Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

közéleti-tudományos-politikai-művészeti-fantázia platform

Idegbaj.blog.hu

Idegbaj.blog.hu

A kormány túlment minden határon

2024. július 30. - Diorella Queen

A hétköznapi ember, ha akarja, ha nem, akkor is az arcába kapja minden honnan a szart és minden egyes nap. Ez a mennyiség már kezd túlmenni minden létező határon.

Csak a negatív híreket hallani a kormány felől. Már minden EU-s országgal hadban állnak, folyamatosan megy a köpködés. Ez a Szíjjártó is, amilyen tanult ember, annyira nem tud viselkedni. Lehet hogy bölcsebb lenne időnként egy sokkal békésebb hangnemet megütni más országok képviselőivel. Nem kéne folyton visszaugatni valami szerinte nagyon szellemeset, ám de annál sértőbbet. Jobb lenne a saját véleményeket valahogy visszanyelni. Magyarország nem arrogáns, csak a benne lévő nagy arcú politikusok azok. És nem tudnak viselkedni.

Épp ma láttam egy közös képet valamelyik nagy magyar fideszes politikus , valamelyik másik ország miniszterelnökével találkozott. A vállára tette a kezét, mintegy átölelve a másik ország képviselőjét. Nem csak rohadt mód lealázó, de behatol egy másik ember személyes terébe. Valahol oktatni kellene már ( főleg az idősebb politikusokat ) ezekre a dolgokra. Nem mászunk bele mások személyes terébe. Nem csókolózunk szájra mint a régi szép időkben. Egy intelligens nyugati politikus nem csinál ilyet. Nem ölelget, nem csókolgat és ha lop, nem arcoskodik mellette. Továbbá nem henceg semmi szarral, főleg olyannal, amiért nem ő maga küzdött és dolgozott meg. De ezt az utolsót talán be is tartják nagyrészt. Nincs henci, csak luxusjacht.

Ezek lennének az alapok.

Az outfitt is hagy nagyon sok kivetnivalót maga után, az egész kormány részéről. De ez egy másik poszt lenne.

Innen üzenem a kormánynak, most már túl sok ez az évek óta tartó negatív szar hírözön. Kezdődött a Coviddal, aminek jó részét szarul kezelték és szakértelem nélkül. Sikerült is hazavágni egy rakás munkahelyet és a gazdaság nagy részét. Aztán sikerült az évszázad legszarabb befektetését megcsinálni ezekkel az akumulátor és autógyárakkal. És még nincs vége. Ami a háborút illeti, van egy olyan érzésem, hogy megint a fasz szarabbik végén állunk, mint ahogy tettük a történelem során annyiszor. Persze a nagyhatalmi játszmák esetében sosem lehet tudni, hol lenne a jó oldal. De mivel a nyugati világhoz vagyunk közelebb és vágyunk arra hogy elérjük mi is azt a színvonalat, ( és ne csak azok, akik a húsos fazék közelében vannak ) így természetesnek kellene hogy legyen az, hogy hozzájuk kívánunk közeledni. Helyette mi történik?

Teljes eltávolodás mindentől, amit nyugati világ képvisel. Komolyan kicsi Kínát akar a magyar kormány országunkból kreálni?  Bár elnézve az újraiparosítás után egyből el is kezdték az újranépesítést is a filippínó munkavállalókkal. Tehát Kína terjeszkedik és befészkelte magát az EU kellős közepébe. Ha Hongkong lesz az egész országból, akkor a fene bánja, de ugyan azzal a politikai berendezéssel kérném  ! És nem a diktatúrák összes szarával!

Szóval a gazdaság újra padlót fogott , nem kicsit, hanem nagyon. Hiába a kínai hitel, hiába a sok intő jelzés, Szíjjártónál és Viktornál is sokkal okosabb emberektől. Ha nem olvasom a híreket, akkor is érzem hogy mennyire kiszippantották a lakosság zsebéből az összes pénzt. Olyannyira nincs itt már pénze a polgárok nagyon nagy részének, hogy lassan Ghána színvonalánál is lejjebb vagyunk valójában. Itt Európa kellős közepén, van egy kurva nagy fekete lyuk. Ahol ha az emberek a belüket kidolgozzák, akkor sem fog telleni hónap végén még egy használt lyukas zoknira sem. Ahol egyszerre van jelen az eget verő infláció, és a befingott gazdaság teljes csődje.

Támadt egy ötletem!

Ez az egész ország a közgazdasági paradoxon és akkora elbaszódás, hogy fenomenális iskolapéldája lehetne az egész világnak! Érdemes lenne idecsődíteni a világ összes közgazdász tanulóját és szociológusát, ennek a súlyos esetnek a tanulmányozására. Utóbbiak a lakosságot tanulmányozhatnák, hogy a bánatos picsába képesek még életben maradni egyáltalán és mi a lófasz amiért még bejárnak  a fizetés nélküli munkahelyeikre?!?!?!

A bejegyzés trackback címe:

https://idegbaj.blog.hu/api/trackback/id/tr7518457253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Diorella Queen 2024.08.09. 15:16:04

Hónapról hónapra élünk.
Folyamatosan keresem a lehetőségeket belföldön és külföldön egyaránt.

Diorella Queen 2024.08.09. 15:18:02

@gigabursch: @Lorrh: Tudomásom szerint a jelenlévők egyikének sincsenek napi szintű anyagi gondjai a férfiak közül.
Nem értem a hőbölgéseteket igazán.
Lennétek inkább nők, majd megtudnátok milyen is az élet valójában!

gigabursch 2024.08.09. 18:39:10

@Diorella Queen:
Nana!
Azok, akik annyi €/$-ral a zsebükben mászkálnak határról határra, amit te soha nem fogtál a kezedben évtizednyi munkával, akik fegyveresen csatangolnak a határok körzetében, azok nem menekülnek, hanem azokat szervezetten küldik.
Ezek közül sajnálatra méltó ritkább, mint a fehér holló.
Ezek mind muszlim hordák, (hangsúlyozom: MIND!), ugyanazzal a céllal, hogy Európában teljes felforgatás legyen, mert belülről nem sikerül teljesen megoldani, mert annyi önvédelmi képesség még van.
A háttérről meg lehet ezer konteót mondani és kb mind igaz.

Amúgy erősen fiatalabb vagyok, mint az általad vázolt korhatár, de ez lényegtelen.

S itt nem a humánum a kérdés, hanem a saját immunreakciód.

S igen, mégis van humánum: Ha a honvédeink altatóval lövik őket, akkor mégse úgy megy haza, hogy öltem, hanem úgy hogy esélyt adtam a hülyének, hogy visszaforduljon.

gigabursch 2024.08.09. 18:40:08

@Diorella Queen:
Hidd el, megvannak bőven a nehézségeim három gyerekes apukaként a család fenntartásában.

gigabursch 2024.08.09. 18:49:51

@Diorella Queen:

Egyáltalán nem vagy egyedi eset. S ebben az a legszörnyűbb, hogy iszonyatos mennyiségű ember van, aki naponta a taposómalomban tipródik, felemésztődik.
A napokban esett be hozzám ez a cikk:
www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7226533656780017665/

Tanulságos. A kommentekben is sok infó van, mert sokan megégették magukat. Én is.

Lorrh 2024.08.09. 21:32:56

@Diorella Queen: én voltam nő! csak átoperáltattam magam mert jobb pasinak lenni. Legalább a fasz jobbik végén vagyok.

