Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

közéleti-tudományos-politikai-művészeti-fantázia platform

Idegbaj.blog.hu

Idegbaj.blog.hu

Minden munkahely egy bazi nagy csalódás +80

2024. március 25. - Diorella Queen

Nem fogom magam vissza, ami a szóhasználatot illeti ! Akinek az idegei gyengék, az most húzzon el a fészkes fenébe! Köszike!

Befejeztem a munkavállalói státuszom a mai nappal. Teljesen mindegy mennyire képzett valaki, mennyire becsületes, szorgalmas vagy megbízható. A jelenleg piacon lévő és állandóan hirdető munkaadók mindezt a picsába sem veszik! Újra felütötte fejét az a trend, hogy 2-3 hónap után kibasznak valami mondvacsinált okkal, vagy indoklás nélkül. Ez régebben volt szokás, aztán abba hagyták ezt a hülyeséget egy időre a munkaadók, miután elfogytak a vállalkozó szellemű lúzerek . De most újra azon spórolnak, hogy ne kelljen senkit véglegesíteni, hanem azonnal ki lehessen baszni, ha a piaci környezet azt diktálja. Ez a legutóbbi szerencsétlen, a legkisebb mértékben sem üzletember volt a legnagyobb csalódás eddig az elmúlt 330 csalódásból. Próbálok nem előítéletes lenni ami a romákat illeti, főleg mivel ő egy fehér bőrű és tanult ember volt. Olyan kis szerény és rendes palinak látszott, továbbá szimpatikus volt. De hiába terveztem hosszabb időre nála, ha az ő tervei egészen mások voltak. Az ékszeripart mint olyat, már totál leírtam magamban végleg , egyszer s mindenkorra. Hiába van tapasztalatom, végzettségem, erkölcsim, becsületességem és minden egyéb adott ahhoz, hogy zálogban, nagykerben vagy üzletben dolgozzam, soha többé nem akarok sem zálogban sem, ehhez hasonló helyen dolgozni. Ne rajtam keressenek eltűnt holmikat, vagy kassza hiányt, hogy ha én tűpontosan leszámolva adom át a kasszát, akkor hogy a jó édes anyjába fordul meg a fejében az, hogy tőlem, vagy miattam van neki 8 ezer Ft hiánya, három nap múlva? Átvette a kasszát hiánytalanul, akkor miért engem kérdez ilyenekről?! Számomra ezek értelmezhetetlen dolgok. Mint ahogy a két pár, állítólagosan elveszett fülbevalója is. Soha életemben nem loptam és lopnám el senki tulajdonát. Az árukészlet meg annyira kicsi egy ilyen zálogban, hogy gyakorlatilag minden nap tudnánk csinálni egy gyors leltárt műszak végén. 35 pár fülbevaló 15 db arany nyaklánc stb. Pöcsöm tételek. És ha ennyire bizalmatlan faszkalap valaki, akkor miért nem csinál minden műszak zárásnál leltárt, vagy legalább heti egyszer ? Vagy miért nem áll be ő maga hétfőtől, szombatig baszni a rezet és akkor nem kell alkalmazott!!? Vagy ha alkalmazott kell neki, akkor a fenti verzió + meg kéne bízni az emberben, főleg miután elég sokszor közöltem vele, hogy hosszú távra tervezek, nem pár hónapra vagy hétre. Okos ember ezt már összekötné azzal, hogy nem fog lopni senki , aki hosszú távra tervez és nem pár hónapra. De ő nem kötötte össze úgy látszik. Vagy csak okot keresett. Már sosem tudom meg.

Már nem bírom ezeket a random, derült égből villámcsapásként érő kirúgásokat és majd minden kis, fos, szar cégnél ez a trend. A nagyoknál még nem. Ezért most komolyan agyalok, hogy elmegyek a BKK-hoz buszsofőrnek kitanulok és akkor még nyugdíjam is lesz talán. Mert ezek az amúgy állandóan hirdető, kis, szar cégek teljesen esélytelenek arra, hogy kicsit is értékeljék a dolgozóikat. A legrosszabbul az esik, hogy én hülye még plusz munkát is vállaltam volna a munkaadónak ( internetes értékesítés + befotózás + képfeltöltés + postázás stb ) hogy menjen neki a szekér. Mert hogy amúgy már a zálogoknak sem megy a szekér úgy ahogy kellene, mivel erőteljesen  fogy a lakosság aranytartaléka. Ezek is megindultak a lejtőn.

