Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

közéleti-tudományos-politikai-művészeti-fantázia platform

Idegbaj.blog.hu

Idegbaj.blog.hu

940 gramm boldogság

2022. május 03. - Diorella Queen

   Az életem során, valamiért soha nem volt lehetőség arra, hogy felnőttként kutyám lehessen. Gyerekkoromban sem volt, csak amikor már kamasz  lettem és leköltöztünk a kertvárosi részre. Akkor volt pár kutyánk, de akkor nagyrészt már, más dolgok érdekeltek jobban.

A legtöbb embernél a  kutyakérdés is pont olyan, mint a gyerek kérdés. Majd ha nagyobb lakás lesz. Majd ha ez, meg amaz lesz. De aztán rájön az ember ,hogy soha nincs ideális állapot a gyerek, vagy a kutya érkezésére. Amíg kicsi a gyerek, nem kell kutya mert, nehogy gilisztás, bolhás stb legyen. Aztán a gyerek boldogan benyaldosta a gilisztapetéket a nagymama barátnőjénél, mert ott meg persze volt kutya. Nagyon sajnálom, hogy eddig kizártam nem csak a saját életemből a kutyát, de a gyerekem gyerekkorából, úgyszintén.

Csányi Sándor mondta vala. Kutya nélkül lehet élni, de nem érdemes. És ebben tökéletesen igaza volt.

Szóval lett egy kutyám tegnap óta. Egy csivava baba. Bár vannak, akik ezt a fajtát, nem is tekintik kutyának. Valójában teljesen olyan, mint egy macska, csak épp nem mászik fel a függönyön és nem dorombol.  Egészen pontosan, nyolc hetes kis lélek és 940 gramm. Ugatni még nem hallottuk eddig, éjjel is csak halkan nyüszögött, amikor egyszer felébredt. Elég sokat néztem a Csodálatos kutyadoki című műsort, ezért úgy gondolom, van némi halvány rálátásom a kutyusok viselkedésére és lelkivilágára. És hát megpróbálom nem elcseszni a dolgokat elkényeztetéssel, meg túletetéssel, mi egyébbel.

Azt írták erről a fajtáról, hogy kiemelkedően intelligens. Ez már most, nyolc hetesen is szépen megmutatkozik. Elképesztően könnyen tanul. Ha most azt írom, hogy egy imádni való, cuki pofa az egész kiskutya, akkor ez totál általános jellemzés. Ennél ő sokkal ,de sokkal több. Valami olyasmivel több, amit nem lehet szavakba önteni.

Tehát jelenleg "gyesen" vagyok vele. Szoktatás ( nem, nem szoptatás!) alatt van és szívem szerint Cukipofának nevezném el, mert ez teljesen ráillene, de végül valami egyszerűbb nevet adtunk neki. Amire persze jelenleg még a legkisebb mértékben sem hallgat.

Az éjszaka pedig csak egyszer ébredt fel, sokkal rosszabbra számítottam. És még nem, nincs a lakás sem összeszarva. Az erkély, na az igen. Persze valaki még bele is taposott tegnap este a sötétben. Így alaposan szét is van kenve.

No de ugyan kit a fenét érdekel, ha itt van ez az édes kis Cukipofa? Aki alig várja hogy ölbe vegyem, mert legszívesebben az egész életét a gazdája ölében töltené.

 

Számomra a  világ most megszűnt létezni, egy rövid időre.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://idegbaj.blog.hu/api/trackback/id/tr4517822543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Diorella Queen 2022.05.03. 10:02:10

Hihetetlen örömség! Ha azt mondanák, adnak tíz millát ,de soha az életben nem lehet semmi kis állatom, vagy egy kutya, simán az utóbbira szavaznék!

Pity(i)Pang 2022.05.03. 12:10:01

Trikolor nem gyakori csivavában, gyönyörű! Csibészke a nézése is, hozzon sok örömet a családban.

s 2022.05.04. 21:31:06

Örülök a kutyusodnak. Annak örülök, hogy te örülsz.