Lorrh 2024.08.09. 21:38:20

@gigabursch: örökéletben multinál dolgoztam, de mondjuk nem ilyen szar loholós marketinges munkakörben az igaz. És nem is tapasztaltam olyat mint amit leirnak. Pont a magyar cégekkel van rossz tapasztalatom a sok simlizés meg feketén fizet azt se időben dolgok miatt.

s 2024.08.09. 22:36:05

@Lorrh: Ez az! Aki a multit rühelli, az menjen egy kkv -hoz. Ott majd megtanulja, hogy a multi még mindig a kisebbik rossz. Mert a világ proletárjai (baszod, egy multi elég sok helyen van, tehát sokféle népek dolgoznak neki) már kiharcolták nagyrészt azt, amiről itt még álmodni sem mernek. Bolíviában egy nem korrekt vezető könnyen egy toronyház alapzatában találja magát fejjel lefelé bebetonozva. Erre odafigyelnek máshol is. Hiába, az életösztön nagy úr.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2024.08.11. 06:35:08

@gigabursch:
A dagadt cigónak nem stadionokat kellett volna építeni hanem börtönöket, de sajnos a foci a hobbija.
Pedig most nem rinyálna helyszűkéről, és akkor nem kellene haza engedni több mint 2000 embercsempészt, és a többi cigány rokonát akik napi szinten szerepelnek a hírekben.
Angliában már az sem lenne megoldás hogy csak a nőket és a gyerekekekt engedjék be, mert ezt a késelést is egy 15 éves követte el gyerekek ellen, amint felmerül hogy radikalizálva lett terror szervezetek álltal már is megvonni minden segélyt a családtól, és azonnali hatállyal kibaszni őket egy sátortáborba törökországba, vagy vissza afrikába.
Kurva nagy szarban lesz európa ha engedik ezeknek a térhódítást, az nem járja hogy lakóövezetek no go zónák, hogy a rendőrség se mer bemenni.
Ezek drogfutárok és zsebesek lesznek, rengeteg banda van angliában vagy svédben, ezek nem fognak pizzafutárkodni, vannak csoportok akik a robogókra szakosodtak, konkrétan lekapják a srácot a motorról meg se várják hogy letegye valahol.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2024.08.11. 06:41:18

@Lorrh:
elég ha több a tesztoszteron a szervezetedben máris van esélyed olimpiát nyerni :)
Végre helyre állt a rend, ne hogy már ne bokszoljon férfi a nők között, azt hiszik elég egy mosoly és megkapják az aranyérmet ?
Dolgozzanak meg érte mint a konyhába :P
Imádtam ezt a párizsi olimpiát a megnyitóval, a szaros szajnába úszással, a női ökölvívós fiú döntőjével.

Lorrh 2024.08.11. 09:20:00

@szociál: épp 18 éves lett, ruandai szülőknek már angliában felnőtt, hivatalosan is brit állampolgár gyerekéről van szó.
Sosem az első generációs bevándorlókkal van baj. Azok még meghúzzák magukat. De az ő gyerekeik már teljes jogú állampolgárok, de fel vannak háborodva miért nem élnek úgy mint a windsori grófok. és azért hogy nevelkedett ez a gyerek hogy kisgyerekekt képes késsel meggyilkolni. Egész horror.
Anglia már elveszett egyébként, annyi bevándorló van. De ők ezt érdemlik hogy többszáz évig kizsákmányolták a gyarmataikat és irtották az ottani embereket. angolok, franciák, spanyolok ... történelmi bűneik vannak a népirtásokban.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2024.08.12. 14:08:10

@Lorrh:
" Jelenlegi helyzet: Ma az Egyesült Királyság bevándorlási rendszere szigorúan szabályozott, és nem biztosít alanyi jogon belépést sem az indiai, sem más nemzetközösségi állampolgároknak. Indiából, Pakisztánból, Bangladesből és más volt gyarmati országokból érkező bevándorlóknak ugyanazokat a szabályokat kell követniük, mint más országok állampolgárainak, beleértve a munkavállalási vízumokat, családi újraegyesítési programokat vagy tanulói vízumokat. "
Nem elég hogy ezek jönnek pluszba jönnek afrikából is és közelkeletről, teljesen beszopta Anglia.

Franciáknál a gyarmatos Észak-Afrikából, például Algériából, Marokkóból, Tunéziából....pluszba a menekültek, nézed a Ligue 1-et és nem látsz fehér embert a pályán.

Olasz gyarmatok: Olaszország viszonylag kevés gyarmattal rendelkezett, amelyek közé tartozott Líbia, Eritrea, Szomália, Etiópia és néhány kisebb terület. Ezek a gyarmatok a 20. század közepén nyerték el függetlenségüket.

Bevándorlás a gyarmatokból: A második világháború után és a gyarmatok függetlensége után az Olaszországba irányuló bevándorlás korlátozott volt, és a volt gyarmatokból érkezők száma viszonylag alacsony maradt, összehasonlítva más európai országokkal, például Franciaországgal vagy az Egyesült Királysággal.
Viszont őket a menekült áradat szopatta meg, köszi Merkel, ez a picsa ránk szabadított mindenkit.
Németeknél is kuss van, ha kinyitod a szádat rasszista vagy, jár a menekülteknek a lakás és a juttatás, és az is jár hogy zaklathatnak nőket, nem jár érte semmi, így kell elfogadni.
Merkel nem tudta kiheverni azt amit Hitler tett ezért, meg akarta mutatni ők nem nácik hanem multikultik, és ezzel ők is lecopták a lónak a facát :)

Lorrh 2024.08.13. 12:23:22

@szociál: ismerősöm férjhez ment angol pasihoz. A nő megkapta rögtön az UK zöldkártyát, de a kislánya (előző férjétől) nem kata meg és nem is fogja. A brexit óta semmilyne EUs országból érkező kiskorú nem kaphat letelepedést UK-ban amennyiben szülője vagy bármi nagykorú rokona él az anyaországban.
Tehát tudnak ők keménykedni.
De akkor hogy is került hozzájuk a nagyon sok pakisztáni és arab ember????

s 2024.08.13. 16:54:26

@Lorrh: "De akkor hogy is került hozzájuk a nagyon sok pakisztáni és arab ember????"
Úgy tudom, hogy oda három sávon lehetett eddig bemenni. Brit, EU, volt nemzetközösségi tag. Ebből az EU kiesett.

Diorella Queen 2024.08.13. 18:34:49

A kínaiakról se feledkezzetek meg ! Jelenlegi autóipari és egyéb válság, pont miattuk van.

s 2024.08.13. 19:02:44

@Diorella Queen: Biztos ez? Ha valakik, hát a kínaiak olcsón dolgoznak. Ők sem nagyon bírnak eladni semmit. Nincs fizetőképes kereslet. Sehol a világon. Egyébként már szinte van minden. Ha kitalálnának valami új cuccot, arra lenne pénz, mert mindenkinek az kellene.

Diorella Queen 2024.08.14. 08:52:31

@s: Ez azért van, mert vannak emberek a világban, akiknél baromi sok pénz halmozódik fel! És ezek ráülnek a pénzükre.Nem csinálnak vele semmit, mert nem nagyon értenek semmihez! Ott van a tetves bankokban a sok rohadt pénz!
Továbbá amíg Magyarország gazdasága nem a belső fogyasztásra épül, addig itt semmi nem lesz, csak rabszolga bér!
Amíg nem tekinti az állam pozitív dolognak a társadalom fogyasztását, addig itt semmi nem lesz!Amíg engedi ezeket a Temut és társait itt garázdálkodni, addig ne várja az állam hogy bárki is adózzon neki. A kínai nem fog. A kör bezárult, gémóver!

Diorella Queen 2024.08.14. 08:54:17

@s: Talán ki kéne derítenie a Starbucksnak, hogy mi a szartól kerül a kurva kávéja 1500 Ft-ba!?

