Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

közéleti-tudományos-politikai-művészeti-fantázia platform

Idegbaj.blog.hu

Idegbaj.blog.hu

Ha munka van, tényleg minden van?!

2023. július 23. - Diorella Queen

Ha munka van, minden van !

Ez Orbán Viktor kedvenc mottója ! De mi is az a minden, ebben az országban?

A munkaképes lakosság 85%-a , nettó 500 ezer Ft alatt keres.

15% keres 500 nettó felett.

15% 250 alatt keres.

70 % pedig nettó 250 és 500 között visz haza.

Mire elég ez az összeg valójában? Legfőképpen akkor, ha egy kis lakást is fent kell tartania az illetőnek, esetleg a gyerek még tanul, vagy kiskorú és az illető egyedülálló! Az egyedülállókat, egyébként mind a mai napig bünteti a társadalom és a kormány azzal, hogy a szőnyeg alá sepri őket. Pedig a mai anyagias világban, a házasulandók szándéka egyre kevesebb és kevesebb.És egyre több lesz az egyedülálló ember, mind a megváltozott társadalmi szokások miatt, mind pedig az elöregedett társadalom miatt. Sőt, a következő generáció már nem nagyon akar saját ingatlant fizetni három életen át !Így a bankoknak nem nagyon lesz kinek kihelyezni a hiteleiket. Megváltoznak a szokások, más lesz a felfogás.

Az én 37 nm kis kecskeólam fenntartási költségei havi szinten a következők :

Közös költség 22000 Ft, mert beszigetelték a háztömböt. Így a  havi 8 ezer Ft-ról egyből 20 ezer lett, majd azóta már 22 ezer. Persze lehetne még spórolnia a háznak, csak valamiért leszarják a lakók. Még.

A díjbeszedő, mely a vízdíjat, szennyvíztisztítást a szemétdíjat, lépcsőház világítást, meg tudja a fene még mit tartalmaz, az havi szinten átlagosan 8-10 ezer Ft.Aztán van egy OTP törlesztőm, ami havonta 15- 16 ezer Ft. A villanyfogyasztásom 7500 Ft, villanytűzhelyem van. Tudom, dobjam ki, de sajnos nem megoldható ez a probléma. A Távhő havi 12 ezer Ft fixen a következő emelésig vagy leolvasásig. Szabályozhatók a radiátorok, így amikor süt a nap, teljesen nullára tekerve is 28 fok van a lakásban. Amíg a nap süt, mert aztán gyorsan kihűl. Van egy Digi, ami ahogy befészkelte magát  a magyar tulajdonos, egyből felemelte a havi díjat 7890 Ft.-ra. Megfigyeltem már, hogy minden elszaródik abban a pillanatban, ahogy egy kapzsi magyar befektető  beteszi a lábát adott helyre. Aztán van egy Telekom, amit állandóan le akarok mondani, de valamiért nem teszem. Ez havi szinten 12570 Ft , cserébe korlátlan telefonálás, és internet a Mars bolygón is. Van biztosítás, melyet vonnak a számlámról , ez 2500 Ft minden hónapban.Ez összesen 65400 Ft minden hónapban. Na de az embereknek akad egy rakás egyéb kiadása. BKV bérlet, kutyatáp, netán orvos, elromlik a zár, bedöglik a mosógép, életvédelmi relé kell a biztosító dobozba. Netán megbetegszik valaki  a családban, a gyógyszerek ára horror. A havi vitaminnal olcsóbban kijövök mint a friss gyümölccsel. A 80 éves apámhoz és anyám sírjához legalább kéthavonta illik hazamenni. Vonattal, mert egy életen át nem tellett egy használt Trabantra sem, hiába van jogosítványom. Bezzeg az átkos rendszerben, két autónk volt. Egy kispolszi nekem és egy szakadt 14 éves Ford a férjnek.

Hogy milyen kurva jól éltünk, csak visszatekintve látom.

Azóta eltelt 30 év és még mindig nincs Eurónk, pedig emiatt szavaztunk erre a kurva unióra. A magyarok többsége a több bér miatt, a szabad sajtó és az euró miatt szavazott erre a kurva unióra! És mi lett azóta? Nagy büdös semmi, a fentiekből. El lehet menni világgá. A kormánynak még mindig jobban megéri a rohadó magyar Forint, mert az adóssághegy elinflálódik általa.

Most pontosan olyan érzésem van, mint gyerekként a szocializmusban, amikor olyan szegények voltunk mint a templom legcsövesebb egere. Semmi nem változott. A pénztelenség a szegénység az anyagiakon való  aggódás állandó és teljesen beivódott a zsigerekbe. Kurvára elegem van!

És akkor jön Orbán ezzel a fenti szöveggel!

Ha munka van, minden van! Még is, mi az apád fasza az a minden, Viktor?!?!

Nem ! Ez egy nagy hazugság hogy rákényszerítsenek minket arra, hogy csendben tűrjük a kizsákmányolást és a rabszolga állapotot. És az a hülye közgazdász még rátesz egy lapáttal, amikor a filippínók munkamorálját és munkához való hozzáállását magasztalja, nagy nyilvánosság előtt. Lebecsülve,  leblamálva a magyar munkaerőt. Menjen a jó édes anyjába a kedves közgazdász úr! A magyar melós szeretne tisztességes bért, emiatt nem kell egy másik népet egekig magasztalni. Semmivel nem jobb melós egy ázsiai, mint egy magyar. De a magyar ember viszont betegebb, sokkal betegebb. Ennek pedig sok oka lehet. Ez nyilván meg sem fordult a közgazdász fejében!

