Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

közéleti-tudományos-politikai-művészeti-fantázia platform

Idegbaj.blog.hu

Idegbaj.blog.hu

Mindentütt becsapnak, lehúznak minket!

2024. szeptember 16. - Diorella Queen

Bármerre jársz -kelsz, úton és útfélen átvernek és becsapnak, meglopnak a mindennapokban.

Ha nem figyelsz, ha csak egy kicsit elkalandoznak a gondolataid valamerre, már át is vertek. 100-200, vagy akár több ezer Ft-od is bánhatja a mélabús merengést ! És azt is, ha nem tudsz visszafelé számolni, nagyon gyorsan fejben. Ha nem követed a visszajárót, már át is vertek. 100-200, vagy akár több ezer Ft-l.

A bankkártya valamennyire megvéd, de csak a készpénzes tranzakciók ellen.Viszont előfordulhat, hogy készpénzt kell használnunk.

A sarki Tescoban  már mindkét nyugdíjas pénztáros vénasszony megpróbált lehúzni 100 -100 Ft- al fejenként. Csak hogy amíg ő kivakarássza a kasszából a visszajárót, addigra én már fejben kiszámoltam, mennyi jár vissza. És ha kevesebb, akkor tovább tartom a markomat,és nem a 100 Ft, amivel rendszeresen megpróbálnak lehúzni, hanem az elv ! Ne a becsapásból akarja kipótolni a nyomorék fizetését!

De nem csak önmagunkra érdemes figyelni, hanem kicsit másokra is. Kasszánál állva érdemes az előttünk lévőt is figyelni. Mekkora pénzt ad, ha készpénzes, vagy mennyit kap vissza. Én szoktam figyelni másokra, ezért aztán a Tesco kasszánál előttem lévő bácsit, nem tudta a tanuló fiatalember lehúzni 3 ezer Ft-al. Csak mert pont ennyivel akarták becsapni, annak ellenére, hogy a kassza kiírja a visszajáró pontos összegét. Igen, jól sejtitek, rászóltam a kiscsávóra, hogy talán még azt a 3 ezret lesz szíves...!

Mindenütt mindenki be akar csapni és le akar húzni!

Az aprópénzt szinte soha senki nem számolja meg. Ha figyelnek is az emberek, csak a nagyobb pénzekre. Érdemes az apróra is figyelmet fordítani, mert havi szinten már tetemes összeg lehet az, amivel becsapnak, és ahol kp-val fizet valaki, ott mindig erősen fennáll ennek a veszélye!

Mint írtam feljebb, nem mindenki képes fejben és nagyon gyorsan kiszámolni a pontosan visszajáró összeget.Csak nagyon kevesen. De amit lehet, azt küszöböljünk ki a mindennapokból. Ne fizessünk készpénzzel ha lehet. Bőven elég nekünk az a lehúzás, amivel a különböző művek és bankok vernek át minket.

És akkor még hol van a többi lehúzós szarházi...? Figyeljünk másokra is, az előttünk állókra ,az idősekre. Ők bizonytalanok és félnek szólni, még ha érzik is azt, hogy becsapták őket!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://idegbaj.blog.hu/api/trackback/id/tr4018493002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Diorella Queen 2024.09.16. 15:04:05

Lehúznak, becsapnak, átvernek, kifosztanak, árokba löknek, hülyének néznek, meglopnak.
Örüljünk ha ki nem nyírnak.

Diorella Queen 2024.09.16. 15:12:37

Az idős emberek esetében azért is érdemes szólni, mert ha otthon jön rá hogy becsapták, nekik sokkal fájdalmasabb a történet. És nem kizárólag a pénz miatt, hanem hogy nem elég hogy öregek, még hülyének is nézik őket nagyrészt. Nekik biztos hogy duplán, triplán fájdalmas ez az egész!

Lorrh 2024.09.16. 19:24:43

Ismerősöm apját éjjel felhívták hogy balesetet szenvedett a lánya. El is mentek a pénzért vagy két millióval lehúzták az öreget. Ja, hogy miért tart otthon pénzt egyáltalán? Mert nagyon okosnak hiszi magát. Ahogy a példa mutatja.

gigabursch 2024.09.16. 22:24:39

Nálunk a faluban ilyen gonddal nem találkoztam.
Szerencsére.

Vétlen elszámolás volt már mindkét irányba - de az láthatóan vétlen volt.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2024.09.17. 10:48:54

@Lorrh:
Faternak mondom ha ismeretlen hív a vezetékesen, mert mobilja nincs, baszd le a telefont, az otp nem fog hívogatni azok küldenek egy levelet.
Az ilyen balesetes trükköket meg már nem sokan szopják be, eleve látja az autót ha kinéz az ablakon :)

Ma született bálvány 2024.09.17. 11:50:59

@Diorella Queen: Látod, csacsi.. ha mástól nem, hát ettől azért megvédett ez a kormány. Nyugat Európában viszont kezd elsotétülni az ég.

Diorella Queen 2024.09.17. 13:49:00

Látom megjelentek a fidesz fizetett majmai is.

Ma született bálvány 2024.09.17. 14:01:48

@Diorella Queen: Látom te az ellenzéki hasznos idióták csapatát erősíted, a panaszkodásodat elnézve nyilvánvalóan ezt is ingyen :)))

Egyszerű gondolkodásoddal pont ott vagy, ahová tartozol.

Diorella Queen 2024.09.17. 14:55:53

@Ma született bálvány: Nekem nincs bajom azzal, ahol jelenleg vagyok.
Amivel bajom van az az, hogy pont úgy érzem magam, mint az átkos rendszerben, amikor a havi 3 ezer Ft-s béremből semmire nem futotta.
Azzal a kivétellel, hogy jelenleg reményt sem látok arra vonatkozólag, hogy valaha jobb lesz, vagy könnyebb lesz. Nincs jelen és nincs jövő.
Hogy te lenézel a társadalmi pozícióm miatt, vagy sem, az engem a legkisebb mértékben sem tud felizgatni. Ezek a primitív emberi dolgok, csak neked fontosak, mint az őskorban a tőrzsfőnököknek a vadkan korona és a sok fux. Státuszszimbólumok.

Diorella Queen 2024.09.17. 15:01:16

@Ma született bálvány: A sok lenézés és acsarkodás mellett, feltehettél volna egy értelmes kérdést is, pl hogy miért írok egyáltalán blogot ? Hmm...?

Diorella Queen 2024.09.17. 15:10:03

@Ma született bálvány: Nyugat Európában viszont kezd elsotétülni az ég.

De ismerős ez a szöveg....az átkosban mondogatták mindig hogy : - A NYUGAT DÖGLŐDIK!DDDDDDDDD

Azóta is "döglődik"..

Ma született bálvány 2024.09.17. 19:29:40

@Diorella Queen: Beszélgessünk a német vagy en bloc az EU országok gazdaságáról?

Olvasol te a saját blogodon meg a pénztárblokkokon kívül bármit is?
Az "átkosban" még nem volt muszlim bevándorlás... és volt megfizethető árú energia az ipar számára.

"A sok lenézés és acsarkodás mellett, feltehettél volna egy értelmes kérdést is, pl hogy miért írok egyáltalán blogot ? Hmm...?"

Miért?

s 2024.09.17. 21:40:10

Többek között szóltam én hozzájok:
"Szegény Tisza, miért is bántjátok?
Annyi rosszat kiabáltok róla,
S ő a föld legjámborabb folyója."

Pár nap mulva fél szendergésemből
Félrevert harang zugása vert föl.
Jön az árvíz! jön az árvíz! hangzék,
S tengert láttam, ahogy kitekinték.

Mint az őrült, ki letépte láncát,
Vágtatott a Tisza a rónán át,
Zúgva, bőgve törte át a gátot,
El akarta nyelni a világot!

Pest, 1847. február

s 2024.09.17. 21:43:10

@Diorella Queen: Fúj! Rohadt imperialista, kapitalista, neokolonialista . . . fújj! Rohadékok!
Nekik most rossz! És nekünk azért nem jó.

Hofi

Gyerekek, változott valami?

Ma született bálvány 2024.09.18. 06:00:48

@s: És ha nem változott? Attól még igaz... Azt gondolod talán, hogy amennyiben az USA valahogy térdre kényszeríti Oroszországot és megszerzi az ország erőforrásai felett a hatalamt, attól majd bárki másnak jó lesz rajtuk kívül?

Az USA a javainak felfoghatatlanul nagy részét beleöli a terrorhadseregébe és igyekszik mások erőforrásait elorozni. Te meg ettől vagy elalélva. Mint egy hat éves gyerek, aki először ivott Coca Colát.

Nekünk most azért rossz, ha már konkrét akarok lenni, mert az USA geopolitikai hegemóniája megrogyott (önhibájából) és igyekszik helyreállítani. Ennek egyik lépése volt az Eu-Ázsia gazdasági együttműködés felszámolása. Az összes szankció számunkra volt hátrányosabb és végleg felszámolja az EU iparának versenyképességét. Te meg tapsolsz, csillogó szemmel, mert legalább az oroszok nem foglalják el Párizst. Mondjuk ilyen tervük nem is volt, de legalább az USA elfoglalta Brüsszelt és Berlint.

