Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

közéleti-tudományos-politikai-művészeti-fantázia platform

Idegbaj.blog.hu

Idegbaj.blog.hu

Vissza az őskorba!

2022. augusztus 23. - Diorella Queen

 

   Most, hogy így beköszöntött az energiaválság  ( köszi Isten, a faszom sem akarta ezt megélni már, úgy hogy kapd be szépen ....) ,nyilvánvalóan mindenki, aki él és mozog szerte a világban ( na jó, a tányérajkúak Afrikában nyilván nem ), azon gondolkodik, hogy a bánatos jó picsába NE kelljen kifizetnie a teljes havi fizetését, az elszállt rezsikre? Ilyenkor, amikor az ember kiszámolja ,hogy a fizetésének már csak harminc - negyven százaléka marad meg élelmiszerre, és abból maximum pár csomag hántolatlan, nem sózott földimogyoróra futná, sok érdekes dolog megfordulhat a fejekbe.

A házasoknak ( gyk : családi házakban lakóknak, akik átlagbérből élnek ) nem kevés fejtörést okozhat a legújabb és már létező technológia felkutatása, és a hőszivattyútól kezdve, a napelemig, a geotermikus energia kiszivattyúzásán át ( bányászati engedélyköteles ) a jurta és vályogház technológia, minden felmerül. Én személy szerint simán csak elköltöznék Afrikába, egy nádkunyhóba, minden rohadt télen. Nem kizárt, hogy olcsóbban jönnék ki, mint a pár hónapos fűtéssel. És felszállva a repülőre a hátam mögött csendben beintenék az egész országnak.

  Attól a magyar embereknek egyáltalán nem kell félniük, hogy ez alatt a kormányzás alatt, ebben a laza diktatúrában olyan fejletté válik az ország majd nagy hirtelen, hogy a lakosság bármilyen formában könnyítheti az anyagi terheit. Még ha léteznek is megoldások ( léteznek ), egyetlen közműcégnek sem érdeke az, hogy elveszítse a fogyasztóit, akik minden kurva hónapban befizetik az igazgatócskák és léhűtő , semmire nem jó menedzserek , jó magas havi bérét. Márpedig jelenleg előállt egy olyan faramuci gazdasági helyzet, amiben pontosan megjósolható, hogy ez fog történni. A fogyasztás kurvára vissza fog esni. A még megmaradt fogyasztókra pedig nem lehet további terhet róni.

Nem lesz vevő senki a bazi magas villanyra és gázra, benzinre. Ezt hívják úgy, hogy kereslet és kínálat. Ez egy önszabályozó rendszer, ami ellen már számtalan ország próbált különböző kényszertörvényeket hozni, belekényszerítve a lakosságot abba, hogy fogyasszon, akár akar, akár nem. Valahogy ez sosem jött össze , mert a nép, az Istenadta nép, néha eléggé öntörvényű és kurvára nem jogkövető. Ezért elégeti a bútorát, a ruháit és a rozoga autójának a  gumiját is, ah ezzel meg tud spórolni némi pénzt.

  A villany, víz és gázfogyasztás visszaesésével, megakadályozzuk a belőlünk, eddig jól profitáló közműcégek további gazdagodását. Persze ők is spórolni fognak azonnal, mert a saját gigantikus béreiknek meg kell lenniük, minden tetves hónapban. Majd elküldik takarító Marcsit és a portást a cégtől. Így megmarad azoknak a fizetése. Hova tovább az irodai dolgozók sem kell hogy 30 fokban üldögéljenek a Főtáv épületében. Esetleg le is vonhatnák a fizetésükből a munkahelyen elszivattyúzott rezsiköltség egy részét. Elvégre bent melegednek napi nyolc órát, van aki bent is fürdik, kávézik, az élelmesebbek még bent is mosnak.

  A vissza a jövőbe, egy paradoxon állítólag. Kivéve a mostani helyzetet, miután azt látjuk, hogy megszűnnek az iskolák, megszűnik az egészségügy, a bokor alatt kell hogy szüljenek a nők, és lapulevél az intimbetétjük. Van, ahol egy lavórban mosakodnak le, mint a középkorban, illetve mint az É-sarkon élő eszkimók. És még nem tudni, hányan fognak jurtákba és vályogházakba költözni ? Miközben az időben előre haladunk akarjuk vagy sem, a technikai fejlettség adott, az emberiség még is nomád életmód felé fog fordulni nagyrészt.