Szóval minden van. Vannak lófasz bérek, az átlag 250 és 290 nettót keres. Ha egyedülálló, megszívta. Ha hitele van, megszívta. Önálló akar lenni? Vállalkozna? Futár lenne? Árus a piacon ? Akkor szintén megszívta. Bármelyik ajtón nyit be, ebben az országban megszívta és a fasz szarabbik végén lesz! Ha csak nem egy bájgúnárzsóti az illető, vagy a keresztapa haverja.

Magyarország dübörög ? Ha munka van, minden van? Hát csak ennyije legyen annak is, aki ezt kinyilatkozta és egy fillérrel sem több!

A bejegyzés trackback címe:

https://idegbaj.blog.hu/api/trackback/id/tr6318176381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Diorella Queen 2023.07.23. 17:11:07

Csodálatos élet. Ipari forradalom kezdete. Magyarország újraiparosítása,ezredforduló, világvége, felmelegedés , 3. VH, Halley -üstökös, világjárvány. Világválság, elolvadt sarkkör, szocializmus, kapitalizmus, diktatúra. Valamit kihagytam?

Diorella Queen 2023.07.23. 17:25:53

Nem járok fodrászhoz, magam csinálom a hajam. Nem járok kozmetikushoz, műkörmöshöz. Pedig tetszenek a műkörmök. Nincs autóm. Évek óta nem voltam nyaralni. Külföldre életemben egyre jutottam el. Nem láthatom Rómát, soha nem voltam Bécsben. Soha nem wellnesseztem. Tanulásra költöttem minden pénzem, aminek jelenleg semmi hasznát nem tudom venni, mert nincs rá lehetőségem hogy vállalkozzak. Meg a keresletet lenullázta az infláció. Szóval ha munka van akkor mi van? Az ,hogy semmi fizetésért a beledet kidolgozhatod. Ez van.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2023.07.23. 18:17:08

@Diorella Queen:
És a vízdíjat is megfogják emelni, mert rosszak a csövek és az 1/3-a elszivárog.
Ha ennyire sajnálják a vizet akkor mi a rva anyjának telepítenek ide egy rakat akumlátorgyárat ???
Felkéne fogni hogy a víz értékesebb mint az olaj, de az Áder csak addig volt környezetvédő amíg pojácáskodhatott köztársasági elnökként, akarom mondani bábgeciként aki mindent aláírt ahogy a Katika.
Faccopó oroszoktól fogunk függeni, mert Vitya derékig a Putyin seggébe van, tuti valami buzis videóval zsarolja a főnit, lehet lecopta Semjén , mert ő olyan szerelmetesen tud nézni rá :))))))
Ha kiderülne a homoerotikus videójuk akkor már bachatnák a buzis mesék fóliázását, és a harcukat a homár brüsszel ellen.
Amúgy az eu-s pénzeket elfelejthetjük, ő már a hitelre pályázik, igaz az visszakellene fizetni, de nem baj mert azt mi fizetjük, nem ők, más faxával verni a legkönnyebb a csalánt.

s 2023.07.23. 23:46:19

@szociál: "bachatnák a buzis mesék fóliázását, és a harcukat a homár brüsszel ellen"
A szájer állítólag visszatér. Nem tudom, hogy őt lefóliázzák -e, vagy csak simán ott fog vigyorogni semjén mellett, aki szerint a megvalósult homoszexualitás bűn. Ezt nagyon át kell majd gondolni. Lehet, hogy végül semjént is le kell fóliázni, ha eddig még nem is tették meg.

s 2023.07.23. 23:51:14

@Diorella Queen: "Ha munka van, tényleg minden van?!"
Lófaszt! Ez orbán hülyesége még a 70 -es évekből. Nem dolgozni kell, hanem tudni. Nem munka alapú társadalmat kell csinálni, hanem tudás alapút. Nagy különbség. Dolgozni a semmire sem jó kuliknak kell. Az igazi nagymenők tudnak, tőlük kérdezik, hogy mégis mi a szart kell csinálni akkor, ha minden megbaszódik.

Lorrh 2023.07.24. 09:38:51

"legalább kéthavonta illik hazamenni"
Nee mááááááááárrrrrrr, ez valami súlyos túlkompenzálás????
Temetőbe maximum halottak napján. Minek máskor? ugyanaz a sír vár ott.
Vagy megszólnak a régi falubeli szomszédok ha nem jársz ki?
Vagy tebenned van ez a furcsa ösztön, hogy kéthetente temetőbe járni???
le vagyok döbbenve,.

Diorella Queen 2023.07.24. 09:40:14

@Lorrh: Apám miatt. Nem falu, város. Elég nagy, kisváros. És ha már apámhoz hazamegyek, akkor nyilván viszek virágot anyám sírjára is.

Diorella Queen 2023.07.24. 09:41:26

@s: Téged leszámítva, az ország 70-80 % semmirekellő kulimunkás.
Ott a fenti adat, mennyit keresnek az emberek. Nem légből kapott statisztika.

Diorella Queen 2023.07.24. 09:45:51

@s: Nem nagyon értek egyet a felfogásoddal, mert nem lehet az ország 70-80 % briliáns elme, mint te. Sem vezető beosztású. Tehát valakiknek kulimunkásoknak is lenniük kell, különben baszhatod , ha szervizelni kell az autódat, vagy vért kell venni tőled és egyebek. Netán neked kell megsütnöd a kibaszott kenyeret. Akik ezeket a munkákat elvégzik helyetted és neked, azok nincsenek megbecsülve. Még te magad sem becsülöd őket semmibe.

Diorella Queen 2023.07.24. 09:50:03

@Lorrh: Én a vas szülötte vagyok.
Vasporon nőttem fel.

