Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

közéleti-tudományos-politikai-művészeti-fantázia platform

Idegbaj.blog.hu

Idegbaj.blog.hu

Jön a tél és tele van iszonyattal.....!

2022. szeptember 08. - Diorella Queen

   Amikor megjelent a világunkban az apró és láthatatlan Covid szörnyeteg, sokan érezhették úgy, hogy a világ egészen futurisztikus lett. Mint ha nem is ez a bolygó lett volna, amit olyan jól ismertünk eddig. A teljesen kihalt utcák és plázák, hasonló képet mutattak, mint az Utolsó ember című filmben. Nekem nagy szerencsém volt, mert tartotta bennem a lelket az iskola, ahova éppen jártam. És ha meg is változott sok dolog , de jelen volt az életemben egy cél. Hova tovább az utolsó pillanatban, szó szerint bemenekültem, egy szociális otthonba, demenseket ápolni. A munkahely pedig adott egyfajta apró biztonságérzetet, ebben a széthullott világban. Aztán még meg is szerettem az idős betegeket, akik már nagyrészt azt sem tudták, melyik bolygón vannak. A csapat, ami békeidőben az esetek nagyon nagy százalékában széthullik, a külső kényszer hatása alatt, csodálatosan összekovácsolódott. Független a pszichopata főnővértől és a testileg és szellemileg is nagyon kimerítő munkától. A dolognak az új igazgató megjelenése vetett véget. Nagyrészt minden vezetőt kidobott maga körül, és a sajátjait ültette a helyükre. A Covid is már kezdett az életünk részévé válni. És kezdtük megszokni az arcunkon lévő csákóval együtt, a megváltozott világot.

Ki gondolta volna akkor, hogy a Covidos, megváltozott világ, nem a világok legrosszabbika?!

   A mostani helyzetben, kezdem magam úgy érezni, mint ha a " Nyolcadik utas a halál " című filmet nézném. Amikor az ember egy borzalmasan izgalmas, feszültségekkel teletűzdelt filmet néz, akkor az egy óra ,negyven percet, nagyrészt megfeszülve tölti . Érzi magában belül, a keményre feszült, megmagyarázhatatlan masszát. Amitől csak akkor szabadulhat, amikor vagy szünet van a filmben, vagy ha vége van annak. És akkor fellélegezve nyugtázza, - miközben elszív egy cigarettát az erkélyen,-  hogy csak egy idegeket megtépázó film volt. Semmi több, csak film. A valóságban nincsenek űrhajón lévő, emberevő szörnyek. Külön meg ... Úristen de jó film volt!  Össze csokiztam magam tőle! Majd érzi az ember, ahogy a dohányfüsttel és a tova szálló gondolattal, elmúlik belőle a feszültséget okozó, megkeményedett massza . A lélek kiürül. A világunk, amit olyan jól megszoktunk, itt van. Béke van, nincs éhezés, nem fagyunk meg. Nem vagyunk ősemberek, hogy a természetnek ki legyünk szolgáltatva. A jól megszokott kis társadalmunk, szépen döcög a már jól megszokott medrében. A tiszta víz folyik a csapon. A tévében a kedvenc műsorok mennek, a híradóban pedig az átlagos világban zajló események. Semmi különös, semmi eget rengető . Szíriában ugyan dúl valamiféle háború. De Szíria messze van tőlünk. Az afrikai betegségek szintén messze vannak. Szárazság, néhol vízhiány, a szokásos unalmas felmelegedés. Itt- ott harcok, robbantások, terroristák. De ezek valahogy hozzá tartoznak a világunk, normális működéséhez, mindennapjaihoz. 

De most, most olyan "filmet" nézünk, aminek messze van a vége. És lehetséges, hogy meglátjuk, vagy tapasztaljuk a saját bőrünkön a " Trónok harca " című filmnek azt a részét, amit végül soha nem mutattak a filmben. A Telet, amit olyan sokat emlegetett a varázslónő, soha nem láthattuk. Azt a Telet, ami tele van Iszonyattal. Amiben az emberek megölik és Megeszik a saját csecsemőjüket, amiben a Szörnyű vadak, emberekre Vadásznak . Amiben minden létező Szörnyűség bekövetkezik, amit az emberi gonoszság és képzelet, kitalálni képes!

A " Trónok harca"  rettegett és sokat emlegetett Tele, kilépni látszik a képernyőről és a film ezen részét, több dimenzióban, a saját bőrünkön élhetjük át!

A kemény belső feszültséget okozó massza, mint ha állandósulni látszana. Demszky Gábor már kibukott a hírektől, és én magam is egészen közel állok hozzá. A híreket már azért olvasom, hát ha találok egy apró kapaszkodót, egy icipici aprócska hírt, ami arról szól, hogy van az alagút végén fény. Ha nem is túl nagy, de van. Alapból egy félős és rettegős, beszari,  kis gyenge nő vagyok ( húspiaci értékem sincs már túl sok ) ,max ápolónőnek, szakácsnőnek, házvezetőnőnek jó lehetnék . Nem is értem, mi a fenét keresek én ebben a világban még egyáltalán. Nekem ez már túl sok, ami jelenleg körbevesz. Nem vagyok benne biztos, hogy meg tudok vele birkózni már, az én koromban. Ez itt már nem arról fog szólni, hogy rámegy pár fuxom erre a válságra is, mint ahogy az összes előtte lévőre . Aztán majd úgy is vége lesz. És ha vége lesz, akkor jöhet egy nyugtató cigaretta, és az óriási megkönnyebbülés. Ezt is megúsztuk.

Végre szólhat az élet valami másról is, mint a rettegés legmagasabb fokáról. Hiszen annyi, de annyi minden szép dolog van még a világban. Amit meg kéne nézni, ahova el kéne menni. Amit ki kéne élvezni.

És van olyan élet, ami nem a csupa és megfeszült rettegésről vagy szorongásról szól. És nem arról, hogy életünk végéig dolgozzunk, két és három munkahelyen, általában több ember munkáját elvégezve. Aztán hulla fáradtan hazamászva szinte négykézláb, másnap kezdve újra, a sivár és lélek ölő mókuskereket. És csak futunk, és futunk fel a hegyre !

Kell hogy legyen, egy sokkal jobb élet és világ !

A bejegyzés trackback címe:

https://idegbaj.blog.hu/api/trackback/id/tr6617926833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lorrh 2022.09.27. 11:05:13

@Diorella Queen: nem fizetnek nagyon keveset?

Diorella Queen 2022.09.27. 11:13:29

@Lorrh: De.
De most nem ez a szempont.

Diorella Queen 2022.09.27. 11:14:36

@Lorrh: Minden megy csődbe körülöttünk jelenleg. Köszönhetően a Fidesz birkamenetének és a sok hozzá nem értő baromarcnak.

Diorella Queen 2022.09.27. 12:55:34

@Lorrh: Egyébként azt kellett volna kérdezned inkább hogy, : - Hogy bírod ki a 8 órát?
Úgy hogy, tetőtől , talpig be vagyok kenve Flektorral és beveszek egy Algofexet mellé. Elsejétől 4 órára szeretnék váltani, aztán megcélzom a NEHITIT állás ügyben. :)
De csak ülő munkát vállalok, és ha lehet 4 órában, mert ott úgyszintén nem kibírható az, hogy valaki 8 órában megállás nélkül ütögesse a fémjeleket. Így a két fos munkahely, kiegyenlítené egymást.

