Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

közéleti-tudományos-politikai-művészeti-fantázia platform

Idegbaj.blog.hu

Idegbaj.blog.hu

Málenkij robot

2021. november 17. - Diorella Queen

Minap olvasom a hírekben hogy, Amerikában egyre több munkavállaló nem akar dolgozni. Pontosítva a hírt, inkább  arról lehet szó hogy, egyre több ember nem kíván belehalni a túl magas elvárásokba és abba, hogy az ő bőrén spórolják ki még másik három munkáját. 

Hmmm.... A kapitalizmus még is elindult talán a megrohadás felé ? Még a végén bejön a nagy jóslat ! A nyugat döglődik! Már több száz éve döglődik. De valahogy sosem akar kimúlni végérvényesen.

Rá pár napra jön a szállító, aki az ebédet hozza az intézménybe. Azt mondja, egyre többen mondanak fel a konyhán. Hmmm...Vajon miért? Nem is értem, azaz dehogynem ! Nagyon is értem, miért !

Lehet egy munkahelyen jó a bér, lehet jó a csapat, lehet kiváló a főnök, ha a szerencsétlen kis rabszolga egyszerűen fizikailag képtelen több ember munkáját ellátni. Illetve keservesen, ugyan megcsinálják, de nem lesz benne köszönet. Méghozzá azért, mert máshogy nem lehet megcsinálni, csak ha összecsapja az egészet a fészkes jó fenébe. Az ilyen összecsapom munkák okai, többnyire beláthatatlanok. Bármilyen munkakörről legyen szó !

Munkaerőhiány van. Üzemanyaghiány van. Pénzhiány van. Szabadidőhiány van. Alapvetően egy rakás dologból hiány van a világban és az emberek életében. A jó munkásemberek esetében  a három legsúlyosabb probléma a pénzhiány, a szabadidő hiánya és az energia hiánya. Már nem bírják megcsinálni, több ember munkáját.  Túl sok ez, de hiába panaszkodnak az emberek. Süket fülekre találnak. Aztán amikor már nem bírják tovább, akkor ki és lelépnek a munkahelyről. A munkaadó pedig nem érti, tényleg nem érti, illetve nem is akarja megérteni az okokat. Abban a hitben van, hogy pénzzel megoldható a probléma. Ideig- óráig valóban elmaszatolható, de csak nagyon rövid ideig. Aztán megint probléma a munkaerő hiánya mindenütt. Mert az emberek kilépnek a munkahelyekről, kipihenik magukat és keresnek másikat. Másik ugyan olyan strapás munkát, ahol szintén két- három ember munkáját kell elvégezni. Aztán kezdődik minden elölről. A mókuskerék nem áll le, a robotból nincs kiszállás, csak ha meghaltál.

Kicsi robot, kicsi halál.

Szinte egész életemben két munkahelyem volt. De volt három is, amikor másnak egy sem, mert épp válság volt a nagyvilágban. Éjjel egykor keltem, kettőkor mentem az éjszakai járattal az első másodállásomba, majd a délelőtti főállásomba, aztán rögtön onnan a harmadik állásba. Heti kilencven órára voltam bejelentve. A túl sok munka árát, mostanában fizetem meg. Nem vagyok tehát egy lusta ember. A koromnál fogva viszont már képtelen vagyok alkalmazkodni a hülye barom munkahelyek, túlzott elvárásaihoz.

Sosem tudtam munkát összecsapni. Így viszont belerokkanni abba, ha még több ember helyett is dolgozni kell. Mások, máshogy próbálnak védekezni a túl nagy terhelés ellen. Beveszik a lassító tablettájukat és képesek elképesztően lassan csinálni mindent. Csak hogy így meg valaki másnak kell helyettük is dolgozni.

A legjobban azt utálom, amikor egyesek azzal érvelnek, hogy XY meg tudta csinálni. Az energiáink nem egyformák, mint ahogy az sem mellékes, az illető harminc évvel fiatalabb, vagy idősebb. Vannak beteg és vannak betegebb dolgozók. Ezeket az apró, de nem mellékes dolgokat, mindig kihagyják a melldöngető, bezzeg  sztahanovisták.

Én igazán megértem az amerikai munkavállalókat, akik nem kívánnak beledögleni a kapitalizmus kapzsiságába. Továbbá nem hagyják, hogy hülyének nézzék őket.

De azt sosem fogom megérteni, hogy a fluktuáció miért kifizetődő a munkaadóknak, amikor már ezerszer bebizonyították, hogy egy költséges jelenség. Jelenleg a munkahelyeken olyan elvárások vannak, amiket csak és kizárólag nagyrészt robotok lennének képesek elvégezni. Folyamatosan és megállás nélkül 8- 12 órákat nem lehet dolgozni. Azaz lehet, csak akkor az ember valószínűleg, igen hamar bele fog halni.

