Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

közéleti-tudományos-politikai-művészeti-fantázia platform

Idegbaj.blog.hu

Idegbaj.blog.hu

Mire lenne jó nekünk Magyar Péter ?!?

2024. május 02. - Diorella Queen

   Javaslom hogy, mindenki tegye fel magának ezt a kérdést. Aztán próbálja is megválaszolni, ahogy én is tettem.

Nem a szívem csücske a Peti, de nem tartom árulónak. Nem árulta el az országot, és nem ártott eddig a magyar népléleknek. A maffiacsaládját árulta ez, az meg kit érdekel ?! Na ugye! Számkivetett lett, de ez az ő döntése volt .

Tagadhatatlanul berobbant a politikába ez az ember. Könnyű volt neki, nem a legaljáról kezdte a pályafutását, mint mondjuk egy piaci zöldséges vállalkozó, aki a káposztájával kezd el kampányolni. De ne irigykedjünk, nekünk végül is teljesen mindegy hogy és miként robban be a közéletbe ez a fickó. Itt van és valamit akar . Az a  valami pedig a változás. Magyar Péter tehát nem más, mint a változás szele. És reménye.

A nagy kérdés mindössze annyi, mire lesz ő jó nekünk, a magyar népnek és Magyarországnak ?

Véget vet ennek a maffia kormányzásnak ? Eltünteti egyszer s mindenkorra ezt a poshadt szagú, vén Fideszt a fenébe ? És ha legyőzné az összes pártot, akkor utána mi történne?

Magyarország felszabadul végre a nagy elnyomás alól ? Brüsszel a barátunk lesz ? Eljön a kapitalizmus kis hazánkba és többé nem támogatjuk a kisgazdákat, a sokgyerekes családokat ? Eljő a valódi kiválasztódás és evolúció ideje? Az erősebb kutya/ cég / gazdálkodó / kereskedő stb marad életben a többi pedig ne csináljon gyereket és vállalkozást, ha nem életképes magától ? Jut eszembe ! A bankokra is vonatkozik ám ugyan ez! K & H már is lehúzhatná a rolót és még pár magyar bank.

Na szóval mindenki tegye fel a kérdést  magának ! Mit vár a Magyar Pétertől és miért ne Hadházy  Ákos?  A legjobb lenne a kettőt egybe gyúrni egy kommandós csapattal. Az egyik feltárná a gyalázatosságokat a másik ajvékolna és igazságot szolgáltatna. Egész jó csapat lennének.

De legalább az orosz elnyomásnak és befolyásnak vége lehetne már. Egyszer s mindenkorra ! És elkezdhetnénk lassan, de biztosan araszolni a fejlett és fejlődésre képes nyugati országokhoz !

A szocializmus eszméje viszont már  mélyen a bőrünk alá ivódott. Mindenkié alá. Legyen az egyszerű ember, vagy politikus. A kéz kezet mos és hasonló módszerek már megrohasztották a gyerekeink és talán már az unokák lelkét is. Ebből kitörni csak úgy lehetséges, ha ....?

És ez itt a nagy kérdés. Hogyan?

A bejegyzés trackback címe:

https://idegbaj.blog.hu/api/trackback/id/tr7418395141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lorrh 2024.05.02. 14:24:19

"És elkezdhetnénk lassan, de biztosan araszolni a fejlett és fejlődésre képes nyugati országokhoz !"
Ne legyünk ennyire naivak! A német autógyáraknak az az érdekük, hogy ebben az országban olcsón, állami támogatásokkal kurvanagy profitot termeljenek. A kínai akku gyáraknak az az érdekük, hogy eben az országban el tudják szennyezni a környezetet, megspóroolva sok költséget és az idehozott olcsó munkaerőt majd a magyarok tolerálják. Az akku meg kell a nyugati autógyártóknak is és olcsóbb innen szállítani mint kínából hozni.
Orbán meg elvégzi a piszkosmunkát helyettük, bekussoltatja a lázadozó magyarokat.
win-win.

mindenféle ellenállás meg szabadságharc meg szembenállás cska nekünk van elbábozva. Anyugati liberális elit kurvajól megérti magát orbánnal. csodás összjáték.

Diorella Queen 2024.05.02. 15:27:27

@Lorrh: Nem csak autó és akkugyárakból áll az ország!
Mire jó nekünk a Magyar Péter ?

Lorrh 2024.05.02. 18:48:54

@Diorella Queen: De! csak abból.
de tényleg.
Magyar péter talán arra lesz jó hogy ezt a mocskos bandát kicsit megszopassa. De belebukni nem fog a fidesz szerintem.
ahhoz túljól csinálják az agymosást és az ostobák annyira túlsúlyban vannak ebben az országban.
De semmi okunk a szégyenre: az angol nyugdijasok kiszavazták az országukat az EUból. Azok se észlények.

jajnemár 2024.05.02. 20:04:32

Aki áruló, az áruló. Mindegy, kit árult el, a jellemhiba ott van. Tartalom nélküli figura, egyelőre jól fut, ki tudja, meddig tart ez.

Aki meg leostobáz kétmillió embert, en bloc, az ostoba.

Lorrh 2024.05.03. 07:35:47

@jajnemár: A maffiát elárulni nem jellemhiba, hanem pont az erkölcs győzelme a kapzsiság felett.
Milyen vicces hogy két mondatoddal már ellentmondasz magadnak: egyik esetben mindenki áruló - a körülmények vizsgálata nélkül - utána meg pont te háborodsz fel a tiedhez hasonló általánosítás ellen. Szánalomhuszár.
Te igazi megafon troll vagy, isten hozott.

gigabursch 2024.05.03. 10:30:00

Túl a rózsaszín ködön, rá fog majd sok-sok messiásváró döbbenni, hogy megint átkXrták a fejét.

Mi az ami eddig is tudható róla?
- (Bukott(?)) Ner lovag
- dícseretes(?) módon veri a nejét
- szarik a kölkeire
- hisztérika
- lepaktál mindenféle arrogáns huzival (lásd: Erzsébetváros),
- kb hetente jár jelenteni présbácsinak és a kitartóinak
- az összefosást szétrombolja (mondjuk azért nem kár)
- demokratikusan lehallgatja a nejét (mondjuk ebben a nej szülei is elsőrangúak voltak, szóval ez egy ilyen család
...a teljesség igénye nélkül...

Miattam az örül neki, aki akar, ám számomra egy olyan alak, akire szintén nem lehet rábízni egy lyukas tejeszacskót....

Az nekem nem politikai program, hogy váltsuk le a fideszt mert o1g.

....
Továbbra is ellenzéki oldalon csak az LMP és az MHM rendelkezik politikai programmal.

gigabursch 2024.05.03. 10:33:45

@gigabursch:
Bocsánat, az utolsó bekezdésből kihagytam a Munkáspártot.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2024.05.04. 08:59:09

Nem tudom, hogy ki mit vár MP-től, de azért érdemes egy kicsit távolabbról szemlélni a dolgokat.

Tényszerű vizsgálat szerint kicsoda??
Egy sikeres politikus farvizén kapaszkodó önerejéből tehetségtelen közember. Végzettsége szerint jogász, de szakmai berkekben sehol sem jegyzik. Az ambíciói láthatóan jelentősen meghaladják a képességeit.

Honnan jön?
Ügyes helyezkedő, így jelen politikai helyzetben érthetően a NER részeként a politikai állóvíz része volt. A jövedelmeit jellegzetes helyezkedőtempó szerint olyan jólfinanszírozott kifizetőhelyekről szerzi, ahol tevőlegesen sokminden tennivaló nincs. Ezek a pozíciók politikai szinezettől függetlenül minden kormány közelében fennállnak a családtagok, haverok, el-, és lekötelezettek, korábbi szponzorok támogatására. Ha elfogynak a pozíciók, akkor tanácsadóként vannak fizetve, de ez nem pártspecifikus jelenség.

Mik az orbáni berendezkedés antipatikus jellemzői?
Az egyik ilyen aspektus, maga a NER. Visszás a dolog, mert a Nemzetnek valóban szüksége van az együttműködésre, más kérdés, hogy rendszer szinten ez hogyan van megtöltve. A jelenlegi meg úgy általában akármelyik megítélése természetesen mindenkinek a politikai szimpátiája szerint van megvilágítva, de nem szabad az objektivitás igényét teljesen elvetni, bármit is szeretnénk belelátni.

Ha a fenti megállapításokat többé-kevésbé el tudjuk fogadni reálisnak, akkor kirajzolódik egyfajta politikai egyenlet, ami akár el is végezhető.
Ha a jelenlegi kormány egyik legnagyobb gennyes pattanása a NER, akkor az abból kifröccsenő genny maga Magyar Péter. Ebből viszont az következik, hogy a MP pártolói bázis - amúgy sok esetben jogos kritikák alapján - ugyan megváltót lát benne, valójában a pattanásból kilökődött és ezért sértődött gennyet nézi, és nem látja a vágyaitól a valóságot.
MP egy hisztéria eredménye, semmi több. Egyetlen más megközelítésben lehet racionális fénybe helyezni a történéseket, ha az egész a Fidesz által a választásokra felépített szalmabáb, hogy kivonja az EU parlamentből a számára rendszeresen keresztbe tevő Momentumos és MSZP-s EU-parlamenti képviselőket. Azért érdemes ezt is feltételezni, mert éppen ez történik.

Lorrh 2024.05.04. 19:38:56

@gigabursch: hahaha fideszes hisztike amit csinálsz

@F.M.J.: nagyon nem értek egyet veled, felesleges volt az egész kommented, mert az dönti el MP érdemét hogy mit FOG csinálni. Vehetjük analógiásan a te példádat hogy kisgyerekként beleszartál a pelenkába. És ebből kell levonni hosszútávú trendet?
Orbán honnan jött? És hova jutott? Hány pálfordulása volt?
Mi lenne ha a túlokoskodás helyett türelmesen megvárnátok mi sül ki ebből? De persze mindenki futtatja a saját egóját hogy majd az ő jövöjóslása lesz a valódi mert ő akkora negy zseni.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2024.05.04. 22:06:21

@Lorrh:
"felesleges volt az egész kommented"
- Nocsak, mégis ki vagy te, hogy eldöntöd, hogy kinek a kommentje mennyire hasznos, vagy felesleges? Én a tiédet látom feleslegesnek, mert az objektivitás látszatát sem tartalmazza, annyira elvakult. Persze ez csupán az én véleményem. Még az is lehet, hogy a te nézeteid lesznek befutók, hiszen vannak erre már tapasztalatok is. Ja nem, én tévedek. Nincsenek ilyen tapasztalatok, csak vágyak.

"az dönti el MP érdemét hogy mit FOG csinálni"
- Szó sincs egyelőre érdemekről. értékekről viszont igen. Nem ez az első kommented, amit cinikus mellébeszéléssel próbálsz a magad javára fordítani, de ismét tévúton jársz. Nem az a baj ezzel a hisztis kukival, hogy kormányellenes, mert az önmagában egyáltalán nem negatívum. Vannak még rajta kívül nagyon sokan, akik más véleményen vannak, és tisztelem is őket, mert értelmes érvekkel tudják alátámasztani a nézeteiket. Itt az a probléma, hogy MP nem akkor lett az igazság büszke bajnoka, amikor úgymond felismerte a kormány bűnös üzelmeit (amikre amúgy azóta sem sikerült egy feljelentésben is megálló vádat megfogalmaznia, csupán hisztériakeltést tudott bemutatni), hanem ezekből önérdekű zsarolási pozíciót épített, ami azt bizonyítja, hogy nem a diszóságokkal van baja, hanem azzal, ha kimarad belőlük. Tehát, nem az a baj, hogy kisgyerekként bepisilt-e az óvodában, vagy
benézett-e a lányok szoknyája alá, esetleg meghúzta-e a hajukat, mert az egy kortünet lenne, hanem az, hogy felnőtt ember léttére, jogász végzettsége ellenére, előre megfontolt szándékkal zsarolási pozíciót épített olyanokkal szemben, akik megbíztak benne. Konklúzió: Jellemtelen seggfej.

"Orbán honnan jött? És hova jutott? Hány pálfordulása volt?"
- Mivel sajnos elég öreg vagyok, hogy már akkor is szavazó voltam, amikor színre lépett, pontosan meg tudom mondani neked. Kezdődött egy rendkívül veszélyes véleménnyilvánítással, amikor még fizikai erőszakkal oldották meg a politikai nézetkülönbségeket. akkor épp a CirmosCicaCafrangosP... seregét küldte haza. Akkortájt a liberális világnézet azt jelentette (a maival ellentétben), hogy mindenki gondolhasson amit akar, mások jogsérelmét leszámítva tehessen amit akar, és ezért ne cseszegesse senki. Akkor OV még liberális volt. Aztán változott a világ, és vele a politikai környezet is. Az a szemlélet, amit képviselt lassan kicsúszott a liberális értékrend alól, és átkúszott a konzervatív oldalra. Nos ez az egy politikai "változás" volt valóban megfigyelhető, de ez is inkább a politikai definíciók miatt volt változás, tartalmilag nem. Amikor pálfordulásokról beszélünk, feltétlenül szükséges részletes képet alkotni. Az elmút 35 évben például a vörös internacionalista CCCP-ből egy nemzet/birodalomérdekű fékezetthabzású demokrácia lett, míg a gazdasági alapú közöspiacból előbb liberális nemzetszövetség, mostanra meg internacionalista álliberális szocialista szemléletű gittegylet, amelyik a saját jogi környezetének sem felel meg. Ez nem drukkolás, vagy politikai állásfogléalás, hanem tényszerű valóság. Ugyanis nem az a kérdés, hogy egyetértünk-e egy politikai véleménnyel, vagy állásfoglalással, esetleg kiállunk-e egy gondolat mellet, vagy sajnáljuk-e a kiskutyákat, hanem arról, hogy közösségi szinten az önmagunk számára alkotott, és közösen elfogadott jogi kereteknek megfelel-e a mindenkori gyakorlatunk. Jelenleg NEM.

"Mi lenne ha a túlokoskodás helyett türelmesen megvárnátok mi sül ki ebből?"
- Furcsa ezt a megjegyzést azután olvasni, hogy fenntebb így nyilatkoztál: "Magyar péter talán arra lesz jó hogy ezt a mocskos bandát kicsit megszopassa. De belebukni nem fog a fidesz szerintem.
ahhoz túljól csinálják az agymosást és az ostobák annyira túlsúlyban vannak ebben az országban.". Még szerencse, hogy az ország jól elkülöníthetően oszlik két részre. Az egyik akik veled értenek egyet, azok ugye a zsenik, és a többiek, akik eltérő véleményen vannak, tehát ostobák. Én meg valahol azt olvastam, hogy tiszteld azokat, akik keresik az igazságot, és óvakodj azoktól, akik azt állítják, hogy megtalálták.

Neytiri1 2024.05.04. 22:41:40

@F.M.J.: "Itt az a probléma, hogy MP nem akkor lett az igazság büszke bajnoka, amikor úgymond felismerte a kormány bűnös üzelmeit".

Ezt úgy érted, hogy amikor a b.neje ig.min. volt akkor boríthatta volna a bilit?
Szerinted mit szólt volna hozzá az asszonyka? Hiszen akkor éppen ő volt az igazság miniszterasszonya, a magyar Iustitia.
Aki borította a bilit, majd azóta is hallgat, mint kiderült ő fizikai bántalmazást is végrehajtott.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2024.05.04. 23:25:49

@Neytiri1: Nos itt kétféle dologról van szó. Az egyik a házasság (ha lehet az ilyet egyáltalán annak nevezni) kérdése. Nem voltunk ott, csepegnek ugyan infok, de vagy úgy volt, vagy nem, és nem szoktam magánéleti dolgokkal foglalkozni. Itt is csak annyiban érdekes a dolog, hogy kormányzásra készülő közszereplőről van szó, és hát mégiscsak érdemes lenne tudni róla kicsit többet is, mint hogy hány éves, és merre fésüli a haját.

A másik dolog a tisztesség kérdése. Ennek sem a tényoldalát nézem, mert ugye az ha igaz, akkor nyomozni kell, ha nem,. akkor csupán vádaskodás. Mindkettő elég súlyos a maga nemében, de egyelőre ezt sem tudhatjuk. Amit viszont igen, hogy ha valakinek a tisztesség mindenek előtt való, akkor bizony lépnie kell, ha ok támad rá, ha nem lép, akkor nem olyan fontos. Olyan nincs, hogy nekem fontos a becsület, ha más kárára van, de amíg élvezem a becstelenség hasznát, addig nem számít.

A blogger kérdése az volt, hogy "Mire lenne jó nekünk Magyar Péter ?!?" A válasz a már ismert tényekből is egyértelműen kiolvasható, függetlenül attól, hogy a kormány amúgy szimpatikus-e, vagy sem. A megértéshez érdemes még fellapozni a wikit is.
Én megtettem, ezt találtam: https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyar_Péter_(jogász)
A magam részéről össezfoglalva a következő kép alakul ki. Jó politikai indíttatással, jó lehetőségekkel sem képes a maga erejéből elérni semmit, mert minden pozíciója mögött a kapcsolati hálóját lehet megtalálni, viszont emberileg kicsit sem különb a jelenlegi kormánynál. A kérdést helyesen úgy kell feltenni, hogy ha egy kormánnyal kapcsolatban az az elvárásunk, hogy legyen tisztességes, és legyen alkalmas, akkor ha a mostani nem tisztességes, de láthatóan alkalmas, akkor jó megoldás-e lecserélni egy másikra, ami szintén nem tisztességes, de még alkalmatlan is?

MP kicsit hasonlít egy debil vizisielőre, aki azt hiszi, hogy tud vízen járni, és nem veszi tudomásul, hogy a fennmaradásának alapvető feltétele, hogy kellő erővel húzzák. Amikor meg kifogy a benzin, és elmerül, akkor szídja a csónakmotorgyártókat, a vízgazdálkodást, a benzinellátást, a tóban a halakat, bármit, csak épp a tényekkel nem akar szembenézni, hogy mégsem tud vízenjárni.

gigabursch 2024.05.05. 09:15:26

@Lorrh:
Elég szűklátokörű gondolkodásra vall a reakciód.
Mindegy is, a kommented tisztán bemutatja a helyzetet, hogy mennyire keveset látsz és ehhez mérten mennyire keveset értesz az egészből...
Amúgy annakidején Kovács László mondta azt, hogy nem közvéleménykutatást kell nyerni, hanem választást.
Ízlés nem vita tárgya, miattam lelkesedik nyugodtan egy operatív tisztért, aki a saját feleségét lehallgatja.
Aki ezért a színtért, szinvonalért lelkesedik, az pont olyan is.

Ami meg a kommented többi részét illeti, csak idézni tudok:
youtu.be/XupbgstAvJw?si=hlD1It38zS7E4YRJ

gigabursch 2024.05.05. 09:20:20

@F.M.J.:
CCCP
Cinkotai cigány cintányérba pisál.