Diorella Queen 2024.09.18. 07:18:19

@Ma született bálvány:
Miért?
Hát van egy értelmesebb ott a fideszben aki véletlen olvassa ezt a blogot. Szerinted amúgy honnan tudná egy pénzügyminiszter vagy bárki, aki monitorozza a közhangulatot, hogy milyen az élet a szőnyeg alatt, az árokban? Hmm?
Nem szaunázom együtt Matolcsyval, hogy tájékoztassam arról, hogy szar az élet és valami kurvára el van baszva, ha én ennyi képzettséggel, tapasztalattal stb-vel, értéktelen szar vagyok a magyar munkaerőpiacon. És ha nem húzok el innen mielőbb a véreres lófaszba, akkor max 2-3 évem van hátra mert rámegyek! És erről ők tehetnek, hogy engedik a nyugdíjas hadat teljes állásban dolgozni, amíg egy ötvenesnek meg nincs munkája, mert mindenhova a nyugdíjasokat várják tárt karokkal! Meg az ukránt meg a filippínót és a 25 év alattit.

Diorella Queen 2024.09.18. 07:23:29

Ha én nem írom meg a tapasztalataimat, honnan a fenéből fogják tudni, hogy mi van elbaszva az egészségügyben alapból ?
Sehonnan és soha ,baszki!

Diorella Queen 2024.09.18. 07:28:54

Mire ezek eljutnak egy Semmelweis belgyógyászatára, vagy kardiológiájára, és ott a segédápoló munkakörbe felvett, az elbaszott bértábla alapján minimálbéres szarér-húgyért felvett ápoló a fülébe súgja, hogy a bére miért annyi, amennyi, addigra már nem lesznek abban az állapotban, hogy bármit jobbá tegyenek. Ezért kell ez a blog. Itt feketén és fehéren le van írva minden. A bérek, a miért annyik a bérek amennyik, a lehetőségek tárháza, ahol az alacsony bérek miatt vannak lehetőségek max. A hülye munkaadók tömege, aki angol és német nyelvtudással is csak max nettó 350 ezret fizetne. Aztán nem érti miért nem jelentkezik senki az állásra ( magánegészségügy pl ) .

Diorella Queen 2024.09.18. 07:33:52

@Ma született bálvány: Beszélgessünk a német vagy en bloc az EU országok gazdaságáról?

Ez nem annyira érdekel.
De azt igazán elárulhatnád, mi a kurva anyjától nem zuhan be az OTP, amikor az egész világ meg van roggyanva gazdaságilag, Magyarország meg különösképpen a halál faszán van mint tudjuk , ennek ellenére az OTP részvények stabilan lecövekeltek 18500 Ft -nál?
Ez igazán érdekelne, mitől és miért is nem 10 ezer egy OTP részvény?
Mit csinálnak ?
Megbűvölik a tőzsdét?
Mert ez már annyira furcsa, hogy ennél furcsább nem is lehetne.

Ma született bálvány 2024.09.18. 07:39:03

@Diorella Queen: Nem értelek. Miért lenne jó, ha az OTP berogyna??? Shortoltad és nem jött be?

Figyelj.. lehet, hogy a tőzsdén tevékenykedők kicsit más szemszögből nézik a világot és nem látják annyira rossznak az ország helyzetét!

Az OTP jelentős vagyont kezel, stabil, bizalmat élvez a betétesek körében, nincsenek kitettségei rossz piacokon (mint mondjuk pár német és osztrák banknak) és az üzletmenet döccenőmentes. Hibás gondolkodás ha a saját helyzetedet igyekszel folyton általánosítani és kiterjeszteni mindenkire.

A másik.. lehet, nem érdekel Németország vagy az EU gazdasága, de közben az ott zajló folyamatok ránk is komoly hatással vannak.

Diorella Queen 2024.09.18. 07:39:26

@Ma született bálvány:
Én nem vagyok pénzügyminiszter, de annyit már én is tudok, hogy ha egy embernek dupla bevétele vagy fizetése van ( mint egy dolgozó nyugdíjasnak havi szinten 5-600 ezer minimum ) akkor a felét minimum bevarrja a párnacihába. És nem fog költeni egy vasat sem. Az a pénz akkor kerül ki a gazdaságba legközelebb, ha az illető felfordul, vagy ha a csalók megszerzik a bankkártya adatait.

Erről jut eszembe!
Soha sehol nem olvasni arról, hogy elfogtak volna ilyen banki csalót. Ezek szerintem banki alkalmazottak. Unokázós csalókat már fogtak meg, de ezeket soha. Akkor, amikor az univerzum peremére ellátunk a távcsöveinkkel, és szuper kütyük állnak rendelkezésre minden téren, bekamerázva az egész világ, és nem tudják elfogni ezeket a banki csalókat?!?!?!
Nem is akarják talán?
Jó az, ha kimegy a gazdaságba az a töménytelen pénz, igaz?!

Diorella Queen 2024.09.18. 07:41:11

@Ma született bálvány: Én minden hírt olvasok, amit a hírkeresőben megírnak.
Mindent.
A legapróbbat is.

Ma született bálvány 2024.09.18. 07:50:19

@Diorella Queen: Ezt most nem értem.. Tehát nincs is akkora nyomor? Mert 5-600 ft nyugdíj az nem éppen córesz.

Amugy pedig az a pénz már 5 perc múlva kinn van a gazdaságban, mert a bank hiteleket nyújt, Vagy éppen befekteti, ha erre adzs megbízást. A banki csalók egy része nyilván banki alkalmazott de jelentős részük külsős. Elfogni az előbbieket elég könnyű, tekintve, hogy a banki szoftverek naplóznak minden hozzáférést, sőt, automatikuson jelzik az illetéktelen kisérleteket. Ugyanez érvényes a bankkártyák esetében is. Algoritmusok figyelik a vásárlásokat és elég jól kiszűrik a visszaéléseket. A leggyengébb láncszem pont az ember. Ha hozzáférést adsz az adataidhoz, nincs sok eszköz a védelem számára. Utólag meg nehéz a határokon átívelő tranzakciókat visszacsinálni. A gyors banki rendszerek hátulütője ez.

Amúgy pontosan miért is blogolsz???

Diorella Queen 2024.09.18. 07:53:26

@Ma született bálvány: Ezt most nem értem.. Tehát nincs is akkora nyomor? Mert 5-600 ft nyugdíj az nem éppen córesz.

A nyugdíj+ a teljes állású munkabér összege nagyrészt ennyi.

Azoknak a nyugdíjasoknak, akik még tudnak dolgozni, nincs nyomor.
A többinek nyilván van .Aki nem tud dolgozni semmit, annak nyomor van.

És a 40-től 65 évig terjedő nem nyugdíjas munkavállalóknak is nyomor van.
Sehol nem keresi meg a 300 nettókat sem.

Diorella Queen 2024.09.18. 07:55:36

@Diorella Queen: Amúgy pontosan miért is blogolsz???

Hogy tájékoztassam a nagyérdeműt az általános közhangulatról, a sok embert érintő problémákról, vagy veszélyekről.

Ma született bálvány 2024.09.18. 08:02:51

@Diorella Queen: Ja!!! Ez jó! Magad is tájékozatlan vagy, összefüggéseket nem látsz, nem vagy képes makrofolyamatokat értékelni, de tájékoztatsz :)

Az általános közhangulatból is csak a saját mikrokörnyezeted hangulatát érzékeled és véled érteni, ha másból nem, hát abból láthatnád, hogy 14 éve vastagon megnyer minden OGY választást a fidesz..

Ma született bálvány 2024.09.18. 08:05:41

@Diorella Queen: Mondjuk inkább így: tájékoztatod a veled egy buborékban élő max 100 embert a buborékotokban uralkodó hangulatról. Ami persze fontos és az interperszonális interakciók szükségesek a társadalom kohéziójának szempontjából.. de amúgy mi haszna van? Kiadod a mérged, együtt szidjátok a rendszert.... és?

Muad.dib 2024.09.18. 10:20:36

@Ma született bálvány: hontandris te még mindig itt baszod a rezet? Menj be az ötbe dolgozz meg a propagandista pénzedért.

s 2024.09.18. 11:10:15

@Ma született bálvány: A világon két rossz dolog van. Az egyik az USA, a másik pedig Oroszország. Ha választanom kell,

s 2024.09.18. 11:12:40

@Ma született bálvány: és nagyon úgy áll a helyzet, hogy kell, akkor inkább legyen az USA. Még mindig az a kisebbik rossz, az emberek szívesebben élnek egy olyan rendszerben, mint putyinéban.

s 2024.09.18. 11:43:30

@Diorella Queen: Aki ebből a blogból tájékozódik, az annyit is ér. Ezeket, amiket ide írkálsz egy komoly kormányzatnak nemhogy most kellene látnia, de tudnia kellett volna tizenöt évvel ezelőtt, hogy amit csinálnak, az ide fog vezetni. Teljesen felesleges minden, ami betű. Sztrájkolni kell, mert egyedül a kényszer az, amit komolyan vesznek. Abból ért mindenki.

s 2024.09.18. 11:47:12

@Ma született bálvány: "az üzletmenet döccenőmentes"
És hát ki vannak bélelve kormányzati pénzzel. Hoppácska. Aki a magyar tőzsdét komolyan veszi, az annyit is ér. A szerencsejátékosok, persze. De ez nekik aprópénz.

