Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

közéleti-tudományos-politikai-művészeti-fantázia platform

Idegbaj.blog.hu

Idegbaj.blog.hu

Horrorsztori forrón tálalva

2022. március 11. - Diorella Queen

 

Stephen Kingnek hosszan kellet a drogot felszívnia és mélyen letüdőznie ahhoz, hogy meg tudja írni a legújabb horror történetét. De minimum segg részegnek kellett lennie hozzá rendszerint. És még úgy is, volt hogy évekig írt egy- egy könyvét. Mert elfogyott a történet. Jött volna Magyarországra lakni. Okádta volna magából a jobbnál jobb sztorikat a világba. És még drogosnak sem kellett volna lennie hozzá.

Hagyd a könnyeket az arcodon végig folyni,

Bárhol is vagy.

Úgy sem fog veled senki sem foglalkozni.

Mert a közöny nagy.

Valóban működik a vonzás törvénye. Hogy mennyire működik ez a dolog, arra életem során már számtalan példa volt. Amitől félünk, amitől rettegni merünk, az biztos hogy be fog következni. A legújabb horrortörténetet éppen egy bank automatája szolgáltatta számomra. Régen bírtam ezeket a rémes sztorikat, de az ember ahogy öregszik, egyre jobban a nyugalomra vágyik. És nem apró rémtörténetekre az életében. És ki ne félne attól, hogy egy bank automatája elnyeli a kártyáját?  És ez még a kellemesebb része lenne. Netán nem adja ki a havi fizetését?!? Azért ez utóbbi  már rémesebb történet.

 Ülj le a padra és hányj magad elé, ha úgy érzed azt kell.

Mert ideges vagy.

Senki nem fogja megkérdezni, mi bajod.

Mert a közöny nagy.

 Nem, nem harminc centis pók százlábú mászott elő az automatából a fizetéssel. És nem vágta le az ujjaimat sem a nyílás. Fel sem robbant, zárlatos sem volt és ki sem gyulladt. Pedig sokkal jobb lett volna mindez. De nem, semmi ilyen nem történt. A bank automatája csak tette a dolgát, ahogy máskor. Csendben zakatolva csuklott időnként egy halkat. Böffentett, talán még pukizott is. Kiadta a bizonylatot rendesen ( igen volt benne papír ! ). Kiadta a bankkártyát. A telefon halkan csilingelt, hogy levonta az összeget. Minden stimmelt. Majdnem minden. Kivéve, hogy egy fillért sem adott.

Amikor hiába lapozod a telefont kétségbeesetten,

Ki tudna segíteni.

Hamar rádöbbensz!  Az ismerőseid, az ismerőseid....

Egyike sem .

Súlyos hiba mindent egy lapra feltenni. Súlyos hiba mindent egy plasztik  műanyag lapra tenni. Aztán hiba onnan mindent egyszerre megpróbálni leemelni. Mert a bank automatájában sajnos nem mindig van pénz. Van hogy olyan üres ,mint a vákuum egy csőben. És vannak olyan rémautomaták, amik nem, nem írják ki a képernyőre a tényt. Hogy üresek, mint a vákuum a csőben. És behúznak a csőbe. Aztán majd talán, de nem biztos, de talán, egyszer majd nagy soká, amikor már az éhhalál is alaposan körbejárt, a bank vissza adja a teljes fizetésed. Amit nem, nem lopott el, csak kölcsönvett. Talán csak kölcsön vett.

Érezheted úgy, hogy ez már neked túl sok, túl sok

Senkit nem érdekel

A bajod a világon senkit, de senkit nem érdekel.

Neked marad!

Veled marad!

A tied marad!

 Bakancslistára tettem azt, hogy egyszer szétverjem egy bank automatáját. A mai eset, erre éppen adott is volna kellőképpen erős motivációt. Tudom, sokba kerülne a kár. Még is éreztem, hogy szeretném. Azért szeretném szétverni, mert akkor kijön a rendőrség és felveszi a jegyzőkönyvet. Engem feltehetőleg bevisznek az őrsre, megmotoznak, talán bent is tartanak egy kicsit.  Bizonyítva lenne a dolog, hogy nincs nálam a pénz, nem történt meg a pénzfelvétel. A bank meglopott. Mert az automata nem írta ki, hogy üres és működött, mint ha mi sem történt volna. A káresemény után nagyjából három percen belül jöttek feltölteni az automatát. Persze ők sem tudtak segíteni. Lövésük nem volt arról, mit tegyek. Hívjam a telefonszámot, ami ki van ragasztva. Kb fél óra telefonálás sírás és pánik után, végre felvette egy hölgy a telefont. A panaszomat rögzítette , kértem a kamera felvétel kiadását. De ezen kívül semmi értelmes ötlettel nem tudott előállni. Mindeközben, míg úgy őriztem az automatát, mint ha a magyar koronaékszerek lettek volna, mindenkit elküldtem onnan, aki pénzt akart felvenni. Mert esetlegesen kiadhatja a következő automatát használónak a fizetésem. Végül a rendőrnő javaslatára még ezer Ft-ot felvettem, hát ha kiadja a beszorult összeget. Nem adta ki, de azt érdemes tudni, hogy két nyílás van az automatán. Ki tudja melyikbe szorult bele a fizetésem ( már ha beszorult ), arra várva , történjen vele valami a purgatóriumban. Megrekedve két világ között. Sem bent, sem kint.

Amikor megsemmisít a tehetetlenség, és rádöbbensz megloptak,

Kék halál, ott benned.

Örökké nyomot hagy és éveket elragad

Elragad! A baj veled marad!

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://idegbaj.blog.hu/api/trackback/id/tr6017778212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Diorella Queen 2022.03.11. 18:07:26

Ha valakinek van ötlete arra vonatkozóan, hogyan lehetne elérni azt, hogy törvénybe iktassák, a munkaadó köteles a munkavállalót, minden hónap harmadik napjáig kifizetni, az legyen szíves és írja meg ide. Egyszer hát ha lesz annyi időm, hogy megpróbálom elintézni.
Ha addig meg nem dögleszt ez az ország és a benne zajló horror.

fotelzsukov 2022.03.11. 18:29:10

Erdekes, hogy "nagyjaink" mindig a Nyugatra hivakoznak, a Nyugat az etalon. Kerdezem en, hogy akkor miert nem veszik azt a szokast is a Nyugattol, hogy hetente, minden penteken fizessenek (usakiaban, angliaban altalaban hetente, kanadaban is, de ott egyes helyeken, ahol a szakszervezetek nem eleg erosek vagy keves az europai szarmazasu, ott kethetente)?

Diorella Queen 2022.03.11. 18:35:48

@fotelzsukov: Gondolj bele, én 10. -n kapom a fizetésemet, tehát 10 napig ül rajta a munkaadó. Hiperinfláció van jelenleg. És erre még a bank is benyeli, minimum két hét mire vissza kapom, már ha vissza kapom egyáltalán.
Nem bízom már ebben sem. Jelenleg úgy érzem, ingyen dolgoztam egy teljes hónapot.

Diorella Queen 2022.03.11. 19:12:58

Én feljelentem és beperlem ezt a bankot lopásért és károkozásért.

Mert az automata nem írta ki hogy üres.
Mert az eset levitte az immunrendszeremet a mélypontra.
Mert emiatt az iskolába sem tudtam elmenni, lévén pont odatartottam volna.
És mert az iskola nekem cirka 30 ezer Ft / napomba fáj.
Továbbá mert veszélyeztet a bank, és a napi megélhetésem kerül veszélybe miattuk.
Másrészről, mert mire hozzájutok a pénzemhez, addigra az jóval kevesebbet fog érni.

Lorrh 2022.03.12. 08:51:25

jajj már ez csak kellemetlenség. Bemész a bankfiókba, elmeséled és kiadják a pénzed. Az automata naplóz mindent, azt is hogy nem adott ki pénzt. Látják benn a szerkezetében hogy elakadt a pénz. Ne aggódj ezen.
Ma már olyna durva törvények vonatkoznak a bankokra, hogy minden az ő hibájuk. Ha ellopják a bankkártya adataidat és kiszednek pénzt azt is a bankank kell pótolnia.
Nekem megpróbáltak dubaiban levonni csomó pénzt úgy hogy én meg pesten ültem. Felhivott a bank hogy én vagyok-e, és letiltotta rögtön a kártyát.
Nem ért kár.

Lorrh 2022.03.12. 08:52:53

A tizedikei fizetésben igazad van, elég nagy genyóság hogy két hetet ülnek rajta. Nekem volt olyan cégem hogy 12.- 13.-án kellett telefonon zaklatni a könyvelőt hogy utaljon már. Főleg magyar cégek ilyen trógerek.
A multik betartják a szabályokat.

Diorella Queen 2022.03.12. 19:46:51

@Lorrh: Nem adják ki a pénzt, két hét mire felülvizsgálják. Tegnap még jegyzőkönyvet sem vett fel a telefonos kisasszony. Ma vette fel egy ügyfélszolis srác, felírtam nevét, és megadta a panasz azonosítót. Levélben kértem a jegyzőkönyvet.

Diorella Queen 2022.03.12. 19:48:25

@Lorrh: Tróger ez is. volt akinek 11. még sehol nem volt a fizetése, és vagy háromszor telefonált,mire nagy kegyesen utalták neki este.
Lehet h tőzsdéznek vele, tudja a fene. Undorító, ezen a tizedikén már mindenki ki van borulva a cégnél.

