Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

közéleti-tudományos-politikai-művészeti-fantázia platform

Idegbaj.blog.hu

Idegbaj.blog.hu

A nácik márpedig köztünk járnak

2023. május 25. - Diorella Queen

Mostanában túl sok televíziós csatorna foglalkozik a világháborúkkal. Ezért aztán ezeknek a történetét újra és újra végighallgatom, ha akarom, ha nem.

Nem szeretem a VH-s filmeket és a dokumentumfilmeket sem. Nem szeretek semmit, ami a világégésekkel kapcsolatos. Legyen az régiség, relikvia,vagy bármi más.

Véleményem szerint annyira szörnyű volt az esemény, hogy minden kicsit jóérzésű ember irtózik ettől az időszaktól. De hogy ne ismétlődjön meg soha, ezért muszáj róla beszélni. A haláltáborokról muszáj beszélni.

A minap az egyik dokumentumfilmben azt boncolgatták, hogy mitől voltak a náci katonák olyan állatok, hogy napokig képesek voltak menetelni és ébren maradni. Állítólag drogot szedtek és tulajdonképpen az egész német hadsereg, beleértve Hitlert is, egy dogbanda volt. A szert pedig a haláltáborokban lévő zsidókon tesztelték bőszen. Méghozzá úgy, hogy a hátukra köveket pakoltak és beadták nekik ezt a drogot. Majd úgy kellett körbe- körbe menetelniük egészen addig, amíg meg nem haltak. Ennek a szernek a szolidabb kisgyermekét fejlesztette ki az amerikai hadsereg és az usákoknál meglehetősen elterjedt drognak számít, manapság is.

Nem tagadom ,erős vélemény lesz ez amit most írni fogok, de nem látok túl nagy különbséget a zsidó foglyok kínzása és egy manapság itt Európa közepén működő multi között. Mindössze három apró eltérés van. Egy, hogy nem halnak meg a foglyok azonnal, csak később. Kettő, hogy nincs a hátukon kővel megpakolt hátizsák és hogy van két kurta szünet, meg egy éjszakai alvás szakasz. Három, nincs drog, amitől napokig tudnának dolgozni egyhuzamban, éjjel és nappal.

Pedig amikor három napig kell tizenkét órában kasszázni, akkor lehet jól jönne az a Speed még is.

Azért érzek kényszert írni a problémákról, mert ha nehezen is, de tudnak változni a dolgok. Egyszer már régen írtam az emberkínzó munkahelyekről és történt némi pozitív változás. A biztonsági őröknek már nem kell egész nap kint álldogálniuk sok helyen, hanem egy szobában figyelik a monitorokat. Az addig álló munkahelyeken, már le lehet ülni is. Látom a pozitív változást és ez jó. Persze nem állítom, hogy miattam, vagy a poszt miatt, de valami miatt változnak a dolgok néha jó irányba és ha ennek én részese lehettem bármilyen módok, akkor annak nagyon örülök.

Csak az tudja milyen egyhuzamban megállás nélkül, robotként dolgozni, aki dolgozott már hasonló munkahelyen. Hogy lehet ezt kibírni?

Gondolati síkon átadja magát az ember a monotonitásnak. Egy kasszás esetében ez azért nehezebb, mert ha valaki pénzzel foglalkozik, akkor illik az agynak is ott lenni, ahol a test van.

Csak hogy az agyunk nem mindig csinálja azt, amit szeretnénk. Becsap minket időnként és automatizálja magát.

Azaz mikroalvásokat produkál. A sokadik óra után már nem fogja tudni az ember, mit csinált egy perccel azelőtt, kivel beszélt, az mit vásárolt és mivel fizetett. Ennek ellenére meglepő, hogy mindig jó volt a kasszám záráskor, amin én magam is sokszor csodálkoztam. Sokat segített a sok filmezés is. Képzeletben belekapaszkodtam a filmek világába. Előmásztak valahonnan a tudatom legmélyéről a szereplők, az események és újra éltem a dolgokat.

Mindeközben a testem persze teljesen mást csinált. A testem ott volt a multinál a kasszában.

Miközben a test és az agy így külön utakon jár és kel, az idő egészen elképesztően tud lassulni és gyorsulni. És miközben a dolgozó azt érzi, megírta 367,368,369 - k Áfás számlát is  és legalább harminc percnek el kellett telnie, rá kell döbbennie, hogy csak tíz perc múlt el mindössze. Embertelen emberkínzás. Arra sincs idő, hogy hátraforduljon az ember, hogy a vízből kortyoljon egyet közben. A sorok kígyóznak és megpróbál nem stresszelődni ezen a tényen. Sietne, de nem tud, mert a terminál sokkal lassabb mint az ember és száz évig jön belőle kifelé a blokk. A szemgolyó kifolyik a monitoron. A hátam beszakad és mindenem zsibbad.

Itt nincs óránként öt perc szünet, ez nem irodai munka. A kassza pedig ezek szerint nem monitor. De akkor mitől ég a szemem a tizedik vagy tizenkettedik órában?

És akkor befut az utolsó vásárló, és kér egy Áfás számlát még. Az ember pedig csak arra tud  gondolni, hogy:- Bassza meg! A nácik, márpedig köztünk járnak!

A bejegyzés trackback címe:

https://idegbaj.blog.hu/api/trackback/id/tr4418132316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2023.06.12. 07:44:56

@Diorella Queen:
Vicces, de közben még sem az.
Egyszer a képünkre fagy a mosoly.
Hallom hogy lassan beakarják szűntetni a papírpénzt mint fizetőeszközt.
Érdekes lesz mikor csak bankkártyával tudsz fizetni, egy AI-s hekkelés után meg leszippantják az egész lakosság megtakarítását, és ott állnak egy vas nélkül.
Én inkább ettől félek.

Diorella Queen 2023.06.13. 10:57:13

@szociál: Lehetetlenség!
Mármint az, hogy AI leszippantsa a bankszámládat!
Orbán kinyírná, ha beelőzné!

Diorella Queen 2023.06.13. 11:06:56

@szociál: Én ilyenektől nem félek.
Nem az én fonnyadt és sorvadt bankszámlámra fáj a bűnözők foga.
Attól már inkább tartok egy kicsit, nehogy a repülők és a műholdak, elkezdjenek potyogni az égről, mint a cseresznyék a fáról.
Mert ez az izé, belemászik valahogy a rendszerekbe. Mert képes lesz kikerülni a biztonsági tűzfalakat. Meg hasonlók.

