Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

közéleti-tudományos-politikai-művészeti-fantázia platform

Idegbaj.blog.hu

Idegbaj.blog.hu

Egy életen át csak a diktátor

2023. november 13. - Diorella Queen

Visszagondoltam az életemre és azon gondolkodtam, hogy  mit adott nekünk ez a rezsim eddig? Illetve mit vett el, amiről tudunk és amiről azt hiszik, hogy nem tudunk? Aztán olyasmik is megfordultak a fejemben, hogy egy diktatúra, vajon lehetne hatékonyabb, mint a szabad piaci kapitalizmus, vagy  a minden idiótával cserépszavazó demokrácia? Kína jó példa rá ugyan, de az áldozatok száma amint tudjuk túl nagy.

Banális lenne azt állítani, hogy a diktatúrák nem működnek a világban, hiszen jól látjuk mindannyian, hogy ezek a nagy maffia családok, nagyon is működőképesek sok helyen. Időnként ugyan előfordul, hogy egy -egy diktátorocskának befellegzik, na de a nagy kapitalizmusban is ugyan ezek előfordulnak, nagyrészt ugyan olyan mértékben.

Most nem a különbözőségeket szeretném feszegetni és mérlegre tenni a különböző izmusok között. Hanem csak úgy spontán felmerülnek bennem kérdések. Vajon én, mint egyszerű jogkövető állampolgára ennek a hazának, mennyire kellene hogy érezzem a szürke hétköznapokban azt, hogy az országot egy maréknyi ember irányítja? Illetve mennyire érzem a mindennapokban a diktatúra negatív hatásait ? Gondolok olyasmikre, hogy pl honnan indultam el és hova jutok ? Az utód jövője, a még nem is létező unoka oktatása és lehetőségei. Kötelező dolgok, fejlődőképesség, szabad piac, szabad vélemény stb.

És hogy úgy alapvetően mennyire fogja vissza egy ország és benne az egyén  fejlődését egy ilyen rendszer?

Akaratlanul is mérlegelek, a különböző ( nem túl sok ) lehetőség között, mint demokrácia, diktatúra és a kapitalizmus. Mert a kapitalizmust elnézve sem vagyok arról meggyőződve, hogy az egyéneknek az annyira jó lenne a hétköznapokban. Amerikában is minimum két munkahelyen tolják a munkát az emberek és még le is lövik őket az utcán, csak úgy drogos szórakozásból. Persze nálunk annyira ilyesmi nem fordulhat elő, ellenben van más szar. Ilyen hogy a belvárosban az ember fejére zuhan egy ősrégi rozoga erkély , vagy homlokzat. Esetleg kigyullad alatta a hetes busz és vagy le tud menekülni, vagy nem. Hogy szarrá fertőzik valami húsevő baktériummal egy kórházba. Meg még ezer más  dolog létezik mindkét esetben. Mind a kapitalizmus poklában, mind a diktatúrák bűzös bugyrában.

Mindegyik rendszer rohad valamiért és a demokrácia sem különb mint emez kettő.

A különbség mindössze annyi, hogy egy demokráciában úgy érezheti az egyén, hogy nincs vele annyira kibaszva, amíg a másik két esetben ez nyíltan zajlik és pofátlanul. Mint ha Kim Dzsogingos azt mondaná az arcodba, hogy ha nem tetszik neked , hogy két éhezés közti 48 órában faszt kell szopnod, akkor takarodj a börtönbe, vagy esetleg a halál faszára. Na már most a laza diktatúrákban sincs ez nagyon másként, csak nem ennyire durván tolják az arcokba a szart, mert visszatartó erő Brüsszel meg az EU. Hogy nézne ki, ha itt éhen döglene az Európa közepén pár millió ember? Esetleg megfagyna ,és az utak mentén ott lennének a hulla hegyek? Netán csontvázak szednék a jegyet a Budai várban a turistáéktól ? Elég szarul festene az országimázs. Pedig, pedig az alap helyzet ugyan az. A szitu ugyan az. Egy család irányítja az országot. Csak nem Kim - nek hívják őket. Számításaim szerint úgy max 20-30 ember ötletelése folytán mennek a dolgok. De lehet hogy ez is túlzás és sokkal kevesebb az.  Az összes többi jelenlévő csak a végrehajtó brigád. A többi meg csak úgy van bele a világba az életbe és ebbe az egész rendszerbe.

