Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

közéleti-tudományos-politikai-művészeti-fantázia platform

Idegbaj.blog.hu

Idegbaj.blog.hu

Mamahotel, kicsit más szemszögből

2023. november 02. - Diorella Queen

Ami az össze - vissza költözést illeti, ez az a helyzet, ami a sakkban a matt. De én nem látom meg a 128. lehetőséget, ami még is a megoldás lehetne, egy nehéz helyzetre.

Mindenütt olvasni a mamahoteles fiatalokról, akik nem képesek kireppenni a családi fészekből. A hírekben épp a napokban olvasom, hogy beperelte a saját két fiát egy nő, mert azok még mindig a nyakán voltak. Úgy általánosságban és nyilvánosan, vagy burkoltan, de az emberek megvetik azokat, akik nem képesek valami oknál fogva önálló életet kezdeni. Ám de az éremnek két oldala van és ezt sokan elfelejtik. És van az a helyzet, amire nincs megoldás. Ha csak nem térden állva könyörgök a lányomnak, hogy ne hagyjon el. Ez pedig az önzőség netovábbja lenne és nem fér bele az értékrendebe.

Bankvezér szavai még mindig a fülemben csengenek, pedig nem mondta, hanem írta nem is olyan rég, hogy a lányom hamarosan önálló életet akar kezdeni és útban leszek neki, így, vagy úgy. Kis egyszobás lakásban lakunk, ahol a konyha jelenleg szobaként funkcionál és ki lett alakítva egy amerikai- konyhás nappali a másik szobából. Ez volt a maximum ,amit ki lehetett hozni a lakásból és amint a történések is jól mutatják, kár is lett volna többet beleinvesztálni, mert lehetne akár családi ház is a jelenlegi, ha a lány a fejébe veszi hogy márpedig ő elköltözik, mert nem lesz egész életében mamahoteles.

Sm viszont jól elvan a mamahoteljében. Más választása nem is nagyon van, mint együtt lakni az anyjával. Lévén nem keres annyit, hogy külön fenntartson egy szerelemfészket velem, ( vagy akár mással) illetve az anyuka sem tudná fenntartani a házat a nyugdíjából. Így ők jól elvannak együtt, és egy önálló élet után nyilvánvalóan én sem vágyom arra, hogy Sm szobájában éljem le a még hátralévőt. Mert ezt felajánlotta és valljuk be, egy fokkal jobb,mint a híd alá menni. Hiába családi ház, és szerelem ide vagy oda, de nem visszafelé szeretnék én sem fejlődni, mint amikor még egy régi szerelemmel kuksoltunk annak szobájában naphosszat, miközben a mama kint tett és vett. Időnként bekukucskálva a kulcslyukon elordítva magát, hogy mi a fészkes jó fenét csinál a fiacskája ?!?!És szégyellje magát, de nagyon!!! De ekkor még csak 17 voltam.

A lányom bejelentette hogy ő albérletbe fog hamarosan költözni! Csak hogy .....!

Egyedül nem fogom tudni a fizetésemből fenntartani a kislakást sem. Ha másodállást vállalok, akkor Sm fog szidni, hogy a miért nem elég nekem a nettó 220 ezer Ft bér, amikor abból ki lehet jönni amúgy.  És akkor itt jön be Sm szobája, mint egyetlen megmaradt lehetőség. Illetve majdnem egyetlen lehetőség. Mert még ott van az, hogy a kislakást, egy biciklitárolóra cserélem és a csivavámmal oda költözöm.

Illetve még egy 128. megoldás lehet, ha Sm-et lecserélem egy " bankvezérre" , aki  legalább részben be tud szállni a meglévő költségekbe és az életembe. Cserébe jókat tudok főzni és beszélgetni.

Persze a távolból könnyű tanácsokat adni. Ám de sajnos nem találták még fel azt a tablettát, amit ha beveszek akkor az érzelmeim megszűnnek létezni és az ideálom egy Mészáros Lőrinc, vagy Németh Szilárd lesz. Így a játszma számomra itt véget is ért. A mattot megint én kaptam. De már megszoktam, hogy folyton veszítek.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://idegbaj.blog.hu/api/trackback/id/tr8018249207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Diorella Queen 2023.11.02. 17:29:40

Szegény anyukám rengeteget mérgelődött a testvéremmel anno, hogy negyven évesen még mindig a nyakukon lakott. Roppant zavaró volt ,hiába volt nagy a ház, hiába volt az alkalmazkodás. Az én lányom is ráérne még negyven évesen elköltözni, mert még csak 24.