Diorella Queen 2023.06.13. 11:13:14

@szociál: Egyébként Chat GPT elég unalmas. Bármit kérdezek tőle, bármilyen témában, mindig csak hárít, szabadkozik, és kifogásokat keres. Olyan mint ha le lenne butítva egy kicsit, hogy ne adjon ki minden információt. Pl ha megkérdezem tőle, hogy a rendelkezésre álló adatok szerint az idén milyen legmagasabb hőmérséklet várható az országban, akkor rögtön szabadkozik, hogy neki nincsenek meg a legfrissebb adatok mert csak 2012-ig van programozva és ő nem tud jósolni, meg ilyen szar dumák.
De kérdezhetsz tőle bármit, semmire nem ad egyértelmű választ.

Diorella Queen 2023.06.13. 11:15:09

@szociál: Megkérdezed tőle a Bp-i hidak szerkezetét, akkor felsorolja, de azt már nem árulja el, melyik a legkevésbé biztonságos konstrukció.Terel és hárít és azt folyamatosan.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2023.06.14. 08:31:19

@Diorella Queen:
Van is néhány film ezekről, hogy áramkimaradásokat okoz, vagy a légiirányítást megbolondítja, pár nap alatt olyan káosz lenne hogy a világtőzsde megbolondulna.

Tegnap beugrottam Tibibához, a faszi még mindig él és virul.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2023.06.14. 08:32:44

@Diorella Queen:
pedig a darkweben már biztos tanítgatják hekkelni az ai-t

Diorella Queen 2023.06.18. 16:47:42

@szociál: Másfél nap alatt kivégeztem az Alapítvány c. filmet.
A hátsóm kockás lett, de képtelenség volt abbahagyni.
Nekem nagyon tetszett!

Diorella Queen 2023.06.18. 16:49:33

@szociál: Én nem félek MI-től.
Jó lesz ez.
BratGPT egyébként a beszélgetés végre egészen megszelídült és normális lett. Azt mondta hogy az emberiséget fogja szolgálni. :)
Reméljük nem úgy, hogy kiírtja a jó részét.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2023.06.19. 06:50:34

@Diorella Queen:
Ez nekem túl fantazy, meg túl kosztümös.
Apple+ on a Különválás 2. évadját várom az rohadt jó , Utolsó befutók is tetszett, és még van néhány jó.
De ez a Zsúfolt szoba ezzel a kretén Tom Hollandal, ritka szar, eleve irritál a feje a gyereknek ,negyedszerre futottam neki az első résznek és képtelen vagyok befejezni.
Silot is kezdem unni már kicsit.
Utódlást a max-on lassan befejezem.
Skyon szinte minden sorozat nézős, (Kingstown polgármestere, Tulsa king, Rabbit hole,
American gigolo....)olcsó és jó, ellentétben a netflixesl ami drága és fos, le is mondtam a gecibe, kb kijön az árából a Sky HBO Apple+ Prime négyes.
De azért leszedtem a Black mirror 5.évadját, amin látszik is hogy netflixes, amihez hozzányúlnak fossá válik :)
Jó kicsit túloztam, mert netflix szintnél jobb, de koránt sem olyan mint az előző évadok.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2023.06.19. 07:52:14

De jó volt hallgatni reggel Bochkor sugárzó boldogságát, majdnem kiugrott a bőréből, gondolom ez a fax semmit nem vesz észre az ország állapotáról. Lánya is diák, de az ő jövőjét mondjuk nem érinti hogy tönkremegy az oktatás, még az unokáinak is elég pénze lesz külföldi egyetemekre. Szóba meg nem hozná ez a xarrágó, mert beszari megmondóember, ha politikáról van szó behúzza a farkát, ebből a fasziból tényleg elég 5 perc.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2023.06.24. 06:39:24

444.hu/2023/06/23/wagneres-csapatokat-bombazhatott-az-orosz-hadsereg-jevgenyij-prigozsin-hadat-uzent-vedelmi-miniszteriumnak

Végre valami elkezdődött :)
Most mi lesz Putyinovics Putyinovval, Wágner nélkül akar bármit is elérni ? :)

Diorella Queen 2023.06.24. 09:18:45

@szociál: Valami elkezdődött. Nem biztos hogy az oroszoknak, meg a világnak annyira jó lesz.

s 2023.06.25. 05:05:20

@Diorella Queen: @szociál:
putyin a saját népe fogja eltakarítani. Jártak így már mások is. Szerintem ott baszta el, hogy találkozott orbánnal. Akinél az a gumicsizmás bebaszott tszelnök tiszteletét teszi, kis idő múlva bezárhatja a boltot. Szó szerint mint egy halálmadár. Kezdem megérteni, miért félnek tőle az eu politikusai. Egymaga képes megdönteni egész birodalmakat, pusztán a megjelenésével.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2023.06.25. 05:47:48

@s: @Diorella Queen:
:)))))))) Vitya megátkoz mindenkit a dagadt testével , ezért ült olyan messze tőle a múltkor, nem is a kovidtól félt , de már összemocskolta a kis pohos testével :)

Azért amit leművelt Prigozsin az faxméregetésnek kicsit bátor tett volt

s 2023.06.25. 06:31:53

@szociál: prigozsin ez sosem merte volna megtenni, ha egyedül van. Ez azt jelenti, hogy a Kreml falain belül komoly a széthúzás. A háború megítélése nem egységes, van egy csoport, aki putyinabb putyinnál, és egy másik, aki már egy új korszakra készül, putyin nélkül. Hatalmi harc megy, mi ennek csak a felszínét látjuk. Ilyesmit nehéz túlélni, hitler kurva sok merényletet megúszott, de a végén csak megbaszódott. Ami orbánt illeti, szerencsejátékos nyelven ezt úgy mondják, rossz lóra tett. Szépen le volt mosva pedig, csillogott a szőre, de egy gebe volt. Tehát röviden: a mások által zseniálisnak mondott orbán (igaz -e, Török Gábor) rábaszott. Nem jött be az unorthodoxia. Mert az egyébként azt jelenti, hogy a kurva szar próbálkozások tárházát alkalmazni, amit az értelmesebbek már nem csinálnak.

s 2023.06.25. 06:36:56

@szociál: "Eddig egy ember se mondott nemet Putyin Putyinovics Putyinovnak"
Voltak azért. Litvinyenko, Szkripál, Navalnij.

Diorella Queen 2023.06.25. 07:04:23

@s: Alapjában véve az unortodox módszerek szarok. De néha elég hatásosak tudnak lenni, azért valljuk be. Az OTP 12 ezer, az inflációnak pedig mindjárt vége, csak még nem jelentette be a Müller Cecília. Persze engem csak az utóbbi,( az infláció ) érint egy kicsit, mivel semmi megtakarításom nincs. :)

Diorella Queen 2023.06.25. 07:07:11

Valóban illik a név, miszerint különleges hadművelet ez a háború. Illetve különleges háború. Szerintem Prigozsin hamarosan ki fog esni egy ablakon véletlenül. A Wágner pedig fel lesz számolva. De előtte a két másik esik ki az ablakon, akinek a fejét akarta Prigozsin.
Putyinnak nincs ideje meghalni, annyi minden szart kell elintéznie.