Lehet hogy mi leszünk a tízmillió jurtalakó országa?

Autók helyett pedig ott lesznek a szamarak, a lovak, kézi kocsik ( már akinek) . Mi pedig megtanuljuk, hogyan kell ürgét önteni, halat és nyulat fogni. Apró mázlink, hogy jól elszaporodtak a a vadak az országban. Ezért talán éhen nem halunk. És bennünk van a szívós, kemény körülményekhez szokott, sztyeppén nevelkedett, lovas vérvonal. Jól összekeveredve a már dög meleghez szokott, szír és török vérrel együtt.

És létrejön egy sokkal látványosabb párhuzamos világ ( Kész őrület! Szájenszfiksön ! ) Ahol a csillogó, üveg falas, passzív, ökoházak mellett, majd ott virítanak a vályogházak és jurták  tömegei. Mert a tömeg, aki nem engedheti meg a fejlődést magának, hamar rá fog jönni arra, hogy a vályogot, akár két marék szalmával is be lehet melegíteni, nyáron pedig kellemes hűs. Légkondi és egyéb szuper faszom külyü nélkül is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://idegbaj.blog.hu/api/trackback/id/tr3417914177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2022.08.24. 09:16:59

És még mindig ülünk a fotelba és nézünk ki a fejünkből.
A csürhe tényleg megvárja míg nem marad kajára pénz, csak akkor fog kimenni az utcára ?
Meddig nézzük ezt az eszement költekezést a csőd szélén ?
Lehet először az ellenzéket kéne elzavarni a picsába, és utána koncentrálni vityára.

Lorrh 2022.08.24. 14:55:56

"A villany, víz és gázfogyasztás visszaesésével, megakadályozzuk a belőlünk, eddig jól profitáló közműcégek további gazdagodását"
Szerintem ez egy hamis teóriára épülő gondolat: 1, nem tudunk spórolni a szar hőszigetelésű lakásainkkal, 2. a közműcégek a kivéreztetés határán vannak tekintve a hatósági áras rezsit amit világpiaci áron kell beszerezniük. Ha csökken a fogyasztás az nekik csak jó, hogy nem nő a ráfizetésük.

Lorrh 2022.08.24. 14:57:11

Az meg fel se tűnik a buta népnek, hogy ebben a válságban épp készül dupla árat eltapsolni a kormány azért hogy megvegye dupla áron a vodafone-t amire kb semmi szükség nincs. Csak megint pénzlopás a haverok számára.

Diorella Queen 2022.08.24. 19:43:59

@Lorrh: Akkor lehet venni kéne egy repjegyet tényleg. A Serengeti Nemzeti Parkba. Legalább télire. Hát ha befogadnak az oroszlánok meg a zsiráfok.

s 2022.08.24. 23:49:03

Javasolni kellene orbánnak, hogy kivétel nélkül mindenre vesse ki az extraprofit adót. Mivel nemhogy extraprofit nincs, hanem lassan már sima sem, ez ugyebár többnyire egy negatív szám lesz. Annak adója tehát szintén negatív szám, aminek következményeként a NAV fizet mindenkinek, mint báró Csekonics.

Továbbá, kertes családi ház fölé ki kell feszíteni egy kurva nagy nejlont, és azt telefogni vízzel. A súly hatására ez domború lencsévé alakul, ami nasütés esetén - amennyiben megfelelően van beállítva - kellemesen felfűti a házat. Ha a dolgok rosszra fordulnának, esetleg felgyújtja, de akkor is közel a segítség, hiszen ott a geci sok víz a ház felett, elég egy hegyes késsel kiszúrni a nejlont. A vészhelyzet elmúltával pedig cellux ragasztószalaggal könnyűszerrel visszaállíthatjuk az eredeti állapotot. Nem szokványos megoldás, az ténykérdés, és annyi probléma mindenképpen lehet vele, hogy sok helyen már víz sincs.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2022.08.26. 08:35:15

@s:
Ezt az ötletet a Kósától loptad szerintem :)

@Lorrh:
Mindig a mutyi az első, mikor aszondják nincs pénz a tanárokra bevásárolják a vodát :)))
EU-s pénz meg nem fog jönni, mert az európai ügyészség gondolatától is feláll a szőr vitya hátán, és a legfontosabb kitétel pont ez lenne, de inkább az államcsődöt választja ez pszihopata.
A téli rezsi és a 800 ft-os benya picit felfogja baszni az emberek agyát, már akik elhiszik hogy ez nem háborús infláció.

s 2022.08.26. 11:55:50

@szociál: Nem a kósa volt. A sziszi nyomatta az okosságot. Rezsibiztos - biztos rezsi.