Lorrh 2024.05.05. 10:08:48

@F.M.J.: nade én odaírtam, hogy "szerintem". én nem vagyok jövőjós. Veletek ellentétben. Nekem egyáltalán nem tetszik a ti MP utálatotok. Hallottál már a Pál apostol a damaszkuszi úton történetről?
Nekem tökmindegy mi miatt áll bele most a hazug gonosz fideszbe. Most van egy igény és ő ezt becsatornázza és az élére áll.
te meg wikipédián nézed mit irnak róla... <beszarok>. Láttad a puzséros interjúját? Arra reflektálj inkább.
Nem tetszik a belőletek áradó szürke fásult lehúzó erő, hogy a magyarokat nem kell a pokolban őrizni mert visszahúzzák egymást az üstbe.

Lorrh 2024.05.05. 10:14:22

@F.M.J.: amikor a Nagy Imre temetésen orbán elküldte az oroszokat haza akkor már régesrég megvolt a kivonulási terv és az ellenzéki kerekasztalnál mindenki tudott erről. És megkértek mindenkit hogy ezt egyelőre ne terjessze. Orbán meg kiáll és kikiabálja azt ami nem is az ő érdeme, hanem elárulta amit rábiztak "titkot" róla.
Mekkora gerinctelen képmutatás ez már?
Igy kezdődött a csodálatos karrierje, egy hazugsággal. Azóta is minden csak hazugság körülötte..
Oké hogy neked MP hiteltelen. És akkor te kitől várnád a változást??? Ettől az impotens néptől? Vagy jobb a depresszióban és impotenciában dagonyázni mert az már ismerős érzés negyven éve????
Na de komolyan.

gigabursch 2024.05.05. 10:32:12

@gigabursch:

...miattam AZ lelkesedik...

(Hasonló a hasonlónak örül)

gigabursch 2024.05.05. 10:35:53

@Lorrh:
Az egész temetés egy megrendezett színháték volt, a nagy néptömegek etetésével.
Eltemették öt kommunista férget nagy csinnadrattával és szöveget mondtak azok, akik a komplett hálózatot átmentették, s akiknek a véréért (meg a felmenőik véréért) nem lett volna kár.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2024.05.05. 14:04:24

@gigabursch: :D Látom, te se a módszerváltás után jöttél a világra.

@Lorrh: Sajnos a politikai buborékod nem engedi be a valóságot. Nem reménytelen a fejlődés. Én spec három jobbos és három balos portált olvasok egyszerre, nehogy nekem is szemellenzőm nőjön. Ezeket se közösségi médián keresztül, hanem a saját gépemen elhelyezett linkekről indulva. Hihetetlen összefüggésekre lehet ám rájönni, ha azokra is figyelünk, akik nem a saját véleményünket hangoztatják.

Kis politikai összefüggés mutató.
Liberális:Mottó, az élni és élnihagyni. Ha egy mozgalom liberálisnak hangoztatja magát, de közben megmondja, hogy mit kell gondolni, akkor hazudik. Nem kell megmagyarázni, mert nem lehet, csak mellébeszélni.
Szocialista: Lehet internaci-, és lehet nemzetiszoci. Mindegy. Emberi értékek nélküli agresszív kisebbség. Emberi értéktelenségének legmegbízhatóbb mutatója,. hogy hatalmon kívül semmit sem tud értékelni, és azt is csak csalással és erőszakkal tudja elérni és megtartani. Mindegy, hogy ki mit állít magáról, ha tud egyezkedni fasisztákkal vagy kommunistákkal, akkor vagy ugyan az, vagy a másik. Nincs más lehetőség. Nézzük a történelmet! Minden benne van, nincs új a nap alatt. Molotov remekül megegyezett Ribbentroppal, Azovezred az EU balliberális pártjaival, BLM a demokratákkal, a DK, a Jobbikkal, stb.
Progresszívek (haladók): Többnyire baloldaliak. Nem keverendő a kommunistával, mert csak a szólamok hasonlók, a célok egészen mások. Elég nagy probléma velük, hogy bármit, ami nem tökéletes, szívesen dobják el, attól függetlenül, hogy mi lesz helyette. Elég fiatalosak, idővel benő a fejük lágya.
Konzervatívok: Szeretik úgy bemutatni, mint maradi beállítottságot, de ez is helytelen. A valóság az, hogy a könzervatívok óvatosak. Akkor vezetnek be valamit, ha bebizonyosodik róla, hogy jobb, mint amit váltani hivatott. Sokkal kevesebb változással jár, de nem nagyon csapong, ezért kiszámítható.

Namost, a fenntebb leírtak alapján érthetővé válik, hogy valójában ki-kivel van, kitől mi várható. Sosem arra kell figyelni, hogy kiről mit terjeszt a sajtó, hanem azt, hogy ki mit csinál. Ha például egy jobboldali szólamokat hangoztató párt szögesen szembenáll egy másikkal, akkor az szuverenista, ha szövetségeseket keres bárkivel, aki hatalomba segítheti, akkor fasiszta. Ha egy párt baloldalli szólamokat hangoztat, és populista érdekeket képvisel, akkor az melóspárti, ha világmegváltó tervei vannak, akkor neomarxista csőcselék. Ha egy politikai közösség liberális szólamokat hangoztat, és magán kívül mindenki mást is tolerál, akkor az szabadelvű, ha elvárásrendszereket épít, ami alapján meghatározza, hogy kinek van joga szótemelni, akkor büdös kommunista. És így tovább.

Innen pedig egyszerű a képlet. Élünk ahogy élünk, bárki bármit elmodhat, leírhat, véleményt alkothat, nem történik vele semmi, mert valóban joga és lehetősége van hozzá. Bárkinek van lehetősége dolgozni, van mit enni, aki az utcán van, nagy valószínűséggel oda is való, mert személyükben összeférhetetlenek, antiszociálisak, arrogánsak. Lehet rajta javítani, ez tény. Hogyan? Megfontoltan, józanul mérlegelve. Semmi sem sürget, mert senki léte, véleménye, szabadsága nincs veszélyben, csupán az igazságérzet, meg az ambíciók működnek, a létbiztonság adott. Ilyen körülmények között az a józan megfontolás, hogy akkor váltunk, ha van jobb, és nem érzelmi alapon csinálunk romkocsmát az országból, mert csak. MP egy nyávogó hisztis kölyök. Nem megoldás, csupán gumicsont az O1G oldalnak. Ha ez a legjobb alternatíva, akkor várni kell tovább.

gigabursch 2024.05.05. 15:03:05

@F.M.J.:
Nem.
Aznap hozott haza apu kocsival a Dél-pesti Kórházból Kelenföldre a vakbélműtétem után.
Aztán otthon a TV-n nêztük a közvetítést.

Sose felejtem el édesapám reakcióját a gennyláda vásárhelyi megszólalásakor...
Szó szerint nem tudom idézni, de úgy minden benne volt.

Aztán akkor volt egy AM-mikro nevű TV szolgáltatás, ami révén bejött az EuroSport.
S ment a Tour de France.
Erre viszont emlékszem:
"Na, ezek nem hazudnak! Egyformán koxol mindenki."

Neytiri1 2024.05.06. 06:37:47

@F.M.J.: "Itt is csak annyiban érdekes a dolog, hogy kormányzásra készülő közszereplőről van szó"
varga judit kiteregette a szennyest, de úgy jó rendesen. varga judit mindig igminiszter lesz, mégha már nem is. De az volt, és úgy kell viselkedni, hogy ez mindig ott lesz rajta.
Egyébként kiderült, hogy fizikai bántalmazásban részesítette az urát, legalábbis a férje ezt mondta, vagyis a verbális mellett ott van ez is. És egyébként ez a nő verbális abúzálása az is, hogy hónapok után benyom fb-jára egy-két posztot, csak úgy hirtelen, ami magyart hozza szar helyzetbe, majd elmegy a bulvárpetihez (akinek volt felesége szerint sem volt tökéletes a válás és a házasság) ahol megszületik egy furcsa interjú, amiben juci a szent, és peti a csúnyaférj, éppen akkor, amikor peti politikai karrierje felfelé ível (nem előbb) és egy csomó ember imádja. Ez semmivel sem különb cselekedet, mint az, hogy peti felvesz egy beszélgetést.
olkt.eu/sarka-kata-vallomasa-amit-volt-ferjem-rendszeresen-tett-velem-attol-retteg-hogy-kiderul
És jucika elmondta a sárdobálást, majd boldogan él valakivel, akivel egyébként összeférhetetlenség is lehetségeslennetalán...
168.hu/itthon/varga-judit-uj-parja-az-allami-szamvevoszek-elnoke-275763
és hallgat, kihányta a száján amit kihányt, aztán megjavult a gyomra és újra eszik tovább, csendben.
Kíváncsi vagyok, hogy amikor már elég felnőttek lesznek a gyerekek, mit fognak szólni anyuci húzásához apucival kapcsolatban.

tiborcz barátunk vajon mire ment volna récsöl nélkül? Ha már petiről beszélünk.
Egyébként nem lehet tudni, hogy mit érhetett volna el, juci egy nagyon erős személyiség, hamar politikai pályára lépett, és hamar lett peti vargaférje.

"a mostani nem tisztességes, de láthatóan alkalmas" ezt gondolom a fideszre írtad.
A véleménykülönbség ott van közöttünk, hogy szerintem meg nem alkalmas. Már régen nem, de mostanában kifejezetten nem az.
Olyan mértékben habzsolja be a vagyonunkat, ami egyszerűen döbbenetes.
Telerakja az országot akkumulátorgyárral, több cikket olvastam, ezekkel az a gond, ezek szerint a cikkek szerint, hogy ebben az országban nem igazán fontos és előírás a megfelelő könyezetvédelem. Ennek valódi kárát gondolom 5-10-15 év múlva az emberek saját bőrükön fogják érzékelni, a totálisan leromló egészségügy mellett.
Szóval szerintem nem alkalmasak, viszont a másik társaság még úgysem.
Az ország tragédiája, hogy a meglévő kormány mellett nincs igazán jó ellenzék, amelyik választási lehetőség lehetne.
Így én azt gondolom, hogy amit el kéne érni, az az, hogy soha többé ne lehessen kétharmaduk, soha többé ne dönthessenek "egyszemélyben".
Ennek egyik lehetősége magyar péter.
Aztán lehet, hogy kilukad a lufi, hiszen a lufik tulajdonsága a kilukadás, de én remélem, hogy még sokáig nem fog, mert a fidesztől el kell venni az egyeduralmat és erre nem gyurcsány, meg a többi lusta ellenzéki alkalmas, akik képtelenek összefogásra, mert sokkal erősebb az egó, meg a hatalom elérésének vágya. peti arra is jó, hogy ezek a jóllakott semmiresemhasználhatóak összekapják magukat és csináljanak végre valamit.

Nem tudom, hogy más országokban a politikai elit mennyire képes eljutni arra a szintre, hogy elég tulajdonunk és pénzünk van, a magyar nem. Semmi sem elég, még és még és még több kell, de hogy minek, azt én nem tudom.

Az utolsó bekezdésedet én egyáltalán nem így látom, illetve nem is értem, éppen ezért. :)

Neytiri1 2024.05.06. 06:42:27

@gigabursch: "Ízlés nem vita tárgya, miattam lelkesedik nyugodtan egy operatív tisztért, aki a saját feleségét lehallgatja."

És az milyen ízlés, hogy a feleség elmegy egy bulvárpalihoz és több mint másfél órán keresztül a világnak csak arról beszél, hogy neki milyen szar volt peti mellett, milyen rettenetes ember, miközben tudja, hogy már százezrek imádják?
Hogy neki nem jutott eszébe előbb beszélni, inkább lehúzott tizenévet csendben, majd hopp, rögtön a világ elé kell tárni azt, hogy ő olyan szegény, kis csendes, mindig vacsorát főző, jóravaló asszonyka volt, bezzeg a férje...
Meghallgathattuk, hogy folyton főzte a kaját és mit kapott? Hisztis petit.
Majd elmesélheti a gyerekeinek, amikor azok már felnőttek lesznek és érteni fognak mindent, hogy anyuci bement petikéhez és lehordta apucit a világ előtt, mert éppen erre volt kedve, majd elment egy bácsival koncertre, mert már őt szerette, csak annyira benne volt a lelkében, hogy egy ország elé kell teregetnie az elnyomott feleség nyomorát.

pollutio 2024.05.06. 08:20:16

@Neytiri1: A Magyar Péter jelenség mögött csak egyetlen releváns kérdés van, minden más csak habverés, puszta szemfényvesztés. Ez a releváns kérdés pedig az, hogy ki építgeti ezt a félküllőst, a CIA vagy a FIDESZ. Ha a CIA keze van a dologban, akkor Майдан lesz a vége, s attól az isten óvjon minket, ha pedig a FIDESZ műve ez a félkerekű, akkor jó eséllyel felfalatják vele az egész ellenzéket, s akkor a Kormány számára remekül beválik a mesterterv. A csávót erre a feladatra választották ki vagy pró vagy kontra...

Neytiri1 2024.05.06. 08:39:18

@pollutio: igen, a sziájé azért enyhe túlzás, nem? :))) Ne bomolj. :)
A fidesz? Hát furcsa szokásaik lehetnek,, de mivel az ellenzéket eszi, lehet, hogy belefér nekik ez is.
Viszont mozgosítja az ellenzéket kicsit, vagy nem?
juci látom még mindig a szíved csücske. :)

Neytiri1 2024.05.06. 09:00:25

@pollutio: csak egy csacska gondolat, függetlenül az előzőtől: annyira nulla az ellenzék, kényelmes nekik így, egyébként, ha hatalomra kerülnének mi maradna nekik? Milyen mozgástér, milyen tulajdon, amibe a fidesz nem ültetett bele valamilyen főnököt, aki kirakhatatlan, szerződések tömkelege? Melyik cégben nincsenek benne? Mi van még, ami érték és közös? Melyik az az ellenzék, amelyik hatalomra akarna valóban kerülni és egy múlva leköszönni, mert nincs mit kormányozni? Mennyivel könnyebb kisebb hatalomért, jó pénzért úgy csinálni, mintha ellenzékként csinálnának valamit?

pollutio 2024.05.06. 09:01:44

@Neytiri1: Miért volna túlzás? Майдан megvan?
Mozgósítja? Egyre több ellenzéki párt kezdi bírálni a féleszű ámokfutását.
Háde'nem? Ezerszer inkább a Juci mint a Tompika! :)

pollutio 2024.05.06. 09:03:22

@Neytiri1: Ne féltsd az ellenzéket! Nekik is megvannak a maguk nagytőkései!

Neytiri1 2024.05.06. 09:28:53

@pollutio: gondolom az ukrán narancsos forradalomra gondolsz, ami a téren volt .?
Az ilyes semmiképpen nem hiányzik. Drága jó Édesapám, aki a háborúnál még kicsike volt, ellenben az ellenforradalomban már nagyobb és éppen Pesten tanult, mindig azt mondta, csak az ilyentől mentsen meg az Isten minket.
Mozgásra és munkára ingerli őket, így gondoltam. :)
Mert egyébként mit csináltak eddig, ami hasznos volt, értelme volt, nemcsak szöveg volt (azon kívül, hogy imádják amikor benne vannak, hogy megfúrják a pénzesőt az eu-ból).
Egyedül Hadházy mozog otthonosan az országban.
Bár... az is igaz, hogy mióta érdekel (piha) a politika, amihez nem értek, azóta ellenzékben vannak, így nincs képem egy normálisabbnak félt ellenzékről, illetve arról, hogy mit tudnak csinálni. :)

juci szép, okos, ügyes és értelmes, és még sokat főz is (bár arról nem tudni, hogy jó is-e és nem-e azért nem érdekelte ez petit, mert rossz), kész főnyeremény lehet, Tompikától pedig ezermilliótrillióval jobb, kétség sem férhet hozzá. :)

Neytiri1 2024.05.06. 09:29:21

@pollutio: akik lehet, hogy nagyjából ua. mint a fideszé...?.!

pollutio 2024.05.06. 09:30:22

@Neytiri1: Most akkor lesznek róla leszbikus videók vagy nem lesznek? :)

pollutio 2024.05.06. 09:41:33

@Neytiri1: Azt kihagytad, hogy remekül hegedül! :)

Lorrh 2024.05.06. 10:21:32

@F.M.J.: bocsánat de egyáltalán nem szimpatikus ahogy önmagadat isteníted, hogy te mennyire csinosan és intelligensen tájékozódsz a világban és mennyire csodálatosan kristálytisztán látod a világot, a bonyolult jelenségek számodra mint üveggolyót megkapod.
Túl sokat beszélsz, képtelen vagy tömören a lényeget összefoglalni.
És nem győztél meg.

Neytiri1 2024.05.06. 10:55:08

@pollutio: szeretnéd, vagy nem. :)

Neytiri1 2024.05.06. 10:56:18

@pollutio: a férje nótáját valóban jól elhúzta. :)

pollutio 2024.05.06. 11:06:16

@Neytiri1: Amúgy mit keres(ett) szerinted egy ilyen nagyszerű nő egy ilyen csimasz mellett? vagy pontosan ez volna a cáfolata annak, hogy egy nagyszerű nőről beszélhessünk, hiszen még ezen a szitán sem látott át...?

Neytiri1 2024.05.06. 11:11:38

@pollutio: 1. mégsem csimpasz
2. a nagyszerű nőnek számtalan hibája van és örült, hogy volt valaki, aki vele marad
3. mégsem nagyszerű nő, csak úgy néz ki
4. sőt peti volt a hős, hogy kibírta vele ennyi ideig
5. megérdemelték egymás, mert egyik sem jobb a deákné vásznánál

De attól függetlenül, hogy ilyen vagy olyan, továbbra is sajnálom, hogy dajcs megy helyette, juci tökéletes lett volna.
És tényleg szép. :)

pollutio 2024.05.06. 11:20:25

@Neytiri1: 1. Lehetséges, hogy nem csimpasz, de ahhoz körmömszakadtáig ragaszkodom, hogy igenis csimasz!
2. Találhatott volna minden ujjára számtalan alkalmasabb férfit, számos lehetséges hibája ellenére is.
3. Lehet.
4. Vitatom, az a lény egy per definitionem szociopata.
5. Lehet.

Kénytelen vagyok Tompikában keresni a szépséget, már csak ő maradt nekem. Ha mélyre ások biztosan meglelem!

