Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

közéleti-tudományos-politikai-művészeti-fantázia platform

Idegbaj.blog.hu

Idegbaj.blog.hu

A rivotril elfogyott, xanax pedig nem is volt

2022. december 17. - Diorella Queen

Mindig, minden körülmények között, csak is az igazat, a szín tiszta igazat írom meg a posztjaimban.

Ezekkel a posztokkal azt szeretném megmutatni a hatalmas ( hja, nem..) olvasóközönségemnek és főleg a jövőbeni olvasóimnak, hogy 2022. évben, milyenek voltak a valós állapotok, ebben a gazdasági helyzetben. A jövő régészeinek már nem csak a föld alatt, hanem az interneten is elérhetővé válnak az információk, amiből objektíven tájékozódhatnak arról, hogy a köznép ( köztük én magam is,, hogy s mint élte meg ,vagy vészelte át adott súlyos gazdasági helyzetet. A majáknak nem voltak ilyen lehetőségeik, mint internet, ezért most a régészek bőszen vakarhatják a fejüket, hogy hova párolgott el ,több millió ember. Hátra hagyva gyönyörű városaikat és zseniális építményeiket, társadalmukat.

Tehát akkor lássuk ,mi a helyzet itt a Maslow- piramis  legalján. 

A munkahely tekintetében csak a szokásos történet zajlik. Nem veszem szívemre hogy erős mobbing alatt vagyok, lévén a cirka tíz fős társaság nagy része még nem döntötte el azt, hogy utáljon, vagy se. Az időben harminc évet, a fizetésben pedig tíz évet léptem vissza ezzel a munkával. De legalább nem szakadok meg fizikailag egyáltalán, bár egy kicsit stresszes a munka, így az év utolsó hónapjában. Továbbá össze tudom egyeztetni az ékszerbecsüs tanfolyammal. Ezzel a tanfolyammal kívánom kiváltani  a nehéz fizikai munkát a továbbiakban. Ezért életbevágóan fontos számomra.

Próbálok folyamatosan lépést tartani a gazdasági válsággal, a felpörgő inflációval ( ami vicces, mert lehetetlenség ) és minden pénzemet élelmiszerbe invesztálom bele, illetve tartós fogyasztási cikkekbe. Úgy gondolom, jelenleg ennél jobb inflációkövető dolog, egyszerűen nem létezik. A villany és fűtés számlámat nem tudom előre kifizetni sajnos, és  a vízfogyasztásomat sem.Tartalék képzése ilyen alacsony fizetés mellett nem képezhető, semmilyen formában. Egyenlőre a rezsire összpontosítok erősen, hogy az ki legyen fizetve és ne induljon meg tartozásfelhalmozás. Az élelmiszer csak ezután jöhet és abból élünk, ami marad. A gyerek is haza ad a büdzsébe. Ebből próbálunk megélni valahogy, nem sok sikerrel, lévén mindig adódik valami plusz kiadás, ami előre nem látható. Ilyen a bölcsesség fog vésése a gyereknél, vagy egy szemüveg, mivel a kutya ropinak nézte az előzőt és felzabálta reggelre az összes műanyagot róla.

Valahogy olyan érzésem van, mint ha egy vékony pókhálóba kapaszkodnék és lógnék rajta, miközben az ocsmány  gravitáció súlya húz a mélység felé. Hatalmas szájában penge éles fogak csattognak, lehelete pedig bűzös rothadó szagú.

Innen pontosan két  lépés a hajléktalanság. Albérlet és utca.  Nem látok kiutat, sem menekülési útvonalat jelenleg. Nyüszíthetnék a pedagógusokkal együtt, fizetés tekintetében. Panaszkodhatok a véreres lófaszba, senkit nem fog érdekelni. Nekem kell segítenem magamon, és úgy érzem, ha eddig nem voltam elég kemény, hát akkor most már ott tartok, hogy egy hímoroszlánt is képes lennék meglovagolni simán. Amúgy meg a nyugtatók sokat segítenek, az adagot egyenlőre még nem kellett növelnem. Ellenben a pánik, mint valami rohadt méreg, kúszik fel az ereimben. Érzem, a hogy mind feljebb és feljebb jön. Érzem ahogy a gyomrom remeg, a szemem tikkel. Érzem hogy én magam is remegek legbelül, mint a nyárfalevél a tavaszi szélben. És egyre nehezebb leküzdeni a pánikot önmagamban. Mert ha  a pániknak bárki teret enged, akkor az nem fog tudni logikusan gondolkodni és cselekedni tovább. Ezért muszáj elfojtani önmagunkban. Muszáj leküzdeni és uralni.

 

Ám de a rivotril elfogyott és hiánycikk lett. Ezt közölte a patikus a minap velem, amikor is ki szerettem volna váltani a felhőbe fellőtt receptemet. Egyenlőre nem is tudják, mikor lesz. És ez elég szar hír azoknak, akik hasonló helyzetben vannak mint én. Hogy még éppen nem haltak éhen, de már az a küszöbön kopogtat és kajánul vigyorogva bámul rám a csóróság szörnyetege. Mint ha csak azt mondaná, úgy sem fogsz menekülni előlem. Majd pont te, az utolsó kis  legegyszerűbb polgára ennek a világnak, majd pont te úsznád meg?

Akkor amikor nem is olyan nagyon régen, a most háború sújtotta  Ukrajnában majd hatmillió ember halt éhen. Egy olyan országban, ahol annyi gabona terem, mént égen a csillag.Túl jó életet éltünk eddig. Nem fáztunk, és nem éheztünk. Viszonylagos biztonságban éreztük magunkat városainkban, így együtt. Pedig ez a biztonság nem más, csak illúzió. Egy olyan világban, ahol ilyen gyors és hirtelen változások történnek, senki nem érezheti magát biztonságban.