Mivel a médiában csak egy maréknyi ember szerepel folyton, Szijjártó, Orbán, a Gulyás Geri, Lázár, meg nagy néha Soros, így joggal hiheti azt a polgár, hogy ők irányítanak mindent. És nincs senki más, aki beleszóljon a dolgok menetébe.

Már megszoktuk, meg úgy sincs más, meg a fidesz bebetonozta már magát. Aztán Gyurcsány is ott van és amíg ő a politika színpadán létezik bármilyen módon, addig nincs esély a változásra. Pedig a kedves neje esélyes lehetett volna. Szerintem. Amennyiben olyan ütős hazugságot képesek kitalálni, ami felül múlja a fideszt. És ami érint mindenkit ebben az országban. De az ellenzék hallgat és csendes mint a sír . És nincs sehol a mindent felülmúló hazugság.

Mi a fasz van ?!? Mi ez a kuss?!? Bár így legalább nem adnak támadási felületet . A francér nem tud nekünk is lenni egy Indira Ghandink ? Felülhetne a parlament egyik csúcsára török ülésben és éhség sztrájkolhatna. Értünk, mindannyiunkért. És a nép, az Isten adta nép, kizökkenne egy kicsit. Egy ember, aki képes lenne meghalni az országért és a népért . Az de kúúúl lenne !

Egy kurva nagy hős kéne ennek az országnak, valaki teljesen új arc. Valaki, aki nagyon mélyről indult a nincstelenségből. A semmiből. És képes volt felküzdeni magát. Továbbá nem fél semmitől és senkitől. Bár akkor meg már pszichopata lenne.

Na és minek is nekünk egy újabb Dózsa György, ha mindegyik rendszer úgy szar ahogy van ?

Kíváncsi lennék, hogy tekint magára Orbán?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://idegbaj.blog.hu/api/trackback/id/tr318257799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Diorella Queen 2023.11.13. 17:20:55

Fel!
A lenti kép egyébként most nem a viccesség miatt került be az írás alá, hanem mert jól tükrözi azt a tényt, miszerint a kommunizmus és egy diktatúra között, valójában nincs semmi különbség. Akár egy festmény is lehetne a fénykép, de mint ahogy a művészet tanárom is mondta, ha már van egy fénykép, minek a festmény ? :)

Diorella Queen 2023.11.13. 17:25:14

Akkor lesz változás, ha a miniszterelnökök és polgármesterek mesterséges intelligenciák lesznek.

Diorella Queen 2023.11.13. 17:34:06

És egy jó kis zenét mindenkinek!
annyira cuki!

www.youtube.com/watch?v=59Q_lhgGANc

s 2023.11.17. 23:33:24

"Banális lenne azt állítani, hogy a diktatúrák nem működnek a világban, hiszen jól látjuk mindannyian, hogy ezek a nagy maffia családok, nagyon is működőképesek sok helyen."
Ezek többnyire banánköztársaságok. Ahhoz kellene például banán is, ez pedig nekünk nincsen. Líbia esetében a banán az olaj volt, Oroszország is a bányakincseiből él, Venezuela, és Brazília is, stb . . . Magyarországnak lényegében semmi ilyesmije nincsen, tehát ez itt nem fog működni.

"Gondolok olyasmikre, hogy pl honnan indultam el és hova jutok ?"
Az egyéni sors lényegtelen. Akkor van jelentősége, ha a lakosság túlnyomó részére igaz a negatív hatás. Csak a tömeg képes más utat kikényszeríteni.

"És hogy úgy alapvetően mennyire fogja vissza egy ország és benne az egyén fejlődését egy ilyen rendszer?"
Kurvára visszafogja. Ehhez nem kell széleskörű tájékozottság, elég a térképre nézni.