Diorella Queen 2023.11.02. 17:32:43

Most eszembe jutottak újabb lehetőségek. Az egyik a vérplazma adás, ami havi 30-40 ezret is hozhat a konyhára.

Diorella Queen 2023.11.02. 17:37:17

A következő 5-6 hónapban csak 220 nettót fogok keresni, mert betanulási időszakban leszek egy zálogházba és nem vagyok még annyira piacképes, amit a tapasztalatokat illeti. De utána lényegesen jobb lesz a bérem és alkuképes leszek. Addig viszont muszáj lesz másodállásként megtartani a jelenlegit, már ha belemennek egyáltalán.

Diorella Queen 2023.11.02. 17:51:37

Örökbe fogadni egy nyugdíjast.

Sajnos a 80 éves apukám nem jöhet szóba, ő is túl önálló, saját kis lakással és vidéken. Szerencsére ő jól el van a nyugdíjából.

gigabursch 2023.11.02. 18:05:11

Nem tudom értelmezni, hogy egy kb 40-50 m2-es lakás fenntartása mitől annyi-amennyi. Hacsak nincs ott még hitel.

De mindegy is.

A megoldási lehetőségeket elég szerteágazók, sőt, akár végletesek is lehetnek.
Fő kérdések:
Milyen végzettséged, nyelvismerettel, stb van?
Van-e jogsid kocsira?
Mernél-e akár olyat is lépni, hogy - teszem azt - szállodában dolgoznál, kapcsolódóan laknál, a gyerek meg oldja meg a Te lakásod fenntartását, stb...

Szóval ilyenkor ne félj agyvihart tartani.
Az agyviharban főleg ne félj a komfortzónádon, végzettségeiden túl is tájékozódni.

Egyik anyuka ismerősöm most lett az egyik hűtött húsárú cég terítője.
Napi nyolc órában.
A gyerek eltalál a suliba, meg onnan a sportba, és ott úgy veszi fel, hogy már bevásárlás megvolt...

Diorella Queen 2023.11.02. 18:50:29

@gigabursch: Nem akarok semmiféle szállodában dolgozni!
Zálogházban fogok dolgozni, becsüsként.Ez a végső célállomás és annak is örülni fogok, ha addig nem zsibbad le a kezem, amíg a lupét tartom.
Persze, van jogsi meg 120 szakma + jól főzök, tudok varrni, korcsolyázni, horgolni, és arany karkötőt csinálni, meg pecsét gyűrűt is, csak valami oknál fogva mindezekre nincs kereslet manapság. Idegen nyelve volna, elég lett volna csak angolul tanulnom és már mehetnék a BKK-hoz ellenőrnek, havi 400 nettóért.

gigabursch 2023.11.02. 19:27:00

@Diorella Queen:
Jujj, félreértettél!
Nem azt mondtam, hogy azt tedd, csak azt, hogy ilyen helyzetben nem kell félni a merész ötletektől sem és erre adtam egy pêldát.

No, ha még megvan az új munka, akkor hajrá!

bankvezér 2023.11.02. 20:07:28

"Bankvezér szavai még mindig a fülemben csengenek, pedig nem mondta, hanem írta nem is olyan rég, hogy a lányom hamarosan önálló életet akar kezdeni és útban leszek neki, így, vagy úgy."
Most, leesett az állam. Nem gondoltam, hogy így megjegyzed amit több évvel ezelőtt mondtam. :)
Látod, ez is egy megoldás a lányod részéről az önállósodásra. Még mindig jobb, mintha neked kellene albérletbe menned.
De van egy kérdésem. Ha te még ezt az egyszobás panel lakást sem tudod fenntartani, - pedig bérleti díjat nem kell fizetned, - akkor a lányod miből fog kifizetni egy hasonló nagyságú albérletet? Talán felszedett egy fizetőképes pasit?

bankvezér 2023.11.02. 20:18:24

Látom, hogy milyen aktív lettél. Sok posztot írsz rövid idő alatt. :)
Az én energiámat kiszívja az alábbi fórum. Rendszeresen írogatok oda.
Ajánlom figyelmedbe.
forum.index.hu/Article/showArticle?t=9203779

Diorella Queen 2023.11.02. 20:39:06

@bankvezér: kkor a lányod miből fog kifizetni egy hasonló nagyságú albérletet?

A fiataloknak elég jól fizetnek. Diplomás és nagyon jó az angolja.

