Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

közéleti-tudományos-politikai-művészeti-fantázia platform

Idegbaj.blog.hu

Idegbaj.blog.hu

Előbb megsülünk, majd szépen kockásra fagyunk

2024. augusztus 15. - Diorella Queen

   Ezen a nyáron meglehetősen nagy elkeseredettséggel töltött el az időjárás, ilyetén gyors változása. A gondolat, hogy a gyerekemre és a még meg sem született unokámra milyen sors, jövő  és nyarak várnak a jövőben, aggodalommal tölt el már egy ideje . És egyáltalán az egész  emberiségre mi vár emiatt a felforrósodott világ miatt?

Nem lenne jó érzés a tudat, hogy pár évtized múlva már nem is lesz emberiség, mert a bolygónk felforrt.

Ha az embernek egy darab hozzátartozója sem lenne, akkor is sajnálná a többi embert / állatot , ha azzal a tudattal kellene bevégeznie földi pályafutását, hogy minden kihalt.

Hónapok óta a megoldáson agyalok. Mi lenne a megoldás arra, hogy a gyerekemnek és a még gondolatban sem lévő unokámnak elviselhetőbb legyen az élete a jövőben? Mit csináljak a lakásban, amivel csökkenthetem a kínszenvedést, ha majd megörökli egyszer ? Bevallom őszintén, már az is megfordult a fejemben, hogy egy barlanggal is lehet hogy jobban járna. Jobban járnék. Amíg még van üres barlang a közelben. A Gellért -hegyet már az őskor óta lakják. Ez az állapot azóta is tart és elnézve a jelenlegi éghajlati és egyéb dolgokat, még fog is.

Ha hatodik emeleti, déli fekvésű panelban már most 36-38 fok lenne a légkondi nélkül, mi lesz pár év, pár évtized múlva ? Mennyire lesz értéke az ilyen lakásoknak? Számításaim szerint semennyire. El kéne adni egy kínainak, amíg még képvisel némi értéket az egész ingatlan. Aztán venni egy ... ? Mit is ? És hol?

Néha én is eljátszom a gondolattal, hogy ha nagyon sok pénzem lenne, építenék egy olyan házat, ahol túlélhető lenne a felforrósodott éghajlat. Akkor is ha történetesen Paks beadja a kulcsot ,mert már annyi ember szerelt légkondit országosan. Vagy ha a légkondi befuccsol. De milyen házban lenne túlélhető egy 50-60 fokos külső hőmérséklet?

Hát csak is valami föld alatti ingatlanban. Vagy hatalmas gránit sziklákból épült házban. Mint amilyen a küklopszi stílus. Amiből épültek a piramisok és  a nagy falak Dél - Amerikában. Ráadásul mivel a külső környezet csak ritkán lesz használható, pl reggel és este , így nem ártana ha a lakás is nagyobb életterű lenne, mint egy kecskeól. Ugyan is ki sem fogunk tudni belőle mozdulni!

Ilyen és ehhez hasonló gondolatokkal játszadozom mostanában időnként. 

És mi lesz a nagyon szegényekkel ?

Valószínűleg élve beássák magukat a föld alá.  És visszajönnek divatba a ver falú házak.

Erre olvasom ma a cikket, hogy 2050 és itt a jégkorszak, mert leáll a Golf-áramlat. Ebben a nagy melegben a Golffal nem is annyira tudtam foglalkozni. Na már most akkor mire is készüljön ez a szerencsétlen emberiség ?

Már én sem tudom.

Megfőlünk, aztán kockásra fagyunk.