"Csányi Sándor mondta vala. Kutya nélkül lehet élni, de nem érdemes. És ebben tökéletesen igaza volt."
Csányi Vilmos lesz az.

Tudok történetet kutyáról. Most nem mondom el, de talán egyszer.

Diorella Queen 2022.05.05. 06:54:30

@s: Köszi.
Néha elfelejti, hogy ki a falkavezér. Vannak nagy küzdelmeink a hova szarhatok témában. De amúgy elég jó természetű kis kutyus.

s 2022.05.05. 16:18:50

@Diorella Queen: "Vannak nagy küzdelmeink a hova szarhatok témában."
Nézd, akkor azt javaslom, hogy te ne az erkélyre. :-D
Azt inkább hagyd meg neki!

taga20 2022.05.05. 17:41:38

@Diorella Queen: gratula, ennek én is örülök. ja és sok örömöt fog neked okozni.

nekünk egy jack russel terrierünk van, kicsi uccai beütéssel:)

ja és, egy ukrán kutyus:

www.youtube.com/watch?v=jMPDGHIcf2E

Diorella Queen 2022.05.06. 22:11:54

Köszönöm. Nagyon jó döntés volt és jó volt a fajtaválasztás . Nem lehet betelni vele, annyira intelligens és aranyos kiskutya. Vannak nehézségeink a nevelés terén, könnyű elkapatni mert nehéz ellenállni neki. De nagyon jó kis kutya. Éppen szobatisztaságra nevelésben vagyunk, így minden időmet az tölti ki, hogy azt lesem, mikor veszi fel a szaró pózt. :D Mert akkor felkapom és ki az erkélyre! Bár már tökéletesen tisztában van vele, hogy nem szabad bent kaksizni, azért még bepróbálkozik. Másrészt sokat takarítok miatta, mert olyan mint egy morzsaszedő. Minden apró morzsát megtalál és összeszed. Egyik nap elég kemény volt vele, mert tizenötször vette fel a szaró pózt a lakásban, és ugyan ennyiszer rohantam vele az erkélyre. De ott meg nem akart sz Istennek sem szarni, mert meghallotta egy nagy kutya ugatását valahol messziről. Aztán az elég is volt. Amúgy ha meg lesz a három oltás, megyünk kutya oviba, seggeket szagolgatni. Amit nem szeretnék semmiképp, hogy fanatikus legyek a kutya miatt, mert a kutyások nagy része sajnos az. Rendkívül intelligens fajta, ez már most látszik rajta, amúgy simán itthon lehet hagyni pár órára, bármit lehet mellette csinálni, nem hisztizik semmiért. _Szóval nagyon jó kis kutya.

taga20 2022.05.07. 17:29:43

@Diorella Queen:"Amit nem szeretnék semmiképp, hogy fanatikus legyek a kutya miatt, mert a kutyások nagy része sajnos az."

egy hét és már is az vagy!

aki ilyenek leír, az szerinted mi?:)))

"Rendkívül intelligens fajta, ez már most látszik rajta, amúgy simán itthon lehet hagyni pár órára,"

egyébként, drukkolok neked, de ne mennyé le kutyába!:)))

Diorella Queen 2022.05.09. 22:03:29

@taga20: Biztos nem. Fanatizmus stb kizárva.

Diorella Queen 2022.05.09. 22:08:05

És már egy hetet túlélt. hogy nem lépett rá véletlen senki.