Diorella Queen 2023.07.24. 09:56:38

@s: Nem dolgozni kell, hanem tudni. Nem munka alapú társadalmat kell csinálni, hanem tudás alapút.

Értem én, hogy te itt most az összeszerelő üzemekre gondolsz nagyrészt. Mert azok nem tudás alapú munkák. De ezeken kívül van egy rakás köztes állapotú munka is amik nélkülözhetetlenek a mindennapokban.
Egyszer talán wombat írta itt, hogy képzeld el a világot bankárok nélkül.
Meg van?!
Akkor most képzeld el a világot, takarítók nélkül.

Szóval nem lehet mindenki nagy tudású, az emberek nagyon nagy százaléka a nyugati országokban sem az. A villanyszerelő még is annyit keres külföldön, mint vezető beosztású. Vagy egy ablakpucoló, aki felhőkarcolók ablakait pucolgatja.

Lorrh 2023.07.24. 10:14:40

@Diorella Queen: az mit jelent? A vasiak a temetőben élnek?
Két hetente??
Ez valami súlyos lelki gubanc nálad - szerintem.
Ha tényleg két hetente odazarándokolsz akkor az súlyos tehet számodra. Kinek használsz ezzel? A halottak már nem érzik. Pestről is tudsz apádra gondolni meg gyertyát is gyüjtani. A lélek az már nem egy helyhez kötődik, hogy ott a temetőben fogod találni.

Diorella Queen 2023.07.24. 10:20:07

@Lorrh: Nem kéthetente, kéthavonta.

Diorella Queen 2023.07.24. 10:22:30

@Lorrh: Miért lenne lelki gubanc az, ha apámat meglátogatom kéthavonta?
Hetente kéne, csak ugye dolgozni is kell.
Sőt, el sem kellett volna költöznöm a vas városából soha.
Az öntödében kellett volna kezdenem az ötvösi pályafutásomat.
Picsába!
Mindent elbasztam!

Lorrh 2023.07.24. 11:33:44

@Diorella Queen: oké, de ez most lényegtelen hogy milyen megye, vagy csak a vasra mint fémre gondoltál.
Miért jársz két hetente a temetőbe..., ez továbbra is meghökkentő számomra.

Diorella Queen 2023.07.24. 14:33:06

@Lorrh: Figyelmetlen vagy4
Már írtam, nem kéthetente, hanem kéthavonta.
Ez sok?

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2023.07.24. 14:48:19

@s:
Ha Szájert visszahozzák, akkor azt csak gumicsontnak, hogy a libsik tudjanak min csámcsogni amíg ezek megemelnek minden adót rezsicsökkentés címén, terelésnek jó lesz a drogos homár kádéempés.

@Diorella Queen:
2 havonta az korrekt, gyakrabban nem is kell.
Mi is valahogy így látogatjuk meg az urnacsarnokot, 2-3 havonta, de annyira mindegy ,ha napi szinten ott van a fejedben.

s 2023.07.24. 15:27:52

@Diorella Queen: "Szóval nem lehet mindenki nagy tudású, az emberek nagyon nagy százaléka a nyugati országokban sem az. A villanyszerelő még is annyit keres külföldön, mint vezető beosztású."

Tanulni kellett volna, de a népek ezt itt kispórolták a történetből. Ez hiba volt. A villanyszerelő azért keres sokat nyugaton, mert mindenki más is sokat keres. El lehet kérni azt a pénzt. Itt meg azért keres keveset, mert mindenki más is szarul keres, tehát nem tudnak többet fizetni. Ha bérszínvonal emelkedik, akkor azzal mindenki más fizetése is emelkedni fog. A kukásé is. Viszont a bérek csak a tudással nőnek. Minél többen dolgoznak nagy fizetésért, annál jobb lesz a többieknek is.

Lorrh 2023.07.24. 15:52:41

@Diorella Queen: igen sok. Évente 2 az a max. Minek fizikailag odamenni?
Becsukod a szemed és hálával gondolsz rá, az jelenti a legtöbbet. Nemviccelek.

Lorrh 2023.07.24. 15:54:26

@s: Lyézusom ezt a béna demagóg dumát!!!!
A fizetésed akkor nő ha bevesznek a fideszes korrupcióba és passz.
A többi csak rizsa.
Tanulni... mint lenin elvtárs. még anyám sem volt ilyen demagóg pedig már 85 éves.

Diorella Queen 2023.07.24. 16:06:30

@Lorrh: Valami sántít s érvelésében, miszerint a sok nagyon okos és nagy tudású tudós, MA programozó és orvos miatt, majd a sarki pékségben többet fognak keresni az eladók.

Diorella Queen 2023.07.24. 16:12:51

@s: Valami nem stimmel az egyenletben, és te is érzed szerintem.

Diorella Queen 2023.07.24. 16:13:25

@s: Menjünk neki újra!
Mi az valódi oka annak, hogy a sarki pékségben az eladók nem annyit keresnek, mint Londonban?

Diorella Queen 2023.07.24. 16:15:05

A faszom GDP-vel most ne jöjjön senki, semmi köze nincs a dolgokhoz!
Mi az oka ezeknek a kurva alacsony béreknek?
Ki és miért tartja ennyire a béka picsája alatt a magyar béreket már évszázadok óta?!