100 ezer évvel ezelőtt, aztán 10 ezer évvel ezelőtt, aztán  csak nem győzöm visszafelé számolni az évezredeket az évmilliókat. Hogy is van ez? Akkor még ember sem volt a bolygón, amikor az utolsó jégkorszak.... Hurrá!Akkor tehát nem az van, hogy 9 milliárd ember egyszerre pukizik és attól van az üvegház hatás?!? Mindig is volt felmelegedés, és mindig is volt jégkorszak. Lehet ezt a drasztikus változást nem bírták a dínók sem? Mert az is nehezen elhihető, hogy az űrszikla becsapódása után már egy évre kihaltak mind. Valami ezzel sem stimmel. És a neandervölgyivel mi a fene lett? A jégkorszakra lett felépítve az egész genetikája. Még is eltűntek. Beolvadtak . Hát persze . A fenét hiszem el. Inkább megpurcantak a hirtelen felmelegedéstől, mert genetikailag nem  a melegre voltak tervezve. Ez sokkal hihetőbb elmélet. Aztán elfoglalta Európát a modern ember ,akinek a genetikája viszont megfelelt az aktuális klímának, mivel Afrikából jött. És benépesítette Európát.

Lehet hogy Európában most is csak a bevándorló afrikaiak fognak túlélni ? Legalább is amíg meleg lesz, addig biztosan.

A bejegyzés trackback címe:

https://idegbaj.blog.hu/api/trackback/id/tr6318466275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2024.08.15. 14:14:53

Képzeld el, hogy a Föld egy hatalmas sütő. Az őskorban, amikor még dinók rohangáltak, a Föld lassan, finoman emelte a hőfokot, mintha egy sütit sütnénk alacsony lángon ,mindenki szépen megszokta a meleget, senki nem kapott hőgutát.
Mi emberek viszont most úgy döntöttünk, hogy maxra tekerjük a sütőt egy perc alatt, aztán csodálkozunk, hogy mindenki lecopja magát a melegtől. Évezredek kellettek régen hogy megemelkedjen a hőmérséklet, mi ezt elintéztük 100 év alatt, ez a baj.

Lorrh 2024.08.15. 18:27:34

@szociál: van egy vélemény, hogy a melegedés a Föld saját működése, jönnek jégkorszakok és túlmelegedések is.
Az éghajlat változás nem az emberi tevékenység hatása, mi túl pici pont vagyunk bolygórendszerek befolyásolásához.
Egyébként tényleg nincs egyértelmű bizonyíték.
A formál logika nem érvényes, mint ahogy a kvantumfizikában sincs logika. Kb semmit nem tudunk bolygóméretű folyamatokról mint emberiség és tudomány.

Neytiri1 2024.08.15. 20:17:28

Ezen a nyáron a nem tudom már melyik napi lángoló forróságon azt mondta a rádió, hogy egy 1922-es csúcs lett megdöntve. És volt még ilyen információ néhány nap. Lehet, hogy volt több is, csak nem méregették, nem írták le, csak mondjuk 1924-től. Ezek szerint volt már ilyen meleg, hogy ilyen sokáig-e azt nem tudni, de miért ne lehetne?

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2024.08.16. 06:14:47

@Lorrh:
Az éghajlat változásai részben természetes ciklusok eredményeként következnek be, de a jelenlegi globális felmelegedés túlnyomórészt az emberi tevékenységek eredménye. A tudományos közösség túlnyomó része egyetért abban, hogy a jelenlegi éghajlatváltozás fő oka az emberi üvegházhatású gázok kibocsátása .. Elvileg a 20. század közepétől baszcsiztunk oda a klímának

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2024.08.16. 08:12:54

@Neytiri1:
Régen is volt néha hőség, de olyanra én nem emlékszem hogy hetekig lett volna 38-40 fok, sőt akkoriban a 30 számított soknak.
Az nem buli hogy július - augusztus végig 35 fokos átlagban.
Az is jót tesz a klímának hogy évről évre gyakoriak az erdőtüzek pl Görögben, az a több hektár fa ami elég ,mikor lesz a csemetékből újra fa amiket újra ültetnek.
Vulkánok is aktívak újabban, ezeket hogyan váltja ki az elektromos autó ?
Vége a dalnak, ez már visszafordíthatatlan sajnos.