A világ mit sem változott a középkor óta. Emberek éhen halnak, lelövik őket és háborúk vannak. És mindegy hogy itt az állítólagos civilizált Európában, vagyunk, vagy valahol, egy elmaradott afrikai országban. A világ pont olyan elmaradott és végtelenül gonosz, mint amilyen mindig is volt.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://idegbaj.blog.hu/api/trackback/id/tr7318004564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TanBá · http://istenteszt.blog.hu/ 2022.12.17. 20:44:53

Főzzél gyógyteákat ( orrbáncfű, éresgyökésr, kamilla, gyömbér stb) és igyál mértékkel minőségi söröket. Javaslom a 6 komlós Dréhert és a szűretlen búzákat is. A mesterséges agytompítókat (gyógyzertári szarokat) nem szabad sokáig szedni.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2022.12.18. 07:42:36

@Diorella Queen:
Örülj neki hogy nincs rivotril, arról lejönni kb olyan mint a herkáról, környezetemben van olyan aki képtelen lejönni róla, maradj inkább a frontinnál az kb olyan mint a tictac.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2022.12.18. 10:04:25

Baszki banánköztársaságokban van ekkora korrupció, hogy nyíltan lopják szét az országot, nem adnak a látszatra sem.
Erre fő hír a köztévékben az eu parlamenti korrupciós botrány hogy a kiscsajt megvette Katar kilóra, bazdmeg Viktor ott van ügyészség és kivizsgálja, ott nem Poltpetitkék a főügyészek , héllo !

Boldeone2 2022.12.18. 10:24:41

A rivotrilt èn nem javaslom. Arról a lejövetel szinte lehetetlen. Ha nagyon nem sikerül visszanyugodni, akkor esetleg xanax kis dózisban. Ha hosszú távon megmarad a problèma, akkor pszichiáter ès antidepresszáns. Abból sem mindegy mit, ès mennyit, mert akár ellenkező hatást is kiválthat. Ha az jól eltalált, akkor az agynak van ideje regenerálódni, lenyugodni ès fokozatosan letenni mindent. Akkor jön a pszichológus, amely felkèszít az " új èletre" , hogy többet ne legyen relapse

A lènyeg: az ilyen jellegű pszichès problèmáknak a vègsőkig meg kell próbálni ellenállni , nem feladni , mert egy idő után már csak a külső, pszichiátriai beavatkozás segít, ès azok sem találják el mindig pontosan
Èdemes naplót vezetni , a napi törtènèsekről, ami segít korrigálni az èlethibákat

Mesterséges Geci 2022.12.18. 12:30:21

Sok okos(kodó)...
Rivotrilt, Xanaxot és társaikat receptre lehet kapni, nem a sarki trafikban adják. Az orvos felelőssége lenne, hogy ne ezeket írja fel, ha a beteget másképp kell kezelni. És van olyan állapot, amikor az antidepresszáns szart sem ér, muszáj ezeket a szarokat szedni. Sok helyen elmondtam: Xanaxot álmatlanságra kaptam, sok évig szedtem. Nekem sikerült egyik napról a másikra kidobni. (Egyedi eset, nem statisztikai minta!) Ez az orvosom döntése volt eleinte, később meg én kértem, mert olvastam, hogy nem lehet letenni. Az álmatlanságot meg a munkahelyemen beadott felmondásombszüntette meg. :D

]{udarauszkasz 2022.12.18. 12:57:10

Nem nyugtatozni kell magadat,hanem kimenni tizezredmagaddal az utcara,es odacsapni az asztalra!
Ha par sotetzold csitri oda tudja magat ragasztani az autopalyara,hogy ezrek kessenek el a munkahelyukrol,akkor te siman megteheted,hogy az asztalra versz. Nem a fejeddel,hanem az okloddel! Neked sokkal tobb okod van ra.
Hidd el,ezek odafent nem fognak sirni azon,hogy par millio ember tonkremegy,ehezik, beledoglik abba,amit muvelnek. Ne a Magyar Kiralyi Televiziobol tajekozodjatok,az csak a Szentely es Fenngatosag szocsove.
Fuleket, szemeket kinyitni, fejeket es okloket a magasba, hajra!

Diorella Queen 2022.12.18. 17:38:26

A leggyengébbet szedem és abból is csak egy felet, már évek óta. Xanaxra nincs szükségem szerencsére, csak így jött ki jól a címe az írásnak.
A lényeg, hogy furcsa, hogy pont ebben a válságban fogy el ez is a gyógyszertárból.Illetve nem meglepő, ugye?

Diorella Queen 2022.12.18. 17:45:16

@Boldeone2: Jön a pszichológus és felkészít az új életre?
Még is mire tudna felkészíteni egy pszichológus bárkit is? Ezzel most nem akarom őket ledegradálni, mert nyilván fontos a munkájuk. De felkészíteni valami szar eljövetelére, amitől az emberiség nagy része retteg, mint éhezés, hajléktalanság és társai, senki ember fia nem tud.
Max a túlélős műsorok.