Szerintem az orbán simán kiszopja az eu faszát szép csendben. Azért is titkosította a választ, nehogy a népek számára kisüljön, hogy bedobta a törölközőt. Az lesz a szöveg, - amit a gulyáskommunizmusgergelynek majd röhögés nélkül kell felkonferálni - hogy a libsibolsi, tetvedék, Magyarország ellen áskálódó ellenzéki eu képviselők aknamunkája ellenére is elhozták azt a kurva pénzt. Onnan lehet majd megtudni ha így lesz, hogy egyszer csak hipp-hopp csatlakozunk az európai ügyészséghez, és lölö is elkezdi mondani andikának, hogy mostanában már nem nagyon fussa annyi mindenre, mint annak előtte. A duma az lesz, hogy orbánkirály mennyire elbaszottul okos mégiscsak. Az államcsődöt nem meri majd behúzni szerintem, mert ilyen üzemanyag árak mellett elrepülni Bogotába nem két fillér.

Lorrh 2022.08.26. 13:18:09

@szociál: orbán szavazó ismerősöm most koppant a valósággal amikor fél év múlva kapott időpontot dokinál szűrővizsgálatra. Lesznek itt még csodálkozások ezen az őszön/télen

Diorella Queen 2022.08.26. 15:48:50

Én úgy védekezek a pénzromlás ellen, hogy minden pénzemet, azonnali hatállyal és nyomban elköltök!

Diorella Queen 2022.08.26. 15:50:52

@s: Az a baj az Eu ügyészséggel, hogy ha az EU nem hagyja lopni ezt a minden másra életképtelen és tehetségtelen sleppet, akkor a maffia vezér tőlünk, egyszerű polgárokból és a legcsóróbb ( oké, az nem te vagy ) rétegből fogja kisajtolni, a mindennapi ellopni valót.

Diorella Queen 2022.08.26. 15:52:46

@s: Ugyan úgy,mint pl a katások esetében, vagy a közalkalmazottak esetében. A lényeg, hogy mindig és állandóan és kizárólagosan a legszegényebb rétegeket akarja pumpolni ez a görény.

Diorella Queen 2022.08.26. 15:53:48

@s: A katások helyett megfejhette volna zsíros egyházakat, de nem. Azok szent állatok itt ebben az országban. Meg a ZRT-k is.

Diorella Queen 2022.08.26. 15:56:03

Az áremelkedéssekkel az a legnagyobb probléma, mint ami az adóval is.
Ha egyszer valaminek felmegy az ára, akkor az örökkön örökké úgy marad, de minimum 50 évig. Az adók esetében ugyan ez a helyzet.

s 2022.08.26. 16:37:32

@Diorella Queen: Ez a lényeg. Nem az EU fogja elzavarni orbánt. Ő csak a pénzt nem adja oda. Elzavarni nekünk kell. Mi a kurva anyjából lett meg ismét a 2/3 neki? Rajtam nem múlott, én ellene szavaztam. Azt javaslom, hogy akinek elfogyott a pénze, az tegyen azért, hogy ne ez a féleszű csimpánz diktálja a menettempót. Erre tetszettek szavazni áprilsban. Azért az nem volt annyira kurva régen.

s 2022.08.26. 16:44:54

@Diorella Queen: Azt a szarvasvadász (a helikopterről lövöldöző) faszkirály semjén nem hagyta volna. Ennek a seggarc orbánnak a helyettese. Tehát ha véletlenül történne valami - tényleg csak teljesen véletlenül - szeretve tisztelt miniszterelnökünkkel (miniszterelnököm nekem a lónak a görbe nagy fasza, de nem ez a baromarcú), akkor kapásból ő következne. Gondoltam, szólok. Hosszú ám a sor, mint annak idején brezsnyevnél. Mindenki akart SZKP főtitkár lenni. Ha csak addig él is.