De én lojális vagyok a munkahelyhez. Még akkor is ha görények velem. Elmegyek a város másik végébe helyettesíteni, próbálok ötletekkel segíteni. Kedves vagyok a durva prosztó munkatársakkal. Ha nem táblázza ki magát megfelelően, szar sem látszik, hogy ott zálog van, vagy valutaváltó. Ezerszer mennek el az üzlet előtt, nap mint nap és nem is veszik észre. Ezt egy ügyfél mondta, miután véletlenül egyszer csak észrevette a rejtőzködő zálogházat. Két hét alatt megtanultam a programot és az egészet ahogy van. Ott tudott hagyni egyedül akár egész napra. De valami még sem tetszett neki, amit végül sosem tudok meg hogy mi.

Tippelni lehet csak :- Az egyik három éve ott dolgozó kolléganő oda akarta hozni a BÁV-os friss nyugdíjas ismerősét. És nekem mennem kellett.

A nyugdíjasok után kevesebb járulékot kell fizetni és béremelést sem kell nagyon adni neki, hiszen duplán van bevételük. Ezt az "engedjük a nyugdíjasokat teljes állásban dolgozni" dolgot a kormány nagyon nem gondolta át. Meg lehet nézni egy OBI áruházat pl , mekkora a nyugdíjasok aránya.Vagy egy TESCO-t.  Nem hiszem hogy ez annyira egészséges lenne a még aktív dolgozókra nézve. Hiszen minden munkaadónak a nyugdíjasokat éri meg foglalkoztatni , illetve a rokkantakat. Nem kell inflációkövető béremelést adni és kevesebbet kell utánuk fizetni. Az én korosztályom meg ássa el magát, de minimum ugorjon a Vezúvba. Mert jön egy ilyen munkavállaló, engem meg kibasznak mint macskát szarni. És akár elhiszitek akár nem, de mindenütt ez megy. 2-3 hónap,nem kell több bért adni, vagy jön egy nyugdíjas, akinek nem kell több bért adni. A filippínók gondolom majd csak ezután jönnek csőstül.

És akkor az összes magyar munkavállaló elmehet a bánatos bús picsába , zabot hegyezni!

Én pedig hallani sem akarok már alkalmazotti létről, 5 szakmával  és 330 próbálkozással ( guinness rekorder)-ként arról, hogy munkavállalói státuszom legyen. Inkább a halál.

A bejegyzés trackback címe:

https://idegbaj.blog.hu/api/trackback/id/tr4618363359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Diorella Queen 2024.03.25. 10:52:54

Minden egyes ilyen alkalommal átélem a gyász folyamatát és megbetegszem, mert lelkileg annyira bánt.

gigabursch 2024.03.25. 12:33:21

Fel a fejjel!
Nem véletlen, hogy mégha rögös és nehéz is a magam vállalkozását viszem, mikrovállalkozóként.

A feleségem mondta sokszor:
Döntsd el! Szolgálsz vagy szolgáltatsz?!
Persze iszonyat nehéz így is, úgy is, de legalább néhány arrogáns barmot lezérhatok az életemből.

s 2024.03.25. 18:18:49

Alkalmazottként a következőt mondhatom: nem jónak, alkalmazkodódnak, szolgálatkésznek . . stb. többi kutyaszarnak kell lenni. Nélkülözhetetlennek kell lenni. Avval nehéz vitatkozni. Nem is teszik.

Diorella Queen 2024.03.25. 21:16:04

@s: És szerinted ki NEM pótolható ezen a világon?!?!
Hja !
Te nyilván.

s 2024.03.26. 15:53:40

@Diorella Queen: Nem érted! Mindenki pótolható. Az nem mindegy, hogy milyen áron. Tehát ha kapsz egy szarabbat 40% -kal többért, akkor baszhatod. Ezt tudja a munkaadó (legalábbis az enyém). Ezért nem nagyfaszkodik, hanem kussol, és örül annak, amit kap. Mert ha nem, akkor majd a konkurencia örül, ő pedig úgy néz majd, mint akit éppen egy törött fogú, veszett mosómedve szop le.

Diorella Queen 2024.04.08. 19:04:45

@s: Ezeknek mindegy, csak ne kelljen járulékot meg egyebeket fizetni a dolgozó után. Lényegtelen a jelenlegi munkaadóknak, hogy mennyire lassú ,mennyire béna, mennyire fosh, csak ne kelljen fizetni utána és olcsóért dolgozzon!
Ez itt a valóság.
Amiben te vagy, az nem az átlagjóska munkahelye.
Ritka, így nem lehet alapul venni.

