel, vagy lekerül a lélek? Hogyan lesz büntetés, vagy jutalom valakinek az élete?
Ha pedig úgy alkotja az embert, hogy annak erőszakra is lehetősége van, akkor azt, hogy bevallja a papjának még nem nyer feloldozást, csak elmondta. Ádámnak és Évának is megmondta, hogy ehetsz az almából, meg nem is. Te döntesz, aminek következménye lesz. Itt maradhatsz, vagy mész az életbe. Vagyis a döntésükkel történt egy esemény, mint eredmény.

Ebben az esetben erőszakot követ el, elmondja, majd boldogan él tovább, megkönnyebbült lelkiismerettel. Holott büntetésnek kéne lenni.
Nem gondolom, hogy egy ember által kitalált gyónási lehetőségnek olyan erős hatásnak kéne lennie, hogy meglóghat a büntetés elől.
Főleg, ha még papról (is) van szó, mint olvasható nem kevés alkalommal.

Ha azért nem megy gyónni, mert következménye lehet és ezért nem könnyebbül meg a lelkiismerete, hát bocs, de nem tudom sajnálni az ilyen embert, furdalja lukasra.

Neytiri1 2024.05.10. 05:51:34

@gigabursch: én jó pár jóembernél is láttam, hogy valamiért nagyon szerencsétlen az élete, és kurva sok szar embernél, hogy éli világát, mint Marci Hevesen.
Ha egy ilyen szar ember életében történik valami rossz, akkor persze lehet azt mondani, hogy Isten ítélete.
De ahogy átkölöztötet jó embert, mindenki által szeretetett, kicsi gyermekeket kíínok között, több gyermekes anyát, árván hagyva őket, miközben például jó néhány undorító politikus éli boldog világát... hát.... én inkább ezt véletlennek nevezném, mint ítéletnek.

pollutio 2024.05.10. 08:12:16

@Neytiri1: Én meg semmiképpen nem nevezném ezt véletlennek. Ez az Úr stratégiai játéka, amely játék kimenete azonban nem zéró összegű. Az Úrral való együttműködéssel sokkal jobb eredmény érhető el, ha felismerjük, hogy lehetséges az Ő játékában elérni a win-win állapot célját.

Lorrh 2024.05.10. 08:50:18

@Neytiri1: Írod, hogy "akkor kellett volna megszólalnia a lelkiismeretének"
Na most.
Mióta ember létezik a Földön azóta bűnöket követ le. Nem gondolod, hogy a te kívánságot teljesen ellentétes az ember természetével?
Mégis valami hiba lehet a te gondolkodásodban, hogy százezer év alatt sem sikerült megoldani hogy előbb jöjjön a lelkiismeret és akkor a bűn el is maradjon.

Kár rugóznod hogy az én gyerekem ellen követnék el. Nem ilyen személyeskedő szintről van szó.

Azt miért nem érted meg hogy a bűnös sosem vallaná be a papnak, ha tudná hogy kikerül a bűne a rendőrségre? Erre miért nem reagálsz? Ezt nem olvastad? Ezt leírtam ezerféleképpen.

Neytiri1 2024.05.10. 10:55:30

@pollutio: talán nem jó szó volt a "véletlen". Nem tudom mi a jó szó a vagybejön vagynem-re.
A kresz szabályainak be nem tartásánál is vagy elkap a rendőr, vagy nem, de nem mondanám azt, hogy a szabálytalankodó MMKK meg fogja kapni a büntetését. Nem fogja. Én sok évvel ezelőtt rossz helyen parkoltam (nem is vettem észre igazán), ott volt a büntetőcédula, holott én a szabályokat betartók közé tartozom, míg van olyan ismerősöm, aki szarik ezekre és soha nem kapott büntetést.

Szabad akaratot kaptunk Istentől. Nemcsak a Bibliában van leírva, hogy milyen az az élet, ami neki tetszik, szerintem az is tudja, aki nem ismeri a Bibliát.
Az Aranyszabály alapvető, mindenki által betartható, nagyjából benne van valamilyen formában minden vallásban (bocs, ha mégsem, nem ismerem az összeset), és a ateisták között is ismerős.

Szerintem ezt alapvetően mindenkinek be kéne tartani, kisebb kilengésekkel és ezt nevezhetjük az Úrral való együttműködésnek (szerintem örülne, ha már ezt betartaná mindenki). És akkor szerintem jobb eredményt lehet elérni nála is, amikor oda kerül a sor.