s 2024.09.18. 11:52:15

@Diorella Queen: Az államadósságot is finanszírozni kell valamiből. A párnaciha az valójában állampapír. A gecinagymárton azt nem tudja, hogy inkább áfabevétel legyen, vagy lakossági államadósság finanszírozás. Valaki szóljon már neki, hogy ennyi pénzünk minekünk nincsen. Vagy ez, vagy az, márton, márton, hogy basznám telipe a csempe szájadat.

s 2024.09.18. 12:02:14

@Ma született bálvány: "Vagy éppen befekteti, ha erre adzs megbízást."
Aha. Ahhoz hitelfelvevő is kell ám, baszkikám. Most az a helyzet, hogy a bankok tele vannak pénzzel, mint nyikolaj tetűvel, a kamatok lefelé mennek, összhangban a FED és az EKB, valamint a régiós jegybankok kamatpolitikájával, aztán a pénz mégsem kell. Ki érti ezt? Mondjuk én sejtem, mi lehet a baj. A vállalkozók nem bíznak abban, hogy bárki is megveszi a szarjaikat. Továbbá ott van a kiszámíthatatlan magyar fiskális politika. Rosszabb, mint a kommunizmusban: 'Ami a tied, az az enyém is, és ami az enyém, ahhoz neked már semmi közöd.' Lásd még: A közpénz elveszítette közpénz jellegét. Tudod mit? Akkor basszad szájba anyádat lóhátról és nekifutásból.

s 2024.09.18. 12:09:09

@Ma született bálvány: Tegnapelőtt esett. Tegnap is esett. Ma is esik.
Konklúzió: Holnap is esni fog.
Ez természetesen hibás, de majd rádöbbentek.

Ma született bálvány 2024.09.18. 13:17:45

@s: Ja, tudom, te azt választod, aki inkább azt választod, aki odáig merészkedik, hogy tökrevágja a gazdaságod, csak hogy az érdekei ne sérüljenek, aki lehallgatja a legnagyobb európai szövetségesét, aki felrobbantja az energetikád gerincét adó gázvezetéket, aki rádkényszeríti a lényegesen drágább gázát, aki elmebeteg ideológiákkal kisérletezik... és végül azt, aki idegen, ellenséges kultúraa képviselőit zúdítja rád és kényszerít, hogy befogadd őket, amikor ez hosszabb távon egyértelműen a megsemmisülésedhez vezet.

Most erre mit mondjak??? Hogy ha ennyire szereted őket, mi a faszért nem vagy ott és hagysz minket békén a nyomorunkban?

"Ahhoz hitelfelvevő is kell ám, baszkikám."
Értékpapírokról hallottál már? Tudod, amihez a MIFID tesztet is ki kell töltened. Attól, hogy Európában recesszió van, azért vannak részei a világnak ahol a gazdaság fellendülőben van. Persze, hogy a hazai szektor nem vesz fel olyan mértékben hiteleket, mint azelőtt, de ugye feltűnt, hogy a szomszédban háború zajlik, ami akár eszkalálódhat is és mellé a német gazdaság is omladozóban van. Erről nem tehet a kormány, és ha az USA faszát szopnánk, akkor sem lenne olcsó a gáz, nem lenne kőolaj és persze nem kereskedhetnénk egy hatalmas piaccal. Ugyan már.. húzd ki a fejed a seggedből.

" Továbbá ott van a kiszámíthatatlan magyar fiskális politika. Rosszabb, mint a kommunizmusban: 'Ami a tied, az az enyém is, és ami az enyém, ahhoz neked már semmi közöd.' Lásd még: A közpénz elveszítette közpénz jellegét. Tudod mit? Akkor basszad szájba anyádat lóhátról és nekifutásból."

:))))) Befeszültél, nyuszifül! Bevág a tanga?

Felmondtad az összes ostoba ballibsi toposzt, de se füle, se farka. Rosszabb, mint a kommunizmusban???? Hol volt itt kommunizmus? Ha alapvető fogalmakkal nem vagy tisztában, akkor inkább olvasgass, tájékozódj, tanulj, mielőtt észosztásba kezdesz!

A szoci haverjaid a rendszerváltás után szépen kiárusították a nyugati haverjaidnak az országot, az jó volt, ugye? Amikor a MÁV Cargo elveszítette állami tulajdon jellegét, amikor az energetikai szektort vitték a németek, a gázt a franciák és az olaszok (meg a németek) az jó fisklis politika volt, az tetszett!

SiralmaS vagy, barátom, egy üres fejű hőbörgő, aki csak papagájként mantrázza mindazt, amit a 444, a telex, meg az atv beleborít a tátott szádba.

"egnapelőtt esett. Tegnap is esett. Ma is esik.
Konklúzió: Holnap is esni fog.
Ez természetesen hibás, de majd rádöbbentek."

:))) Tizensok éven át rádöbbentetek? Nem! Akkor ne csodálkozzatok, ha külföldi segítséggel sem lesztek képesek a hatalmat átvenni 2026-ban. Orbán több lépéssel jár előttetek, ideje lenne visszavenni az arcotokból.

Egyébként én hol írtam, hogy holnap is esni fog? Nem tudjuk.. a valószínűsége egyelőre elég magas... A pártlistás mandátumok száma csak egy komponense a parlamenti mandátumoknak.. a nagyobbik az egyéni választókörzetekből jön ;)

s 2024.09.18. 13:25:29

@Ma született bálvány: "aki lehallgatja a legnagyobb európai szövetségesét, aki felrobbantja az energetikád gerincét adó gázvezetéket, aki rádkényszeríti a lényegesen drágább gázát"

Van ugye ez. Ezzel szemben ott van a polóniumos tea, a novicsokos alsógatya, a magasabb emeletről való kirepülés. Úgy tűnik, te már döntöttél, és hát én is. Mi evvel a gond? Sosem mondtam, hogy az én választásom jó. Csak annyit mondtam, hogy jobb, mint a tied.

God Harald 2024.09.18. 15:01:42

@s: vajon a chemtrail az USA bűne?
Neked nem jött be a szovjet Marshall-program?:)

gigabursch 2024.09.18. 17:02:39

@s:
A jobb nem mindig jobb a jónál.

Jól kell választani és ne jobban.

s 2024.09.18. 17:22:58

@gigabursch: Érdekes fejtegetés. Ha ez korábban is igaz lett volna (nem volt az), akkor orbán sosem kerül hatalomra 2010 -ben. Jól látod, akkor helye volt. Ott és akkor. Egy rettenetesen nagy lapot játszott el kurva szarul. Minden volt pedig. Pénz, befektetői bizalom, az új szisztéma reménye a régi posvány után. Ennyi maradt mára. Semmi. Elszigeteltség, úttévesztés, lerohadó teljesítmény, a bizalom minden szintű elvesztése. Elképzelhetőnek tartottad volna, hogy korábban egy alakulta (Tisza) ennyire eredményes legyen orbánnal szemben? Ez nem tünet. Ez maga a betegség.

Neytiri1 2024.09.18. 17:43:52

@Ma született bálvány: úgy érzem, hogy szimpatizálsz az orbán KÓRmánnyal.
Nekem számtalan bugyuta kérdésem van, amikor csinálnak valamit és én szőkenő nem értem, hogy ennek miért kéne örülni, mert az unokabátyámon kívül nem ismerek fideszrajongót, de tőle nem merem megkérdezni, mert elküld a fenébe, annyira szereti őket, szóval... örülök, hogy jöttél te és akkor tőled lehet kérdezni.
Ez miért jó nekem, miért nem baj nekem, miért fogadjam el felhördülés nélkül, és miért lehetséges a megvalósulása?
forbes.hu/uzlet/lazar-ner-kastely-erdo/
Bár talán te írtad, hogy kiválasztod, hogy kivel vagy hajlandó beszélgetni, örülnék, ha nem úgy döntenél, hogy velem nem, vagyis hogy nekem nem válaszolsz a bugyuta kérdéseimre, ha lehet majd máskor is feltennék, mert érteni szeretném (tényleg), hogy miért jó ez, miért lehet szeretni ezeket a döntéseket, és úgy, hogy ne az legyen a válasz, hogy bezzeggyurcsány.
Köszönöm.

Ma született bálvány 2024.09.18. 18:15:19

@s: "Ezzel szemben ott van a polóniumos tea, a novicsokos alsógatya, a magasabb emeletről való kirepülés. "

Ja, meg ott van az, hogy meghalhatsz az autódban a parkolóban, ha véletlenül szóvá teszed a Boeing berkeiben zajló disznóságokat . Ja... bocs, ez nem Moszkvában volt...

Vagy eltunhetsz egy tavoli kontinensen levo titkoszszolgalatok felugyelte titkos börtönben ahol kínvallatnak. Ja, ez sem Moszkva..

Komolyabbnak gondoltalak. Az USA is eltakarítja azokat, akik a kormány akaratával, érdekeivel szembe mernek fordulni, még akkor is, ha az illető azelőtt amerikai elnök volt.
(tudom, magányos merénylő, idegállapot, )

s 2024.09.18. 18:38:40

@Ma született bálvány: Nem ez dönt. A többségnek jobb az amerikai rendszer. A többségnek meg rossz az orosz rendszer. Ez dönt. A mennyiség dönt. Egyébként minden hatalom megcsinálja a maga gennyes ügyeit, mert különben nem lenne fenntatható a rendszer. Tehát, hogy egészen világos legyek, Amerika azért csinálja a maga gázos ügyeit, hogy ne legyen Oroszország. Mert akkor azokat a gázos ügyeket kellene csinálnia, ráadásul a többségnek rosszabb lenne.