Neytiri1 2024.05.06. 11:44:42

@pollutio: volt már olyanod, hogy leszakadt a körmöd? Azt mondják elég szar.
Nem tudom, hogy mi van alatta, de biztosan nagyon érzékeny és jó sok idő, míg ránő a köröm. Inkább legyen csimpasz. :)
Egyszer a fiam, mikor még kicsike volt rálökte véletlenül a kocsi ajtaját az ujjamra, igazából a körmömre. Nem mondom, hogy nem áúúúúúztam, viszont idővel egy cicaformájú fekete folt lett rajta, így még tetszet is.
2. Ha találhatott volna, akkor miért nem talált, főleg ilyen rettenetes házasságban? Az nem kifogás, hogy a gyerekek... mert a munkája sem igazán volt gyerekkelegyüttállandóan munka, és egyébként is el lehet válni gyerekkel is, még azt mondják jobb is, mert nem jó nekik egy stresszes házasságban élni. Szóval... valamiért mégsem kellett annyira másnak, hogy lelépjen.
3. De jó, végre valamiben ott van tőled, hogy "lehet". :)
4. Nos, ezt rádhagyom, hiszen én is hamar rásütöm a nőkre, hogy liba, így vicces lenne, ha kikezdeném a gondolatodat.
5. Szerintem biztos. :)

Ha neked Tompika maradt, még mindig előnyben vagy azokkal szemben, akinek már Tompika sincs, így fel a fejjel. :)

Megtaláltam az Eszkimóasszony fázik kislemezt
www.discogs.com/release/3950071-Trabant-Eszkim%C3%B3-Asszony-F%C3%A1zik
Igaz, hogy nincs min meghallgatnom, de hát... ittazinternet.

pollutio 2024.05.06. 11:57:23

@Neytiri1: 1. Még sohasem szakadt le a körmöm, ez csak egy képes beszéd... amúgy ha a csimpasznak értelmet adsz, elfogadom.
2. Politikai közösségének foglya volt, megígérték neki, hogy még egy kicsit bírja ki, s akkor ott lesz neki az EP mennyországa, ahová mindig is vágyott, biztos távolságra a csimasztól vagy csimpasztól.
3. Touché.
4. Touché.
5. Némi kételkedés hadd maradjon nekem.

De ott van a Szekeres is a listán, hát akkor hadd legyen már nekem inkább Tompika!

Nekem van lemezjátszóm!

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2024.05.06. 12:46:08

@Neytiri1: A Magyar vs. Varga családi belháború érdemi részével szerintem nem érdemes foglalkozni, mert részint nem tudunk róla elegendő konkrétumot (a kölcsönös vádaskodás nem az), másrészt a családon belüli erőszaknak is, meg a rágalmazásnak is megvan a büntetőjogi tétele. Annak megfelelően kell eljárni. Nekem is lennének kérdéseim, mint pl. hogy hogyan lehet +2 gyereket szülni egy seggfejnek, ha már az elsőt sem tudta értékelni, de ez sem tartozik a közéleti témához. Az egészből csupán a MP-re vonatkozó, és egyértelműen bizonyítható tényeket kell vizsgálni, mert abból tudunk jellemrajzot készíteni arról, hogy megfelelő megoldás-e kormányváltásra. Jogászról beszélünk, tehát a "nem gondoltam", meg "elfelejtettem" szövegek értelmezhetetlenek.
- Hangfelvételt készített az érintett tudta nélkül. Az csupán egy morális szempont, hogy pont a feleségéről, a jogi meg a felvétel puszta ténye, ugyanis törvénytelen. Ez a kis minilingam egy törvénysértésre építi a politikai karrierjét, ez az alapja. Vajon alkalmas?
- Megüti, bezárja, fenyegeti a feleségét. Teljesen mindegy, hogy igaza van-e, vagy sem, egy nőt soha semmilyen körülmények között sem püfölünk. Viselkedik így egy férfi? Ha nem lehet kibírni mellette, el kell válni. Nem a középkorban élünk.
- Tüntetést szervez Anyáknapjára. Egy apa ilyenkor a gyerekeit instruálja, hogy tiszteljék és köszöntség fel az anyjukat. Akkor is, ha amúgy ő személy szerint nincs vele jóban. Az emberek ilyenkor felkeresik, felhívják, ha már nem él, akkor a sírhelyénél látogatják, de ha egyiket sem, akkor is tiszteletben tartják ezt az ünnepet, mert talán ez az egyetlen, ami vallásoktól, pártállástól, történelmi kontextustól független örök emberi értéken alapszik. Na igen, egy ember ezt tiszteletben tartja, aki meg nem, az egészen biztosan alkalmatlan arra, hogy egy közösséget vezessen, hiszen a legalapvetőbb érzések tiszteletére sem alkalmas.

""a mostani nem tisztességes, de láthatóan alkalmas" ezt gondolom a fideszre írtad.
A véleménykülönbség ott van közöttünk, hogy szerintem meg nem alkalmas."
- Itt most szerintem érdemes egy pár mondat erejéig elvonatkoztatni a politikától, mert az alkalmasság nem a világnézeten múlik. Más kérdés, hogy alkalmasság esetén bizonyos politikai álláspontok fel sem vetődhetnek. Szerintem legjobb, ha közlekedési példát veszünk. Ha beülünk egy taxiba, vannak bizonyos elvárásaink a sofőrrel kapcsolatban. Ilyen például, hogy tudja az utat, ismerje a KRESZ-t, legyenek jó reflexei, és ha úgy adódik, akár a vonatkozó szabályok áthágásával is közlekedjen biztonságosan (akik rendszeresen vezetnek, azok tudják, hogy a biztonságos és a szabályos nem mindig fedik egymást). A sofőr vezetési képességeinek nem része, a vasalt ing, a választékos beszédstílus, a gépkocsiillatosító, meg a tiszta verda. Az igényességi kérdés. Na most, ha visszatérünk a politikába hasonló a dolog. Függetlenül attól, hogy ki szerint milyen lenne a kánaáni berendezkedés, a jelenlegi kormánynak minden posztra van több alkalmas embere is. Minden szakterületet az adott területen jártas ember visz. Egyikkel sem fordulhat elő, hogy jogász létére titokban hangfelvételt készít, atomfizikus létére hasadóanyaggal játszadozik, közgazdász létére ne értene a gazdasági folyamatokhoz, vagy mérnök létére ne tudna számolni. Ha pedig valamelyik mégis alkalmatlanná válna, rögtön van helyette másik. Ezt hívják kormányzásra alkalmasságnak. Na és Petibohóc vajon rendelkezik ilyen csapattal? Még ahhoz sem ért, amihez neki kéne. Ilyen kvalitásokkal vajon milyen emberekkel fogja magát körülvenni?

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2024.05.06. 12:46:53

@Neytiri1:

"Telerakja az országot akkumulátorgyárral, több cikket olvastam... "
- Azok a bizonyos cikkek sajnos politikailag motiváltak. Két dolgot tudok hozzáfűzni. Az egyik, hogy ugyan ezekért a gyárakért mások is versenyeztek. Attól lett utálatos, hogy mi nyertük meg. Ami a cikkek érdemi részét illeti, abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy egyik legközelebbi családtagom épp egy ilyenben dolgozik vegyészmérnökként. Mivel ő nem politikus, nem is újságíró, hanem jártas szakember, hát megkérdeztem erről-arról. Az egyik a jó magyar virtus, miszerint bizonyos helyekre, csak védőruhában szabad(na) bemenni, de a melósnak ne mondja meg senki. Ha fegyelmit kap miatta, akkor azon megy a hiszti, ha nem bukik le rögtön, akkor meg a gyár a mérgező. Szerintem meg kőbunkójankónak nem kellene okosabbnak lenni, mint azoknak, akik a biztonsági előírásokat alkották. Másik hasonló, amikor nemrég egy beszállító amúgy hétköznapi környezetben is használt nagyobb tételű vegyszere (fertőtlenítőszer) valami göngyölegsérülés miatt elszabadult. A szaghatástól egyesek pánikrohamot kaptak, és telekürtölték a sajtót, hogy na épp most semmisül meg a fél ország. Kihívták a mentőket, elvittek egy pár embert kivizsgálásra, másokat helyben ellenőriztek. Kiment a KV. és semmilyen anyag mérgező koncentrációját sem sikerült kimutatniuk, de a hírportálok erről már nem számoltak be. Sajnos ez a téma is átment politikai hitvitába. Az akkugyártás valóban nem veszélytelen, mint ahogy a járműgyártás, a műtrágyagyártás, az üvegfúvás, a szennyvíztisztítás, az élelmiszeripar, vagy a közlekedés sem. Be kell tartani az előírásokat. Szépen néznénk ki, ha elutasítanánk a közlekedést, mert valaki ittasan vezetett.

"a fidesztől el kell venni az egyeduralmat"
- Ha egyeduralma lenne, egyet is értenék. Valójában nem egyeduralma van, hanem ez a nép véleménye. Megszavazták. Ha másra szavaztak volna, más lenne hatalmon. Persze érthető, hogy ebből a felhozatalból nem lett volna más, de ez egy másik téma. Az állami cégek, meg hivatalok kiosztásán is kár berzenkedni, ugyanis törvényesek. Mindig az adott hivatalra meghatározott időszakra nevezi ki a megválasztott kormány a szerinte megfelelő embert. Jó példa, hogy pl. 2010-es választások után is még egy darabig Simor ült a NB élén, mert a törvényes keretek ezt tették lehetővé. Aztán amikor lejárt a mandátuma, olyat tettek a helyére, amelyik jobban megfelelt nekik. Ez vonatkozik az összes többi pozícióra is. Nem fegyverrel szereztek hatalmat, mint Szamuely, PéterGábor, stb. Legális és nemzetközileg ellenőrzött választások voltak. Az meg, hogy ez tetszik-e, más kérdés, viszont beszédes, hogy erről nyugodtan alkothatsz véleményt, nem jön miatta a fekete autó, mint mások rendszerében.

"Ennek valódi kárát gondolom 5-10-15 év múlva az emberek saját bőrükön fogják érzékelni"
- 2010 óta hallgatjuk, hogy legkésőbb pár éven belül összeomlik a gazdaság. 15-ik éve! Aztán nézem a gazdasági statisztikákat és abban meg az van, hogy az EU második legdinamikusabban fejlődő gazdasága vagyunk. Ha meg még hozzáveszem, hogy Fondorfájzerék még mindig ülnek a pénzeink nagyobbik részén, nem is tudom, hogy most akkor az eurostatnak higyjek, vagy a ballib újságíróknak?

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2024.05.06. 13:05:04

@Lorrh:
Már megint cinikus vagy, mert nem értesz semmit, de ezt nem akarod belátni.
Talán már feltűnt, hogy van a beböfögés jellegű kommentelés, ami meddő vita a vitáért, és van a megvitatás jellegű érveléses kommentelés. Ha jól látom, ez utóbbiban nemigen jeleskedsz, ezért nem az érvekkel vitázol, hanem a vitapartnert minősíted. Ha te is megpróbálnád az állításaidat érvekkel alátámasztani, magad is rájönnél, hogy az egy-két mondattal csak elvétve lehetséges. Ez ugyan leginkább téged minősít, de gondolom ennek felismerése sem része a látókörödnek. Ahogy gondolod. Biztosan sokkal egyszerűbbnek látszik a világ homokba dugott fejjel.

Neytiri1 2024.05.06. 13:13:16

@pollutio: 1. Még nekem sem, csak álló cica formájú folt lett rajta, ami aztán lenőtt, cica eltűnt. :) A szónak adjak értelmet? Gondolom a csimpaszkodásra gondoltál, azt gondolom, de lehet hogy azért, mert félálomban hallottam, hogy kettejük közül juciban volt több akarat az ismertségre és az azzal járó politikai megjelenésre. Ha fordítva lett volna, lehet, hogy jucusom lett volna a csimpasz.
2. Nem biztos, hogy nem ment volna vele, vagy ha nem, akkor a gyerekeket itthon hagyta volna, mert többet lett volna ott, mint itt, vagy vitte volna magával a három gyereket, egyedül? Nem valószínű, hogy peti ebbe belement volna. Egyszerűen ki kellett volna lépni, ha annyira rossz volt, mint mondja. Ha mégsem volt annyira rossz, akkor érthető, hogy maradt. Vagy imád szenvedni, mazochista a lelkem (juci).
3. Touché.
4. Touché.
5. A kételkedés jó, a hit is, a remény is. Csak ne ess túlzásba. :))
Récizsóti is ott van, aki már semmi meglepőt nem tud mutatni. :)
Hogy ez a pasi a farka után hogy maradhatott a politikai életben.... hát... hányokkk.

Egyszer neked adom. :)

pollutio 2024.05.06. 13:24:58

@Neytiri1: Csimpasz, mert csimpaszkodik? :) Ötletes, de nem erre gondoltam... A csimasz a cserebogár kicsinye, pajor...
Én úgy tudom, hogy Juci keresztként cipelte a miniszterségét, szabadulni szeretett volna tőle, és az EP-be vágyott... Így el tudom képzelni azt az alkut, hogy húzzad még egy keveset kisanyám, s akkor két legyet ütsz egy csapásra... Tiéd Brüsszel, s a félkegyelműtől is megszabadulhatsz...

Egyszer elfogadom. :)

Neytiri1 2024.05.06. 13:35:29

@F.M.J.: a családi belháború azért lényeges, mert míg péter nem hozta ezt elő, addig a nő a nagy hallgatásból éppen azzal jött elő, és éppen akkor, hogy milyen szemét a férje, és neki milyen szar volt.
Így éppenséggel egy nagyon fontos része az egésznek.

Kézzel való érintés a nő részéről volt.

Tüntetés Anyák Napján?
A fidesz egész évben mindössze annyit ad egy egyedül gyerekét nevelő anyának, hogy 1500 Ft-tal több a családi pótlékja, sok gyerek éhezik, sok km-re utazik iskolába, most már pénztárcától függő tanítást tervez. Ez mennyire mutatja, hogy megbecsüli az anyákat?
Basszus, tüntetett Anyák Napján Debrecenben, ahol a sok bohóc fideszes teletette a várost plakátokkal. Ez nem zavarta meg az Édesanyákat? Érdekes, hogy csatornákat ábrázló plakátokat nem nyomtattak soha.

Azt, hogy szerintem nem alkalmas hogyan függ össze a taxis ruhájával és az illatos kocsival, azt nem értem. :))) Bocsánat, de a te "képeid" nekem kicsit magasak. Ez nem a te hibád, én nem tudok felszállni arra a buszra, amin te ülsz. :)

ismét a felvételről írsz, pedig már annyiszor írtál, és én mindig válaszolok arra, hogy szerintem meg az sem! (nem nem, hanem sem) volt tisztességes, amit ez a nő csinált.

Én sajnos nem látom ezt a "van alkalmas embere" dolgot.
Kedvencem intérúr, akitől én egyébként félek is, de nem hiszem, hogy ennyi mindenhez ért, és nem is látom és tapasztalom, hogy igen.
Irdatlan mennyiségű betörés van (legalábbis vidéken), kurva kevés rendőr, az eü-t pedig inkább nem is kezdem el.

Neytiri1 2024.05.06. 13:42:54

@F.M.J.: a vízben is kimutatták, a levegőben is az igen káros anyagokat. Én nem politikustól hallottam egyszer egy beszélgetést, hogy Németországban szigorúbbak az előírások és be is kell tartani. Szijj ártótól viszont sokszor hallottam, hogy rengeteg ország szerette volna ezeket az akkugyártó ferdeszeműeket, de legnagyobb sajnálatukra orbániát választják.
Te mit gondolsz, hogy miért?

Szerintem egyeduralma van. Nem tudsz meggyőzni az ellenkezőjéről.
Salátássemjénjózsival az élen azt találnak ki, ami nekik jó.
Elég rövid igyekeztem lenni. :)

Jaj, az utolsó bekezdésed... nem az egyik unokatesóm vagy? :))
Vele sosem "politizálok", illetve igyekszem orbánt dícsérni, mert egyébként jó fej, és nem szeretnék háborút vele. :)

Neytiri1 2024.05.06. 13:45:13

@pollutio: ó, hát én azt hittem, hogy a csimpaszkodót rövidíted. :)
Pajor Tamás is egy pajor volt. :))

Nem volt egy jó ig.miniszter.
Szerintem az EP-ben tökéletes lett volna. :)

Az egyetlen vagy, akinek a legnagyobb szeretettel adom ezt a lemezt, majd egyszer. :))

pollutio 2024.05.06. 14:05:19

@Neytiri1: Bezzeg a Petrétei, aki záróvizsgán kihajított engem alkotmányjogból (!), hallod! Ő aztán jó igazságügyi miniszter volt, de ha nem lett volna az, akkor most nem segédmunkásként tengődnék...

Nagyon nagy szeretettel fogadom majd tőled a lemezt, ha majd egyszer csak nekem ideadod!

Neytiri1 2024.05.06. 14:16:42

@pollutio: alkotmányjogból engem is kirúgott volna ez a Petrétei. :D
Nekem egy pici ismeretségem Vastagh Pállal volt, de nem rúgott ki sehonnan. :)
Remélem valami jó kis brigádban dolgozol azé'. Az sokat jelent, hogy milyen munkatársai vannak az embernek.
Hétvégén pakoltam a szülők cuccai között, ó, hogy mennyi Szocialista Brigád kitüntetésük volt...
A mostaniak bezzeg nem adnak ilyen csecsebecséket. :(

Jó. (kedvesédesmosolygós emoji)

pollutio 2024.05.06. 14:26:31

@Neytiri1: Na de közjogból, kérlek! Olyan nincs! Nem lehet!
Áh... ne tudd meg! Itt még akár Magyar Péterrel is összefuthat az ember!
Ráadásul Cafe Frei Amszterdami brandy kávét ittam ebéd után, s egyenesen borzalmas volt!

Neytiri1 2024.05.06. 14:50:31

@pollutio: ha összefuthatsz vele, akkor állj meg inkább, beszélgess vele, hátha haverok lehetnétek.
A kávé csak kávéval jó. A többi cifraság csak ront rajta. Szerintem. Csak a minőségi tejszínhab az, ami emeli a tökéletességét, elhiszem, hogy borzalmas volt!

pollutio 2024.05.06. 14:57:45

@Neytiri1: Én a haverjaimmal sem haverkodom már, így egy ilyen paprikajancsi kedvéért pláne nem állok meg...
Ez szemes kávé volna, csak pocsék. De legalább utánanéztem, hogy mi a különbség a brandy és a Cognac, no és az Armagnac között...

Neytiri1 2024.05.06. 15:05:29

@pollutio: már ezanévvel sem találkoznál...
A konyak szót olyan jó kimondani és hallgatni is, ha más mondja ki.

pollutio 2024.05.06. 15:09:13

@Neytiri1: Pedig ezanév egy talpig becsületes, jóravaló, tehetséges úriember! Ő például lehetne MO miniszterelnöke, de attól még természetesen nem állnék le vele beszélgetni...
Kimondani és hallani lehet kellemes, de inni?

Neytiri1 2024.05.06. 15:15:11

@pollutio: jaj, mit nem adnék, ha azt mondhatnám, hogy én voltam ezanév. :)))
Én nem szeretem az ilyen ízetlen, erős vackokat.

pollutio 2024.05.06. 15:17:27

@Neytiri1: Mondani mondhatod, de én átlátok a szitán, nem úgy mint a Juci a szerelmes gőzében...
Csak az Unicum! Más tömény szesznek nincs helye az ég alatt!

Neytiri1 2024.05.06. 15:27:20

@pollutio: na de nem mondom. :)
Hidegen!