Ha valaki olvasta a II. VH és elmúlt rendszerek borzalmait, akkor az jól ismeri a gulágon és egyéb munkatáborokban lévők panaszait. De a jelenlegi helyzet és a gulág között, valójában annyi csak a különbség, hogy mamanpság éhen nem fog halni a rabszolga.

Csak a munkába döglik bele.

A bejegyzés trackback címe:

https://idegbaj.blog.hu/api/trackback/id/tr7216757220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Diorella Queen 2021.11.18. 20:34:12

@eßemfaßom meg áll: Te meg túl kevés sci-fit nézel. Lehet kicsit bele kéne húznod, hogy csiszold a fantáziádat. A filmipar csak egy kicsit előzi be a valóságot.

Diorella Queen 2021.11.18. 20:35:18

Egy problémája van mindössze. A program képes forgatni a térben a tárgyat. A nyomtató tudomásom szerint ( amit én láttam ) az nem.

Diorella Queen 2021.11.18. 20:37:30

A hurkák, amiket a házak falán látsz, az pedig kicsiben is látszik a tárgyak felületén. Tehát utólag a prototípust meg kell dolgozni, öntés előtt. A prototípus egy műanyag. Nem túl egészséges általában és van többféle műanyag,amivel tárgyat lehet nyomtatni. Bár létezik valamiféle szintén nem túl egészséges és csak kicsiben kivitelezhető megoldás a felület elsimítására, de már elfelejtettem mi volt az. Talán valami oldószeres gőzölés vagy ilyesmi.

Diorella Queen 2021.11.18. 20:42:27

A nyomtató ugyan az ,mint a program . Csak az offline változata. Hatalmas találmány, meg kell hagyni. Bár engem piszkosul frusztrál, ha valami szart kell csinálni 3D -ben,mert annyira nem megy jól a dolog azért.

Diorella Queen 2021.11.18. 20:46:15

@eßemfaßom meg áll: A forrasztás ( vagy hegesztés ) nélküli tárgy pedig sokkal biztonságosabb,mint egy oldhatatlan kötéssel ( forrasztással ,vagy hegesztéssel készült) bármi. Legyen az cső, repülő, vagy vízvezeték. Nehezebben fog tönkremenni. Továbbá az üreges testek szakítószilárdsága jóval nagyobb,mint a nem üreges testeké. De most inkább elpilledek a fenébe.

eßemfaßom meg áll 2021.11.18. 21:22:37

@Diorella Queen: Nagyszerű.

Ok mutass nekem egy nyomtatót ami nyomtat egy krómozott fém külsőt, a belsejébe kerámiabetéttel és pár gumitömítést. Meg persze a csavarokat is nyomtassa bele rézből, hogy azért szerelhető legyen.

a nemzet fogatlan provokátora 2021.11.18. 21:24:30

@Diorella Queen:

Az megvan, hogy a 3D nyomtató által kinyomtatott falban hiába van kihagyva a vízvezeték, és a villanyvezetékek helye, azt valakinek be kell szerelni. Ha meghibásodik, valakinek meg kell javítania. De most komolyan hogy képzeled? Kijön drónnal a mikrobi vagy 3PU, leszáll és bekopog, hogy jött szerelni? :))

eßemfaßom meg áll 2021.11.18. 21:24:45

@Diorella Queen: Látom imádsz sok olyan dologra válaszolni amit senki nem kérdezett. Ott tartunk, hogy nyomtass nekem egy működő vízcsapot.

s 2021.11.18. 21:33:06

@Örömhernyó: Az amerikai kormánynak szemközt kellene hugyoznia a tőkéseit. De kurvára nem meri megtenni, mert a kormányzatot a tőkések segítik hatalomra. Ez egy dolog A másik pedig az, hogy a kormányzatot a népek buktatják meg. Mindig így volt, és ezután is így lesz. Kár lenne elmenni a falig. Amerika túl szép ahhoz, hogy lángba és vérbe borítsák.

s 2021.11.18. 21:49:36

@midnight coder: "a zokni 100 forint vagy 80. És a 80-ast fogod megvenni, miközben ennek az az ára, hogy a kicsi zoknit nem amcsi hanem kínai melós fogja gyártani"

Van itt még valami. Akkor veszed meg a zoknit (bármelyiket), ha van pénzed. Azonban ha mindennek a gyártását kiviszik olcsóbb helyekre, akkor a hazai piaci kereslet összeomlik, mert nem az ottani melósnak fizetik a munkabért. Ez kutyabaszó, kis országoknál talán mindegy is, de Amerika túl nagy ehhez. Nem véletlen, hogy mostanában próbálják visszatelepíteni a gyártást, persze jelentős ráfizetéssel. Ennek oka még az amerikai - kínai viszony megromlása is. Tehát amit a hetvenes évektől nyertek a cégek, azt most szépen kénytelenek lesznek visszafizetni.
Ingyen ebéd nincsen - ahogy a mondás tartja.

s 2021.11.18. 21:55:40

@nemecsekerno_007: Mennyit basznak el stadionra? Én erről is szívesen társalognék.

s 2021.11.18. 21:59:37

@Diorella Queen: "Majd nyomtatnak még több forintot azt szevasz."