Ma született bálvány 2024.09.18. 18:46:34

@Neytiri1: Uramistn!!! Jéééézus mária!

7835 négyzetméter!!! erdőt 1.5 millió semmit sem érő forintért vásárolt meg. Az 783500 négyzetdeciméter erdő és csak 1.5 millió forint. 78350000 négyzetcentiméter erdő, emberek! Pedig lehet, hogy az 2 milliót is megért volna!

Na, de vígasztaljon minket, hogy a MÁV Cargo-t az "állam rossz gazada" címszóval legalább 102 milliárdért adták el, meg hát a vasutasok is kaptak 5 milliárdot, mert az nekik jár.. és a Geuronet is behúzott az osztrákoktól 6.6 millió euró sikerdíjat.

Bogárkám.. leszarom én, hogy Lázár a hozzávetőleges átlagár alatt, 2.2 millió helyett csak 1.5 millióért vesz egy zsebkendőnyi erdőt.

Hogy miért? Hát menj el német nagyvárosokba, menj el Párizsba, Marseillesbe, vagy elég, ha csak Bécsig mész... meg fogod érteni (ha közben késelnek meg) hogy milyen kockázata van a jelenlegi kormányt lecserélnünk a globalista politikai erőknek felesküdött ellenzékiekből állóra. Csak tudod, amíg Lázár erdője, földje.. "kastélya" itt van, ezen a földön és akár vissza is lehet tőle perelni, addig a homoki niggereket meg a bezsákolt macáikat többé nem teszed ki innen és csak idő kérdése, hogy ők rakjanak hidegre téged..

Hát így. Láss tovább az orrodnál, elég lapos, talán menni fog.

Ma született bálvány 2024.09.18. 18:52:40

@s: " Tehát, hogy egészen világos legyek, Amerika azért csinálja a maga gázos ügyeit, hogy ne legyen Oroszország."

ROTFL.. De hát közben nem lesz Németország sem, nem lesz Európa sem, Ukrajna már most sincs, de ha így haladunk, mi sem leszünk.
De legalább a szomszéd tehene sem biztos, hogy túléli.

A baj az, hogy beszűkült, csőlátású vagy. Amerikából csak azt látod meg, ami tetszik.. meg amit a filmeken mutatnak. Persze, Amerika a lehetőségek hazája, az ígéret földje.

De ne legyenek illúzióid, te ott is az lennél, ami itt vagy. Mert különben ott lennél. ;)

Persze meglehet, hogy a Phillyben, a Kensington Ave.-n zombiskodnál a kilátástalan életkörülményeid elől menekülve.

Neytiri1 2024.09.18. 19:10:41

@Ma született bálvány: a lényeg az, hogy van egy jogszabály, amit megváltoztatnak lázár kedvéért. Nem a pénz, és a föld értéke.
És ez csak egy darab példa.
Én arra lettem volna kíváncsi, hogy egy orbánt szerető mit szól ahhoz, amikor egy orbánember kedvéért megváltoztatnak egy szabályt, és jónak tartja-e.

Nem megyek sehová. Itt élek. Egyetértek orbán migránspolitikájával, bár nem hiszem hogy azért harcol ellenük, hogy én biztonságba legyek.

Vissza lehet perelni? Na látod, én ebben nem hiszek. Bárki legyen orbánék után.
Meg fogják oldani, vagy már van rá tervük, nem hülyék, hogy egy kormányváltás őket olyan helyzetbe hozza, hogy földönfutók legyenek.

A kérdésem az volt, hogy mi az elfogadható magyarázat arra, hogy megváltoztatnak egy jogszabályt, miért fogadjam ezt el teljes nyugalommal, anélkül, hogy örüljek neki, hogy ők vannak kormányon, mert egyébként "nigger raknának hidegre".

De lehet, hogy az a kérdésemre a válasz a fidesztől, hogy örüljetek, hogy mi csak a vagyonotokat lopjuk el hihetelen sebességre kapcsolva, mert különben az életeteket vennék el a bevándorlók, és mégiscsak jobb az, amit mi csinálunk, hiszen élhettek?

Én elhiszem, hogy okos vagy, tájékozott, értelmes ember, de ehhez jó, ha jár egy kis önmérséklet és normális kommunikációs stílus.
Az orrom egyébként nem lapos, hanem szép, formás, Anyukámtól örököltem.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2024.09.18. 19:24:07

Akkor jártunk volna jól ha putriból nem kapott volna Soros söztöndíjat Vitya, akkor lehetne szobafestő, vagy a Kisz-es haverjaival alapítottak volna egy bandát amivel fellépnek a Táncdalfesztiválon.
Az hogy az USA-ban már szinte nincs középosztály mert kurvára megdrágult minden, és nincs pénze az embereknek lakhatásra, vagy ha egy balesetből kifolyólag a felírt gyógyszerek okán drogos lesz, de ez a legkisebb gond, mert ha nincs munka nem fizeted a jelzálogot mert mindenki a hitelkártyával a zsebében él túl az USA-ban, hónapok kérdése és elveszted a házadat.
Erópában a migri kérdés természetesen odabaszik, ezt senki se, Németország, Svádek, Angolok, Franciák, Írek, Belgák beszopódtak sajnos.....de ez minket hogyan is értint ???
A legcsóróbb országba egy migri se akar letelepedni, egyedül a kínaiak jönnek, de őket küldi a kínai kormány, le ven dealelve, itt pécsen is egyre több a kiínai csaj, lehet sok a diák köztük, de sztem már néhány család befészkelte magát, nőnek is ki a kínai üzletek a földből.
Az a nagy büdös helyzet hogy ez minket nem ránt ki a szarból, hogy máshol is szar van.
Attól nem lesz erősebb a forint, hogy a franciáknál több a niga mint afrikában.
15 év kormányzás alatt kellett volna abból a picsasok EU-s pénzbről felvirágoztatni az országot, vagy legalább a Lengyelek életszínvonalára felhúzni, de a főni úgy felkúrta magát Gyurcsányon hogy eldöntötte ha törik ha szakad nem lesz jópofizás, most kirabolják az országot, törvényt írnak rá hogy térvényes legyen és kuss paraszt.
Az USA-ban AlCaponét adócsalás miatt baszták be Alcatrazba, ott megbasznak ha az adóval nem számolsz el, Vitya a telefingott suzukijával, meg a 3 milliós megtakarításával 3000 év börtönt kapna kb, és teljes vagyon elkobzás, Tiborczka se lubickolt volna, Lölö se gazdagodott volna meg olyan gyorsan mint aki feltalálta a rák ellenszerét.
A kolumbiai drogkartelek is kérik a receptet, mert túl sok a meló, és rizikós a szállítás, egyszerűbb lenne néhány év alatt multimiliomossá válni Vitya spanjaként.

Ma született bálvány 2024.09.18. 19:24:58

@Neytiri1: Az orrodat illetően bevallom, hogy tippeltem és elismerem, ha tévedtem.

"De lehet, hogy az a kérdésemre a válasz a fidesztől, hogy örüljetek, hogy mi csak a vagyonotokat lopjuk el hihetelen sebességre kapcsolva, mert különben az életeteket vennék el a bevándorlók, és mégiscsak jobb az, amit mi csinálunk, hiszen élhettek?"

Ha a nagymamám sárga lett volna, cuki áramszedővel és csilingelt volna a kereszteződésben, akkor ő lett volna a 4-6-os!

A gondolatkísérleteddel szemben mit látunk valójában? Az átlagos magyar "földönfutók" vagyona növekedett, ha másként nem, a megtakarításokon keresztül. Ha csak saját magamat nézem, ez akkor is egyértelmű és semmi jelét nem látom, hogy Lázár, vagy Orbán el akarnál lopni.
Persze tudom, a Zooorbán nem minket akar megvédeni a muszlimoktól és a bantu niggerektől, hanem Ráhelt, meg a vejkót.. de rábaszott, mert ami nekik jó, az nekem sem rossz!
Hát erről ennyit.

De meghallgatom szívesen, ha elmondod, hogy tőled személyesen mit lopott el a Csutivajda!

Ma született bálvány 2024.09.18. 19:29:51

@szociál: Látom beütött a kannás/rivotril kombó.. De mit akartál mondani??? A cigányozáson felül.

A "Zeurópa legcsóróbb országa vagyunk" toposzt meg talán a Háromlépcsősben sikerrel előadhatod, de ha kimozdulnál Pécsről és a saját szemeddel látnál világot, talán kicsit lenyugodnál. Persze, ha te statisztika ember vagy, kötelező szarul érezned magad, ám ha a valóságban élsz és van egy átlagosan jól fizető munkád, meglehet, hogy végül csak jobban érezhetnéd magad.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2024.09.18. 19:30:10

@szociál:
jav : néha lefagy az oldal írás közben és logikai bukfencet generál ha nem veszem észre

Erópában a migri kérdés természetesen odabaszik, ezt senki se TAGADJA, Németország, Svédek, Angolok, Franciák, Írek, Belgák beszopódtak sajnos.....de ez minket hogyan is értint ???