Diorella Queen 2023.07.24. 16:16:21

Ha rajtam múlna, én már holnaptól beszüntetném az alkalmazotti jogviszonyt és mindenkit köteleznék arra, hogy céget és vállalkozást csináljon!
Ha én lennék a diktátor, megtiltanám, hogy alkalmazottként bárki dolgozzon!

s 2023.07.24. 17:13:39

@Lorrh: Akkor ezek szerint te sem tanultál, és lúzer vagy. Okés. Nem vagyok benne a fideszses szopóhadseregben, nem is férnék oda orbán segglukához, annyían vannak már ott. Viszont nem panaszkodhatok, anyagiakat tekintve a felső 5% -ba tartozom. Lehetne nyilván jobb is, de azt az árat már nem adom meg érte. Éppen elég ez is, ami van.

s 2023.07.24. 17:23:13

@Diorella Queen: A többiek keresete. Londonban mindenki jól keres. Ezért a pékáru is drágább, mert el lehet adni több pénzért, és azt a pénzt nem fogják a pékek a vásárlóknál hagyni. Ezek után az eladó munkabére is nyilván magasabb, mert egy heti munkabér nem lehet kevesebb két pizzás csiga áránál. Azon kívül pedig az üzletbe eladó kell, hogy bejöjjön a haszon. Nem a munkabéren fognak spórolni, és kockáztatni azt, hogy elmennek a vevők. A vásárlás többet ér, mint amit az alacsony munkabéren be lehet kozni.

Nem értelek. Te a saját elmondásod szerint üzletasszony voltál. Hogy a fenében megy neked ez ennyire nehezen mégis?

Diorella Queen 2023.07.24. 17:30:14

@s: Ez így leírva olyan egyszerű. De az eladók munkabére, nem az ezer euró kakaós csigától magasabb .Nem lehetséges, hogy a szakszervezetek kiharcolták a magasabb béreket?
A sarki közértben megduplázódott árak miatt, nem keresnek egy fillérrel sem többet a Sparban az eladók. Az elméleted tehát már is megbukott!

s 2023.07.24. 17:30:59

@Diorella Queen: "Mi az oka ezeknek a kurva alacsony béreknek?"
Hülyék a magyarok, ezért nem kapnak többet. Nem ér a munkájuk szart sem a világpiacon. Továbbá orbán elhelyzi őket szar munkákban is, mert neki ez még mindig jobb, mintha segélyt fizetne. Magyarország vonzereje még mindig az olcsó munkaerő, sajnos. A rendszerváltás (micsoda ?) után 25 évvel.

"Ki és miért tartja ennyire a béka picsája alatt a magyar béreket már évszázadok óta?!"
A mindenkori kormányok. Az oktatás lezüllesztésével, és az olcsó munkaerő tőkevonzó képességének fenntartásával.

s 2023.07.24. 17:34:11

@Diorella Queen: "Ha én lennék a diktátor, megtiltanám, hogy alkalmazottként bárki dolgozzon!"
Kibasznál a vállalkozókkal. Nem lenne munkásuk, de lenne egy csomó, életképtelen konkurenciájuk, miközben ők is alig élnek. Nem értesz te ehhez, vállalkozó asszony.

s 2023.07.24. 17:36:54

@Diorella Queen: Nem érted, amit mondtam. Nem csak az árak emelkedése biztosítja a magasabb bért. A többiek keresete a lényeg. Itt mindenki szarul keres, aki drágán ad el hamarosan tönkremegy.

Diorella Queen 2023.07.24. 21:16:17

@s: A világon semmi nem indokolt ekkora áremelkedést, amit itt csináltak a cégek és az üzletek, ráadásul sm szerint mindenki szarul számolta az inflációt. És neki van igaza, mert nem rábaszni kellett volna mindenre 50%-t, aztán annyiért adni ami van, hanem azt le kellett volna osztani a meglévő ügyfélkörrel. Utóbbit kifelejtették a cégek. Ezért baszódtak indokolatlanul az egekbe az árak.

Lorrh 2023.07.25. 15:45:30

@s: Nem rólam van szó.
Ma egy kőműves/villanyszerelő kb százszor annyit keres mint egy okos, művelt felsőfokú végzettségű népművelés könyvtár szakos értelmiségi.
Az igazán nagy pénzek, ahol havonta tíz millákat akasztamnak le, az meg a politikai korrupciós bűnbandák.
Köztük húzódik a te fajtád aki nem tudom hol helyezkedsz el a skálán pontosan: havi egymilla? vagy öt?

De a nagy pénz nem nálad van az tuti, hanem akik 4-500 milliós lakásokat vesznek. Velem szemben épül egy társasház: 4 millió négyzetmétere.

Miről is beszélsz akkor?

s 2023.07.25. 20:28:28

@Diorella Queen: Olyat hallottál már, hogy elhalasztott áremelés? Itt is ez volt. Régebben is kellett volna emelni egy kicsit, de ezt nem lépték meg, mert az egyértelmű versenyhátrányt okozott volna. Ezért az első kínálkozó alkalomnál rábasztak egy nagyobb áremelést, mondván, hogy háború, szankciók, stb. Mindenki ezt csinálta, itt próbálták behozni az elmaradt emeléseket, ezért ez már nem okozott versenyhátrányt.

s 2023.07.25. 20:39:00

@Lorrh: "Miről is beszélsz akkor?"
Arról amit valószínűleg nem értesz, és talán soha nem is fogsz megérteni.
Nem minden a pénz. Csak annyi kell, hogy kényelmes legyen az élet. Nekem az, és ennyi pont elég is.

"Ma egy kőműves/villanyszerelő kb százszor annyit keres mint egy okos, művelt felsőfokú végzettségű"
Nem keres százszor annyit, továbbá ez ma van. Mi lesz holnap? A kőműves lerokkan, a villanyszerelőt leváltja egy robot. Az okost nehéz helyettesíteni, az ész ritka kincs.

"De a nagy pénz nem nálad van az tuti"
Így igaz. Nekem nem pénz kell, hanem élet. Aki végig a pénze után futkos, a halálos ágyán megbánja, mert inkább élt volna tartalmasan. A pénzt meg itt kell hagyja. Halotti leplen nincsen zseb, nem véletlenül.