Diorella Queen 2022.03.12. 19:49:25

@Diorella Queen: Automatafóbiám lett. A közelébe sem merek menni egyiknek sem. :(

Lorrh 2022.03.13. 08:07:10

@Diorella Queen: ez érthető. De mire kell készpénz? ma már kb mindenhol lehet kártyával fizetni. csak érintéssel. Meg a telefonodra is felrakhatod és akkor a kártya se kell hozzá.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2022.03.13. 14:05:33

@Diorella Queen:
Az tényleg faszság hogy az autómata nem jelzi nagyobb összeg felvétele nem lehetséges.
Nyilván drogot akartál venni nagytételben, ettől én is ideges lennék, már vár a dealer és nincs lóvé, sírni tudnék :)

@Lorrh:
Pl ha lottót vagy tippmixet akarsz feladni MOL-nál vagy újságos standnál csak kézpénzt fogadnak el.
Piacra mész az öregasszonyok csak kézpézt fogadnak el.
Én is kártyás vagyok, mindent azzal vásárolok, de kell némi zsebpénz hogy megnyugodjon a lelkem :)

fotelzsukov 2022.03.13. 14:56:29

@Lorrh:
Mi van, ha elveszted a telefonodat vagy a kartyadat? Plane kulfoldon. Arrol nem is beszelve, ha ellopjak, parszor tudjak hasznalni is. Mi van, ha tankolnod kell, es nem mukodik a kartyaleolvaso a kutnal? Vagy ha az allam zarolja a bankszamladat-lasd kanadai "Freedom Convoy 2022" tamogatoinak a bankszamlai es az ezt koveto panik orszagszerte.
En evtizedek ota csak kp - val fizetek mindenhol, interneten nem vasarolok, bankban huzamosabb ideig - egy ket hetnel tovabb - nem tartok penzt. Ha megis kenytelen vagyok kartyat hasznalni, pl. repjegyvasarlas, akkor feltoltos kredit kartyat hasznalok es csak annyi penzt teszek ra, amennyibe a jegy kerul.

Diorella Queen 2022.03.13. 21:03:21

@Lorrh: Be akartam varrni a párnacihába!

Lorrh 2022.03.14. 07:49:50

@fotelzsukov: igen, van pár dolog ami csak készpénzzel megy. Nem mondom hogy ilyne nincs.
Ez a mindenrefelkészülés ezerszer több energiát követel mint a probléma mai ellen kitaláltad. Unalmas lesz.
Egész életedben hányszor veszel te részt a convoy-ban hogy letiltsák a kártyádat?
Ez olyan mint amikor valaki otthon atombunkert rendez be húszezer dollárbért.

fotelzsukov 2022.03.14. 09:24:24

@Lorrh:
"Egész életedben hányszor veszel te részt a convoy-ban hogy letiltsák a kártyádat?"
Nem csak a convoy resztvevoinek a szamlait tiltottak le, hanem azoket is, akik penzugyileg tamogattak oket, legyen az 5 dollar. Sot annak a bankszamlajat is letiltottak, aki convoy-t tamogato polot vasarolt pl. interneten. A bankokba, bankszamlakba vetett bizalom nagyon megrendult kanadaban! Sokan ennek hatasara tomegesen vettek ki penzuket a bankokbol. Hatalmas a botrany meg ma is, az ujsagok tele vannak ezzel kapcsolatos cikkekkel.

Lorrh 2022.03.14. 11:14:17

@fotelzsukov: igen, ezt megértem, hogy súlyos. Ilyenre nem lehetett számítani a "szabadság" hazájában.
És az is milyen hogy teljes oroszországot kizárták a swift rendszerből. Kollektív bűnösség? Nem pont ez ellen jött létre a liberális nyugati szabad világ?
Most meg pont olyan elnyomó rezsimek lettek mint bármelyik diktátorság.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2022.03.14. 13:34:16

@Lorrh:
Ha nincs nyomás a népen, nem fogja megdönteni senki se Putyint.
Meg eleve olyan az orosz hogy : régen is szarul éltünk túléltük, most is túléljük.
Én is sajnálom az orosz lakosságot mert a 90%-a biztos ellenzi a háborút, de az lófasz hogy néhány oligarha számláját befagyasztják.
Atommal fenyeget Putyin, mégis milyen szankcióval érnék el hogy álljon le ez a pszihopata ?
Már le se érdemes ülni vele tárgyalni mert mindig rizsázik.
Már a Krim elfoglalásakor bekellett volna keményíteni, most jött el az a pont amikor szinte mindent elvágnak tőlük.

taga20 2022.03.14. 13:41:22

@Lorrh: te mit csináltál volna? virággal vártad volna a putyin háborús bűnöst?

bakker, az tisztán láccik, hogy nem te vagy a legélesebb kés a ruszki fiókban!

Diorella Queen 2022.03.14. 22:13:55

Lehet hogy direkt csinálja a bank ezt a pénzbenyeléses dolgot, elrettentésképpen, hogy ne merje senki sem megkockáztatni, hogy a fizetését egy tranzakcióval felvegye?
De ez már kicsit olyan paranoiás sztori lenne, nem?
Most majd csak húszezresenként merem kivenni ezek után, jó sok tranzakciós költségért.

Eddig még a fülük botját sem mozdították az ügyben.
Azaz semmi hír, az elpárolgott fizetésem kétharmadáról.

Diorella Queen 2022.03.14. 22:14:50

Egyébként ordít az egész, a fogyasztóvédelemért.
Hogy működhet automata, ha nincs benne pénz?

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2022.03.16. 07:02:21

@Diorella Queen:
Bemész a bankba és kiveszed a pénzt, megmondod hogy megszopattak az autómatájukkal, és ez volt az utolsó hogy onnan veszel ki lóvét.
Vicc bmg ha beakarsz tenni fél millát oda küldenek az autómatához hogy azon keresztül is működik a tranzakció.
Mondom én inkább kivárom a soromat, faszom gyűri bele a lóvét abba az iratmegsemmisítőbe, elég bele nézni olyan mint egy aprítógép.
Lusta faszok.

Lorrh 2022.03.16. 08:16:39

@Diorella Queen: nem működik ha nincs pénz benne. De bármi más műszaki hibája is lehet mert egy rengeteg alkatrészből álló bonyolult szerkezet.
@szociál: Azért ajánlják az automatát mert a pénztári mozgások elég drágák, amit te fizetsz meg.
@taga20: Nem vagyok abban a helyzetben hogy én mondjam meg mit csináljon a világ egy háborúban. De véleményem lehet. Rólad is.

Diorella Queen 2022.03.16. 20:28:56

@szociál: Ebben a bankban nincs pénzfelvétel a bankfiókban. Megkérdeztem.

@Lorrh: Hát ebben pedig nem volt pénz, mert három perc múlva jöttek feltölteni. És le van vonva azóta is az összeg, és fülük botjukat sem mozdítják az ügyben.

Diorella Queen 2022.03.16. 20:30:30

@Lorrh: Különben meg azt mondták a bankban az ügyintézők, hogy ez nem annyira ritkán előforduló hiba az automatánál. Ha pedig így van, akkor nagyon a fogyasztóvédelemre Is tartozik a dolog.

Diorella Queen 2022.03.16. 20:32:38

Egyenlőre fogalmam sincs, hogy fogom onnan kivenni a még bent maradt összeget. Lehet átutalom az OTP hez,onnan lehet felvenni a bankban is kp-t. Nincs más ötletem, erről a bankról hallani sem akarok többé, megszüntetem a számlámat is ahogy visszakaptam a pénzemet.

Diorella Queen 2022.03.16. 20:35:57

Biztos vagyok benne, hogy kivárják a rohadtak a két hetet!
El lehet képzelni, ha az embernek mondjuk valami meg van rendelve ( szakember, légkondi, autószerelés, bejárati ajtó vagy bármi) és fizetni kellene azt.

Diorella Queen 2022.03.16. 20:37:07

Az is felmerül, mihez kell két hét??????!!!!
Annyira sok a probléma az automatákkal?
Ezek szerint igen.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2022.03.17. 07:27:12

@Diorella Queen:
amint kifizetik nyiss egyet az OTP-ben, ezt meg szüntesd meg a picsába.

Lorrh 2022.03.17. 08:49:44

@Diorella Queen: Lányom úgy járt tavaly, hogy ázsiában ragadt a covid lezárás idején. Amikor nagy nehezen megnyitották a repteret, akkor sikerült vennie egy jegyet haza. kb 1000 USD volt. És indulás előtti nap törölték a járatot és azt mondták egy hónap múlva visszakapja a pénzt.
De neki ott akkor rögtön kellett másik repjegyet venni újabb ezer dollárért. Ha nincs ennyi pénzed akkor ottragadsz egy hónapra. Ocsmány aljas senkiháziak a nagy nemzetközi cégek is.
Bárhol bármikor járhatsz így, nem egyedi ez azzal a bankoddal.

Lorrh 2022.03.17. 08:50:53

@Diorella Queen: a gizike aki kivizsgálja, neki tornyosulnak az asztalán az iratok.
Mert mellette még húsz másik feladatot ráborítottak hogy spóroljanak a munkaerővel.

Diorella Queen 2022.03.17. 20:07:52

@s: Móriczon a K&H automatánál.
Ma vizsgálták állítólag, de még nem kaptam vissza a pénzem.

Diorella Queen 2022.03.17. 20:08:47

@szociál: Az OTP meg túl sokat levon minden szarra. De az jó, hogy lehet kp-t felvenni náluk bent a fiókban.

Diorella Queen 2022.03.17. 20:10:10

@Lorrh: Igen, elég furcsa nekem is.
Nagykövetség ad kölcsön ilyenkor elviekben, aztán hajtsa be a légitársaságon.

s 2022.03.17. 20:12:09

@Diorella Queen: Utcai automata volt, vagy bankfiókban lévő?

Diorella Queen 2022.03.17. 20:13:00

Azóta hozzá sem nyúltam ahhoz a bankkártyámhoz.
Még szerencse, hogy bankok terén is duális vagyok.