"Mert a kapitalizmust elnézve sem vagyok arról meggyőződve, hogy az egyéneknek az annyira jó lenne a hétköznapokban."
Így van. A kapitalizmus ad egy látszat jólétet, cserébe támogat politikusokat, akik a nagy munkaadók érdekeit követve időnként tévutakra terelik a szituációt (pl.: Brexit). Az eredeti elgondolás az, hogy a nagy munkaadók sok ember érdekét közvetítik, de ez ott sérül, hogy ezek az érdekek inkább a cégek tulajdonosainak a szándékai. A kapitalizmus pedig hosszú távon biztosan fenntarthatatlan, mert elfogyasztja a bolygót.

"Mindegyik rendszer rohad valamiért és a demokrácia sem különb mint emez kettő."
A demokrácia a gazdag népek luxusa. Szegény országnak nem is lenne szabad ilyesmivel próbálkoznia.

"mert visszatartó erő Brüsszel meg az EU. Hogy nézne ki, ha itt éhen döglene az Európa közepén pár millió ember?"
Mindenkit lebeszélnék az efféle reménykedésről. Az EU nem fogja megcsinálni azt a leckét, amit nekünk kell. Leszarja, hogy itt mi van, és jól is teszi.

"így joggal hiheti azt a polgár, hogy ők irányítanak mindent."
Hibás beidegződés. A valódi hatalom mindig a tömegé.

"a fidesz bebetonozta már magát"
Az még odébb van. Be lesznek betonozva, az nem vitás, ha nem is pont úgy, ahogy ők azt elképzelték.

"Amennyiben olyan ütős hazugságot képesek kitalálni, ami felül múlja a fideszt."
Valóban ez hiányzik? Szerintem inkább szembe kellene nézni az igazsággal. Nem kell egy fidesznél is fideszebb pótfidesz.

"Felülhetne a parlament egyik csúcsára török ülésben és éhség sztrájkolhatna."
Erre itt vagyunk mi magunk. A parlament csúcsa nem lesz ugyan meg, de otthon mindenki elvégezheti ezt a hősies tevékenységet. Hamarosan más választása amúgy sem lesz.

"Valaki, aki nagyon mélyről indult a nincstelenségből. A semmiből."
Kilenc millió pollitikus országa leszünk? Ennyire nem tűnik hiányszakmának nekem, de a rosseb sem tudja.

"Kíváncsi lennék, hogy tekint magára Orbán?"
Nem éri fel a tükröt. Még fiatalabb korában rakta fel, azóta összement és meghízott.

"a kommunizmus és egy diktatúra között, valójában nincs semmi különbség."
A kommunizmus leánykori neve proletárdiktatúra volt. Elfelejtetted volna? Annyira azért nem volt régen.

Lorrh 2023.11.18. 08:13:08

@s: "Be lesznek betonozva, az nem vitás"
Vágyfantázia.
Senkinek nem lesz baja a hatalomból. Már rég ki van épitve minden menekülő útvonal, offshore cégek, külföldi bankszámlák, magángépek, állami helikopterek.
Más felől meg teljesen impotens és megosztott ez a nép, előbb fogja lemészárolni a fideszes nyugger a dékás nyuggert az utcákon mintsem betonozás lenne.
Ne reménykedj.
Ez a nép elásta magát jó mélyre a világ szemétdombján.

s 2023.11.18. 22:46:57

@Lorrh: "Senkinek nem lesz baja a hatalomból."
Sokan gondolnak ilyesmiket. Azért vannak ellenpéldák is.

- XVI. Lajos
- Лейб Давидович Бронштейн
- John Fitzgerald Kennedy
- Robert Francis Kennedy
- Nicolae Ceaușescu
- Benito Mussolini
- Moammer Kadhafi

Szerintem nem kellene elbíznia magát senkinek. A történelem többnyire lassan folydogál, de időnként gyorsabb tempóra kapcsol.

