Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

közéleti-tudományos-politikai-művészeti-fantázia platform

Idegbaj.blog.hu

Idegbaj.blog.hu

Infláció! Töki csontot eszik!

2023. április 02. - Diorella Queen

Köztudott, hogy szeretem a költői túlzásokat

A kutyának beiktattam a sertés csontot a táplálékába. Azért tettem ezt, mert nem szeretném ha az én kutyám is egy elcseszett, túlmodernizált, városi eb lenne, aki soha életében nem lát csontot, mert a gazdi attól fél, hogy beleszorul a kis segglyukába a cucc és majd az orvosnak kell kibányászni onnan. Szóval heti egyszer - kétszer, Töki kutyus kap egy kis húsos csontot, ami a csontlevesből marad meg. Amikor először kapott, azt sem tudta, mit kezdjen vele nagy hirtelen. A boldogság viszont egyértelműen látszott rajta. A kis mancsával alig bírta megfogni, azt sem tudta merre forgassa és hogy nyalja. A kutya boldog volt és a gazdi boldog volt attól, hogy a kutyája boldog. Nem mondom, a széklete másnap jó kemény volt, de ezen kívül semmi más baja nem lett. És nem is lesz semmi baja ! Mert a kutya hús és csont evő alapjában véve. Csak egyesek már túltupírozzák az ebtartással járó dolgokat. A kutyájukból paleo- őskutyát, vagy szupermodern intelligens ebet csinálnak. Nem hozzák be a kutyafuttatóba, nehogy sáros legyen szegény állat. Nehogy összetapossa egy tíz centivel nagyobb másik kutya. Nehogy megerőszakolja valami elvetemült eb. Nehogy akármi. Csóresz kutya így persze antiszociális lesz, mint a gazdája. Na szóval vannak ilyenek.

Válság van és infláció.

Most épp egy multinál dolgozom a két nagy kedvenc áruházam közül az egyikben. Nem állítom, hogy  álmaim munkahelye, de kibírható. Püfölöm a kasszát és baszom bele a sok pénzt. Kb ennyi. Egyenes az út a demenciához és a szellemi leépüléshez. Így ennek tudatában nyilván nem tervezek nyugdíjig itt lenni, lévén hogy az még elég messze van. Nem tervezek semmit alapból, mert ebben az országban és világban ami jelenleg körbe vesz, az élet pont olyan, mint az árpilisi időjárás. Lószar.

Az utolsó iskolámnak hamarosan vége lesz, amit már nagyon várok. Elegem lett a tanulásból, már több mint tízenöt éve megállás nélkül iskolákba járok. Hányok tőlük és a vizsgáktól.  Hallani sem akarok semmiféle iskoláról már a továbbiakban.

Sm megkapta a kitüntetéses diplomáját, így ő már az értelmiségiek sorát gyarapítja. A lánynak meg valamikor nyár elején lesz a vizsga. Nekem nem kell diploma, mert azzal is csak egy multi kasszát püfölnék maximum.

Így nyakig benne az inflációban valójában lövésem sincs, hogy s miből élünk. Hja ! De ! most költöm el a befektetett örökségemet éppen. Illetve most éljük fel. Így számomra nagyon nem mindegy az, hogy a kormány ,meddig kívánja a fizetéseket a béka picsája alatt tartani? Mert a német multi emelne, csak a kormány nem, engedi. Aztán emez meg nyilván olyan nagyon nem erőlködik rajta. Leszarja. Nem az övéi döglenek éhen.

Nem akarok újfent okoskodni, de valaki leárulhatná már végre azt, miért kell az egyszerű embernek megpusztulni ahhoz, a pénze többet érjen, mint egy guriga takony? Tényleg nincs más mód és lehetőség a Forint erősítésére? Valami újmagyar hungarikum nem pattant ki egyik közgazdász Úr fejéből sem? Valami pénzügyi újítás ? Bármi ? Akármi ?  Csak a már jól megszokott, ősrégi utat járja a kormány újra és újra. A jól kitaposott ösvényt. Ha szar a pénzünk, akkor kevesebb kell belőle a forgalomba ? Akkor csökkentjük a fizetéseket ? Akkor majd nem szállnak el az árak ? Semmi új a nap alatt? Semmi inflációmegfékező reform, újítás, új ötlet.? A pénz csak egy papírcetli marad és nem több. Aminek az értéke annyit ér, amennyit a külvilággal el tudunk hitetni hogy ér.

De nem akarok okoskodni. Sm-től a minap már úgy is megkaptam, hogy okoskodó vagyok. De most mit tegyek, ha annyira szeretek a világ dolgairól filozofálni ? Legszívesebben elvonulnék egy tibeti kolostorba elmélkedni . Néha elmondanék egy imát az emberiségért. De Tibet messze van. Így maximum csak annyit tehetnék, mint az a görög pap, aki cölibátust fogadott és kínjában felült egy korinthoszi oszlop tetejére és hónapokig ott dekkolt. Várta hogy a nemi vágya majd elmúlik az önkínzástól, de nem jött neki össze. Szóval Tibet messze van, a szerzetesek pedig minden szart eladnak a turistáknak. Mert hogy megélni amúgy ők sem nagyon tudnak. A problémák tehát a világ összes pontján, nagy vonalakban ugyan azok. Nincs pénz. Ha van, nem ér semmit. Ha ér is valamit, akkor tönkreteszi az infláció nevű szörnyeteg.

Hát kérdem én, mert folyton felmerül ez a kérdés. Hogy nem képesek ezt az inflációs, hétfejű sárkányt kiiktatni már végre a pénzügyi rendszerekből, egyszer s mindenkorra?

Miért kötelező ennek léteznie?

És  a legvégső kérdés : - Mi a jó fenéből élnek a tibeti szerzetesek?!

A bejegyzés trackback címe:

https://idegbaj.blog.hu/api/trackback/id/tr4618092454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása