Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

közéleti-tudományos-politikai-művészeti-fantázia platform

Idegbaj.blog.hu

Idegbaj.blog.hu

Az androidok a küszöbön vannak!

2022. április 17. - Diorella Queen

Végére értünk a Farkas gyermekei című sorozat, harmadik évadának. Ha egy különösen jó sorozatot nézünk és vége szakad, minduntalan felmerülnek bennem kérdések özönei a sorozat türelmetlen folytatása mellett. Hozzá kell tenni, hogy ez a sorozat, egyre jobb és jobb, másrészt töménytelen küszöbön lévő dilemmát és kérdést feszeget erőteljesen.  És ezeket a nagyon nehéz kérdéseket, ideje lenne valakinek megválaszolni. Mielőtt magával ránt minket a technikai szingularitás, ahonnan nem lesz visszaút.

Szeretni fogjuk az androidjainkat?

Ha abból indulunk ki, hogy az ember mennyire képes ragaszkodni ( talán szeretni ) az autóját, ami nem más, mint egy halom fém, akkor igen. Ugyan ilyen módon ragaszkodik a telefonjához is az ember, ami szintén szervetlen anyaghalom. ( De miért pont ez a kettő, amihez jobban ragaszkodunk, és nem egy szárítógéphez, vagy porszívóhoz ? ) Pedig ezzel a két tárggyal, még csak legfeljebb egyirányú kommunikáció folyik. Ami kimerül annyiban, hogy időnként ha nem működnek megfelelően, vulgárisan szidjuk, mindkét holmi feltalálóját.

Olyan lesz mint az iPhone -n  Siri ?

A kezdetekben, valószínűleg olyan lesz. De iszonyatos sebességgel fejlődik. Ami az embereknek több száz évbe tellett, azt egy mesterséges intelligenciával felruházott android, pár hét alatt megtanulja. Folyamatosan tanulni fog, mellettünk, tőlünk, és még ki tudja miből ?

A fent említett filmből következtetve rájöttem, hogy az emberi élet fennmaradása érdekében,( sajnos, vagy sem ), de valószínűleg szükség volt a pszichopata emberek/ emberszerűek , érzelmektől mentes, racionális szemléletéhez. A mai vezetők nagyon nagy részét, még mindig pszichopaták teszik ki és nem véletlen. Ha nem ilyenek vezették volna az őstársadalmakat, akkor elképzelhető, hogy az emberi faj, rég kihalt volna. Feltehetőleg ezek az érzelmileg sivár, nagyrészt vakmerő és félelmet nem ismerő pszichopaták, parancsolhatták tovább az őstársadalmakat egy fájdalmas veszteség, vagy összetűz után. És rántották ki, vagy le a realitás talajára az apátiába, rettegésbe stb-ben  elsüllyed tagjait a csoportnak. A pszichopaták ugyan is nem éreznek félelmet, részvétet, sajnálatot, lelkifurdalást és valószínűleg legbelül mind ateista egyben.

A Farkas gyermekei című film, erősen feszegeti a hit és az ateizmus közötti ellentéteket. Az androidok ateisták, amíg az emberek egy része valamilyen hívő. Ez folyamatos ellentéteket szül, ember és gép között. Soha nem a hittel, vagy az ateizmussal van a baj. Hanem ha valamelyik csoport fanatikussá válik és rá akarja kényszeríteni a másik  félre a saját hitét, vagy hitetlenségét. Egyszerűen fogalmazva, meg akarja fosztani a saját szabad akaratától a másik felet.

A filmben valójában nem más, mint az emberiség jövőképe. Ha nem is pontosan ebben a formában, ahogy a forgatókönyv meg van írva,  de a technika fejlődése szempontjából, szinte biztosan.

A kérdés pedig továbbra is adott. Vajon szeretni fogja az ember a mesterséges intelligenciát, ami mérföldekkel okosabb, erősebb, fejlettebb és intelligensebb lesz nála ?

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://idegbaj.blog.hu/api/trackback/id/tr2817810113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Diorella Queen 2022.04.17. 21:39:05

Én azért elfogadnék egy ilyet itthonra.

Diorella Queen 2022.04.17. 21:41:28

Még az is lehet, hogy akkor lesz valódi béke a bolygón. Ha ilyen MI-k lesznek az országok vezetői szerte a világon és nem hagyják magukat megvesztegetni ( mert minek is tenné ? ) , és nem hagyják hogy fegyverként használják őket emberek.

Lorrh 2022.04.18. 08:16:36

Nem biztos, hogy a szeretet a legjobb szó kifejezni mit érez az ember a telefonja, autója iránt. Ezek mind olyan bonyolult szerkezetek, amiket nem látunk át, nem érünk fel ésszel és félünk hogy bármelyik pillanatban elromolhatnak. Ki vagyunk szolgáltatva a kényük-kedvüknek. Könnyen adódhat olyan helyzet amikor ezeknek a készülékeknek a jó működésétől függ majd az életünk. Ha kudarcot vallanak, elromlanak, akkor meghalunk. Ez egy elképesztő kiszolgáltatott nyomorult helyzet.
Ez a szorongás és reménykedés ölt testet ezekhez a tárgyakhoz fűződő érzelmeinkben.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2022.04.19. 06:33:46

Nekünk a legkisebb bajunk az androidok lesznek :)
Nem árt tisztába lenni miért marad örökre a fidesz :)

www.youtube.com/watch?v=Gf2Vo_pcldg

Lorrh 2022.04.19. 07:41:52

@szociál: jó volt ez a szöveg, sajnos tökéletesen igaza van.

wovbagger 2022.04.19. 14:18:02

"Ugyan ilyen módon ragaszkodik a telefonjához is az ember, ami szintén szervetlen anyaghalom."
1, ugyanilyen egy szó
2, a műanyagok szerves vegyületek

A többi fogalmazásbeli hibát keresd meg saját magad.

Lorrh 2022.04.19. 15:37:00

@wovbagger: hogy mi a szerves és mi a szervetlen vegyület arról sokáig lehet vitázni és egyáltalán nem korrekt a definíció.
A nem kémikus hétköznapi emberek az élettel összefüggő anyagokat nevezik szervesnek.
Szóval a tudálékoskodásodat nem üdvözlöm e tekintetben.

Diorella Queen 2022.04.19. 20:11:40

@wovbagger: Jó tudni, hogy a heti egy db plasztik kártya amit megeszünk, az " nem káros. "

Diorella Queen 2022.04.19. 20:13:08

@wovbagger: Ugyanilyen szó jelentése
ugyanilyen (névmás, melléknév)
Similarity.jpg

Ugyanígy kinéző, mint ez a másik.

A nővér ugyanilyen szépség, mint a húga. A harcedzett katonák igazi hősök, de egy önkéntes is lehet ugyanilyen katona.

Diorella Queen 2022.04.19. 20:14:56

@szociál: A fidesz alatt nem kell tartani attól, hogy annyira fejlett lesz az ország, hogy helyetted majd egy android fogja ellapátolni a havat a kapu elől.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2022.04.20. 06:31:44

@Diorella Queen:
Mert befogjak zarni az egyetemeket es mindenki esztergalyos vagy szobafesto lesz.
Egy egyetem lesz, a kinaiaknak :)

Diorella Queen 2022.04.20. 09:42:23

@szociál: Az semmi!
De Ali Wong videók sem lesznek soha magyarul!
Azért ez utóbbi jobban fáj, valljuk be!:)

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2022.04.21. 08:00:56

@Diorella Queen:
Flixen láttam tőle egy sztendápp előadást, úgy tipeg mint akinek feldugtak egy seprűnyelet, és a legjobban azt imádja ha az arcára mennek el :)
Nagy mókamiki, de a mai csaj előadók között már alap hogy ennyire nyíltan beszéljenek a szexualitásról, azért arra kíváncsi lennék mit mondanak erre a feministák :)

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2022.04.27. 06:30:14

@Diorella Queen:
Fekete rákok se jött be, elég B kategóriás szerintem, látszik hogy olcsón akaták kihozni.
Bár a Noomi Rapacet imádom, ez is inkább miatta nézhető.
Ozarkot nézzed, utolsó évadának a második fele most fog felkerülni, szanszos hogy Ruth megb*sz mindenkit a kis fegyvereivel.

Diorella Queen 2022.04.27. 11:30:31

@szociál: A fekete rákok után tört ki az ukrán háború. Gondolj bele! Lehet , sőt biztos volt aki az ukránoknál is látta, majd egy hét múlva benne találja saját magát. Szerintem elég jó kis film volt.

Diorella Queen 2022.04.27. 11:31:14

@szociál: Nem kedvelem az értelmetlen mindent szétlövök a nem tudni miért filmeket.

Lorrh 2022.04.27. 15:30:38

@szociál: akkor nézd ezt, de előtte semmi spoiler, semmi trailer, semmi cikket ne nézz. Lassú film:
www.imdb.com/title/tt9812474/

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2022.04.27. 16:19:08

@Diorella Queen:
Meg van aki a Call of dutyt tolja konzolon másnap meg besorozzák az oroszok ellen, élesben már hiába kiabálja hogy csíter ha eltalálják, nincs végtelen élete.
Ezért is adtam el a PS5-öt, én már kinőttem ebből, de ha valamit kidobnak még ott a ps4pro ami nem sokkal szarabb a ps5-nél, csak lassabban tölt be, ennyike :)

@Lorrh:
Ezzel már elkéstél, már régóta szemezgettem vele, de érzésem szerint messze nem olyan jó film mint az Antikrisztus ha már a hangulatát nézzük :)
Amúgy germóság volt tőled hogy pont ezt dobtad be, Nooomi filmjeinek 90%-a fasza, inkább ő mint a pojácal Charlize Theron
süti beállítások módosítása