Neytiri1 2024.08.14. 09:13:41

@Diorella Queen: csatlakozom. :)
Eddig soha és ezután sem fogok soha ilyen kávét inni, mert bár megkóstolni meg tudnám, annyit még keresek, de nem vagyok hajlandó ennyit adni egy kávéért. Én így tudom demonstrálni, hogy nevetségesnek tartom ezt az összeget, bármilyen ízű is.

Lorrh 2024.08.14. 09:15:08

@Diorella Queen: szerinem a gazdag embereknél nincsen valódi pénz. Azok olyan banki számlák, tózsdei papirok, részvény értékelések, amik csak papiron mutatnak jól. Nincs mögötte se búza, se ivóvíz, de tiszta levegő, se békés világ fedezet. Nem tudná ezeket a hatalmas összegeket beváltani valódi termékekre. Kénytelen ostoba luxusra elpazarolni mint túlárazott monacoi ingatlan, vagy százméterhosszú yacht, aminek semmi értelme.
Ezek csak faszméregetések.

Azt akarom ezzel mondani, hogy ha holnap az összes multimilliárdos úgy döntene hogy az összes pénzét a világ megsegitésére áldozná, akkor nem lenne mögötte fedezet, nem lenne a pénztől több termék, nyersanyag, se ásvány a világon. Persze gy határig jó lenne nyilván, de aztán hamar eljönne a plafon.
Ha te mondjuk havi tizmillió munkabért kapnál, és a szomszédod is és minden magyar ember, akkor mihez kezdenek ennyi ember ennyi pénzzel? csak papir lenne a kezében de áru, vagy szolgáltatás nem lenne. A milliárdos pék nem fog neked kenyeret sütni. És pult mögé se állna be az eladó akinek a zsebében tizmilla van. Összeomlana a világunk.

Diorella Queen 2024.08.14. 09:42:04

@Lorrh: Nem lehet mindenki milliárdos és ez így van rendjén. De a jelenlegi bérek nem motiválnak senkit arra, hogy 40 fokban kenyeret sütögessenek, vagy szart vakarásszanak, vagy hülye gyerekek garmadát pesztrálgassák!
Nem képes megtalálni az állam az egészséges egyensúlyt ami a béreket illeti!
Segítek!
A tanárnak, a péknek az ágy mellett dolgozó nővérnek, nettó 500 ezret kellene keresnie, amíg az eladónak a takarítónak nettó 350 kellene keresnie, és a parkoló őrnek, a nyugdíj mellett 8 órában dolgozó öregnek nettő 200 ezret kellene keresnie.
De ezek az igények meg sem közelítik a valóságot, ugye?

Diorella Queen 2024.08.14. 09:45:22

@Lorrh: Én már azt nem értem, ki a lófasz fizet itt adót egyáltalán ?
A gazdagék mindenből kihúzzák magukat, a nyugdíjasok nem adóznak a 25 év alatti nem adózik, a rokkant nem adózik egyik sem fizet járulékot semmit. A napi bérrel bejelentett alkalmazottak tömege úgyszintén szart sem fizet, akkor ki a lófasz fizet itt adót és járulékot?
Képtelenek rávenni a gazdagokat és a munkaadókat az adófizetésre.
Hja!
A kkv-kat kinyírták a sok hülye és ostoba fizetnivalóval. Azok sem fizetnek semmit, illetve nem is nagyon van már kkv.
A múlti csak kedvezményeket kap, de semmit nem fizet.
Ezért kell a kínai hitel ennek a buzinak.

Diorella Queen 2024.08.14. 09:48:02

@Neytiri1: Felőlem is nyugodtan csődbe mehet az egész, nem érint meg.
A reptéri illeték emelés sem érint meg. :D
A parkolási díjak emelése sem érint kicsit sem.
Meg még sorolhatnám mennyi minden nem érint , mert alapból nem is futja rá.

Diorella Queen 2024.08.14. 09:49:08

@Lorrh: Hja!
Jut eszembe!
Áfát sem fizetünk, mivel nem tudunk fogyasztani sem ilyen bérekből!

Diorella Queen 2024.08.14. 09:51:56

Engem megbíznának, hát én isten bizony kurva sok pénzt be tudnék szedni gazdagéktól .
Azonnal kivetném a városcsúfítási adót, az összes zárva lévő üzletre!
Aztán mindjárt érdeke lenne kiadni az üzlethelyiségeket.
Tudok olyanról ,hogy már vagy 20 éve zárva van a körtéren és pont leszarja, ő akkor is csak kurv a magas áron adná ki az üzletet. 20 éve le van húzva a rozsdás redőny. Nincs rászorulva kicsit sem arra, hogy kiadja az üzlethelyiséget. az ilyeneket miért nem lehet rohadt módon megadóztatni?

Diorella Queen 2024.08.14. 09:55:40

A szentkirályi ásványvizest sem azért kellett volna büntetni, mert baromságot írt a palackokra, hanem mert környezetszennyező műanyag palackokat terjeszt. Terheli a környezetet a műanyagokkal, na ezért kellett volna büntetni egészen addig, amíg Balogh úrnak eszébe nem jut az a variáció, hogy az ásványvizét visszaváltható üvegben árulja!

Diorella Queen 2024.08.14. 09:57:33

Ott kéne indítani, hogy az egész Józsefvárosi piacot le kéne bontani, az összes Temut és társait azonnal ki kéne tiltani az EU-ból is!

Lorrh 2024.08.14. 10:59:47

@Diorella Queen: nem veszik meg az emberek az ásványvizet ami drágább 100 forintál, a visszaváltás meg borzalmas sok energiába kerül fuvarozni a nehéz és törékeny üres üvegeket. Mert a pet palack nem alkalmas a visszaváltásra.
Eleve az ásványvizet kellene betiltani egy olyan országban ahol tiszta iható a csapviz.

s 2024.08.14. 11:05:05

@Diorella Queen: Nem miattam. Fele ennyiért sem iszom kávét, főleg úgy, hogy fingom sincs mit tettek bele. Szemes pörkölt kávét veszek, megdarálom, és lefőzöm. Látom a kávébabot, tudom, hogy mit iszom.

s 2024.08.14. 11:07:14

@Diorella Queen: "Továbbá amíg Magyarország gazdasága nem a belső fogyasztásra épül"
Már mondtam. Nem épülhet, mert a belső piac kicsi.

s 2024.08.14. 11:14:47

Aki bért emel, az inflációt csinál. Senkinek sem jó.
A bankok a kurva sok pénzt csak kamatra adják, ami fékezi a gazdaságot. Viszont nem tehetnek mást, mert csak a magas kamat képes Magyarországon tartani a külföldi pénzt. A lakosság már nem képes pénzelni az államadósságot. Mattfeladványban van viktor mester. Mind megszopjuk a bucifaszt.

Diorella Queen 2024.08.14. 11:24:18

@s: Aki bért emel, az inflációt csinál...

Ezzel van egy kis problémám !
A béremelés mindig az infláció után szokott bekövetkezni. Tehát nem a béremelés generálja az inflációt. Erre mit mondasz?

gigabursch 2024.08.14. 11:38:16

@Diorella Queen:
Jelentem én fizetem az adót magam és a beosztottam után.
Igazi KKV vagyunk.

ÁFA, SZOCHÓ, KIVA, TB, stb... minden hónapban.
évente HIPA, és egyéb nyalánkságok.

gigabursch 2024.08.14. 11:39:38

@Lorrh:
Big-mega-gróße LÁLYK.

gigabursch 2024.08.14. 11:53:22

@s:
Épülhet, csak ahhoz kell piacvédelem.