Lorrh 2022.09.29. 09:09:37

Ehhez a sztorihoz mit szóltok?
Simán az amcsik felrobbantották az északi áramlat gázvezetékeket, hogy tönkretegyék európát. Teljesen logikus a szöveg - sajnos:
www.bitchute.com/video/LYQjcbQ8reuk/

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2022.10.01. 06:24:28

@Lorrh:
Az annyira cuki mikor az ukránokat állítják be főgeciknek, lassan kiderül hogy ő az agresszor és elakarja foglalni oroszország felét :)
A szankciók működnek, lassan kivérzik az orosz.
Orbán a kis trójai faló, egyet csettint az orosz külügyminiszter és a csicska Szijártó már ott is terem, úgy hogy az eu-s pénzekért meg kb bárkit leszopnának.
Putyinnak sztem vannak buzis képei Viktorról, vagy a Gazsi gyerek eljátszadozott a Szájerrel egy beekizett gangbang bulin, és az a felvétel eljutott Putyinhoz, és most ennek a levét isszuk.
Nincs az a bedrogozott politikus aki a csőd szélén megvásárol egy Vodefone céget 700 milliárdért, de nálunk ezüst tálcán szívják a kokót mint Tony Montana, agyam elszáll :O

Lorrh 2022.10.01. 10:30:40

@szociál: a video arról a konteóról szól, hogy az amerikaiak robbantották fel a gázvezetéket hogy kibasszanak európával. Mert az oroszoknak nem érdekük a robbantás, van nekik csapjuk amit el tudnak zárni.
Mondjuk ennyi erővel az oroszok is csinálhatták, hogy az usákokra kenjék.
A formál logika nem segít ebben szerintem.

"A szankciók működnek, lassan kivérzik az orosz."
Honnan gondolod ezt? Ez a vágyad ? vagy van valami valóságos, megerősített infód erről?

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2022.10.01. 10:41:56

@Lorrh:
Ertem en es igaz is lehet mert Biden anno mondta is hogy elkene durrantani a vezeteket.
De a Bayerzsolti felek is faxok akik azt mondjak adja fel ukrajna, had legyen az oroszoke.
Vicc bmg, ha minket tamadnanak azt is feladna....bar ezert az orszagert a tokom se harcolna ahol az orszag fele kb gyuloli a masikat.
Az orosz gazdasag meg nem viragzik, kivonult toluk mindenki, lassan a gazert es azbolajert se kapnak semmit, egyedul innen van beveteluk, pedig azt a penzt mar nem a haborura kellene kolteni hanem a gazdasagra.
Azvoroszok se akarnaknmegdogleni egy ilyen haboruba, kikepzes nelkul elkuldiknoket, de azvorosz ilyen volt Sztalin is irtotta a nepet, nekik emberelet nem szamit.

Diorella Queen 2022.10.01. 15:58:05

@szociál: @Lorrh: Az egész kibebaszott háború és energiaválság, az országunk dögrovása nem más, mint a tetves oligarchák mocskos háborúja, itt beleértve a Putyint a Zelenszkit az Ursula von der Leyert, az Orbánt és az összes mocskos nagykutyát. Ez amiben jelenleg vagyunk, ezeknek a harcaik egymással. Erre akar most a Putyin egy rakás ember a halál faszába küldeni, a nyomorék elvekre, miegymás faszságra hivatkozva!
Szerintem kurva nagy csitt- csatt dirr- durr lesz, méghozzá a jó népnek fogy el a türelme, mind nyugaton, mind itt középtájon és keleten úgyszintén!

Diorella Queen 2022.10.01. 16:01:58

Az egész tetves vállalkozó ipar, a föld alá menekül ettől a baromarcú Orbántól már a picsába.
Nem, nem pusztultak ki a katások, nem zárnak be a kocsmák, a fodrászat a műkörmös. Egyszerűen eltűnik a véres faszba , az ökörbaszó szeme elől.
A birkákat nem megdögleszteni kell ( bár Orbánék ezen vannak folyamatosan) ,hanem nyírni kellene. Óvatosan, hogy ne szűnjenek meg a munkahelyek, hogy ne bújjanak el a vállalkozók, hogy ne menjenek külföldre, stb .

Diorella Queen 2022.10.01. 16:04:56

Nyugaton éhen halnak és megfagynak a népek, itt középen úgyszintén + még mindenüket el is veszítik. Keleten meg simán csak lepuffantják az összes polgárt. Illetve egymást lövik le orrba- szájba. Vagy ha nem lövik le egymást, majd bebassza az atomot valamelyik baromarcú koporsószeg. Mert mind az. A Bidé sem különb.

Diorella Queen 2022.10.01. 16:10:09

@szociál: Az orosz gazdasag meg nem viragzik, kivonult toluk mindenki,

Szoci!Hagyjuk már ezt a mantrát, mert attól, hogy te ezt szeretnéd hinni, még kurvára nem lesz igaz! Az oroszok jobban élnek mint ahogy te vagy én fogok valaha is. Max nem néznek minimaxot a tévében és nem vesznek Pandi ékszereket, nincs náluk rossmann és amúgy szarnak rád és a világra. De nem fagynak meg, a traktorok dübörögnek ezerrel, mert van benya és meg tudják venni. A legnagyobb gondjuk jelenleg az, hogy a kurva picsába iktassák ki ezt a megbolondult kerti törpéjüket, mielőtt a halál faszába küldi az összes fiatalt, illetve hogy ne kelljen bevonulniuk.
Nem láttad a videót, ahol egymás lábát törik el egy lépcsőn direkt azért, hogy ne kelljen bevonulniuk???? Nagyon durva!!!!

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2022.10.02. 10:50:07

@Diorella Queen:
Tudom én hogy igénytelenek, és nekik elég egy telenfingott fotel meg néhány üveg vodka és kurvára elvannak, csak ugye kezdték élvezni a jólétet , a nyugati termékekről nem is beszélve.
Az édeskevés hogy szarérhugyér kapják a benyát meg a gázt, élnek mint kő alatt a béka, ráadásul terrorban mert ha kinyitnád a szád a vöröstéren, bebasznak 5 évre a sittre, vagy visznek a frontra mert rossz voltál :)
Ilyennek a kezébe nem adnék fegyvert mert tuti agyonlővi az egész osztagot.
Szétbotoxolt putyinkát kéne valahogy lerendezni, elég ha nyakon szúrja valaki még fegyver se kell.

Lorrh 2022.10.02. 17:21:21

@Diorella Queen: "méghozzá a jó népnek fogy el a türelme"
Viccelsz?
Ez a generáció csak a telefonját tudja tapicskolni. Amig van insta meg tiktok meg xbox meg wow addig a képernyőt bámulják.
Naivitás erről a generációról bármi kiállást feltételezni.
Agymosott zombik hada.

s 2022.10.02. 23:05:29

@Diorella Queen: "Nem, nem pusztultak ki a katások, nem zárnak be a kocsmák, a fodrászat a műkörmös."
Persze, hogy nem. Mindenki számla nélkül tolja. Ebből nyugdíjuk mondjuk kurvára nem lesz, de ki a faszt érdekel a nyugdíj, amikor a jövő hetet kell éppen túlélni. Én azt mondom, ne is fizessen senki egy kibaszott fillér adót sem, úgyis csak el lesz baszva. Az eü. hozzájárulást is csak fizetjük, de a várólista olyan elbaszott hosszú, hogy előbb kerül az ember a ravatalra, mint kórházi ágyra. Ki lehet csengetni a magán dokit, de akkor mi a rossebért fizetnénk az eü. -t? Szóval orbán elmehet a tetves buzi kurva rohadt anyja retkes picsájába, de előtte bassza szájba azt a nyomorult kurvát úgy, hogy még a szeméből is a geci fröcsköl kifelé.

s 2022.10.02. 23:14:12

@Diorella Queen: Az oroszoknak reszeltek. A gorbi sem véletlenül csinálta, amit csinált annak idején. Csak ez a putyin gyerek akkora fasz, hogy nem érti a lényeget, mert ez csak egy seggbe baszott kgb huszár. Ez nem politikus. Ennek mindig megmondták, hogy mit kell csinálni, mert tudták, hogy annál több esze nincs. A lényeg az, hogy nem lehet megcsinálni a mutatványt lóvé nélkül. Meg lehet próbálni, még erőltetni is lehet, de ebbe könnyen beledöglik, aki nagy fasz. Miklós cárt a családjával együtt nyíratta ki lenin. Szerintem putyinnak is valami nagyon hasonló néz ki.