Diorella Queen 2022.03.17. 20:13:48

@s: Hát ott egy van csak, a sarkon lévő, ami bent van egy épületen belül. Volt bank épülete.

Diorella Queen 2022.03.17. 20:15:04

Még szerencse hogy közben megállt a forint zuhanása.
Remélem így is marad még jó ideig.

Diorella Queen 2022.03.17. 20:37:49

@s: Ott álltam az automata mellett egy órát, mert nem mertem elmozdulni sem mellőle. A végén felhívtam a rendőrséget, hogy mit tegyek. Azt javasolta a rendőrnő, vegyek fel még egy ezrest, hát ha kiadja a bent ragadt összeget is. De sajna nem adta ki.
Az a szomorú, hogy tényleg erős késztetést éreztem arra, hogy szétverjem az automatát. Már szinte láttam a szemeim előtt, ahogy egy kis fejsze áll ki a képernyőjéből.
Jól szétbőgtem magam, hazáig a villamoson. Aztán még pár napig rágódtam rajta lelkileg ( még most is egy kicsit) , de elengedtem a francba. Egyszerűen nem akarom hogy megbetegítsen a történet.

Diorella Queen 2022.03.17. 20:38:31

Ha nem kapom vissza a pénzem,irány a rendőrség azt annyi.
Majd azok kiderítik, hogy mi történt.

Diorella Queen 2022.03.17. 20:44:29

Aztán elgondolkodtam azon is, hogy lehetséges, hogy az ember nem fogja szeretni a robotokat még akkor sem, ha nagyon szórakoztatók és lesz bennük intelligencia.
Mert ha valami gond lesz velük, az átlag ember, nem fog tudni mit kezdeni velük. A horror pedig az ember életében, minden sarkon ott áll lesben, majd minden napon.

s 2022.03.17. 20:48:27

@Diorella Queen: Elvileg az épületben lévő biztonságosabb, mert azt nehezebb úgy megbabrálni, hogy egy szigetelő szalag begyűri a pénzt a fedőlap alá, a tolvaj pedig később elviszi azt. Az utcaival ezt simán meg lehet tenni. Ilyenkor az automata kiadott pénzként kezeli az összeget, hiszen végül is kiadta, csak nem jutott el a jogos tulajdonosához.

s 2022.03.17. 20:54:20

@Diorella Queen: A gépekkel csak az a baj, hogy nehezen kezelik a váratlan helyzeteket. Ha nincsen ember a rendszerben, akkor az végül előbb-utóbb használhatatlanná válik. Nekünk van kb. félmillió év előnyünk mindenféle automatával szemben. Ez alatt néhány rendkívüli helyzet már előfordult, de mi mégis itt vagyunk.

Diorella Queen 2022.03.17. 20:54:28

@s: Még van egy másik variáció.
Ezen két nyílás van, a fene sem nézte. Jobboldalt alul is van egy nyílása. Lehet hogy ott akarta kiadni a pénzem és én meg lebasztam a nehéz táskáimat elé? Elég gyorsan kapcsoltam, hogy esetleg ott is kiadhatja, de mire elkaptam a cuccaimat előle, esetleg visszahúzta a pénzt? Visszahúzza egyáltalán, ha akadály van előtte? 3 percen belül jöttek tölteni. De az a fal másik oldalán zajlik és nem mondták hogy találtak volna benne egy köteg pénzt.

Diorella Queen 2022.03.17. 20:57:07

@s: Hát tolvaj biztos hogy nem tudta elvinni, mert én el sem mozdultam az automata mellől nagyjából egy jó órán keresztül, de lehet több is volt. Közben pedig feltöltötték, tehát ha valaki babrálta volna, azt nyilván látják azok, akik töltik. És feltételezem, hogy megszüntetik a buherálást.

s 2022.03.17. 21:00:59

@Diorella Queen: Én szétszedettem volna velük az automatát szilánkokra, és jegyzőkönyvet vetettem volna fel az esetről. Vannak furcsa szituációk. Például a bankkártyás befizetésemet is el tudták baszni simán. Fél napig tartott, mire rendbehoztam.

Diorella Queen 2022.03.17. 21:06:04

@s: Én felül vártam a pénzt és később láttam, hogy oldalt is van nyílása. A karbantartók, vagy töltők, külsős cég, nekem ki sem adják a kamerafelvételt, csak ha netán a bank nem fizeti vissza a pénzemet és rendőrségre kerül az ügy. A rendőrségnek feltételezem hogy kiadják.
Nem bízom a bankokban és főleg nem az automatákban. És ezzel nem csak én vagyok így, hanem szerintem az emberek nagyon nagy része. Valami oka kell legyen.

Diorella Queen 2022.03.17. 21:08:11

@s: Leszarták a problémámat, két betörőarc töltötte, azt mondta a pasi hívogassam az automatán lévő telefonszámot. Szerencsém, hogy korlátlan a telefontarifám, de a telefon merülőben volt, mire fél óra múlva felvette egy nő.

s 2022.03.17. 21:11:01

@Diorella Queen: Könnyű meghekkelni egy automatát. Ettől csak térfigyelő kamera, vagy nagy forgalom tarthat vissza bárkit. Érdemes plázákban lévő automatákat használni. Ott annyi ember fordul meg, hogy képtelenség matani a gépen észrevétlenül.

s 2022.03.17. 21:12:55

@Diorella Queen: Szerintem meg fogják oldani a problémádat. Ha igazolni tudod, hogy pénz nélkül távoztál, akkor minden rendben lesz. Csak ki kell várni.

Diorella Queen 2022.03.17. 21:13:55

@s: Szerintem meg van egy olyan megoldás, hogy olyan bankot kell keresni, amelyiknél a fiókban fel lehet venni kp-t.
Én most az UniCreditbe szeretnék átbútorozni.

Diorella Queen 2022.03.17. 21:15:22

@s: Van minimum két kamera az automata előtt, és feltételezem, hogy a fal mögött is, hogy lássák, hogy mit csinálnak a karbantartók.
Bízom benne, hogy megoldják.

Diorella Queen 2022.03.17. 21:17:42

Legalább nem rohantam el 400 Ft-s eurót venni. :)
Megmentett egy automata ettől.

s 2022.03.17. 21:24:41

@Diorella Queen: "fiókban fel lehet venni kp-t"
Vannak ilyenek, de az szerintem drága. Az élőmunka sokba kerül. Voltam én is olyan helyzetben, hogy annyi kp kellett, amit automata már nem ad ki. Oda kellett hozatni a bankba (mert ott sincs annyi). Több nappal előre kell szólni, és ki kell fizetni egy talicska pénzt. Akkor is, ha végül nem viszem el. Szóval nem olcsó mulatság.

s 2022.03.17. 21:25:33

@Diorella Queen: A gépi intelligencia egy nem várt akciója. :-)

Diorella Queen 2022.03.17. 21:35:12

@s: Igen, tudom.
Sajnos eurót is csak kp-val tudok venni.
Márpedig szeretnék menni Rómába a nyáron, és most kéne vennem, mert nyáron mindig sokkal drágább.
A lányommal megyek, mivel sm szerint velem mindig valami lehetetlen dolog történik, és valószínűleg a repülőről is ejtőernyővel kellene leszállnunk Róma főterén.

Diorella Queen 2022.03.17. 21:36:35

Márpedig én az idén nyáron, eljutok Rómába, ha törik, ha szakad és akkor is, ha összecsokizom magam a repüléstől amúgy.

s 2022.03.17. 22:25:14

@Diorella Queen: "most kéne vennem, mert nyáron mindig sokkal drágább"
Ez most kivételes helyzet. Nem akarok kéretlen tanácsot adni, de amennyire rossz a forint árfolyama most, még az is lehet, hogy nyáron lesz jobb a mostaninál ezúttal. Kiszámíthatatlan a helyzet. Jó utat Rómába. Az egy gyönyörű város, bár a milánóiak szerint ott már csak koszos digók élnek. Nagy ország, elég jelentős megosztottsággal.

Diorella Queen 2022.03.17. 22:58:33

@s: Köszi .
Csak pár napra mennénk,és lehet nem is nyáron kéne menni, hanem amikor már nincs az a dög meleg. Van pár dolog, amit a saját szemünkkel kéne látni még is, továbbá egy halálra zabálás is tervben van véve az olasz konyhával.

Diorella Queen 2022.03.17. 23:03:07

Komoly logisztikai terv készül.
Szerencsére, egyik művészettörténeti feladat volt, Róma térképének megrajzolása, illusztrációs formában. Így szinte csukott szemmel is tudom, mi merre van és hol vannak a főbb útvonalak.

Diorella Queen 2022.03.17. 23:05:38

Igaz, hogy az valami XV. századi térkép volt, no mindegy . :D

Lorrh 2022.03.18. 07:03:22

@Diorella Queen: pont most ne vegyél. most a legdrágább az euró.

Diorella Queen 2022.03.18. 07:38:41

@Lorrh: Csak szólok.
Éppen összeomlóban a szállítmányozás kis hazánkban. A háborúnak a fene tudja mikor lesz vége, úgy tűnik, nem mostanában. Benzin és gázhiány. Mindemellett óriási a nyersanyag hiány, egy rakás téren. Továbbá a választások egészen biztosan meglengetik a forintot, ki tudja merre? Az orosz gazdaság kiherélése , Mo-ra is erős hatással lesz, lévén ezer szállal kötődünk hozzájuk gazdasági téren. 1 RUB = 3 Forint. Mitől a fészkes jó picsától erősödne a Forintunk szerinted? Max ha találnának az Alföld alatt 100 millió köbméter olajat, netán még vagy 10 aranybányát a Mátrában.