Diorella Queen 2022.08.26. 17:58:24

@s: Valamiért a Szijjártót gondoltam Orbán jobb és bal kezének.

Diorella Queen 2022.08.26. 18:00:04

@s: Különben meg éppen most olvastam a cikket, miszerint ez az inflációcsKA, csak egy próba, és a társadalom tűrőképességét tesztelik!
Szóval semmi para!

s 2022.08.26. 18:26:14

@Diorella Queen: Az egy senki. A hivatalos helyettes semjén. A valódi persze nyilván más. Én lázárt sejtem akkor, ha már mindenki elhúzott a faszba, vagy a navra-csicskát. Főleg, ha az eu-val is rendezni kell a dolgokat.

s 2022.08.26. 18:34:03

@Diorella Queen: Ez remélem komoly. Mert viccnek durva lenne. :-D
Nem, Dióka, ez nem teszt. Ez a valóság. A kurva nhp és a választás előtti osztogatás vezetett ide, pedig akkor már látszódott, hogy ez a háború nem lesz gyors menet. Aztán jött az energia hiány, aszály miatti élelmiszer kínálat szűkülés. Röviden: minden megbaszódott kb. egyszerre. orbán apánk meg szarakodik az eu-val, tehát minden együtt van egy fasza összeomláshoz.

Diorella Queen 2022.08.26. 21:24:07

@s: Egyébként tényleg döbbenetesen együtt áll minden a teljes megbaszódáshoz. Még felrobban ez az atomerőmű itt az ukránoknál és teljes lesz a " boldogság".

Diorella Queen 2022.08.26. 21:25:18

@s: És nincs benzin, gáz, villany ,eső, normális hőmérséklet a léthez.
Őskor van/lesz.

Diorella Queen 2022.08.26. 21:28:43

Kaja sem lesz ha a fentiek nincsenek, ez gondolom logikus, hogy a sivatagban még nem sok minden termett meg eddig.
Amúgy édes víz van felettünk bőven. A gond az, hogy a felhők nem elég hidegek ahhoz, hogy kicsapódjon belőlük a pára. Ezért nem esik az eső. Túl melegek a felhők, nincs meg a harmatpont. Kína már megoldotta ezt is.

www.meteoblue.com/hu/id%C5%91j%C3%A1r%C3%A1s/maps/index#coords=3.64/40.09/31.89&map=cloudsAndPrecipitation~hourly~auto~sfc~none

Itt is jól látszik, hogy felhők vannak dögivel.Mennek is a maguk jól bejáratott útján. De valami még sem stimmel, mert hiába van ennyi felhő, ha az eső nem esik ki belőle.

s 2022.08.26. 23:39:23

@Diorella Queen: Holnap, a tüzijáték alatt szerintem lesz eső. Nem vagyok meteorológus, engemet onnan kibaszni nem lehet, de ezt bemondom így frankón. A palkovics meg egyen szart.

Diorella Queen 2022.08.27. 06:33:18

@s: Remélem ömleni fog, mint ha dézsából öntenék.

Diorella Queen 2022.08.27. 10:36:30

@s: Egy mukit lelőttek a Horvát tengerparton valahol, most olvasom a hírekben.
Csak nem ....?!?!?

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2022.08.29. 08:05:18

@s:
Kizártnak tartom hogy rábólintson az eu ügyészségre.
Fridi jutyuber oldalán is megmondta a Békesi hogy osztogatnia kell az új ner lovagoknak is, szóval nem állhat le a lopással, ördögi kör, mindenki akar a tortából csak így maradhat hatalmon a köpcös.

@Diorella Queen:
Nincs olyan mákunk hogy ledurrantsák ezt a szökevény kartelvezért, gondolta növeszt egy kis szakállt hogy ne ismerjék fel, túl meleg volt az a golyóálló mellény.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2022.08.29. 13:32:07

Zsebébe a TEK,a NAV, az ügyészség, azt csinál amit akar.
Most megemeli a rendőrök bérét hogy megvédjék a zúgó tömegtől, mindenki más levan xarva, ez éppen olyan pszihopata mint Putyin, csak kicsibe.

