Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

közéleti-tudományos-politikai-művészeti-fantázia platform

Idegbaj.blog.hu

Idegbaj.blog.hu

Gondolatok a járványról

2021. december 22. - Diorella Queen

 Ma eszembe jutott a jelenlegi járványról Stephen King könyvéből készült,  Köd című horrorfilm. A film valójában azt mutatta be, hogy a legkilátástalanabb állapotból is van kiút. Amikor az emberiség már azt hinné, hogy most aztán végképp elpusztul a világ, akkor  a filmek végén rendszerint van egy jókora csavar.

Néha nekem is olyan érzésem van, hogy talán sosem lesz vége a járványnak.  És ma az egyik munkatársamban felmerült valami. Talán az is lehetséges, hogy valójában az oltóanyag csinálja a mutánsokat. Mindez csak felmerült valakiben és senki ne vegye készpénznek a leírtakat. Nem vagyunk virológusok, de még csak orvosok sem. Mindenesetre furcsa lenne, ha tényleg így lenne. Pont ami megmenti az embert a haláltól,  pont amiatt nem lenne vége a járványnak. Azért elgondolkodtató lehet.

Én oltáspárti és maszkrajongó vagyok.

Úgy gondolom, örülni kellene annak, hogy ha létezik valami, ami megmenti az embert a haláltól.  És ez jelenleg az oltás. Sajnos hiába nézegetik az emberek, jó sok pénzért az ellenanyagszintjüket, nagyrészt a többségnek egy nagy büdös nulla. Persze sokan remélik titokban, legbelül, hogy észrevétlenül átestek a fertőzésen és akkor nem kell oltatni. A tapasztalat viszont nem ez. De sok a fertőzött. A tömegközlekedésen elég csak egy kicsit figyelni, mennyi ember köhög. Ami a köhögést illeti, nem mindig feltétlen száraz a covid köhögés. Ez is egy tévhit. A coviddal köhöghet az illető hurutosan is.

Én szeretem a maszkot.

Szeretem hogy nem fájdul meg a torkom a beszipákolt hideg levegőtől. Szeretem hogy megszűri a szmogot. Szeretem ,hogy nem érzem más emberek büdös száj és egyéb szagát. Szeretem hogy megvéd a betegségektől. Ápol és eltakar. Reggelente amikor álmos vagyok, nagyon morcosnak nézek ki. De így ez nem látszik és nem kell miatta külön magyarázkodnom. Örülök hogy kötelező lett. De az elkeserít, amikor látom milyen ócska, semmi, vékony kis rongy maszkokban vannak az emberek. A sima kék/fekete/ rózsaszín és egyéb színben pompázó maszkok, 55% -ban védenek a fertőzéstől mindössze. Az interneten utána lehet olvasni ha valaki nem hinné. Az FFP2-es ,úgynevezett "csőrös" maszk, 90% védettséget ad. Ezért hordják a kórházi dolgozók egyszerre a kettőt, mert úgy ad teljesebb védelmet. Persze a hajunkkal, a táskánkkal, a ruhánkkal és bármivel hazavihetjük a vírust. Képtelenség kivédeni. És ahogy cikkeztek is róla már, feltehetően a betegség súlyos lefolyása attól is függ - ( het) , hogy mennyi vírust szipákol be valaki. Már csak emiatt is érdemes a csőrös , fehér, FFP2-s maszkot hordani. Továbbá ez a maszktípus, nem éri közvetlen a szájat és lényegesen kényelmesebb. Ha pedig az ember hátul összeköti  a két füles részét egy maszk gumival, akkor a fülét sem fogja letépni senkinek.

A csinos kis rongyból készült tangák, tehát nem adnak lószar védelmet sem. Mondhatni hogy annyi, mint ha rajta sem lenne az illetőn. Ezt a kormánynak kellene szabályozni, és nem elfogadni minden, semmire nem jó maszkot.

Egyenlőre én még nem kaptam el a fertőzést, vagy ha még is, akkor nem tudtam róla.  3 fertőzés és 3 oltás után, bizonyára még tart az ellenanyag valamennyire.

És bízom benne, hogy egyszer csak vége lesz a járványnak még is. Talán mert feltalálják a szuper oltóanyagot. Vagy mert a vírus a sok mutálódástól, kinyiffan. Vagy mert csak ,mert csak.

És mert bármennyire hihetetlen, de vannak még csodák!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://idegbaj.blog.hu/api/trackback/id/tr3016791008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

alibaszna de la bamba 2021.12.23. 08:39:44

"Ami a köhögést illeti, nem mindig feltétlen száraz a covid köhögés. Ez is egy tévhit. A coviddal köhöghet az illető hurutosan is."

csak kovidosok köhöghetnek ?
aki köhög az = kovidos?