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2024.09.18. 19:38:34

@Ma született bálvány:
A tanárokat és a nővéreket minek tartod, utcaseprőknek ?
Ők nem érdemelnek meg rendes bért ?
Mindenki IT-s legyen ?
Akkor ki a tököm fog megműteni ha a dokinak kilóg a bele mert nincs elég szabadnapja kipihenni magát orvoshiány miatt ?
Minden doki menjen el magánszektorba ?
Mondjuk megtehetnék mert minden állampolgárnak minimum 23 milliós a megtakarítása, simán mehetne magánklinikára a polgi.
Az hogy jól fizető állásod legyen jó oktatás kell, nem ez a poroszos rendeszer amiben tanár sincs elég, úgy hogy mindenkiből szakmunkást akar a Vitya úgy kurvára nem virágozna fel a gazdaság, az építőipar bedőlt, baszhatják a kőművesek, ezeknek mint mond Vitya majd lesz munka, holnaptól mindenki házat akar építtetni mert felvették a CSOK-ot.
Ilyen alapanyag árak mellett meg is éri építkezni, kb a triplája lett mindennek.
Szóval ha jól fizetős állás kéne akkor kikellene termelni azt a generációt akinek van esze és azoknak majd jó lesz a fizujuk.

Neytiri1 2024.09.18. 19:50:50

@Ma született bálvány: miért gondoltad, hogy lapos az orrom? Négernek gondoltál?

Mivel nem válaszoltál a kérdésemre (most sem) gondoltam próbálok az általad leírt húdejóhogyorbánvanígynincsenekniggerekazországban magyarázat után az általam kitalált lehetőségbe kapaszkodni.

Ez a ki lett volna ha gondolat már elég elcsépelt és ódivatú. Szerintem.

Az emberek jó részének nincs megtakarítása. Ez emberek jó részének nem a ksh által kiadott átlagfizetés a keresete. Ha mégis így gondolod, akkor az a te gondolatod.
index.hu/gazdasag/2024/09/13/atlagkereset-munkaber-ksh-fizetes-ber/
De saját példákat is tudok.

Mit lopott? Az adómat viszi rendesen, amiért nem azt kapom, amit elvárnék. Az emberek magánnyugdíját. A lélegeztetőgépek árát az adómból, holott egyértelmű volt, hogy nincs is annyi ember, aki használhatja. Az adóm jó részét olyanra használja, amit én nem akarok irodaházak, reptér, vodafone, stadionok, stb) az állami vagyon szétadogatását a nerlovagoknak, egyháznak, balásygyula és társai pénzelése, csak azért, hogy őket dicsőitse, a jövőm eladósítása kínának, és még lehetne sorolni, de mégha kevésnek tartod, akkor sem fogok ezen most így hirtelen többet gondolkodni.
Most éppen kurva sok pénz megy a levesbe, amit növelnek a napi egymillió euróval, el sem tudom képzelni, hogy ez milyen hatással lesz ránk.
privatbankar.hu/cikkek/nemzetkozi/bejelentette-brusszel-hogy-elkezdi-a-200-millios-birsag-levonasat-magyarorszagtol.html

Nos, én nem azért szedtem össze a bátorságomat téged kérdezni, hogy én magyarázkodjak, hanem azért, hogy tőled kapjak választ, hogy elfogadható-e a jogszabály módosítás, hogy lázár megkapjon a kastélya köré egy erdőt.
És még lett volna más is, de látva, hogy lekezelő vagy, és nem is válaszolsz, csak fideszmódra visszafordítod a kérdést és elterelesz, így elengedem ezt, mert kurvára utálom ezt a vitamódszert, és nem is visz értelmes beszélgetés felé és nekem sem időm sem kedvem az ilyen beszélgetésre, mert nem érdekel, nem ad semmilyen több tudást nekem, ami miatt indítottam.
Azt hittem, hogy több van benned.

Ma született bálvány 2024.09.18. 21:00:25

@Neytiri1: "miért gondoltad, hogy lapos az orrom? Négernek gondoltál?"

Igen, nyilván ennyire hülye vagyok... Nézz már az avatarodra!.. Ehh...

"Most éppen kurva sok pénz megy a levesbe, amit növelnek a napi egymillió euróval, el sem tudom képzelni, hogy ez milyen hatással lesz ránk."

Ez is a Zorbán hibája, nyilván! Mert nem térdel le a brüsszeli akaratnak... Na, most kapaszkodj meg, ha megnyitjuk a határokat úgy, ahogyan ezek szeretnék, akkor nem napi egy millió euró, de egy nagyságrenddel több megy a levesbe, aztán apránként minden, az egész ország.
És igen, levonják.. mert így tudják "elkönyvelni" azt a pénzt, amit elloptak tőlünk, az országtól. De ez cseppet sem zavar téged, mert ha a libbsi lop, ha a libbsi írja át a törvényt, vagy hivatkozik nem létező kitételekre, az helyes, ha a Lázár vehet egy 0.8 hektáros erdőt, akkor oda lesz az ország, mint a dalocskában a beveretlen patkószeg miatt.
Rázod mint fox a lábtörlőt, piszlicsáré problémát próbálsz rendszerszintű gondként bemutatni, mert valódi érveid nincsenek. Gondolom még hatszor felteszed a kérdést és nyammogsz rajta, hogy nem kapod meg a neked tetsző választ.. pedig már megválaszoltam.
Egyébként meg nem ismerjük a téma minden aspektusát, se te, se én, de a cikket író ember sem feltétlenül, de te már ítéletet hoztál.

A stadionozáskor felröhögtem... iszonyat lassan dolgozzátok fel az ingereket.. így soha nem is lesztek képesek egészében látni a világot, csak a fekete-fehér monoszkópot bámuljátok 14 éve.

"A jövőm eladósítása Kínának"
Ne röhögtess már... Hát kinek szeretnél eladósodni, bogaram? Az amerkai zsidók adósának jobb szeretsz lenni?
Azt tudtad, hogy Magyarország jobbára a saját állampolgárai felé van eladósodva és sokkal kisebb mértékben a külföld felé, mint volt anno 2010-ben?
Hogy az Orbánék által szétlopott Magyarország nemzeti vagyona jelentősen nőtt?

"Az emberek jó részének nincs megtakarítása."
Nagyobb részének meg van. Olyanoknak is, akiknek 2010 előtt csak adósságuk volt.

"2023-ban 3 millió 189 ezer ember dolgozott teljes munkaidőben. Közülük bruttó 250 ezer forintot vagy annál kevesebbet majdnem 300 ezren kerestek (299 813 fő), és pontosan ennyien kerestek bruttó 1 millió forint fölött is"

Tehát a tíz százalék szarul keres, tíz százalék meg mondjuk úgy, hogy jól. Nahát. Adjunk mindenkinek egymilliós nettót! Csak a Petire kell szavazz, aztán lesheted!

Mintha minap itt lett volna nyavalygás arról, hogy mennyi a banki átverés, lehúzás, milliós pénzek kicsalása nyugdíjasoktól :))) Aki nyugdíjasként milliókat tart bankban, de amúgy hülye és átbasszák, az milyen mukakörben dolgozhatott előtte? Biztos nem egyetemi tanszékvezető volt..

De nem kell, hogy gondolkodj, naponta írd le újra a kérdésed, te ezzel teszel a Haza felemelkedéséért

"Már 1261 napja nem tudjuk, szabad-e jogszabályt módosítani 0.8hektár erdő miatt"

Neytiri1 2024.09.18. 21:06:08

@Ma született bálvány: akkor te egy maszületett bálvány külsejével élsz?
Hűha.
A többi írásod nem érdekel.
Olyan wombi típus vagy, és abból elég volt akkor.

Ma született bálvány 2024.09.18. 21:07:39

@szociál: Fizess európai eü járulékokat és rögtön lesz európai bérük!

"Erópában a migri kérdés természetesen odabaszik, ezt senki se TAGADJA, Németország, Svédek, Angolok, Franciák, Írek, Belgák beszopódtak sajnos.....de ez minket hogyan is értint ???"

Úgy, hogy többek között emiatt szopatnak minket. Mert nem adunk teret ennek, nem akarunk az EU niggerdepójává válni. Mert PRECEDENST TEREMTETTÜNK. Képes vagy felfogni?

"Akkor ki a tököm fog megműteni ha a dokinak kilóg a bele mert nincs elég szabadnapja kipihenni magát orvoshiány miatt ?"

Valójában lényegesen több orvos dolgozik ma idehaza, mint 2010-ben. Utoljára Ferikéék zártak be kórházakat, építettek le az EÜ-ben és az oktatásban.

A családomban akad pár orvos, elég közelről látom a témát. Persze azt is, hogy a duzzogásnak nem a túlterheltség az oka, hanem a hálapénz megvonása.
Mielőtt megszületett a törvény, egy jó nevű sebész, nőgyógyász, kardiológus HAVI 8-20 milliót is zsebretett a fizetése mellé. Többet, mint egy német orvos fizetése. Szerinted??? Hogyan lehetne ezt pótolni? Miből?
Ugyan már..

Ma született bálvány 2024.09.18. 21:09:40

@Neytiri1: Mi az a wombi? Ja, amúgy ne is érdekeljen, a valóság mindig zavaró, ha a bubidban mindig neked van igazad!

(azt látom, hogy a humorérzéked korrelál a szűklátókörűségeddel)

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2024.09.18. 21:48:29

@Neytiri1:
Gyanús, Wombat legalább vitt bele egy kis poént, de ez csak süketel.