Diorella Queen 2022.08.29. 18:42:23

@szociál: De nyugi.
Ezen is túl leszünk egyszer. Semmi nem tart örökké. Látod, a covid is eltűnt mint a kámfor.

s 2022.08.29. 19:22:09

@Diorella Queen: Ne reménykedj! Ez a fasz csak akkor döglene meg, ha valami nagyon éhes cápa megzabálná ebédre. Legalábbis én csak akkor lennék teljesen nyugodt, ha megtalálnák a kiszart gatyáját.

s 2022.08.29. 19:27:23

@szociál: Nem tudom, de szerintem az államcsőd hosszú távon nagyobb szar, mintha nem tudna pár embert kifizetni. Kikúrja őket a gecibe, a többi, aki még ottmarad majd örül annak is, ami van. Ezek sztálin módszerei, azzal a különbséggel, hogy ő le is lövette azt, aki pofázott. Ezzel azt akarom mondani, hogy az eljárást már kipróbálták, és akkor működött.

s 2022.08.29. 19:31:21

@szociál: "Most megemeli a rendőrök bérét hogy megvédjék a zúgó tömegtől"
Aztán akkor mi van, ha átállnak, mint a románoknál csau idején?

Diorella Queen 2022.08.30. 06:06:58

Hát ha szerencsénk lesz és a tél ,érdeklődés hiányában, teljesen elmarad.
Az én lakásom AAAA++++-s , ingatlanpiaci értéke csillagászati jelenleg.
El kéne adnom és kimenni Bécsbe, mert elegem van hogy az egész életem erről a kormányról és az elbaszásaikról kell hogy szóljon. ezek a fizetésnek nevezett borravalók pedig nevetségesek.

Diorella Queen 2022.08.30. 06:07:52

Itt vagyok lassan 5 különböző szakmával és a legtöbb amit meg tudok keresni vele az max, 220 ezer Ft. Vicc.

Diorella Queen 2022.08.30. 06:08:38

Ebben az országban nincs értéke semminek sem, legfőképpen a munkának nincs.

Lorrh 2022.08.30. 12:57:15

@Diorella Queen: magának az embernek sincs értéke. Túl sokan vagyunk, mint a szemét.

Diorella Queen 2022.09.01. 14:49:42

@Lorrh: Nekem valahogy még kilenc hónapot ki kell bírnom, mert szeptembertől ismét iskolába megyek, ékszerbecsüsnek muszáj kitanulnom, mert nem fogok tudni másmilyen munkát végezni . Egyenlőre úgy láttam biztosnak, hogy az egyik bazi nagy bank központi székházában húzom meg magam , mint takarító. Az időbeosztást hozzá tudom igazítani az online és a szombati egész napos gyakorlati oktatáshoz.Továbbá kicsi az esélye, hogy ezen a helyen 10 fok legyen a hőmérséklet, mert akkor bankvezér azonnal írna róla egy posztot. Bejelent így lesz biztosításom. És viszonylag közel is van, fél óra. Mindent összevetve, itt valahogy muszáj lesz kibírnom májusig. Esélytelen zálogba elhelyezkednem, ha nincs meg hozzá az a végzettségem. Ötvösként meg nincs műhelyem ,hengerem, cégem .

Diorella Queen 2022.09.01. 14:59:10

@Lorrh: Én beszüntetném ezt a sok gyerekes Maczó Ágnes féle , nagycsaládi adó és mindenféle kedvezményeket. Ezt a sok gyereket , akik nagyrészt még köszönni sem tudnak és nagyrészt mind egy droghuszár lesz felnőttként, meg alkesz, na ezeket is nekünk kell eltartani az adónkból. A fehérgalléros bűnözők mellett, akikkel tele van a parlament. Nem lesz itt annyi ember hamarosan, mert pont úgy fog járni a magyar társadalom ,ahogy a Maják. Túl sok háború, túl sok léhűtőt kellett eltartani, a lakosság meg egyszerűen felszívódott.
Itt simán csak kinyírják magukat. Vonat alá, vagy a Dumába ugranak. Szinte minden áldott nap van egy eset, és amiről nem is írnak a hírekben. Ennél sokkal több lehet. Aztán minél nagyobb a szegénység, annál több a családon belüli erőszak. A betegeket nem kezelik, így a halandóság kiemelkedően magas nálunk. A vezető halál ok meglepően nem a rák és nem az érrendeszi halálozás, hanem a pszichiátriai betegségek. És az öngyilkosság.
Gondolj bele, most mennyi ilyen öngyilkos lesz majd, akinek elege lesz az életből. Éhezzen és fázzon, az űrkorszak küszöbén, amikor már az ember a Marsa megy. Egy ilyen fejlett világban, ami éppen összeomlik körülöttünk.
Nem kellenek gyerekek, bármennyire furcsa is ez. Robotok lesznek hamarosan mindenütt. Az embereknek pedig nem lesz munkája és ez akkor is így lesz, ha holnaptól megszűnik az összes energetikai probléma.
Sajnos ez van.