Diorella Queen 2023.06.25. 07:08:42

Az egész cirkusz amúgy azért volt nagyon veszélyes , mert egy ilyen helyzetben a katonaság és polgárok is mellé állhattak volna éppen Prigozsinnak. És abból lett volna nagy csitt-csatt-dirr-durr.

Diorella Queen 2023.06.25. 07:10:18

Nagyon jól megfigyelhető volt ebben a helyzetben, hogy a politikai elit, még egy ilyen hatalmas országban is milyen kurva gyenge tényező tud lenni.

Diorella Queen 2023.06.25. 07:14:52

Egyébként én utálom az ilyen háborús dolgokat és minden ezzel kapcsolatos témát. De sokszor voltam kénytelen tévében is végignézni I. - II. VH-s műsorokat, mert nem volt időm elkapcsolni sem ( valamelyiket kétszer is végig kellett hallgatnom . Már tegnap reggel mondtam sm-nek, hogy Putyin be fogja áldozni a két bástyát az ügy érdekében, csak hogy elcsitítsa a Wagner vezért. Estére úgy is lett. Nem vagyok jós, csak könnyű kikövetkeztetni az emberi természetet. Ez nem a hatos lottó. Puszta logika.

Diorella Queen 2023.06.25. 07:18:13

De itt és most leírhatom nyugodtan, hogy a Prigozsint is hamarosan halálos baleset fogja érni. De előtte megkapja amit akart. Aztán a Wagnert felszámolják a picsába.
Az események lassabban pörögnek majd, ez nekünk jó. A háború lassú menetben folytatódik. Ez azért jó, mert felkészülhet a világ a változásra. Ha most összeomlott volna Oroszország nagy hirtelen, a káosz senkinek sem lett volna jó. Eu-nak sem.

s 2023.06.25. 10:13:45

@Diorella Queen: "De néha elég hatásosak tudnak lenni, azért valljuk be."
Bevallom. Az igazán hatásos módszerek nagy része valóban nem szokványos. Viszont a nem szokványos módszerek nagy része nem igazán hatékony. Olyan, mintha valaki állandóan a lottó főnyereményre játszana, ahelyett, hogy elfogadná a recepciós állásért kínált szerényebb jövedelmet. Merjünk nagyot álmodni! De azért néha nem árt felébredni, és józanul áttekinteni a helyzetet. A nem szokványos megoldások hajlamosak nem szokványos bonyodalmakat szülni.

s 2023.06.25. 10:15:30

@Diorella Queen: Még annál is különlegesebb, mint az putyin gonolta volna.

s 2023.06.25. 10:22:30

@Diorella Queen: putyin az ukránok miatt nem akart hadi állapotot elrendelni, nehogy a civilek ellene forduljanak (különleges katonai hadművelet megnevezés a háború helyett). A gyökér prigozsin miatt most majd kell. Nem lennék meglepve, ha ez a nyugat intrikája lenne putyin ellen. Mindenesetre jobb, mint a vég nélküli háború, vagy a véges, de atombombával.

s 2023.06.25. 10:49:32

@Diorella Queen: "Ha most összeomlott volna Oroszország"
Máris kizártad ezt a lehetőséget? Nem vagyunk ehhez egy kicsit korán?

Diorella Queen 2023.06.25. 15:20:08

@s: Ha most összeomlott volna Oroszország"
Máris kizártad ezt a lehetőséget? Nem vagyunk ehhez egy kicsit korán?

Válasz erre:
Kizártam. Ebből a hosszú menetelésből lehetett volna valami. Elkezdődhetett volna valami szar, de mivel leállították ( pont emiatt) ezért nem hiszem, hogy bármi lenne a továbbiakban. Legalább is olyan formában nem, hogy felégetnek mindent és annak a hamvain kinőne valami teljesen új. Ez a vonat most elment az oroszoknak.

s 2023.06.26. 19:39:07

@Diorella Queen: "„Ez egy kibontakozó történet, és azt hiszem, még nem láttuk az utolsó felvonást” – mondta Antony Blinken amerikai külügyminiszter."

index.hu/kulfold/2023/06/26/haboru-ukrajna-oroszorszag-wagner-lazadas-jevgenyij-prigozsin-vlagyimir-putyin-moszkva-kreml/

Nem kell kapkodni. Várd ki a végét.

Lorrh 2023.06.27. 11:37:18

@s: azért nem tudom emlékszünk-e a történelemből, hogy egy orosz forradalom után ritkán jön valami jó dolog a világra.

s 2023.06.27. 23:57:39

@Lorrh: Emlékszünk. Ahogy arra is, hogy a forradalmak kiváltó okai a már eleve szar állapotok. A kérdés mindig az, hogy mi a változás egyenlege. Ezt azonban előre senki sem tudja.

Diorella Queen 2023.06.28. 05:26:51

@Lorrh:
Magyarországon első kanyarban a benzin ára szállna el egy ilyen orosz esemény miatt. Aztán minden másé. Lenne vagy 100%-s infláció. Szóval lehet hogy az oroszoknál lenne a káosz, de mi szívnánk meg a legjobban.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2023.06.28. 11:42:07

@Diorella Queen: @s: @Lorrh:
Sztem a palacsintában több xar lett volna mint lekvár, ha Prigozsinéknak sikerül megdönteni Putyint, nem érzem hogy Putyin ablakon kidobása után a kiszabadított Navalnij került volna a helyére, pedig az lett volna a hollywoodi happy and, de mi nem vagyunk leányok ,hogy ilyen merészeket álmodjunk :)
A Putyin utáni vezetés sem lesz eu barát az a sanda gyanúm, pedig már biztos rimánkodnak a mekdonáldsz után, meg a G mercit is szívesen vásárolgatnák helyi szalonokban.
Én azért sírok igazán hogy ezek az impotens ellenzékiek hogy nem tudják elkergetni Vityát. Annyira életképtelen óvodások, hogy helyük nincs a parlamentben, semmi hasznuk, tőlem az arcunkba dobhatja az atomot Putyin , mert ezt nézni amit ez a köpcöspöcs művel az országgal felelősségrevonás nélkül felcseszi a vérnyomást .

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2023.06.28. 11:49:17

Amúgy az ablakon kidobálásokat a Wágnerrel végeztette Putyin.