Neytiri1 2024.08.16. 10:26:26

@szociál: igazad van. Gyerekkoromban 30 fok volt a maximum. Ettől nem volt melegebb, még egy napra sem.
Ma már teljesen természetessé vált az erdőtűz, és olyan méretű erdők égnek le, ami egyszerűen felfoghatatlan. És egyszerűen nem képesek eloltani. Lehet, hogy előbb kéne kezdeni az oltást? Én el tudom már képzelni, hogy hagyják is, hadd égjen.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2024.08.16. 11:23:21

@Neytiri1:
Görögöknél tűzvédelmi zónákat hoztak létre, ezek a zónák tartalmazhatnak tűzálló növényeket, szántóföldeket vagy más olyan akadályokat, amelyek lelassítják a lángokat.
De sajnos a szél miatt terjed leginkább, az felkapja az izzó parazsakat is ami máshol új tűzfészket okoz.
A mostani tűz Athénnál volt, hol van ott szántóföld ??? Meg milyen az a tűzálló növény ?

Diorella Queen 2024.08.16. 13:00:21

@szociál: A minap azt mondta a TV-ben, hogy ezekre szüksége van a görögöknek. Mármint a tűzre, hogy a táj felfrissüljön.
Engem inkább az aggaszt, hogy ilyen időben gyakorlatilag be vagyunk szorulva a lakásba.az is problémát okoz, hogy a sarki közértbe hogy menjünk le. Százszor meggondolja mindenki, hogy hol dolgozzon, illetve esélyes, hogy be sem tud menni majd dolgozni még akkor sem, ha légkondi van a munkahelyen. Amúgy a munkahelyeken is legfeljebb 25 fokig hűtik le a levegőt, és ez már meleg üzemnek számít, azaz ha a legkisebb fizikai munkát végzi valaki, akkor is a pinájából fog folyni a víz.
Ez itt a legnagyobb probléma, és ezek az állandó hőkupolák. Biztos vagyok benne, hogy október végéig kitart ez a 35 fokos, vagy magasabb hőguta.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2024.08.17. 05:07:37

@Diorella Queen:
Mondd azoknak akiknek mindenük oda veszett, ők lexarják mennyire frissül fel az ökoszisztéma egy erdőtűz után :)

Geci dubajban csinálnék egy kisebb áramszünetet, hogy érezzék a 300 méteres márvány és arany felhőkarcolókban a lenyugvó nap erejét :)
Ott tényleg mész ki napernyővel az utcára, lófaszt se ér mert olyan párás a levegő hogy attól döglesz meg, 50 fok és pára, na az tényleg nem tesz jót a keringésnek, hiába van a valaguk alatt rengeteg olaj, nem tudnak egy jót sétálni.
És most kezdjük mi is megtapasztalni milyen lehet Afrikában, igaz nem teveháton, az dobna a hangulaton, talán a pálmafákat már lehetne is telepíteni mert az enyhe telet valszeg túlélik.
Alma és barack helyett datolyát meg banánt fogunk termeszteni.
Az ablakot is hajnalban érdemes kinyitni, éjjel 11-kor még bőven picsameleg van, facomat a nyárba.

Burgermeister 2024.08.17. 06:24:08

Ez lesz az alap a jövöben. Tudosok szerint még van kb 10 jó évünk, utána meg háboruk jonnek mert a viz és a kaja lesz hiány.

nemecsekerno_007 2024.08.17. 08:54:03

Ezen lehet rúgózni, de csak frusztrált leszel tőle. Fel kell készülni egy csúnyább világra. Mi amúgy elég jól csináljuk.
Fejlesztjük a hadsereget, növeljük a napelemparkok számát és készül Algyőn a geotermikus erőmű, amivel tudjuk tárolni a megújuló energiát, igyekszünk egyre több felszíni vizet megfogni mert a 100 év árvízvédelem túl jól sikerült.
A fegyverkezés meg azért kell, hogy mindezt meg tudjuk védeni.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2024.08.17. 10:30:07