Diorella Queen 2024.04.08. 19:07:05

A legutolsó gennypacni munkaadóra majdnem rámentem, akkora csalódás volt!
Én hülye meg milyen lojális voltam ehhez a béna faszhoz!
Azt sem tudtam mit tegyek, hogy menjen ennek a fasznak a szekér. De úgy is egy balfasz , egy év és csődbe fog menni.
Persze ez engem nem vigasztal kicsit sem.

s 2024.04.08. 21:36:40

@Diorella Queen: Ne magyar kkv. -hoz menj dolgozni. Azok szarok, és csalnak, ahol csak lehet, és ott is, ahol nem. A multi nem ilyen. Betartja az itteni szabályokat, mert ha nem, az otthoni cég bassza agyon, ha ki kell fizetnie a büntetést. Tehát mindent kurva szabályosan csinálnak, és nem is éri meg nekik szarakodni, mert a magyar bért röhögve kifizetik. Még a miénket is, pedig az jóval az itteni szint felett van. Tehát leszarják, csak menjen az üzlet.

Diorella Queen 2024.04.09. 08:30:13

@s: Az összes multi nyugdíjas dolgozók jelentkezésére vár. Végigjártam, és küldtem egy rakás önéletrajzot. Nincs felvétel még az Etele pláza InterSpárba sem.
Az egyetlen amivel fel tudnám venni a versenyt az a bér, ha mondjuk kevesebb bérért vállalnám a munkát.
Itt a sarki pékségben is már egy nyugdíjas áll a pult mögött, pedig ez jó lett volna. :( 350 nettóért, basszus annyit még sosem kerestem! Még a 300 nettót sem érte el a bérem sehol! :(((

Diorella Queen 2024.04.09. 08:33:09

@s: Számoljál.
Egy nyugdíjas után nem kell fizetni járulékot, nem kell neki bért emelni csak ritkábban én úgy számolom olyan 80 és 100 ezer Ft-t spórol meg a munkaadó. Azért az már oda basz.
Amíg utánam egy rakás járulékot kell fizetnie, a próbaidő után illene több bért adnia ( a legtöbb munkahelyen a próbaidő alatt sokkal kevesebbet fizetnek ), tehát ezt mind megspórolja a fasz munkaadó.

s 2024.04.09. 10:21:48

@Diorella Queen: Amiatt van ez, mert egyrészt a munkaadó szeretné olcsón megúszni a dolgot, másrészt orbánnak sincs annyi pénze, hogy kifizesse az idősek nyugdíját. Maradt tehát a mindenkinek ideiglenesen legjobb megoldás: dolgozzanak az öregek, ameddig csak bírnak. Vannak viszont olyan helyek, ahova nem lehet időseket beállítani, mert vagy fizikailag nem alkalmasak, vagy nem értik, hogy miről is lenne szó abban a munkakörben. Itt a munkaadónak sem marad más lehetősége, fel kell vennie az odavaló embert, kerül amibe kerül.

Diorella Queen 2024.04.16. 18:36:02

@s: Legújabb egy pékség.
Próba idő 2 hét (amúgy nyilván 3 hónap ),ami idő alatt alkalmi munkavállalóival jelent be. Tehát már lehet látni, hogy utána nem valószínű hogy fogok kelleni, jöhet a következő szerencsétlen.
Ezt csinálja mindegyik.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2024.04.17. 06:18:40

@Diorella Queen:
kell az ember ,szóval sztem maradni fogsz. Olyan helyen durva dolgozni ahol helyben sütik, ott szopják le magukat a melegbe, mintha egy gyrososban dolgoznál a hús mellett, ilyenkor még oké nyitott ajtóval mikor 20 fokot ingadozik a levegő, de kánikulában vevőként is majdnem elájultam :) Na oda keresnek embert mindig :)

Diorella Queen 2024.04.17. 16:08:37

Jó lenne, mert végre rendes bérem lenne.

Diorella Queen 2024.04.19. 07:03:30

Lekértem a munkahelyeim listáját és a jelenlegi a 114 . munkahelyem.

Diorella Queen 2024.04.19. 07:05:12

Amúgy meg itt is egy teljesen fogatlan, cipőfelsőrész készítő dönt majd arról, hogy jól dolgozom e, vagy sem és kellek vagy sem a továbbiakban. A főnökkel soha nem is fogok találkozni, ilyen megbízott emberek döntenek mindenki sorsa felett.
Durva.
süti beállítások módosítása