Diorella Queen 2023.06.28. 16:22:21

@szociál: De az a "hasznuk", hogy egyhuzamban azon dolgoznak, hogy az Eu zárja el a pénzcsapokat, ami meg is történt és aminek a következménye az, hogy a kormány elkezdte a jó népet nyúzni.

Diorella Queen 2023.06.28. 16:36:18

Én ezektől a tetves akumulátor gyáraktól vagyok teljesen ki idegileg már! Ez a baromarcú cigány az összes ilyen gyárat Bp közvetlen környékére engedi települni, veszélyeztetve Bp ivóvízbázisát is ezekkel. Miért a kurva édes faszszopó jó anyjáért, nem kelet magyarországi régióba bassza ezeket a mocskos kínai gyárakat?!?!?!
A főváros közvetlen környékét már teljesen körbe rakta! Iváncsa, Göd, most Fót következik, remélem az első és második kerületbe is basz belőlük egyet kettőt!

s 2023.06.28. 17:52:24

@szociál: "Én azért sírok igazán hogy ezek az impotens ellenzékiek hogy nem tudják elkergetni Vityát."
Szoci, meg ne haragudj, de a fasz kivan már a hülyeségeidtől. Mégis, hogy a kurva anyjába tudná az ellenzék elkergetni orbánt? Ólmosbottal verje pépesre a kibaszott hülye fejét? Mit vársz? A szavazók képesek csak eltüntetni orbánt. Ott van az ellenzék, többet nem tehet. Szavazni kell rá. Az nem fog menni, hogy nem szavaznak a népek, utána meg óbégatnak, hogy miért van még mindig orbán. Azért baszod, mert nem szavaztok a másik oldalra.

s 2023.06.28. 17:53:26

@Diorella Queen: "Miért a kurva édes faszszopó jó anyjáért, nem kelet magyarországi régióba bassza ezeket a mocskos kínai gyárakat?!?!?!"
Mert ott a szavazói laknak. Itt meg nem.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2023.06.29. 05:17:59

@s:
2010-ben Vitya kitudta vinni az utcára az embereket, elég volt egy Öszödi beszéd.
Ez egy öszödi beszédnél azért erősebb, 13 év folyamatos lopás, haverok látványos gazdagodása, csuttyó paraszt gázszerelőből az ország leggazdagabb embere lett, a többi oligarháról nem is beszélve, apja kőbányái, veje feltőkésítése......Cosa nostra lófasz ezekhez képest, csőd szélén az ország, ha ilyenkor nem képes ezt kihasználni az ellenzék akkor mikor ? Kezdjék ott hogy nem mennek be dolgozni a parlamentbe. Valamit csináljanak mert lassan tele leszünk akumlátor gyárakkal és akkor baszhatjuk, a lónak a faxát fogjuk szopni még jobban.

s 2023.06.29. 21:38:46

@szociál: Nem kell olyan ellenzék, ami fideszebb, a fidesznél. Egy kibaszott propagandagyár, ami a csőcselékből él. Normális ember nem szavaz a fideszre. Azt kellene csak belátni, hogy ez még önmagában nem elég. Az ellenzékre kell szavazni, ha változást akarnak a népek. Ha nem, nekem úgy is jó. Megélek. Ha elfogy a gecik pénze, majd rájönnek, hogy mi a szituáció.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2023.06.30. 06:19:02

@s:
Lehet neked is külföldi bankba kellene tartanod a pénzed, mert itt sokat nem fog érni ha recesszió lesz.

Ez a podcast elég jó lett Prigi ámokfutásáról

omny.fm/shows/borizuhang/newsroom-15-puccsnak-indult-a-wagner-v-ge-lett-bel

taga20 2023.07.01. 20:17:52

zenét szoktatok? csak néha!

nesztek egy jó:

www.youtube.com/watch?v=EyiMi2NwyqA

Diorella Queen 2023.07.05. 05:04:31

@s: Már a sajátjait szívatja a fidesz. MR , CT, gyógyszertár államosítása.
Aztán jöhetnek az állami dohányboltok .

s 2023.07.05. 09:33:32

@Diorella Queen: Fogy a pénz. Pedig ha olyan kibaszott jól megy a gazdaság, ahogy a fidesz állítja, akkor nem kellene ezt csinálni. Valaki hazudik. Már tudom is, hogy ki. Szerintem pár éven belül lógni fognak, és még csak nem is én kötöm fel őket. A saját telibebaszott csőcseléke végez majd vele.

index.hu/gazdasag/2023/07/05/magyar-kormany-dontes-hatarozat-penzkoltes-hatekonysag-vizsgalat/

Egon, az egér · https://egonazeger.blog.hu/ 2023.07.05. 12:20:55

@taga20: ez zseni ez a csóka. Nekem most a kedvencem a Take on me, mintha Dire Straits volna :)

Egon, az egér · https://egonazeger.blog.hu/ 2023.07.05. 14:07:05

@Egon, az egér: Valamiért megviccelt ma a Zinternet. Rákattintottam taga linkjére, és eskü ezt dobta be nekem:

www.youtube.com/watch?v=vMWNsaKYIas

Ez is jó, csak másképpen :P Mondjuk kishazánk hangulatához pont illik :P

Diorella Queen 2023.07.05. 18:40:33

@s: Azért fog ez szerintem is bekövetkezni, mert miközben az egész tetves országot hazavágják a nagy spórolással, Brüsszelben kacsalábon forgó kastélyt vesznek 2 milliárdért .
Akkor tehát még is csak van pénz.
Elveszi a fideszesek egzisztenciáját is, akkor lehet tényleg fejbe basszák érte.

Diorella Queen 2023.07.05. 18:41:28

@s: Az unió meg nyilván nem fog pénzelni egy Putyin csicskát aki hasonló már lassan a Lukasenkához, az országunk meg sokkal inkább egy orosz gyarmat, mint sem az EU tagja.

Diorella Queen 2023.07.05. 18:43:47

@szociál: Nem hiszem hogy s-t félteni kell, hogy forintban tartja a pénzét, egy OTP-ben. Ha nekem akár csak egy millióm lenne, vinném ki Ausztriába a pecsába innen ,és raknám euroba azonnal.

taga20 2023.07.05. 19:57:14

@Egon, az egér: végre egy vájtfülű kommenttárs;)

egyébként, a direstraits is ott van a szeren:

www.youtube.com/watch?v=aLtmq0g_4Og

s 2023.07.05. 21:38:40

@Diorella Queen: :-) Van az is egy kicsi. Több vasat tartunk a tűzben, mert nem lehet tudni, melyik jön be. Ha páron veszteség képződik, a többivel együtt még mindig jó.

s 2023.07.05. 22:24:50

@Diorella Queen:

index.hu/kulfold/2023/07/05/magyar-kormany-brusszel-luxusingatlan-vasarlas-ketmilliard-forint/

Szerintem szájernek akartak faszcsúzdát vásárolni. Mondta is pedig: Jaj, gyerekek, igazán nem kellett volna. De ismét szükségessé vált az alaptörvény író képessége, mert a puha pöcs szilárdságú alaptörvényen újból légkalapáccsal fognak alakítani. Hogy mit, azt előbb-utóbb úgyis meglátjátok, lényeg az, hogy kasza legyen olcsón. Meg kötél is. Ez fontos.