Erre maguktól is rájöttek. Te pedig veszed 150 forintért a karfiolt. Azt szevasz.

s 2021.11.18. 22:02:06

@Diorella Queen: 1500 forintért. Csak egy pillanatra visszamentem a kádár - korba.

tiltsál ki te gyökér 2021.11.18. 22:07:41

@Diorella Queen:
Te, figyelj már.
2014.05.29. 16:24:38
Kapitalizmus ősállapota? Az ilyen?
És sokáig tart még a kapitalizmus evolúiója?
Csak mert én már rendesen kivagyok ettől az egész folyamattól."
Ezt írtad.
Gyakorlatilag 8 éve bele akarsz halni a munkába, neked ez túl sok, ezt te nem csinálod tovább stb. Nem lehet, hogy nem a világgal van a baj, hanem te vagy egy lusta tehén?

s 2021.11.18. 22:11:16

@a nemzet fogatlan provokátora: "Nem lenne jobb, ha többen akarnának például vízvezeték szerelőnek, villanyszerelőnek tanulni?"

Nem. Mert azok alacsonyabb bérekért dolgoznak, annak kisebb a járuléka és az adója. Az állam így sosem fog kilábalni az adósságából, mert nem lesz bevétele. El kell felejteni, hogy kis hazánknak kell X autószerelő és Y szövőnő. Nemzetgazdaságilag. Globalizált világban élünk, ide jöhet az összes IT, vegyész, és orvos kutatói munka. Gyémánt áron. Ehhez viszont sok, és magas szinten képzett diplomás kell.

s 2021.11.18. 22:13:39

@Diorella Queen: Ha a stricik is azok lesznek, akkor rájuk küldjük a robotzsarut. :-)

s 2021.11.18. 22:26:43

@Diorella Queen: Nyomtass tangóharmonikát! Abból a hullámos a jó. :-)

s 2021.11.18. 22:29:51

@Almandin: "gázszerelőnek komplex ismeretekkel kell rendelkeznie és úgy megoldania a problémát"

Én ismerek egy ilyet. Szerintem te is. Ha érted, hogyan gondolom. A megfejtést 'andika' jeligére várjuk a kiadóba.

tiltsál ki te gyökér 2021.11.18. 22:30:21

@s: "El kell felejteni, hogy kis hazánknak kell X autószerelő és Y szövőnő. Nemzetgazdaságilag. Globalizált világban élünk, ide jöhet az összes IT, vegyész, és orvos kutatói munka. Gyémánt áron. Ehhez viszont sok, és magas szinten képzett diplomás kell."

Értettük főnök! Ez kell.
Akkor két dolgot mondjon már meg.
1. Mi van azokkal, akiknek nincs agyuk ahhoz, hogy vegyészek meg kutatóorvosok legyenek?
2. A sok vegyész meg kutatóorvosnál ki fogja bekötni a gázt meg a vizet, vagy ki cserél féket az autóikon?

Balogh Zsolt · http://vonattal-termeszetesen.blog.hu/ 2021.11.18. 22:42:56

@Diorella Queen: "Nagyon egyszerűen. A gépek kitermelik a hasznot, ami után a multi adózik, és abból kifizetik az emberek alapjövedelmét. Mert ha nem, akkor ki fog fogyasztani és hogy lesz a robotokból világgazdaság ? " Ezt már hallottam én is. De átugrottad az igazi kérdésemet. Te arról írsz, hogy egyre többet és többet dolgozunk, na ebből hogy vezeted le ezt a mindent a gépek csinálnak majd helyettünk világot? Lesz egy pont, amikor hopp, nem kell dolgozni menni? Én ebben nem hiszek...

s 2021.11.18. 22:44:44

@Diorella Queen: Pedig egyszerű lenne. Kell egy kurva nagy lepárló a tengerbe, ami a Nap energiájával édesvizet csinál. Egy nagy áttetsző fólia az egész, aminek a felületén lecsapódik a víz. Ezt elvezetik a sivatagba csővezetéken, és simán kiöntik. Ebből előbb - utóbb valami gyom lesz, vagy lehet gyepet telepíteni oda, abból szerves trágya lesz és idővel termő talaj. Ha lesz természetes növénytakaró, az megtartja a talajréteget és a kigőzölgése révén gondoskodik a felhőképződésről. Megváltozik a földi légkörzés, a sivatagos terület csapadékossá válik. Szerintem 500 - 1000 év alatt lehetne végezni ezzel a munkával. Csak el kellene kezdeni.