Diorella Queen 2022.03.18. 07:43:27

Összeomlóban az autóipar. Oké, a Dunai Vasmű nyilván zakatol, az ukrán háború miatt. Amúgy is ukrán. Azt ugyan nem tudni, hogy az érc, nem e é e orosz? Oroszország törlődött a térképekről, mint potenciális vásárló. És ez kb a fél világ.

Diorella Queen 2022.03.18. 07:49:03

Orbánnak víztározókat kellett volna építenie. Továbbá a geotermikus energiát kellett volna kiaknáznia kellőképpen, a lakosságot pedig támogatni , hogy szereljen fel mindenki napelemet.
Akkor nem lennénk ekkora szarban talán, mint amiben most vagyunk.

Diorella Queen 2022.03.18. 07:52:37

Nem tudnék egyetlen okot mondani, ami miatt a Forintunk erősödne. Teljesen ki van szolgáltatva a nagyvilágnak.

Diorella Queen 2022.03.18. 08:01:55

És képtelenek megoldani azt a problémát, hogy a hazai fuvarozók 480 Ft-t jussanak hozzá az üzemanyaghoz, míg a benzinturisták meg piaci áron. Ez annyira bonyolult ám ! Elég lenne egy plasztik igazolvány a hazai fuvarozóknak, amit a benyakúton becsipognának igazolásképpen.

Diorella Queen 2022.03.18. 08:07:38

Véleményem szerint ennek a tetves háborúnak, csak a NATO tud véget vetni, kb egy nap alatt vége is lehetne.
Valamiért, valakiknek, jó a háború.

Lorrh 2022.03.18. 10:11:48

@Diorella Queen: nem vagyok jó se a tőzsdézésben se a jövőbelátásban. most épp 370 körül van. Ennél lejjebb valószinű nem megy.

fotelzsukov 2022.03.18. 12:25:06

@Diorella Queen:
"Orbánnak víztározókat kellett volna építenie."
Amit a NATO szepen lebombazott volna, mint Libiaban a
en.wikipedia.org/wiki/Great_Man-Made_River -t (Nagy ember alkotta folyó)
"A Nagy Ember alkotta Folyó (GMMR)egy olyan csőhálózat, amely a núbiai homokkő víztartó rendszer fosszilis víztartójából nyert édesvizet szolgáltat Líbián keresztül . Ez a világ legnagyobb öntözési projektje. A projekt egy olyan csővezetékrendszert használ, amely a núbiai homokkő víztartó rendszerből szivattyúzza a vizet Líbia déli részéből a népes líbiai északi Földközi-tenger partvidékének városaiba, beleértve Tripolit és Bengázit. A víz akár 1600 kilométeres távolságot is megtesz, és a Líbiában használt édesvíz 70%-át adja.
Weboldala szerint ez a világ legnagyobb földalatti csőhálózata 2820 kilométer hosszu. Több mint 1300 kútból áll , amelyek többsége több mint 500 méter mély , és napi 6 500 000 kobmeter édesvízzel látja el Tripoli , Bengázi , Sirte és más városokat. A néhai líbiai vezető , Moammer Kadhafi „ a világ nyolcadik csodájaként ” jellemezte.
A projekt teljes költsége több mint 25 milliárd dollárra becsülhető. Líbia az eddigi munkát a nagyobb országok pénzügyi támogatása vagy a világbankok kölcsönei nélkül fejezte be.
A fosszilis víztartó réteg , amelyből ezt a vizet táplálják, a núbiai homokkő víztartó rendszer . Az utolsó jégkorszak során halmozódott fel. Független becslések szerint a víztartó réteg 60-100 éven belül kimerul. Az elemzők szerint a 25 milliárd dolláros talajvíz-kitermelő rendszer költsége 10%-a a tengerviz sótalanításénak."
---
„Imádom a reggeli napalm illatát!” :) Peace! ☮

fotelzsukov 2022.03.18. 12:43:55

@Diorella Queen:
"a lakosságot pedig támogatni , hogy szereljen fel mindenki napelemet."
De nem a szantofoldekre, hanem legfeljebb a haztetokre. Termofoldre napelemet telepiteni nem csak tudatlansagra es bunkosagra vall, hanem emberiseg elleni buntett is. :)
"Továbbá a geotermikus energiát kellett volna kiaknáznia kellőképpen"
Van egy szerkezet, a napelemhez hasonlo felvezeto, ami nem fenybol, hanem a ket oldalat ero homersekletkulonbsegbol allit elo elektromos aramot. Az az minel hidegebb van, annal tobb aramot allit elo. :) Neve Peltier elem vagy Peltier generator. Fold alatt is lehet telepiteni, az a lenyege leegyszerusitve, hogy egyik oldalan pl. meleg, a masik oldalan meg hideg viz folyjon.
---
„Imádom a reggeli napalm illatát!” :) Peace! ☮

Diorella Queen 2022.03.19. 08:20:21

Még a végén tényleg be kell perelnem ezt a tetves bankot. :(
Kurvára nem akarják vissza adni a pénzemet!

Diorella Queen 2022.03.19. 08:21:47

@Lorrh: Mehet lejjebb, mert jelenleg az EU vissza tart egy tonna pénzt Mo- tól, amit nem tudni kinek szánnak. Jobb vagy baloldalnak. Egyik ezt hazudja a másik amazt hazudja. Unalmasak már ezek mint a szar.

Diorella Queen 2022.03.19. 08:31:30

Szerintem ha fidesz nyer, akkor már alapból emiatt is tovább fog zuhanni a Forint. Aztán nyárra totálisan begyűrűzik a háború okozta infláció. Nem látom azt, mitől erősödne a Forint stabilan.
Lehet azért, mert nincs olyan ok?!

Diorella Queen 2022.03.19. 08:34:42

Egyedül a háború vége erősíthetné vissza, de az amint látjuk, nem mostanában lesz. Elhúzódó kretén partizán háborúvá válik ez az egész. Hosszú, hosszú időre begyengítve a mi gazdaságunkat is, a németekkel és az egész EU-val együtt.
A fidesznek pedig sem tehetsége, sem ötlete, sem pénze, sem jó összeköttetése nincs arra, hogy megállítsa az inflációt.

Diorella Queen 2022.03.19. 08:37:30

Lehet nem is Rómába kéne menni, hanem Tasmaniára....
És csak odaútra venni jegyet.

Lorrh 2022.03.19. 09:36:00

@Diorella Queen: ez így van sajnos.
Hajlanék rá hogy annak drukkoljak hogy orbán nyerjen, hogy ez a sok szemét hulljon vissza rá... de ez hibás gondolkodás. A valóság az hogy leszarja majd milyen nehézségek lesznek, neki megvannak a milliárdjai elmentve és csak a nép fog szopni.
Ha a márkizaj nyer akkor sem lesz boldogabb a világ mert padlón a világgazdaság egésze és ez rögtön betámad minket.

Diorella Queen 2022.03.19. 19:44:30

@Lorrh: Ha már a kétharmad megszűnne, az már jó lenne.

Lorrh 2022.03.22. 10:16:02

@Diorella Queen: bebetonozták magukat minden törvénnyel szabállyal. Már nem is kell nekik kétharmad. Mindent elvégeztek.
Egy hópihe kormány csak a kezeit fogja törögetni hogy teccikérteni jogállami keretek... nem tudunk semmit csinálni velük satöbbi.
Egy orbánnál agresszivebb, hatalommániásabb diktátor tudná ezt a bagázst elsöpörni. De akkor meg csöbörböl vödörbe kerülünk.
Túl nagy a szakadék már az ország fideszes meg fideszellenes fele között. Akárki is győz, a másik fele szopni fog.

Dænerys Targaryen 2022.03.22. 20:56:02

@Diorella Queen: ma végigjátszottam egy csomó automatánál azt hogy felvegyem a max.összeget és nem sikerült. Elméletileg 800 ezret tud kiadni, mert 40 db bankjegy fér ki az atm nyílásán. De sok hely van ahol 10 ezresekkel töltik fel és ott csak 400 ezer jön ki. De csomószor eljátszotta, hogy kiírja, hogy a megadott összeget nem tudja kiadni de 200 ezret kérhetek. Rányomok, hogy igen, és erre közli hogy a megadott összeget nem tudja kiadni. Ostoba állat, aki programozta az is.
Egyébként kiürítem a forint számlámat ezért megy a sok tranzakció.

Diorella Queen 2022.03.22. 21:48:19

@Dænerys Targaryen: Mindenki így lehet ezzel, emiatt üres az összes automata.
Gondolom mindenki eurot vesz, vagy aranyat, netán bevarrja a párna cihába.

Már vissza kaptam a pénzemet, csak mivel sms-t nem küldtek róla, így nem tudtam, hogy a számlámon van a pénz és ma is tettem egy panaszos bejelentést a bankban. Onnan hívtak fel, hogy már ott van a pénzem a számlámon.
Úgy döntöttem, hagyom forintban egyenlőre. Most nem látok okot a pánikra valamiért. Van gáz, van benya, van kenyér a boltokban. Putyin meg ha nagyon akar, úgy is kilő mindenkit, a Marson is. De egyenlőre úgy néz ki, nem akarnak az oroszok sem III.VH-t.
Kár lenn ezért sok szép műemlékért. Szerintem hamarosan vége a háborúnak is, aztán megindul visszafelé az áradat.
Következő rettegni való pedig az energiaválság és a csapadékhiány. Utóbbihoz gyanítom hogy köze van Kínának, miután kiszivattyúzzák a légkörből a nedvességet a műesőikkel!