Mondok egy példát, bár szerintem már találkoztál vele tőlem.
Alapvetően nem normális dolog, hogy egy agrár országban import élelmiszerek sokaságát fogyasztjuk, ráadásul úgy hogy egy része a gyarmatokról jön be (Made in EU), vagy full ismeretlen módon (ukrán ún. batmen-csirke és az össes GMO mocsok), vagy nagyarányú hamisításon megy át.

Már azt sem tartom normálisnak, hogy Miksolcon szegedi tej, Szegeden Váci tej, Vácott kaposvári tej, Kaposváron győri tej, Győrött meg debreceni tej van az országban.
Erre a furikázásra rászánt energiát önmagában le kell törni.
Ennek eszköze az, hogy termékcsoportok szintjén kell rá kivetni a CO2 hozzájárulást.

Nyilván van termék, ami full unikális (lásd: taiwani csipek, erűművi urán, stb.) és van a másik végpont, amit pl. helyben sütnek.
Ezen értelmezési végpontok között kell megoldani az ilyen jellegű állami pénzbeszedést.
Másrészt a hozzáadott érték kérdésében lesz hatalmas a változás. Kénytelenek lesznek itt nagyértékávé tenni azt, amit kiexportálnak, hogy utána visszaimportálják.

A fenti módon nagyfokú piacvédelmet tudsz végrehajtani.
A CO2-s mutatványban meg az a jó, hogy erre nem lehet ráfogni azt, hogy diszkriminatív lenne, mert itt mindenki 'szuperzöld'.

Nyilván ez kisarkított példa, de aki akar, ért belőle mindent, aki meg nem, az úgyis kötekedni fog.

Szóval aki akar, az talál itt megoldást.
De csak hogyha akar.

gigabursch 2024.08.14. 11:54:37

@Neytiri1:
Még életemben nem ittam kávét. Semmilyet.

s 2024.08.14. 12:28:45

@Diorella Queen: De bizony a béremelés inflációt csinál. Az eladók látják a megnövekedett keresletet és ezért árat emelnek. Alapvető közgazdasági összefüggés. A túlkínálat letöri az árakat, a nagy kereslet pedig növeli.

s 2024.08.14. 12:38:16

@gigabursch: "Alapvetően nem normális dolog, hogy egy agrár országban import élelmiszerek sokaságát fogyasztjuk, ráadásul úgy hogy egy része a gyarmatokról jön be (Made in EU)"
Ennek az az oka, hogy mindenki szeret olcsón vásárolni. Te is. A magyar gazdaság nem hatékony, mindent drágán csinál. A lengyel pedig olcsó. Nekik megéri idehozni a tejet, meg a sajtot, mi még a hazai piacra is olyan drágán termelünk, hogy a lakosság a lófasz pénzéből nem azt vásárolja. A piacvédelem elavult trükk. A vámok 150 éve kimentek a divatból, mert megdrágítják a termékeket, tehát végül is a fogyasztókkal basznak ki.

Diorella Queen 2024.08.14. 18:10:48

Ez a Magyar tuti megnyeri a választásokat.

Diorella Queen 2024.08.14. 18:11:19

Csomagolhatnak a fidesznyikok.

Neytiri1 2024.08.15. 06:08:14

@gigabursch: én mindennap. Szeretem az ízét, ha nem kesernyés és savanyú, de csak tejszínhabbal. Tulajdonképpen nem a kávét szeretem, hanem a tejszínhabos kávét.

Neytiri1 2024.08.15. 06:09:13

@s: már csak az a kérdés, hogy külföldön (nagyjából már minden eu-s országban) a jóval több fizetést hogyan "hozták be", ha az amit írsz mindig igaz és így?

gigabursch 2024.08.15. 08:20:58

@Neytiri1:
Ezen igazán nem veszünk össze.
Számomra már az illata is szag.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2024.08.15. 09:11:43

@Lorrh:
Ezek balfaszok, a brexittel is tökön lőtték magukat, nincs szakember szinte, mert az angol ha meg is csinálja jóval drágábban fogja.
Az építőipar most olyan, mint egy félbehagyott LEGO készlet, mert a lengyel és magyar mesterek nélkül nehéz összerakni a dolgokat. A brit cégek már nem találják olyan könnyen a kézügyességben jeleskedő munkásokat, így néha a projektek csigalassúsággal haladnak, és a költségek úgy szállnak el, mint egy lufi a gyerekzsúron.
Nővér és orvos hiány van, pedig magyar nővér az lenne.....ami nálunk hatványozottan hiányzik.
Ahogy Dio mondja ez a Magyar Péter megbassza a Vityáékat 26-ban, mert bele áll mindenbe ami a magyar embereket érinti, és a legnagyobb gond az egészségügy állapota, és az alacsony bérek.
Semjén azon röhög hogy 38 fokban kellene műteniük az orvosoknak ?
@Diorella Queen:
A Starbucks kávé kicsit olyan, mint a Gucci táska, valaki tényleg azért veszi, mert szereti, más meg azért, mert jól mutat vele a szelfin. Sőt, van, aki úgy gondolja, hogy ha a reggelt nem egy Starbucksos pohárral indítja, akkor aznap már nem is volt igazán produktív!
Van egy kis státusszimbólum jellege is. Ha valaki Starbucksba jár, az nem csak a kávé miatt megy , az is benne van, hogy trendi, globális kávéfogyasztói klub tagjának érezheti magát, ahol a tejeskávé is egy kicsit menőbb, mint máshol.
Sose ittam és nem is fogok, jó nekem a koffeinmentes, vagy kávé helyett egy cola.

Neytiri1 2024.08.15. 09:26:31

@szociál: "Van egy kis státusszimbólum jellege is." Hát így lesz egy valamilyen kávéból ilyen drága kávé, mert a hülye emberek teszik azzá. Szelfivel. Ezt bármilyen más termékkel meg lehet csinálni, ami mögött nincs semmi több, csak a birkák egymást hergelik vele. Jön egy barom influenszer (már eleve nem értem a létezésüket sem, azt pedig, hogy jól elvannak belőle felháborítónak tartom) és csinálja a képeket magáról (esetleg kap érte még pénzt is a kávéstól), ahogy ez a szar van a kezében. Jön a másik, a harmadik, aztán a hétköznapi követő barom és pillanatok alatt státuszszimbólum lesz belőle, amit aztán hétköznapi ember nem ér el, viszont még szar is lesz neki, mert szeretné, csak nincs miből.

Neytiri1 2024.08.15. 09:28:42

@gigabursch: én imádom. Szerintem azért, mert gyerekként is egy olyan illat volt a konyhában, amikor leültek a szülők, vendégek, és olyan meghitt hangulata volt.
Amikor terhes lettem, nagyjából az első pillanattól nem tudtam elviselni a "szagát" sem, egy korty kávét nem ittam a 9 hónap alatt, valószínű nem akarta a gyerek. :)
Aki egyébként szintén kávészerető lett.

Diorella Queen 2024.08.15. 12:05:26

Gyerekként mindig én főztem a kávét anyuéknak és én mentem a boltba cigiért.
Cigizek&kávézok

s 2024.08.15. 12:12:51

@Neytiri1: "a jóval több fizetést hogyan "hozták be""
Úgy, hogy nem hozták be. Kialakult magától, mert akik hatékonyan termelnek, azoknak magasabb lesz a bére, mivel eladják a cuccaikat külföldre. Nincsen szükség mesterséges emelésre, mint nálunk, ahol a kormány a minimálbérrel rohan a megélhetés után, amit a kereskedő zsebre tesz. Egyébként az árak külföldön többnyire magasabbak, mint Magyarországon, mivel itt csak ennyiért lehet bármit eladni. Ha emelik a béreket (adminisztratív úton, tehát nem szerves fejlődés által) a kerekedő azonnal árat emel.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2024.08.15. 14:20:09

@Neytiri1:
Hollywoodi romi filmek is hozzátettek sokat, már vissza jött a szponzor pénz.
Egy sikeres new yorki üzletasszonynak kell a reggeli Starbucks káffé, már az alap hogy ezek otthon nem főznek kávét, pedig gyorsabb lenne otthon lefőzni, termoszba tenni, mint sorba állni a lóhugyért.