@nemecsekerno_007:
Mit érsz el vele ha néhány hivatásost felfegyverzel ?
Európa leggyengébb hadserege a miénk, kőporos vazelinnel dugnák meg mindegyiket az Ural platóján , átmennének rajtunk mint kés a vajon.
És ha Madmax van akkor a NATO sem létezik már, mindenki szarik a másikra.
Ha úgy lenne felfegyverkezés hogy bárki vehetne lőfegyvert ha megkapja rá az engedélyt, mint az USA-ban, akkor még lenne valami értelme, csak ez ad némi reményt.
Tudom eleve a magyarok morálja a béka segge alatt van, ennyi bünbetőfékező kretén nincs sehol, és ha ők is alanyi jogon kaphatnának fegyvert még nagyobb xarban lennénk......vagy nem, mert a semminél több ha nálad is van egy a takaró alatt.

Diorella Queen 2024.08.17. 17:13:58

Ezekkel a hőkupolákkal kéne kezdeni valamit.
Valahogy szét kéne robbantani ezeket.

Lorrh 2024.08.18. 07:02:27

Itt ülòk az Adrián a 26 fokos tengerben, szemben a büfében a hideg csapolt karlovacko és nem is értem mirôl beszéltek. A nudi strand meg tele olaszokkal, csinos nôkkel. Szép az élet. Ha csak tíz évig akkor én már meg vagyok. Kösz a halakat. Zbogom!

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2024.08.18. 07:15:07

@Lorrh:
FB komment egyből az lenne, hogy ott rohadjál meg, igaz Magyar a Balatonba rohad :))

Lorrh 2024.08.19. 08:28:39

@szociál: feszbukkot nem használom. Balaton is jó dolog. De totál más müfaj mint a tenger.
Tegnap egy magyar család ült mellettem asztalnál. Borzalom mennyi keserü gonoszság jött ki a szájukon. Elátkozott nép vagyunk

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2024.08.19. 13:04:27

@Lorrh:
Mit vársz az olyantól aki végig szopta a kommunizmust, utána meg ez a dagadt g.ci szopatja kitudja meddig ?
Nem csoda hogy pesszimista a magyar, csak szopunk.
Nyilván aki hasznot húz ebből a rendszerből mindent rózsaszínben lát, amíg futja magánkórházakra, nyaralásra, új autóra, áj húzra, addig a Vitya a világ legjobb politikusa.
Ezeknek a táborát erősíti már a drogos Curtis is, már ő is jól érzi magát.

nemecsekerno_007 2024.08.19. 17:57:35

@szociál: Ez tipikus bölcsész filozofálgatás.

Te majd fehér zászló, vödör vazelin kombót kapsz.

Lorrh 2024.08.20. 00:36:48

@szociál: bármeddig nyúlsz vissza a magyar történelemben, mindenütt vesztes csaták, széthúzás, rossz oldalra állás, árulás, kisszerű hatalomvágy látszik. Államférfi nincs a történelmünkben: Széchenyi bolond lett, Teleki meg öngyilkos, Mátyás király olyan régi hogy róla csak hazug legendák maradtak fenn, az nem releváns infó sztem.
Ja szent istván meg a saját testvérét ölette meg és daraboltatta fel.
Egy szent.
Nekem más fogalmaim vannak a szentekről nem hidegvérű brutális gyilkosok képe. Ja én vagyok a hülye tudom.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2024.08.20. 14:53:27

@Lorrh:
Ez van, valakik tényleg megérdemlik.
De a Vityus nem magyar, ő kőkemény cigó, a vérében van a lopás és a hazudozás, ez az Ausztrál őslakos nő Dajcstomi se egy szőke herceg, össze hordta a szél ezeket a putriból.

Ma Finnország az egyik legfejlettebb ország a világon, magas oktatási rendszerrel, erős szociális hálóval és fasza életszínvonallal. Technológia terén se fosok ott a Nokia pl.
De a hosszú téli hónapok, az izoláció pl vidéken odabaszik, mert annyira nem akarnak haverkodni a szomszéddal, max a kocsmába, alkoholizmus ,depresszió, geci hó.
Nekik is tele lehet a faxuk ,mégsem ekkora birka faszok mint a magyarok.
Biztos cseréltek volna az Olaszokkal, lennének cserediákok :)

Diorella Queen 2024.08.20. 16:31:45

@Lorrh: Itt ülòk az Adrián a 26 fokos tengerben, ..