Neytiri1 2024.09.18. 22:15:22

@szociál: akkoriban regisztrált, amikor wombi eltűnt (nem pontosan!
Humorral azért próbálkozik.
És látod, hogy nekem is azt rója fel, hogy nincs, vagyis hiánya is van.
Ugyanolyan megrögzött módon imádja fideszt és képes ezt nyomni két-három posztnál is nagyjából egyszerre.
Nem képes engedni, sőt ha valaki elengedi, azt sem tűri.
Lekezelő és öntelt.
És kihátrál a kérdésekből, ellenben másnak puffog ugyanezért.
És ő képes volt olyannak is nekimenni a fideszért, akivel egyébként aránylag jóban volt, vagyis ha a fideszről és orbánról van szó, akkor nincs barátság, ismerősség, jó viszony.
Tudod: www.youtube.com/watch?v=x70fvmpVyGU
:)
De ha nem ő, akkor is olyan, és így az én érdeklődésemet el is veszítette.

Lorrh 2024.09.18. 22:44:59

@Neytiri1: basszus most hogy mondod!!!! nagyon illik rá a stilusa, ilyen gyökér fideszseggú volt. És pont ez volt a mantrája hogy mindenki béna - örajta kivül.

s 2024.09.18. 23:56:17

@Ma született bálvány: "De ne legyenek illúzióid, te ott is az lennél, ami itt vagy."
Köszi. Jó ezt hallani, hogy ott is menne legalább annyira a szekér, mint itt. Nem vágyom oda egyébként. Ha akartam volna, simán kint lehetnék. Nem akarom. Azt akarom, hogy ez a balfasz kormány ne legyen Magyarországon. Az egyéni életkörülményeimnek ehhez semmi köze, megvan mindenem, ami kell.

s 2024.09.19. 00:14:34

@Neytiri1: "tőled kapjak választ, hogy elfogadható-e a jogszabály módosítás, hogy lázár megkapjon a kastélya köré egy erdőt"
Persze. Azért, mert most ők vannak hatalmon. Amikor majd valaki megfojtja egy zongorahúrral, az is természetes lesz. Mert akkor meg mások lesznek hatalmon.

s 2024.09.19. 00:24:11

@Ma született bálvány: wombika egy régi fidesz harcos volt. Annyira komolyan vette a szituációt, hogy szinte jobb volt, mint egy rogán fényreklám. Aztán megbaszódott szegény, elérte az ilyenek végzete, akik nem látnak ki a befőttes üvegből. Akkor rászakadt a valóság, és elkussolt. Olyan lehetett, mint novákkatica, vagy a vargajucus.

s 2024.09.19. 00:27:11

@Neytiri1: Szerintem nem ő az. Az én nickem egy fosszília. Szeretem, ha tudják ki vagyok, és nem kell találgatni.

s 2024.09.19. 01:29:14

@Ma született bálvány: "az atv beleborít a tátott szádba"
Az atv nem a ti szarotok? Az index mondjuk az. Diplomás origó. Az a sültkrumploknak van, de rájöttetek, hogy kellene valami föntebbről is. A huthgerivel mi a rosseb lett? A tepsi srácoknak (pestis rácok) úgy lett vége, mintha soha nem is lett volna. Elég sok mindent be kellett dobni, hogy bárki elhiggye azt a sok faszságot, amivel etetnétek a népeket. Csakhát azok meg bemennek a boltba, és ott kb. vége is van mindennek.

God Harald 2024.09.19. 01:34:44

@Lorrh: milyen szépen egymásnak estek itt a népek!:) De én ezzel most nem tudok azonosulni. Itt most szeretet van, gasztronómia, finom borok, tüzes koktélok fülledt szakmaiság!:)))

God Harald 2024.09.19. 01:36:18

@s: prosti srácok lesz az! De amúgy degeneráltak leginkább.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2024.09.19. 05:58:38

@Neytiri1:
:)
Klasszikus, Wombat megjön és berúgja az ajtót , nem lehet megunni :)

Ma született bálvány 2024.09.19. 07:00:21

@s: :))) Hát hogyne, te itt szeretsz szenvedni. Na, mesélj, ki-mi lennél ott, a szabad világban?
A képességeid alapján egy közepes nulla, eladósodva, a kórházi számlákra gyűjtögetve.

Neked itt a legjobb, csak te ezt még nem ismerted fel.

Ma született bálvány 2024.09.19. 07:05:50

@Neytiri1: Elvesztettem az érdeklődésedet???? Ne mááár! Mi lesz így velem? De mi lesz veletek, ha 2026-ban is a jelenlegi rezsim győz? Még négy évre a homokba dugjátok a fejeteket, hogy a valóság ne fájjon? Meddig bírjátok még? Amúgy meg hagyjuk a fideszt..

Arról mesélj, hogy mit látsz magyar Péterben? Gondolom nő vagy.. te ilyen emberben bízol? Rábíznád a jövődet? A feszes nacija elbűvölt? Vagy szereted, ha kemény kézzel fognak és néha csattog a nadrágszíj? Vagy jó ivócimborának gondolod?

Ma született bálvány 2024.09.19. 07:19:33

@s: Én azt látom ha vásárolni megyek, hogy nyugdíjasok is telepakolt kocsikkal manővereznek a gondolák között és tele a parkoló. Látom, hogy a gazdaság zsugorodik, érzem a saját vállalkozásomon is, de az elmúlt tizenpár év alatt felhalmoztam akkora tartalékot, hogy egyelőre nincsenek rossz álmaim. De közben látom azt is és képes vagyok felfogni, hogy mindez legkevésbé Orbán hibája.A magyar gazdaság kicsi, beágyazódott az EU, főleg a németek gazdaságába. Ez történelmi kényszerpálya, talán előbb kellett volna a kelettel bratyizni. De hát azt is látjuk, hogy az meg az USA dominálta brüsszeli adminisztrációnak nem tetszik.
A Talgo példája is tökéletesen mutatja, hogy mennyire nem akar nekünk semmi jót a Nyugat, hogy nekik a szabad piac csak annyit tesz, hogy ők bármit megvehetnek nálunk, amire rámutatnak..és néha be is zárhatják azt, szélnek eresztve az embereket.
Nekik csak piac, munkaerő piac és brain drain célpont vagyunk.
A szocik kiszolgálták ezen igényeiket, a Tiszás szélhámosok is erre készülnek. Hát köszönöm, de nem, akkor inkább vegyen Lázár még 0.8 hektár erdőt és Orbán legyen elszigetelődve.
Meg kellene próbálni összeszedni a maradék eszed és hosszabb időtávon, összefüggések mentén értelmezni a múltat, jelent, s jövendőt. Aztán rájönnél, hogy Orbán a lejobb rossz, ami jelenleg számunkra adatott.
A komcsi álmaidat meg felejtsd el. Nem lesz soha egyenlőség, mert sehol sincs, még É-Koreában se..és lesznek európai szinten, stabil egzisztenciában élők nos és lesznek olyanok, akik reménytelenül lecsúszottak, akik a saját képességeik csekély voltának köszönhetik ezt, ők majd szidni fogják a rendszert és mindenkit hibáztatnak ezért. Alkalmazkodási képességek hiányában sajnos többre ne is számíts.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2024.09.19. 07:21:38

@Ma született bálvány:
Vak komondor ismerős ? Csak hogy a családon belüli erőszakot emlegessük :)
Meg hogy a főni nejét is párszor el kellett látni, mert ő is átesett egy vak komondoron.
Disznóvágás is menő, attól férfi valaki hogy hurkát eszik sertézzsírral, és addig pálinkázik míg véletlenül ki nem üti az asszony fogát.
Most van biztos kézben a jövő, pohos testű koleszterinkirály vezér kell nekünk aki mindenkit az esztergapad mögé állítana, ott lesznek igazi Karikó Katalinok, majd az esztergagép mögött feltalálják a rák ellenszerét, de kiváló rendszergazdák is lehetnének belőlük.
2026-ban mindenki kint lesz az utcán ha megint ez a fasz nyer, mert addigra kurvára elszabadul az infláció, adóterhetket is megnövelik adócsökkentés címén, szóval az is kifog menni az utcára aki eddig csak a picsáján ült és pislogott.
Mert ezt a választást csak elcsalni lehet, ahogy eddig is tették, már most egál a helyzet a felmérések szerint, még 2 év és ez bőven nőni fog a Tiszának, persze ha addig nem iszik meg egy polóniumos teát, mert Vlagyimirre lehet számítani, de valamit valamiért, ennek is meg lesz az ára.

Ma született bálvány 2024.09.19. 08:02:59

@szociál: Jajistenem... nálad 2010-ben megállt az idő. Tudjuk! Orbán (is) veri az asszonyt, pedofilokkal bulizik és Grazban kezelik. Ja és a bodyshaming, az nagyon fontos!

Egyszerű lélek vagy, primitív öszönlény, akit a gyűlölete determinál. Szar élet lehet ez, cimbora!

De 2026 áprilisáig még van remény, ringasd csak magad az álmaidba, Orbán BIZTOSAN megbukik, ahogyan megbukik minden holdtölte utáni kedden és ha mégesem, akkor majd 160 hivatásos tüntető tüntikézik egy kicsit és megbuktatja szerdán.