@Diorella Queen:
Mi vagyunk az a nemzedék akiket leküldtek mindenért a boltba, volt mikor literes tikettes sörért küldtek el, vittem a csere üvegeket és tikettért adtak hideg új literes sört a sörgyárból, és annak a sörnek tényleg rohadt jó íze volt, nem csak szénsav.

Lorrh 2024.08.15. 16:49:36

@szociál: az az! én is jártam még tikettes sörért anyáméknak. kis fekete műanyag bigyó volt. Szomszédunk a sörgyárban dolgozott és ő üzletelt velük mert juttatásként kapták a munkabér mellé, hogy ne az üzemben rúgjanak be.
Az még szüretlen sör volt.

Neytiri1 2024.08.15. 20:23:25

@szociál: ó, valóban, az amerikai romi filmek, igazad van, azok is hibásak, persze a pénz beszél.
A Szex és New York óta tudja a világ igazából, hogy mi a szösz az a Manolo Blahnik. Például.
eu.savannahs.com/products/hangisi-105-royal-blue-satin-pumps-mb11172s?ranMID=35878&ranEAID=2523611&ransiteID=gcdL_ATRVoE-NZzZzDdJdQ.x9iTp7FgOCw&utm_medium=1528418&utm_source=Lyst+UK%2FEU&src=WSFW18
Ez a szar leárazás nélkül 400.000 Ft. Nevetséges. De Carrie Bradshaws óta ez maga az álom
hu.pinterest.com/pin/325314773060333028/
Bármelyik kínai cipőbolt tud ilyet csinálni. :D

Neytiri1 2024.08.15. 20:35:09

@s: kajában azért már nem mindig mondható, hogy drágább, max. hasonló, de jóval több fizetéssel. Így lehet azt mondani, hogy itt minden sokkal drágább a fizetést tekintve.
A vásárlás mértéke csökken, új házak alig épülnek, de mégis megy fel az ára a munkának és a hozzávalónak is.
Biztosan igazad van abban, hogy miért van több fizetés, de az, hogy magától és közben nem lett infláció... ezt én nehezen tudom elfogadni.
Nem tudom, hogy máshol milyenek a vállalkozók, munkaadók, de itt végtelenül kapzsik.
Kevés bér, sok nyereség, bármit is csináljon és nagyjából azonnal.
Szerintem normális országokban megvolt a türelem és a nem azonnali búsás haszon hajszolása. Itt még számlát sem igazán ad a "mester", nem adóznak fizetésből, zsebre megy, épp most olvastam, hogy a véneurópás énekes nyugdíja 50.000 Ft, és nem az egyetlen előadó, aki sír.
Mennyit adóztak az ilyenek? Házak, kocsik, nyaralások, flanc, aztán pár tízezer nyugdíj...

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2024.08.16. 06:24:13

@Neytiri1:

egyszer élünk, topogjatok Manoloban, Isztambulban olyan másolatot kapsz hogy attól a kínaiak is lecopják magukat :)

Azt nem tudja hogy a korméány milyébe harapjon bele hogy valami történjen, mert ha az élelmiszerek áfáját viszi le, akkor kevesebb jön be mert az is lehet hogy akkor se vásárolnak sokat az emberek, mert inkább félreteszik műtétre, lassan csak magán kórházak lesznek, nem is értem a TB-t mi a tökömért fizetjük.
Benzin adóját se fogják levinni mert tankolni akkor is fognak , úgy vannak vele mint a cigivel, tök mindegy mennyibe kerül megveszik.
A képviselük meg milliókat költenek el tankolásra amit szintén mi fizetünk,a parlamenti étkeztetés is olyan áron van mintha egy xaros gyosétterem heti menüjét lapozgatnád, 3-6 millás fizetés mellett még jár nekik a kedvezmény, csóringer proletárnak meg a 300 rugós fizu mellé lófasz se jár.

Neytiri1 2024.08.16. 07:21:50

@szociál: mindent lehet utánozni, csak akarni kell. :)

nekem az áfa csökkentésével (lehetséges opció) csak az a bajom, hogy az néhány héten belül "elfogy" mire a pénztárhoz érünk.
Az eddigi áfa csökkentést elnyelték a termelők-bolti polc közötti népek.
Kicsit olcsóbb volt egy darabig, aztán meredeken felment az ár.
Nem 27,5%-os termékek:
A hús félék és a tej 5%,
a tejtermék, pékárú 18%,
Baromi drága mindkettő.
A tejesek annak idején meg is mondták, hogy nem igazán fogják a vevők felé érvényesíteni, mert kell nekik a pénz fizetésre, gépekre, mit tudom én mire.
Az sem megoldás, hogy kötelezően át kell adni, mert egy idő után akkor is felmegy az ára, más drágaságra hivatkozva, és annak az 5, 18%-a lesz az áfa. Nem lehet ellenőrizni és betartatni. Egy árat egy terméknek nem határozhat meg a kormány.

Sokkal kevesebbet vásárol a magyar, sírnak is, hogy kevés az áfa bevétel.
Talán kötelezni kéne az olimpikonokat és edzőiket, hogy vásárolják el a sok pénzt, amit a magyar emberek adóiból összehoztak nekik (hozzátenném, elítélem ezt a pénzszórást, nem tartom normálisnak, nekem sokkal többet ér egy gyári munkás több műszakban, egy tűzoltó, egy konyhai dolgozó.) mégha "hírünket is viszik a világba", mert engem nem érdekel, hogy egy úszó, vagy kajakos híremet viszi három napra, amikor az országban olyan döbbenetes állapotok vannak, mint ami van.
444.hu/2024/08/16/csipes-tamara-mellett-az-ot-edzo-csipes-ferenc-kapja-a-legnagyobb-jutalmat-a-parizsi-olimpia-utan?utm_source=rss_feed&utm_medium=rss&utm_campaign=rss_syndication
"Ami összesen nagyjából 3,7-3,9 milliárdos állami jutalmat jelenthet a párizsi olimpia magyar helyezetteinek és az őket felkészítőknek."
Az ország átka (többek között), hogy a miniszterelnök sportbuzi.

s 2024.08.16. 09:34:34

@Neytiri1: "kajában azért már nem mindig mondható, hogy drágább, max. hasonló"
Kint azért olcsó a kaja, mert nem menne el többért. Túlkínálat van, az eladók lenyomják az árakat, hogy valaki tőlük vásároljon. Magyarországon kicsi a fizetőképes kereslet, ezért nem lehet drágán kínálni semmit. A két ár közelít emiatt.

Nem sok országot tudok, ahol a kormány intézkedik a minimálbér ügyében. A munkaadók és munkavállalók (a szakszervezetek közreműködésével) többnyire lejátszák ezt egymás között. A munkák jelentős részéért senki nem fizetne többet, mint amiért éppen csinálják, és senki sem vállalná olcsóbban, mint a jelenlegi ár. Egyensúly van, ez a stabil piacok jellemzője. Időszakos kilengések bekövetkeznek alkalmanként, de a közmegegyezés végül elsimítja ezeket. Magyarország nem stabil gazdaság a folyamatos állami szabályozói beavatkozások miatt sem. Itt vészhelyzetet hirdettek, különadók vannak, extraprofitot sejtenek a sima haszon helyett. Így nem lehet vezetni. Padlógáz - padlófék. Tüneti kezelések, és minden csak ideiglenes. Ez orbán hülyesége, aki a szar jogi végzettségével képtelen megérteni a világ komplexebb természetét.