Neytiri1 2024.05.06. 17:16:09

@F.M.J.: ez a kicsihuszár hol lenne orbán lánya nélkül? Ki lenne?
24.hu/fn/gazdasag/2024/05/06/tiborcz-istvan-orban-rahel-svabhegy-villa-jellinek-daniel-ingatlan-fakivagas/
Most pedig ő az egyik mindentvisz libling. És semmi sem elég neki.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2024.05.06. 18:50:29

@Neytiri1:
"míg péter nem hozta ezt elő, addig a nő ... éppen azzal jött elő, ... hogy milyen szemét a férje, "
- Értem, de ez a történés oda-vissza értelmezhető. Felvázoltad a Petike szemszögű megközelítést. Jucika szemszögből meg hangozhat úgy, hogy amíg nem fúrod a karrierem, addig nem teregetem ki, hogy milyen gané vagy. Petike lépett, Jucika is. Mégegyszer hangsúlyozom, hogy ezidáig az összes elkötelezett állásfoglalás szimpátia, és nem bizonyítás alapú. Ide sorolom az amúgy szakemberek által végzett távdiagnózisokat is, mert azok sem klinikai vizsgálatok.

"Kézzel való érintés a nő részéről volt."
- Na ez például egy igazi gumicsont. Csupán a példa kedvéért vizsgáljuk meg! Jucika talán egy MMA harcos? Őszintén. Valóban van fizikai jelentősége egy nő pofonjának? Nincs. Annak jelzésértéke van. Az meg igazán nem Petike érdemei közé sorolható, hogy ő meg tárgyakkal dobálta a gyerekei anyját. Szerintem hagyjuk is ezeket a bulváros részleteket, mert maga a jelenség a fontos. Amit Petike csinált, az ugyan olyan genny dolog, mint amikor bármelyik másik kuki teszi ki szakítás után az exe pucér fotóját a netre. A bizalommal férfi nem él vissza, csak egy harmadoszályú f@sz.

"sok gyerek éhezik, sok km-re utazik iskolába, most már pénztárcától függő tanítást tervez. Ez mennyire mutatja, hogy megbecsüli az anyákat?"
- Na akkor nézzünk egy kicsit a tények mögé! Én is ismerek olyan családot, ahol a gyerekek el vannak hanyagolva. Ez tényszerűen igaz, de amikor erről propaganda jellegű cikk készült, akkor nem említették meg, hogy a szülők addig szoktak józanok lenni, amíg felveszik az akármilyen támogatást. Nem, nem genetikailag túlpigmentáltak. Elméletileg fehérek, csak nem látszik a kosztól. A gyerekek ennek ellenére nem éheznek, mert ingyenes az iskolai étkeztetés, és evvel meg is dől a mondat első kijelentése. Egyetlen gyerek sem éhezik, amelyik eljár az iskolába. Arról persze lehetne vitatkozni, hogy milyen a menzaminőség, meg kellő-e a választék, de tényszerűen van mit enni, tehát nem kell éhezni. Ide tartozik még, hogy a gyereket ugye nem az állam csinálta? Csak azért, mert nekem is van 4, a bokroscsomag idején voltak kicsik, keményen meg kellett dolgozni a kenyérért, és nagyon kussban kellett maradni, ha másnap is szeretett volna az ember bemenni a munkahelyére, de a gyerekek akkor is kaptak enni. Ha annak idején ilyen lehetőségekkel indulhattam volna, mint most a gyerekeink generációja, már a harmadik csapágyat cserélném a kastélyom alatti kacsalábon. Fenntebb írtam valahol, aki most az utcán van, az oda is való, mert nem él a lehetőségeivel. A mondatod utolsó megjegyzésével kapcsolatban. Nem az államnak van anyja, hanem az embereknek. Az embereknek kell(ene) tudniuk megbecsülni az anyákat. Ez nem állami feladat, ez emberi értékrtend kérdése.

"hogyan függ össze a taxis ruhájával és az illatos kocsival, azt nem értem"
- Mivel szoktam blogcikkeket is írni, hajlamos vagyok eltolódni irodalmi kifejezési stílus felé. Elnézést! Egyszerűbben arról van szó - maradva a közlekedési hasonlatnál -, hogy a vezetés képessége nem jelent ok-okozati összefüggést a körülmények komfortjával, vagy a céllal. Az, hogy nem értünk egyet a haladás irányával, még nem jelenti, hogy maga a jármű ne lenne szakszerűen vezetve. Mondhatom másként is. Attól, mert bankot rabolni nem törvényes dolog, még lehet profi módon csinálni. A tevékenység célja nem minősíti a kivitelezés profizmusát. Ezt azért kell különválasztani, mert pont ezek az cizellálatlan sommás megközelítések akadályozzák a kormány leváltását. A negatív jelzők nem szinonímái egymásnak, mint ahogyan a pozitívak sem, mindegyiknek megvan a jelentése, és el kell ismerni azt is, ha valami annak ellenére jó, hogy nekem tetszene.

"szerintem meg az sem! (nem nem, hanem sem) volt tisztességes, amit ez a nő csinált."
- Talán félreértettem, de szerintem te is. Azért nem releváns a kérdés, mert Jucika nem akarja az országot vezetni, tehát nekem mint választópolgárnak az ő sztorija legfeljebb szappanopera. Petike esetében is ez lenne, csahogy ő kormányzati pozíciókra tör, innen pedig tudni akarom, hogy miféle ember. Eddig gyatra alá.

"Irdatlan mennyiségű betörés van (legalábbis vidéken), kurva kevés rendőr"
- Jó rég kiköltöztem a városból. Vidéken élek. Bizonyára igazad lehet a saját tapasztalataid alapján. Biztosan vannak olyan szigetek is. Ahol én élek, ott azért épülnek kerítések, hogy ne jöjjenek be az őzek, és tegysék tönkre a gyümölcsfákat, meg a szőlősorokat. Nekem spec még utcafronti kerítésem sincs. mindkét autómban benne van a kulcs is, meg a papírok is állandó jelleggel, és egyik sem egérkamion. Nyitott tárolóban a kerti traktor, a fűnyírók, bármi, soha senki nem nyúl hozzá, és ez nem egy pémium település, mint mondjuk a Lővérek. Szóval egészen biztos lehetsz benne, hogy a "vidéken mi van" témát nem ismered elég jól.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2024.05.06. 19:27:16

@Neytiri1:
"a vízben is kimutatták, a levegőben is az igen káros anyagokat"
- És ezt természetesen megírta az újság. Pont az az újság, amelyik megírta, hogy annak idején a felújított metrókocsiknak nem záródik az ajtaja. Azt már nem írta meg, hogy úgyes aktivisták kiékelték egy-egy fakockával, hogy bezavarodjon a rendszer. Nem kell mindent elhinni. Nincsenek olyanok, hogy "igen káros" anyagok. Azoknak van neve, csakhogy azt már nem írják, mert kiderülne, hogy csak szemfényvesztés az egész. Először én is felültem a híreknek, gyorsan rá is kérdeztem a bennfentes családtagra, hogy biztosan nincs-e veszélyben. Kinevetett, és elmondta a valós sztorit. Nyugodj meg, semmivel sem veszélyesebbek a Mo-i akkugyárak, mint bármelyik másik ipari tevékenység. Vannak kockázatok, messze kevesebb, mint amivel riogatnak, de valamit csak kell csinálni. Ha szélkerekeket gyártanánk, akkor az ellenzéki sajtó rákkeltő azbeszt-veszélyről, időjárásbefolyásolásról, meg légszennyezésről cikkezne, ha hajózásfejlesztés lenne, akkor épp a halak élőhelyét pusztítanák. Ez ostobaság.

"rengeteg ország szerette volna ezeket az akkugyártó ferdeszeműeket, de legnagyobb sajnálatukra orbániát választják.
Te mit gondolsz, hogy miért?"
- Ugye milyen jó kérdés? Főleg az milyen jó, hogy vajon miért akadályozzák, hogy a legjobb ajánlatot adó magyar konzorcium vegye meg a Talgot? Nem lehet inkább ebben valamiféle összefüggés? Persze hallottam az okolást, hogy mer a zorbán diktátor, de bármilyen bárgyú is volt, egyáltalán nem volt releváns. Szóval szó sincs kiemelkedő nyugati környezetvédelmi elvárásokról. A magyar gazdaságpolitika lényege, hogy adókedvezményeket adnak a tőkebefektetőnek azzal a kitétellel, hogy minimum mekkora hazai beszállítói keretszerződéseket kell kötniük. Ez összességében jó a befektetőnek, mert kevesebb a kiadása, de jó az államnak is, mert a beszállítókon keresztül munkahelyeket generál. Na persze az ellenzéki sajtó erről sem beszél, de attól még tényszerűen így van. Ennek fényében kell értelmezni a befektetések okait.

"Szerintem egyeduralma van. Nem tudsz meggyőzni az ellenkezőjéről.
Salátássemjénjózsival az élen azt találnak ki, ami nekik jó.
Elég rövid igyekeztem lenni. :)"
- Ezzel most csalódást okoztál. Úgy gondolom, eddig elég konstruktívan jártuk körül a dolgokat. Mi az hogy "Szerintem egyeduralma van. Nem tudsz meggyőzni az ellenkezőjéről."? Én nem igénylem, hogy rövid légy. Fejtsd ki rendesen, hogy miből gondolod! Valószínűleg itt is valamilyen félreértésről lehet szó, mint a "Irdatlan mennyiségű betörés van (legalábbis vidéken)" kiszólásban, pedig az is csak a kevés infóból következett, és az sem volt tényszerű.

"nem az egyik unokatesóm vagy? "
- Ha szoktál vele beszélgetni, akkor biztosan nem. Olyan messze élek az enyémektől, hogy csak nagyon ritkán, családi események kapcsán találkozunk, akkor meg van egyéb megbeszélni valónk is. A politika lényegtelen apróság olyankor.

Neytiri1 2024.05.06. 19:55:07

@F.M.J.: nem fúrta meg a karrierjét, hiszen ő maga fúrta meg, először a lehallgatási botránnyal (hiszi valaki, hogy semmi köze nem volt hozzá?), aztán a kegyelmi üggyel, amit szerintem azért marhára jobban felfújtak, mint kellett volna. Ezzel nem bagatellizálom el a törtnetet, de az összeskétnő bukását ezért azért nem kellett volna megélnünk, bár szerintem benne volt ebben, hogy baromira elegük is lett az egész fideszből (is), és jó alkalom volt, az ablakpucoló egészen jól jött ki ezzel anyagilag, élete végéig (jut eszembe te támogatod ezt a kánaánt a köztelnököknek, ha buknak, ha nem?), juci meg szerintem van annyira értelmes, hogy látta, hogy kezd vállalhatalan lenni a fidesz és orbán.
Szóval inkább juci fúrta meg a férje karrierjét, először a kilépésével kirúgták mindenhonnan, majd amikor feltörekvő politikussá vált, akkor azt is megpróbálta szétrúgni.

Egy nő is tud erős pofont adni, én nem mondanám, hogy csak legyintés. És egyébként amelyiknek eljár a keze, ott bizony kikandikál, hogy nem bír magával, agresszív.
Én összesen egy pohár fantát öntöttem pasikám fejére, mindkettőnk meglepetésére, de pofon sosem jutott eszembe, viszont éreztem, hogy nem kell hozzá sok, és tudom, hogy nagyon fel lettem hergelve akkor, én megálltam, ő nem.
Tárggyal dobálta asszonyát - mondja az asszony. Bizonyték?
Egyébként ha annyira rossz volt neki, miért nem tette feljelentést, miért nem lett kivizsgálva, miért nem vállalta azt, mert így a nagy része egy általa elmondott "történet", mindössze.

Ez olyan fideszes, hogy szegény gyerek csak akkor létezik, ha a szülő iszik és cigizik.
De, éheznek, max. a suliban ingyen kapnak menzakaját, hú, de finom is az. Így emlékszel?
Én nem. A piszkefőzeléktől még hánytam is. A fölös tejeskávétól öklendeztem, a hitlerszalonnának a szagától rosszul lettem. Persze ez régen volt, de gyermekem menzakajáját látva és hallva, nem lett sokkal jobb és kiadósabb és vitamindúsabb.
Nemcsak most vannak szegények, a bokrosnál is voltak, de elszaladt az idő, igazából nem visszafelé kéne mutogatni, hogy akkor is, hanem gazdagabbaknak kéne lennünk.
Nem tudom, hogy tudod-e, hogy a legkevesebb fizetés van az országban eu-s szinten.
Én nem hoznék könnyedén ítéletet, hogy minden utcán lakó csak maga tehet róla, hiszen nem ismerem mindet.

Lehetőség? Mire? 5 műszakra, kevés pénzért. Nagy lehetőség. Persze tanulni kéne.
De nem mindenki okos. És ha mindenki okos lenne és tanulna, ki vinné el a szemetet, ki dolgozna 5 műszakban aligpénzért? Ki ásná ki a halottak sírját?

Akik most tombolnak, hogy Anyák Napján tüntetett, vajon mind imádja az anyját, minden Anyák Napján ajándékkal lepi meg, elviszi a cukiba, leveszi a terhet a hátáról?
Ugyanmár, te sem hiszed ezt azért, gondolom. :)
Jó belekötni, ennyi. Egyébként nem egész nap volt tüntetés. És nem is kellett elmenni.
Éppen az anyákért is tüntettek, hogy jobb legyen nekik.

Sajnos nem tudom azt mondani, hogy el tudok rugaszkodni önmagamtól olyan szintre, hogy azt mondjam, hogy attól, hogy nekem nem tetszik, még jó, mert nem hiszem, hogy jó, ha nekem nem jó. :) Bocsánat, lehet, hogy gyarló vagyok? :)

5. bekezdéseddel egyetértek, én is szeretném tudni, hogy kicsoda, micsoda, miért és hogyan lobbant be a fejében ez a cél, milyen ember, mi vezeti és milyen lesz.
Semmilyen hatalomra került ember nem marad olyan, mint amilyen volt. A változása attól függ, hogy mekkora hatalmat kap.
Én magam sosem akarnék hatalomra törni, mert félek, hogy nem tetszenék magamnak.

Az ország "sok" vidékből áll. Gödöllő, Aszód, Hatvan, Gyöngyös térség az, amit én jobban ismerek. Sok betörés van, kerítéssel, zárral, kamerával. Egy nap/este több helyre bemennek. FB-on adják egymásnak a hírt az emberek, hogy melyik utcába mentek be, várható a környéken a folytatás. Csodálatos fényképek, kam.fevételek megosztása van, ahol legtöbbször kapucnis szarháziak láthatóak. Rendőrség seholsenagyon.
Te egy jó helyen laksz, de hidd el, hogy eljut hozzád is ez, mert terjed, mint a pestis.

Neytiri1 2024.05.06. 20:19:45

@F.M.J.: Sajnos ha nem látom a magam szemével a vizsgálatot, és az adatokat, összehasonlítva azzal, hogy mi nem káros még, akkor nem hiszem, hogy nem káros.
Erre azt mondom, hogy nem büszkeségre okot adó tulajdonság. De inkább hiszek abban, hogy valami káros, mint abban, hog azt mondják, hogy nem káros.
Mert néhány dologról már kiderült később, hogy ja, mégis káros volt.
Ha nagyon meg akarsz szorongatni, most példát kérsz és én hirtelen nem tudok, mert csak azt raktározta el az agyam, hogy ez így volt. :)
Legutóbb az oltással voltak ilyen gondjaim. Kicsit sokan lettek betegek a környezetemben.

Megint kétféle "tény" lát napvilágot és mivel nagyjából minden titkos, meg elsumákolt, így valóságos adat kevés van. Arról, hogy mennyi magyar beszállító szállítja be az akármit (ami egyébként ismerve a viszonyokat valószínű, hogy mészárostiborcésner-es cég, bár igen, mondhatod, hogy azok is munkaheleket teremtenek, csak bosszantó, hogy minden az övék és más vállalkozásokat nem igazán engednek szerepelni), és mennyit nem, és mennyi dolgozó (lesz) magyar, és mennyi nagyobb kvatlitású munkahelyet töltelenek be magyarok, illetve mennyire jó, hogy vizet használnak, hogy jó termőföldet tesznek tönkre. Milyen lesz az élet a behozott munkásokkal, milyen épületeket foglalnak el nekik (gyereküdülő, szálloda, stb), és hány magyar esik el a munkától (természetesen megkérdezed, hogy holmikor, amire azt tudom, mondani, hogy sumákolva csinálják, így nem egyértelműen bizonyítható, de saját bőrén érzi a magyar más most, aztán vizsgálgatnak és mivel orbán azt mondta, hogy nem vehetnek el munkahelyet, így lezárul, hogy nem vettek, máshogy volt az). És a másik nagy kérdés, amikor visszafelé jönnek majd az akkumulátorok, akkor azzal mi lesz.

Tudod az egyik legnagyobb baj a fidesszel és orbánnal, hogy sumákolnak, sokat, köntörfalaznak, mesterien nem válaszolnak kérdésre, csak bezzeggyurcsányoznak, meg másról beszélnek, számtalan példa van erre a parlamenti közvetítéseknél, amit ha nézek, totálisan felcseszem magam a KÓRmány tagjainak válaszán (lehet, hogy eljutnék egy pofonig is. :)))
Jó neked, hogy ki tudod jelenteni, hogy "tényszerűen így van". :)

Ó, hát én nagyon nem szeretek csalódást okozni. :)
Inkább azt kérdezem (pedig ez csúnya dolog egy beszélgetésesvitában, hogy visszafordítja az ember), hogy szerinted nem egyeduralma van?
De van valami, amit nem ő dönt el? Valaki más beleszólhat (országon belül)?
Valami kell nekik és egy szombat éjjel éjfél előtt már meg is van a salátatörvény és másnap már úgy is van. Ők a saját tervükre találnak ki törvényeket. Nem fordítva.
Ez egyeduralom. Szerintem.

Szoktam vele beszélgetni és ha politikára kerül sor, vele dícsérem orbánt. :)

Lorrh 2024.05.06. 22:12:47

@F.M.J.: " Valójában nem egyeduralma van, hanem ez a nép véleménye. "
Hát sajnálom a beszűkült gondolkodásodat ami elfeledteti veled a szavazási körzethatárok átszabását, az erdélyieknek adott szavazati jogot - akik nem ide adóznak tehát nem vállalnak felelősséget a döntéseikért - elfeledteti veled a borzalmas közpénz égetést ami az óriásplakátolást, propaganda agymosást és bármi ellenzéki hang karaktergyilkolását műveli. A teljes közmédia és sajtó megszállását jelenti - ezeket elegánsan átléped és nem látod annak aránytalanságát, hogy a szavazóképes lakosság 50 valahány százaléka már kétharmados egyeduralkodói diktatúrát jelent. Ha neked ez mind okés, akkor nincs értelme nekem egy fidesztálibbal vitázni.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2024.05.06. 22:24:37

@Neytiri1: M vs. V szappanopera. Érdekes teória. Még akár úgy is lehet. Annyit azért hozzáfűznék, hogy ha Jucika csak vádaskodott, akkor Petike miért nem jelenti fel rágalmazásért? A válasz pedig talán abban lehet, hogy pl. volt ez a mentős sztori, amiben Petike hülyét csinált a feleségéből, az a mentőkből, ő meg addig elment autózni, amíg elül a por. Nemrég nyilvánosságra került az erről készült jegyzőkönyv. Petikének viszont rögtön az lett a reakciója, hogy feljelenti a nyilvánosságra hozót. Jogilag még igaza is lehet, na de ugye ez nem úgy néz ki, mintha Jucika hazudott volna, hanem úgy, hogy Petikét kényelmetlenül érinti az igazság.