Diorella Queen 2022.05.11. 08:55:33

Érdekes hatással van a környezetére a kiskutya. Sm kikezelődni látszik a parazita fóbiájából. :D A lányom teljesen megváltozott, rengeteg nevetés és öröm vele a játék ( kutyaidő ). Nagyon érdekesen kommunikál velünk a kiskutya. Valamiféle halk ,kattogó hangot ad ki. Már arra is gondoltam, lehet nem is kutya ? ( persze az ) Nehéz elhinni, hogy farkas volt az őse.( Sokkal inkább gondolnám ősnek a szurikátát, vagy valami hasonlót ) Fuxokra megy, nem csak nálam, de idegeneknél is. Látszik, hogy az ősei aranytömbök rágcsálásával töltötték az idejüket a Maja uralkodóknál. Sértődős. Az is tudja ha kiröhögik. Nagyon igényes. Csak hófehér tiszta pelenkára hajlandó még pisilni is. Ha már túl sok pisi van rajta, széttépi a pelenkát. Folyamatosan kommunikál velünk és felénk. A falkavezér szerepből nem engedek, bár nem tudom a fiú kutyusok esetében mi a helyzet? Nem úgy van ,hogy falkavezér csak pasi kutya lehet? Ha felnő, akkor vajon a mi " szivárvány falkánkban" elfogadja majd azt, hogy csaj a falkavezér? Hogy van ez a kutyáknál?

Diorella Queen 2022.05.11. 08:58:42

Már alig várom hogy mehessünk sétálni pórázon. Vennem kéne egy hámot és már próbálgatni itthon a közlekedést. Gyanítom, hogy első pár alkalommal az utcából sem érünk ki, annyi szaginger éri majd.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2022.05.14. 08:20:47

@Diorella Queen:

Gratula.
Én is kutyás vagyok, anno volt 2 németjuhászom imádtam öket, aztán 2 rotveiler, azok makacsabbak de ők is jó fejek voltak.
Mai fejjel macskát vennék, elnézve a macskás videókat beszarok annyira idióták, nekik elég egész nap a játék meg a döglés, ma már nem lenne energiám a kutyákhoz az már nagyobb felelősség.
Vigyázz ezekkel az aprótermetű kutyákkal, mert mindig láb alatt vannak, ehyik exem muterja is így járt, átakarta lépni és elvágódott, combnayaktörést szenvedett, műtét után felfekvés és szepszis, ennyit a magyar egészségügyről.
Szóval inkább rúgd alrébb óvatosan :)

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2022.05.14. 08:22:14

@szociál:
természetesen a szepszis után meghalt, ez lemaradt, de asszem ez nem lep meg senkit itthon :)

Diorella Queen 2022.05.14. 17:40:17

@szociál: Elég balesetveszélyes Töki ( ez a neve, néha Tökös, vagy Töketlen stb beceneveken van) . Párszor már beakadt két lépés közé, olyankor perdül egy jó nagyot, vagy repül egy métert valamerre. Elég kemény a kobakja is, mert hol itt koppan, hol ott koppan. Majd megtanulja, hogy ne legyen láb alatt.
Elég makacs kiskutya. Kis Tökkelütött fiú.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2022.05.15. 13:41:16

@Diorella Queen:
Kis szarosoknak elég a lakásban futkorászni, de kaksizni meg haverkodni vidd le néha.
Majd biztos terrorizálni fogja a bullterriereket , azokat lehet mert le se xarják az apró jószágokat, vasalófej csak a pitbullokat teszi helyre, a miheztartás végett :)

Diorella Queen 2022.05.15. 14:55:54

@szociál: Még nincs meg a harmadik oltás, addig nem mehetünk utcára sajnos. De már várom, mert jobban elfáradna lent, mint a lakásban. Bár itt is elfárad, mivel egyhuzamban a seggemben van, bármerre megyek. Nagyon aranyosan kommunikál velünk. Olyan halk, nyafogás szerűen. A kombinált oltástól azt hittem megmurcan szerencsétlen. Pisilni is úgy tudott , hogy fogtam két oldalról, mert borult elfelé. Borogatnom kellett olyan lázas volt. A borogatás kutyáknál a négy tappancsot jelenti. Ma pedig sikerült egy nagyon nyávognia. Lehet hogy ugatás akart lenni, csak nyávogásra sikerült.