Legalább repülővel jöttél -mentél?

Lorrh 2024.08.20. 19:11:26

@Diorella Queen: nem repülővel, kocsival, 500 km csak. Reggel ötkor indultam és kompozással együtt is délben már a tengerben fürödtem egy szigeten. Autópályán nem téma eljutni. Hétköznap még dugó sincs. A szombati turnusváltás az kemény dolog. Ráadásul a dizel 530 Ft átszámolva az itten 600-hoz képest. Éttermi árak sima pesti átlag, semmi kirivó.
Egyébként a repülő manapság nagy lutri, hogy egyáltalán elindul-e vagy mennyit késik. Meg órákkal előbb ki kell menned reptérre, onnan hogy jutsz el a szállásodra. Mert reptér kevés helyen van. Szerintem egyáltalán nem gyorsabb ilyen rövid távon repülni. Ja és csak Bécsből megy horvátba repülő a tengerpartra.

Lorrh 2024.08.20. 19:13:38

@Diorella Queen: most nyáron a hiresneves Lufthansa törölte a reggel 6 órás járatomat előző este nyolckor küldött sms-ben. Utána egy hónapig veszekedtem mire visszaadták a pénzt, rengeteg idegeskedés és ügyfélszolgálatra telefonálgatás után. A repülés nagy szopás idén nyáron.

s 2024.08.21. 12:08:16

@Diorella Queen: Rövid nyaralás lehetett. A tüzijátékra már hazajött.

Lorrh 2024.08.21. 15:24:28

@s: persze! viktor meghívott a karmelita erkélyére, onnan néztük :-)

s 2024.08.21. 19:25:23

@Lorrh: Azt hittem, - ha már ott voltál - hogy bebaszod az elhízott zsírdisznót a cápák közé. Értékelem állatbaráti magatartásodat, amivel az okádástól akartad megkímélni a tenger ősi ragadozóit. Nem köllött vóna. Van ott még elég belőlük, ezt a szardarabot megzabálhatták volna.

Diorella Queen 2024.08.21. 20:51:35

@s: Rövid nyaralás lehetett. A tüzijátékra már hazajött.

Hát meee nem gazdag ,azt mondta!

Diorella Queen 2024.08.21. 20:52:43

@Lorrh: Csak a felmelegedés miatt kérdeztem.
Tudod, a repcsik is nagy bűnösök a dologban és a gazdagok, akik állandóan repkednek.

Diorella Queen 2024.08.21. 20:54:07

@Lorrh: Olvasom a hírekben hogy minduntalan gondok vannak a reptéren.
Nem akarok bunkó lenni, de magas labda.
Engem nem érint kicsit sem és vagyok olyan görény ( illígy )hogy nem sajnállak! :)

Diorella Queen 2024.08.21. 20:55:16

Most komolyan van olyan ember, aki ebben a DÖG melegben, még el tud menni melegebb éghajlatra "nyaralni"?!

Diorella Queen 2024.08.21. 20:57:03

A villamosmegállóig is nehezemre esik kivonszolni magamat, nem hogy a reptérre.
Azt még várjak 48 órát a többi idióta öngyilkosjelölt cápvacsorával, hogy jöjjön végre valami fapados szar, ami nagy eséllyel lebaszódik 10 ezer méter magasból?!?!