Neytiri1 2024.05.10. 10:57:02

@Lorrh: befejeztem a vitát erről veled (másról nagyon szívesen), mert nem érzem, hogy érteni akarnád, amit írok, én meg erőlködöm ezerféleképpen, teljesen feleslegesen.
A gyereked nem személyeskedés, csak arra utalás, hogy az ember máshogy gondolkodik, ha érintett.

pollutio 2024.05.10. 11:08:24

@Neytiri1: Csak arra szerettem volna irányítani a fókuszt, hogy mivel ez egy játék, amelyben mi kevertfajú öszvérek vagyunk a a játékos és a bábu keresztezésével, így tudomásul kell vennünk, hogy ennek a játéknak szabályai vannak. A játékszabályok közé tartozik a papság és a gyónás is, annak valamennyi különös sajátosságával. Minél inkább betartjuk a szabályokat, annál több lesz bennünk a játékosból, s kevesebb a bábu kiszolgáltatottságából. A bábúból játékossá nemesedhetünk.

Neytiri1 2024.05.10. 11:22:54

@pollutio: a papságnak gyónt bűnös egy báb. És nem is akar játékos lenni, nemesedni, marad báb, és a nemes játékososk ezt hagjyák is, úgy néz ki, ezek szerint, amivel én nem értek egyet, pedig nemes játékos vagyok. :)

gigabursch 2024.05.10. 11:22:59

@Neytiri1:
Sokmindent elhiszek a gödi gyárról még az ellenkezőjét is.
Azonban, ha valahol megjelenik a greenpeace, akkor egy dologban biztos vagyok. Ők hazudnak.

gigabursch 2024.05.10. 11:24:37

@Neytiri1:
Ezt én is ugyanígy megél(t)em számos esetben és én se értem.
S ilyenkor a belinkelt zene szövege mindig is elgondolkodtat.

pollutio 2024.05.10. 11:32:32

@Neytiri1: Minden bábúban ott van a játékos! Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra.

Neytiri1 2024.05.10. 11:37:54

@gigabursch: a DMRV Duna Menti Regionális Vízmű Zrt. azonban a környezetvédő szervezet adatigénylésére adott válaszában beismerte, hogy a városi-kommunális, azaz a lakosság és a Samsung-gyár által is használt szennyvízcsatornából származott a minta, amelyben 200 mikrogamm/liter mértékben "mutatták ki a szennyező anyagot."

Akkor a vízmű is?
Vagy kivettek 3 dl-t a szennyvízből és telenyomták valami szarral, majd azt vizsgáltatták be? Vagy hogyan tudnak hazudni szerinted?
Tudom, a gp is valaki(k) által támogatott szervezet. Van a Földön bármi, amitésakit nem támogat valaki? Vagyis van valami, amit a másik társaság is elfogad?

Neytiri1 2024.05.10. 11:40:45

@pollutio: ha úgy gondolod, hogy ott van, akkor ám legyen. :)
De hamis játékosok, csalnak. Aztán elszaladnak gyónni és kilépnek Isten házából, felnéznek az égre, nagy fellélegzés és mennek tovább csalni. Max a templom szélén fészkelő galambok tojnak rá egy adagot, de hát... állítólag az meg szerencsét hoz.

pollutio 2024.05.10. 11:44:41

@Neytiri1: A hamis játékosban sokkal több a bábu, mint a játékos, s mivel ez az Úr játéka, így a ki nevet a végén vesztese lesz....

Neytiri1 2024.05.10. 11:48:14

@gigabursch: vagy lehet, hogy ezt nem így kéne nézni, ahogy mi halandók tesszük. :)

Neytiri1 2024.05.10. 11:49:36

@pollutio: na de csak a végén van Ki nevet a végén, holott halandók jó része jobban szeretné, ha ezeken már előbb lehetne nevetni, szerintem jogosan...

Diorella Queen 2024.05.11. 13:12:20

@Neytiri1: Tudtam ! Hogy megitatják velünk a gödi aksigyár szennyvizét!

Diorella Queen 2024.05.11. 13:14:00

OV gyűlöli a fővárosiakat, ezért mivel nem győzött a fideszes polgármester anno, körbe rakta az egész fővárost veszélyesebbnél veszélyesebb akkumulátor gyárakkal!
Iváncsán olyan gyár van,amelyet a világ egyetlen országa sem engedett be!
Ez a hazaáruló ez beengedte, mert van az a pénz !