Egon, az egér · https://egonazeger.blog.hu/ 2023.07.06. 06:43:25

@s: De nem OTP-ben? :) Nekem kb. 40 euróm van a pénztárcámban, meg 20 dollárom, és verem a fejem a falba, hogy miért nem váltottam át akkor, amikor 400 Ft fölött volt mindkettő. De remélem, lesz megint hamarosan ilyen :)

2023.07.06. 08:36:59

Nekem tavaly oktober ota havi 100 ezer forinttal lett kevesebb a nyugdijam, hala az eros forintnak es a dollar hanyatlasanak. De azt se bannam, ha a dollar teljesen tonkremenne, annyira gyulolom az angol-amerikai degeneralt barmokat a a liberalis demokraciajukkal egyetemben. :)
- - -
God Bless Putin and Orban! :) Vilag proletarjai egyesuljetek!

Diorella Queen 2023.07.06. 09:06:15

@Egon, az egér: Gazdag ember vagy. Én még eurót sem láttam nagyon élőben, azt hinném hogy játékpénz.

Egon, az egér · https://egonazeger.blog.hu/ 2023.07.06. 12:34:22

@Diorella Queen: valószínűleg hozzád képest gazdag vagyok. Egy átlag NER-lovaghoz képest meg mint a templom egere. De valószínűleg még egy magát ügyesebben managelő IT-shez képest is szegény vagyok.

Persze nem attól vagyok (relatíve, anyagi helyzetemet nézve) gazdag, hogy van pár euró meg dollár a pénztárcámban. Az euró úgy került bele, hogy külföldi kiküldetéshez kértem készpénzt is daily allowance-re, és maradt, a dollárt meg a billentyűs ismerősömtől kaptam, mert kért tőlem kölcsön, és csak dollárban tudta megadni, mert abban kapta jattot az amcsi turistáktól a hotelben, ahol bárzongorista. És hiába van neki csak dollár a zsebében, speciel ő sem gazdagabb nálam. Sajnos. Mert amúgy tök jó zenész, megérdemelné, hogy jól keressen, de zenészként is már csak úgy tudsz jól keresni Magyarországon ha csontig benyalsz a NER-nek... :/

Diorella Queen 2023.07.06. 14:24:58

@Egon, az egér: Az én tudásom sem annyit ér, amennyit keresek, de ahogy mondod, ebben az országban csak úgy tudsz jól keresni, ha csontig benyalsz a NER-nek.
Orbánt dicsőítő posztokat kéne írnom.

Diorella Queen 2023.07.06. 14:27:47

@Egon, az egér: Nekem maximálisan szocialista életérzésem van. Nem tudom mások hogy vannak ezzel, de az anyagi helyzetemet elnézve, teljesen a szocilista bér és életszínvonal jut eszembe róla. Akkor volt ekkora csóróság.
Egyenlőre még nem szenvedünk hiányt semmiből, mivel jól felpakoltunk anyagi javakkal. Bár tartalék az nulla Ft. És mindig van és lehet hirtelen kiadás. Ezeket szenvedjük meg inkább és azt, hogy nincs jövőkép.

Egon, az egér · https://egonazeger.blog.hu/ 2023.07.06. 14:34:28

@Diorella Queen: azt nem mondtam sehol sem, hogy csak a hatalom se*be mászva lehet boldogulni, csak annyit mondtam, hogy úgy könnyebb. Ha elég szélesek az ismereteid és analitikus a gondolkodásod, akkor meg tudsz élni nyalás nélkül is, elég jól. Csak hát ugye egy jó zenésznek ritkán szokott analitikus gondolkodása lenni vagy akár széleskörű ismerete, és onnan bukó már neki :/

Egon, az egér · https://egonazeger.blog.hu/ 2023.07.06. 14:39:25

@Diorella Queen: belőlem a krízishelyzetek az elmúlt cc. 15 évben kihozzák belőlem a könyörtelen pszichoparoidot. Én a lehetőséget látom a válságban is. De lehet, hogy csak azért, mert valamikor régen ezt tanultam ecolúcióbiológiából is: ha nemlineáris a dinamika, akkor az evolúciós siker nem csak a növekedési rátán múlik, hanem a kezdeti értéken is. Egyszer majd vége lesz ennek a válságnak is, mert ilyen a krízisek dinamikája, és akkor olyan nemlineáris dinamikát kell meglovagolni, amiben neked jók a kezdeti értékeid. Bár ezt most nem kifejezetten neked írom, hanem a szélesebb olvasóközönségnek :)

Diorella Queen 2023.07.06. 15:36:08

@Egon, az egér: Nekem olybá tűnik,hogy a krízisek dinamikája erre az országra nem vonatkoztatható. Itt ez egy különleges gödör. Ide semmi nem vonatkoztatható, amit az iskolákban tanítanak. Legyen az marketing vagy növekedés dinamika, krízis, vagy evolúcióbiológia.
Itt minden máshogy zajlik, mint a világban bárhol. Máshogy reagálnak az emberek, a lakosság. A legutóbbi példa a vásárlási sokk nevű jelenség, ami még a kormányt is meglepte. Hallottál már ilyenről bárhol a nagyvilágban?!?! Mert én még soha. Egyedülálló jelenség. Egyébként én magam is érzem ezt a sokkot. Nincs kedvem költeni semmire, de még csak nem is ez a lényeg. Úgy érzem, hogy adott holmira, semmi szükségem. Legyen az bármi.
És ebből az alacsony bérből, kispóroltam a múlt hónapban, húszezret. Na ez a vásárlási sokk.

Diorella Queen 2023.07.06. 15:42:27

@Egon, az egér: Én a lehetőséget látom a válságban is.