Diorella Queen 2024.08.21. 21:01:25

Volt egy műsor régebben az egyik csatornán, az volt a címe Egy idióta külföldön!
Ez arról szólt, hogy egy milliomosnak sosem volt ideje elmenni nyaralni és elküldte egy haverját erre-arra a nagyvilágba. És azt kellett csinálnia mindig, amit ő mondott neki.
Ebbe benne volt a strucclovaglástól kezdve a különböző undorító gasztronómiai élmény is, amit videóra kellett vennie és elküldenie a milliomosnak. Na már most ez az "idióta", végig nyafogta az összes utat, illetve valójában megmutatta az utazások kellemetlenebb oldalát. Hogy milyen dög meleg van, hogy rázkódik alatta a szamár, a teve a strucc meg miegymás. Szóval az összes kellemetlen oldalát jól dokumentálta egy nyaralásnak ,illetve utazásnak.
Jó kis műsor volt, szakadtam a röhögéstől rendszerint és hát valószínűleg tényleg voltak nagyon kellemetlen részei is a dolognak.

Diorella Queen 2024.08.21. 21:02:49

Kínában megmászatta vele azt a hegyet ahova több ezer lépcsőn lehet feljutni és ennie kellett sült szöcskét is. Bröáááf.

Lorrh 2024.08.22. 22:02:07

@Diorella Queen: persze, mert a tengerparton sokkal jobb a klíma, és a víz meg hűsít. Horvátország nem meleg éghajlat.
Te akkor kevered Szudánnak vagy Kamerunnal. Ott van meleg, de oda nem szabad menni sosem.

Diorella Queen 2024.08.22. 22:37:26

@Lorrh: Cipruson is dög meleg van meg görögbe ,még is oda megy a sok marha.

Lorrh 2024.08.23. 08:14:59

@Diorella Queen: igen, oda októberben érdemes menni

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2024.08.23. 09:41:07

@Lorrh:
De pont ez a rafinált benne hogy akkor olcsó mikor 200 fok van árnyékba, az idióta meg persze hogy spórolni akar és inkább megdöglik a görög tengerparton bozóttűzben :)

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2024.08.23. 09:47:58

Dunajba is szarér hugyér tudsz megszállni a Paramount hotelbe pl, persze a leggecibb nyár közepén, októberben már biztos drágább, mert akkor tudsz az utcán is téálni, júliusba 20 méter séta után szopd le magad, mert kuvra nagy a pára és a 45-50 még rábaszik egy pöttyet, egy opció van hogy a hotel melletti medencébe döglesz, vagy a beklímázott hotelszobádba fetrengsz és nézed a kilátást 50 emelet magasból.

Lorrh 2024.08.23. 13:43:03

@szociál: Dubajban nincsenek utcák, csak autópályák. Sétálni nem lehet, maximum valami plázában vagy a tengerparton. Magában a városban nincs gyalogos forgalom, se járda.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2024.08.23. 15:37:54

@Lorrh:
vannak utcák az üzletközpontoknál de ott a teraszon a kávézót is klímázzák, én arról beszélek hogy aki a tengerpartra le akar sétálni az simán leszopja magát, és mire az autójához vissza ér akkor is, ott már baszhatod a napernyőt, és a víz is 30 fokos, az se hűsít.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2024.08.23. 15:54:19

@Lorrh:
na ez a pojáca most éppen Dubajban topog, 23:23-nál kis séta a tengerpartról az autójáig és majdnem beledöglött :)

www.youtube.com/watch?v=5rN2qYD6v48&t=1728s

Egyszerű csávó mint a faék, Monet vagy Molliere neki mindegy mert festők :))
Elég egyszerűen fogalmaz a szentem, de én biztos nem mennék el a leglelakottabb posztkumcsi országba túristáskodni mert olyanokban is járt, mondjuk a közel-kelet a szíve csücske, szereti a homokot :)

God Harald 2024.08.26. 21:01:23

@Diorella Queen: nem csak azért repkednek emberek, mert gazdagok. Hanem, mert munka miatt utazni kell.

God Harald 2024.08.26. 23:48:18

@Lorrh: nyugi, tavaly is volt szopás a repüléssel! Szeptember elején, vasárnap éjfélkor törölték a hétfő reggeli bonni járatomat.

Lorrh 2024.08.27. 17:18:35

@God Harald: ja az is szopacs.
Az enyém magánút volt szóval rengeteg veszekedés volt a lufthansa ügyfélszolgálattal. Aminek a telefonszámát külön cirkusz volt egyáltalán megszerezni.