s 2022.10.02. 23:17:12

@szociál: "Szétbotoxolt putyinkát kéne valahogy lerendezni"
Meglesz az, csak várd ki. Oroszországnak kibaszottul nem érdeke az, ami most történik. Aki mást mond, az egy fasz.

s 2022.10.02. 23:19:08

@Lorrh: Ha nincs mit zabálni, és lefagy a segg a sámlin, akkor a tiktok keveset számít már.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2022.10.03. 10:54:34

@s:
Ezeknél Putyin a netet is lelőtte mint észak-koreában nem ?
Se gogli, se fészbuk, csak az orosz kereső dolgozik amin csak kamu híreket és oroszpornót nézhetnek, azért ez sem felemelő.

s 2022.10.04. 11:31:32

@szociál: Az oroszok között sem hülye mindenki. A faszkirály putyint ki fogják csinálni, mert egy ekkora országgal, ennyi emberrel ezt nem lehet megtenni. Én kedvelem az oroszokat. Csajkovszkij, Rahmaninov, Tolsztoj, Puskin, Csebisev, Kolmogorov . . . sorolhatnám vég nélkül. Kifogtak egy szar alakot, de a történelem eltiporja putyint, és csak a jó marad meg végül. Az európai üzletet, egy életre elveszítették. Soha többé nem fogja megengedni nekik Európa, hogy ide energiát szállítsanak. Mert a kockázat megmarad, hogy bármikor zsarolhatóvá válnak. Ha ebből valahogy kimásznak, több ilyen nem lesz.

Lorrh 2022.10.04. 16:54:00

@s: "Kifogtak egy szar alakot"
hoppá hoppá hoppá!
kezdődik a valóság tagadás, áldozati póz.
Nem kifogtak hanem megszavazták, kitermelték, ő a nép lelke.
Pont mint nálunk a viktátor. Szar dolog tükörbe nézni, de ez a nép egyenlő orbánnal. Aki nem az már a határ másik oldalán van.

s 2022.10.04. 23:21:19

@Lorrh: Nem pont így gondolom. Az ember változik, a hatalomban eltöltött idő hatására ráadásul nem kifejezetten előnyére. Egy időben putyin jó arc lehetett, ahogyan a mi viktorunk is az volt korábban. Megváltoztak. A putyin egy hatalommániás, és a jelek szerint hibásan tippelő vén fasz lett az idő előrehaladtával, és hát sokkal jobbakat sajnos a mi viktorunkról sem lehet elmondani. Ez van. Úgy mondják, hogy elröpült felettük az idő vasfoga. Nem értik a kort, amiben a jó döntésekre szükség lenne, és ezeket a figurákat begyűri a történelem soha meg nem álló kereke. Mindig is így volt, mindig is így lesz ezek után, és most sem történik majd másként. El kell olvasni a történelmet, az roppant tanulságos, nemzetek vezetői számára pedig szinte kötelező.

s 2022.10.04. 23:25:41

@Lorrh: "Aki nem az már a határ másik oldalán van."
:-D Én még itt vagyok. A véleményemet ismered. Nem vagyok egyedül. Sokan szavaznak orbán ellen, és azok legtöbbje is itt él.

Lorrh 2022.10.05. 08:22:34

@s: Emlékezz arra, hogy a csecsen háborút putyin azzal legalizálta hogy a kgb moszkvában tízemeletes lakóépületeket robbantott fel, megölve sok orosz embert azért hogy indoka legyen a háborúra. Putyin elég véreskezű diktátor volt mindig is.

Diorella Queen 2022.10.08. 15:56:38

@Lorrh: Véget is ért a csecsen terroristák lázadása, igen hamar és beköszöntött a "béke".....

Bizonyára volt egy olyan elgondolása Putyinnak, hogy visszaszerzi a nagy Szovjetunió elveszett területeit. Ez kb hasonló ahhoz, mint ha Mo akarná visszaszerezni az elcsatolt területeit, aztán a világ elkezdene minket rühellni emiatt. Totálisan eldönthetetlen, mennyire jogos az igény, vagy sem. Nem tudni, ki hazudik és ki nem, mert mindkét fél hazudik mint a vízfolyás. De minél nagyobb egy ország ,annál nehezebb kormányozni és egyben tartani.Annál nagyobb az esélye annak, hogy széthullik. Ez a háború már rég véget ért volna, ha az usa nem tömi fegyverekkel a szintén orosz vérű, a történelem során leszakadt felet. Nem szenvednénk ennyire az elszálló áraktól sem, ha az EU vezetői nem esnek át a ló másik oldalára a szankciókkal és ha a saját kis köcsög kormányunk, normálisabb munkát végzett volna az elmúlt húsz év alatt. Értem itt a bérfejlesztéseket, a középületek korszerűsítését, a kihasználatlan épületekkel való valamit kezdést. Furcsa mód, ez most mind egyszerre fog megoldódni, igaz kicsit kényszeresen és túl gyorsan. Nem így kellett volna történnie, lehetett volna kíméletesebb is a dolog.

Diorella Queen 2022.10.08. 16:01:40

@Lorrh: Putyint bármennyire próbálják kiutálni a világból is, a saját hazájában mindig is nagyra tartották, és véleményem szerint, világszerte úgyszintén. Azaz nagyon népszerű volt, még az ukránok körében is.
De maradjunk a saját házunk táján. Ha az összes bevételem havi 300 ezer, akkor nyilvánvalóan nem tudok kifizetni havi 400 ezret ugye. Ennek oka nem más, mint a rendkívül alacsony bér. Orbán erre ugyan mondhatná, hogy keressen magának mindenki másodállást. Csak hogy elég sokan lehetnek azok, akik már fizikailag sem bírnának másodállást vállalni a koruknál fogva, illetve mert esetleg szülőt gondoznak, netán más egyéb okok miatt. Mindemellett egyedül élhetnek, így a lakásokat, bármennyire kecskeólak is azok, egyedül kell fenntartani, a húszezres közös költséggel együtt.
Köszönöm a figyelmet_!

Diorella Queen 2022.10.08. 16:02:22

Egyébként a világ, már megint előttem jár, úgy 8-10 hónappal, úgy érzem. És jól érzem.

Diorella Queen 2022.10.08. 16:06:08

Hogy egészen konkrét legyek: - Keveset keresni manapság az luxus. Ahogy mondták az egyik munkahelyen, van aki megteheti, hogy szarért- húgyért dolgozzon, mert mondjuk van egy jól kereső férje az illetőnek. És ezt így vágták az arcomba. Nos...nekem nincs jól kereső férjem, a lányom is még tanul és mellette diákmunkán van a kapitalista mekiben, szocialista bérért.

Diorella Queen 2022.10.08. 16:08:59

Osztottam - szoroztam és úgy látom, a matek akkor jönne ki, ha a nettó 250 ezer helyett, nettó 400 ezer Ft körül keresnék. Köztisztviselőkét, ez azért elég távolinak tűnik. Leghamarabb csak jövő nyáron fogok tudni ennyit keresni talán, már ha addig éhen nem halunk, illetve meg nem fagyunk.
Köszönöm a figyelmet!
Off!

s 2022.10.09. 22:27:31

@Diorella Queen: "Ez a háború már rég véget ért volna, ha az usa nem tömi fegyverekkel a szintén orosz vérű, a történelem során leszakadt felet."
Aha. Akkor fogadjuk el azt, hogy az erősebb állam elveheti a gyengébb területét, bányakincseit, lakosságát? Az erősebb kutya baszik? Normális vagy? Ez a világ már nem erről szól. Nemzetközi jog van. Egyébként Magyarország kb. 3 másodperc alatt lenne orosz megye ezen gondolatmenet alapján, ahogy az erejét elnézem. Ahhoz mit szólnál?