Diorella Queen 2022.09.01. 14:59:58

Nem csak a nyaralás, de az utódnemzés, a kutyatartás az autó és még sok egyéb, kizárólag a gazdag emberek kiváltsága lesz a világban.

Diorella Queen 2022.09.01. 15:06:21

Igazából vagy túléljük, vagy nem. Én már számot adtam eddigi életemből, az egész egy tetves nagy vesszőfutás és küzdelem volt. A nyugalom, ha néha megadatott, mindig csak pillanatnyi volt, átmeneti rövid kis nyugalmi időszakok. Amikor úgy éreztem, hogy na most valóban élek, nincs másra gondom. Van akinek ennyi sem jutott. Van akiknek sokkal rosszabb jutott. De ez engem sajnos nem vigasztal.
Sajnálom, hogy soha nem adatott meg a stabilitás hosszabb távon, mert így a világ szegényebb lett pár csodálatos dísztárggyal, ékszerrel, stb dologgal. Hova tovább én egy igazán jó ember vagyok ( és ezt sokan mások is mondták már nekem) . A jó emberek pedig jót érdemelnek. De a világunk nagyon igazságtalan. Ezt is el kell fogadni a többi szar mellett.

Lorrh 2022.09.01. 22:57:14

@Diorella Queen: nem autentikus hogy gyerekes nőként azt mondod nem kellenek a gyerekek. Hiszen te már kiélted ezt a késztetésedet, szültél.
A nőkben ez olyan mély ösztön, hogy értelmetlennek érzik az életüket gyerek nélkül.
De abban egyetértünk hogy a felnövő generáció kb használhatatlan lesz, haszontalanok, drogosok, akaratgyengék.
Vagy ha értelmesek akkor elmennek innen és ugyanúgy nincs aki a magyar nyugdijakat megtermelje. Passz.

Diorella Queen 2022.09.02. 09:34:56

@Lorrh: Nem azt mondtam, hogy egyáltalán ne szüljenek, hanem hogy nem kéne hármasával utódokat a világra hozni, mások adójára!

Diorella Queen 2022.09.02. 09:44:36

@Lorrh: A végső cél a zálogház, mivel nem fogok tudni másmilyen munkát elvégezni.Legfőképpen húsz év múlva nem. Én már annyit dolgoztam, amennyit más ember három emberöltő alatt. A húsz év nehéz fizikai munka két ,három állásban, most érződik. fogytán az energia minden téren. Mentálisan pedig már végképp a padló alatt vagyok sokszor, ettől az állandó küzdelemtől. Ha holnaptól az őskorba kerülne a társadalom egésze és a vadászatból, gyűjtögetésből kéne megélni, nagyobb esélyeim lennének, mert a bennem lévő düh és elkeseredettség miatt már egy gyapja mamutot egyedül meglovagolnék mérgemben. Továbbá a mentális egészségemben jól jönne ha a civilizáció megszűnne a fészkes jó büdös picsába, a sok mocskos lehúzós és élősködő tetvedékkel együtt!
Na így állok most!

Diorella Queen 2022.09.02. 09:50:33

@Lorrh: Gyűlölöm hogy ennyi népség rajtam élősködik. Úgy érzem megfojtanak. Minden létező fronton ( legyen az bármilyen fizetnivaló) átvernek és lehúznak. Becsapnak mindenütt, átvernek mindenütt és te csak azt veszed észre, hogy nincs pénzed semmire. Mert minden kanyarban átvernek. Ezért nincs. És nincs jogorvoslat soha semmire.
Nekem pl nincs a lakásban semmilyen gázüzemű készülék, mert villanytűzhely lett berakva és a gáz csövet szakember ledugaszolta. Eddig gáz átalányt fizettem, ami nem volt jelentős, ezért nem is mentem be a díjbeszedő holding nagy seggű és szintén élősködő irodistáihoz lemondani. De mivel már látom előre, hogy a sok baromarcú majd a tűzhelyével fogja fűteni a panelját, így kénytelen leszek bemenni és lemondani valahogy bizonyítani hogy nem használok semmilyen gázt. Alapdíjat akkor is kell majd fizetnem persze.