Diorella Queen 2022.12.18. 17:48:16

Készüljek fel, hogy állami alkalmazottként, hamarosan éhen halunk, amikor a Lidl-ben bármihez nyúlok, az minden ezer Ft-tól kezdődik! Nagyvonalakban miután kifizettem az összes számlámat, kb 100x ezer Ft-os élelmiszert vehetek. Ezt leosztva 30 nappal,.....hagyjuk is a picsába! :)

Diorella Queen 2022.12.18. 17:51:58

Majd jól felkészít a pszichológus arra, hogy nyugodjon meg kedvesem, hamarosan cinema4D valóság showban találja magát, csak nem a Meztelen túlélők 21 napig, hanem a hogyan éljük túl a következő 21 évet a városi dzsungelben. ::D

Diorella Queen 2022.12.18. 17:53:11

@szociál: Különben meg te kérted hogy írjak valamit erről a fos inflációról, szóval na.....!
Kiderült, hogy az ország 80%-nak szüksége van a rivotrilra és az hiánycikk lett.

kajakibrahim 2022.12.18. 17:57:42

@Diorella Queen: valaki a pisztolyt tart a fejedhez, hogy állami alkalmazott legyél?

mennyé a lidlibe dolgozni, és nem fogsz éhen halni.

aki téged olvasgat, az előbb-utóbb eret vág magán;)

ja és!:)))

uploads.disquscdn.com/images/e4ab1e02b7ea7a8974bee526c63e5db9c7f85a4f04751e242b270e70380b8c70.jpg

Diorella Queen 2022.12.18. 18:25:40

@kajakibrahim: Szedjél rivotrilt.
Amúgy meg azért vagyok állami alkalmazott, mert ezt tudom össze egyeztetni a tanfolyammal.
Szóval nem kell mindjárt támadni az embert!

kajakibrahim 2022.12.18. 19:27:59

@Diorella Queen: minek szedjek rivotrilt? eddig azt sem tudtam, hogy van ilyen.

nem támadlak, de lassan lefő a kávéd, de te még mindig tanfolyamra jársz, és aztán csodálkozol, hogy szart sem keresel évtizedek óta.

ez neked nem tűnt fel eddig?

u.i.: remélem azé a kutyud jól van;)

uploads.disquscdn.com/images/0a25e52f6aa9834c8fe283e551530ea62d7cedd3da0bd1e6a9286f75b6825133.gif

Mesterséges Geci 2022.12.18. 20:39:04

@kajakibrahim: kizártnak tartom, hogy a pszichiátered ne vetette volna fel valamelyik gyógyszered mellé...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.12.18. 21:26:16

@Diorella Queen:

"Kiderült, hogy az ország 80%-nak szüksége van a rivotrilra és az hiánycikk lett."

Inkább hánycikk. Ha lenyelted, azonnal hányd ki.

Én soha az életben nem vettem be egyetlen szem Rivotrilt sem, de láttam, milyen hatással van másokra. Zombit csinál belőlük önmagában, de alkohollal együtt sokakból agresszív állatot. Kerüld, mint a ciánt!

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2022.12.19. 13:58:52

@Diorella Queen:

Az oké de az ország 80%-a nem jár piszihiáterhez, Rivotrilt csak az írhat fel, még háziorvos sem, akkor hogy fogyott el a készlet ?
Én rohadt régen szedtem frontint, volt egy pötty pánikrohamom, de sztem nem ért semmit a bogyó, így nem szedtem tovább.
Néhány törés volt az életemben mégse nyúltam újra bogyókhoz, fiókba van egy üvegcse, de tuti lejárt jó pár éve.
Megiszol egy üveg rozét az lenyugtat, de ne minden nap :))
Adventi vásáron forraltbor 3 deka ezerötért, attól megint felmenne a vérnyomásod, otthon lefőzöd, termoszba elviszed, kint pedig megiszod, igaz elég cigányos de olcsón kijön :)

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2022.12.19. 14:04:16

@]{udarauszkasz:
Pintérke túltolja a cinizmust, sanszos hogy megbuktatja Vityát ezzel a stílussal, persze mindent Vitya parancsára tesz, de ki mer ennek a dagadt kreténnek szólni ?
A diákok nem tudják megbuktatni ezt a rendszert, pedig ez már elég jó vonal ami elindult, csatlakoznának hozzájuk az egészségügyesek, és mindenki más aki elvesztette az állását, vagy rahoadtul nem jön ki a pénzéből az infláció miatt.
Nincs még 4 évünk.

DFK 2022.12.19. 14:04:52

Gondolom, hamarosan végzel a tanfolyamon és utána lesz jobb munkád. Tévedek?

Diorella Queen 2022.12.19. 17:15:08

@DFK: Remélem nem.
Amúgy meg háziorvos írta fel a dilibogyókat, mivel kissé pánikbeteg vagyok. Az enyhébb változatban.
Na de amúgy mit csodálkozik ezen bárki is manapság?!
Szerintem az ország 80%-a irritábilis bélszindrómával és pánikrohamokkal küzd.Meg gigantikus pulzusokkal és vérnyomásokkal.

Diorella Queen 2022.12.19. 17:21:06

@szociál: Ami a béreket illeti.
Kezdő nővér , nettó 230 ezret fizetett a Szt Imre kh sebészete nekem pl. A szocotthonok mindegyike nettó 250 ezret fizet, ahol jelenleg vagyok ez köztisztviselői állás, nettó 230 ezer. Megkérdeztem pár üzletet, mivel tudjuk jól, hogy van egy rakás különböző képesítésem. Cipőbolt, 250 nettó, Triump 200 nettó, BÁV zálog 250 nettó, az üzleteikben még ennyit sem fizet sztem. Na szóval ami fizet, az jelenleg a takarítás pl , 2 óra alatt 100-120 nettókról tájékozódtam. A magánegészségügy az átlaghoz képest viszonylag jól fizet 300-350 nettó. Sajnos nincs akkora vérvételi tapasztalatom, hogy mondjuk egy Sinlabhoz elmenjek vért csapolni, mert még a felnőttektől csak -csak lecsapolnám, de ha bejön egy gyerek, na azt biztos h nem merném. A bérnővér fizetett még elég jól, de azokat jelenleg kiiktatták a rendszerből, most nem tudom milyen címszó alatt tudnak dolgozni.