Ne zavarjon, hogy a valóság sokadjára cáfolja meg a meglátásaidat. Ti minden négy éveben ezen túráztatjátok magatok: "Na, majd most, most mi jövünk! " :)))))

Mázli, hogy egy 51%-os kormánytöbbséghez elegendő választónak kicsit több sütnivalója van, mint nektek és lát.. előre.

Neytiri1 2024.09.19. 08:43:47

@Lorrh: ha ő, ha nem, ugyanolyan stílus és úthenger módszer és állandó személyeskedés.
De legalább pörög a blog és bárki beszállhat a körhintába, neki mindenkinek és mindenre van válasza, éljen a fidesz, nincs jobb náluk, akkorse. :)

Neytiri1 2024.09.19. 08:53:11

@szociál: "Szoci te ... mondata" és az, hogy azzal foglalkozik, hogy mi a foglalkozásom (régen is mindig ez foglalkoztatatta, hogy mi a munkám), és ez a letarolós, mindenhez mindenhol hozzászólása, és a stílusa, a számonkéréseivel teletűzdelt szövegei már bennem megerősíti a gyanút.
De ez jó, hiszen te szeretted és neked hiányzott, hát....lehet, hogy megkaptad. :)

Ma született bálvány 2024.09.19. 08:59:53

@Neytiri1: Nektek mindenki fideszes, aki gondolkodik és ezek szerint minden fideszes wombi is egyben. A kérdéseimet pediglen a kommentjeid indukálják, nem kell mindjárt oroszokat látni a spájzban, ha valaki egy magától értetődő kérdést tesz fel neked. Légy büszke és válaszolj!

Ha itt valaki személyeskedik, az éppen S és szoci.. ők is wombik? Ja, hogy a kettős mérce.. az más! A buborék szent és sérthetetlen!

"a három millió wombi országa vagyunka!"

Biztosan van jobb a fidesznél!!! Te azt is tudod kik azok! Elmesélnéd? Hadd örüljünk! Csak aztán próbáld megindokolni is, hogy miért gondolod így.

Lorrh 2024.09.19. 09:30:15

@Ma született bálvány: a stilusod tökéletesen passzol a wombira. Te vagy az!
És innentől nincs több kérdésem.

Ma született bálvány 2024.09.19. 09:33:17

@Lorrh: Ha ez javítja a mentális kondíciódat, hívhatsz akár boldogságos ifiasszonynak is!

Nem vagyok "wombi" de igyekszem felnőni a feladathoz, amennyiben ez annyit jelent, hogy rámutatok arra, mekkora filter bubble az, amiben éltek.

"Hogy ki a "wombi" az mi döntjük el!"

Neytiri1 2024.09.19. 09:38:41

@Lorrh: "Az nem megy, hogy mindig Állam Bácsitól várjuk a megoldást."
Ezt is mindig ő mondta. :D
Édespofa most is négy poszton osztja a lehengerlő gondolatait, reggel 7 óta, fel kell kötnie a gatyát annak,aki vitatkozni akar vele. :)

Lorrh 2024.09.19. 09:56:52

@Neytiri1: meg pont ezt a buborékos dolgot is mindig tolta. Lebukott wazze.

Neytiri1 2024.09.19. 10:04:33

@Lorrh: meg a "na mesélj" -el kezdődő számonkérései.
És már Győr említése is megérkezett.

Lorrh 2024.09.19. 10:19:03

@Neytiri1: vajon hogy élte túl az eltelt éveket hogy nem okádott napi ezer kommentet szerteszét a blogokon?
Pedig azt hittem van élet az agyhalál után is. és kigyógyult ebből a függőségből.

Neytiri1 2024.09.19. 10:27:02

@Lorrh: négy év némaság robban most ki rajta, hagyni kell szegényt. :)
Én ezt a kitartó fideszorbán imádatott csodálom, hogy ennyi év és ennyi szar húzásuk után is ugyanúgy begerjed, amikor védeni kell imádottjait. Még mindig tökéletesnek tartja őket, pedig annyi szart csináltak azóta, és beköszöntött hozzánk a kínai kín is, és a totális elszigetelődés, de ő még mindig rajongó és mindenben csak a jót látja, amit kitalálnak.

s 2024.09.19. 10:38:18

@Ma született bálvány: Nagyjából ugyanaz lennék, mint itt. Ott is meglenne mindenem, ami kell, mert szeretem a kényelmes életvitelt. Neked biztos kurva szar ezt hallani, mert eleve úgy gondolod, hogy aki idelátogat az egy kibaszott lúzer. Pedig dehogy. Egy kormányzat sikerét nem a saját életkörülményeimen mérem. Ha te igen, akkor mentálisan éretlen vagy, és ezt feltételezed másokról is. Nem függ a jólétem az éppen aktuális hatalomtól, ezt próbáld felfogni. Viszont látom azt a rombolást, amit a társadalomban ez a mostani alakulat véghezvisz. Ebből a szempontból persze nyilván negatívan hat a közérzetemre mindaz, ami itt folyik. Szerintem nem az a megoldás, hogy húzzak el a faszba máshová. Ezt az országot szeretném jobb állapotban látni, mert itt élek.

s 2024.09.19. 10:58:24

@Ma született bálvány: "A komcsi álmaidat meg felejtsd el."
Jó fej vagy. Én, és az én komcsi álmaim. Szerintem semmit nem értettél meg abból, amit eddig leírtam. Elmondom: a legnagyobb kommer maga orbán. A 60 -as években szocializált, segghülye, füle több, mint foga parasztok népvezére. Olyan Hruscsov szerű kései képződmény. Az ország nagy részének ilyen figura kell, mert nekik valóban komcsi álmaik vannak.
Én városi patkány vagyok. Az a fajta, akit ezzel az 'apu megold mindent, te ne törődj semmivel' szöveggel nem nagyon lehet meghatni. Ha ilyen lennék, akkor valóban egy lecsúszott szardarab lennék mára. De nem. Túléltem ezt-azt. Mára elég jó passzban vagyok, és a fő problémám nem az orbánékkal, hogy nem élek elég jól, mivel elég jól élek. A gond az, amit ezzel az országgal tesznek, úgy a közbeszéd, az általános gyakorlatok, más emberek kezelése, stb . . . terén. Te egy elrettentő példa vagy számomra, aki nem igazán lát ki a fejéből. Neked jó, és ebből azt következteted, hogy minden jó. Én más vagyok. Nekem szintén jó, de látom a problémákat. Próbálj meg elvonatkoztatni a saját anyagi helyzetedtől. Ha nekem sikerült, neked is menni fog. Ha mégsem, akkor ez volt az a szint, amit már nem voltál képes átugrani.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2024.09.19. 11:05:37

@Ma született bálvány:
Bodyshamingről beszélsz míg a fidesz konkrétan karaktergyilkosságokat követ el mióta kormányon van :)
Nálatok undorítóbb plakátkampányt egész európában nem látni, ráadásul non stop nem csak mikor kampány van, a világ összes beadózott forintját ezekre költitek, ha az egészségügyre ment volna már mindenki Svájcban érezné magát, 3 féle menü lenne a korházi koszt, ingyenes internet, tv, masszázs.
Annyira bevagytok szarva a Tiszától, hogy azt hiszitek át tudtok téríteni minket :))
Övcsatos MP, aki veri a nejét, érdekes módon arról nincs bizonyíték, de arról volt hogy a neje verte MP-t :))

s 2024.09.19. 11:05:56

@Ma született bálvány: "hívhatsz akár boldogságos ifiasszonynak is"
Miért gondoltad, hogy nőként képzel el? Mert nő vagy? Furcsa.

s 2024.09.19. 11:09:25

@Neytiri1: @Lorrh: A kérdés ezek után már csak az, hogy hol rejtőzködött eddig? Egyébként megváltoztatom a véleményemet. A beírásai alapján valószínűbb, hogy ő wombika, mint az hogy nem ő az.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2024.09.19. 11:14:38

@Neytiri1:
a "szalmabáb" is wombat szövege volt.