Diorella Queen 2022.09.02. 09:55:48

Szarnak intézkedni a házban, hogy a lépcsőház radiátorait lezárják ,hogy a nagy közös fizetnivalóban ne jelenjen meg a tetemes költség, mint a lépcsőház fűtés. A viéágítás meg a lift miatt amúgy is beszarunk, mert annyi lesz. Az olcsó a panel című nóta, amit mostanában zengenek, egy kurva nagy átbaszás. És a háznak van egy gondnoka jó sok pénzért, egy közös képviselője jó sok pénzért, aki az összes ratyi céget ide hozta a nyakunkra és minden szart kitalálva egy csilliárd Ft-t lehúzott már a házról. De ilyen fölösleges marhaságokat mint lépcsőház bejárati ajtó cseréje ,amire egyáltalán nem volt szükség, lévén három éve lettek cserélve az ajtók és semmi baj nem volt velük. Meg minden állatságot kitalálnak,ha kell , ha nem. Ezért a 8 ezer Ft közös költségem a kecskeólra jelenleg 20 ezer .És biztos vagyok benne, hogy ezzel nem lesz vége.Szóval a panelban hiába spórolsz te lakáson belül , az ilyen közös állatságok és képviselők, gondnokok lehúznak .

Diorella Queen 2022.09.02. 09:56:17

El akarom adni a kecskeólat.

Diorella Queen 2022.09.02. 09:58:58

Szerintem az országban én vagyok az egyetlen, aki a 3 szobás kádár kockára szavazna, mint legolcsóbb lakhatási lehetőségre.
Egy ilyen ingatlan esetében legalább vannak alternatívák, és nincsenek élősködők.

Diorella Queen 2022.09.02. 10:00:39

A techem is azonnal lépett és lecserélte a három éve felszerelt hőfok mérőket, mondván, hogy a gyártó visszahívta azokat. szerintem meg túl alacsonyak voltak a számlák.

Diorella Queen 2022.09.02. 10:01:21

gyártó 10 évre ad garanciát, kizárt hogy 3 év alatt tönkrementek volna a hőmennyiség mérők.

Diorella Queen 2022.09.02. 10:06:14

Városi lakások esetében pedig a jól szellőző, padlófűtéssel ellátott , száraz és jó külső vízelvezetéssel rendelkező, félszuterén lakások lesznek a leginkább fenntarthatóak és lakhatóak. Ezekbe nem kell légkondi nyáron, ha jól szellőzik és száraz, akkor kellemes, és ha megfelelő a külső vízelvezetése, akkor nem ázik be. A kizárólagos kerthasználat pedig már csak bónusz, ha van.

Lorrh 2022.09.02. 13:18:20

@Diorella Queen: nem rajtad élősködnek, az orbánviktor osztja nekik a pénzt, neked semmi közöd ahhoz a tőled elszedett adóhoz már.
Ez szemléletváltás csupán.
Tedd a magad életét elviselhetővé, hogy nem hergeled bele magad gondolati zsákutcába.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2022.09.10. 09:35:02

@s: " Aztán akkor mi van, ha átállnak, mint a románoknál csau idején? "

Ezek annyira nem átállósak, hadbíróságtól becsicskulnak.
Előttem a kép ahogy Báyerzsolt mondja ,nyugodtan lövessenek a zúgó tömegbe, akkor majd bekussolnak.
Nyuggerek nem fognak az utcán tüntikézni, fiatalok meg inkább elhúznak nyugatra, itt sose lesz olyan forradalom mint a Romiknál, imnkább éhendöglünk vagy megfagyunk, túl sok a birka, még ilyenkor is magas a fidesz támogatottsága, egy vicc.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2022.09.10. 09:38:17

@Diorella Queen:
Én 4.-n lakok, nyáron meleg, télen hideg :)
Nincs aki felülről vagy kétoldalról fűtsön :)
Talán a gáz nem lesz anyiira húzós, de mivel non stop főzök valamit bármi lehetséges hogy lecopom én is a fact, mondjuk annyira nem ha kádárkockában laknék fos szigeteléssel.