Diorella Queen 2022.03.22. 21:54:22

@Lorrh: Hát ha a baloldal nyerne, amit nem tartok nagyon valószínűnek ezzel a bohóccal az élen, akkor elvileg megkapnánk azt a 250 csilliárdot az EU .tól,amit jelenleg az Orbán kormány nem kap meg, lévén korruptak és nem kívánnak elszámolni a pénzzel. Ez befolyásolja a forintot, akár melyik párt fog nyerni. Talán ha a fidesz, akkor talán, nem lesz akkora hektikus mozgás, illetve hamarabb vissza punnyad a jól megszokott, szar állapotába.
Állítólag a pénz szar értéke a világhoz viszonyítva, nem tükrözi azt, hogy egy országban mennyire élnek jól, vagy szarul az emberek. Egyenlőre még mindig 3 Ft egy rubel, szóval szarabbul élünk mint az oroszok?

Diorella Queen 2022.03.22. 21:56:12

Lehet most kéne rubelt venni.
Hosszabb távra lehet nem lenne olyan szar befektetés.

Diorella Queen 2022.03.22. 21:59:00

@Dænerys Targaryen: Annyit sikerült megtudni, hogy ha akadályba ütközik a pénz, amikor kiadja az automata, akkor vissza nyeli. Csak hát ugye közben meg levonja, mert hogy a tranzakció az megtörtént. Nem szabad táskát ,szatyrot lebaszni a peremmel rendelkező automták elé, mert jobbra lent is van egy pénzkiadó nyílása!

Diorella Queen 2022.03.22. 22:01:44

Oroszország sosem fog csődbe menni, mert mielőtt csődbe menne, megjelennek a spekulátorok és a hiénák, akik felvásárolnak mindent, aztán felverik mellé gyorsan az árakat, hogy érjen valamit a cucc, amit vettek.

Diorella Queen 2022.03.24. 06:00:03

Igazán nem mondhatja senki, hogy nem szóltam előre, hogy vegyen rubelt. :DDD
Hja!
Aranyat ne, mert az oroszok ha felszabadítják a gigantikus aranykészletüket, akkor úgy be fog zuhanni, mint Gellért a hegyről.

s 2022.03.24. 21:14:34

@Diorella Queen: "Gondolom mindenki eurot vesz, vagy aranyat, netán bevarrja a párna cihába."
Ha arra gondolsz, hogy mindenki hülye, akkor nagyon nem jársz messze az igazságtól.

s 2022.03.24. 21:16:42

@Diorella Queen: Okos. Olcsón kell vásárolni. Ez mindennek az alapja.

s 2022.03.24. 21:20:23

@Diorella Queen: Meg aztán putyinnak sincsen bérlete az örök életre. A kilövésének a díja folyamatosan emelkedik. Egy elszegényedett bérgyilkosnak - de már egy kő gazdagnak is akár - simán megérné, hogy végezzen vele.

Diorella Queen 2022.03.25. 05:43:23

A mérleg egyik oldalán van egy már meggyengített Oroszország, akinél van valami, ami nagyon kellene Európának.
A másik oldalán van egy energiahordózókra kiéhezett fél és egy ugrásra kész nato.
Ukrajna itt ebben a felállásban nem más, mint egy szerencsétlen ország, ami nagyon rossz helyen van éppen.

Diorella Queen 2022.03.25. 05:51:54

@s: Kicsit azért most az ukránokkal is tele lett a hócipőm, a nyilatkozataik miatt.
Nem értem, mit várnának el?
Hogy fagyjon meg egy másik ország azért, hogy ők megnyerjék a háborút?Az nem lenne tömeggyilkosság? És mit nem lehet azon felfogni, hogy Mo nem tud függetlenedni az orosz gáztól? A gázcsapok elzárása nem úgy megy, hogy eltekerjük és akkor fél perc múlva már nem lesz gáz. El sem lehet zárni ezeket a csapokat, a gázt nem lehet elzárni, max leválasztja a vezetékről a cső másik felét az orosz és kiengedi az erdőbe a picsába az összeset. De a gáz akkor is folyni fog, csak nem hozzánk.

Diorella Queen 2022.03.25. 05:53:20

Ez úgy van kiépítve, hogy a gáz folyamatosan áramlik. A megcsapolt gázmezőt nem lehet lezárni, hogy akkor most eltesszük száz évre a tartalékot aztán ennyi.

Diorella Queen 2022.03.25. 06:01:31

Nekem most egy kicsit kezd más megvilágításba kerülni ez az egész háború.

Diorella Queen 2022.03.25. 06:10:38

Olyan ostoba a magyar kormány kommunikációja a külvilág felé, mint a fene.
Miért nem szólt vissza Orbán Zelenskyynek, hogy mindenki a saját népét védi és túl nagy az elvárása az Ukránoknak felénk? Fagyjanak meg a magyarok az ukránokért? Akkor jók lennénk ?
Szó nincs itt arról, hogy Ukrajnát magához akarná csatolni az orosz. Nem erről van szó, hanem arról, hogy az orosz oligarchia idegbeteg lett a másik agresszor ( NATO) terjeszkedési törekvéseitől és félti az energiahordozóit. A passzív és jól tejelő jövedelemforrását. A gázt. Ami úgy kell Európának,mint egy korty víz.

Diorella Queen 2022.03.25. 06:19:02

Kíváncsi leszek, mikor fogja aranyból verni a rubelét az orosz.
Az első olyan pénz lenne a világban, ami konkrétan az aranyhoz volna kötve és nem egy láthatatlan, aranytartalékoz, ami vagy van, vagy nincs.
Végül is volt már platinából pénze a ruszkiknak.

Diorella Queen 2022.03.25. 06:28:01

Az orosz jegybank 2017-ben összesen 6,9 millió uncia (közel 215 tonna) aranyat vásárolt, amivel a tartalék mennyisége 13,3 százalékkal nőtt. A folyamatos vásárlás mögött Vlagyimir Putyin stratégiai elképzelései állhatnak.

Lorrh 2022.03.25. 07:23:03

@Diorella Queen: az arany az csak egy sima sárga fém. Az emberi tudat párosít hozzá értéket, ami persze látszólagos csak. Abban a másodpercben hogy a világot nem fogja érdekelni az arany, mert mondjuk a platina, vagy bármi más átveszi az általános egyenértékes szerepét, akkor az aranynak leáldozott.
Az embernek a kaja, a levegő, a tiszta víz kell az életéhez. Arany nem.

Diorella Queen 2022.03.25. 07:59:55

@Lorrh: A pénz értékét valamihez kapcsolni kell. És ez jelenleg az egyik ritka fém. Nem a legritkább, csak ritka. Az mondjuk nem világos, hogy miért pont aranytartalékot halmoz fel minden ország magának, de nem vagyok közgazdász. Halmozhatnának víztározókat is éppen, vagy búzamezőket, termőföldeket, erdőket. De nem ezektől teszik függővé egy ország pénzének értékét még sem.

Lorrh 2022.03.25. 13:04:18

@Diorella Queen: igen, mert az aranyhoz kapcsolt pénz az nagyon 19.század. Nem ad szabad mozgásteret a csaló kormányoknak, jegybankoknak.
De az oroszok buták, nekik kell ez a hír hogy a cáratyuska gondoskodik róluk.

s 2022.03.26. 00:06:22

@Diorella Queen: "Az első olyan pénz lenne a világban, ami konkrétan az aranyhoz volna kötve"
A lónak a faszát, Dióka. Az 1929 -es válság előtt a dollár is az aranyhoz volt kötve. Akkor adták fel ezt, hogy ne dögöljenek éhen. Az aranyhoz kötött pénz nagy hátránya, hogy nem tesz lehetővé szabad monetáris politikát. Ha válság van, akkor minden bukik. A nem aranyhoz kötött pénz hátránya pedig pont az , ami az előnye is. Lehet trükközni az árfolyammal, magyarul, szénné lehet inflálni, ha a szükség úgy hozza (válságok idején). A legjobb, amit az ember tehet, hogy a pénzén időnként aranyat vesz. A teljes vagyon (ingatlan, készpénz, értékpapaír, termőföd, stb. kb. 10-15% -a legyen nemesfém.)

s 2022.03.26. 00:12:09

@Lorrh: Jaj! Az arany egy inflálhatatlan, ügyvezető nélküli, stabil értékmérő. Egy 15000 éves pénzről beszélünk. Nem gondolnám, hogy az emberek a közeljövőben leszállnak róla. A platina ugyanez. Ritka, és alig pótolható. Ha aranyad van, mindent megkapsz. Kaját, piát, ruhát, szállást, kocsit. Nincsen hely a világon, ahol ne fogadnák el.

s 2022.03.26. 00:17:49

@Diorella Queen: "Az mondjuk nem világos, hogy miért pont aranytartalékot halmoz fel minden ország"

Mert ez volt az eredti pénz. És az ezüst. Miden más csak lófasz. Hallom, hogy putyin rubelt kér a gázért és az olajért, hogy mentse valahogy az árfolyamot. Gyenge kezdő. A kadhafi gyerek eladta Líbia olaját, de az még dollárt sem fogadott el érte. Aranyat kellett adnia annak, aki olajat akart vinni. Aztán ez sem mentette meg azt az ostoba barmot, szétlőtték egy kocsi motorházának a tetején.

s 2022.03.26. 00:21:23

@Lorrh: "Nem ad szabad mozgásteret a csaló kormányoknak, jegybankoknak."
Ha nem baszkodnák az árfolyamot, simán éhen döglenél. Meg a többi faszszopó. Azért kell ezt csinálni, mert egyébként egy válságból 50 - 80 év alatt lehetne csak kikveredni.