s 2023.11.19. 02:26:36

@Lorrh: Pénzügyi problémák lesznek. A költségvetés rogyadozik, a nyugdíjrendszert pilótajátékká silányították vissza, a munkavállalói jogokat kétélű fejszével vagdossák vissza. A népek alig élnek a havi fizetésükből. Ne magadból indulj ki, aki egy viszonylag korrekt életvitelt folytatsz, kiszámítható bevételekkel és kiadásokkal. Ne is belőlem, aki szintén megél. A többség a béka valaga alatt van, és ez csak időlegesen tartható fent. Az ország jelenlegi vezetői nem érzékelik a helyzetet, mert csak számtáblázataik vannak, amúgy viszont buborékban élnek, ahova a napi gondok nem szűrődnek be. Ez végzetes könnyelműség. Lehet a húrt feszíteni, de nem lehet feszíteni a végtelenségig. Fontos lenne tudniuk, hogy éppen meddig mentek el ezen a téren. Szerintem erről fingjuk sincs, amúgy pedig le is szarják. Ez kurva nagy hiba.

Lorrh 2023.11.19. 11:21:02

@s: persze, a történelemben van pár diktátor aki pofára esett.
De 2023-ban akkora mértékű a tömegek agymosása a social médiából, hogy simán inkább egymás ellen forditják a népeket, polgárháborúkat csinálnak hogy ők megússzák.
Jönnek nemsokára deepfake videok ahol majd gyurcsány lefejezett csecsemőkből készit pörköltet és a nép bekajálja ezt törökszentmiklóson és dabason.

Látom a benned levő igazságérzet nem hagyja hogy megússzák a bűnösök. Hát pedig a megúszásra is millió példa van.

s 2023.11.19. 23:17:19

@Lorrh: "De 2023-ban akkora mértékű a tömegek agymosása a social médiából, hogy simán inkább egymás ellen forditják a népeket, polgárháborúkat csinálnak hogy ők megússzák."
Nem akarom alábecsülni a social média jelentőségét, ezzel egyidejűleg túlértékelni embertársaink mentális képességeit, azonban nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy mégiscsak létezik egy valódi világ, ami adott esetben lényegesen különbözhet a hatalom által sulykolni kívánt állapotoktól. Tudom, - mert erre is volt példa bőven - hogy a valóság tényeit végletesen torz módon lehet hamis okokkal magyarázni, de ezek a kártyavárak előbb - utóbb összeomlanak. Sőt, még az is igaz, hogy mennél inkább utóbb, annál inkább zajosabban. Ha például hitlert a sörpuccs alkalmával jobban büntetik, akkor talán a németek olcsóbban megúszták volna, minthogy Konyev és Zsukov magyarázza el Berlin törmelékké lövésével, hogy nem teljesen úgy vannak a dolgok, ahogy azt évekig elhitették velük. Vannak kiszállási pontok. Az általam említettek közül szinte mindegyiknek lett volna, akár több is. Az, hogy ezzel nem éltek a megfelelő pillanatban, nem kizárólag az ő tragédiájuk, de kétség kívül az ő gyengeségük eredménye. A hatalomvágy gyilkos betegség, az érintetten kívül sokan belepusztulnak.

"Hát pedig a megúszásra is millió példa van."
Bolond, aki itt kockáztat. Olyan, mint az orosz rulett. Ezt vehetjük szó szerint is.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2023.11.20. 22:09:39

Elkezdtem az Alapítványt az Apple-n, na ilyet a Netflixen a büdös életbe nem fogunk látni, nagyon igényes, nem középszerű szemét amivel az a f*s netflix tele van, pedig nem vagyok fantazy őrült, sőt ha tudom kerülöm, de az első rész oda lett téve.
Most felrakták a Monarch a szörnyek hagyatékát, ez se tűnik gagyinak .
Különválás 2. évadját várom mert az piszok jó volt, Utolsó befutók folytatása is jöhetne már.
Invázió 2. évadját nem bírom nézni kínszenvedés.
A zsúfolt szoba is egy lepkefing, Direkt terápia is bullsh*t, Apple talán azért nem készít olyan kommersz szemetet mert nem a mennyiségre megy, mint a netflix, ami jó az meg nem saját gyártású csak a Netflix megvásárolta.
Na kikárogtam magam.

Diorella Queen 2023.11.21. 14:41:54

@szociál: Imádtam az alapítványt!
K jó pasas a köcsög király benne. Másrészt az MI csaj is nagyon jól hozza a robot szerepét. Nagyon jó film, minden létező tekintetben!