Csak nem OTP részvényeid vannak mint sm-nek?!?!
Soká lesz az még 17-19 ezer, ha egyáltalán .....:)

s 2023.07.06. 22:13:26

@Egon, az egér: "De nem OTP-ben? :)" Nem kellene erre válaszolnom. Hacsak annyit nem, hogy teljesen hülye azért nem vagyok.
Ebben az országban (Magyar) élek. Ezzel fizetnek mindenhol, természetes, hogy van forintom (is). Azon kívül, ha külföldi befektetőknek a kockázatok ellenére megéri a kamatfelár miatt forintot tartani, akkor nekem miért ne érné meg. A kurvanagymárton azt mondja, hogy saját magunknak tartozunk, de én inkább úgy mondanám, hogy ti tartoztok nekem. Mindenki, aki hitelekből él. Tehát én nem. A sok faszszopó kicsengeti nekem a lóvét. Itt elsősorban a költségvetésre gondolok.

s 2023.07.06. 22:17:17

@Sztálin orgnistája: A te nyugdíjadat orbán baszta el. Próbálj megbarátkozni a gondolattal.

s 2023.07.06. 22:35:09

@Diorella Queen: "ebben az országban csak úgy tudsz jól keresni, ha csontig benyalsz a NER-nek"
Vitatom.

s 2023.07.06. 22:48:04

@Diorella Queen: "vásárlási sokk nevű jelenség, ami még a kormányt is meglepte. Hallottál már ilyenről bárhol a nagyvilágban?!?!"
Szükségtelen ilyen cifra névvel illetni azt, hogy nincs pénze a népeknek. Ez persze agyonbassza majd a költségvetést is, mert az áfából szar sem jön be. Tehát orbánnak nem a jó szíve miatt kellene azzal foglalkoznia, hogy magasabbak legyenek a bérek, hanem teljesen önös érdekből (költségvetés bevételi oldala) is erre kellene hajtania. Az oktatás szilánkokra baszásával ez problémás, de neki már erre sincs pénze, amúgy pedig irtózik az okos embertől, mert egy fasz.

Egon, az egér · https://egonazeger.blog.hu/ 2023.07.07. 09:23:25

@s: nyilván a kérdés költői volt, de látod, Dionak is az első reakciója arra, hogy próbálom a lehetőséget meglátni, az volt, hogy csak nem OTP részvényem van? És lehet, hogy ő meg komolyan gondolja. Vagy mittomén, nem érti a világot, és akkor már jobban esik a lelkének, ha hülyének nézi azokat, akik próbálnak eligazodni benne.

Nyilván tökre egyetértek veled, hogy van forintban pénzed, ha már egyszer itt élsz. Nyilván ha gyakrabban mennék külföldre úgy, hogy saját zsebből fizetem, akkor lenne euróm is. Így a munkahelyemnek van :)

s 2023.07.07. 16:24:45

@Egon, az egér: "Nyilván tökre egyetértek veled, hogy van forintban pénzed, ha már egyszer itt élsz."
Ettől egy kicsit különböző a helyzet. Nem csak annyi van, amennyi pizzára és sörre kell. Tettem egy vaskosabb összeget magyar eszközökbe. Bízom benne, hogy nem baszok rá, de ez csak a végén fog kiderülni.

"Nyilván ha gyakrabban mennék külföldre úgy, hogy saját zsebből fizetem, akkor lenne euróm is."
Van olyanom is. De az elég karcsú. Az egyetlen, amit kihagytam, az a nemesfém. Úgy van azzal az emberfia, hogy sosem látja elérkezettnek az időt, hogy abban parkoltassa a pénzét, amíg egy reggel arra nem ébred, hogy jobb lett volna ezt még a múlt héten elintézni. Remélem sosem jön el ez a reggel, de ilyen viszonyok mellet a rosseb sem tudja.

Diorella Queen 2023.07.08. 06:33:18

@s: Az egyetlen, amit kihagytam, az a nemesfém

Pedig éppen a napokban szállt el a nemesfémek ára.
www.napi.hu/tozsdek-piacok/tozsde-europa-gazdasag-tokepiac.773826.html

Egon, az egér · https://egonazeger.blog.hu/ 2023.07.09. 10:39:32

@s: nekem is ami nem ingatlanban van, az PMÁK-ban, és én is bízom benne, hogy nem szívom meg. Szerencsére kell majd vennem egy ingatlant, úgyhogy vérmes reményeim szerint azelőtt szállok ki a PMÁK-biszniszből mielőtt a csuti azt is gallyravágja (ha egyáltalán meg meri tenni, mert azzal ő is megy a lecsóba).

Még szerencse, hogy "vásárlási sokk" van, mint azt Dio is helyesen megállapította :P :P :P úgyhogy annyira nem kapkodom el, az idő nekem dolgozik. Arra apellálok, hogy az ingatlanárak mérséklődni fognak, vagy legalább stagnálni, ha meg az sem, akkor legalább nem nőnek annyira, mint amennyit a PMÁK tejel. Úgyhogy bármennyire is rossz az a többségnek, nekem akkor lenne a legjobb, ha 2024 második feléig még nagyobb szívás lenne az élet kishazánkban. Valamennyi hitelt kell majd felvennem az ingatlanvásárláshoz, de minél tovább záródik az olló az ingatlanárak és a PMÁK tejelés között, annál kevesebbet. Meg azért én még mindig tudok egy picit félretenni, ha nem is annyit, mint pár éve. Meg be is tudom húzni a nadrágszíjat, elég durván. Vagyok akkora baromarc, hogy vigyorogva elélek egy évig aldis zabpelyhen meg lencsefőzeléken, és közbeneg tocsog az agyacskám a boldogsághormonoktól, hogy ez milyen jó nekem, mert annyival kisebb lesz a kamatteher 2025-2026-ban :)

Egon, az egér · https://egonazeger.blog.hu/ 2023.07.09. 10:40:21

@Diorella Queen: "Pedig éppen a napokban szállt el a nemesfémek ára."

Hát, akkor rohanni kell vásárolni aranyat, ugye? :)

Diorella Queen 2023.07.09. 20:45:14

@Egon, az egér: Ebből a havi nettó 250 ezer bérből, biztos nem.

Egon, az egér · https://egonazeger.blog.hu/ 2023.07.09. 21:36:54

@Diorella Queen: ha most komolyan azt gondolod, hogy most kellene aranyat venni, akkor szerencsés vagy, hogy nincs rá pénzed... Mint ahogy 420-nál sem volt jó ötlet eurót venni...

s 2023.07.09. 23:10:57

@Egon, az egér: Arra apellálok, hogy az ingatlanárak mérséklődni fognak, vagy legalább stagnálni, ha meg az sem, akkor legalább nem nőnek annyira, mint amennyit a PMÁK tejel."