Diorella Queen 2022.03.26. 08:24:44

Újabb horror!
Második leépítési hullámba már én is beleestem!
Most megint kereshetek valami debil , kretén és szarul fizető állást, fasz sem tudja már hol és merre. Pont nem tudok még az ékszeriparba átlibbenni, mert még két hónap a vizsga. Csak kevés munkahely hajlandó tolerálni azt a heti két napot, amikor iskolában vagyok. Pont nem vagyok nyugdíjas, sem tanuló, sem ukrán menekült, sem elég rokkant, hogy a munkahely kapjon utánam egy valag pénzt, ha foglalkoztat.
Kibaszott kretén világ.
Megpályázok egy Aldi üzletvezetést. Mire rájönnek hogy nem értek hozzá, addig megkeresek egy valag pénzt. Oszt leszarom már ezt a debil, kreténbe baszott, nyomorult rendszert!

Diorella Queen 2022.03.26. 08:26:57

Szerintem a világon nincs még egy ember, aki annyira megszenvedett volna egy szakmáért, mint én ezért.

Lorrh 2022.03.27. 09:46:21

@s: Tévedsz. Az arany egy élettelen fémdarab, nem lehet megenni, nem lehet belélegezni, semmi értelme az életben maradáshoz.
Putyin bevásárolt csilliárd tonna aranyat a háborújuk előtt és nem kell majd senkinek az aranyuk: nyugati világ blokkolja őket, kína meg tele van arannyal. Ki ad az oroszoknak enni aranyért?

Diorella Queen 2022.03.27. 20:12:24

@Lorrh: Arra ami olcsó, mindig van vevő.

Diorella Queen 2022.03.27. 20:13:04

Ennek a háborúnak pedig az a tanulsága, hogy az oroszokat komolyan kell venni.
Ennyi.

Lorrh 2022.03.28. 08:23:02

@Diorella Queen: az aljadék elmebetegeket mindig komolyan kell venni: Az amcsikat meg a briteket is komolyan kellett venni amikor hamis indokkal lerohanták Irakot és tönkrevágták azt az országot, rászabaditva az iszlám terror szervezetet a világra.

fotelzsukov 2022.03.28. 10:32:33

@Lorrh:
"Ki ad az oroszoknak enni aranyért?"
Az oroszok nem csak onellatok elelmiszerbol, de ok latjak el gabonaval es mutragyaval a fel vilagot.
www.youtube.com/watch?v=bHB0TA4R0-g
"A Krím Oroszország egyik első régiója, ahol megkezdődött a tavaszi vetés. Most a mezőgazdaságivállalkozások borsót, csicseriborsót vetnek, hamarosan napraforgó is lesz. Összességében a tavaszi szántóföldi munkák során a Krím-félszigeten mintegy 73 ezer hektár ipari növényt vetnek el, ma már 14 ezer hektárt vetettek el. A szankciók már nem zavarják a Krímet – a legtöbb vállalkozás legalább egy évre előre vásárolt vetőmagot és műtrágyát."
www.youtube.com/watch?v=Zco_E1EkR2A
Siberian agriculture (Russia)
---
God Bless Russia! God Bless Putin! :)

Lorrh 2022.03.28. 18:03:49

@fotelzsukov: te putyint élteted aki egy háborút inditott és embereket öl meg és otthonokat pusztit el úgy hogy őt senki nem támadta meg és esély sem volt ilyesmira?
Elmebetege-e vagy-e?

s 2022.03.28. 22:08:04

@Lorrh: Egyszerű vagy, mint a fakocka. Nem fogok neked itt gazdaságtant tanítani. Ekkora baromságot is régen olvastam: az aranyat nem lehet megenni. Hát nem, baszod! Az aranyat valóban nem. Nem is azt szokták megenni, hanem amit érte kapnak.

Az oroszok aranyáról: nem ismered Vespasianus mondását. Megadóztatta a budikat, és amikor szóltak neki, hogy ez már mégis milyen dolog, azzal vágott vissza, hogy a pénznek nincs szaga. Az oroszok aranya sem lesz büdös, ahogy a náciké sem volt az a svájciaknak.

s 2022.03.28. 22:14:07

@Diorella Queen: Más tanulság van. A nyugatnak egy évszázada is ráment volna, hogy Oroszországot kicsinálja. Ezt putyin mester megoldotta néhány hét alatt. Az USA, Európa, és a NATO nem lehetnek eléggé hálásak neki ezért. Ha végül megdöglik valahogyan, illene a saját halottjuknak tekinteni. Még ha nem is ők ölik meg.

s 2022.03.28. 22:19:12

@fotelzsukov: Hülye vagy, baszod! Egy háborús bűnöst dicsőítesz. Ez pont olyan, mintha hitlert éltetnéd. Menj a picsába!

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2022.03.29. 10:58:17

@fotelzsukov:
Putyin haverod éppen azon melózik hogy tudná kiirtani az emberiséget, nem csak ukrajáról van itt szó.
Addig blöfföli be az atomot, míg valaki tényleg megijed és ők indítják el az oroszok ellen, és akkor baszhatjuk, nincs az a bunkerlakó túlélőmester aki kibekkeli azt a több 10 ezer atomtöltetet ami becsapódik világszerte.
Beszélnek itt a sugárzásról, meg a nukleáris télről, baszki egy atombomba felrobbanásakor 100 millió celsiusfok szabadul fel, 1 darabról beszélek, az összes jég elolvad mindenütt, olyan a bunkerlakók meg várják mikor mehetnek a felszínre :)))
Megnézném azt a családot akik betáraztak konzervekből meg ivóvízból, meddig bírják idegekkel, sztem max 1 hónapig bírnák ki napfény és friss levegő nélkül, utána bekattannának, éveket nem bekkelnek ki a föld alatt, mégis hogy a büdöspitsába ? :)
Egy fegyintézetesnek jobb sora van mert sétálhat néha, kimehet a fényre, tiszta levegőt szívhat, kap kaját és ihat tiszta vizet, valamit nagyon elszámoltak ezek a túlélőtáborosok :))
Jobb azonnal megdögleni.

Lorrh 2022.03.29. 11:20:39

@s: te meg ostoba vagy és nem ismered a nemzetközi helyzetet, az arany piacát.
De azért hangosan fejezd csak ki a primitiv véleményedet.

Lorrh 2022.03.29. 12:14:12

@szociál: igen! A háborúk blöffökkel indulnak és aki az idegesebb az indítja el a "megelőző" csapást.

Diorella Queen 2022.03.29. 14:28:26

@Lorrh: A háborúk katonai erőfitogtatással indulnak.
A blöff csak akkor jön, ha van konkrét célja a háborúnak. Mert amúgy egy igen költséges dolog.

Diorella Queen 2022.03.29. 14:30:41

@szociál: Azért egy nukleáris tél, megoldaná a felmelegedés problémáját egy időre. Az most más, hogy az emberiség mennyire élné túl, vagy sem. Biztos lennének akik túlélnék, Afrikában meg Dél- Amerikában valahol.

Diorella Queen 2022.03.29. 14:31:30

@szociál: Az Andokban lennének túlélők maximum.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2022.03.29. 15:14:28

@Diorella Queen:
És mit érnek el vele hogy túlélik ?
Hosszútávon nem élik túl, elég volt Csernobil elpukkanása, azt is megérezte európa, egy nukleáris háborúban kuka minden.
Elég csak a szaharai homokra gondolni, felkapja afrikában és másnap meg tiszta dzsuva az összes autó európában, minden nukleárisan szennyezett lesz.
A maradék túlélő ősemberként fogja tengetni azt a kevés idejét ami maradt, szép lassan kihullanak a fogaik, meg a hajuk azt belsővérzésben meghalnak, a Mad Max még szép világ volt mikor az olajért háborúztak, itt ivóvíz se lesz :)

Diorella Queen 2022.03.29. 17:01:40

@szociál:

www.youtube.com/watch?v=VaxHJ8-xGVs

Ez pont neked való.
Ajánlom hogy nézd végig a sorozat részét. Bár az eredeti egy filmes változat sem utolsó. Ám a sorozatokban nagyon jól megmutatkozik az emberi szenvedés majd minden szakasza,ami egy életben előfordulhat. És a túlélni akarás. Bár ez csak egy sci-fi, de hidd el, az ember sok mindenre képes. És még annál is többre.

Diorella Queen 2022.03.29. 17:05:14

@szociál:
Sosem hal meg mindenki.
Amikor úgy volt hogy az egész bolygón egy óriási hógolyóvá vált és az élet 99%-a megmurcant, akkor is volt ami túlélte.
És az utolsó másodpercben jött egy kisbolygó és megmentette az életet a Bolygónkon.
Szóval nem kell annyira negatívan látni a világot. Másrészt meg nem lesz semmiféle atomháború. No para! Túl közel van Moszkva, és az őrültnek is vannak utódai. Az elbaszott génjeit nem fogja elkorcsosítani, semmiféle atommal. Akár milyen hülye, akkor sem. Ez a túlélési program, ami még a leghülyébbe is bele van kódolva.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2022.03.29. 19:12:12

@Diorella Queen:
Azt a fost nem vagyok hajlandó megnézni, 10 perc is sok volt belőle.