Lorrh 2023.07.26. 15:33:30

@s: pont hogy a kétkezi munkát nem tudja leváltani egy robot, ami nem helyhez kötött mint egy kerék becsavarozása, hanem millió féle helyszínen kell kiismerd magad mint egy építkezés vagy százéves bérházban villanyt szerelni.
A könyvtárosodat előbb fogja a robot meg az AI leváltani.

DQ posztjaiban 90% a pénz szerepel és én erre csatlakoztam a mondanivalómmal. Értem én hogy te már éteri magasságokban szállsz, de ez csak kifogás a részedről.

Pont ma mondták be a hírekben hogy egy egyetemi oktató 3-400 ezer bruttót keres és egy Lidl pénztáros már most többet kap. Ennyit a megbecsülésről. kösz.

Az életminőséged és biztonságod csak attól függ hogy milyen ágazatban, milyen prosperáló cégnél sikerül dolgoznod alkalmazottként. Kurvára nem phd-től meg a diplomáid számától. Oké hogy egy diploma kell a belépőhöz de azt nem tudásra adják sokszor hanem seggelésre.
Én totál más ágazatban dolgozom mint a diplomám és kutyát nem érdekli hogy 30 éve mit végeztem. Csak a CV és a tapasztalat számit nálunk.

s 2023.07.26. 18:23:18

@Lorrh: "Az életminőséged és biztonságod csak attól függ hogy milyen ágazatban, milyen prosperáló cégnél sikerül dolgoznod alkalmazottként. Kurvára nem phd-től meg a diplomáid számától."
Az, hogy hol dolgozik az ember erősen végzettség függő. Ha nálad nem, akkor pályát tévesztettél. Én nem tévesztettem. Abból élek, amit tudok.

"Oké hogy egy diploma kell a belépőhöz de azt nem tudásra adják sokszor hanem seggelésre."
Nem jártunk egyforma iskolába. A tiéd volt a rosszabbik.

"Csak a CV és a tapasztalat számit nálunk."
Nálunk is. A CV -ben viszont benne vannak a korábbi tanulmányok. Nem szoktuk letagadni.

Diorella Queen 2023.07.26. 21:18:44

@s: Olyat hallottál már, hogy elhalasztott áremelés? Itt is ez volt. Régebben is kellett volna emelni egy kicsit, de ezt nem lépték meg, mert az egyértelmű versenyhátrányt okozott volna.

Most aztán nagyon jól járnak a visszaesett forgalommal a cégek.
Szarul árazták be az inflációt, emiatt visszaesett forgalmuk és a bevételük. A kapzsiság nem kifizetődő, próbálták rámaszatolni az áremelést mindenre. De a 250 Ft-s wc papír nem tudni hogy lett 1200 Ft egyik napról a másikra, miközben a Forintunk nem sokkal szarabb,mint 3 évvel ezelőtt.

Diorella Queen 2023.07.26. 21:22:09

@s: Mindenki azt csinálta, hogy áremelés 30-50% azt szevasz!
Itt baszták el!
Ha van 50 állandó ügyféle egy cégnek, X bevételért egy évben, akkor az X bevételre kellett volna az inflációs emelést rátenni, majd visszaosztani az ügyfelek számával és a hónapokkal. A visszaosztás elmarad, így minden ügyfél felé kiszámlázták azt a 30-50 %-al többet. Aztán csodálkoznak ha elmennek a picsába az ügyfelek.
Ennyi történt.
Kapzsi magyar cégek.

Diorella Queen 2023.07.26. 21:25:29

@Lorrh: DQ posztjaiban 90% a pénz szerepel..

Mert ez érint a legjobban és nem tudom elfogadni, hogy ennyi szakképzettséggel, tapasztalattal, jó kommunikációs képességgel, szorgalommal, becsületességgel, megbízhatósággal, szorgalommal satöbbi szarral, még mindig annyit keresek,amennyit.
Erre most az LMP akar alám tenni ezzel az évenkénti +1 nap szabadsággal.Hát ki a kurva anyja fog 45 év felettieket foglalkoztatni, ha azoknak még több szabadságot kell majd fizetni? Nem gondolkodnak ezek, az a baj.

Diorella Queen 2023.07.26. 21:29:00

Ki akarok törni valahogy az alkalmazotti baszakodásból!
Bár szeretek a benzinkúton dolgozni, de nem ezért tanultam ennyit.
A bér pedig lófasz, már nincsen borravaló mint régen, mindenki kártyával fizet.
Nincs sem Szép kártya sem más. Csak munka van.
Egynek mondjuk megfelel, mint bevételi forrás, de vállalkoznék ha lenne 3 millám. Műhely kéne, henger kéne, egy kicsi páncélszekrény előírás, meg ilyen hülyeségek.
Kb ennyikeh.
Bankokkal nem állok szóba, nem kell hitel, önrész semmi.

Lorrh 2023.07.27. 17:00:21

@Diorella Queen: nem tudom ki ez az "S", talán a pasid, vagy valami hozzátartozód, mert tőle elviseled, hogy állandóan elhord minden ostobának, felülről lefele arrogánsan kioktat.téged.

Csak már szúrta a szemem, hogy te próbálsz tanulni, új dolgokat kipróbálni, fejleszteni magad, ő meg pökhendien benyögi hogy "tanulni kell a sok pénzért" - nyilván a felsőfokú végzettséggel nagymenőzik és ennek hiányát dörgöli az orrod alá.