Diorella Queen 2022.09.10. 20:47:42

@szociál: mondjuk annyira nem ha kádárkockában laknék fos szigeteléssel.

Nem kell az egész házat fűteni a kádár kockákban sem. A kastélyokat sem fűtötték ám mindenütt, a lófaszt!Csak ahol éppen a király tartózkodott. Ott begyújtottak a kandallókba azt szevasz. A hálókban meg tettek az ágy alá forró téglákat, és nem véletlen voltak a baldachinos ágyak. Ehhez azért legalább meg volt a személyzet.

Diorella Queen 2022.09.10. 20:48:48

@szociál: Én szívesebben lennék még így is kádár kockában a panel helyett. Megoldanám a fűtés problémát.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2022.09.11. 12:20:37

@Diorella Queen:
Azért a régi családiházakra jellemző hogy a nyílászárók eléggé elavultak, szökik a meleg, ezért tesznek párnát meg pokrócot az ablak alá, de az annyit ér mint nyílttörésre a sebtapasz :)
Az oroszoknál se divatozásból tettek fel ótvar szőnyegeket a falra, az is szigetelt valamennyire, mondjuk ők se az energiatakarékkoságról híresek, -10-be is elvannak egy üveg vodkával.

s 2022.09.12. 17:53:51

@szociál: "Ezek annyira nem átállósak, hadbíróságtól becsicskulnak."
Nem a közkatona kezdi az átállást. Az hadseregtábornoktól indul. A hadbíróság ilyenkor már zsebben van. Csau idején is az a tábornok volt az átállás vezetője, aki egy héttel korábban még a tömegbe lövetett. Csak aztán rájött, hogy ez zsákutca.

"itt sose lesz olyan forradalom mint a Romiknál"
Azok a híres utolsó mondatok. Sokáig úgy állt, hogy a Romiknál sem lesz balhé. Aztán másként alakult. Előre nehéz megmondani, hogy mi lesz. Mindenki csak utólag okos, mint a paraszt a vásár után.

s 2022.09.12. 17:56:37

@Diorella Queen: "Továbbá kicsi az esélye, hogy ezen a helyen 10 fok legyen a hőmérséklet"
Csak rá ne basszál. Ha orbanescou befagyasztja a forint árfolyamát, akkor kurva hideg lesz ott is. :-D

Diorella Queen 2022.09.12. 20:44:20

@szociál: Az ablak üvege úgy működik, mint egy hatalmas jégtábla. Én vettem az obiban ilyen durrogtatós fóliát és minden télen kívül és belül is beragasztom a jégtáblát. Iszonyú sokat fog a hidegen. Bár itt nincs rá szükség, mert ha kisüt a nap januárban a mínusz tízben. nálam akkor 27-30 fok van a lakásban amíg a nap süt. Csak ha lemegy, na akkor azért itt is azonnal és gyorsan kihűl a panel. Szóval figyelni kell.
Amit még olvastam , hogy a hővisszaverő fóliát már nem csak a fűtőtestek mögé szokás tenni, hanem a lakás több felületére is . Mert oda- vissza veri a hőt, egyenletsebben oszlatja el, hova tovább, a fényt, megduplázza.

Diorella Queen 2022.09.12. 20:45:35

@szociál: Ágyad mellé falvédőnek tegyél hővisszaverő fóliát és a testhődet is visszaveri.

Diorella Queen 2022.09.12. 20:48:31

@s: Idén tavasszal szigetelték be a panelt. Mázli, hogy itt megcsinálták a szellőző lyukakat is rajta. Napokig fúrták a betont, egyszerre öt melós,mire az egészet kifúrták és beletették ezeket a szellőzős rögzítőket, az agyam elszállt a hangjától. Azt most hagyjuk is, mennyit gyengített az épület szerkezetén ez a manőver. Az tény, hogy nem fog agyon baszni senkit a leszakadó szigetelő tábla, illetve nem fog az épület bepenészesedni. De hogy kibírja e a hetes földrengést, na az más kérdés. ......
süti beállítások módosítása