Diorella Queen 2022.12.19. 17:23:36

Ilyen fizetések vannak. az átlag tehát 250 nettó körül mozog és véleményem szerint midnenkinek aki él és mozog,minimum két munkahelye van ebben az országban. Nekem volt három is. Na már most amíg kettő volt, nem voltam annyira ideges, nyilván jobban éreztem magam,még ha fáradtabban is. De most a tanfolyam miatt kötött vagyok májusig. És még a főállás sem biztos ha ez a főbarom megint leépít a közszférában.
Semmi sem biztos ebben az országban, csak a halál:(

Diorella Queen 2022.12.19. 17:26:37

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Én nem vagyok zombi baszod!:)
Sem agresszív állat!
De legalább a szívem nem kalimpál össze vissza és nem kell leszállnom a villamosról féluton a munkahelyem felé, csak mert nem emlékszem,. hogy elzártam e a villanytűzhelyt, vagy már kigyulladt a lakás?
Tudod te mennyi jó állásom baszódott el ilyen szarság miatt?!
Naugye!
Sok jó állásom nem volt, ez is tény. :D

Mesterséges Geci 2022.12.19. 17:29:56

@Diorella Queen: aldi/lidl? Nem fizet jobban? :(

Ami a gigantikus pulzus, vérnyomás témát illeti... borzasztó kíváncsi lennék, miféle csodalény lehetek. 20+ éve diagnosztizáltak II. tip. cukorral. Sokáig volt magasvérnyomásom is, amit többek közt pár éve a kardiológián egy UH vizsgálattal is igazoltak, mikor enyhe infarktusos tünetekkel estem be hozzájuk. Mind a cukrot, mind a vérnyomást hanyagoltam húsz éven át. Gyógyszert a cukorra szedtem, de így is relative magas volt. Idén ledobtam kb. tíz kilót, azóta gyógyszerrel jó a cukrom, de ami nagyon meglepő, a vérnyomásom is rendeződött, ami összevetve a húsz éven át alig kezelt cukorral, elég hihetetlennek hangzik. :)

Diorella Queen 2022.12.19. 20:12:27

@Mesterséges Geci: Nem vagy semmilyen csodalény, simán csak örülj neki, hogy nem robbantak szét az ereid az agyadban a magas vérnyomástól és a ránehezedő túlsúlytól. A cukorra szedett gyógyszerek mellékhatásai is meg lesznek. Okozhatnak hasnyál mirigy rákot pl. De a magas cukor még veszélyesebb. Vakságot okozhat, bekómálsz és elalszol örökre. Aztán ott vannak a fekélyes lábak is pl.... durva milyen szövődményei lehetnek ezeknek. Ha őszintén leírnánk egy posztban, mit okoz az alkohol meg a magas vérnyomás és cukor,lehet mindenki leszokna azonnal mindenről. Az életről is lejönnél .

Diorella Queen 2022.12.19. 20:13:12

Láttam elég sok életerős fiatalembert, agyvérzés után, fél oldalára bénán és pelenkásan.

Diorella Queen 2022.12.19. 20:14:36

@Mesterséges Geci: Olyan pedig nincs, hogy enyhe infarktus. Az infarktus olyan fájdalmas, hogy a mentősök azonnal morfint adnak. Az Angina pektoris hasonló fájdalmas, ellenben sokkal kevésbé veszélyes. Lehet az volt neked is.

Diorella Queen 2022.12.19. 20:17:58

7744 letöltés, és csak pár komment. Akik nagykanállal zabálják a Rivotrilt és a Xanaxot, nyilván nem kommenteltek. :)

Diorella Queen 2022.12.19. 20:19:42

@Mesterséges Geci:
Az aszkéta életmód és az alacsony pulzus a hosszú élet titka.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.12.19. 22:02:54

@Diorella Queen:

"Én nem vagyok zombi baszod!:)
Sem agresszív állat!"

Persze, hogy nem, hiszen elfogyott a Rivotril, Xanax meg nem is volt. :DD

Komolyabban: nem sok berivózott embert láttam, de azok egy kivételével olyan zombifélék lettek tőle, persze a bevett mennyiségtől függően.

Az egyetlen kivétel az az alkoholista barátnőm, akire minden a központi idegrendszerre ható gyógyszer olyan hatással van, mint ha megivott volna fél-egy liter bort. Pár éve a háziorvostól az unszolásomra kért olyan gyógyszert, amitől kevésbé kívánja az alkoholt. Most épp nem jut eszembe, mit írt fel, de egy tabletta belőle annyit ért neki, mint másfél liter bor, csak sokkal olcsóbb volt. :DD

Mesterséges Geci 2022.12.19. 22:40:40

@Diorella Queen: enyhe infarktusos tünet = enyhe tünetek, amik megfelelnek a nagykönyvben leírt, infarktusra utaló tüneteknek. Úgymint szorító érzés a mellkasban, bal karba sugárzó fájdalom/zsibbadás, légszomj, szédülés stb.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2022.12.20. 09:26:16

@Diorella Queen: @Kovacs Nocraft Jozsefne:

Azért megnézetnék egy vérképet milyen a májfunkciód, mert a rivotril odabaszik rendesen.
De a legjobban a főni vérképére lennék kíváncsi, sztem marokszám szedi azt amit Grácban felírtak, látszik is a belén, az nem csak a szalonnázástól akkora.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.12.20. 09:59:49

@szociál:

Az én májfunkcióm köszöni, kiválóan megvan. Nem szedek sem Rivotrilt, sem Xanaxot, sem semmi hasonló szart, nincs rájuk szükségem. Emellett alkoholt még szilveszterkor sem iszom, és bár a májhoz nincs sok köze, nem is dohányzom.

Mesterséges Geci 2022.12.20. 10:32:18

@Kovacs Nocraft Jozsefne: dehogynincs... képzelem, milyen stresszes lehet bemenni a náci klubba transzvesztitaként. :D

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.12.20. 10:42:37

Most olvasom a Zindexen, hogy

"egy másik közismert szorongáscsökkentő alprazolamtartalmú gyógyszercsoport elérhető a hazai patikákban."