"Nem szenvednénk ennyire az elszálló áraktól sem, ha az EU vezetői nem esnek át a ló másik oldalára a szankciókkal"
Persze. Annak idején hitlert is hagyni kellett volna. Olcsóbb lett volna majdnem minden. LÓFASZT! Ez nem így működik. Csak orbán, meg páran - köztük te is - túl ostobák vagytok ahhoz, hogy megértsétek a lényeget.

"Orbán erre ugyan mondhatná, hogy keressen magának mindenki másodállást."
Nem orbán adja a pénzt. Az viszont kétségtelen, hogy ő baszta el a dolgot. Mert sok a képzetlen és beteg ember, ami miatta van. (Nem foglalkozott az oktatással és az egészségüggyel.) Egy kibaszott munkából kell megélni, nem pedig abból, hogy szarért dolgoznak a népek napi 18 órát.

Lorrh 2022.10.10. 08:40:52

@s: sok mindennel egyetértek ebből!
De az EÜ meg az oktatás már kádár alatt is szar volt és azóta minden kormány csak rontott rajta. Orbán meg végre megfizette az orvosokat és betiltotta a hálapénzt.
Cserébe meg hatalmas várólisták vannak és egy abortuszra már egy évet kell várni.

Diorella Queen 2022.10.10. 12:24:23

@Lorrh: És a portán, meg a bokorban szülnek a kismamák.

Látom még nem tűnt fel neked. Nincs egészségügy jelenleg. _Az orvosok ha csak lehet és ameddig lehet, elkerülik az invazív beavatkozást, annyira nagy a fertőzés veszély.

s 2022.10.10. 12:54:20

@Lorrh: Nem éppen. Kádár alatt az oktatás jó volt. Nem engedhették meg maguknak a szocialista országok, hogy nagyon lemaradjanak az akkori nyugattól, és hát nem is maradtak le. Elhitték, mert akkoriban még el lehetett hinni, hogy vagyunk olyan fasza gyerekek, mint ők. Az más kérdés, hogy nyakonöntötték a témát a szokásos munkásmozgalmi hablattyal, de leszámítva a politikai gazdaságtant (ami nyilván már akkoriban is inkább vicc volt, mint bármi más) kifejezetten jó tankönyvek voltak. Van Denkinger könyvem (1982 -es kiadás), amit angolra, oroszra és németre is lefordítottak. Erről ennyit.
Az egészségügy pedig ha nem is volt a legjobb, de a kor színvonalától nem sokkal maradt el. Bementél az állami egészségügybe, és elláttak. Mert az akkori állam kifizette. Nem akarták, hogy tele legyen az ország nyomorékokkal, ezért inkább kifizették az orvosokat. Ma ez is más. Befizeted a tb. járulékot és elzavarnak a halál lángvörös faszára, hogy menjél a magán egészségügybe. Előbb kerülsz a ravatalra, mint az orvos elé. Jobban teszi mindenki, ha vigyáz magára (nem iszik, nem bagózik, nem zabál szarokat), mert egyébként kampec. De azért a tb. -t beszedik, a fasz tudja mire.
A telibekúrt orbán nem fizeti a tanárokat, nem fizeti az ápolókat (persze nincs is miből fizetnie, mert szarba vitte a mutatványt). Menjen az is el a büdös picsába, mert itt valamirevaló adóbevétel csak képzett és egészséges emberek munkájából lesz. Tehát vonjuk le a logikus következtetést: orbán egy darab szar. Ha valakinek itt még megy valamennyire a szekér, az olyan figura, aki vigyázott az egészségére, és nem hülye, mint a segg. A társadalom nagy része nem ilyen, nekik kb. reszeltek.

s 2022.10.10. 13:01:50

@Diorella Queen: Erről van szó. Megy a reklám a TV -ben, hogy nyomuljon mindenki a magán egészségügybe, mert ott van minden. Orvos is, ápoló is. Értem én, de akkor a tb. járulékot mégis mi a beteg faszért fizetem? Kétfelé fizessek? Hát az a szituáció, hogy igen, mert abból látják el (mi van?) azokat, akiknek egy kibaszott fillérjük sincsen már orvosra. Ez persze azt jelenti többnyire, hogy a parkolóban szül a kismama az aszfalton. Mondjuk a megváltó is jászolban született, nem is értem mi ezzel a probléma, hiszen keresztyény ország volnánk, vagy mi a rosseb.

Diorella Queen 2022.10.10. 18:34:33

@s: Ha képzett és egészséges embereket akarsz, akkor kezdjék már is azzal, hogy beszünteti a fiatalok, ( diákok ) kizsákmányolását a mekiféle szar helyeken! Aztán ha más annyira oda van ez a kormány a szocialista és kommunista eszmékért, folytassák azzal, hogy előszedik maguknak a BME szocializmusból összegyűjtött, reklám plakátait, és áttanulmányozzák, hogy abban mennyire és hogyan védték a dolgozók egészségét. Fizetések és munka tekintetében nagy különbség nem volt ugyan, de hogy a munkavédelemre kurvára adtak, az viszont hótziger!

Diorella Queen 2022.10.10. 18:36:46

@s: Szocilalizmusban nem volt ám olyan, hogy megállás nélkül pörögjön egy dolgozó nyolc órában bármelyik munkahelyen, mert ahol szalag munka folyt, ott szigorúan óránként meg volt az 5-10 perc szünet. Bezzeg most menj be egy mekibe és a hatvanéves pedagógus végzettségű ott pörög a lobbyban , napi hat órában. Hagyjuk is ,mert kurvára felbaszom az agyamat mindjárt!

Diorella Queen 2022.10.10. 18:39:45

Rajtam múlna azonnal beszüntetném az embertelen, gecibaszó munkahelyeket! Bár már addig legalább eljutottak a mekikben, hogy a bizti őrnek nem kell nyolc órát állnia és legyökereznie műszak végére. Ülhet is.A dohányosok pedig kimehetnek kétóránként három percre. Hova tovább, a 20 perc ebédidőt ( amit szerintem szintén szabályozni és módosítani kéne legalább 40 percre, már nem kell ledolgozni. Apró lépések ezek...

Diorella Queen 2022.10.10. 18:41:36

@s: Különben meg , ne hidd ,hogy a luxus kocsmában, ahol naponta ebédelsz, nem szart eszel. Ne ringasd magad ilyen tévhitbe. Minden szar és egészségtelen, ami ételt nem te, vagy a hozzátartozód, családtagod stb készít el, szigorúan ellenőrzött alapanyagból.

Diorella Queen 2022.10.10. 18:46:46

Régen volt ugye ez a szólás hogy, kicsi pénzért kicsi munka. Ám most az van, hogy kicsi pénzért a beledet akarják kitaposni mindenütt. Na ebből lesz a balhé véleményem szerint, amit a pedagógusok és a kukások már el is kezdtek. Ez nem fog működni, hogy játékpénzért az emberek hagyják hogy a belükön tapossanak és három ember munkáját végezzék, most már embertelen ( 18 fok, hideg víz stb ) munkahelyeken. No nekem 8. Leszarom már, de nem kell jósnak lenni, hogy előre lássa valaki, mire vezet ez.