Női pofonok. Nos ezeket nem nevelő célzattal adják, hanem dühből, ahogy MZP püföli a csemetéit. Persze, miért ne lehetne ereje, na de azért annyira nem lehet erős, hogy feltétlenül vissza is kelljen adni. Amelyik nőnek ez a természete része, azt vegye el a harapósló, amelyik viszont békésebb fajta, és ennek ellenére így kijön a sodrából, az talán elgondolkodtató lehetne, hogy vajon mi nincs jól?

"szegény gyerek csak akkor létezik, ha a szülő iszik és cigizik."
- Természetesen ez kiragadott példa, vannak más önpusztítási módszerek is. Elvileg egyetértenék vele, hogy akár miért ne lehetne másként, de minden egyes megvizsgált eset azt bizonyítja, hogy nincs. Volt egy kolléganőm, aki Providentezett. Aberrált egy elfoglaltság, de ez most mindegy. Kihívták egy családhoz, amelyik előtte tán egy évvel örökölt egy nagyobb összeget. Kifizették minden adósságukat, maradt is rendesen, sőt még dolgoztak is. Elvileg egyenesbe jöttek. Azért kellett kimenni hozzájuk, hogy ezek után kölcsönt kérjenek. Az első alkalommal, amikor ment hozzájuk beszedni, roskadozó asztalt talált, mindenféle félig sem elfogyasztott kiskiszerelésű hízlalószerekből. A másodiknál ez megszűnt, a harmadiknál mesét kapott, hogy miért nem tudnak fizetni. Végülis igazad van, nem elitták. Vannak zselléragyú emberek, akiket cselédsorban kellene tartani, hogy minden napra legyek kajája, mert képtelen hónapos ciklusokban gondolkodni. A lényeg ugyan az. Nem a rendszer az oka, hogy nyomorban élnek. Akármennyi sem lenne elég, mert egyszerűen ostobák.
A menzakaja minőségéről nem nyitunk vitát, valóban nem egy sztárséf vizsgamunkája, de elsősorban a szülőnek kell gondoskodnia a gyerek ellátásáról. Ha nem képes rá, akkor nem a menzát kell hibáztatni, hanem örülni neki, hogy valami mégis csak van. Kritikákat az fogalmazzon meg, aki fizet is érte.

"a legkevesebb fizetés van az országban eu-s szinten."
- Meg ugye a legalacsonyabb rezsidíjak is. A fizetés árfolyamalapú átszámítása nagyon félrevezető. Azt kell nézni, hogy egy átlagoas egynapi fizetésből ott helyben mennyi áru, vagy szolgáltatás vásárolható. Mennyi kint a lakbér, a gázár, a villanyszámla, azért ott hány órát kell dolgozni, és mennyi itthon. Ha végigmegyünk egy átlagos család kiadás-bevételein, kiderül, hogy olyan nagyon nem is vagyunk lemaradva. Javaslom a bigmac-index tanulmányozását.

"5 műszakra, kevés pénzért. Nagy lehetőség. Persze tanulni kéne.
De nem mindenki okos."
- Hol van 5 műszak? Én eddig max 3-ról hallottam. Amúgy nem azt állítottam, hogy mindenki megtalálja élete álomállását, hanem hogy van lehetősége pénztkeresni. Ami meg a tanulást illeti, sajnos már nem kell hozzá ész. Olyan idióták jönnek ki az egyetemekről, akik húsz éve még érettségit sem kaptak volna. A diploma manapság elhatározás, és nem tanulás kérdése. Ez persz enem vonatkozik az értékes diplomákra, Pl orvosi, mérnöki, egyéb természettudományi, stb. Sajnos vannak katasztrófális diplomák is. Eljött a "hülyék paradicsoma". Majd nézd meg! Zseniális film.

"nem hiszem, hogy jó, ha nekem nem jó"
- Ugyan már, nem vagy te ilyen reménytelen. Közelítsd meg másfelől! Gondolj mondjuk egy olyan sportra, amelyik nem tetszik, mert mondjuk unalmasnak tartod! Attól még abban is vannak profik, akik csúcs szinten csinálják. Az alkalmasság nem esztétikai, vagy érzelmi kérdés.

"Az ország "sok" vidékből áll. Gödöllő, Aszód, Hatvan, Gyöngyös térség az, amit én jobban ismerek"
- Úgy gondolom, hogy itt tennem kell egy építő szándékú megjegyzést. Előző hozzászólásodban azt írtad, hogy "vidéken". Anélkül hogy bántani akarnálak, dondold át.: Ha te hallanál egy általánosító megjegyzést olyan dologról, amiről pontosan tudod, hogy általánosan nem igaz, mit szólnál? Most képzeld el, ha nem beszélgetni szeretnék veled, hanem a földbedöngölni, nem lenne ez egy tökéletes alkalom, hogy megtegyem? Az lenne a javaslatom, hogy máskor úgy fogalmazz, hogy mondjuk ezen a vidéken, vagy az általad ismert területen, stb. Sokkal védhetőbb álláspont, és így már vitatkozni sem lehet vele. Természetsen elhiszem neked, én nem ismerem azt a vidéket. Sosem akartam a Duna azon az oldalán élni.

"hidd el, hogy eljut hozzád is ez, mert terjed, mint a pestis"
- Pár éve költözött ide egy hasonló horda, és megjöttek a tünetek is. A Helyi cigányaink kiveték őket a településről. Errefelé nemigen tűrik a szemetet. Itt mindenki dolgozik.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2024.05.06. 23:58:50

@Neytiri1:
"ha nem látom a magam szemével a vizsgálatot, és az adatokat, összehasonlítva azzal, hogy mi nem káros még, akkor nem hiszem, hogy nem káros"
- Ez teljesen érthető hozzáállás. Magam is erre hajlanék, de mivel nálunk a családban van biológus is, meg vegyészmérnök is, így módom van kicsit komolyabb képet alkotni. Gondolhatod, hogy én is féltem a családom. Azért nem a politikailag motivált sajtóból tájékozódom, hanem a tudományos vizsgálatokból. Mégis mennyi értelme lenne azt állítani hogy minden tuti, és közben benne dolgozni egy potenciális katasztrófaveszélyben? Egy vegyészmérnök nincs rászorulva egyetlen állásra sem, mert hiány van belőlük, és mindenütt jól fizetnek. Valamiért mégsem hagyják ott.

"az oltással voltak ilyen gondjaim"
- Ezt most itt nem fogom kifejteni, mert részletesen leítram már.
Ha érdekel itt találod: magan-galaxis.blog.hu/2022/07/03/oltasi_evolucio

"mennyi magyar beszállító szállítja be az akármit (ami egyébként ismerve a viszonyokat valószínű, hogy mészárostiborcésner-es cég"
- Ez részint tudható, nem olyan rejtett adatok ezek. Csak azért nem könnyű megtalálni, mert a kutyát sem érdekli, így a keresők nem hozzák az első oldalakon, de azért megtalálható. Az is érdekelne, hogy mit ismersz a viszonyokból? Csak azért kérdem, mert van egy kisvállalkozásom, amivel szoktam néha a Mészároscégeknek is dolgozni. Az a hírem, hogy mindig határidő előtt pontosan fizetnek. Ez sajnos nem volt mindig elmondható, de a jelenlegi helyzet nekem megfelel. Tudok vele számolni.

"jó termőföldet tesznek tönkre"
- Én úgy tudom, hogy a termőföld értéke aranykoronában van megadva, és nem politikai véleményben. A sajtóban ez utóbbi van feltüntetve. Tudomásom szerint a szociban, politikai okokból elég sok olyan földet vontak művelésbe, amik eredetileg gyenge termőértékű területek voltak. A módszerváltáskor ezek termőföldként kerültek forgalomba, de ez valójában szemfényvesztés. Nem olyan jó földek azok, ahogy a sajtóban áradoznak róla olyanok, aki előtte csak a virágcserépben láttak hasonlót.

"egyik legnagyobb baj a fidesszel és orbánnal, hogy sumákolnak, sokat, köntörfalaznak, mesterien nem válaszolnak kérdésre, csak bezzeggyurcsányoznak, meg másról beszélnek"
- A kritika jogos, de ami azt illeti, ezeket hívják politikai vitáknak. Valójában nem a témáról szól a diskurzus, mert arról mindenki tud mindent, hanem így próbálnak fogást találni a másikon, ezért mindenki mellébeszél. Nekem már vagy 20 éve nincs TV-m. pár hét alatt elmúlnak az elvonási tünetek, és máris sokkal jobb. Egy politikusról sosem tudhatjuk megállapítani, hogy mikor mennyire manipulál, vagy előfordul-e olykor, hogy igazat mond. Az objektívitáshoz tendáló értékeléshez legjobb segítség az emlékezet. Emlékezve össze tudjuk hasonlítani, hogy kinek milyenek voltak a kvalitásai, és milyen az eredményessége. Egyik sem lehet büszke magára. Én háromfélét látok. A korábbi garnitúra az a fajta volt, amelyik eladja az aranytojást tojó tyúkot, majd az árából bőségesen eldagonyázik, és igyekszik a következő választást elveszíteni, hogy a hiány ne őt húzza le. (Na ez nem sikerült GyF-nek 2006-ban, és ezért volt kénytelen színtvallani. Ha az első O-kormányt nem buktatják meg, már régen jobban állnánk, és OV-nek se lett volna soha 2/3-da.) A másikféle a momentumos szinvonal, ők rögtön a tyúkot ennék meg. A harmadikat most láthatjuk tevékenykedni. Azok lenyúlták az EU kasszát, és visszavették az aranytojást tojó tyúkot. Az egy tojást félretesznek takarmányra, a másikat ráköltik a népre, a harmadikat meg lenyúlják, amíg a nép örvend. Ezért marad minden a régiben, mert a körülményekhez képest kiszámíthatóan folyik az élet, és rendszeresen adódnak új lehetőségek. A pipi bőségesen van takarmányozva, és így a NER is szépen gyarapszik. Persze lehetne ezt sokkal tisztességesebben is, de ki csinálná ingyen? Ezek a tehetséges, és alkalmas, de kicsit sem becsületes politikusok, de velük még mindig sokkal jobban járunk, mint a másik oldallal.

"ki tudod jelenteni, hogy "tényszerűen így van""
- Kizárólag akkor szoktam kijelenteni, ha tényleg tudom. A véleményt akkor sem fogadom el ténynek, ha az enyém.

"De van valami, amit nem ő dönt el? Valaki más beleszólhat"
- A vezető nem dönt szinte semmiben sem, ami az operatív dolgokat illeti. A vezető irányelveket fogalmaz meg, célkitűz, ilyesmi. Az alsóbb szintű vezetők ezt szakosodva kisebb egységekre bontják, majd előbb-utóbb végrehajtásra kerül. Amit a vezetőtől elvárunk, az a komplex egész átlátása. Most a kérdés az, hogy mennyire lenne értelme választani, ha utánna a megválasztott nem vezethetne belátása szerint? Mennyire lenne értelme, ha a vezető nem olyan beosztott vezetőkkel venné körül magát, akik az ő elvárásai szerint gondolkodnak, és egy kormányülés hitvitákról szólna irányítás helyett. Ott vannak épp a németek. Még azt sem képesek eldönteni, hogy milyen ásványvizet igyanak ülés közben.

Neytiri1 2024.05.07. 06:05:51

@F.M.J.: a "szappanorpera" a te teóriád. Nekem egyszerűen csak egy átlagos magyar házaspár mindennapja.
Attól kiakadtak, hogy felvette a beszélgetést, ha feljelentette volna a feleségét, gyermei anyját, akkor mekkora cirkuszt csináltak volna a fideszesek és az ellenzékiek? A szennyes kiteregetést egyébként juci kezdte. Az első Partizános petisen meglepően szépen beszélt a nejéről (én naiv nőszemély még reménykedtem is abban, hogy van itt még valami, hátha kibékülnek).

MZP püföli a gyerekeit? Nem tudtam. De nem is érdekel, még ha igaz is.

Én nem vagyok szemellenzősen, mindenek felett nőpárti. Rettenetes természetünk tud lenni időnként, feleslegesen basztatjuk a pasikat, és nem biztos, hogy csak a pasi tehet arról, hogy kijövünk a sodrunkból, hanem saját magunk csinálunk valamiből hatalmas perpatvart. Így az, hogy melyik nő mikor és hogyan és miért jut ide el, a nő habitusától függ.

"Nem a rendszer az oka, hogy nyomorban élnek." Nem ismered a beszélgetésvita stlílusomat teljesen, hiszen kevés időt "töltöttünk együtt".

Kicsit írok erről, hogy értsd mit miért írok.
Nem vagyok okos. Hiányos mindenben a tudásom. Elragadnak az érzelmek, amit az ész általában kevésbé tud kordában tartani. Sértődékeny vagyok és nagyon érzékeny. Az írás elveszi tőlem az egyik legélesebb érzékemet, a hallást. Így inkább félreértek, mert nem hallom a hangsúlyt és azon az egy emberen kívül, aki a szívem csücske , mindenki másnál a rosszabb változatot gondolom, vagyis azt, hogy "bántani akar, támad". Van amiben meggyőzhető vagyok, mert magam is billegek abban, hogy így vagy úgy gondoljam, és van amiben nem engedek. Ebben nem lehet meggyőzni, ezt van amikor közlöm. Nem azért, hogy bántsam a a másikat, hanem azért, hogy jelezzem, ne fárassza magát, felesleges, nem fogom máshogy gondolni.

Azért írtam ezt le, hogy tudd, ha valamiről nem vitázombeszélgetek tovább, ott nem akarom az időd és a sajátomat sem felelslegesen húzni.
Ilyen a magyar szegénységről a véleményem. Hogy ki miért lett az.
Igen, van aki saját hibából, és tudom, hogy rengetegen nem. Bármilyen példákat hozhatsz, nem fogom megváltoztatni a véleményemet.
És ilyen az, hogy a legkevesebb a fizetése a magyarnak és minden kurva drága, mégha azt is mondod, hogy a rezsi a legkevesebb. Nem láttam semmilyen ország senkijétől semmilyen rezsiszámlát, ellenben láttam környező országok számláit az élelmiszerboltból.

Tanulni kéne... írod. A szegényeknek ez luxus, dolgozni kell menni a gyereknek. És nem mindenki okos. Kurva sok felesleges szart tanítanak, és borzolják az ember agyát, miközben a százalékszámítást is sokan nem tudják. Sok ember nem tud tanulni. Nem tanítják meg, hogy hogyan tanuljon. Nagyon fontos lenne pedig. És baromira unalmasan szar a magyar oktatás. Száraz. Sok kedve nincs sok gyereknek tanulni, otthon pedig a szegény munkásszülők nem tudnak segíteni, és ennek ellenkezőjéről sem vagyok meggyőzhető.

Diploma elhatározás kérdése? Meg pénz. A család még jó pár évig finanszírozza ezt. Azt, hogy nem keres pénzt.
Ami idetartozik az az, hogy a cigányságot kéne felhúzni legalább egy szakmunkás szintre. És a cigánylányokat is, hogy ne otthon nevelje a 6 puját, hanem dolgozzon.
Ha már oktatásról van szó. Ez egy égető probléma, nagyon sokan vannak, egyre többen és igazán be lehetne őket vinni a munka világába (minden tiszteletem a kivételeknek, akik viszik valamire!)

Hát.. nem igazán érdkel a sport, Felesleges pénzkidobásnak tartom a versenysport támogatását.
Ellenben szívesen támogatnám az adómból a településeken élő emberek sportolási tevékenységének segítését. Uszodák, focipályák (kicsik), edzőtermek, futásra kialakított utak, bicikliutak, minden mennyiségben, mindenhol. Mert nem az a néhány kurva jól megfizetett sportoló a fontos, hanem az emberek. Egy árva fillért nem adnék a versenysportba az adómból. Sajnos nem kérdeznek meg.

Nem értem, hogy mi a probléma, ha leírom a vidéket, mikor te tényeket vársz el, mert a te környékeden idilli a békesség.
Te a Duna másik oldaláról megállapítod, hogy nem igaz amit írok.
"Az lenne a javaslatom, hogy máskor úgy fogalmazz, hogy mondjuk ezen a vidéken, vagy az általad ismert területen"
Hát gondolod, hogy a települések nevét bedobtam egy kalapba és kihúztam 4 db-ot???

"Pár éve költözött ide egy hasonló horda, és megjöttek a tünetek is. A Helyi cigányaink kiveték őket a településről. Errefelé nemigen tűrik a szemetet. Itt mindenki dolgozik."
Máshol nem így van.

Neytiri1 2024.05.07. 06:25:00

@F.M.J.: józan gondolkodással én is azt gondolom, hogy miért szennyezné orbán a saját életét is, hiszen a víz és a levegő mindenhová eljut.
Nem mindig gondolkodom józan ésszel.

Nem, nem érdekel már az oltás. Remélem soha többé nem lesz ilyen.
De hiszem, hogy igen. Sajnos.

Fizetnek időben mészárosék? Még szerencse. Van miből. Ellenben a nemmészároséknak kevés, mert kevesebb a munkájuk.
Ez a nagyjából egy-két kézen lévő cégmassza káros. Nem tudnak beférkőzni például a szegénységből kitörni akaró emberek, akik cégeket alapítanak. Márpedig nem fognak alkalmazni minden magyar kisebb vállalkozást ők sem.

Én meg úgy tudom, hogy jó minőségű földet tesznek tönkre, például Debrecennél.
Ismét valami, amiről te ezt mondod, én meg mást olvastam, de ha sosem hiszed el, amit írok, mert nem ott olvastam, ahol kéne, akkor alig marad miről beszélni.
Én egyébként mindkét oldal sajtóját olvasgatom, és nézem a tévében. Már amennyire van időm.

Ha nincs tévéd, akkor nem látod a parlament nevű cirkuszi porondon, hogy milyen válaszokat adnak a fideszesek. Így erről nem tudsz véleményt nyilvánítani, szerintem.

Ha már tojások. Három tojásból két és felet eltesznek és odadobnak egy fél tojást a népnek, de fehérjét, mert a sárgája jobb és azt elteszik. Ez az én véleményem.

Nekem továbbra is a kétharmad elvétele lenne az a helyzet, amire azt mondom, hogy a legjobb rossz.

"Most a kérdés az, hogy mennyire lenne értelme választani, ha utánna a megválasztott nem vezethetne belátása szerint? "
Vannak országok, ahol nincs kétharmados többség, és tudnak kormányozni. Talán nem az a lényege a kormányzásuknak, hogy mit és hogyan kajabáljanak egymásnak és hogyan alázzák meg a másikat, és normális hangnemben képesek egymással kommunikálni.
Biztosan vannak olyan politikusok, akik képesek teljes hatalommal kormányozni.
A fidesz nem ilyen. Elkapta őket a hatalom és a pénz aranymarka és imádják a nyakuk köré fonódott gyémántgyűrűkkel teli ujjainak szorítását. Mégmégmég... ezt ordibálják az utolsó szusszanatukig, mérhetetlen extázisban, egymás hegyén és hátán fetrengve.
Az már csak hab a tortán, hogyha fulladásukban egy kórház felé rohannak, nem biztos, hogy ellátják őket, mert lehet, hogy bezárt, vagy nincs orvos.