Neytiri1 2024.05.12. 23:18:23

@Diorella Queen: és az a borzasztó, hogy lenyomják a településeken élők torkán, hogy márpedig ők oda fognak építeni ezt, vagy azt, ami ehhez a szarhoz kell.
Kurva sok pénzzel támogatjuk ezeket a gyárakat az adónkból, aztán, hogy mennyi hasznot hoznak és mennyi kárt, azt majd egyszer megtudjuk, vagy soha, mert titkosítják, mert elhallgatják, mert hazudnak, mert nem adnak meg adatokat.
És kiteszik az országot annak, hogy erre épít mindent ez a szerencsétlen, aztán mi lesz, ha nem kell, ha nem ilyen kell, ha valamiért mégsem kell ennyi, ha az EU betesz valami jogszabályt és nem lesz olyan könnyen eladható a kínyjai szar, vagy mit tudom én.
Ennyire egyfélére bebuzulni sosem volt jó és biztonságos.

Erről szól ez is (még friss, meleg hír):
telex.hu/belfold/2024/05/12/ivancsai-akkumulatorgyar-elbocsatasok-dolgozok-termeles
"Bod Péter Ákos közgazdász szerint az elbocsátások oka az lehet, hogy Európában a vártnál kevesebb elektromos autót adnak el. Így akkumulátorból is kevesebb kell, vagyis hullámzó a munkaerő iránti kereslet. „Sajnos az a magyar iparpolitika, ami összeszerelő üzemmé tette ezt az iparágat, ez most megbosszulja magát, mert a kockázat az Magyarországon van” – mondta Bod Péter Ákos."

" Székely Tamás úgy tudja, kölcsönzött munkaerőt és többnyire vendégmunkásokat küldtek el."
Úgy tudja... aztán ki tudja biztosan?
És mit csinálnak a vendégmunásokkal? Valahová el kell őket rakni. Vagy mehetnek haza?
Biztos nem.

s 2024.05.13. 17:40:53

@Diorella Queen: "OV gyűlöli a fővárosiakat"
Akkor miért nem megy vissza falura a kurva rohadt fogatlan ribanc anyja mellé, aki a világra szarta? Már stadionja is van, és ha kell, küldünk neki szotyit, meg tökmagot, csak ne itt verje a mocskos faszát a Várban, mert kurvára nem hiányzik senkinek itt Budapesten. A fővárosiak is utálják, azért van telebaszva a Vár rendőrökkel, hogy lassan már fingani sem lehet tőlük. Menjen innen el a beteg faszba!

s 2024.05.13. 17:44:01

@Neytiri1: "Valahová el kell őket rakni."
Rendőr lesz mindahány. Aztán, ha nem bírják, tesznek beléjük aksit.

Neytiri1 2024.05.13. 20:39:11

@s: lehet, hogy ők is majd beállnak a multi parkolójába és tölteni fogják magukat. Milyen szép jövő...

s 2024.05.13. 20:50:28

@Neytiri1: Ha odaférnek. Addigra az összes aksit orbánba szerelik be, és rácsatlakoztatják Paks 2 -re. Kell az energia a vén duracell nyúlba.

gigabursch 2024.05.14. 20:14:28

@Neytiri1:
Egy infirmatikábán és dróntechnológiában jártas ismerősöm (nyugi, agrár vonal) mondta azt a sokat sejtető mondatot, hogy jelenleg hadászatban az tart előrébb és tud tovább kitartani, akinek van elég akksija.

Diorella Queen 2024.05.15. 21:41:39

Na és mit szóltok ehhez a szlovák merénylethez?
Azért ez nagyon durva!
Utoljára mikor is volt ilyen ? Ferenc Jóska és a szeb diák ?

Lorrh 2024.05.15. 22:05:53

@Diorella Queen: kemény sztori. Úgy látszik már diktátoroskodni se lehet szabadon és biztonságban. Azért ezt a végletekig polarizáld és uszított világot látva én nem csodálkozok.
Szlovákiában még durvább a politikai maffia mint itthon. Ott már újságírót is bérgyilkoltak le.

gigabursch 2024.05.16. 08:58:28

@Diorella Queen:
Olof Palme.
De ő meg is halt.

Illetve: Reméljük ez nem vezet háborúhoz.

Princip esetében szerb nemzeti érzelem volt az egyik mozgatórugó.
Itt viszont egy internáci, felforgató buzi a tettes - az eddigi infók alapján.

Ráadásul pont ma utazunk Felvidékre több napra.
Attól tartok mindenki be lesz feszülve...