De úgy látszik neked tetszik ez a bántalmazó kapcsolat S-sel.
na mindegy én eldugulok, a ti dolgotok ez.

s 2023.07.27. 17:55:09

@Diorella Queen: ?
Mindenki az éves inflációt fizeti. Ha az 25%, akkor azt. Felesleges itt osztogatni, akkor is az jön ki.

s 2023.07.27. 18:13:01

@Diorella Queen: Egyébként az elbaszás ott történt, hogy nem lehet elkérni az inflációs emelkedést áremeléssel. Csak annyit lehet visszaszerezni maximum, amennyi a reálbér növekedése volt. Az pedig lófasz volt és esti fény. A vásárló ugyani vigyáz a pénzére, csak annyit ad ki belőle, amennyit feltétlenül muszáj.

Diorella Queen 2023.07.27. 21:10:21

@Lorrh: Valóban, kissé fennhordja az orrát. De ez az ő dolga, engem sosem zavart az ilyesmi. Nem veszem magamra a dolgokat, nem érint. Néha pedig okosságokat is mond.
Nincs közünk egymáshoz semmi. Nem tudom ki ő.
Az egész életemet végig tanultam, van 5 különböző szakmám. Diplomám nincs sajnos, az már nem fért bele, gyereket is neveltem, ő most diplomázott, a héten volt a diplomaosztó a Pázmányon. Büszke vagyok rá. Csak hogy önmagában a diploma nagyon kevés. De ezt tudjuk jól mindannyian. Ha nem adott a lehetőség, lehet 8 diplomája is valakinek, akkor sem biztos hogy jut bármire is, főleg ha azok a végzettségek éppen nem divatos szakmák. Sok diplomás embert láttam már nevetséges , hülye állásokban éhbérekért. Szóval a diploma kevés önmagában. Arra jó, hogy egy másik diplomás ne nézzen le a végtelenségig.

Diorella Queen 2023.07.27. 21:15:09

@s: Egyre több az elhajtás a benyakúton.
Az a baj, hogy azt is a dolgozók fizetik amennyiben bejött a shopba az illető, csak nem szólt hogy tankolt is, hanem elmegy mondjuk wc-re. .
A leltárhiányt is, az elhajtás is a dolgozók fizetik ki. Teljes felelősség van.

Diorella Queen 2023.07.27. 21:15:50

@s: Azt akartam ezzel mondani, hogy egyre jobban lopnak a népek.

Diorella Queen 2023.07.27. 21:22:02

Nem tudom, miért nincs még előre fizetés a benzinkutakon?
Ez így senkinek sem jó.
Az államnak megy a sok feljelentés, a tulajdonosnak bevételkiesés, a dolgozóknak pedig szintén zsebbe nyúlós a dolog. Ha bejön a shopba és nem szól hogy tankolt is, akkor a dolgozók fizetik. Ha csak simán gázt ad, akkor a benyakút teszi meg a feljelentést.
Jó stresszes, a szemem majd kiesik, annyira nézem a monitoron, nehogy meglépjenek.
A minap is az egyik elhajtás után kifakadtam a következő vásárlónak, aki meg mint kiderült ,egy szichiáter volt az egyik kórházban. Azt mondja ők kifejezetten örülnek neki, ha a gyogyósok elhajtanak tőlük. :D

Lorrh 2023.07.27. 22:03:46

@Diorella Queen: megvan kamerafelvételen a rendszám, lehet feljelenteni, nyilván ez már bevett gyakorlat, nem? Mármint az ilyenek feljelentése.

Én auchan automata kútra járok és ott előre kell fizetni. Viszont benzinkutasra sincs szükség. Benn a supermarketben meg kirúgták az összes pénztárost, 70 darab kassza volt régen, és már csak önkasszázás van, te pakolgatod meg pittyegteted és ha valamin nincs vonalkód akkor ott szivod meg. És a péksüteményeket egyenként keresgeted. És amilyen lassan tötymörögnek az emberek, ez pokol lesz majd. Auchan kilőve oda se megyek többet, mert mindegyikben ilyen rendszer lesz/van.

taga20 2023.07.28. 21:09:20

@Diorella Queen:

"Jó stresszes, a szemem majd kiesik, annyira nézem a monitoron, nehogy meglépjenek. "

bakker, te tényleg terhelt vagy!:))

zenével, hogy állsz vénasszony?:))

www.youtube.com/watch?v=lxdPHhOQA3I&list=RDlxdPHhOQA3I&start_radio=1&rv=lxdPHhOQA3I

Diorella Queen 2023.07.29. 05:03:35

@taga20: Anyád a vénasszony, trottyos!
Az ősrégi, szar, retró, zenéiddel meg traktálj mást!

Diorella Queen 2023.07.29. 05:04:07

@Lorrh: Én nem tehetek feljelentést, nem én vagyok a benzinkút.

Diorella Queen 2023.07.29. 05:06:28

2 hét múlva főnökváltás lesz.
Sajnos, mert a jelenlegi nagyon normális.
Egészen biztos, hogy leghülyébb nyeri meg a posztot.
Úgy h nézhetek másik állást, újfent....

s 2023.07.29. 16:35:11

@Diorella Queen: "Nem tudom, miért nincs még előre fizetés a benzinkutakon?"
Éjszakai kutakon csak az van. Veronánál dobáltuk be a 20 eurósokat előre, aztán tankoltunk annyi benzint, amennyit adott.

s 2023.07.29. 16:39:02

@Diorella Queen: "Az a baj, hogy azt is a dolgozók fizetik amennyiben bejött a shopba az illető, csak nem szólt hogy tankolt is, hanem elmegy mondjuk wc-re."
Azért van így, mert kifizetitek. Ha nemet mondanátok, felvennének egy biztonsági őrt, de addig nem éri meg, amíg fizettek. Nemet kell mondani, hogy változzanak a dolgok.