Neytiri1 2024.08.16. 09:48:09

@s: a magyar munkaadó (nem a multi) leginkább ingyen szeretné, ha dolgoznának a munkásai. Én elhiszem, hogy sok amit elvisz az állam, de az vicc, hogy még mindig minimálbérre vannak bejelentve rengetegen, a többit meg "zsebből" adja oda, miközben a szolgáltatások, és áruk ára az egekben.
És ha ez így folytatódik, nem változik semmi. A KÓRmány nem csökkenti a járulékokat és biszbaszokat, így a munkaadó nem ad több fizetést és nem is vallja be rendesen a dolgozót. Amivel egyébként azt éri el a dolgozó (mert elfogadja ezt), hogy sem a nyugdíjába, sem betegállományba, sem hitelfelvételnél nem ér semmit a kicsi bejelentett fizetése, illetve állandó bizonytalanságban van, hogy fog-e és mennyi zsebbepénzt kapni.
Erre jönnek most a legális külföldi munkavállalók, akik kevesebb bérért is dolgoznak, mert nekik az is pénz és igénytelenek, itt élnek valahogy, a lényeg, hogy hazaküldjék a pénzt.

s 2024.08.16. 10:09:25

@Neytiri1: "a magyar munkaadó (nem a multi) leginkább ingyen szeretné, ha dolgoznának a munkásai"
Mert kkv -k szarok. A túlélés határán vannak, nem versenyképesek, mert a dolgozóik is segg hülyék. Ezeknek még a zsebbe fizetés is anyagi teher, mert nem tudják kitermelni a lóvét.

"A KÓRmány nem csökkenti a járulékokat és biszbaszokat"
Nem teheti. A költségvetésnek bevételekre van szüksége, a hitelek törlesztését (kamatokkal együtt) is ki kell csengetnie.

"Amivel egyébként azt éri el a dolgozó (mert elfogadja ezt), hogy sem a nyugdíjába, sem betegállományba, sem hitelfelvételnél nem ér semmit a kicsi bejelentett fizetése, illetve állandó bizonytalanságban van, hogy fog-e és mennyi zsebbepénzt kapni."
Hát ez az. Ezt nem szokták normális helyen elfogadni. Amikor olyasmit hallasz, hogy pl. Párizsba szétkúrtak mindent, Rómában az utcára vonultak . . . stb., az arról szól, hogy éppen nem fogadják el. Ehhez nem árt, ha van valamennyi zsarolási potenciálja a munkavállalónak, mert ki kell kényszeríteni a jobb feltételeket. Sajnos a szittya magyar orbán fan népnek nincsen ilyesmije. Ingyen akar az is mindent, de ingyen csak lószar van.

"Erre jönnek most a legális külföldi munkavállalók"
orbánék eresztik be őket. Hogy megmaradjon legalább a működés illúziója. Az aksigyárakat fenn kell tartani, hogy abból is visszajöjjön valamennyi pénz, miközben az állami kiadásokat durván visszavágják. Már a csókosoknak sincs olyan arany élete, mint mondjuk tíz éve volt.

Neytiri1 2024.08.16. 10:28:52

@s: nos, én csodálkozom, hogy ez az ország még egyáltalán létezik, bár ha igen, akkor is kérdés, hogy meddig lesz "önálló". :)

s 2024.08.16. 10:31:44

@Neytiri1: :-D
Miért, még önálló?

Neytiri1 2024.08.16. 11:18:07

@s: látszólag, illetve ebben a hitben tartanak. De ha így halad a KÓRmány, akkor már képtelen lesz a hitet is életben tartani. Én a valós "megszállást" gondolom a végsőnek, fizikailag is, és ezt nem katonasággal elérősen, hanem mint egy anya, aki miután a gyereke minden zsebpénzt elcsesz 2 nap alatt, egyszerűen nem ad többet, ami esetleg maradt elveszi, és a gyerek csak azt kap enni, inni, ruhát, hideget és meleget, bérletet, stb., amit ő ad. A családi "törvnyeket" ő hozza, és azt szigorúan be is tartatja. Nincs kegyelem.
Ez azért még nincs, legalábbis az én szintemen nincs. De eljöhet az az idő is lassan, de egyre biztosabban.

s 2024.08.16. 13:55:39

@Neytiri1: Nem gondolom, hogy bárkinek megérné megszállni Magyarországot. Csak a baj van vele. Ezt már meg hagyják nekünk. A magyar lakosság képtelen vele bármit kezdeni, sajnos. Ne a kormányt okold. Az is miattunk ilyen.

Diorella Queen 2024.08.16. 17:54:00

@szociál: 300 rugós fizu hol van?
Csak mert errefelé jó az 220-270 ezernek is.

Diorella Queen 2024.08.16. 17:59:10

@Neytiri1: hogy még mindig minimálbérre vannak bejelentve rengetegen, a többit meg "zsebből" adja oda, miközben..

Az a baj, hogy már nem adja oda zsebből. A minimálbérekből élnek az emberek, vagy nagyon kevéssel fölötte. Hidd el nekem, ha valaki, akkor én tudom. És mindegy hogy kkv-s vagy multi. Mindkettő szar valamiért. Az állami helyek meg minden létezőt ellopnak a dolgozóktól. szabadságok, besorolások, pótlékok stb.

Diorella Queen 2024.08.16. 18:02:26

@s: nem csökkenti a járulékokat és biszbaszokat"
Nem teheti. A költségvetésnek bevételekre van szüksége, a hitelek törlesztését

Ha ez igaz lenne, akkor nem folyamatosan a multiknak akarna kedvezni ez a cigány kormány!
A nyugdíjasok 8 órában való munkálkodása kinek kedvez baszod? A tetves munkaadónak, akinek így nem kell bért emelnie, mert a nyugdíjasnak kiegészítésképpen bőven elég az a nettó 200 ezer is. Járulék adó stb fizetnek ezek a munkavállalók?Semmit baszki!
A bevándorlók mit fizetnek? Semmit. Akkor ki a kurva anyja fizet itt már bármit is?A kínai akumulátorgyáros szintén semmit nem fizet és a társai sem. Tehát ?

s 2024.08.16. 20:33:29

@Diorella Queen: "Ha ez igaz lenne, akkor nem folyamatosan a multiknak akarna kedvezni ez a cigány kormány!"
A multiknak azért kedvez ez a cigány kormány, mert akik ott vannak, azokat sem neki, az államnak kell fizetni. Van azért ott nem nyugger is, azoknak legalább nem kell segélyt adni. A másik, hogy a cégek kurva sok adót fizetnek (társasági, iparűzési és még az extraprofit után is náluk koldul orbán). Te csak egy részletet látsz mindebből, de gondolkozz kicsi előre. Amelyik nyugger dolgozik, annak rövidesen nem lesz állami nyugdíja. Először csak nekik nem, de nem ez a vége. Senkinek nem lesz, jobb, ha erre készül mindenki. Nincsen orbánnak pénze erre. Már most sincs elég, de nem kell egy évtized, és semmire nem lesz. Pedig akkor már nem is lopnak majd. Ugyanis nem lesz mit ellopni. Ezek a szikár tények. Annyija van mindenkinek, amit most még el tudott rejteni valahogyan.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2024.08.17. 04:56:59

@Neytiri1:
Az olimpikonoktól nem sajnálom a pénzt, az életüket feltették a sportra, már akik ki tudnak jutni az olimpiára, ahhoz teljesítmény kell....igaz az ausztrál Bréktáncos professzorcsaj ezt pont megcáfolja.
Magyarország jelenlegi gazdasági helyzetében, amikor a recesszió hatásai mindenhol érezhetők, felmerül a kérdés, mennyire bölcs döntés a világ legnagyobb tűzijátékát megrendezni , annak fényében, hogy az ország komoly összegeket költött a Vodafone és a MALÉV felvásárlására, de klímára már nincs pénz a kórházakban.
Hogy verné az asztalt a Vityus ha az ellenzék lenne hatalmon.
A 300 milliárdos lélegeztetőgép-mutyi mennyire verte volna ki a biztosítékot a FIDESZ-nél ha ezt az ellenzék lépi meg ??
Vagy ha ők nyúlták volna le a 3000 milliárd magánnyugdíjt ?
Lehet kimentek volna az utcára Kubatov emberei kis molotovval ?