Diorella Queen 2023.11.21. 14:44:44

@szociál: Tudod miért jók a filmek?
Nem csak azonnali szórakozás!
Nem csak jó kapaszkodó szar unalmas monoton munkahelyeken.
De majd amikor a halálos ágyunkon vergődünk hetekig, miközben a seggünk elrohad a felfekvéstől és a rühök eszik a testünket, lesz mire visszagondolni. Lesz min ábrándozni. Majd amikor keveredik a valóság, az álmokkal és a filmekkel. :)

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2023.11.22. 11:23:27

@Diorella Queen:

Csak ne lenne annyi szöveg benne, meg romantika, Trónok harcában is megtalálták az egyensúlyt legalább akcióztak kicsit, remélem nem laposodik el nagyon.
De mondom igényes, nem egy török sci-fi szappanopera :)

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2023.11.22. 11:24:30

Netflixet is 3 havonta lemondom, valszeg végleg le fogom, inkább leszedem ami jó az ncoreról.

Lorrh 2023.11.23. 10:07:27

@szociál: netflix minden cucca fenn van a piratebay-on is, és ott nem kell vissza-seedelni sem.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2023.11.23. 18:09:24

@Lorrh:

azt a vírustanyát 10 évvel ez előtt se szerettem, RARBG jó volt de azt beszüntették

Lorrh 2023.11.25. 17:20:53

@szociál: vírustanya??? egy avi vagy mpg file nem lehet vírusos mert nem kerül rá a processzor vezérlése, nem futtató kód.
Soha életemben nem kaptam vírust onnan.
Én kizárólag filmekről beszélek, nem crackelt, lopott szoftverekről.

Diorella Queen 2023.11.26. 19:09:20

@szociál: Nekem bejön az invázió.
Nem azt állítom, hogy egy Alapítvány minőségű, de szerintem egész kellemes.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2023.11.28. 11:38:45

@Lorrh:
Minden egyes klikkre beriaszt a vírusirtó.
És feldob egy másik linket, kb négyszer kell próbálkozni hogy bármit is letudj tölteni, RARGB oldalon ilyen nem volt.

@Diorella Queen:
Első évad tetszett, másodikat képtelen vagyok megnézni.

Lorrh 2023.11.30. 10:49:16

@szociál: ez nem az oldal hibája, hanem a vírusirtó szoftver van felkészítve hogy tönkretegye a piratebay oldali élményt. Szándékos vakriasztás.
Én nem használok vírusirtót, az a gyengéknek való :-)

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2023.12.06. 11:30:34

Ez a faccopó Viktor 14 éven keresztül kapta a lóvét az EU-tól, és csak tömték egymás valagába, felhízlalták Lölöt, Vitya papát a bányáival és a többi oligarhát, a kis seggnyalók meg engedélyt kaptak a fél méteres kilátókra, meg a fák nélküli lombkoronasétányokra.
A palesztínok amit kaptak Gáza felvirágoztatására, mindet fegyverekre költötte, mert ez nem palesztína hanem a Hamasz maga, de ezt tudta a világ mégis ömlesztették be a lóvét.
Vitya éppen ezt csinálja csak nem fegyverekre költötte, hanem szétmutyizott mindent, lélegeztető gép mutyi , letelepedési mutyi.
Látja ezt az EU hogy a vitya seggébe van a NAV, az ügyészség, a köztársasági elnök, mindenki a valagát nyalja, mi a faxomért adna ezeknek pénzt ?
Jogállamiság teljes leépítése.
Milyen beszari f*snak kell lenni ahhoz hogy 14 éven keresztül ne álljon ki vitára senkivel ?
Egy pelyhestökű Momentumossal nem tud kiállni mert rájönne a rángás meg a nyalogatás :))))))))))
Köztévébe ellenézik behívni ?
A komcsiknál a Naptévébe mindenki bemehetett, ma az évi 120 milliárdból gazdálkodó köztévébe senki, parlamenti képviselő se teheti be a lábát, mert ez no go zóna, csak seggnyalók léphetnek be, mekkora fosadék ország ez bmg ???