én már nem merek köhögni az utcán, üzletekben, mert félek, hogy a hipohonder hiszti klub meglincsel.
.
látom, megcsappant, kicserélődött a közönség...

Diorella Queen 2021.12.23. 21:08:42

@alibaszna de la bamba: én már nem merek köhögni az utcán, üzletekben, mert félek, hogy a hipohonder hiszti klub meglincsel.

Van az a mondás hogy, manapság nyilvános helyen hangosan pukizni nem akkora bűn, mint nyilvános helyen hangosan köhögni.

Diorella Queen 2021.12.23. 21:12:31

@alibaszna de la bamba: hogy megy az ékszer mívesség?

Az jól , csak a logisztikával vannak gondjaim. Azok a munkahelyek, amik időben hozzáigazíthatóak a heti 2 nap iskolához, azokat már fizikailag nem bírom. Jelenleg tesztállomáson dolgozom, ez most új terület, ami az egészségügyet illeti. Már éppen el akartam égetni nyilvánosan a nővéri bizonyítványomat, hogy felposztoljam a facséra.
A cél továbbra is egy zálogház, ahol Beyoncé méretűre növeszthetem a seggemet, jó fizetésért. Felékszerezve, csinosan, kipihenten, egy üveg fal mögött. :)

Diorella Queen 2021.12.25. 07:45:37

@s: Nektek is!
Mindenkinek Boldog Karácsonyt!

Diorella Queen 2021.12.31. 18:06:23

Mindenkit orrba és szája dugok, és még fizetnek is érte!
Várom, hogy Brad Pitt is hátha betéved. Vagy a Momoa. Gyengéden dugnám őket orrba és szájba. :D
BUÉK!

Lorrh 2022.01.01. 10:23:50

@alibaszna de la bamba: covid tesztet dug az emberek szájába, orrába.
BUÉK.

Diorella Queen 2022.01.04. 05:13:35

A digitális jó k anyját az egész világnak!
Ez a véleményem!
Egy nap alatt IT huszár kell legyen az ember!
Bele a mély vízbe!
Covid, covid!
Mindegy hogy brit, delta, omikron vagy Fionella a neve!

Diorella Queen 2022.01.04. 05:14:32

A füleim leszakadtak a dupla maszk miatt!
Most gyűjthetek fülplasztikára!

Diorella Queen 2022.01.04. 05:22:06

Jó lenne, ha csipkés tangákat, mint maszkot, elfelejtenék már az emberek a picsába és rendes FFP2 -s maszkokat hordanának.

Diorella Queen 2022.01.04. 05:24:15

Istenem!
De kurva messze van még az a zálogház!

Diorella Queen 2022.01.04. 05:25:57

A kérdésre a válasz pedig :
Igen!
Sok van + !!!!!

Diorella Queen 2022.01.04. 05:27:38

IT kisfiúk! IT kisfiúk! IT kisfiúk! DDDDDDDDDDD

Diorella Queen 2022.01.04. 05:44:49

Szóval szerintem magyar sajátosság, hogy a magyarok egyszerűen imádják a túladminisztrált dolgokat. Sőt, bele vannak buzulva abba, ha nem adminisztrálhatnak agyon mindent. Az sem számít, ha ez esetlegesen kurva nagy pénzkieséssel jár egy cégnek. A rántott cuccok és a piros pöttyös mellé, nyugodtan oda lehet tenni az extrém adminisztrációt IS!

Diorella Queen 2022.01.04. 05:54:09

Heti rejtvény :
- Ha egy hét alatt 10 szót megtanulok angolul, akkor mikor fogok társalgási szinten beszélni angolul?

a- 365 nap
b- 10 év
c- soha

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2022.02.05. 10:48:45

@Diorella Queen:
költözz össze egy csajjal aki angolul löki neked a rizsát, egész nap angolul beszél hozzád de elmagyarázza mi micsoda.
Ezért ragad rá a legkönnyebben az emberre külföldön, szavak tanulgatásával rohadt lassan megy, feliratos netflixxel is, nekem már aranyhal memóriám van, elittam, rám már nem ragad lófasz se.

Diorella Queen 2022.02.05. 19:34:03

@szociál: Inkább kiköltözöm Rotterdamba az antik negyedbe.

Diorella Queen 2022.02.05. 19:44:16

@szociál: Amúgy meg már vagy 15 tőmondatot simán tudok.
Szóval....
süti beállítások módosítása