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2024.08.18. 07:08:13

Mondom a Britteknél vigyázz ha van egy elektromos bringád mert lekapnak róla ezek a suttyó gengszterek.

www.youtube.com/watch?v=QFr0gcQgATs

Lorrh 2024.08.20. 10:44:05

@szociál: érdekes hogy ez a tüzijáték mindig nagyon forró téma - olyan gumicsont jellegű. Pedig ennél a zempléni üveghid projektnél sokkal több pénzt elloptak mégsem tiltakozik senki:

www.youtube.com/watch?v=9xsJBeV3bFA

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2024.08.20. 14:59:14

@Lorrh:
Minél silányabb anyagból minél drágábban kihozni a projektet, mindig is ez volt a cél, a mutyi a lényeg.
Megszámlálhatatlan már az a pénz amit ezek így szétosztogattak egymásnak, okádék hazaáruló férgek ezek, és hírdetik hogy keresztények, fel is qrják a Gellérthegyre hogy lássák a migrik, meg a nyugat hogy mi Putyin kottájából dalolászunk, csoda hogy nem egy vörös csillagot rakatott fel oda....de még az is lehet , várjuk ki a végét.

Lorrh 2024.08.21. 09:59:26

@szociál: az idei elég durván látványos volt rengeteget durrogtattak. nekem ez már túlzás. nagyképű pöffeszkedés. évról évre nagyobb drágább kell - ez betegség már.
Amúgy kár a tüzijátékra haragudni mert kádár alatt meg horngyulánál is volt tüzijáték. nem a tüzijáték miatt nincs klima a korházakban hanem mert sosem volt.
Tüzijáték nélkül SEM lenne egészségügy meg oktatás. Nem oda kerülne a megspórolt pénz hanem hatvanpusztára. Ott meg minden nap lenne tüzijáték.

Diorella Queen 2024.08.21. 21:06:30

Elvi okok miatt sosem megyek tüzibuziskodásra és állatkertbe sem.
Viszont hamarosan megyünk hangfűrdőbe és sm vesz nekem egy bazi nagy hangtálat.
Aztán remélhetőleg eljutunk még az idén oda is , ahol bele lehet feküdni a világ legnagyobb hangtáljába.
Majd jöhet a GONG és egy hosszan tartó rezgéshullám meglovaglása. :)

Lorrh 2024.08.21. 22:17:29

@Diorella Queen: én se mentem sehova, az ablakból láttam.
A hangtál az tökjóóó, valahol Eger környékén van talán ez a belefekvős?

Motorogre 2024.08.21. 22:43:39

@Neytiri1: Ott a pont, kettő is:
- a tejtermelőkkel ellentétben nekem is kell a pénz: gyereknevelésre, magánorvosra, megélhetésre, majd temetésre is félre kéne tenni
- nem az olimpikonokat kéne díjazni hanem pl. a kórházi (de csak!) nővéreket !

Motorogre 2024.08.21. 22:48:20

@Diorella Queen: ugye tudja itt mindenki, hogy a tömbarany áfamentes !

Diorella Queen 2024.08.21. 23:29:10

@gigabursch: addig el lehet merengeni azon, hogy a klímahisztikeltés mennyire megalapozott....

250 ezer éve volt ugyan ilyen ilyen felmelegedés.
Nem az emberi faj tehet róla, az csak felgyorsítja. Nem tud hozzá alkalmazkodni semmi.
Ezért halunk ki.

Diorella Queen 2024.08.21. 23:30:18

@Lorrh: Valahol Pest megye, de most meg nem mondom.
Google..

Diorella Queen 2024.08.21. 23:33:34

@Motorogre: Hát persze!
Mindegyik ötvös/ ékszerész, illetve zálogos.
Hogy ne tudnák?!

Diorella Queen 2024.08.21. 23:41:31

@Motorogre: Amúgy meg...
Már késő. Felment az arany ára, nem mindegy milyen mentes?:D

Diorella Queen 2024.08.21. 23:43:36

Soha nem jelent jót, ha felmegy az arany ára. A befektetők nem tudják hova tenni a pénzüket. Az arany mindig menekülés.

Lorrh 2024.08.22. 00:06:37

@Diorella Queen: Az aranyat nem lehet megenni. Biztos nem véletlen hogy orbánék a termőföldeket vásárolják fel.
A felszinen azt látod hogy yachtok meg tihanyi nyaralók. De az csak a gumicsont amin lehet rágodni. Valójában földeket vásárolnak meg.

Diorella Queen 2024.08.22. 08:47:44

@Lorrh: Orbán mindent vesz, nem csak földet. A földdel sem fog tudni semmit kezdeni, ha sivatag lesz belőle.

Diorella Queen 2024.08.22. 08:48:40

@Lorrh: Mivel alapvetően nem egy jó üzletember egyik sem a fideszben, ezért vesznek minden szart, hát ha valami bejön a nagy számok törvénye alapján.

Lorrh 2024.08.22. 15:35:52

@Diorella Queen: ja ez is igaz.
De Csányisándor már jó üzletember. Ő kezdte a disznóhizlaldák, vágóhidak, termőföldek felvásárlását.

Motorogre 2024.08.22. 18:29:21

@Diorella Queen: lehetünk picit szakszerűbbek? Az áfa (vagy bármilyen másfajta forgalom-alapú adó) a "szegények adója" . Mert az átlagember fogyasztásának döntő részét teszi ki az áfával terhelt fogyasztás. A gazdagoknak sincs nagyobb gyomruk, hiába vesznek minőségi élelmiszert - a havi költésüknek az áfával terhelt aránya csak kicsi. Hogy ma Mo-n ki és mennyi aranyat vásárol (áfamentes!) - nem tudhatjuk.

Motorogre 2024.08.22. 18:30:30

@Lorrh: azért mert a föld után területi alapon jár igen tisztes állami támogatás: nem kell érteni se hozzá. Azaz a földbirtok ma Mo-n egy stabil megbízható és kockázatmentes jövedelem!

Lorrh 2024.08.22. 19:12:26

@Motorogre: nem kell érteni a földhöz ????
Pont úgy tudom hogy valamilyen gazda tanfolyamot kell hozzá elvégezni. Kollégám pár hónapja csinálta ezt végig, mert van egy tanyája és kötelezték erre a szabályok.
Te nem hallottál erről?