Diorella Queen 2022.10.10. 18:49:55

Most folyatná az egészségügyön ugyan ezt az elképzelést ez a barom, hogy kicsi játék pénzért, robotoljanak mint az állat, és műtsenek futószalagon mint a gépek. Talán ha az Orbán lányok is besegítenének, betegek alatt a pelenkát kicserélni és hasonlók....Mert az orvos nem fogja, műtét közben sem fogja a 150 kilós öreganyját senkinek sem emelgetni ide-oda, műtős fiúk meg nincsenek bassza meg. altatós nővér sincsen, gyakorlatilag csak orvos van meg talán szike. )

s 2022.10.10. 18:51:03

@Diorella Queen: "Fizetések és munka tekintetében nagy különbség nem volt ugyan"
Igaz. Fagyipénzt adtak, viszont csak fagyit kellett venni belőle. Minden mást (lakhatás, oktatás, egészségügy, üdülés) az állam fizetett. Ameddig bírta. Aztán tönkrement, mert az ilyen rendszer fenntarthatatlan. Egy illúzió. Most megint fagyipénzt adnak, de az összes lófaszt abból kellene fizetni. 1990 -ben ezt még el lehetett játszani, mert a lakások nem voltak szétrohadva, vitte a lendület a témát, és jó volt becsábítani a befektetőket az olcsó munkaerővel. Ez ment is volna öt - hat évig, addig kellett volna kitanulni a kapitalista hatékonyságot. A faszkirályok viszont (mindenki, a szocik és a fidesz is) azt hitték, hogy elműködik ez az idők végezetéig. Hát egy nagy büdös lófaszt. A csehek sem voltak sehol, meg kell nézni, hol tartanak most. Ők megértették a leckét, a segghülye magyarja nem. Ezért van itt megbaszódás. Nem az árak magasak, ezt nyugodtan el lehet felejteni. A fizetés alacsony. Mert lófasz hatékonyság van, és ezért ennyit lehet elkérni a világpiacon. Csicska meló, csicska pénz.

s 2022.10.10. 18:56:34

@Diorella Queen: "Különben meg , ne hidd ,hogy a luxus kocsmában, ahol naponta ebédelsz, nem szart eszel."
Dióka, nem ismered az életvitelemet. Nem ebédelek ott. Sőt, jobbat mondok, nem is vacsorázok ott. Házikoszton vagyok, jól tartanak engemet. Kedves tőled, hogy aggódsz, de felesleges.

Diorella Queen 2022.10.10. 18:59:44

@s: Nekem annyira hosszú a munkahelyek listája, hogy szerintem én vagyok a magyar Guiness rekorder. Ha valaki én aztán belepancsoltam minden hova, minden létező irányba, több különböző területbe, szakmába. A fél kezemen meg tudom számolni azt, hogy ebből mennyi volt a kibírható, ami még viszonylagosan jól is fizetett . Általában olyan nincs, ritka mint a fehér holló. A magánegészségügy mondjuk olyan volt, kár hogy vége lett a covidnak, Megszakadni sem kellett, kurva jól fizetett és az utolsó fillérig be voltunk jelentve. De ki is termeltük neki bőven. Aztán nagyrészt szarul fizettek, és iszonyatos sokat követeltek mindenütt. Vagy nem volt elvárást túl nagy, de nevetséges összeget fizettek. Mindig kalkulálni kellett, hogy lehet másod és harmadállásokat hozzá igazítani az ilyen -olyan munkákhoz.
Az egyetlen ami jó volt ,a saját vállalkozás / üzlet volt.

s 2022.10.10. 19:02:52

@Diorella Queen: Jó ez most is, de ha engemet kérdezel, simán lehetett volna előbb kezdeni. Nem kell elmenni a falig. Amikor tudod, hogy jön a fal, akkor lassítani kell. Szerintem nagyjából 10 - 12 évvel ezelőtt már lehett volna ütni a tamtamot a kétfenekű dobon. Csakhát a népek naivak, mint a szar és végigballagnak a foscsíkon. Nem kellett volna.

Diorella Queen 2022.10.10. 19:09:36

@s: Most a dolgozói alap probléma az,amit a tanárok is folyamatosan szajkóznak.
Kicsi fos pénzért, túl sok a munka. Nem akar senki kicsi fos pénzért, sokat dolgozni. De erőltetik és ebből lesz a baj.
Mert Orbán csak ül a magas lovon és onnan ugat a melósoknak, hogy dolgozzanak, dolgozzanak emberek!
Fizetni meg nem szeretne a munkáért. Gyakorlatilag a fél országot ingyen rabszolgának tekinti. Mert a különbség a rabszák és a mai dolgozó emberek közt, nüansznyi. Még mindig nüansznyi.

Diorella Queen 2022.10.10. 19:11:52

A válság pedig újra beelőzött. Valamiért egész életemben beelőznek ezek a válságok. Most is csak pár hónapon múlt volna, amíg elvégzem ezt a becsüsi szart, és elmegyek egy ékszerzálogba, nettó 350 400 ezerért dolgozni. De nem várt addig a válság sajnos, szóval megint beelőzött ez a szar.

Diorella Queen 2022.10.10. 19:15:28

Amikor üzletem volt, hát akkor is még abban évben beütött a gazdasági világválság. Legalább pár hónapot várt volna, amíg egy kicsit jól érzem magam, mert amúgy minden fasza lett volna. De akkor is beelőzött amikor üzletet nyitottam. Még szerencse, hogy bagóért tudtam venni egy lakást, egy 95 éves haszonélvezővel. :DDDD.. aki aztán persze végül lemondott a jogáról, hogy tiszta legyen a szerződés. :)

s 2022.10.10. 19:49:41

@Diorella Queen: A tanároknak csak az egyik problémája a pénz. A másik az, hogy az oktatás egésze nem jó. Nincs szabad tankönyvválasztás, a pedagógiai munkát hivatalnokok irányítják, nem oktatással foglalkozó szakemberek (egy volt rendőr, előtte maffiózó b+).

"Fizetni meg nem szeretne a munkáért."
Nem orbán fizet. A piac fizet a munkáért, és ez a munka ennyit ér. Ami orbán bűne, az az, hogy idehozza a szar, brazil gépsor lófasz munkákat (addig sem kell munkanélküli segélyt adnia) és szarik az oktatásra (ami valóban viszi a pénzt kb. 30 évig folyamatosan, viszont utána kurva jól hoz). Ugyanis egy négyszer annyit kereső ember szja. befizetése négyszer annyi, megveszi a csili-vili cuccokat, az pedig sok áfa. Költ, mint állat, ha már pénze van. Ezzel egyenesbe hozza a költségvetést, mert annak csak az adóbevételekből van pénze. A segghülye orbán egy rövidlátó fasz, nem érti a szisztémát, mert egy tanulatlan falusi bunkó. Ahol van eredményes gazdaság a világon, ott mindenhol így csinálták, mert nem lehet máshogyan. Nem szedheted el a pénzt másoktól, ha nem adsz érte cserébe értékes dolgokat. A tudás érték. A precíz munka érték. Pofázással nem lehet pénzt szerezni.