Diorella Queen 2022.05.15. 15:18:12

Kezd szobatiszta lenni, de néha megmakacsolja magát és máshova rakja le a csomagot. Pedig bevezettem a jutifalatot. Játéknál nagyon fel tudja magát pörgetni. Azt írják egy év múlva lesz szobatiszta. Na annyi időt én biztos nem várok erre. :D

Diorella Queen 2022.05.15. 15:20:53

@szociál: A macskákkal nem kell annyit foglalkozni, de szerintem rosszabbak mert büdösebb a kakijuk, semmi nincs biztonságban tőlük a lakásban. Töki a magassága miatt meglehetősen korlátozva van. :)

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2022.05.16. 16:29:45

@Diorella Queen:
vegyél mellé egy macskát is, az majd helyre teszi :)

Diorella Queen 2022.05.16. 22:23:11

@szociál: Nem kell helyretenni Tökit,mert maximálisan a helyén van. :)
Rengeteg örömet okoz nekünk, nagyon jó helyre került.
Egy igazi kis mázlista. :)

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2022.05.18. 06:17:40

@Diorella Queen:
Tegnap jövök a boltból haza és látom az egyik kutyás lakó (tacskós) rászól a kiskutyájára hogy : -nem ugatunk a hajléktalan bácsira !
Sztem aki a padon ült még hajléktalan se volt, csak kicsit rottyon volt, nézett ki a fejéből mikor meghallotta :)))
Pedig a nő doki :)

Diorella Queen 2022.05.18. 07:52:37

@szociál: Nálunk alapból be van tiltva az ugatás. :D
Ezért nagyrészt csak olyan furcsa, nyöszörgéssel kommunikál. Persze ha mérges, vagy 5 percig nem ő van a figyelem központjában, akkor elereszti azt a vékony kis fülsiketítő hangját.
A szobatisztasággal szenvedünk még mindig. Meg a fegyelemmel.
Tudja hogy az erkélyre kéne szarni, csak fázik a segge, így inkább bent intézi a dolgot de olyan gyorsan, hogy elég ha egy fél pillanatra nem figyelek rá. Egyfolytában azt lesi, mikor nem figyelünk rá és akkor.....

Diorella Queen 2022.05.18. 07:54:59

De legalább már az éjszakákat átalusszuk.
Ez is haladás.

Diorella Queen 2022.05.18. 08:00:30

Az emberiség már rég sehol nem lesz a felmelegedés miatt, de a csivavák még mindig lesznek, mert olyan fázósak.
Ugyan nem reszket mint a nyárfalevél, de fázik még az orra hegye is.

Diorella Queen 2022.05.18. 08:04:47

3. vizsga aztán vége a kutyagyesnek.

Diorella Queen 2022.05.18. 08:12:52

@szociál: Nem fajtiszta ,nincs törzskönyv, van benne pontosan 10 % terrier. Játék közben elkapja a labdát a levegőben . Pont mint a Maszk c filmben . A terrierség amúgy csak a fülein látszik, nem állnak a fülecskéi ,mint a csiviknek. De legalább nincs denevérfeje.:)

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2022.05.19. 09:13:54

@Diorella Queen:
Ekkora kutyát azért jó tartani mert nem eszik sokat, igaz égeti a kalóriát mert pörög, de sztem akkor is elég lesz nagykorában a napi egy étkezés.
Gondolom nem kilós konzerveket veszed neki, hanem azokat a kis szardiniásdoboz nagyságúakat, bár azokból is lehet drágát találni.
Még így is jobban jössz ki mint egy láncdohányos.

Diorella Queen 2022.05.19. 10:45:43

@szociál: Jó minőségű száraz tápot kap és néha egy- két hazai jó falatot, ami leesik az asztalról "véletlen". Utóbbit jobban komálja. :)
3X19X3 méter jelenleg a napi mozgásigénye . Egyenlőre.
Utána leül és nem megy tovább.

s 2022.05.19. 17:41:55

@Diorella Queen: Egy héten egy napot ki kell hagyni az etetéssel. Szívtelenségnek hangzik, de fontos tanács, állatorvosok mondják. A természetes közegben is szűkös az élelem, az állatok szervezete nincsen hozzászokva a túlzabáltatáshoz. Betegek lesznek különben. Én is látok kibaszott kövér kutyákat mellényben, amiket ráadnak. Undorító, és elmeháborodott.