A fene tudja. Elvileg így kellene lennie, mert eladhatatlan az ingatlan magas áron. Viszont az ingatlanfejlesztők drága anyagokat építenek be, mert nincsen más, emelkedik a munkaerő ára, és a gépekbe az üzemanyag ára. Kevés ingatlan készül, azok viszont nem olcsók. Azoknak épül, akik ki tudják termelni a bérlés költségét (elsősorban irodaházak). Van ezzel egyidejűleg egy csomó üres irodaház, amiből a befektető nulla hasznot szed, mert kiadhatatlan. A lakbérekkel pedig az a helyzet. hogy a bérbeadók megpróbálják kifacsarni a fogyasztási cikkek árnövekedését a lakbérből (helytelenül, mert a kettőnek nem sok köze van egymáshoz). A használt lakások ára ezzel próbál lépést tartani, mert senki nem szereti, ha leértékelődik az ingatlana. Akkor inkább nem adja el.

Én ebben az országban biztos nem vennék fel hitelt. Amit a nagymárton lerendez, az egy agykatasztrófa. Maga sem tudja, mit csinál, csak vakon követi orbán hülyeségeit, aki egy gazdasági faszkalap. A törlesztő úgy elszállhat, hogy a betéti kamatok a közelében sincsenek, persze az az előny megvan, hogy egyszerre nem kell sok pénzt kiadni.

" Úgyhogy bármennyire is rossz az a többségnek, nekem akkor lenne a legjobb, ha 2024 második feléig még nagyobb szívás lenne az élet kishazánkban."

Neked az nem lenne jó. Rá lehet baszni, de rettenetesen. Neked az lenne a jó, ha a jegybank valahogyan visszaszerezné az irányítást, és lenne árstabilitás, meg valami kiszámítható menetrend. Ha hiteled van, ez a zűrzavar nem jó. Nekem csak befektetéseim vannak, azon vagy lesz valami plusz, vagy nem, de tulajdonképpen leszarom. Megfogni engemet már nem nagyon lehet, mert amennyire csak tudtam, kivédtem a baszakodásaikat.

s 2023.07.09. 23:22:31

@Egon, az egér: @Diorella Queen: Az arany nem az a kifejezett daytrade cucc. Ma megveszem, esetleg egy év múlva kirámolom belőle a pénzt. Aranyat ötven évre veszünk. Úgy simán megéri, szinte bármilyen áron, mert biztosan megőrzi az értékét. Én viszont nem akarom eltemetni a pénzem, inkább teszem likvid eszközökbe. Már azon felül, ami ingatlanban van. Mert az ingatlan is egy pénztemető, azzal a különbséggel, hogy legalább ki lehet adni, ha megszorul az emberfia. Ha pedig nagyon megszorul, akkor legfeljebb eladja. Az aranyat nem tudom bérbe adni, csak nézhetem a vitrinben a porcelán kutya és az őzike között.

Diorella Queen 2023.07.10. 05:52:44

@s: Az a baj, hogy amikor valamilyen válság van a nagyvilágban, vagy kis hazánkban, akkor ha jól megfigyeltétek, semminek nincs értéke. Mivel mindenki eladni akar egyszerre. Ha te megszorulsz, és rákényszerülsz hogy eladj ingatlant ,vagy aranyat, akkor a többiekkel is ugyan ez a helyzet. Mivel ők is ugyan így gondolkodnak. Jelenleg mindennek nyomott ára van, kivéve a szakértelmet. Tehát mind az arany,mind az ingatlan azonnal értékét veszti, amint válság van. Ennek ellenére, sokan fektetnek bele, hogy ha válság lesz ,akkor majd eladják.
Ha válság van, nem eladni kell. Hanem venni.

Diorella Queen 2023.07.10. 05:54:01

Ami soha nem veszít az értékéből, az a temetkezési vállalkozások és a temető parcellák.

Egon, az egér · https://egonazeger.blog.hu/ 2023.07.10. 09:46:34

@s: egyelőre nincs hitelem, hanem veszem a PMÁK-ot, mint özvegy Kovács Józsefné Manyika néni az árstoppos csirkefarhátat. Csak hát hozzád hasonlóan én is szeretek diverzifikálni, és kezd túl sok lé PMÁK-ban állni. Van egy vidéki ingatlan, ami a nyakunkba szakadt (a párom örökölte), de nem éri meg fenntartani sem, meg albérletbe kiadni sem. Ha még azt is eladjuk, akkor túl sok vagyonunk lesz pénzben, ezért tervezzük az ingatlanportfóliónk át struktúrálását. Amúgy elég nagyképű ez az ingatlanportfólió, pontosan négy darab ingatlant takar, amiből az egyik egy zártkert, egy másikra meg anyukámnak van holtig tartó haszonélvezeti joga. És akkor már ki is sakkoztuk, hogy a másik kettőből kellene egy nagyot összetenni :P

Egon, az egér · https://egonazeger.blog.hu/ 2023.07.10. 09:47:34

@Diorella Queen: "Ha válság van, nem eladni kell. Hanem venni."

Nnna. A végén még megérted, hogy hol látom a lehetőséget a válságban :)

Egon, az egér · https://egonazeger.blog.hu/ 2023.07.10. 10:21:48

@s: egyébként Budapesten, legalábbis egyes kategóriákban az eladásra kínált ingatlanok ára elkezdett nominálisan csökkenni. Miközben a hivatalos infláció 20% felett van. Érdekes a piac logikája/pszichológiája. Ha egy évig áll az ingatlan, mert nem tudta eladni a tulaja, akkor lehet, hogy nem fogja csökkemteni az árát, de ha idén x pénzért nem kelt el, akkor nem fogja jövőre 1.2x-ért hirdetni, mondván, hogy volt 20% infláció, hanem örülni fog, ha x-ért végre eladja. Legalábbis ebben bízom, hogy egy olyan tulaj, akinek a kecója nekem majd pont megfelel, így fog gondolkodni. És ha ma a készpénzemen túl 40% hitelt kellene felvennem, akkor jövőre már csak 20%-ot (a mai pénzemhez képest), ami ugye még azt jelenti, hogy fele annyi hitelt kell felvennem. Nyilván én is ódzkodom tőle, kétszer is megfontolom, meg az intelmedet is figyelembe veszem.

s 2023.07.10. 20:42:32

@Diorella Queen: "Tehát mind az arany,mind az ingatlan azonnal értékét veszti, amint válság van. "
Nem így van. Válság idején mindenki ezekbe menti a pénzét (arany, ingatlan). Te is ismered bizonyára az összefüggést az olaj és az arany jegyzési ára között (ellentétesen mozognak). Az olaj akkor drága, ha megy a gazdaság, mert az kell a pénz megtermeléséhez. Az arany ilyenkor olcsó, mert eladják, hogy kivegyék a pénzt belőle, és átvigyék jobban teljesítő szektorokba. Amikor minden bukik, akkor nem lehet olajat eladni, mert nincsen befektetés termelő ágazatokba, Aranyat vesznek, hogy kimenekítsék a pénzt a pusztulásból. Az arany ára ekkor emelkedik.