Diorella Queen 2022.10.10. 20:48:40

@s: Nem tudnak a pártok, hosszabb távra tervezni, csak négy évre. Bármelyik párt lesz hatalmon, a célja mindössze annyi lesz, hogy ne boruljon minden fel és nyugodtan tudjanak lopni. Nem tudnak hosszú távra tervezni, főleg nem harminc évre. Ha egyik reformot csinál, a következő be fogja rekeszteni azt. Már csak kibaszásból is. Mindennek az emberek isszák meg a levét.
Én mindig leások a probléma gyökeréhez. Tehát összesítsünk akkor:
- Nem tervez egyik kormány sem hosszabb távra , a négy éves ciklus miatt, és mert nem tisztelik egymás munkáját és mert rövidlátók.
-Ássunk még lejjebb!
- Nincs meghatározva a feladat egyetlen kormánynak sem, hogy ha hatalomra kerül, akkor ezt vagy azt kell reformálni .
-Nincs felelősségre vonva egyetlen kormány sem, ha elbasznak valamit.
Ássunk még lejjebb!
Matolcsy olyan mint egy bőrgyógyász és pont úgy is "operálgat". Kipróbál ezt- azt ,valamelyik majd csak gyógyír lesz a Forint elüszkösödése ellen. Vagy bejön, vagy nem. Semmi felelősség. Azért ez még mindig nem a Brazil vagy Venezuelai maffia itt, mert ott ugye simán hátba szúrják ha valamit elbasz. Na nem a tömegek ott sem, de a haverok, azok biztosan. :D Tehát Brazíliában és Venezuelában van néminemű felelősségre vonás. Itt nincs kontroll.
Megoldás?
Európai ügyészség ?

s 2022.10.10. 21:13:59

@Diorella Queen: Ezek olyan célok, amik elvileg bármelyik párt kormányzása esetén is pozitív hatásúak. Miért ne lenne jó bármelyik kormányzó pártnak, hogy a költségvetést tele tudja rakni pénzzel, mert költött az oktatásra és az egészségügyre? Miért négy éves ciklusokról beszélünk? A fidesz, és vele orbán 12 éve van kormányon. Ezalatt már félig elvégezhették volna a munkát. El kell felejteni, hogy a kormánynak léteznek az országtól független és különböző érdekei. Ilyen nincsen. A hosszú kormányzás záloga az, ha az az ország érdekében történik. Csak buta néppel lehet azt megcsinálni, amit jelenleg orbán művel. Mondtam mindig, most is elmondom: nem a politikusokat kell leváltani. A népet kell lecserélni, a politikusokat már ők elküldik a vérbe, ha ennyire kutyabaszók. Itt az a probléma, hogy hülye a nép.

Lorrh 2022.10.11. 15:50:06

@s: az egész világon hülye a nép, ugyebár. Akik a szenilis joe bident megszavazzák, meg az egomán bolond trumpot. meg a diktátor putyint, meg a kilépnek az brexitből... stb stb.

s 2022.10.11. 16:21:47

@Lorrh: Ez igaz, a nép többnyire valóban hülye. Ez viszont csak akkor végzetes, ha a hatalomra pályázó politikus populista. Gyakorlatilag tehát szinte mindig, mivel a politikus célja kimerül a bármi áron történő hatalomra jutásban. Sokan - többek között orbán is - kritzálta Annalena Baerbockot azzal a kijelentésével kapcsolatban, hogy „Mindegy, mit gondolnak a választóim”. Nos, igen. A népszerűséget hajszoló orbán nem habozott megfogalmazni, hogy Magyarországon ilyesmi nem történhetne meg. Nyilván. Ő megnyalja az ujját, beletartja a levegőbe, hogy lemérje a széljárást, aztán úgy dönt, ahogyan azt az orráig sem látó nép szeretné. Mert a hatalmat kívánja, semmi egyebet. Nem volna kifogásom a felvilágosult abszolutizmus ellen, amennyiben az valóban felvilágosult. Azokat az uralkodókat keményen képezték, és tudtak stratégiai terveket szőni, hosszú lejáratban. Az orbán meg csak egy falusi sültkrumpli, aki jogot végzett, - mint oly sokan - és nem igazán látja át a szituációt. Még mindig az apjával dacol, aki lekevert neki néhány maflást, amit azóta sem hevert ki. Az önérzetes kis köcsög. A papa szerepét most az EU viszi, azzal próbál szembe hugyozni, de a siker elmarad, éppúgy, mint annak előtte.
Churchill mondása roppant találó: A demokrácia egyetlen előnye, hogy legalább megássa a saját sírját.
Mi, magyarok most itt tartunk. Még nem löktek bele minket, de már megásták.

Diorella Queen 2022.10.11. 16:28:47

@s: 500-ig el fog menni az euro.

Diorella Queen 2022.10.11. 16:31:44

@s: Különben te is hozod a nagy hülye átlagot. Mert miért is kell ez neked, hogy itt dühöngj ebben a nagy szargödörben, ha te olyan okos vagy és szakképzett, simán elmehetnél a világ jobbik felére, élni. De nem, te itt bosszankodsz és káromkodsz, ebben az elkárhozott országban. Most ne gyere a nagy magyarkodással, mert nem ér!

Diorella Queen 2022.10.11. 16:33:36

Amíg meg tudom venni az élelmiszert,addig megveszem. Utána ellopom a faszba. Kb ennyikeh. Nyilván nem fogok a küszöbre leülni és megvárni hogy éhen haljunk.
Jut eszembe_!
Wombika vajon összecsomagolta már a gyárát és kinézte már az afrikai tányérjakúak földjén a leendő telephelyet?!?!

Diorella Queen 2022.10.11. 16:37:40

@s: Szerintem te élvezed, hogy a sok hülye közt, nem tűnik ki annyira, hogy azért te sem vagy egy extrém zseni. A másik variáció, hogy mazochista vagy és szereted ha szar minden körülötted . Harmadik variáció hogy, élvezed a küzdelmeket, a mérgelődést és a fanyalgást. Lételemed a bosszankodás és a mindent szétbaszok alapállapot. :DDDDD

Diorella Queen 2022.10.11. 16:39:38

Hű de kurva soká lesz még május.....
A mélyrepülés sm szerint átlag 21 hónap,most vagyunk a 12. hónapnál. gondoltam csak szólok és mert szeretem a pletykát. Szóval kitartás elvtársak, kitartás!:DDD

Diorella Queen 2022.10.11. 16:43:59

Utána 3 év stagnálás szokott következni. Tehát kb 4-5 év múlva kezdjük majd azt érezni, hogy kicsit könnyebb és kiszámíthatóbb az életünk.

s 2022.10.11. 16:58:53

@Diorella Queen: "miért is kell ez neked"
Ér, vagy pedig nem ér, én azt leszarom. Ebből az országból nem nekem kell elmenni. Tudok olyat, akinek el kell húzni innen a faszba, de nem én vagyok az. Miért is tenném? Itt van a rokonságom, akik nem jönnének velem, nekem pedig nincsen kedvem évente egyszer repülőre ülni, hogy személyesen találkozhassak velük. Neten tarthatnánk a kapcsolatot, de az nem az igazi. Megkeresem, amire szükségem van, mert nem egy faszszopó magyar kkv. -nál nyomulok, hanem igazi nagymenőnél, akit ideevett a rosseb, és talán nem kúrják ki a gecibe, ameddig le nem szerelek. Szóval maradok. És pampogok.

s 2022.10.11. 17:02:52

@Diorella Queen: Ezekből egyik sem. Sosem gondoltam magamat extrém zseninek. Ezt mindig meghagytam másoknak. :-)

s 2022.10.12. 00:13:38

@Diorella Queen: "Wombika vajon összecsomagolta már a gyárát és kinézte már az afrikai tányérjakúak földjén a leendő telephelyet?!?!"

:-D Wombikának sosem volt gyára. A férjének volt, ahonnan ő, mint semmire sem jó kávéfőző alkatrész nyomatta az okosságokat. Szerintem elhúztak a gecibe a gyerekeik után, mert itt csak addig volt lóvé, ameddig orbán szórhatta ész nélkül, mint Vendel a sütőport. Ott kint meg jobb dolguk is akad, mint ide, a fosba fagyott közéletbe írogatni. Zabálnak, szarnak, basznak és kurva jól érzik magukat. Eszembe jut néha a szövege: millenial globetrotter. Ezt szokta mondogatni. Hát, . . . Wombika, . . . én itt maradtam. Sem millenial, sem globetrotter nem vagyok. Tudod, ez a hosszútávfutók műfaja. Remélem azért még él, nem vitte el a covid. Szerintem hiányzik neked, Dióka.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2022.10.12. 06:51:50

@Diorella Queen: @s:
Wombatot elvitte a kovid sztem, egy ember aki napi szinten ontotta a kommenteket egyik napról a másikra nem tud leállni : (
Én bírtam a fejét mert jó szövegei voltak, csak ne lett volna ennyire vér fideszes :P

Lorrh 2022.10.12. 08:12:47

@szociál: De bizony, csak így lehet egy szenvedélybetegségből leállni hogy elvágólag. Cigiról, piáról ugyanez.

s 2022.10.12. 11:32:06

@szociál: "Wombatot elvitte a kovid sztem"
Remélem, hogy nem. Attól függetlenül, hogy a fidesz valagában volt - ami végülis érthető, ha onnan kapták a lóvét - megvolt a magához való esze. Gondolom akkor pedig az összeköttetései is, jó orvos, könnyű élet, stb . . . szerintem még oltásellenes sem lehetett, mert ahhoz elég ostobának kell lenni.