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2023.12.06. 12:27:46

A magyar kormány 2020-ban 560 millió dollárért, vagyis mintegy 178 milliárd forintért vásárolt 6258 darab „Shangrila 510S” és „SH300” típusú lélegeztetőgép-modelleket egy kétes hírű malajziai üzletembertől Vinod Sekhartól, aki ellen hazájában jelenleg is eljárás folyik pénzmosás és korrupció gyanújával. A lélegeztető gépek egy része életveszélyes volt, és vezető brit orvosok arra figyelmeztettek, hogy az Egyesült Királyságban Kínából vásárolt „Shangrila” típusú lélegeztetőgépek hibásak, és károkat vagy akár halált is okozhatnak, ha kórházakban használják őket. Rámutattak a karbantartással és az oxigénellátással kapcsolatos problémákra, valamint a zavaros használati útmutatókra, hozzátéve, hogy a lélegeztetőgépeket mentőautók, nem pedig kórházak számára készítették.
Az ügy kapcsán a magyar kormány nem hozott semmilyen intézkedést.
Nem kell ide Európai ügyészség, nehéz lenne úgy mutyizni,

Lorrh 2023.12.06. 13:08:38

@szociál: az a probléma hogy ha az EU-Orbán konfliktust lecsupaszítod JÓ és ROSSZ ra akkor nagyon messze vagy a valóságtól. Az EU-ban mégkurvanagyobb lopások mennek csak szintén törvényesített és elfedett módon. A mi kis lombkoronasétány mutyink az inkább a vicc kategóriája. Mi itt ilyne kisüzemi tolvajok vagyunk.
A nyugat meg komplett kontinenseket igáz le és rabol ki.
Ehhez képest játékpénz amit hagynak orbánnak ellopni, cserébe az össze német autógyár itt csalhat adót. Meg a kínai akku gyárak.
Ez a DEAL.
Amit a hírekben vetítenek nekünk az meg a bábműsor, hogy te is orbánra haragudj. Addig be tudják csatornázni a dühödet és ezzel le is vezették és elterelték a valódi bűnösökről.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2023.12.06. 16:22:23

@Lorrh:
Amit a kis kretének lopkodnak lombkrono sétány mutyikkal a lepkefing kategória, ugye te se gondolod komolyan hogy az EU-ban olyan államosított lopás működik maffia módszerekkel és nyíltan, ezt kihangsúlyoznám, ahogy a seggfej Főni elgondolta. A korrupció gyanúja ha felmerül azt rabosítják, mert létezik ügyészég az EU-n belül, ellentétben ezzel ami itt van, itt se ügyészség ,se NAV nincs, mindenki zsebben van.
Az a deal hogy itt vannak a német autógyárak és alacsony bérért melóznak a munkások azt is mi szopkodjuk be, nincs ami felvigye a minimálbért, most az akumlátorgyárak szopatnak be mindenkit mert xarér hugyér fognak dolgozni bagladesi mankik.

Diorella Queen 2023.12.06. 19:16:01

@szociál: Megmondta a törpe papagáj ,hogy Magyarország jómunkás ország.

Nem JÓLÉTI ország! Nem célja a fogyasztásra épülő társadalom kiépítése vagy létrehozása.Az a célja hogy csicskanemzet legyünk és mindenki DÓGOZZON, szaréhúgyért!

Kulics 2023.12.06. 20:27:26

@szociál: Szerintem a nyugati világban sokkal ravaszabb és bújtatottabb lopás és korrupció működik.
Nálunk egy faluvégi orsós nemzedéktől ilyen alig-bújtatott lopás telik, ennyire van agyi kapacitás. Na meg ennek a népnek így is jó, nem kell jobban eltitkolni. Tizenkilencedjére is meglesz neki a kétharmad, mert buta ázsiai nép vagyunk.