És

"egy másik szintén klonazapámtartalmú gyógyszer elérhető az egész országban."

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.12.20. 10:47:24

Szóval gond egy szál se, van Rivotril és Xanax/Frontin is, csak más néven, de azonos hatóanyaggal.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2022.12.20. 11:35:21

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
enyém is köszöni, megvan :)
italt letettem, cigit meg már 2001 óta egy szálat se, igaz előtte gyárkéményszerűen toltam ha volt italt is :)
Mi még jókor dohányoztunk, xarér hugyér vettük a cigit, ma már egy kereset kevés rá ha napi egy dobozzal elakarsz szívni.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2022.12.20. 11:43:15

Ma már olyan státusszimbólum a dohányzás, mintha felsőkategóriás autóval veretnéd :)

Diorella Queen 2022.12.20. 16:49:49

Nem eszünk nem iszunk ,nem dohányzunk, nem szexelünk, és elélünk 100 évig.
De akkor minek is ?

s 2022.12.20. 19:22:55

@szociál: petike éppen most szopja ki Szajjid Badr bin Hamad bin Hamúd Albuszaidi faszát. Ez ott külügyes, ahol Eva Kailit sikerült levásárolnia Ali bin Szamikh al-Marri munkaügyi minszternek.

"A katari vb-hez felhúzott stadionok építésekor a rossz munkakörülmények miatt halálos balesetet szenvedett munkások számáról csak becslések vannak – a kivizsgálás lehetőségei korlátozottak." (Nyilas Gergely, Telex)

Szeva, bazdmeg. Tehát Eva rossz társaságba keveredett, és rábaszott. petike rossz társaságba keveredett, de nem fog rábaszni. Korrupció és korrupció között ez a különbség. A miénk a szarabb.

Diorella Queen 2022.12.20. 20:51:34

@s: Én csak arra vagyok kíváncsi, mikor jönnek rá az emberek ,hogy felesleges felkelni reggel,és munkába indulni ( helyette inkább el kéne menni bogyókat gyűjteni, meg madarakat vadászni ) mert mindenki ingyen dolgozik.
Gondolom a kormány úgy hiszi, hogy ez így, ez a 15%-s béremelés meg hasonlók, majd jó lesz és kitart a választásokig. Szerintem ezt most benézték rendesen. Le fog állni az ország basszák meg, mert ilyen kevés bérekért nem fognak bemenni az emberek, sem a mexikóiak , sem a bevándorlók, dolgozni.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.12.20. 22:02:49

@Diorella Queen:

Hidd el, nem a kormány védelmében írom az alábbiakat:

Ha a béreket és egyéb juttatásokat a tényleges infláció mértékében emelnék, akkor beindulna az ár-bér-spirál, ami még jobban szítaná az inflációt, és akár hiperinflációhoz is vezethet.

Ennek oka nagyon egyszerű. Az ordzág lényegesen többet fizet egy rakás importált áruért, főlrg energia, nyersanyagok, műtrágya és minden olyan áru, amely árát ezek növelték. Ezek ára dollárban/euróban is durván nőtt, tehát a forint árfolyamának romlása nélkül is drágulnának, ha nem is ilyen mértékben.

Na mármost, mivel a fentiekből eredő drágulást az ország dollárban/euróban mért GDP-növekedése nem tudja kompenzálni, természetesen kevesebbet tudunk vásárolni. Pénznyomtatással lehetne a béreket nagyobb mértékben emelni, azonban e nagyobb bértömeggel ugyanannyi áru állna szemben, ami automatikusan tovább növelné az árakat, így az inflációt is. Amit újabb béremelés kompenzálhatna, s.í.t. Ez az ár-bér-spirál.

Persze ehhez pluszban hozzájárul a választások előtti pénzeső, a meddő beruházások, egyebek, vagyis a kormány menthető és menthetetlen hibái is.

Azt is vedd észre, hogy a "reál" fizetésed lényegesen több annál, amit kézhez kapsz. Ugyanis még a csökkentett rezsicsökkentéssel is havonta sok tízezer forint rezsitámogatást kapsz (az élelmiszerek hatósági árát hagyjuk, az nagyon rissz döntés volt). Ezt nem kell elhinned a kormánynak, egyszerűen nézd meg, mennyi mondjuk 1kWh villamks áram ára Ausztriában vagy Németországban és mennyi nálunk rezsicsökkentett áron. De még a kilowattóránkénti 72 forintos lakossági piaci ár is tartalmaz támogatást.

Szóval lehete jobban emelni a béreket, de akkor meg kellene szüntetni a rezsicsökkentéd mai formáját is. A magas jövedelműek ezzel jól járnának, azonbsn te a nettó 250 ezres gizetéseddel biztos nem.

kajakibrahim 2022.12.20. 22:06:46

@Mesterséges Geci: te kis genya, hirtelen azt hittem, hogy a maxvalbirka dumál hozzám:)))

meséjj, mi fáj!

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2022.12.21. 09:49:21

@s:
Ezek ha arra buzdítanák a híveiket a parlementbe hogy akasszák fel azokat akik nem a fideszre szavaztak, akkor se mondana le senki, nincs az a küszöb ami náluk már túlmegy mindenen.
Kínai oltás mutyi a kovid közepén, az mi volt ?
Fontosabb volt akkor is a biznisz, ezek bármit megtehetnek, parlamenti élő közvetítés alatt sz*pathatná le magát Vitya, semmi nem történne, max Kövér kosztana minden ellenzékinek 5 millás büntit, mert fujjoltak a sz*patás láttán :)

@Diorella Queen:
Új közvélemény kutatás szerint ugyan akkora a fidesz támogatottsága mint a választsákor, pedig azóta kiderült pár dolog, és fosabbul élnek akik nem gazdagok, konkrétan kimaxolták az öszödi beszédet, de csak nem veszítenek a fideszfanokból.
Éppen ideje lenne ledózerolni a gecibe a köztévét, mert az igazságból semmi nem jut el a zombik agyáig.....csak az hogy brüsszeli szankciók, meg háborús vészhelyzet.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.12.21. 12:52:53

@szociál:

"ideje lenne ledózerolni a gecibe a köztévét, mert az igazságból semmi nem jut el a zombik agyáig"

Nemrég még nem az volt a mantra, hogy a köztévét, általában a közmédiát senki nem nézi-olvassa?