"Ennek ellenére, sokan fektetnek bele, hogy ha válság lesz ,akkor majd eladják."
Nem eladni akarják. A pénzt akarják jó helyen tudni. Sokszor vesznek aranyat akkor is, amikor megy a gazdaság. Mert akkor olcsó, és számítanak arra, hogy nem mindig lesz jól teljesítő a gazdaság. Egy kis részt kimenekítenek ilyenkor is.

s 2023.07.10. 20:50:33

@Egon, az egér: "nem éri meg fenntartani sem, meg albérletbe kiadni sem"
Biztos ez? Ha pénzt csinálsz belőle, azon kapásból van 25% infláció. Elúszik a pénz egy röpke pillanat alatt. Az ingatlan megmarad. Nem tudom, milyen helyen van, de üzletek épülhetnek a közelében, javul a közlekedés arrafelé, tehát folyamatosan növekszik az értéke. Ezért neked semmit nem kell tenned, csak tartani. Ha nem kenyérre kell a pénz, én tartanám a végsőkig.

"Ha még azt is eladjuk, akkor túl sok vagyonunk lesz pénzben"
Infláció idején - tehát most - ennél nagyobb baj nem is létezik.

s 2023.07.10. 20:58:05

@Egon, az egér: Akkor voltak szép idők az ingatlanpiacon, amikor a népek kimenekültek a devizahitelből (2011 tájékán). Nyomott áron ment minden, mert eladási kényszer volt, hogy ki tudják törleszteni a megtartani kívánt lakást. Eladták, ami nem kellett, ráadásul elég gyorsan. Olcsón lehetett jó lakásokat venni.

Egon, az egér · https://egonazeger.blog.hu/ 2023.07.12. 08:50:31

@s: "Biztos ez? Ha pénzt csinálsz belőle, azon kapásból van 25% infláció." Azért kellene eladni és venni. De mint említettem, amúgy is van egy vágyunk ingatlan vásárlásra, ilyen-olyan okok miatt. De kell hozzá egy kis hitel. Minél tovább tart a mostani válság, úgy, hogy közben én még elég jól tudok megtakarítani, annál tovább halasztjuk a vásárlást, és annál kedvezőbb lesz a helyzetünk. Lehet, hogy nem a legideálisabb befektetés szempontjából a helyzet, de amúgy a helyzetet nem látom rossznak, sőt, biztatónak látom, és nem pusztán befektetés a célunk, hanem személyes vágyaink/igényeink is vannak.

Másképpen elmagyarázva: az emberek adnak és vesznek ingatlanokat. Mi is. Arra apellálok, hogy 2024-ben az ingatlan árak stagnálni/reaálértéken csökkenni fognak. Aztán majd megint fognak növekedni. Valamikor. Mivel drágább ingatlant akarunk venni, mint amit eladunk, ezért 2024 jobb időpont lesz erre az ügyletre, mint később, mert az olcsóbb és a drágább ingatlan közötti rés várhatóan 2024-ben kisebb lesz, mint később. Lehet, hogy 2025 jobb lenne, lehet, hogy nem, lehet, hogy 2024 rosszabb lesz, mint ha idén csinálnák meg ezt az ügyletet, ez a kockázat. Meg a másik szempont, hogy szeretnénk meglépni ezt a vásárlást egyébként is, így akkor is valószínű a 2024-es ügylet, ha 2024-ben azt fogom látni, hogy lehet, hogy 2025 még jobb lenne pénzügyileg, de nem akarunk majd tovább várni.

Lorrh 2023.07.17. 08:52:02

@Egon, az egér: ezek olyan aranyosak hogy mindenki a jövőt akarja megfejteni és közben olyan elképesztően valószerűtlen és megdöbbentő dolgok történhetnek mint a covid világlezárás vagy az ukrán háború kitörése, amit senki se számított.
2025-ben egy hatalmas meteorraj fogja megbombázni a Földet és Európa nagy része lakhatatlanná válik. Ennyit az ingatlanspekulációról.

Egon, az egér · https://egonazeger.blog.hu/ 2023.07.17. 09:08:15

@Lorrh: Nyilván adott valószínűséggel bekövetkezik valami, amire nem gondoltunk/nem láttuk előre. De egy kockázatelemzésben ezzel is lehet számolni. Amit te szeretnél, az 1 valószínűséggel megmondani, hogy mi lesz. Majd miután teljesen helyesen megállapítod, hogy ez lehetetlen, ebből azt a konklúziót vonod le, hogy akkor teljesen felesleges bármilyen kockázatelemzés. És itt tévedsz.

Diorella Queen 2023.07.19. 06:00:31

@Lorrh: Nem kell ahhoz meteorraj.
Már most gyakorlatilag lakhatatlan a felmelegedés miatt.

Diorella Queen 2023.07.19. 06:01:38

A gyíkok meghaltak. Nem tudták magukat lehűteni, mert irtózatos forróság volt mindenütt.

Diorella Queen 2023.07.19. 10:46:46

@Sztálin orgnistája: + 30 fok ,hát jellemző, hogy az emberek nagy többségének , fingja sincs róla, hogy mennyit bír ki az emberi test. + 40-50 fokot is kibír, 0 %-s páratartalom mellett. De 50-60% pára mellett +30 fokban, nem a mentő visz el, hanem a hullaszállító.

Diorella Queen 2023.07.19. 10:47:51

@Sztálin orgnistája: A gyíkok pedig mind meghaltak.
Hiába öntöttem ki neki két nagy vödör vizet. Egyszerűen megfőtt, mert tűzforró volt az épület burkolata is, az alja is a beton is és nem volt menekvése. :(

Diorella Queen 2023.07.19. 10:49:23

Nem tudom, hány fokban robban fel egy benzinkút?
Csak mert ott dolgozom jelen pillanatban.

Diorella Queen 2023.07.19. 10:51:17

Egyszer csak azt fogom látni, hogy nincs munkahelyem a felmelegedés miatt.

taga20 2023.07.20. 19:20:11

@Sztálin orgnistája:

"Sot dolgoztam is."

csöves! itt mondtam aszt magamban, hogy kamuzol!:))

Diorella Queen 2023.07.23. 15:54:43

Hihetetlen, de a gyíkocska túlélte ezt a hőmérsékletet!
süti beállítások módosítása