Diorella Queen 2024.08.22. 22:34:00

@Lorrh: Akkor kell tanfolyam ( aranykalászos gazda vagy valami hasonló bődület ) ha támogatásokat akar felszedni rá. Aztán vehet belőle BMW traktort.
Az mindegy hogy homokot termel rajta.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2024.08.23. 09:37:30

@Motorogre: " - nem az olimpikonokat kéne díjazni hanem pl. a kórházi (de csak!) nővéreket ! "

Nem urbán legendárium hogy úgy beszélnek veled mintha a seggükből rángattak volna ki, saját tapasztalat, közeli ismerősök tapasztalták, plusz olvasni mindenütt....ha nem Zsolnay a vezetékneved vagy Telekigróf már úgy szólnak hozzád mintha valami parazita lennél aki befészkelt a kórterembe, és minél előbb meg kell szabadulni tőled élve vagy holtan.
Magasról lexarom hogy kevés a nővér is kidolgozzák a belüket és ezért ennyire frusztráltak, az autószerelő se ugat le hogy miért nem hoztál csavarkulcsot, meg diagnosztikai műszereket magaddal.
És pécs azért egyetemváros, gondolná az ember hogy suttyókat csak Komlón vagy Kaposváron alkalmaznak az egészégügyben.
Megsúgom azért ügyeletekkel nem rossz pénzt visznek haza hó végén.

Neytiri1 2024.08.23. 11:05:04

@szociál: a magyar átlagkerethez viszonyítva elképesztően sok pénzt kapnak. És nemcsak az olimpiai éremért, versenyekért, felkészüléskor, szponzoroktól.
Egy magyar munkás több műszakban az egész életét bassza el arra, több műszakban, ami totálisan elcseszi az egészségét hangyaszarnyit keres. Melyik ér többet. Melyiket használod fel az életed során? A sportolóét? Nem, a munkásét.
Nem mondom, hogy ne kapjanak, de amit itt kapnak, az világviszonylatban is sok. És 35 évesen nyugdíjba megy, több millióért havonta, majd dolgozik valamit tovább (saját vállalkozás).
Egy gyári munkásnak, konyhai dolgozónak, tűzoltónak, stb. tönkre megy az egészsége, az izülete, és mehet nyugdíjba 65 évesen, 30 évvel tovább húzza az igát, mint ezek.
Én nagyon sajnálom tőlük ezt a rengeteg pénzt. És felháborítónak tartom.

Az álatalad írt felvásárlások is felháborítóak.
Főleg annak tudatában, hogy szép finoman kiosztják így meg úgy a nerlovagoknak.

A lélegeztetőgépes túlvásárlás szép példája annak, hogy a felelőtlen pénzköltés (már akkor elmondták hozzáértők, hogy ... db nővér van, aki használja, így többet felesleges venni, ha jól emlékszem pár ezer ilyen nővér van. Azóta eltűntek a cégek, akik benne voltak.
És nincs egy olyan vizsgálat, amiben ez kiderülne, nem magyar bíróság, és a döntés egyértelmű lenne, hiszen ez konkrétan pénzlopás.
De ha lenne, akkor is a büntetést mi fizetnénk, hiszen amit őt elbasznak, azt nem ők fizetik be, hanem a költségvetés, ami a mi pénzünk.
Ahogy a miskolci kórház elbaszott onkológiai szerződés akármilye, 1 miiliár és a 6 év kamata.
Ezt sem az az egy-két döntéshozó fizeti, hanem a kórház, amik ezek nélkül is alig léteznek.
Egyébként a 6 év kamata is nevetséges, mi a fene tartott hat évig? Tényleg eddig tart egy per?
Ez a 3000 milliárdos magánnyugdíj bennem csak azért indít el dühöt, mert azt mondták, hogy egyéni számlákra teszik majd, stb. holott tudták egészen biztosan, hogy nem ez lesz, hanem eltapsolják. Ebből sem lett semmi bajuk.
Mert egyébként ezt a sima nyugdíjjárulékból szedték le, és nem saját zsebből külön kellett fizetni.

Nem tudom, hogy normál országban egy kormány ennyi hazugsággal, rossz döntéssel, pénzszórással, lopással, csalással, titkosítással, mutyival és nerséggel 14 évig létezhetne-e, de nálam legalább ennyire undorító és kiábrándító az ellenzék, mert szart se csinált, és az embereket sem volt képes "megfogni" és magához vonzani, hogy legyenek annyian, hogy ezek eltakarodjanak. :)

Neytiri1 2024.08.23. 11:08:52

@Motorogre: az Édesapám miatt elég sokat láttam a nővéreket, illetve rokonság által is.
100-ból kb 8 db-nak adnék jó fizetést.
A többi egy kalap kakát sem ér.
Természetesen biztos van olyan, aki azzal a 8 db-al találkozott, így azoknak a nővérek tökéletesek és megérdemlik a sok fizetést. :)
Nem érdekel, hogy fásult. Ilyen nincs ebben a szakmában.
És szépen megy fel a fizetésük, mégsem lesznek kedvesebbek, empatikusabbak, törődőek. Ahogy a tanárok sem lesznek attól jobb emberek és tanárok, hogy többet keresnek.
Aki fáradt, fásult, unott, embergyűlölő, az csak rövid ideig tudja ezt leplepezni, max. a fizetése utáni 4.napig.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2024.08.23. 15:40:39

@Neytiri1:
Én előbb ezektől a NER lovagoktól hajtanám be a lóvét, meg az alibiző ellenzéki politikusoktól akik csupán megélhetésből lettek azok, magasról lexarják mi lett az országból, őket is nevezhetjük nyugodtan fideszeseknek, mert a rendszer részei ők is.
He lett volna gerincük akkor a negyedik kétharmadmál nem mennek be a parlamentbe és nem veszik fel a vizetést.

Lorrh 2024.08.23. 19:36:26

@Diorella Queen: ebben biztos vagy? Kollegám semmi támogatást nem akart, egyszerűen kötelező volt neki elvégezni, mert tulajdonosa volt termőföldnek.

Motorogre 2024.08.26. 11:18:08

@Neytiri1: sajnos igazad van. Más szférákban is a béremelés kb. három hónapig ösztönző, utána a dolgozó megszokja az emelt bért - és vissza-tunyúl oda ahonnét picit kirázódott.

Motorogre 2024.08.26. 11:20:05

@Neytiri1: Van a családban szakképzett ápoló is. Nem tudni hogy mi volt előbb - tyúk vagy tojás, de az egész viszony alaposan el lett rontva, nehéz lesz helyrehozni.
Ha Te egyetemi tanár vagy, akkor a myprofessor-on mindenki mondhat nyilvános véleményt a teljesítményedről. Az orvosokról még nem tudom hogy lehet-e, az eü intézményekről vagy nővérekről végleg nem . De a kórház-igazgatás feladata lenne rendet-fegyelmet tartani !!

Motorogre 2024.08.26. 11:21:56

@szociál: sok rossz körülményről nem a nővérek tehetnek, ők is áldozatok. Persze lehetne kedvesebben csinálni a munkát .. a sok ügyelet a családjuk, magánéletük rovására megy. És ami főleg hiányzik: nincs kontroll - nem is lehet mert kilépnek rögtön, az ALdi-ban könnyebb (de nem könnyű!) munkával többet keres, és nem kap húsevő baktériumot !

Motorogre 2024.08.26. 11:22:48

@Lorrh: Dehogynem, de ne légy naív! Más dolog a "papír" és más a tevékeny tudás!

Lorrh 2024.08.26. 13:39:33

@Motorogre: alaptéma az volt hogy ha földed van akkor kell szereznek hozzá aranykalászos gazda papirt.

Motorogre 2024.08.28. 22:13:15

@Lorrh: igen, köszönöm hogy felhívtad a figyelmet. Erre mifelénk ennek a papírnak kb. szabott ára van, okosban. Én viszont túlléptem az alaptémán, amikor a jelenséget mint példát hoztam az országos gazdasági pangásra. Ne legyen igazam !
süti beállítások módosítása