s 2023.07.29. 16:52:59

@Diorella Queen: "Csak hogy önmagában a diploma nagyon kevés."
Diplomája válogatja. Az enyém elég ahhoz, hogy gond nélkül megéljek. Ehhez hozzá tenném azt is, hogy a kilencvenes évek közepe felé otthagytál volna az út mellett elrothadni. Megállt egy nő, ott feküdtem az út mellet, mert már elfáradtam. Kiszállt a kocsiból megpiszkált, és akkor látta, hogy még élek. Azt mondta, nem fekhetek itt, mert ez így nem szabályos, ő is azt hitte, hogy hullát talált, akit elgázoltak. Megkérdeztem, hogy elvinne -e Budapestig. Azt mondta, hogy esze ágában sincs, és tovább autózott. Leintettem egy kocsit utána, megállt. és mondták, szálljak be, elvisznek. Kinyitottam a hátsó ajtót, és mondtam, nem megyek, itt fekszik egy 15 körüli kamasz lány. Mondták, majd összehúzza magát, üljek nyugodtan mellé. Beszélgettünk, elhoztak Pestig. Nem volt pénzem vonatra, mert éhes voltam , és inkább ettem. Megettem a vonatjegy árát. Viszont most jól megy. Abból élek, amit ott tanultam. Ennyit erről.

Diorella Queen 2023.07.29. 21:00:24

@s: Nem szokásom a csöveseket hazahozni, de ha egy ember meg akarna halni mellettem, biztos hogy nem tehetné meg, mert újraéleszteném.

Diorella Queen 2023.07.29. 21:04:00

@s: Az enyém elég ahhoz, hogy gond nélkül megéljek.

Na és a feleségedé?
Nincs több kérdésem.....

s 2023.07.30. 02:39:33

@Diorella Queen: :-) Nem csöves voltam. Lehet, annak néztem ki, de nem voltam az. Egyetemre jártam, és elfogyott a pénzem hazautazásra. Aki felvett, és beszélgetett velem, annak ez egyértelmű volt.

s 2023.07.30. 02:47:02

@Diorella Queen: "Na és a feleségedé?"
Az övé is. Annak ellenére, hogy tanár. Annyira nem keresnek szarul, főleg így a pálya vége felé. Tudod, ha ők nyugdíjba mennek, akkor nem nagyon lesz már ott más. A kormány tudja, hogy valószínűleg őket kell visszahívni, ha akarnak még tanárt egyáltalán. Nem bánnak velük olyan mostohán. Fiatalnak viszont kurvára nem éri meg tanárnak menni, mert abban nincs nagy üzlet, hogy esetleg 25 év elteltével már lesz pénze megélni.

Diorella Queen 2023.07.31. 14:39:06

@s: Hajjjj S ! Hidd el nekem, ha versenyeznénk az életünk során történt rémsztorikban, én nyernék!
De most ha lenne egy halál piacképes diplomám, szerinted boldog lennék egy szerverteremben üldögélve havi akárhány milláért?
Nem!
Boldog lennék , egy nagyvállalat vezető tanácsosaként?
Nem!
Boldog lennék bármilyen sikeres , jól fizető informatikai állásban?
Nem!
Mert az én utam nem ez. Hanem más!
Én leszek a világon az egyetlen művész, akinek élete során, maximum egyetlen műremeke fog elkészülni. De lehet hogy egy sem lesz soha. De én akkor is egy érzékeny művész leszek legbelül. Aki elméletben folyton fest és gyönyörű szobrokat alkot, vagy ékszereket csinál.
De nekem csak az elméleti része jutott a dolognak.
Ezt dobta a gép, már elfogadtam!

Diorella Queen 2023.07.31. 14:41:30

@s: Az esélyeim pedig egyre kisebbek, lévén hogy én is hasonlóképpen vagyok mint Kozsó. Bár neki a kezeiben volt alagút szindrómája, nekem pluszban még a nyakamban is van . Szóval a kezeim egyre gyengébbek és gyengébbek. Egyre jobban fájnak.

Egon, az egér · https://egonazeger.blog.hu/ 2023.08.02. 12:41:28

@Diorella Queen: Pihentesd. Nekem akkor lett alagút szindrómám, amikor kitaláltam, hogy hétvégenként a földet túrom, a puszta két kezemmel, jó agyagos, betömörödő földet. Szerencsére télen nem lehet kertészkedni, és akkor pihentetem. Masszírozni kell, aztán amikor kimegy a gyulladás, lassan elkezdeni edzeni. Nekem bevált. Bár azóta is hajlamos picit zsibbadni a kezem, ha megerőltetem, de lényegesen jobb, mint tíz évvel ezelőtt.

Lorrh 2023.08.02. 19:44:35

@Egon, az egér: tíííz év!!! micsoda időtávok!!! akkor még nem is éltem.

Diorella Queen 2023.08.02. 21:36:06

@Egon, az egér: Évek óta fájnak és zsibbadnak, annak ellenére, hogy nem végzek kifejezetten nehéz fizikai munkát.
És csak hason tudok aludni, egy kitekeredett pózban.
Kéne egy sebész, aki átvágná azt a kurva kis csatornát, amiben az idegek futnak. Amúgy ingerületátvitel sincs a jobb kezemben már, csak elvétve. Semmelweisen vizsgálták árammal.:(

Diorella Queen 2023.08.02. 21:36:45

A végén mehetek én is az onlifaszra kurválkodni.

Diorella Queen 2023.08.02. 21:37:34

@Lorrh: Miért?Hány éves vagy?
Kiskorúaknak nem ajánlott ám ez a blog , pubi!
50+-os a hely!