El kellene már dönteni végre, hogy senki nem nézi-olvassa a közmédiát, vagy a közmédia agymosása miatt bukott el tavasszal az igazság.

s 2022.12.21. 14:47:21

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "a közmédia agymosása miatt bukott el tavasszal az igazság"
Megfeledkezel arról, hogy az agymosáshoz két dolog feltétlenül szükséges. Az egyik a mosás, a másik pedig az agy. Ha az első rendelkezésre is áll, a második valószínűleg nem. Várom, hogy orbán belássa, hogy a köztévére semmi szüksége, csak viszi a közpénzt (ahogy a pestistévéről is kiderítette, hogy kell a fasznak, és elküldte a büdös picsába az értelmi fogyatékos jeszenszky politikai hobbistát). Tehát van a nép már annyira hülye, hogy propaganda sem kell, megy a beszarás magától.

s 2022.12.21. 15:17:05

@Diorella Queen: A béremelést nem lehet adminisztratív eszközökkel elintézni. Legyen a fizetés jó sok, aztán szevasz. A magyar gazdaság nem versenyképes. Sok energiát használ (ilyen árak mellett), importigényes (ilyen árfolyam mellett), kevés hozzáadott értéket tartalmaz (ilyen oktatás mellett), alacsony hatékonyságú (ilyen gyártásméret mellett). Biztos volt, hogy egyszer eljön az igazság pillanata, és az mikor máskor jönne el, mint válságban. A kegyelmi állapotok közepette a hülye is tud vezetni. Eddig az volt orbán szerencséje, hogy ment a szekér a világban, és ő is elhitte magáról, hogy ért a dolgokhoz. Most az a mi szerencsétlenségünk, hogy amikor minden szarban van, orbán még mindig azt hiszi, hogy ő a faszagyerek, és a népek nagy része (én már régen nem) még mindig azt godolja, hogy ő a majer. Pedig gecire nem. Egy idióta fasz.

s 2022.12.21. 15:33:29

Eva sírása:

Úgy mentem be Katarba,
Fejem le volt takarva.

Diorella Queen 2022.12.21. 19:50:18

Nincs időm irkálni. Dolgozom, kutyázok, meg vagyok fázva.

Diorella Queen 2022.12.21. 19:52:08

@s: Szinte éreztem ,hogy a racionalizálást nem magátől fogja a kormány megcsinálni, hanem valami külső nagy kényszer hatására fog bekövetkezni.
Úg yis lett.
Veszek most már kurva lottót!

s 2022.12.21. 23:32:42

@Diorella Queen: "Veszek most már kurva lottót!"
Az első értelmes mondat. Nem fogod megnyerni a fődíjat, - nagy valószínűséggel - de megnyerheted. A lehetőség a lényeg. A lehetséges és a kizárt közt nagy a különbség.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2022.12.22. 06:54:34

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Picit lefedte egész magyarországot a populista sajtójával, minden egyes településen ugyan azt mantrázzák, háborús szankciók, ha sokat olvassa a zombi még el is hiszi.
Az nem igen jut el hozzájuk hogy 12 év alatt mennyi "szemét" EU-s pénzt lapátoltak ki a haveroknak.
A köztévékbe pumpált 100 milliárd csak pénzmosásra szolgál, túlárazott közbeszerzésekre hajaz, amit kilehetne hozni 20 milliárdból, azt megcsinálják 100-ból.
De ha tényleg spórolni akarna akkor elég lenne csak a Kossuth rádióba fektetni a vidéki embereknél az szól, nem ülnek egész nap a tv előtt.
Remélem rémlik hogy anno a Napkeltében a szocik idején mindig jöhettek az ellenzékiek (Vityáék) vitatkozni, nem kussoltattátk el őket.
Ma már kérdéseket se lehet feltenni a főninek, mert mindenre az a válasz hogy boldog karácsonyt, nála beszaribb vezető a világon nincs, aki 12 év alatt nem mert leülni vitázni valakivel :))))

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2022.12.22. 06:59:56

@s:
A lottó jó, én az euró lutrit kultiválom, azon mindig van esély, még a kis találat is jól fizet, ellentében az ötös lottóval ahol röhejesen kevés még a 4-es találatra is, és az esély rá hogy eltaláld az összes számot 90-ból, picsakevés.....mondom ezt úgy hogy az ötösön volt 2001-ben 4-esem.
Eurón 50 számból 5 szám már fizet 50 misit, ha még egy plusz szám is bejön már pengetnek is 300 millát, nem rossz az.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.12.22. 10:33:47

@szociál:

"Remélem rémlik hogy anno a Napkeltében"

Én legalább 25 éve nem nézek tévét - sem kormánypártit, sem ellenzékit, sem semmilyet.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2022.12.22. 18:09:23

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
ha nem egy gödörben élted le azt a 25 évet, akkor tudod mi történt az elmúlt 12 év alatt.

kajakibrahim 2022.12.22. 21:34:35

@szociál: jozsinéni egy kibaszott fityeszfasz!
szerinte az elmúlt 12 év magyarország aranykora volt.

uploads.disquscdn.com/images/4d9a4cb58c98dac5eaaf19d33bd3bd34004f706b4a6f268a72e81c7d6fecb416.jpg

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2022.12.23. 07:58:31

Ezek tényleg fullba nyomják a kretént :)))))))

444.hu/2022/12/23/nav-os-vezetot-tett-orban-viktor-a-belso-ellenorzesi-es-integritasi-hatosag-elere

Ezek kiakarnak lépni az eub-ól és a balkáni haverokhoz akarnak csatlakozni, más magyarázat nincs erre, mindent elkövetnek hogy a maradék zsét ne kaphassák meg.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2022.12.24. 07:44:06

Boldog boldogtalant kívánok mindenkinek, egyétek a pacalos bejglit, az erőspistát madártejet, és a tormás majonézes halászlevet jó étvággyal, hajrá magyarok, hajrá hölgyeim és uraim, hajrá előre megyünk nem hátra !