Diorella Queen 2022.10.12. 13:40:51

Szerintem az ura kitépte a konnektorból az internetkábelt .

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2022.10.13. 08:51:13

@Lorrh: @s: @Diorella Queen:

Én úgy tudom hogy privát üzenetekre se válaszolt, annyira eltűnt.
Mondjuk ezt a fideszt már elég nehéz lenne mentegetni, 12 év lopás után ne csodálkozzunk hogy 500 lesz az euró, csak a habzsidőzsi meg minden faluba stadion, meg megszámlálhatatlan TAO pénzek a fociba, de csak oda színházak ne hogy kapjanak.....
És mindig vigyorog ez a bedrogozott köpcöspöcök, látszik a szemén hogy tele van tömve cuccal, tényleg nem értem a mája hogy bírja ezt.

Diorella Queen 2022.10.13. 11:05:39

@szociál: Stadionokról jut eszembe.
Azokon nem spórol a kormány. Csak egy stadionról tudok, amit bezárnak, valahol vidéken.

Lorrh 2022.10.14. 09:34:53

@Diorella Queen: lesz majd több is. Bezár minden is. Zártosztály leszünk/vagyunk.

Diorella Queen 2022.10.14. 12:36:10

@Lorrh: Úgy látom, hogy a szocializmus tetves eszménye kiirthatatlan ebben az országban . Ez annyira beleivódott az emberekbe, hogy generációkon át is életben marad. Vagy, újra és újra felbukkan. Ez tartja életben a diktatúrákat is, mivel nagyon hasonló a kettő.

Diorella Queen 2022.10.14. 12:37:31

@Lorrh: Újra azt kell átélnem, amit 16-18 éves koromba. Nyomorúságos semmit nem érő bérekért kellett dolgozni és ahogy a hírek is mutatják, még szólnod sem volt ajánlatos semmiért. Most ugyan az van.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2022.10.19. 08:07:47

Főni megint összefosta magát a diákoktól, kifarol Zalaegerszegre ,most nem fontos Pesten lenni, pedig 56-ban pont a pestieket lőtték halomba a ruszkik.
Ez a köcsög hazaárulótörpesertés addig nyalja a valagát putyinnak míg rá nem baszunk, egy ilyen vétós országot már rég kikellett volna vágni a picsába az euból.

Lorrh 2022.10.19. 11:40:14

@szociál: ez mondjuk elég feltűnő hogy nem lesz 56os gyűlés. Fél hogy ha tömeget hív össze akkor talán nem úgy alakul a dolog ahogy ő eltervezi. Gyávakukac.
Az eu is korrupt bürokraták pénzéhes kapzsi szervezete, akiket a nagytőke irányít és háttéralkukban tobzódik.
orbán is egy háttéralku része, jól megegyeznek és amúgy ki-ki eljátsza otthon a saját szerepét. Színjáték.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2022.10.19. 17:24:24

@Lorrh:
Az euban senki nem megy ennyire szembe a demokraciaval, ez a fax egy mininoroszorszagot epit.
Az euban a magas rezsi miatt kapnak juttatasokat az emberek, megsegitik oket ok tulelik mert max iden nem basszak el nyaralasra, van mibol feretenni, itthon meg nem jut a kajara.

Diorella Queen 2022.10.24. 19:28:07

@szociál: Szoci el ne hidd már, hogy egy kis piknikezős , eszem -iszom- faszom tüntikézéstől, majd összefossa magát bármelyik is ebben az országban?!?!? Komolyan ezt szeretnéd hinni? Mert akkor igen gyenge elméd van! Ha a tanárok valóban változást akarnának elérni, akkor mindegyiknek országosan letétbe kellene helyeznie a felmondását! De ezt nem teszik meg! Csak tüntikéznek, tiltakoznak és molinókat gyártanak! Ebből pedig soha a büdös életben, nem lesz béremelés nekik!Sem megbecsülés!Sem szabad oktatás!Sem más!

Diorella Queen 2022.10.24. 19:31:47

Semmilyen, ismétlem, semmilyen értelmét nem látom, az ilyen kis laza felvonulásoknak. A kormány enélkül a tömeg nélkül is tökéletesen tisztában van azzal, hogy hol van elégedetlenség. Ennek így semmilyen értelme nincsen!
Annak van értelme, ha nem veszik fel a munkát, mint a kukások!Annak volna értelme, ha tömegesen letétbe helyeznék a felmondásukat. Annak lenne értelme, ha tízesével ,húszasával mondanának fel, mint a kórházakban a nővérek.
De így nem más az egész, mint egy bazi nagy tömeges bohóckodás.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2022.10.31. 07:44:39

@Diorella Queen:
A semminél több, azért ha kivonul 80.000 ember az mér nem tüntike.
A gond az hogy az ultrák a Vitya térfelén vannak, ők pénzért az anyjukat is.....
De megbachatja a Viktor ha az összes diák kimegy az utcára és nem lesz tanítás, ezt látja brüsszel is, mi mindent megtesz a népéért a diktátor :)
Ha az eus pénzeket nem csak a vitya sleppje kapja, hanem kap a baloldal is akkor a gazdaság nem lenne szarba, de így hogy 3 oligarha kezébe van magyarország összvagyonának java része az durva.

Diorella Queen 2022.10.31. 18:19:21

@szociál: Enegm most kizárólag a 4 napos munkahét és az európai minimálbér érdekelne. De ahogy elnézem, egyikre sincs esély, amíg a fidesznyikok vannak hatalmon. Kell az olcsó munkaerő, és harmadik országbéli szinten van jelenleg az egész ország. Nem tudom hogy fogja a Klára keresztülvinni azt, hogy ez a tetves féreg európai minimálbért adjon az embereknek . Ilyen árak mellett ,már az is kevés lesz bassza meg!

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2022.11.01. 16:02:56

@Diorella Queen:
Az "Orbán takarodj !" táblák már kevesek.
Orbán a Rvaanyád takarodj !!! kell már ide.

Diorella Queen 2022.11.02. 07:37:50

@szociál: Az a legnagyobb baj, hogy aminek az árát egyszer felemelik, az mindörökkön örökké annyi marad. Jelenleg az üzletekben 60-70% áremlkedés történt túlzás nélkül. És ehhez a bérek kb 100 év múlva fognak felzárkózni leghamarabb. Tehát ha szeretnék tojást és trappistát, meg húst enni a következő 50 évben, akkor mielőbb jobb elhúzni a halál faszába valamerre, mert itt mostanában nem fognak ilyesmiket zabálni a tömegek. Milliókat döntött nyomorba ez a kretén, hozzá nem értő kormány. Nem ársapkázni kellett volna bassza szájba a kurva anyját orbán, hanem az alap élelmiszerekről levenni az áfát! Tovább mostantól már jobb lenne, ha a forintra húzna ársapkát és a pofájára , mert ahányszor megszólal, a Forint annyiszor zuhan be a picsába!

Diorella Queen 2022.11.02. 07:40:29

@szociál: Nem tüntetni kell, hanem abba kell hagyni a munkát.
Mindenütt az országban!