A szíved mélyén te is tudod, hogy az emberiség megérett a pusztulásra, ez már jobb nem lesz, a klímát már szétb-sztuk, nem lesz elég élelem annak a rengeteg embernek akik benépesítik a Földet, nyilván sajnálom azokat akik gyereket vállaltak vagy, szeretnének boldogan élni felnevelni gyereküket, de ez nekik is inkább megváltás lenne, nekik már nem lesz olyan mint nekünk a 80-as évek, a legjobb időszak, legjobb slágerek akkor születtek, akkor serdültünk, mondhatni szép gyermekkorunk volt, nem volt még konzol hogy ott rohadj egész nap a tv előtt, a VHS korszak berobbanűsa se azt jelentette hogy non stop filmeket néztünk, még volt életünk mellette, érdekes módon vonalas telón korszakában is tudtunk találkozni a haverokkal, mert tudtuk ki mikor kb hol lehet, jégpályán, valamelyik kocsmába, valamelyik buliba....ma már mindenki a mobilját nyomkodja, még zabálás közben is :)
Én nem félek az atomtól, egy pillanat műve, még temetni se kell minket, elhamvadunk :)

Diorella Queen 2022.03.29. 19:34:24

@szociál: Jó. De ez túl negatív befejezés lenne. Így még a legvadabb drámákat sem szokás befejezni. Szóval tudom nehéz ( mert én is elég negatív ember vagyok) de szívj már fel magadba egy kis pozitív valamit, különben nem éred meg a látványt, ahogy a kisbolygó becsapódik. A kutya fáját! Na! :)

Diorella Queen 2022.03.29. 20:16:01

@szociál: Pedig jó kis film. Az egész emberiség egy vonaton. Micsoda sztori már! Néha szinte fulladok én is a szűk helyek látványától. Egy vonat, amiről soha nincs leszállás. Ahol ha bármi baj van, össze kell tartsanak az emberek. Na és baj, az mindig van. A mélypontok tömege az emberek életében. Hm? Elég ismerős lehet mindenkinek. Jó kis film. A főszereplő egyszerre gonosz és jó. Meg alapvetően az emberek egy része ugyan ez. Mindenki meg akar halni, legalább egyszer. Aztán még is túl akar élni. Wili bácsi pedig aki pont leszarta az egész emberiséget a jó tettekkel egyetemben, még is megmenti az egész emberiséget akaratlanul. Aztán később már akarattal is. És a vonaton mindenki megjárja a poklok legmélyebb bugyrát valamilyen módon. Ezért szeretem ezt a filmet. Annyira emberi.

s 2022.03.29. 20:16:04

@szociál:

"valaki tényleg megijed és ők indítják el az oroszok ellen"
A NATO vezetői nem ijedősek. A kínaiak pedig nem hülyék. A faszagyerek kim dzsongun pedig hallgat, mint szar a fűben, és azon töpreng, ha az oroszokat ilyen könnyű kicsinálni, akkor vele fél óra alatt végeznének a gazdasági megszorítások.

"max 1 hónapig bírnák ki napfény és friss levegő nélkül"
Az nem is bunker, amiben nincs UV lámpa.

s 2022.03.29. 20:17:08

@Lorrh: "az arany piacát"
Ha van piaca, akkor már hülyeség az, amiről pampogsz.

Lorrh 2022.03.30. 11:08:36

@s: megértem a nagyképű lekezelő véleményed, mert ez minden félművelt ember fegyvere.

Az aranyra tonnás mértékben - ami egy ország mértékegysége - nagyon korlátozott a felvevő piac. Kína tele van arannyal, a teljes nyugati világ + USA bojkottálja az oroszokat.

Kíváncsian várom, hogy ki vásárol az oroszoktól aranyat tonnaszámra.

De persze fotelhuszárkodni könnyű, nem kerül semmi erőfeszítésbe, semmi gondolkodásba, semmi tájékozódásba.

s 2022.03.30. 15:48:23

@Lorrh: "ki vásárol az oroszoktól aranyat tonnaszámra"
Bárki. Kriptovalutában fizet, hogy azonosíthatatlan maradjon. Az oroszok ezt a fizetési módot már a háború kezdete előtt kidolgozták, mert számítottak a nehézségekre. (Lekapcsolják őket a SWIFT rendszerről.) Nagyjából azt csinálják, mint az illegális fegyver- , kábítószer- , és emberkereskedők. Ezek maffia módszerek, de azért még léteznek a világban.

Diorella Queen 2022.03.30. 16:52:33

Inkább arról beszéljünk, hogy lett az 500Ft-os pestoból 1800 Ft?
Ennyit azért még a benzin sem drágult!
Szóval?

s 2022.03.30. 19:09:19

@Diorella Queen: Örüjjé, bazdmeg! Ebből is tisztán látszik, hogy a pesto nem csirke far-hátból és benzinből készül. Most még.

s 2022.03.30. 20:18:01

@Diorella Queen: Egyébként lófaszt! Abból készül. Csak mivel a népek erre gondolni sem mernek, simán felemelik az árát a gecibe. Amit a kereskedő elbukik a benzinen és a csirke far-háton, azt behozza a peston.
Minden alapvetően benzinből és csirke far-hátból áll. Ez az Univerzum végső összefüggése, legalábbis orbán faék egyszerűségű gazdasági modelljében.

Diorella Queen 2022.03.30. 20:27:16

@s: Azt hittem ,valami fenyőrügyféle cuccból van.
De most hogy így mondod, kicsit tényleg benzin ízű néha.

s 2022.03.30. 20:37:17

@Diorella Queen:
Igen, európai fenyőmagból, zúzott fokhagymából, durva sóból, bazsalikomlevélből és kemény sajtokból áll, olívaolajjal keverve.

Nyugger be zabáljon ilyesmit. Bár ezt fog nélkül is le lehet küzdeni, de akkor sem.

Diorella Queen 2022.03.30. 21:06:55

@s: Én csak elvétve szeretem, kizárólagosan pizzán. Gyerek egyszer bezabált belőle. Azóta óvatos vele. :)

s 2022.03.30. 22:05:52

@Diorella Queen: :-) Kevés kell csak belőle, és tésztára is jó. Egyébként az olaszok semmilyen szószt nem tolnak túl, mint pl. a magyarok. Csak ízesítésre használják mindegyiket. Tésztát sem zabálnak sokat, az inkább csak egyfajta előétel a komolyabb fogások előtt.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2022.03.31. 03:38:28

Az igazi horror hetfore jon el, a putris ciganyok es az erdelyiek beleverik a csalaba az osszes faxukat, ez a ket csoport akik se adot, se tb-t nem fizettek oda oknek minket putyin keblere.
Minek fogakozzon egy olyan orszaggal az eu amelyiknek orban kel ???
Birkak vagyunk megerdemeljuk

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2022.03.31. 04:11:37

@szociál:
Es kiemelnem azokat is akik nem mennek el szavazni.
Nyivan mikor elszarodik minden akkor majd sirnak, hogy ezt azert nem gondoltak, vagy mindegyik azzal vetiti hogy volt szavazni.
Egy oriasi faszhullamvasuton fogunk suhanni, disneyland orbanisztan.

fotelzsukov 2022.03.31. 08:02:52

@szociál:
"ez a ket csoport akik se adot, se tb-t nem fizettek oda oknek minket putyin keblere."
En sem fizettem se tb-t, se adot Magyarorszagon az utobbi 40 evben, megis a haracsolo zsirparaszt FIDESZ bagazsra szavazok ugy, hogy befogom az orromat arra a par perce, amig a szavazofulkeben leszek. :) Ettol fuggetlenul barki is nyeri meg a valasztast, boritekolhato a polgarhaboru kirobbanasa Magyarorszagon. Mekkora nagy buli lesz, alig varom! :)
---
God Bless Putin! God Bless Orban! :)

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2022.03.31. 08:50:34

@fotelzsukov:
Nehany Kubatov ultra miatt meg nem lesz polgarhaboru.

s 2022.03.31. 13:35:58

@fotelzsukov: Kurva anyád putyin, kurva anyád orbán!

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2022.03.31. 18:15:18

@fotelzsukov:
Hogy usztad meg a kovidot a lancdohanyos tudoddel?
Mehikoba hedereztel, vagy eszakon kergetted a grizliket ven hippi ? :)

fotelzsukov 2022.03.31. 18:48:40

@szociál:
Aprilistol augusztusig Mexikoban voltam, utana atmentem az usaba (Las Vegas, Los Angeles, Seattle) Vancouverben karantenba zartak ket hetre, szabadulas utan beoltattam magam, ra 1 honapra megint igy oktober vegen haza tudtam jonni. Azota itthon vagyok, de xar lett a tudom, alig gyozom a tudofuves inhalalast. Visszavagtam a dohanyzast is, mar csak napi 1 dobozzal szivok. :( Ne tudd meg, mennyi hajlektalant lattam Los Angelesben, Seattleben, Vancouverben! Tizezrek az utcan, satrakban, esoben. Magyarorszag a legbiztonsagosabb hely a vilagon! Komolyan.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2022.03.31. 19:09:38

@fotelzsukov:
Vagom mi van ott, tele a jutub a skidrow fele helyekkel.
Miert nem maradtal mexikoba, ott tudnal hederezni a melegbe.
Bago odabaszik a tudonek, de neked kb olyan lehet mint a hernyo.
Csecses csajjal mi van, nem utazgattal vele?

fotelzsukov 2022.03.31. 19:47:58

@szociál:
"Miert nem maradtal mexikoba, ott tudnal hederezni a melegbe."
Pont azert nem maradtam, a meleg miatt. Majustol szeptemberig van az esos evszak, embertelen: 100% paratartalom, laptopom, tabletem szabalyszeruen elrohadt. Ruhaim szinten. A covid miatt a mexikoiak is meghulyultek. :( Tele volt a falucska covidmenekultekkel: ausztralok, kanadaiak, izraeliek, olaszok, svajciak, argentinok, stb. Rendkivul jo tarsasag jott ossze, talalkoztam regi haverokkal is. A Nagycsocsuvel mar reg nem targyalok, egyszer meg akart mergezni kenderolajjal. Egesz ejjel okadtam tole, majd meg haltam. :( Azt hitte, hogy majd jo beallok es mellefekszem. :) Na mindegy.
Veled mi van, a szokasos? Amikor kitort a haboru, menni akartam onkentesnek Donbassba, de a csalad nem engedett. Most itthon rohadok, disznot vagok, hust fustolok, kolbaszt, hurkat toltok, kerteszkedek, tyukokat tartok, tuzifat vagok, hasitok, olvasok, furdeni jarok. Tegnap voltam Szlovakiaban, felderitesen :) Mar el is kuldtem a jelentest Moszkvaba. :) Csak hulyulok, vettem par kilo fagyasztott haluskat (sztrapacska tesztat) meg brinzat (juhturot) meg a rokonokat latogattam meg. Eleg szar az elet odaat, mindenki panaszkodik.

fotelzsukov 2022.03.31. 20:13:34

@Diorella Queen:
Heves megye, Eger kornyeke. :) Tobbet nem mondhatok, felek aAzoviaktol. :)

Diorella Queen 2022.03.31. 20:17:05

@s: Ha aranyad van, mindent megkapsz. Kaját, piát, ruhát, szállást, kocsit. Nincsen hely a világon, ahol ne fogadnák el.