God Harald 2024.08.27. 23:34:57

@Lorrh: magánút nyilván jobban fáj. A céges utak körüli dolgot intézi az utazásszervező cég. Júliusban a Lufthansa a csomagunkat nem pakolta át Münchenben, így Spanyolországban egy nappal később kaptuk meg. Júniusban meg egy kölni utunkat törölte a EW, jegy árát visszakaptuk, szállást buktuk.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2024.08.28. 08:36:07

@Lorrh: @God Harald:
Mézesmadzag hogy egy pizza áráért repülhetsz, de hátul a kisagyban mindig ott fog motoszkálni hány órát fog késni a géped, 8 vagy 48 órát, meglesznek a csomagjaid ?
Ma már repülni ultra szopás, autózni 2000 km-t is az, de a magad ura vagy, sajnos a plusz napokat bele kell kalkulálni.

Diorella Queen 2024.08.28. 09:51:33

@szociál: Film!
Utazás , Svéd film!
Oszkár díjas alakítás.Brutál jó!

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2024.08.28. 13:35:26

@Diorella Queen:
Már ajánlottam itt neked anno, Noomi Rapace meg Aksen Hennie kurva jó a skandi filmekben, nézd meg tőle a Fejvadászokat, leszopod magad olyan jó, minden benne van amitől a skandi filmek jók :)

Lorrh 2024.08.28. 13:46:36

@szociál: ez is zseniális a skandináv témában:
www.imdb.com/title/tt2675914

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2024.08.29. 07:20:50

@Lorrh:
Jók ezek, tipikus skandi fekete humorral megfűszerezett akciók, ilyen a stílusa a Fargonak és In Bruges-nek is, ezért sikeres, bevált a recept de nem sokan alkalmazzák, mondjuk Guy Ricsi is hasonló.

Diorella Queen 2024.08.30. 15:23:07

@szociál: nézd meg tőle a Fejvadászokat, leszopod magad olyan jó,

Most megnézzük, de ha nem jó, kitiltalak három napra ! ( gyk. csak viccelek )

Diorella Queen 2024.08.30. 18:20:57

@szociál: Meg sem közelítette az Utazás-t!

s 2024.08.30. 23:57:16

@szociál: "egy pizza áráért repülhetsz" putyin ennyit sem kér. prigozsin lehetne rá a tanú, de vannak nehézségek az üggyel kapcsolatban.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2024.08.31. 09:35:46

@Diorella Queen:
IMDB-n 7.5
Az Utazás 6.9
Azért az IMDB-n nem osztogatnak 7.5 pontot fosra,a kurvajók kapnak 9-et.
Nézd meg még egyszer :P

Diorella Queen 2024.08.31. 15:44:53

@szociál: Mert fogyatékos barmok pontoznak, ez azért van. Mert még egy óvodás is képes különbséget tenni a két film között!

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2024.09.01. 08:37:24

@Diorella Queen:
:))
Ha a netflixen láttad volna tetszett volna, videán minden fos :)

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2024.09.01. 08:40:06

De Noomi Rapace konkrétan mindenben jó, neki elhiszek mindent, ő hiteles, neki elhiszem hogy beveri a képét a tagnak, Angelina Jolánnak nem hiszem el, olyan a karja mint a pálcika.

Lorrh 2024.09.01. 19:51:45

@szociál: Angelina fénykorából nézz filmeket: Pl a GIA címűt.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2024.09.02. 06:20:03

@Lorrh:
Azt a szerepet rá szabták, modell, nem akcióhős aki az 50 kilójával megagyal mindenkit.
Charles Theron detto ilyen, jól mutat a képernyőn, Gina Caranonak elhiszem mert ő MMA-zott is, maszkulinabb feje van, van kiállása, de őt hollywood kilökte magából, cancel culture áldozata lett mondják egyesek, covidot se tagadta csak nem értett egyet némely intézkedésekkel, igaz Trump párti is volt szegény, ez is odabaszcsizhatott :)
süti beállítások módosítása