Diorella Queen 2023.11.02. 20:44:07

@bankvezér: Ez a túl sok politika, fel fog emészteni. Széllel szembe pisálsz. Devizahiteles vagy hogy ennyit vergődsz ezzel egy igazságtalansággal? Úgy leragadtál ennél a devizaadós témánál, pedig szerintem tudnál te más dolgokról is írni bőven.

bankvezér 2023.11.02. 21:07:00

@Diorella Queen: : Addig foglalkozom a devizás csalással, amíg rendeződik az ügy.
Nálam nagyobb emberek is foglalkoztak a kérdéssel.
Itt van ez a rövid videó ezt bizonyítja.
www.youtube.com/watch?v=Xw347meifdU

bankvezér 2023.11.02. 21:08:37

@Diorella Queen: : "A fiataloknak elég jól fizetnek."
Talán kérd meg, hogy támogasson anyagilag. :)

Diorella Queen 2023.11.02. 21:10:30

@gigabursch: A megoldási lehetőségeket elég szerteágazók, sőt, akár végletesek is lehetnek.

Azért nálam sajnos nem, mert a kezeim nagyon betegek. Nagyon súlyos alagútszindrómám van és nem csak csuklóban, hanem minkét vállban is. Emiatt a kezeim folyamatosan zsibbadnak és fájnak, éjszaka is,ami miatt alig alszom, ami miatt folyton kimerült vagyok. Továbbá egyetlen apró kis rossz mozdulatra is az áramütésszerű érzés a tenyeremből indulva végig fut a kezemben, naponta kb 15 alkalommal. Ez olyan, mint amikor beütöd a könyököd vagy a térded valahova és ideget ér és becsokizol hirtelen. Na szóval emiatt a probléma miatt, a munkákat illetően nagyon korlátozott vagyok. Semmilyen kicsit nehéz munka sem jöhet szóba. Az egyetlen esélyem egy zálogház. Emiatt tanultam 4 évet és még ez is kevésnek bizonyul.Hamarosan megyek az orvoshoz,már van időpontom. Vagy megműtik a kezeimet, vagy a vonat alá teszem. Mert az idegsérüléses fájdalmak nehezen elviselhetőek. Egyszer olvastam hogy egy pasas levágta a saját kezét emiatt, mert nem tudták gyógyítani és állandóan fájdalomban élt. Szóval korlátozottak a lehetőségeim, nem kicsit.

Diorella Queen 2023.11.02. 21:11:37

@bankvezér: Albérlet mellett?
Látod te sem tudsz megoldást.
Marad a biciklitároló!

gigabursch 2023.11.03. 08:34:32

@Diorella Queen:
Durva...
Nem ismerem ezt a kórképet, de amit leírtál, az alapján szeretném elkerülni...
Ha gyógyítható, akkor jobbulást!

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2023.11.08. 09:05:59

@Diorella Queen:
Kínomban már én is árulom a kertet, ha 6 misiért elmegy akkor jó, már pedig a szerződésben 6 alá nem mehet, így lett megírva a Kft-vel akik kezelik a cuccost.
Semmi értelme csak azért kijárni hogy füvet nyírjak, mert termés csak két évente van, de mikor van akkor rogyásik van kajszi, alma, meggy, és birs, de idén lófasz se volt, meg a jég is elverte múltkor a palát azt is cserélni kellett, szóval nem várom meg a következő jégverést, hogy megint a biztosítóval baszakodjak és keressek tetőfedő havert a melóra, szóval minden lófaszt el kell adni amiben van egy kis pénz, mert a 40ft-os plusz áfa is megdobja mindennek az árát jövőre, ha fater meghal akkor lehet a földszinti lakást is elpasszolom, vagy kiadom albiba, és marad a 3 szobás a negyediken.

Lorrh 2023.11.11. 18:37:16

Na most ezt nem értem: az én lányom panelben él és 50m2-es panel távfűtése havi 30ezer. Ha a tied kisebb akkor mondjuk 25. Plusz villany+víz+kk = 50-60 ezerből kijön neked a rezsi. Ezt ketten nem tudjátok fizetni a lányoddal?
Bérelt lakás az nem lesz 150-nél kevesebb ha rezsit is belevesszük.

Nem értem én ezeket a számaidat, hogy 220ezerből nem jut 60 a rezsire???

Diorella Queen 2023.11.13. 06:04:24

@Lorrh: Vannak más költségek is. BKV bérlet, telefon, Digi , biztosítás stb stb. Nekem a fűtés minden hónapban 11 ezer a köz. kökltség meg 22 ezer.A többit add hozzá.

Lorrh 2023.11.13. 18:43:27

@Diorella Queen: 60-nál nem jött ki nekem többre a te rezsid.