Azért azt említsük meg itt gyorsan, hogy csak az érintetlen csomagolással rendelkező, nagyrészt a London good Delivery tanúsítvánnyal rendelkező, befektetési aranyat váltják be jó áron a világon mindenhol. De csak amíg Putyin fel nem szabadítja valamilyen módon az aranytartalékait. Az ékszeraranyat megveszik a zálogok, a világon mindenhol, csak pont féláron. Az ékszer arany funkciója más. Az amerikai repperek azért hordanak karvastagságú nyakláncokat a nyakukban, mert ha lesittelik őket, akkor a személyes cuccaikat nem kobozzák el és ezekkel a lóbaszó fuxokkal szokták az ügyvédeket kifizetni.
Köszönöm a figyelmet!

Diorella Queen 2022.03.31. 20:17:34

@fotelzsukov: Ott már tombol az influenza. Hozzák az ukránok.

Diorella Queen 2022.03.31. 20:22:09

@fotelzsukov: Most itthon rohadok, disznot vagok, hust fustolok, kolbaszt, hurkat toltok, kerteszkedek, tyukokat tartok, tuzifat vagok, hasitok, olvasok, furdeni jarok.

Téged kurvára bírnak az égiek.
Fel kell tennem a kérdést magamnak.
Nekem miért hiányzik az életemből minden olyan, ami boldoggá tehetne?
Értem ezalatt a kertet, a kutyát a macskát, a saját műhelyt, autót, jó és biztos, szerethető munkát?

fotelzsukov 2022.03.31. 20:32:28

@Diorella Queen:
"Hozzák az ukránok."
Erre nem is gondoltam. Thx. Egy hete kohogok, mint az allat, jon fel a slejm. De nem csak en, az egesz csalad. En a hugomnal lakom, kulon "lakosztaly", o egy hete volt xarul. A Szomszedban lakik a fia, egy 5 eves ovodas fia van, az is beteg volt, a 2 eves kislanya is, a 85 eves dednagymama is xarul van. Az unokaocsem 2 hetig volt beteg, tegnap ment elosszor dolgozni. A kibaszott anyosa Szolnokon fonover gyerekosztalyon, minden hetvegen jon latogatni. Meg a 3 korcs kutyank is ugy kohogott, hogy azt hittem, elpusztulnak. Arra gondoltam, megmergeztek oket, de mar rendbejottek. Tegnap vettem Fuleken a Billa-ban egy csomo teat, rendkivul nagy a valasztek. Maringa+ korkuma kevereket iszok tegnap ota, hasznal. Most megyek inhalalni, feloldja a tudofu a slejmet, igy tudok csak aludni.

Diorella Queen 2022.03.31. 20:45:46

Kicsi ház, kicsi kert, egy kicsi mopszi, egy kicsi csivava és egy nagy brit rövid szőrű macska és egy kis autó. Kis műhely, kiegyensúlyozott stabil kicsit átlagon felüli jövedelem.
Ennyi kéne csak.
Ez sok?

Diorella Queen 2022.03.31. 20:47:48

Nekem mostanában a Bódi Szilvi életmódja és felfogása ami nagyon szimpatikus.
Meg mondjuk a Szilvi is szimpi csaj.

fotelzsukov 2022.03.31. 20:49:50

@Diorella Queen:
Ahogy nezem a terkepet, nem hiszem, hogy az ukranok hozzak, Olvastam valahol, hogy a covidot vandormadarak utjan terjesztettek. Az biztos, hogy Ukrajnanak illetve az ottani biolaboroknak koze van a jarvanyokhoz. 2007-ben dolgoztam egy faluban mexikoban, a reg elhagyott banyahoz kijart minden nap a falu szelen lako ket " nemet" no, denevereket kutattak. A falusiak meseltek, hogy 1900-ban ujranyitottak a spanyolok altal elhagyott banyat, egy heten belul meghalt tudogyulladasban 30 banyasz. Ott a banya mellett temettek el okoet, be se mertek vinni a holttesteket a falu temetojebe. Kutatasunk utan 2 evvel mar munkodott a banya, minden nyom el lett tuntetve.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2022.04.01. 08:18:24

@fotelzsukov:
Te aztán mész mint akit seggbelőttek, nem tudsz a valagadon megmaradni, de pont ez a jó.
Én szatyorban élek, van egy nagy tescos szatyrom és abban töltöm éjjelem nappalom, még abba is xarok :)

Az uki nem igen átoltottak, kb az 1/3-a kapott oltást állítólag, szal a menekültek között rengeteg lehet a hordozó, de ez legyen a legkevesebb , nem igen lennék az ő helyükben, egy bőröndbe pakolták bele az életüket, lakás, autó személyestárgyak, kuka, kezdhetik a nulláról, szóval még okunk nincs picsogni bármennyire is el fog szaródni ha vitya nyeri megint.

@Diorella Queen:
Szilvike gazdasszony lett, nem követem de hallottam mennyire jól megy neki a gazdálkodás, de ha problémálya lenne és elvinné a jég vagy az aszály a termést, akkor feldob néhány bugyit a netre és azt eladhatja darabját 100 rugóért, csinálta ezt :)

s 2022.04.01. 17:56:22

@Diorella Queen: "csak az érintetlen csomagolással rendelkező"
Én is így gondoltam. Ilyet csak fényképes igazolvánnyal vehetsz. Jó a svájci és az osztrák pénzverde aranya is.

Lorrh 2022.04.01. 19:51:46

@s: valójában szotyimag és étolaj keveréke hogy olcsón előállítható legyen.

"bárki" nem vásárol aranyat. Államok vásárolnak ekkora tételben. Bárki - az nem létező fogalom. De megértem, hogy csökönyösségednél csak a megátalkodottságod nagyobb :-)P

Te győztél! okés?

Diorella Queen 2022.04.01. 20:16:22

@s: Nekem még nincs egy gramm inimini tömböcském sem.

s 2022.04.04. 17:53:33

@Lorrh: "Államok vásárolnak ekkora tételben."
A dél-amerikai kábítószer maffiát mi a faszért zárod ki (indokolatlanul)?

Diorella Queen 2022.04.04. 19:40:20

@s: Nem merek .Félek hogy az orosz felszabadítja a készletét.

s 2022.04.04. 20:13:12

@Diorella Queen: Az arany hosszú távon mindig felfelé mozog. Szóval nem egy day-trade kereskedésre való cucc. Azért van ez, mert az összes pénzen van valamennyi infláció, viszont az arany inflálhatatlan. 10%-15% -a vagyonnak legyen nemesfém. 40% -a ingatlan. 20% -a részvény. A maradék kötvény, vagy kp.

Lorrh 2022.04.04. 20:41:36

@s: "Az arany hosszú távon mindig felfelé mozog"
hát de neeeeeeeeeeeeeeeeeem!!!

Diorella Queen 2022.04.04. 20:56:16

@s: De most túl magasan áll, indokolatlanul Aranyat csak nyugis időszakban érdemes venni. De most minden,csak nem nyugodt a világ körülöttünk. És nem tudni mit akar kezdeni az orosz azzal a gigantikus aranytartalékával.
Te is tudod mi a kereskedés lényege. Olcsón venni.

s 2022.04.05. 11:29:58

@Lorrh: Hosszú távon, ember! Tudod mi az? Pl. a 3 év nem. A 30 igen.

s 2022.04.05. 11:32:07

@Diorella Queen: Aranyat csak akkor érdemes venni, ha van egy valag felesleges pénzed. Mert legalább fél évszázadra mondasz le a befektetett összegről. Ennyit kevesen bírnak ki.

Diorella Queen 2022.04.06. 11:57:06

@s: Nem kell valag pénz hozzá, elég ha a nyugdíjra valót 5 gm-s kis tömbökben havonta félreteszi valaki.
De ebben az országban senki nem tud ennyit félretenni a csökevény eritreai béréből. Főleg egy egyedülálló....

s 2022.04.06. 15:34:40

@Diorella Queen: Én sem bírtam eddig rávenni magam. :-) Pedig volna éppen miből.

Lorrh 2022.04.11. 17:34:14

@Diorella Queen: itt egy értelmes szöveg a pénz és arany viszonyáról:

www.youtube.com/watch?v=EHnexJikvEU

Diorella Queen 2022.04.11. 20:17:44

@Lorrh: Nem érint a legkevésbé sem.

Diorella Queen 2022.04.13. 20:32:53

Arra jutottam, hogy az infláció leghatékonyabb ellenszere, ha többet keresünk.
Okos vagyok, vagy okos vagyok?

Diorella Queen 2022.04.13. 20:34:26

Nem rakosgatom én semmiféle valutába, azt a minimális lópikulát.
Itt úgy is csak Forintban lehet vásárolni.
Róma pedig messzebb került, mint a Mars. :(
Majd talán egyszer.
süti beállítások módosítása