Diorella Queen 2022.11.02. 07:43:34

Ez az ország így ebben a formában már nem működik. 250-300 nettó bérekkel már nem működőképes ilyen árak mellett. Valamit nagyon gyorsan ki kellene találniuk, vagy a 3-4 napos munkahét, vagy a 6 órás munkaidő, vagy valami hasonló, hogy az emberek tudjanak másodállásokban dolgozni, hogy megéljenek. De az, hogy ők mindentől elzárkóznak, na ez így más szerintem nem fog tovább menni, sehol. Nem csak az oktatásban. Hanem sehol.

Diorella Queen 2022.11.02. 07:44:56

Hollandokhoz mentem volna, de azt írják, utánunk náluk a legmagasabb az infláció.
Lehet tényleg Dél- Afrika lenne a legjobb még is.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2022.11.02. 08:46:47

@Diorella Queen:
" Tehát ha szeretnék tojást és trappistát, meg húst enni a következő 50 évben, akkor mielőbb jobb elhúzni a halál faszába valamerre "

Úgy hallottam ezekre is bevezetik az ársapkát, amit ezen buknának azt beleépítik más termékek áraiba, egyedül a kisboltok fognak bezárni ha csak ezekért a termékekért mennek be a vevők, a multik talpon tudnak maradni.
Generálja az inflációt o1g, mert ezekkel a mondvacsinált rezsicsökkentésekkel vágja haza az ország gazdaságát.

Hollandiába hol laknál ?
A külföldi diákoknak nincs hol lakniuk annyira telítődtek, ráadásul rohadt drága az albi, ezért inkább angliába keresnek sulit mert ott még a lakhatást is segítik a sulik úgy tudom, hollandok belexarnak az egészbe.

Diorella Queen 2022.11.02. 11:09:14

@szociál: Lenne hol laknom, van kint ismerős,lenne munka is és Töttikémet is vihetném.
Töttike= Töki a kutyám.

Diorella Queen 2022.11.02. 11:15:25

Én az önkormányzatok helyében azt csinálnám, hogy minden üres üzlethelyiséget ,raktárat, telephelyet, műhelyt stb-t , ha egy hónapnál tovább van zárva, úgy megadóztatnék, hogy beszarna a tulajdonosa!Így ösztönözve lenne arra, hogy mielőbb kiadja és minél olcsóbban.
Továbbá, a metrók aluljáróiban töménytelen üres falfelület várja hirdetőtábláját, persze nem horror áron. Kurva sok kihasználatlan teret lehetne beépíteni és kiadni a még vállalkozó szelleműeknek. Szarnak rá. Akkor ne sírjanak , hogy nincs pénzük. Az alapélelmiszerek áfáját kéne nulla %-ra levenni, nem pedig ársapkákat huzigálni mindenhova. Orbán faszára kéne már egy sapkát húzni inkább. Aztán meg létezik valami elbaszott törvény, ami a túlszámlázást bünteti pl. Talán ezt is lehetne alkalmazni azon, aki túlszámlázza a dolgokat egy ilyen gazdasági helyzetben, bár ez utóbbi kicsit komcsi megoldás, de ez az ország szereti a komcsikat.
Amúgy meg szarok mindenre, totál nihill vagyok, mindenütt épp ki akar robbanni minden fos a nagyvilágban. Szaud, É-korea, Tajvan, mittomán még micsoda.

Diorella Queen 2022.11.02. 11:17:38

@szociál: Negyedik hete várom, hogy beléptessenek egy állami munkahelyre. Már alá van írva minden fosh, de nem hívnak. Szerinted?
Életemben nem vártam ennyit egy tetves munkahelyre. 230 nettóért. Buzik!

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2022.11.02. 14:28:44

@Diorella Queen:

Ha van kinél lakni az fasza lenne.
Hollandiába utcátsöpörni is megéri, németeknél minden egyes migri kap 300 eurót alapból, mellé fizetik a lakást amit adnak neki, és asszem a rezsit is valamennyire állják, kivan nyalva a seggük, iszonyat pénzeket fordítanak a migrikre, ebből lett elege az olaszoknak is, nem csoda hogy erősödik a jobboldal tökük tele annyi fekete van már náluk.

Áfát nem fog ez csökkenteni az biztos, pont ez a lényeg az adó, az jöjjön neki, ez tényleg azt hiszi hogy a befizetett adó az neki jár, mert ő a mi királyunk, vagy tényleg nem tudom mi jár az agyába mikor látja maga körül összeomlani az ország gazdaságát.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2022.11.02. 14:31:20

@Diorella Queen:
Most lesz igazán munkanélküliség, reggel meg Bochkor a misleny csillagos éttermekről beszélt, ilyenkor tényleg jó téma, mikor sorra zárnak be az éttermek.

Lorrh 2022.11.03. 10:35:19

@szociál: irritálo seggarc szegény. mekkora lúzerség hogy a csaja a lölöhöz ment.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2022.11.09. 19:17:01

Ez az impotens ellenzék mikor lesz képes mozgósítani az embereket ?
Már nem csak a tanárok bére van veszélyben hanem ez a tetves ország is, mi a tököm kell még ahhoz hogy kimenjen mindenki az utcára és levizelje a parlamentet ?
Gondolom télen hideg lesz azért nem lesz tüntike.

Diorella Queen 2022.11.10. 21:53:28

Havi 400-500 nettónak kéne bejönnie ahhoz, hogy egy inimini lakást fent tudjon tartani az ember.

Diorella Queen 2022.11.10. 21:58:06

Pont a zafírokról beszélt a csaj a tévében. Egy 3 karátos kő volt a kezében, csipesszel megfogva.Sikerült elejtenie a követ. :)
Hát ennek sem ártott volna egy ékszerbecsüsi tanfolyam.
Ma én is bevittem offline az évtizedek alatt összegyűjtött "kavicsaimat". Úgy 90%- szinétkus , de kiderült, hogy van egy alaphangon 200 ezres kő is a gyűjtényemben. :D
Most azon agyalok, kinek sózzam el?:)

Lorrh 2022.11.10. 22:38:49

@szociál: "mi a tököm kell még ahhoz hogy kimenjen mindenki az utcára"
A potens lakosság rég elhagyta már az országot.
Mit nem értesz ezen?
Már csak az impotensek és a fideszmajmok maradtak.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2022.11.11. 10:40:12

@Diorella Queen:
Tóthgabi is megmondta, azért gazdagok mert albiba laknak, tudnak vele spórolni :)))
Férjével meg talicskázzák haza a manit a tv2-ből, plusz étterme van a séfgecinek, gabika meg államilag támogatott koncikat tol le, és ugat hogyan kell spórolni :)

@Lorrh:
Az impotens is éhes lesz egyszer, vagy fázni fog ha lenyomják az áramot/gázt/melegvizet nála mert nem tudja fizetni.

Diorella Queen 2022.11.11. 16:54:21

@szociál: Gabival az a legnagyobb probléma, hogy egyáltalán nem érti, mi vele a probléma.
Vagy legalább is úgy tesz,mint ha nem értené.
Továbbá megmagyarázza azzal,hogy az emberek irigyek !:)

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2022.11.12. 07:48:51

@Diorella Queen:
Tudja ő mi a problem, csak jobb beállítania magát bántalmazottnak, ő semmiről se tehet.
Sztárban sztárban úgy néz ki mint egy kiélt pornósztár, másnap meg Böjte atyával pózol ájtatos mosollyal a képén, mint egy skizofrén :)
Egy kategória Győzikével , gerinc nélkül élnek a betevőért.

Lorrh 2022.11.12. 08:58:10

@szociál: csendben fog fázni és dideregni és fél a naccságos döbrögi úrtől.

Lorrh 2022.11.12. 08:58:53

@Diorella Queen: Gabi buta. Nem tehet róla.
süti beállítások módosítása