Egon, az egér · https://egonazeger.blog.hu/ 2023.08.03. 06:00:34

@Lorrh: elég mozgalmas volt ez a tíz év, talán az eddigi legmozgalmasabb tíz éve volt életemnek.

Lorrh 2023.08.03. 13:41:17

@Diorella Queen: 37 vagy 73 már nem is tudom

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2023.08.06. 08:46:03

@s:
Sztem már az is csoda hogy megállt a nő, mert vannak ilyen trükkök hogy halottnak tettetik magukat és mikor kiszáll a sofőr a többiek beugranak az autóba.
Valszeg ha a nő nem egyedül utazott volna akkor el is visz.
A teherautósok szoktak megállni inkább, azok szeretik a társaságot.

s 2023.08.06. 12:38:58

@Diorella Queen: Úgy tűnik, a végletek embere vagy. Középút is létezik. Elég csak simán nemet mondani.

s 2023.08.06. 12:45:34

@szociál: Nem, ő egy olyan fajta volt, akiknek jól ment akkoriban. Társaság sem vitt el magával, mert azok egyszerűen csak bunkók voltak. Jól megtanultam a leckét, miközben ott álltam a fényszórókkal szemben, várva, hogy felvillanjon az indexlámpa. és megálljon végre valaki. Soha többé másra ne számíts, ez volt a lecke. Megtanultam. Én sem segítek senkinek, mert kemény lettem, mint a pingvinfos.

Diorella Queen 2023.08.06. 20:25:41

@s: Soha többé másra ne számíts, ez volt a lecke. Megtanultam. Én sem segítek senkinek, mert kemény lettem, mint a pingvinfos.

Kutyaszar az...
Szép gondolat amúgy, csak az a baj ezzel, hogy eljön az idő, amikor kénytelen leszel mások jóindulatára hagyatkozni.És ezen a pénz sem fog sokat segíteni. Azért nem olyan rosszak az emberek szerintem, illetve tudnak jók is lenni.
Én inkább azt látom, hogy most mindenki kaktusz üzemmódban van, mert fél. Ki ettől, ki attól.

Diorella Queen 2023.08.06. 20:30:17

@s: Különben meg, nem olyan szar érzés ,másokon segíteni, ha úgy hozza az élet.
Én megértem a mentősöket pl, az egészségügyi dolgozókat . Valóban felemelő érzés tud lenni, ha másokon az ember bármilyen módon, de segíteni tud. Bármilyen apróság az.
Életet menteni pedig hát, csak elképzelni tudom. Baromi magasztos érzés lehet.
Egyszer egy fiatal lányt visszarántottam a villamos elől a Móriczon. Fejhallgató volt rajta. Nem hallotta, nem vette észre, majdnem a szemem előtt vasalta ki. Én voltam az őrangyala akkor.
Közvetlen életet menteni még nem volt szerencsém. De ha sikeres, akkor biztos nagyon felemelő érzés az.

Diorella Queen 2023.08.06. 20:38:26

@szociál: Hát basszus, nem nagyon állnak már meg az emberek, egy földön fekvőt látva, az már biztos. Úgy látom, talán a fiatalok közt, még akadnak olyanok, akik egy óbégató hajléktalannak kihívják a mentőt. Vagy esetleg megpróbálnak segíteni valahogy.
Egyszer fiatalabb koromban én is elájultam a buszmegállóban. Elfeküdtem a padon, éreztem hogy a vér megy ki a fejemből és sötétedik el minden. A vénasszonyok összesúgtak ( kisváros ), mindenki leszart kb, azt hitték részeg vagyok. Egy nő jött csak oda, de az ismert és kérdezte meg, hogy segítsen e valamit.
Meg egyszer újfent elájultam itt nagy faluban. Leszálltam a villamosról, mert éreztem hogy szarul kezdek lenni. Megint a vérnyomásom beesett 40/30-ra sötétedett el minden. Újbuda központ csöves telepen a villamos megállóban elfeküdtem , még volt annyi erőm, hogy a táskámat a fejem alá csapjam és kicsörgessem a mobilon az életmentő appot. Persze nem vette fel senki . És egy korombeli nő jött oda és kérdezte meg,hogy segíthet e valamit, hozzon e vizet. Szóval nem olyan rosszak az emberek szerintem. De én szeretek naív lenni.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2023.08.07. 18:25:56

@Diorella Queen:
Szoktál te inni elég vizet ?
EÜ dolgozóként tudnod kell hogy inni kell mint a ló, télen is.
Amúgy nekem ez is szokott segíteni, németből szoktak hozni, itthon gondolom drágább.
Megiszol egy üvegcsével és helyrehoz.
www.dreletero.com/product/vitasprint-b12-10db-ivoampulla-2/

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2023.08.07. 18:41:43

Németbe a 30 db-os Vitasprint 19 rugó, itt a 10 db-os 13 rugó.

Diorella Queen 2023.08.07. 19:17:29

@szociál: Rajtam az sem segít már.
Világ életemben ájulós voltam.

Lorrh 2023.08.08. 10:17:34

"nagyfalu"
nekem nem tetszik ez a modoros kifejezés, tipikusan olyan vidékről származó emberek használják, akik sértve érzik magukat, hogy a pestiek szerintük lenézik a vidékieket és ezzel vágnak vissza. Hogy ez csak egy nagyfalu.
Nem, egyáltalán nem nagyfalu.
Brrrrrrrrrrrr

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2023.08.08. 12:13:30

@Lorrh:
Én sose éreztem a különbséget pest és pécs között, igaz mindig hangoztatom hogy pécs csak egy zsákfalu, és tényleg egy picsafüst az egész pesthez képest, de úgy hogy pécsi vok nem éreztem kevesebbnek magam mint egy pesti.
süti beállítások módosítása