A nyugatiak mocskáról a figyelmedbe ajánlom a doku filmet ahol a francia elnököt korrumpálták borítékban odatolt eutó köteggel. Amiről konkrét hangfelvétel volt. De kimosdatták a vádak alól. Ez szerinted az erkölcs csúcsa? Ez az áhított világ legjobbika?
Vagy hallottál a UEFA mocskos korrupcióiról?
Vagy hogy a spanyol királyt lefizették az arab sejkek és el kellett bújdosnia az országából vén fejére?
Ezeket miért nem veszed észre?

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2023.12.06. 23:44:19

@Kulics:
Ezekről mindenki hallott, Sárközi ügyéről, Platini és az UEFA korrupciós ügyeiről, a Francia gazdaság földbe is állt tőle, rosszabbul élnek az emberek, infláció az egekben, sőt az összes sulis haverja kapott egy minisztériumot :)
Tényleg össze akarod hasonlítani a kettőt ?
Magyarorsázgot a tönk szélére sodorták mert szétlopták az agyukat, és lopni kell tovább mert a NER megköveteli, leszarja hogy a büdös életbe nem fogjuk visszafizetni a kínai hiteleket, hogy nem lesz fiatal aki kitermeli a nyuggereknek a nyugdíjat, ezek előre nem gondolkoznak, sose volt az erősségük az agyalás, csak a mutyi az elsődleges, meg hogy ezt a hűbéri rendszert fenntartsák, kap is leckét Putyintól meg a Kínaiaktól.
Európában hol engednék meg hogy a kormány a propagandáját közpénzből ilyen gusztustalan módon folytassa ahogy itt, hol mernék azt mondani az ellenzéki sajtónak hogy Boldog karácsonyt kívánok, vagy hogy fake news ???
Csak itt cigányföldén, mert itt az esztergagépnél fogják feltalálni a rák ellenszerét, minek ahhoz egyetem, szakmunkás is lehet Nobel díjas :)

Lorrh 2023.12.07. 09:28:10

@szociál: persze ebben igazad van hogy nyilvánosabb és gusztustalamabb egy felvilágosult polgári liberális szemnek az ami itt megy.
De a keletmagyarországi meg győri kedves állampolgároknak ez nagyon tetszik. A kurvázós borkait megválasztották polginak. Abban semmi kormánypropaganda nem volt. Nettó idióták a győriek. meg mindenki aki élteti ezt a ázsiai bandát.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2023.12.07. 18:59:23

@Lorrh:
A probléma az hogy sok a sötét, és erre gyúr a Vitya, ezért építi le az oktatást hogy seggfej legyen a kövi generáció is, de ezt elbacta mert amíg lehet kimennek az euba melózni.
De ha már kilépünk az EU-ból, már pedig ez a célja a kretén köpcösnek, akkor rábacás lesz, nem fog jönni EU-s forrás, csak hitel amitől még gyengébb lesz a forint, a német autógyárak is kivonulnak és átköltöznek a románokhoz, mert nekik nincs szándékukban kilépni az EU-ból, ők nem retardáltak.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2023.12.08. 15:58:57

Nagy az esély rá hogy Putyinnak van egy két felvétele arról hogy Semjén lesz*pta a főnit, vagy bekameráztatta az oduját azt felvették ahogy az asszonyt veri, valamivel biztos zsarolja ezt a mankit.
A kínai akku gyárakkal meg azért ba*ssza tele az országot ,mert ezeket a Kínaiak is megkapták és most röhögnek a szivarozó szobában Putyinnal, hogy bármit megtehetnek a köpcössel.
Gondolom azzal nem lehetne zsarolni hogy a Matyi fia valakinek az arcára matyizik, a libsiknél még jó pont is lenne, szóval valami van Vityáról amivel nagyobbat bukna mint ahogy Feri bukott.