IdomitottFoka 2024.05.16. 09:31:04

@Diorella Queen: A haiti elnök 2021-ben. De ha a közelebbi eseményeket kérdezed akkor a szerb minelnök Zoran Djindic 2003-ban.

Lorrh 2024.05.16. 09:32:28

@gigabursch:
"Itt viszont egy internáci, felforgató buzi a tettes"
Érdekes szókapcsolatok.
Jellemeznéd Ficot is ezzel a módszerrel?
Lehet hogy pont összenőtt ami összetartozik? - csak kérdem.

IdomitottFoka 2024.05.16. 11:37:16

@gigabursch: ennek a buzinak már a fia is nyilatkozott, az internáciból is csak a náci igaz. hiába, a ner ellen puccsot tervezők sem vókok voltak, hanem pont a mihazánkat is puhapöcsűnek tartó széljobb hülyék.

Neytiri1 2024.05.16. 12:03:59

@gigabursch: www.economx.hu/gazdasag/akkumulator-gyar-leepitesek-autoipar-gyari-munkasokat.789841.html

" jelenleg hadászatban az tart előrébb és tud tovább kitartani"

Röpke gondolat... azért van háború és lesz is, sőt..., mert amihez kellenek ezek és más kütyük, amiknek a gyártásánál küldenek el embereket (és még mennyit nem tudunk és még mennyi jön), mert a háborús cucc tulajdonképpen egy feneketlen luk, akármennyit lehet gyártani, hiszen úristenmegtámadnak és örökké tart a szükséglet, ha fenntartják ezt az állapotot...?

s 2024.05.16. 16:02:14

@Diorella Queen: A románok kinyírták csaut. A szlovákok meglövik ficót. Mindenki igyekszik jó példával elöljárni, de a hülyemagyar csak nyeli a szart, mintha legalábbis csokikrém volna. Hát akkor csak nyelje, basszátok meg. Most olvastam, hogy orbánt a testőrsége golyóálló mellénybe akarja öltöztetni. Az jó, mert talán nem látszik annyira a pocakja. Meg ha elfingja magát, akkor sem döglenek meg a mellette állók azonnal. Csak kicsit később.

Diorella Queen 2024.05.16. 21:51:08

@s: Van rá való méretben?
Inkább adják rá az MTV székházat.

Diorella Queen 2024.05.16. 21:51:55

@Lorrh: Basszus!
Lehet hogy emiatt tűnik daginak, amúgy meg totál soványka?

Diorella Queen 2024.05.16. 21:54:07

A szlovák politikával egyáltalán nem vagyok képben.
Ez a Fickós gyerek is valami diktátorocska volt talán?
Nem adok az első benyomásra, de külsőre úgy néz ki tényleg.

Diorella Queen 2024.05.16. 21:57:22

@s: Hülye magyart már megunta a ner elit, ezért lecserélte a bandát filippínókra és egyéb vegyes összetételű nációra.
Na majd azok hát ha nem szarral dobálóznak .... bár elnézve a legújabb híreket, a Dél- koreai aksigyárat jól össze kenték szarral a kirúgott melósok. Na ugye, csak népeket kell váltani, mindjárt vége lesz itt a dögunalomnak.

Diorella Queen 2024.05.16. 22:01:02

@Lorrh: Attól tartok a média még jobban üldözve lesz ezután.
Csak mert a szlovák miniszterelnök is arra mutogatott, ebből a mi kormányunk biztos hogy valami orbitális marhaságot fog leszűrni.
Már látom előre, mostantól még a szórólapok is megszűnnek a postaládámban.

gigabursch 2024.05.16. 22:18:31

@Diorella Queen:
Most épp Felvidéken vagyok.
Mindenki csendben vár, hogy a következő napokban mi lesz.

Amúgy Ficónak volt jópár magyarellenes húzása, de tény, hogy sokat javult.
Mondjuk az akkori magyar miniszterelnöki partnere mellett meg is tehette.
Ő és köre amúgy egy az egyben az ottani ner, csak 15 év előnnyel.

A két ner viszonylag jól megérti egymást.

Van egy tippem, hogy Vektor első útja Ficóhoz vezet majd, amint fogadóképes lesz.

Lorrh 2024.05.17. 10:17:24

@Diorella Queen: nem sovány hanem megdöbbentően kövér élőben. Spontán találkoztam vele amikor kijött a vadrózsa étteremből és egy szál ingben volt. Alacsony és borzalmas nagy hasú. Mondjuk egyáltalán nem ez a baj vele, hanem minden más.
süti beállítások módosítása