Diorella Queen 2022.05.19. 23:09:15

@s: Hát nekünk meg pont azt mondta az állatorvos, hogy naponta 4X kell enni adni neki ( nyilván keveset) mert hogy hipoglikémiára hajlamos lehet. Én ezt levettem háromra jelenleg, mivel egyhuzamban szarik . Persze mindenhova. Ezt fogom majd egy éves korában napi kettőre csökkenteni, és étkezés után azonnal levinni reggel és este. Ha meg itthon leszünk, akkor nyilván többször is le tudjuk vinni. Ez is fázós kutya, de nem remeg mint a csivavák és nincs denevérfeje sem, mivel van benne úgy 20% terrier. Biztos hogy lesz neki majd ősszel valami mellénye vagy öltözete és nem azért mert annyira cuki benne, hanem mert tényleg fázós.
Amikor azt hallottam hogy csivava baba, mindig azt hittem ez valami úri hibbantság hogy babának nevezik. De most már ártem, miért hívják annak. Állandóan ölben akar lenni, vagy szorosan hozzá bújva a gazdájához. Persze nyilván ez nem lehetséges egész napost viszonylatban, de azt is jól tűri, bár szeret kicsit hisztizni olyankor.
Nagyon édes kis pofa, nagyon értelmes, gyorsan tanul és nagyon agilis.
Imádjuk.

Diorella Queen 2022.05.19. 23:12:09

Kocognak a kis körmei ahogy egész nap követ mindenhova ,mint az árnyék. Szerencsére nem parkettás a lakás, mert akkor a földszinten is hallanák. Mindig az amerikai rajzfilm jut róla eszembe a Bátor a gyáva kutya című. Sokat néztük ezt a gyerekkel, bár már akkor sem tartottam túlzottan gyerekeknek való rajzfilmnek. :D

Diorella Queen 2022.05.19. 23:14:50

@s: Már a harmadik oltástól előre félek, hogy megint olyan beteg lesz szegény mint legutóbb. Azt hittem megpusztul szerencsétlen, a fél combja teljesen fel volt dagadva. Brutál kicsinálta az oltóanyag.
De muszáj őket oltatni.

A minap megkóstolta a párolt húst, azóta nem nagyon akar a Royal tápjára nézni sem. :D

Diorella Queen 2022.05.19. 23:19:56

@szociál: A levegőben elkapja a labdát.
Már le kell fognom a kutyát mielőtt elhajítom neki, különben véletlen pofán vágom a labdával, mert azonnal ugrik.
A repülőt levadászná az égtől. :D
És olyan akrobatamutatványokat csinál időnként, hogy alig hiszek a szememnek. Kakilás után a hátsó két lábát teljesen magasra emelve lépeget odébb, nehogy véletlen beleérjen a lába a kakiba.

Diorella Queen 2022.06.03. 17:39:13

Ez a kutyus a világ legaranyosabb lénye. A füléről már lekopott a szőr a sok szeretettől. Mindenkit levesz a lábáról. A létező legkisebb hámot kellett neki megvennem, és még az is kicsit nagy. Agyon imádjuk mindannyian. :)

Diorella Queen 2022.06.03. 17:41:23

Olyan a " csengőhangja " mint amikor a pohárba befújod a levegőt a vízbe. Csak sokkal halkabb és gyengédebb. Erre ébredek reggelente és ezt csak ébresztőhangnak használja. Nem tudom honnan jön belőle ez a nagyon érdekes hang ? Én még ilyet nem hallottam, hogy kutyák ilyen hangot adnak ki. Nagyon cuki, nem győzünk vele betelni.
süti beállítások módosítása