Lorrh 2023.12.08. 22:08:36

@szociál: ez totál tévedés hogy orbán ki akarna lépni az EU-ból. mindent is kifacsart belőlük, és fű alatt olyan megállapodások vannak ami minket gyarmattá tett.
A népnek elbábozzák hogy nem értenek egyet. De ez kamu.
Semmi érdeke nem lenne kilépni az EU-ból.
EU nélkül egy pocsolya vagyunk csak, jelentéktelen senkiföldje.
EU nélkül az oroszok és a kínaiak is leszarnak minket.
Egyetlen egy érv sincs a kilépésünk mellett.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2023.12.09. 07:03:40

@Lorrh:
Brüsszelben látják, sőt még a legsötétebb fideszes is látja hogy Putyin rángatja dróton mint egy csicskát, az Ukránok anyagi támogatását és a NÁTO-hoz való csatlakozását is elgáncsolja, meg van kötve a keze semmit se tehet mert Putyon zsebében van, többet jár az oroszokhoz tárgyalni mint Brüsszelbe, nyilván nem a gáz bizniszt tárgyalják úja kéthetente, amit a legdrágábban kapunk haveri alapon :)))
Svédek csatlakozását se igen könnyíti meg, ebben az esetben meg Erdogán pöcsét sz*pkodja. A plakátkampányok ami Brüsszelt ekézi azt hiszi ezt ott nem látják ? Tudja ő és magasan xarik rá, végre áldozat lehet , az unio utálja a magyarokat ezért ki kell lépnünk a g*cibe, persze a támogatásokat elfogadja, azt a 900 M eurót is ami jön januárban, de neki több kell, pedig azt hitte egy kanyit se kap, most meg néznek hogy talán mégis, bukott Navracsics Tibi meg újra verheti a mellét, csak 2 évet kellett várni a lére, ami persze még így is a töredéke.
Az hogy az oroszok leszarnak minket ha kilépünk az EU-ból nem érdekli, ő ennyire előre nem gondolkozik, oroszrulettet játszik minden alkalommal, a legszarabb pókerjátékos, mindenki látja mit csinál, de ő megteheti ilyen ügyészség és NAV mellett.
Az EU-ban ha valaki egy olyan adóbevallást adna be hogy van egy lerobban suzukim és alig van megtakarításom, és miniszterelnök közben az összes rokonsága és haveri köre multi milliárdos, asszem másnap a bíróságon rohadna.

Lorrh 2023.12.09. 10:33:39

@szociál: ez mind igaz. Amíg ennek a népnek ez a vezetés jó, addig brüsszel leszarja. Egy kerekítési hiba a mi országunk teljesítménye, leszarják.
A plakátoláson csak elborzadnak micsoda neandervölgyiek vagyunk és mennek tovább.

De Európát meg az USA rángatja dróton és eladja nekik a méregdrága palagázt és nem engedi hogy a németek használják az oroszokkal megépitett gázvezetéket.
Ezt miért nem látod hogy azokat a szálakat meg az usa rángatja?

Nincs egyik oldal jó-másik oldal rossz játék. A hatalmasok vannak és a lúzer pórnép. Itt a törésvonal. Már az 1984-ben megírta Orwell. Tessék újraolvasni.

Diorella Queen 2023.12.16. 19:15:12

@szociál: Szerintem Orbán egyetlen szempontja ( ami a nagyhatalmakat illeti ) az, hogy kisebb a valószínűsége annak, hogy Brüsszelből kilőnek ránk egy interkontinentális rakétát, mint annak, hogy az oroszoktól lőnek ki ránk egy ugyan olyat. Azaz véleményem szerint mindent felül ír a biztonságpolitikai szempont. A mindenbe tényleg mindent belevesznek, legyen az gazdasági vagy bármilyen más dolog. Valószínűleg a biztonság ( azaz kimaradni mindenféle háborúból ) az egyik és legfontosabb szempontja Viktornak. És ez minden felülír.

Diorella Queen 2023.12.16. 19:18:26

Ezért születik olyan sok,számunkra furcsa döntés, mint szembe menni az unióval,meg Brüsszel gyalázása, Putyin seggnyalása stb. Mert ha ki is baszódik valami háború, akkor talán kevésbé fogják széjjel baszni Mo-t ,mint mondjuk a lengyeleket.

szabadéletszabadmadár 2023.12.16. 20:37:38

@Diorella Queen: ha egy NATO-tagra, a ruszkik kilőnek egy rakétát, akkor géjmover lesz.

u.i.: annyi baromságot összehordasz itt a blogodban, hogy nem is értem, hogy?:)))

mi van a lengyelekkel?
süti beállítások módosítása