Kulics 2024.05.07. 08:06:43

@F.M.J.: A vezető nem dönt szinte semmiben sem, ami az operatív dolgokat illeti.
- Igen, a tankönyvben ezt írják a csúcsvezető feladatai közé..
Szerintem Magyarországon ez valósul meg?
Honnan van infód, hogy Orbán Viktor hogyan vezeti a kormányüléseket? Pont Varga Judittól származó információ, hogy valamilyen döntéssel nem értett egyet és a miniszterelnök lehurrogta, hogy magárt nem azért tartjuk hogy véleménye legyen.
Ez konkrétum.
Te miből gondolod, hogy Orbán nem dönt?
Origó írta ezt vagy a Metropol?
Szerintem ezek az újságok pont azt írják hogy Orbán dönt mindenről, ő fékezi az inflációt és harcol Brüsszellel. Pont hogy egy potens karizmatikus vezetőnek állítják be.
Szerinted mégsem állja meg a helyét az a kijelentés, hogy Magyarországon mindent Orbán dönt el. Még a legkisebb ügyekbe is beleszól, ha érdeke ezt kívánja, vagy megsértődött valamin és le akar számolni.

Kulics 2024.05.07. 08:08:45

ui: hagytam csomó kijelentést, amibe beleköthetsz, ha ki akarod kerülni az egyenes választ arra, hogy Orbán önkényuralmat folytat.

Huszonhármas 2024.05.07. 08:10:37

@Neytiri1: ez nagyon tetszik, jó komment!

Neytiri1 2024.05.07. 11:08:19

varga judit balatonhenyei házában egyre több időt tölt, a helyiek szerint már egy birkát is vett és új párja is járt már ott, a kettő nem ugyanaz, ne értse félre senki.
Igaz, hogy még érdekli a sajtót, hogy mennyit keres, gondolom celebi mivoltát megcsillantva frizbipetikénél, inkább szívesen főz ismét egy jó vacsorát és tudóskodik jó pénzért, titkolva a pontos összeget, jó társaságban, ismerősök között, akik már sok éve tudják, hogy kiazavargajudit.
magyarnarancs.hu/belpol/titkoljak-mennyit-keres-varga-judit-tudoskent-az-altala-megalmodott-intezetben-267697
Hiába no, tudni kell jól lefelé bukni (is).

pollutio 2024.05.07. 13:57:30

@Neytiri1:
Óh, Balatonhenyén,
a hegy legtetején,
elönt a vak remény,
tán élhetek henyén.

pollutio 2024.05.07. 14:27:07

@Neytiri1:
Óh, Juditkám nyakán,
élősködni buján,
Magyar tenger partján,
jobb lenne mint Budán.

Neytiri1 2024.05.07. 14:34:06

@pollutio: írhatnál már egyszer egy verset Neytiriről is, bár nem vagy hajlandó megnézni a filmet szemöldökösszhúzós emoji :)
Ó, egyszer írtál egy Akrosztichont nekem. :))

pollutio 2024.05.07. 14:37:00

@Neytiri1: Na ugye, ahhoz köll ám technikai tudás!

Neytiri1 2024.05.07. 14:46:18

@pollutio: naná! Még költők közül is kevesen próbálkoztak meg vele!
El is érzékenyültem akkor. :)

Neytiri1 2024.05.07. 14:57:47

@F.M.J.: telex.hu/belfold/2024/05/07/gyermekvedelmi-torveny-gyonas-jelzes

telex.hu/belfold/2024/05/07/fidesz-reakcio-gyonas-buncselekmenyek

A gyónási titok erősebb, mint az állampolgár bejelentési kötelezettsége. Te ezt jónak tartod?
Egyébként mi van azokkal az emberekkel, akik ezt azért tartják felháborítónak, mert nem tartoznak semmilyen egyház kötelékébe, és nem hisznek Istenben?
Viszont el kell fogadniuk ezt a törvényt.
És mi van azokkal, akik hisznek és mégsem értenek vele egyet.
Kiknek csinálják ezt a törvényt? És milyen jogon mentik fel a törvénytelenség bejelentését egy olyanra hivatkozva, ami valóságában nem jelenik meg?

pollutio 2024.05.07. 15:03:51

@Neytiri1: A gyónási titokról mindig az olasz maffiafilmek jutnak eszemben, amikor a Don egy kiadós leszámolás után beül a pap mellé, s könnyít a lelkén...

Neytiri1 2024.05.07. 15:09:35

@pollutio: igen, és azzal el is intézte az ügyet. Néhány Mi atyánk, meg Üdvözlégy és Isten előtt tiszta is lett. Ez egyszerűen elfogadhatatlan. Főleg amikor a gyerekek bántalmazása, meg abuzálása van most ennyire porondon és annyira gőgösek, hogy most mégis bedobják még ezt a kivételt is. És meg is szavazzák a maguk kétharmadával és be is kerül a törvények közé. És az ország egy része ateista, mégis el kell fogadniuk ezt. De azt gondolom, hogy hívőknek is van ezzel gondjuk, főleg, ha a saját gyerekükről lenne szó.

pollutio 2024.05.07. 15:12:11

@Neytiri1: Egyébként a magyar büntetőjogban nincs általános feljelentési kötelezettség, így mindenkinek a saját belátására van bízva, hogy tesz-e feljelentést. Kivétel, ha a feljelentés elmulasztása önmagában is bűncselekményt valósít meg, továbbá a hatóság tagja és a hivatalos személy köteles a hatáskörében tudomására jutott, közvádra üldözendő bűncselekményt feljelenteni. De sem neked, sem az egyházi személynek nincs feljelentési kötelezettsége még emberülés esetében sem.

pollutio 2024.05.07. 15:13:38

@pollutio: Emberülés mi, te kretén barom!

Neytiri1 2024.05.07. 15:34:19

@pollutio: elég szomorú, ha így van, márpedig te biztosan jól tudod, de akkor is ezt így kiemelni, mikor hónapok óta a gyerekvédelemtől zeng az élet és ők meg verik a horpadt mellkasukat, hogy mindent megtesznek, akkor még ki is emelik ezt, hát.. . nagyon biztosak abban, hogy sok szavazatot kapnak, illetve ez a totálisan bunkó szembeköpése az embereknek. Már nem először.
Az emberek ülnek is, így teljesen jó szót írtál, azért intenélek csak meg, hogy ez szerintem két szó, bár én nem vagyok tökéletes hejjesíró. :)

Neytiri1 2024.05.07. 15:44:16

@pollutio: nabasszus, egy szó? Hát milyen szar ez a magyar helyesírási "törvény". :)

gigabursch 2024.05.07. 16:48:35

Aki nem értené a selyemmajmot ((C) Hont András), íme egy kép a viselkedéséről:

uploads.disquscdn.com/images/abf92f2947a7643e4727374a38f0bce4f5c4d8e4a8a3549188907e662b0415f2.jpg

gigabursch 2024.05.07. 16:49:31

@pollutio:
Igen, könnyít.
De feloldozást nem kap.

Neytiri1 2024.05.07. 18:28:55

@gigabursch: hont andrás? Ő az igazság hangja? Nála a tudás és punktum? Ő a csalhatatlan megmondóember a mindent tudás megjelenése? Akinek a mondanivalója a tény maga? Aki mellett nincs más vélemény, mert az a valóság és mindenki más hülye?
És hont micsoda? Pápaszemes kígyó? Ha már állatokról van szó. Vagy felfújt pukkancs varangy? Ha értelmes ember lenne, nem arról szólna mostanában minden gondolata, hogy személyeskedik magyarral. Kicsinyes, hisztis "faszi" (ezt a szót soha nem szerettem), aki kézen fogva jár a másik nagy megváltozó nagyszájúval ceglédi nyakát folyton húzkodó zolival.

Lorrh 2024.05.07. 19:49:57

@Neytiri1: Hontnál és Ceglédinél az volt a nagyon szomorú, hogy egy mérsékelt liberális, jó értékrendű emberekből orbánnak tapsoló cinikus rossz lelkű majmokká váltak. Az átalakulásuk volt megdöbbentő.
Nálunk itt a házban lakik egy elég... hmmm.. szdsz-közeli család. És a múltkor olvasok a férfiról, aki szintén orbánpártivá vált.
Az ellenzéki értelmiségiek felfogták, hogy az ő életük már az orbán rendszerben fog eltelni és akkor már kicsit akarnak ők is haszonélvező, korruptak lenni. Hát egy életünk van, nem!?

Neytiri1 2024.05.07. 20:09:15

@Lorrh: nem akartam én leírni ezt (mert hozzál bizonyítékot szöveg jön, és nincs kedvem és időm sem összefoglalni és keresgetni a bizonyítékokat), és köszönöm, hogy te igen, így csak helyeselni tudok, hont és ceglédi szépet fordult, miközben köpködnek másra, aki kilépése után szintén fordult. Az atv-ben a műsor, amiben benne vannak és régen érdemes volt nézni, ma már csak a két szerencsétlen böfögéséből áll, hogy milyen ember magyar és mindenki, aki bízik, vagy/és hisz benne, bármi a kérdés, a megbeszélendő történet, mindig magyarhoz kanyarodnak. Ceglédi pedig már annyira idegesítően rángatja a nyakát és a fejét ellentétes irányban állandóan, hogy legszívesebben leönteném egy pohár üdítővel.
Megutáltam mindkettőt. Ezeken a beszélgetéseken már nagyjából csak ez a nagyszájú és személyeskedő hont beszél, bólogat hozzá a ceglédi és más alig jut szóhoz.
Az ellenzéki értelmiségek megszokták orbánt, még meg is szerették szerintem, olyan jó volt egy ellenséget látni és ismerni és lehordani, most meglepte őket, hogy van egy másik is, és fuldokolva őrjöngenek, mert az újdonságot fel kell fedezni, megismerni, új lehordási mondatokat találni, és ellustult agyukat új információkkal megtölteni, hogy up to date-ek legyenek vele/róla, és ezt az izgalmat nem bírják. Kétfelé kell figyelniük az egy agyukkal, hát ki látott már ilyet. Azt hitték, hogy nyugalomban lehetnek csakorbánnal és ezzel el is élnek szépen, okosnak látszóan.

gigabursch 2024.05.07. 20:23:17

@Neytiri1:
Ezt nem értem hogy raktad össze, de biztos igazad van.
Mindenesetre én egy két tagmondatból álló mondatot írtam.

Neytiri1 2024.05.07. 20:29:39

@gigabursch: "de biztos igazad van." Köszönöm. :)

pollutio 2024.05.08. 08:24:59

@gigabursch: Az lehet, de én alapvetően nem a spirituális, hanem a büntetőjogi összefüggéseket próbáltam feltárni.

pollutio 2024.05.08. 08:25:47

@Neytiri1: A magyar helyesírás sokkal inkább örvényszerű mint törvényszerű.

Neytiri1 2024.05.08. 08:30:12

@pollutio: www.youtube.com/watch?v=2vWmtFRUqQk

Ebben Tordai Bence arról beszél, hogy bár eddig nem volt bejelentési kötelezettség ahogy te is mondtad, de 2 év lesz mindenkinek, kivéve ugye a gyevi bírót és az egyházat.
Vagyis megkapják a kivételt, hogy meg lesz-e szavazva, abban nincs kétség, hiszen vannak elegen a megszavazására.
És akkor a kereszténysemjénistenhívőzsolt és társai is adnak egy lehetőséget arra, hogy ne derüljön ki a gyerekbántalmazás.
Isten tárt karokkal fogja várni őket, majd mutatja az utat a pokol felé.

Neytiri1 2024.05.08. 08:31:02

@pollutio: én közepes úszó vagyok. Benne. :)

pollutio 2024.05.08. 09:11:31

@Neytiri1: Az majd az Úr eldönti ki merre megy, ez az ő hatásköre.

pollutio 2024.05.08. 09:19:52

@Neytiri1: Ezen nincs mit szégyenkezni. ezzel azok sem boldogulnak, akiknek ez a szakmájuk... :)

A 40/2011. (V. 31.) AB határozat szerint létezik ad 1 az "autonómia teszt", ugyanezen határozatban ad 2 "autonómia-teszt" írásmód, míg az 1998. évi XXVI. törvény szerint ad 3 az "autonómiateszt" a helyes írásmód.

Te ezek után hogyan írnád le? :)

Neytiri1 2024.05.08. 09:22:04

@pollutio: az Úr előtti néhány életben töltött éveik viszont erősen nyomot hagynak az emberek életében, sajnos.

A hatalom minden embert kisöpör az emberségből (előbb-utóbb), így határt kéne szabni, hogy meddig lehet a kézben.
Aztán mehetnek.
Vagy minden évben pszichológiai tesztek tömegét kéne megcsinálniuk, hogy alkalmasak-e még a hatalomra, vagy már nem emberek, és mehetnek másik pályára. :)

Neytiri1 2024.05.08. 09:23:47

@pollutio: ezek után? Én szeretek más lenni, mint a többiek, így így:
auto nómia teszt. :)
És aztán egy vonalzóval elverném mindhárom kitalálójának a kezét.

pollutio 2024.05.08. 09:29:42

@Neytiri1: Na de kérem! Itt a jogi szakma krémjéről beszélünk! Hogyan tanúsíthatnék így jogkövető magatartást, ha azt sem tudom mit kell követni....

Neytiri1 2024.05.08. 09:37:58

@pollutio: jogi szakma találja ki a helyesírást? :O
És te feltétlen jogot akarsz követni? Hát hol az egyéni szabadság, nadekrémem?

pollutio 2024.05.08. 09:52:35

@Neytiri1: Nyilván nem a jogász találja ki, de az Országgyűlésben tartanak direkt erre a célra nyelvészt, akinek éppen ezeknek a nyelvhelyességi korrekcióknak az elvégzése a dolga. Az Alkotmánybíróságnál nincs ilyen, ráadásul hiteltelenné tette őket számomra, hogy egy dokumentumban kétféleképpen írták le a kifejezést, ezért számomra így a törvényi írásmód a hiteles!

Neytiri1 2024.05.08. 09:59:33

@pollutio: azt gondolom, hogy az én szabadságom a helyesírásban, ahol hivatkozhatok arra, hogy sosem voltam más, csak négyes, ad egy szabadságot, amit szeretek.
Viszont szeretem a te jogkövetésedet és kijavításaimat, Így minden megvan ahhoz, hogy úgy érezzem, hogy a nyelvtan viharos tengerén mindig van számomra egy mentőcsónak, benne finom tea, kávé, rágcsálnivalók, eper, dinnye és sárgabarack, friss, zsenge zöldborsó és vadas krumpligombóccal, tévé és internet, napernyő és telefon. :)

pollutio 2024.05.08. 10:02:49

@Neytiri1: A gyónás nagyon régi intézménye a római katolikus vallásnak, és a gyóntatók korábban sem adhattak ki olyan információkat (lett légyen bármilyen színű kormányzat hatalmon), amelyekre hivatásuknál fogva titoktartási kötelezettségük áll(t) fenn. Ebben a mostani módosítás semmilyen változást nem hozott. A szabályozási koherencia követelte meg azt, hogy a gyermekvédelmi jelzőrendszerre vonatkozó szabályok szigorításával
a közfeladatellátás körén kívül eső tevékenység (amilyen a vallás) továbbra se tartozzon a jelzési vagy együttműködési kötelezettség körébe, ahogyan soha semmikor nem is tartozott oda. Szóval jelezném, hogy az égadta világon semmi sem változott eszen a téren a szabályozásban a korábbiakhoz képest...

pollutio 2024.05.08. 10:10:16

@Neytiri1: Ja ez mind van, csak a mentőcsónak szivárog, a tea felszíne bebőrösödött a hosszú filteres áztatástól, a kávé huszadjára van újramelegítve, így keserű mint az epe és kátrányos mellékíze van, az eper a dinnye és sárgabarack penészes, a zöldborsó ugyan valóban friss, de tele van kukaccal, a vadas konzervből van, a tévén csak a Dikh TV jön be, az internet cenzúrázott, a napernyő foszlott, átengedi a kártékony sugarakat, tárcsás telefon ugyan van (piros), de nincs vonal hozzá... Üdvözlégy nálam! :)

Neytiri1 2024.05.08. 10:16:29

@pollutio: bár én hiszek Istenben, azt gondolom, hogy a jogalkotás alapjának nem egy vallásnak kéne lenni, mert már vallások is vannak, illetve vallástalanok is.
A KÓRmány eszméletlen mennyiségű jogot és javat ad át az egyháznak, ingyé, aminek egy része vallástalannak elérhetetlenné válik, illetve olyan kötelezettséggel jár, ami vallástalannak érthetetlen és elérhetetlen.
Az állam nem vallásfüggő, nem lehet az.
Szerintem.
(megjegyzem nehezen tudnál ennek ellenkezőjéről meggyőzni)
:)

Neytiri1 2024.05.08. 10:18:27

@pollutio: akko' ugorjunk be együtt a tengerbe! :)

pollutio 2024.05.08. 10:31:05

@Neytiri1: Micsoda marxista tempó! Bármelyik bolsevik megirigyelné...! :)

pollutio 2024.05.08. 10:33:28

@Neytiri1: De hát nem az a kiindulópont, hogy te nem úszol valami fényesen, én meg elég jól boldogulok? Odeveszöl, he...! :)

gigabursch 2024.05.08. 10:34:03

@pollutio:
muszáj az uszályt másik jé-vel írni....

pollutio 2024.05.08. 10:35:24

@gigabursch: Na... ha rajtam múlna nem így volna....

gigabursch 2024.05.08. 10:38:54

@pollutio:
A büntetőjogi kérdésen nem is vitatkoztam.
De az emberek elméjében ő egy fel nem fogott trójai faló.

Amúgy meg a lehallgatások kérdésében Jucus szülei tudnának mit mesélni, elvégre papírjuk van arról, hogy mit tettek a Hálózat érdekében...

Szóval ez egy ilyen család, a hasonló a hasonlónak örül.
Meg aztán ki tudhatja, hogy felmenői szinten milyen családi mutatványok voltak - és itt nem a jól megalapozott atyai pofonra gondolok.

Neytiri1 2024.05.08. 10:45:08

@pollutio: sosem tudtam, hogy a két szakállas közül melyik Marx és melyik Engels. Igaz, hogy meg sem próbáltam megjegyezni, emlékszem, hogy nagyon nem érdekelt egyik sem általános iskolában. Nekem egyformák voltak. :)
Mondjuk manapság sem.

pollutio 2024.05.08. 10:45:37

@gigabursch: Ez mind igaz lehet, de itt inkább Magyar Péterről önmagában mint jelenségről esik szó. Számomra pedig ebben az emberben az égegyadta világon semmi érdekes nincsen, a cui prodest kínzó kérdésén túl.