Diorella Queen 2022.12.24. 18:59:40

Boldog karácsonyt mindenkinek!

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2022.12.26. 07:48:45

444.hu/2022/12/25/prigozsin-a-gazdag-oroszok-keveset-tesznek-a-haborus-erofeszitesekert-el-kell-venni-toluk-mindent

És ezt is megmeri lépni hogy az oligarhák vagyonát államosítsa ha nem költik az orosz hadseregre.
És a türelem nem fogy el, mindenki becsicskult, vagy disszidált .

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2022.12.26. 08:16:27

Azért ott nehéz elképzelni hogy valamelyik "Simicska" eldurrantana egy G napot :)
Másnap fegyvertisztítás közben halántékon lőné magát :P

Egon, az egér · https://egonazeger.blog.hu/ 2022.12.27. 12:59:23

@szociál: abból a cuccból, amit Medvegyev től, én is kérnék :)
telex.hu/kulfold/2022/12/27/medvegyev-ujev-magyarorszag-lengyelorszag-ukrajna-musk-elnok
Ha már a rivo elfogyott, Xanax meg n is volt :))))

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.12.27. 13:09:27

@Egon, az egér:

Szerintem Medvegyev ugyanazt az anyagot tolja, mint anno Tarik Aziz. Bár utóbbi vsz. kisebb dózisban.

Mesterséges Geci 2022.12.27. 17:54:17

@Egon, az egér: nem jó! A rivotril más úton hat, mint a xanax-félék. Ha az egyikhez hozzászokott a szervezet, a másik már nem hat. (forrás: egy pszichiáter ismerősöm)

Diorella Queen 2022.12.28. 10:22:26

Azt bírom, amikor azzal jönnek, hogy a fidesznek milyen kemény éve lesz a 2023!
Ha már szegény milliomos fideszes holdudvarnak kemény lesz, akkor, milyen lesz a többinek?!?!?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.12.28. 11:51:31

@Diorella Queen:

Nem azzal jönnek, hovy a Fidesznek lesz kemény éve, hanem azzal, hogy az országnak.

Épp ma olvastam a lesújtó hírt, hogy már nem Mészáros Lőrinc az ország leggazdagabb embere, sőt a második helyről is lecsúszott. El is morzsolgattam pár könnycseppet.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2022.12.28. 19:23:05

@Egon, az egér:

Szerintem is háromszor dobták ki a hotel ablakán, kétszer visszalifteztek vele, biztos ami biztos :)
Ez kb olyan mintha a Garancsi fikázta volna Orbit a trottyos gatyája miatt.
Megbánta Garancsi, szerinte kifejezetten jól áll a főnin a gatyó, de csak kiesett a Gellért ablakán rákövetkező nap.
És a pali tejelt Putyinnak, mi van azokkal az újságírókkal akik ténylegesen oknyomoztak Putyin ellen ?
Azokat először megkínozták, családostul, aztán estek ki az ablakon, ez a beteg állat nem szarozik.
Mekkora hír lenne ha Putyin is kiesne egy ablakon, mondjuk jan. elsején, nem indulna szarul az év ;)

Diorella Queen 2023.01.16. 21:09:34

Marha nagy mázlim van, hogy kb egy hónapja a 0,5-öt leggyengébb felének is a felét szedem, mert még hasonló hatóanyagú gyógyszer sincs és nem is tudják mikor lesz. Egyenlőre gyógyteával pótlom, így most okés. De hogy mi lesz azokkal, akik sokkal erősebbet szednek, meg a sok börtönlakóval, na hát abba bele sem merek gondolni. Erről csak nagyon óvatosan és fokozatosan lehet leszokni, és még így is érzem azért, hogy a pánik többet megcsap mint szokott.
A fél ország különböző nyugtatókon/ altatókon létezik, és most hirtelen nem lesz gyógyszer.
Mi lesz ezekkel az emberekkel?

Diorella Queen 2023.01.16. 21:10:42

Tehát most a leggyengébb egynegyedét kell még szednem, majd most konzultálok az orvosommal, hogy mi a fasz legyen, mert még van kb két heti adag és aztán gémóver!:)

Mesterséges Geci 2023.01.16. 22:44:48

@Diorella Queen:

Kiszerelés
Hiány kezdete
Hiány tervezett vége
Hiány oka
Javaslat
50 X - üvegben
2022.11.11
2023.02.15
Adminisztratív okok
Ugyanaz a gyógyszer más hatáserősségben elérhető

ogyei.gov.hu/gyogyszeradatbazis&action=show_details&item=16272

Nem tudom aláhúzni, vastagítani etc.: ADMINISZTRATÍV OKOK miatt hiánycikk... WTF?????

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.01.17. 08:47:27

@Diorella Queen:

"A fél ország különböző nyugtatókon/ altatókon létezik, és most hirtelen nem lesz gyógyszer."

Itt megkerülhetetlen az orvosok felelőssége, akik nyakló nélkül bárkinek felírják ezeket a szarokat (Rivotril, Xanax és hasonlók). Nem lenne probléma a róluk való leszokás, ha az emberej eleve rájuk sem szoknak.