Lorrh 2023.11.13. 18:56:12

@Diorella Queen: Megnéztem a saját számaimat, egy 50m2es lakásban lakom Budán, a bkv bérlet=10ezer mobil=5ezer internet=9 villany=3 gázfűtés=8 víz=3 közösköltség=17ezer kijövök havi 55 ezerből. Gyere te is akkor ide a Budára lakni, az Újpalotai panel a gazdagoknak való.

Diorella Queen 2023.11.13. 20:54:05

@Lorrh: Budán lakom bazzeg ! Nekem van némi hitel, a közös költség eleve már 22 ezer, cserébe három hetes hullaszag van a lépcsőházban, csótányok és jelenleg nincs sem fűtés, sem meleg víz! Nekem a telefon 11 ezer, Digi 7, villanyom 7-8 mivel villanytűzhely van, díjbeszedő ( lépcsvilágítás, szemét, gázáltalány apámfasza) van biztosításom, BKV bérlet 91600 Ft / hó.

Diorella Queen 2023.11.13. 20:58:42

Na mondom :
-Bankihitel 14-15 ezer
-tranzakciós díj, biztosítás 3000 ezer
-Digi 7900
telekom 11000
díjbeszedő 2-3 ezer
Villany 6-7 ezer
Közös költség 22 ezer ( beszigeltelték a házat és felvettek valami 100 milliós hitelt ezek a barmok, még az infláció előtt két héttel )
Fűtés 12 ezer minden hónapban
Bkv bérlet 9500

Diorella Queen 2023.11.13. 21:00:59

@Lorrh: Ez 90 ezer alaphangon akár hogy számolom.
Nem vagyok 80 éves, hogy már csak gyógyszerre kelljen költeni. Vannak igényeim,mint ruha ,cipő, szórakozás, egy új táska meg néha egy kínai kaja.

Diorella Queen 2023.11.13. 21:04:05

Van egy kiskutyám is amelyiknek időnként szükséges állatorvos, oltás és annyit eszik mint egy póniló, pedig egy 3,5 kg-s csivava eredetileg. Neki is kell téli kabát, egy új póráz meg hasonlók, szóval legyél kedves ne add elő , hogy túlzottak az igényeim az élethez.

Diorella Queen 2023.11.13. 21:27:10

@Lorrh: Vizet nem is számoltam, az nálunk kéthavonta 20 ezer.

Lorrh 2023.11.14. 13:42:09

@Diorella Queen: húsz ezer a víz????? necsesszfel, úszómedencétek van???
Amúgy kutyát tartani full luxus.
Digi+telekom őrült áron lehúznak téged. Miért szórod ki az ablakon a pénzt?
nekem Tcom internet+mobilteló össz 14ezer.
ja tévém nincs, az a gyengéknek kell csak. Neten minden megvan ami kell és nem nézek reklámokat.

Diorella Queen 2023.11.14. 21:01:30

@Lorrh: Nekem kell tv. Az ősi idegenekre szoktam elaludni.

Lorrh 2023.11.16. 10:39:18

@Diorella Queen: a tévével megkapod a propaganda agymosást is. Nem is tudsz róla, de bekúszik az agyadba.

Diorella Queen 2023.11.16. 18:28:53

@Lorrh: Én csak a természetfilmeket nézem meg a kincskeresőket és hasonló űrkutatás, univerzum műsorokat.

Diorella Queen 2023.11.16. 18:29:48

@Lorrh: Egyedül a Jákob Zolit néztem a nagy Ő-vel , de csak azért, mert azóta sem értem,mi a szarnak van szüksége egy ilyen gazdag embernek arra, hogy fullra járassa magát?

Lorrh 2023.11.16. 21:39:35

@Diorella Queen: első pár részt megnéztem, de végtelen nagy csalódás volt. A nők döbbenet primitivek voltak és a pasi is egy nagy nulla. Nem képernyőre való. Sótlan, humortalan, feszengő kis szerencsétlen. Árpa Attilának való szerep volt ez, nem egy ilyen senkinek.
Na igen, ezt a sármot és magabiztos férfias fellépést nem lehet pénzért megvenni. Hiába akarta szerencsétlen pirosferraris csóka.
Nekem az a Enikő volt a csalódás, aki egy valódi intelligens nőnek nézett ki, neki mi szüksége volt erre a kutyakomédiára!? Amikor sírt akkor sem volt egyetlen könnycseppje sem. Látszott mennyire kamu hazugság az egész. 47 évesen, így kellett aláznia magát? Kurvakínos volt, szekunder szégyenérzet.
süti beállítások módosítása