Neytiri1 2024.05.08. 10:47:03

@pollutio: úgyis rád másznék, és nem hagynám, hogy leszedjél magadról he'! :)
Háton egyébként átúsznám a Földközi-tengert!

pollutio 2024.05.08. 10:49:33

@Neytiri1: Jajjj szegény fejemnek! Oszt' ott buborékolnék, hogy mentsétek meg lelkeinket!

pollutio 2024.05.08. 11:06:26

@Neytiri1: Gondolom a delfineknek... Ilyenkó' mindig a delfinek sietnek az ember segítségére...

Neytiri1 2024.05.08. 11:14:53

@pollutio: a delfinek is beleharapnak időnként az emberekbe
"A tudósok szerint a vadon élő palackorrú delfinek "hihetetlenül stresszesnek" találják az emberek közelében úszást.

Írországban 2013-ban tíz nap leforgása alatt két nőt is megsebesített ugyanaz a delfin, az egyikük bordatörést szenvedett.
Egy évvel később öt úszót kellett kimenteni az ír partoknál, amikor egy delfincsapat agresszívan körülvette őket."

Ezen kívül cápa is meghallhatja a buborékodat, és akkor tuti összevesznénk, hogy melyikünket egye meg. :)

pollutio 2024.05.08. 11:45:37

@Neytiri1: Valójában a helyesírás örvényéből indultunk ki eredetileg, így korábbi képes beszédünk mostanra meglehetősen képtelen valóság formáját öltötte...

Neytiri1 2024.05.08. 11:46:00

www.atv.hu/belfold/20240508/kiveszik-a-gyonasi-titokra-vonatkozo-reszt-dunai-modositobol-a-fidesz-csak-ugy-tamogatja

"“A Fidesz-frakció a gyermekvédelmi törvényhez kizárólag olyan módosítást támogat, amely szigorítást tartalmaz. Dunai Mónika képviselőtársunk tegnapi javaslata szigorít, a fegyelmi felelősségre vonást és a büntetőjogi következményeket is kiterjeszti a gyermekvédelmi jelzőrendszer valamennyi tagjára, ha azok elmulasztják jelzési kötelezettségüket egy gyermek veszélyeztetettségének észlelése esetén. Kivételek ez alól nem lehetnek sem egyházi, sem alapítványi, sem egyéb fenntartású intézményekben. Ezt támogatjuk”- tudatta a Fidesz-frakció egy közleményben."

Volt értelme sok helyen, sok embernek cirkuszolnia ezért, ezek szerint?

Egyébként ez a megnevezett túlszőkítettmilfdunaimónika nem fideszes?
De.
Akkor ez olyan helyes kis színmű volt akkor, hogy a fiatal demokraták megerősítsék, hogy a gyerekek mindenekelőtt, és ehhez szükség volt egy mástgondolóra, amire reagálhatnak, hogy még nagyobb legyen a hangerő, vagy túlszőkítettmilfdunaimónika nincs tisztában a fiatal demokraták törekvéseivel?

Neytiri1 2024.05.08. 11:46:45

@pollutio: ez máskor nem szokott gondot okozni a kettőnk beszélgetéseiben. :)

pollutio 2024.05.08. 11:57:33

@Neytiri1: Lassan teljesen eltévedek a politikai ármányok útvesztőiben, a képtelen valóság képében mindenhol a téboly vesz körbe.

pollutio 2024.05.08. 12:00:13

@pollutio: Pedig milyen szépen levezettem logikailag ennek pont az ellenkezőjét... :)

Neytiri1 2024.05.08. 12:14:52

@pollutio: ha már téboly... mit szólsz ehhez?
www.borsonline.hu/test-es-lelek/2024/05/anyatej-ferj-szoptatas?utm_source=hirkereso&utm_medium=referral&utm_campaign=hiraggregator

Apuci tejtestvére lett a saját fiának, amivel nemcsak gyermekéhez került közelebb az egycsecsbőlszívtukatejet bulikával, hanem a feleségével is erősebbé vált a kapcsolata.
Fenséges felfedezés!
Kihülő érzelmek esetén szopjon a férj a feleség melléből anyatejet.
Meg vannak mentve a házasságok egy kis langyos anyatejjel.

Neytiri1 2024.05.08. 12:16:21

@pollutio: nálad csak az egyház lett csalódottabb. :))

gigabursch 2024.05.08. 12:42:15

@pollutio:
Ezen nincs mit vitáznunk.
A Cui Prodest mellett a kinek a biznice kérdéskör valóban égetően fontos.

Mindegy, van még egy hónap arra, hogy messiást buktassanak.

pollutio 2024.05.08. 13:15:55

@gigabursch: Nehogy megbuktassák! Húzza ki a választásokig, s a népakarat tegye őt bukott politikussá. Addig még nagyon hasznos szolgálatot végez...

Neytiri1 2024.05.08. 14:53:45

A szappan ó para következő része:
www.atv.hu/belfold/20240508/dagad-a-botrany-a-gyonasi-titok-korul-az-ugyved-elmondta-milyen-kotelessegei-vannak-egy-papnak

Egy kézzel fogható és valóságban létező történést, és az ehhez kapcsolódó törvényt érvénytelenné tesz egy kézzel nem fogható, nem minden ember által gyakorolt hit, ami manapság választható.
Ez alól a kézzel fogható pápa felmentést adhat, vagy még ő sem?
Mivel Istent nem lehet megkérdezni, sőt azt sem lehet igazán tudni, hogy ő mit szól hozzá, illetve azt lehet tudni, hogy azért a bűnös embereket nem igazán kedveli. .
Nevetséges.

pollutio 2024.05.08. 15:08:47

@Neytiri1: És mi a helyzet a védői titokkal? Az ügyvédi titokkal kapcsolatban is ugyanaz a helyzet, mint a gyónási titokkal: még ha a titokgazda felmentést is akar adni az alól, akkor sem teheti meg a védő, hogy elmondja azt. Ezzel kapcsolatban miért nem dübörög a felgerjesztett műbalhé? Akkor az ügyvédeket is pokolra kéne kű'deni?
Ne válaszolj, hisz' ismerem az álláspontodat, az ügyvédek is egytől egyig a gyehenna tüzére valók! :)

pollutio 2024.05.08. 15:15:57

@pollutio: Csuhások és prókátorok, a pokolra alászálltok!

Neytiri1 2024.05.09. 07:06:15

@pollutio: nagyon furcsa dolog ez a titoktartás.
Ha hiszünk Istenben, márpedig Magyarország hisz, akkor azt hogyan számolja el valaki majd odafent, hogy eltitkolt bűncselekményt, mert jogra hivatkozva nem mondhatta el?
És a saját lelkiismeretével?
Vagy az már nincs?

Az ügyvédi titoktartásra mondhatnám azt, hogy a védettje érdekében teszi, de kell védeni egy szar alakot?

Egyszer egy ügyvéd ismerősöm azt mondta, hogy a bűnösnek is kell jogának lenni a védekezésre. Szerintem ha direkt csinálta, akkor nincs. De honnan tudjuk, és bizonyítani is minden esetben, hogy direkt csinálta, vagy véletelnül? A két lehetőség között van egy képlékeny határ.

És bár én hiszek Istenben, nem tartom jónak, hogy rá való hivatkozással (gyónási titok) egy papnak nem kell "jelenteni". Márcsak azért sem tartom jónak, mert Isten azért nem igazán kedveli a szar embereket, illetve nem arra "nevel" minket, hogy azok legyünk.

És egyébként az, hogy mit gondol Isten, mit támogat, mit szeret ő mondta nekünk?
Kinek és mikor?
Emberek találták ki.

Csak azokat az ügyvédeket nem szeretem, akik szar embereket védenek. :)
Ezért sem lehetnék ügyvéd, mert képtelen lennék az ilyeneket védeni. :))

Neytiri1 2024.05.09. 07:07:15

@pollutio: a paróka és palást(?) pedig egyszerűen nevetséges. Le vele! :)

pollutio 2024.05.09. 07:51:04

@Neytiri1: Inkább talár. De mindenesetre fekete, s az egész évfolyamból jellemzően én voltam az egyetlen olyan kretén, aki az avatáskor fehér inget vett alá, gondolván, hogy úgysem látszik ki alóla. De persze kilátszott... mégpedig az ingujj, és hát... mit mondjak, remekül mutatott így az egész összkép. Le vele! :)

Neytiri1 2024.05.09. 08:21:31

@pollutio: azt olvastam hirtelen, hogy alváskor vettél fehér inget alá. :))
De legalább más voltál, mint a többi, tömegbe beolvadó, felejtős. :)
Ha teljesen hosszú lenne, akár meztelenül is be lehetne menni a tárgyalásra. :D

pollutio 2024.05.09. 08:26:28

@Neytiri1: Dehát ez egy köpeny, azt gondoltam hát, hogy mindent takar, mint a Diolen Mobi iskolaköpeny a szocializmusban...

Neytiri1 2024.05.09. 08:37:06

@pollutio: milyen jó is volt a köpeny az iskolában.
Szerintem kár, hogy kivezették.

Hogy utáltam a köpenyt az iskolában.
De jó, hogy már nem kellett a fiamnak.

pollutio 2024.05.09. 09:44:31

@Neytiri1: Én provokatív céllal állandóan viseltem, iskolában és iskolán kívül is. Sőt elmentem vele a falusi diszkóba is, ahol meg akartak verni miatta. Odáig vittem, hogy már egy tanár szólított fel rá az iskolában (!), hogy vegyem le a köpenyt. Sikert sikerre halmoztam... :)

Neytiri1 2024.05.09. 09:50:31

@pollutio: nagyon sajnálom, hogy nem ismertelek általános iskolás korodban. :)
Miért szólított fel, hogy vedd le?
Remélem tornaórán is az volt rajtad, a kék gatya és fehér póló helyett. :)
És a vasárnapi családi ebéden az asztalnál is.
Anyukád könyörgött, hogy vedd már le, mert kikéne mosni, Apukád pedig azt mondta, hogy ugyanasszony, hagydmá', inkább együnk. :)

pollutio 2024.05.09. 09:55:43

@Neytiri1: Mert érezte a provokációt és akkortájt sem szerették a lázadókat.
Felmentésem volt testnevelésből, ezért órán is rajtam volt.
Otthon nem hordtam, csak olyankor volt rajtam amikor iskola után rajtam maradt, s vasárnap nem jártam iskolába.

Neytiri1 2024.05.09. 10:02:08

@pollutio: "Aki ellenkezik, azt még meg lehet valahogy győzni. A hallgatással szemben mindenki tehetetlen."

pollutio 2024.05.09. 10:19:35

@Neytiri1: Ha egy kívülről jövő kényszert úgy fogadsz el, hogy az elfogadását a végletekig viszed és gyakorlod, akkor abból egy olyan fricska lesz, ami ennek a kényszernek a totális tagadását eredményezi.
Amúgy én valóban szoktam ilyen módon hallgatni is...

Neytiri1 2024.05.09. 10:58:59

@pollutio: ha egy kívülről jövő kényszert úgy fogadsz el, hogy végletekig viszed, akkor az is kiderül, hogy úgy, ahogy van egy baromság.

Valószínű, hogy az én "hagyjukmertnemtudszmeggyőzni" válaszaimmal is a másiknál a tehetetlenség a rossz, vagyis hogy nem folytatom a vitát, így nem tud legyőzni.

A sértődékeny hallgatás azért nem ugyanaz. :)

pollutio 2024.05.09. 11:18:13

@Neytiri1: Ha a sértődékeny hallgatással rám céloztál, akkor azt kell mondjam, hogy esetemben ez nem igaz. Ez racionális hallgatás, amely abból következik, hogy én nem térítek senkit semmire, sem vallás sem politika terén, s mivel nem vagyok ilyen küldetéstudatos misszionárius, így csendben figyelem csak, hogy a csupán a fejemben létező tudattartalmak milyen diszkurzust folytatnak, amely diszkurzus valószínűleg nem is létezik, kivéve, ha van egy teremtő, aki azokat érzékeli és valósággá teszi.

Neytiri1 2024.05.09. 11:23:20

@pollutio: nos, akkor célzásom nem talált, csak célzásom talált el tégedet.

Neytiri1 2024.05.09. 11:25:23

Ez a találdmegaképet baromság, ami az utóbbi néhány hónapban tölti el örömmel lelkem és ujjaim, annyira hülye, hogy akkor sem enged be, amikor 18 -szor találom el az általa megnevezett képeket egymás után, ellenben elsőre beenged, amikor kihagyok direkt két találatot.
Magyar találmány, gratulálok.

Neytiri1 2024.05.09. 11:41:35

@pollutio: az, hogy sértődénységből hallgatsz rád nem jellemző, tehát célzásom nem talált. Viszont a célzásom megérintett téged, hiszen magadra vetted és leírtad, hogy ez rád nem jellemző (sértődés nélkül).

pollutio 2024.05.09. 13:15:36

@Neytiri1: Pusztán inszinuációt éreztem a megszólíttatásomban, amit csírájában akartam imigyen elfojtani... :)

Neytiri1 2024.05.09. 13:21:41

@pollutio: borsófőzeléket ettem, borsócsírával ebédre. Egészen jó ízűek voltak ketten. :)

pollutio 2024.05.09. 14:12:59

@Neytiri1: Újabb inszinuáció a láthatáron! A csíra nyilván valami kerülő úton tett ráfogás a személyemre! :)

Neytiri1 2024.05.09. 14:38:52

@pollutio: ez a csíra szép, friss zöld színű volt, édesborsó ízű, ropogós és kívánatos.
Szeretnéd, ha inszinuációs lennél? :))

pollutio 2024.05.09. 14:51:06

@Neytiri1: A zöld színt leszámítva... tulajdonképpen igen....

Lorrh 2024.05.09. 16:09:21

@Neytiri1: Szerintem valami itt nagoyn félre van értve ezzel a sztorival kapcsolatban.
A gyónás egy az Istenhez intézett fohász, lelkiismereti könnyebbülés. A pap csak "közvetít". A gyónási titok azt jelenti, hogy a pap semmit nem mondhat el. Semmiféle világi bűncselekményt, mert az a gyónó, bűnös ember nem a világnak üzeni hanem Istennek.
Másképp a rendőrségre menne feljelenteni magát.
Ha egy papot arra kötelez az állam, hogy mondja el milyen bűncselekmény jut a tudomására, akkor ezzel a gyónás alapjait, a titkot teszik tönkre.
A végeredmény: SENKI nem megy majd gyónni tudva hogy bebörtönzik érte.
Erre hogyhogy nem gondol senki okos ember?
Ehhez képest az ügyvédi vagy orvosi titoktartás pehelysúlyú semmiségek, cska a világi hatalomra tartozik.
A gyónás meg Istenre.
Érteni kéne a különbséget.
Ostoba műbalhé, gumicsont.

Neytiri1 2024.05.09. 16:30:46

@Lorrh: ha a te gyerekedet megerőszakolja, majd még mást is csinál, és ezt elmondja a papnak, és a rendőrség keresi a bűnöst, és te is, és nem találják meg soha, soha nem bűnhődik majd, mert nem mondja el a pap, akkor is ezt fogod gondolni? Elintézed ezzel a szöveggel? Istennek megüzente és ezzel el van intézve?
Lehet gyónni, bármit, itt arról van szó, hogy a gyerekeket ért abúzust ne titkolja el a gyónási titoktartás miatt a pap.
Ha ellop egy csirkét a szomszédból egészen más, és ezt még meggyónhatja úgy mint eddig.
Istennek nem kell üzenni, Isten mindent lát és tud, és a végén dönt. Ha csak a gyónásra lenne képes figyelni, akkor sok ember lenne sűrű köd a számára, mert nem mennek gyónni.

Lorrh 2024.05.09. 23:21:28

@Neytiri1: Még egyszer leírom mert nem érthető úgy látszik:
Ha a papi gyónás kitudódik a rendőrség számára, akkor SENKI nem fogja meggyónni a gyereke megerőszakolós bűnét.
Titok marad.
Nem mondja el a gyónásban.
Hiába keresi a rendőrség.
Így is, úgy is.
Ez tényleg nem érthető?
Ha világi büntetés jár a gyónásért akkor nem fognak gyónni menni.
Pont.

Lorrh 2024.05.09. 23:24:58

@Neytiri1: apropó: Isten kurvára leszarja mit csinálunk. Ő alkotott egy világot, benne a fizikai törvényekkel.
Ebben a világban az ember korlátozott látással, hallással rendelkezik, könnyen becsapható,
Isten nem fog minden pofon mellé egy rendőrt állítani - hogy rejtőjenővel éljek.
Isten egy sokkal magasabb rendű entitás mintsem egyik ember másik általi erőszakjára figyeljen. Mert hogy ő alkotta azt a világot amiben az embernek erre az erőszakra lehetősége van.

Lorrh 2024.05.09. 23:27:28

@Neytiri1: "Istennek nem kell üzenni"
Erre az üzenetre nem istennek van szüksége, ő leszarja. Annak a bűnösnek van szüksége lelkiismereti könnyítésre. Ha ez azzal jár hogy börtönbe megy, mert a pap feljelenti, akkor NEM FOG elmenni gyónni.

gigabursch 2024.05.10. 04:46:59

@Lorrh:
Pontosan úgy van, ahogy leírod.
Az utolsó mondatot kiemelt lehetne, ha tudná ilyet tenni a blog.hu

Amúgy meg a világi bűnüldözésnek nem az a dolga, hogy egyházi kérdésekbe beleugasson.
Csak az istentelenek, illetve a gyóntatástalanok megint okosabbak akarnak lenni, sőt egy újabb rombolási manővert hajtanának végre mert csak erre képesek. Persze ElQró Feriről tudjuk, hisz a saját szavaival mondta, hogy ő többször is konfirmált.
A mêlyen ateista zsidó származású D(obrev( K(lárá)tól meg pont annyit várhatunk mint bármelyik Lenin-fiútól a XX. században.
S attól, hogy elmegy valaki gyónni, még nem biztos, hogy kap feloldozást.

gigabursch 2024.05.10. 05:01:02

@Neytiri1:
Hmmm....
Van Karl Maynak egy kisebb Winettous novellája. Az a címe, hogy Istenítélet.
Nagyon szépen mutatja be azt, ami mindig lejátszódik, de messze nem olyan hosszan, mint ahogy az Dosztojevszkij megírta, mert alig egy óra alatt el lehet olvasni.
Érdemes utánajárnod és elolvasnod.

Azért jópár embernél megláttam már azt, hogy zajlik csendesen az istenítélet, még akkor is, hogyha ez nem szembetűnő.
Még akkor is, hogyha elsőre az ember mindent így él meg:
youtu.be/Tb_fmfAi9fE?si=Nosi3_7fy7-taROa

Neytiri1 2024.05.10. 05:48:51

@Lorrh: elbeszélünk egymás mellett. Nem ugyanarról beszélünk.
Miért fontos, hogy meggyónja a bűnjét egy gyereket megerőszakoló, megizélő, megakármiző?