Csak ugye az ilyen-olyan lelki problémákra mennyivel egyszerűbb bedobni a drogokat - mert kár tagadni, ezek a szarok is drogok, függőséget alakítanak ki, csak gyengébbek a szokásosan kábítószernek nevezett szaroknál -, mint szembenézni a gondokkal.

Diorella Queen 2023.01.17. 18:01:56

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Egyébként be kell vallani, nagyon jó gyógyszer. Ha pl valaki haldoklik, érdemes bevenni belőle, mert legalább nyugodtan hal meg. :D Viccen kívül, valóban nagyon jó a hatásfoka, anélkül, hogy lenyomná az embert vagy álmosítana. Hülye gondolatok, borús világkép, depi és hasonlók, az huss....!

Diorella Queen 2023.01.17. 18:04:00

Minden negatív szart kivesz az ember agyából. A szorongást is a pánikot is.
Hát nekem mázlim van ezzel, na de a többi százezer aki nagykanállal szedi?
Nem értem a hiány okát amúgy, ha csak nem az, hogy kiviszik az ukránokhoz .

Diorella Queen 2023.01.17. 18:06:27

@Mesterséges Geci: Nincs másik hasonló hatóanyagú sem. És itt a gond, hogy ez egy speciális hatóanyag, amit nem lehet csak úgy leváltani akármire másra .
Sok lesz az őrjöngő állat az utcákon, meg a téveszmés, aki hangokat hall , vagy rémeket lát.
Legyetek nagyon óvatosak.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.01.17. 18:24:36

@Diorella Queen:

Ezt most a Rivotrilról írtad?

Saját tapasztalatom nincs vele, soha nem szedtem; szerencsére az én lelkivilágom faék egyszerűségű, a depressziót csak mások révén ismerem. Az ismeretségi körömben van valaki, aki régebben napi egy tabletta Rivotrilt szedett, 0.5 mg-osat. Őt túlságosan is lenyugtatta, némi túlzással zombit csinált belőle.

Olyat többet is ismerek, akik tényleg kanállal eszik. Náluk változó hatást tapasztalok: agresszió, főleg alkohollal kombinálva, önmagában is részegségre hasonlító viselkedés, teljes eltompulás. Olyat is láttam, aki látszólag tök normálisan viselkedett elmondása szerint 5-6 tabletta után is. De őt csak párszor láttam, nem tudom, egyébként milyen, csak annyit tudok, hogy gyakori vendég a kórház pszichiátriai osztályán. Neki valószínűleg tényleg használ, bár kétlem, hogy az orvos napi 5-6 tablettát rendelt neki. Mellesleg az illető nő, és gyanítom, hogy a Rivotrilt többségében nők fogyasztják.

Diorella Queen 2023.01.17. 20:00:34

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Hát erre nem vennék mérget, hogy nagyrészt nők fogyasztják.
Én még csak megközelítőleg sem lettem zombi, szerencsére. :)
Most meg már hogy gyakorlatilag nem is szedem, főleg nem.
A gyógynövényes teák is elég jók nekem.

Diorella Queen 2023.01.17. 20:01:31

Szerintem az ukrán háború miatt van gyógyszerhiány.

Diorella Queen 2023.01.17. 20:05:15

Amúgy meg lesz majd poszt, csak időm nincs rá hogy megírjam!
Dolgozom, tanulok, kutyázok!
Ez a hármas kombináció, eléggé időgyilkos.
Kb semmire sincs időm, és abból is le kéne még faragni!

Diorella Queen 2023.01.17. 20:08:50

Ha lenne időm írni, annyi,de annyi közérdekű témám lenne, hogy döbbenet!
Van itt már minden, tömegeket érintő dolog.
Kutyás dolgok, bérek, erős kontrasztok, BKV csodái,és minden egyéb finomság.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.01.17. 20:33:02

Csak azért kérdem, mert én meg nagy macskabarát vagyok.

Mesterséges Geci 2023.01.17. 21:24:03

@Diorella Queen: kutya? Amellé vagy nem kell gyógyszer vagy a többszöröse a doki által felírtnak, attól függően, mennyire amortizálja a lakást :DDD
A miénk ritka ütődött egy jószág. Haverkodik a macskákkal. Kivéve, ha valamelyik a szobába merészkedik, mert akkor átmegy harcikutyába, elkergeti a macskát a lakás másik végébe és elégedett vigyorral jön büszkélkedni, hogy ő milyen ügyes volt :D

Diorella Queen 2023.01.18. 19:21:49

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Egy macska méretű kutyám van, aki tud nyávogni is.

Diorella Queen 2023.01.18. 19:22:48

@Mesterséges Geci: Nem kell mellé gyógyszer. A kutya maga a gyógyszer, ez tény. Imádja mindenki aki ismeri.

Diorella Queen 2023.01.23. 12:39:37

Na én lejöttem a bogyókról, mondjuk túl erősen nem is toltam, ám de így is elég durva tünetek voltak/ vannak még jelenleg is. Lehet nem a legjobb időpontot választottam arra, hogy a nyugtatót kukázzam, valójában olyan szar világ van, hogy inkább emelni kellett volna az adagot, hogy az ember ne gyogyózzon be. :)
Írt fel valami korszerűbb és nagyon enyhe szorongáscsökkentőt, amire állítólag nem lehet rászokni és nem lesz hiánycikk sem. Most tipródom, hogy kell e nekem az egyáltalán. Na mármost hogy ha a nap örökké sütne, akkor lehet hogy nem kéne. De nem ez a helyzet. )

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.01.23. 12:46:29

@Diorella Queen:

"lejöttem a bogyókról"

Máris volt haszna a gyógyszerhiánynak.

Diorella Queen 2023.01.27. 10:38:23

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Hja!
Ha nem kapok infarktust , csak akkor!:)
süti beállítások módosítása