Wombi engedd el, tudjuk hogy te vagy :)
Most visszavehetsz a tempóból, beszélj inkább filmekről :)

Lorrh 2024.09.19. 11:26:26

@szociál: meg a szexről is jókat irt, hogyan csinálják partiban férjével meg a csajával. Az tetszett. Olyan fasság politizálnia.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2024.09.19. 11:31:15

@Lorrh:
:))
Azt a grófot is hogy széoltotta, Szőkéékkel ezen röhögtünk, Wombikának voltak jó pillanatai, nem volt ennyire seggfej a tempója :)
Szóval wombat, gyere vissza a régi nickel és onnan komolyan mondom normálisabban állok hozzád :)

Neytiri1 2024.09.19. 11:35:52

@szociál: meg az ellehetmenni szöveg is mindenkinek, mint megoldás, ha ez nem tetszik.
Ismerőssel a viták is meghittebbek, talán elismeri, hogy ő az, hiszen nincs abban semmi szégyen, egy klasszis a maga nemében. :)

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2024.09.19. 11:37:53

@Neytiri1:
persze hogy ő, be is rúgta az ajtót rendesen :))
Kroki még azt is tudja hogy néz ki, állítólag Wombatka hasonlít a Texas énekesére.....(dugnám) :))

Neytiri1 2024.09.19. 11:38:17

@s: :) Lehet, hogy mostanában unatkozott kicsit és berúgta az ajtót. :)

Neytiri1 2024.09.19. 11:39:25

@szociál: ezt ő írta egyszer itt, Diónál, amikor szóba került hogy hogy néz ki.
Nekem elég jó a memóriám, főleg egy ilyen erős egyéniség megnyilvánulásainál.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2024.09.19. 11:42:26

@Neytiri1:
akkor onnan emlékezett anno kroki, őt is régen láttam

Már csak az a Báthory gróf vagy mi a tökömnek hívták hiányzik :)
Hogy pörögne a blog , Dionak kiégne a szeme mire végezne az összes hsz-al :)

Neytiri1 2024.09.19. 11:48:39

@szociál: és aztán ha bele is belecsíp, akkor jön a kitiltás, majd visszaengedés. :D

s 2024.09.19. 11:52:57

@Neytiri1: El volt foglalva mással. Aztán szóltak a központból, hogy kellene az erősítés, mert árad a Tisza. Bese atyánál meg nem volt annyi homokzsák . . . ha érted, hogyan gondolom.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2024.09.19. 11:59:01

@Neytiri1: @s:
Nem lepődnék meg ha több megafonos megjelenne erősítésként, mert ez csak nem járja hogy itt mindenki Tisza fan :)
Én örülnék ha wombat felvállalná hogy ő az, kellemesen eltudnánk diskurálni, és végre nem csak politikáról, wombi osztotta az észt másban is, csak az arcából vegyen vissza kicsit :)
Dioka is hányszor felqrtma magát és törölt minden posztot :))

Neytiri1 2024.09.19. 12:03:04

@s: @szociál: milyen sok szép, közös élményemlékünk van, kérem szépen, ami kibuggyan egy rég látott harcostól. :)))

s 2024.09.19. 12:09:03

@szociál: "Én örülnék ha wombat felvállalná hogy ő az"
Elég, ha mi tudjuk. Azon gondolkozom, miért történik mindez. Az kézenfekvő, hogy valaki elfelejti a régen használt nickjének a jelszavát, és csinál egy újat. Viszont akkor is utalhat rá, ha akar, (pl.: egykor wombi). Az is lehet, hogy mindezt nem teszi. De vajon miért tagad, amikor pedig sokan ráismernek. Érthetetlen, főként annak fényében, hogy a beállítódása nem változott lényegesen. Valami rejtély van a háttérben.

God Harald 2024.09.19. 12:11:22

@s: Beseország mindenkié! De csak fóliázva…

Neytiri1 2024.09.19. 12:22:38

@s: a rejtély annyi, hogy valaki nem akar a régiként megjelenni, mert az már egy "pecsét".

Tiszta lappal indít.
Csak a stílust, a sokat használt szavakat és kifejezéseket figyelni kellene ilyenkor, hogy ne használja az ember,, vagy ha direkt használja, akkor kíváncsi, hogy mikor "bukik le".

De ő nem szereti, ha elemzik, meg azt, hogy mit miért csinál, meg igazából mindegy is.
Kérdés jelen pillanatban az, hogy mikor jelenik meg a reggeli letarolás után és megmondja-e, hogy igen, ő az, főleg azért, mert igazából nem jelent hátrányt neki, sőt...
olvashatta, hogy mit szeretnek benne és hogy jó, hogy itt van.

A virtuális világ pedig lehetőséget ad erre (több nick).
Én azért is tudom megérteni, mert nekem is volt más nickem, most is van, mert egy helyről ki van tiltva a Neytiri1, viszont van amikor jó beszélgetés van, és kotnyeleskedek, vagy kérdezek, mert én szeretek kérdezni, és szeretem, ha választ kapok rá, illetve a Subbán annak idején valahogy úgy éreztem, hogy Neytiri nem illik oda, aztán már nem.

Én úgy látom, hogy sokféle az az érzés és viselkedési mód, ahogy az emberek használják ezt a világot, és ha ez bizonyos keretek között történik, hát miért ne.

s 2024.09.19. 12:38:47

@Neytiri1: Igen, megértem az ilyen hozzáállást is. Engemet is kitiltottak pár helyről, de azokat a blogokat nem olvastam, később meg is szűntek. Úgy kezelem a nickemet, mintha magam volnék. Ha kitiltanak egy klubból, nem lopakodok vissza álruhában, hogy megnézzem, miket mondanak rólam. A virtuális tér sokak számára azt jelenti, hogy bármit tehetnek, mert másnap már másként lesznek ugyanott. Annyit megőrzök a saját magam védelmében, hogy a nickemet nem kötöm össze a valódi, fizikai lényemmel. Pár dolgot tudnak itt rólam, de ez túl kevés ahhoz, hogy ne lehetnék végül is akárki. Csábító lenne persze feltárni ezt-azt, amikor olyan vádak röpködnek, amilyenek szoktak. Ilyenkor az ember visszafogja magát, és nem mond semmit, mert jobb ezeket a dolgokat inkább veszni hagyni.

Neytiri1 2024.09.19. 12:45:13

@s: olyanért lettem kitiltva, ami nem azért történt, mert bántottam embereket, hanem mert saját beszélgetést folytattam valakivel és ez zavarta őket.
Volt, hogy nem tudtam belépni jelszóval ebbe a nickbe, ezért csináltam egy másikat 111-el, ezzel a képpel. Sok ok lehet arra, hogy valaki több nicket használ.
Én engedékeny vagyok ezzel (ezért is csináltam), addig, amíg egy nicket nem arra használnak, hogy bántsanak valakit folyamatosan, rászálljanak, stb.
Azt gondolom, hogy a magunkról adott információt erősen meg kell gondolni. Visszaélnek vele, illetve biztos vagyok, hogy őrültek is jelen vannak, és azok kiszámíthatatlanok.

Diorella Queen 2024.09.19. 13:02:33

@s: Itt a Wombat?
Hol?
Nem akarom kitiltani, senki nincs kitiltva és nem is lesz!

Diorella Queen 2024.09.19. 13:05:21

Nem érek nagyon rá olvasgatni.
Meg kell festnem az Új Ádámot , GWM változatban

Diorella Queen 2024.09.19. 13:06:27

Viccen kívül!
Új Ádámot tényleg szeretném lekopizni, De még az sem olyan egyszerű!:D

Diorella Queen 2024.09.19. 13:12:28

@szociál: Wombat jó bőr volt!
Dugnám! :D
Egy tüskés sodrófával. :))

Diorella Queen 2024.09.19. 13:20:48

@s: Engemet is kitiltottak pár helyről, de azokat a blogokat nem olvastam, később meg is szűntek...

Egyszer valamikor régen visszaolvastalak, hát rájuk rúgtad az ajtót rendesen és már tudhatnád, hogy vannak ebben az országban ilyen kis viráglelkű túlérzékeny folyton pityergős emberek, mint a Zámbó Krisztike is pl.
Végig bőgte az Ázsia expresszt .

s 2024.09.19. 13:58:47

@Ma született bálvány: @Diorella Queen: Állítólag ő az. Sok érv szó emellett és csak kevés ellene.

s 2024.09.19. 14:03:15

@Diorella Queen: "Egyszer valamikor régen visszaolvastalak"
Megtisztelsz. Valamikor verbális testőrödnek fogadtál fel, és elvállaltam a munkát. Itt vagyok azóta is, szolgálatára, Mylady.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2024.09.19. 14:29:16

@Neytiri1:
De régen voltam subbás bmg, Dirty Dettit személyesen ismerem, őt még a subba előttről, van két gyereke kint él németbe, kurvajó csaj :)
@Diorella Queen: @s:
Látod most hogy kiderült Wombika az, csendben pislog.
Csináljon egy új nicket new wombat névvel és kezdjük a haverkodást újból :))

Neytiri1 2024.09.19. 15:40:00

@szociál: én csak 2016 júniustól. Nagyon jó hely volt, sokféle emberrel. Kár, hogy szétszéledt a társaság, és az, hogy szó nélkül elhagyták a gazdái. Érthetetlen, hogy semmi elköszönés, vagy jelzés, csak nem jelent meg több poszt. De legalább nem törölték, így vissza lehet menni bármeddig és újra olvasni, ha valakinek arra van kedve. :)

s 2024.09.19. 16:08:06

index.hu/belfold/2024/09/19/bese-gergo-megafon-influenszer-kepzes-plebanos/

Ez a besegergő gyerek nem aprózta el a tehetségét. Megáldott mindent, ami szembejött vele. Bár ez voltaképpen már egy átokkal is felér. Gondolta egy áráért kettőt, az simán belefér. Meg van az is, hogy az egyik kezével ad, a másikkal elvesz.
"nyilván a keresztyén hitből fakadó üzenetek direkt-indirekt átadása"
Keresztyén. Érted, bazdmeg? K e r e s z t y é n. A kedvencem egyébként a műfajból:
'Ne bűneinket nézd, hanem hitünk nagyságát.'
Én orbán helyében kurva gyorsan elhagynám ezek után a Karmelitát, mert aki oda eddig bement, az vagy leszopott valakit, vagy leszopták. Plusz pontért mindkettő.

Diorella Queen 2024.09.19. 16:17:24

@s: Az a baj ezekkel a pedofil papokkal, hogy elveszik a hívőktől a hitüket is.
Annyira aberráltak. A keresztények meg kiábrándulnak a fenébe, az egész egyházból.
süti beállítások módosítása