Ahogy írod, neki van szüksége a lelkiismeretének a megkönnyítésére.
Engem baromira nem érdekel a lelkiismerete. Akkor kellett volna megszólalni, amikor azt a valamit csinálta. Egyetlen kivétel van ezalól, az, ha bolondhülyenemnormális, mert akkor nem szólal meg a lelkiismeret.

Ha a te gyerekedről van szó, megnyugtat, hogy enyhít a gyónással a lelkiismeretén, viszont nem derül ki? Téged az ő lelkiismeretének a megszólalása egy gyónásig, de nem beismerésig, és büntetést elfogadásig terjed, megnyugtat?
Ó de jó, igaz, hogy ezt és ezt csinálta a gyerekeddel, de legalább meggyónta és megnyugodott, miközben téged esz a fájdalom?

Az én sorrendemben nem az ő lelkiismerete az első, hanem az, hogy megkapja a büntetését, ami esetleg másnál visszatartó erő és kevesebb ilyen eset lesz.

Én azt nem értem abban, amit írsz, hogy miért fontos az, hogy gyónjon, amivel még a büntetést is elkerüli, mert nem mondhatja el a pap?

Azt írod, hogy Isten leszarja, hogy mit csinálunk? Akkor kinek csináljuk ezt a cirkuszt? Ha mégcsak nem is Istennek, hogy feloldozást kapjunk tőle? Csak azért, hogy a bűnös lelkiismerete megnyugodjon? Ne viccel,j erre erőszakoskodsz annyira? A bűnösért?

Egyébként ha Isten nem látja, leszarja, akkor hogyan születik a döntés, hogy fel, vagy lekerül a lélek? Hogyan lesz büntetés, vagy jutalom valakinek az élete?
Ha pedig úgy alkotja az embert, hogy annak erőszakra is lehetősége van, akkor azt, hogy bevallja a papjának még nem nyer feloldozást, csak elmondta. Ádámnak és Évának is megmondta, hogy ehetsz az almából, meg nem is. Te döntesz, aminek következménye lesz. Itt maradhatsz, vagy mész az életbe. Vagyis a döntésükkel történt egy esemény, mint eredmény.

Ebben az esetben erőszakot követ el, elmondja, majd boldogan él tovább, megkönnyebbült lelkiismerettel. Holott büntetésnek kéne lenni.
Nem gondolom, hogy egy ember által kitalált gyónási lehetőségnek olyan erős hatásnak kéne lennie, hogy meglóghat a büntetés elől.
Főleg, ha még papról (is) van szó, mint olvasható nem kevés alkalommal.

Ha azért nem megy gyónni, mert következménye lehet és ezért nem könnyebbül meg a lelkiismerete, hát bocs, de nem tudom sajnálni az ilyen embert, furdalja lukasra.

Neytiri1 2024.05.10. 05:51:34

@gigabursch: én jó pár jóembernél is láttam, hogy valamiért nagyon szerencsétlen az élete, és kurva sok szar embernél, hogy éli világát, mint Marci Hevesen.
Ha egy ilyen szar ember életében történik valami rossz, akkor persze lehet azt mondani, hogy Isten ítélete.
De ahogy átkölöztötet jó embert, mindenki által szeretetett, kicsi gyermekeket kíínok között, több gyermekes anyát, árván hagyva őket, miközben például jó néhány undorító politikus éli boldog világát... hát.... én inkább ezt véletlennek nevezném, mint ítéletnek.

pollutio 2024.05.10. 08:12:16

@Neytiri1: Én meg semmiképpen nem nevezném ezt véletlennek. Ez az Úr stratégiai játéka, amely játék kimenete azonban nem zéró összegű. Az Úrral való együttműködéssel sokkal jobb eredmény érhető el, ha felismerjük, hogy lehetséges az Ő játékában elérni a win-win állapot célját.

Lorrh 2024.05.10. 08:50:18

@Neytiri1: Írod, hogy "akkor kellett volna megszólalnia a lelkiismeretének"
Na most.
Mióta ember létezik a Földön azóta bűnöket követ le. Nem gondolod, hogy a te kívánságot teljesen ellentétes az ember természetével?
Mégis valami hiba lehet a te gondolkodásodban, hogy százezer év alatt sem sikerült megoldani hogy előbb jöjjön a lelkiismeret és akkor a bűn el is maradjon.

Kár rugóznod hogy az én gyerekem ellen követnék el. Nem ilyen személyeskedő szintről van szó.

Azt miért nem érted meg hogy a bűnös sosem vallaná be a papnak, ha tudná hogy kikerül a bűne a rendőrségre? Erre miért nem reagálsz? Ezt nem olvastad? Ezt leírtam ezerféleképpen.

Neytiri1 2024.05.10. 10:55:30

@pollutio: talán nem jó szó volt a "véletlen". Nem tudom mi a jó szó a vagybejön vagynem-re.
A kresz szabályainak be nem tartásánál is vagy elkap a rendőr, vagy nem, de nem mondanám azt, hogy a szabálytalankodó MMKK meg fogja kapni a büntetését. Nem fogja. Én sok évvel ezelőtt rossz helyen parkoltam (nem is vettem észre igazán), ott volt a büntetőcédula, holott én a szabályokat betartók közé tartozom, míg van olyan ismerősöm, aki szarik ezekre és soha nem kapott büntetést.

Szabad akaratot kaptunk Istentől. Nemcsak a Bibliában van leírva, hogy milyen az az élet, ami neki tetszik, szerintem az is tudja, aki nem ismeri a Bibliát.
Az Aranyszabály alapvető, mindenki által betartható, nagyjából benne van valamilyen formában minden vallásban (bocs, ha mégsem, nem ismerem az összeset), és a ateisták között is ismerős.

Szerintem ezt alapvetően mindenkinek be kéne tartani, kisebb kilengésekkel és ezt nevezhetjük az Úrral való együttműködésnek (szerintem örülne, ha már ezt betartaná mindenki). És akkor szerintem jobb eredményt lehet elérni nála is, amikor oda kerül a sor.

Neytiri1 2024.05.10. 10:57:02

@Lorrh: befejeztem a vitát erről veled (másról nagyon szívesen), mert nem érzem, hogy érteni akarnád, amit írok, én meg erőlködöm ezerféleképpen, teljesen feleslegesen.
A gyereked nem személyeskedés, csak arra utalás, hogy az ember máshogy gondolkodik, ha érintett.

pollutio 2024.05.10. 11:08:24

@Neytiri1: Csak arra szerettem volna irányítani a fókuszt, hogy mivel ez egy játék, amelyben mi kevertfajú öszvérek vagyunk a a játékos és a bábu keresztezésével, így tudomásul kell vennünk, hogy ennek a játéknak szabályai vannak. A játékszabályok közé tartozik a papság és a gyónás is, annak valamennyi különös sajátosságával. Minél inkább betartjuk a szabályokat, annál több lesz bennünk a játékosból, s kevesebb a bábu kiszolgáltatottságából. A bábúból játékossá nemesedhetünk.

Neytiri1 2024.05.10. 11:22:54

@pollutio: a papságnak gyónt bűnös egy báb. És nem is akar játékos lenni, nemesedni, marad báb, és a nemes játékososk ezt hagjyák is, úgy néz ki, ezek szerint, amivel én nem értek egyet, pedig nemes játékos vagyok. :)

gigabursch 2024.05.10. 11:22:59

@Neytiri1:
Sokmindent elhiszek a gödi gyárról még az ellenkezőjét is.
Azonban, ha valahol megjelenik a greenpeace, akkor egy dologban biztos vagyok. Ők hazudnak.

gigabursch 2024.05.10. 11:24:37

@Neytiri1:
Ezt én is ugyanígy megél(t)em számos esetben és én se értem.
S ilyenkor a belinkelt zene szövege mindig is elgondolkodtat.

pollutio 2024.05.10. 11:32:32

@Neytiri1: Minden bábúban ott van a játékos! Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra.

Neytiri1 2024.05.10. 11:37:54

@gigabursch: a DMRV Duna Menti Regionális Vízmű Zrt. azonban a környezetvédő szervezet adatigénylésére adott válaszában beismerte, hogy a városi-kommunális, azaz a lakosság és a Samsung-gyár által is használt szennyvízcsatornából származott a minta, amelyben 200 mikrogamm/liter mértékben "mutatták ki a szennyező anyagot."

Akkor a vízmű is?
Vagy kivettek 3 dl-t a szennyvízből és telenyomták valami szarral, majd azt vizsgáltatták be? Vagy hogyan tudnak hazudni szerinted?
Tudom, a gp is valaki(k) által támogatott szervezet. Van a Földön bármi, amitésakit nem támogat valaki? Vagyis van valami, amit a másik társaság is elfogad?

Neytiri1 2024.05.10. 11:40:45

@pollutio: ha úgy gondolod, hogy ott van, akkor ám legyen. :)
De hamis játékosok, csalnak. Aztán elszaladnak gyónni és kilépnek Isten házából, felnéznek az égre, nagy fellélegzés és mennek tovább csalni. Max a templom szélén fészkelő galambok tojnak rá egy adagot, de hát... állítólag az meg szerencsét hoz.

pollutio 2024.05.10. 11:44:41

@Neytiri1: A hamis játékosban sokkal több a bábu, mint a játékos, s mivel ez az Úr játéka, így a ki nevet a végén vesztese lesz....

Neytiri1 2024.05.10. 11:48:14

@gigabursch: vagy lehet, hogy ezt nem így kéne nézni, ahogy mi halandók tesszük. :)

Neytiri1 2024.05.10. 11:49:36

@pollutio: na de csak a végén van Ki nevet a végén, holott halandók jó része jobban szeretné, ha ezeken már előbb lehetne nevetni, szerintem jogosan...

Diorella Queen 2024.05.11. 13:12:20

@Neytiri1: Tudtam ! Hogy megitatják velünk a gödi aksigyár szennyvizét!

Diorella Queen 2024.05.11. 13:14:00

OV gyűlöli a fővárosiakat, ezért mivel nem győzött a fideszes polgármester anno, körbe rakta az egész fővárost veszélyesebbnél veszélyesebb akkumulátor gyárakkal!
Iváncsán olyan gyár van,amelyet a világ egyetlen országa sem engedett be!
Ez a hazaáruló ez beengedte, mert van az a pénz !

Neytiri1 2024.05.12. 23:18:23

@Diorella Queen: és az a borzasztó, hogy lenyomják a településeken élők torkán, hogy márpedig ők oda fognak építeni ezt, vagy azt, ami ehhez a szarhoz kell.
Kurva sok pénzzel támogatjuk ezeket a gyárakat az adónkból, aztán, hogy mennyi hasznot hoznak és mennyi kárt, azt majd egyszer megtudjuk, vagy soha, mert titkosítják, mert elhallgatják, mert hazudnak, mert nem adnak meg adatokat.
És kiteszik az országot annak, hogy erre épít mindent ez a szerencsétlen, aztán mi lesz, ha nem kell, ha nem ilyen kell, ha valamiért mégsem kell ennyi, ha az EU betesz valami jogszabályt és nem lesz olyan könnyen eladható a kínyjai szar, vagy mit tudom én.
Ennyire egyfélére bebuzulni sosem volt jó és biztonságos.

Erről szól ez is (még friss, meleg hír):
telex.hu/belfold/2024/05/12/ivancsai-akkumulatorgyar-elbocsatasok-dolgozok-termeles
"Bod Péter Ákos közgazdász szerint az elbocsátások oka az lehet, hogy Európában a vártnál kevesebb elektromos autót adnak el. Így akkumulátorból is kevesebb kell, vagyis hullámzó a munkaerő iránti kereslet. „Sajnos az a magyar iparpolitika, ami összeszerelő üzemmé tette ezt az iparágat, ez most megbosszulja magát, mert a kockázat az Magyarországon van” – mondta Bod Péter Ákos."

" Székely Tamás úgy tudja, kölcsönzött munkaerőt és többnyire vendégmunkásokat küldtek el."
Úgy tudja... aztán ki tudja biztosan?
És mit csinálnak a vendégmunásokkal? Valahová el kell őket rakni. Vagy mehetnek haza?
Biztos nem.

s 2024.05.13. 17:40:53

@Diorella Queen: "OV gyűlöli a fővárosiakat"
Akkor miért nem megy vissza falura a kurva rohadt fogatlan ribanc anyja mellé, aki a világra szarta? Már stadionja is van, és ha kell, küldünk neki szotyit, meg tökmagot, csak ne itt verje a mocskos faszát a Várban, mert kurvára nem hiányzik senkinek itt Budapesten. A fővárosiak is utálják, azért van telebaszva a Vár rendőrökkel, hogy lassan már fingani sem lehet tőlük. Menjen innen el a beteg faszba!

s 2024.05.13. 17:44:01

@Neytiri1: "Valahová el kell őket rakni."
Rendőr lesz mindahány. Aztán, ha nem bírják, tesznek beléjük aksit.

Neytiri1 2024.05.13. 20:39:11

@s: lehet, hogy ők is majd beállnak a multi parkolójába és tölteni fogják magukat. Milyen szép jövő...

s 2024.05.13. 20:50:28

@Neytiri1: Ha odaférnek. Addigra az összes aksit orbánba szerelik be, és rácsatlakoztatják Paks 2 -re. Kell az energia a vén duracell nyúlba.

gigabursch 2024.05.14. 20:14:28

@Neytiri1:
Egy infirmatikábán és dróntechnológiában jártas ismerősöm (nyugi, agrár vonal) mondta azt a sokat sejtető mondatot, hogy jelenleg hadászatban az tart előrébb és tud tovább kitartani, akinek van elég akksija.

Diorella Queen 2024.05.15. 21:41:39

Na és mit szóltok ehhez a szlovák merénylethez?
Azért ez nagyon durva!
Utoljára mikor is volt ilyen ? Ferenc Jóska és a szeb diák ?

Lorrh 2024.05.15. 22:05:53

@Diorella Queen: kemény sztori. Úgy látszik már diktátoroskodni se lehet szabadon és biztonságban. Azért ezt a végletekig polarizáld és uszított világot látva én nem csodálkozok.
Szlovákiában még durvább a politikai maffia mint itthon. Ott már újságírót is bérgyilkoltak le.

gigabursch 2024.05.16. 08:58:28

@Diorella Queen:
Olof Palme.
De ő meg is halt.

Illetve: Reméljük ez nem vezet háborúhoz.

Princip esetében szerb nemzeti érzelem volt az egyik mozgatórugó.
Itt viszont egy internáci, felforgató buzi a tettes - az eddigi infók alapján.

Ráadásul pont ma utazunk Felvidékre több napra.
Attól tartok mindenki be lesz feszülve...

IdomitottFoka 2024.05.16. 09:31:04

@Diorella Queen: A haiti elnök 2021-ben. De ha a közelebbi eseményeket kérdezed akkor a szerb minelnök Zoran Djindic 2003-ban.

Lorrh 2024.05.16. 09:32:28

@gigabursch:
"Itt viszont egy internáci, felforgató buzi a tettes"
Érdekes szókapcsolatok.
Jellemeznéd Ficot is ezzel a módszerrel?
Lehet hogy pont összenőtt ami összetartozik? - csak kérdem.

IdomitottFoka 2024.05.16. 11:37:16

@gigabursch: ennek a buzinak már a fia is nyilatkozott, az internáciból is csak a náci igaz. hiába, a ner ellen puccsot tervezők sem vókok voltak, hanem pont a mihazánkat is puhapöcsűnek tartó széljobb hülyék.

Neytiri1 2024.05.16. 12:03:59

@gigabursch: www.economx.hu/gazdasag/akkumulator-gyar-leepitesek-autoipar-gyari-munkasokat.789841.html

" jelenleg hadászatban az tart előrébb és tud tovább kitartani"

Röpke gondolat... azért van háború és lesz is, sőt..., mert amihez kellenek ezek és más kütyük, amiknek a gyártásánál küldenek el embereket (és még mennyit nem tudunk és még mennyi jön), mert a háborús cucc tulajdonképpen egy feneketlen luk, akármennyit lehet gyártani, hiszen úristenmegtámadnak és örökké tart a szükséglet, ha fenntartják ezt az állapotot...?

s 2024.05.16. 16:02:14

@Diorella Queen: A románok kinyírták csaut. A szlovákok meglövik ficót. Mindenki igyekszik jó példával elöljárni, de a hülyemagyar csak nyeli a szart, mintha legalábbis csokikrém volna. Hát akkor csak nyelje, basszátok meg. Most olvastam, hogy orbánt a testőrsége golyóálló mellénybe akarja öltöztetni. Az jó, mert talán nem látszik annyira a pocakja. Meg ha elfingja magát, akkor sem döglenek meg a mellette állók azonnal. Csak kicsit később.

Diorella Queen 2024.05.16. 21:51:08

@s: Van rá való méretben?
Inkább adják rá az MTV székházat.

Diorella Queen 2024.05.16. 21:51:55

@Lorrh: Basszus!
Lehet hogy emiatt tűnik daginak, amúgy meg totál soványka?

Diorella Queen 2024.05.16. 21:54:07

A szlovák politikával egyáltalán nem vagyok képben.
Ez a Fickós gyerek is valami diktátorocska volt talán?
Nem adok az első benyomásra, de külsőre úgy néz ki tényleg.

Diorella Queen 2024.05.16. 21:57:22

@s: Hülye magyart már megunta a ner elit, ezért lecserélte a bandát filippínókra és egyéb vegyes összetételű nációra.
Na majd azok hát ha nem szarral dobálóznak .... bár elnézve a legújabb híreket, a Dél- koreai aksigyárat jól össze kenték szarral a kirúgott melósok. Na ugye, csak népeket kell váltani, mindjárt vége lesz itt a dögunalomnak.

Diorella Queen 2024.05.16. 22:01:02

@Lorrh: Attól tartok a média még jobban üldözve lesz ezután.
Csak mert a szlovák miniszterelnök is arra mutogatott, ebből a mi kormányunk biztos hogy valami orbitális marhaságot fog leszűrni.
Már látom előre, mostantól még a szórólapok is megszűnnek a postaládámban.

gigabursch 2024.05.16. 22:18:31

@Diorella Queen:
Most épp Felvidéken vagyok.
Mindenki csendben vár, hogy a következő napokban mi lesz.

Amúgy Ficónak volt jópár magyarellenes húzása, de tény, hogy sokat javult.
Mondjuk az akkori magyar miniszterelnöki partnere mellett meg is tehette.
Ő és köre amúgy egy az egyben az ottani ner, csak 15 év előnnyel.

A két ner viszonylag jól megérti egymást.

Van egy tippem, hogy Vektor első útja Ficóhoz vezet majd, amint fogadóképes lesz.

Lorrh 2024.05.17. 10:17:24

@Diorella Queen: nem sovány hanem megdöbbentően kövér élőben. Spontán találkoztam vele amikor kijött a vadrózsa étteremből és egy szál ingben volt. Alacsony és borzalmas nagy hasú. Mondjuk egyáltalán nem ez a baj vele, hanem minden más.

Diorella Queen 2024.05.17. 21:10:53

@Lorrh: A nagy pocakra a dokik mindig azt mondták : Kódolt infarktus.
süti beállítások módosítása