s 2021.11.18. 22:50:25

@midnight coder: "kivéve talán a sebészt"

Az agyműtéteket robot végzi. A sebész már nem is vállalja, mert nem annyira pontos a célterület megközelítésében.

tiltsál ki te gyökér 2021.11.18. 22:55:04

@s: Te vagy a tudomány Uhrin Benedekje...

s 2021.11.18. 22:57:56

@midnight coder: Robotok pontosabban és korábban diagnosztizálnak tüdőrákot röntgenfelvételek alapján, mint a negyven éves gyakorlattal rendelkező specialista orvosok. Az ok az, hogy az emberi látókéreg kb. 14 szintű neurális hálózat, a robotot pedig húsz felettivel építik, egy brutális számítástechnikai kapacitással párosítva. Meglátja a képen azt is, amit az ember nem. Egy öntanuló algoritmussal tréningezik, a világ sok millió felvételét felhasználva. Beszarás, hogy mennyire hatékony.

s 2021.11.18. 23:04:54

@Visceroid: "tanulni már csak külföldiek járnak oda"

Itt a diplomások ekézése találkozik az idegengyűlölettel. orbán kiverte a faszát a földre, és a mag termékeny talajra hullott.

s 2021.11.18. 23:06:22

@Diorella Queen: "kissé cizelláltabb változatban"

Csak rontanak rajta. Ha valakinek, nekem elhiheted.

s 2021.11.18. 23:21:25

@eßemfaßom meg áll: "megemelem a kalapom a robotika előtt"

Én akkor teszek hasonlóképpen, ha a magyar vendéglátásban kifejlesztik a túlszámlázós lehúzó robotot. Vannak szép törekvések, ez vitán felül áll, mert amikor a pincér faarccal kihozza a számlát, akkor a Turing-teszt sem képes eldönteni, hogy ez az utolsó ember volt, vagy már az első robot.

s 2021.11.18. 23:33:06

@eßemfaßom meg áll: Szerveket nyomtatnak, amiket be lehet ültetni betegekbe. Nem kell donor. Úgy csinálják, hogy valami szerves szarral kinyomnak mondjuk egy vese térhálót. Arra ráteszik a jóember saját őssejtjeit, ami elszaporodva benövi ezt az egészet. A váz elbomlik, a sejtek specifikálódnak pusztán a térbeli elrendeződésük alapján, mint az embrió fejlődése során. A vége egy kilökődés mentes, működő vese lesz.

s 2021.11.18. 23:38:11

@tiltsál ki te gyökér: Akinek nincsen annyi esze, az maradjon nyugodtan autószerelő. Mivel kevesebben lesznek, felmegy az áruk, és ők is jobban fognak élni. Nem kell a tízmillió szobafestő országának lennünk.

s 2021.11.18. 23:40:33

@tiltsál ki te gyökér: Ez kedves tőled. Valami más megoldásod lenne esetleg . . . ?

tiltsál ki te gyökér 2021.11.18. 23:56:21

@s: A sivatag termővé tételére? Hát a Jóistennek meg a természetnek nem sikerült évmilióak alatt, te megoldottad öt sorban. Bravó.

Igazamvanvagyigazamvan? 2021.11.18. 23:57:51

@Diorella Queen: talán tájékozódhatnál, mi az a kapitalizmus. Te a kommunizmus alapeszméit kéred számon. Az USA-n.

tiltsál ki te gyökér 2021.11.19. 00:02:02

@s: "Akinek nincsen annyi esze, az maradjon nyugodtan autószerelő. "
Ugye te akkor biólógus kutató vagy?

"Mivel kevesebben lesznek, felmegy az áruk, és ők is jobban fognak élni."
Jelenleg éppen ez van, nem látod?

"Nem kell a tízmillió szobafestő országának lennünk."Miért, jelenleg csak szobafestó-képzés van az országban?Szerintem vannak helyek ahol informatikusokat meg biológusokat képeznek. Mondjuk ott tanulni kell, meg némi ész is kell, ezért mennek a főiskolások büfé-szakokra. Tedd fel úgy a kérdést, hogy melyik a hasznosabb: egy szobafestő vagy egy gender szakon végzett diplomás.

Igazamvanvagyigazamvan? 2021.11.19. 00:06:35

@midnight coder: "nyugat-európai melós vagy az amcsi melós többet kapjon ugyanazért a melóért mint a kínai"

Dehogynem. Kína elemi érdeke. Meg is tesz mindent, hogy így legyen.
Ha nő a kínai munkás bére, akkor zárul az olló, egy vonzerő eltűnik a nyugati befektetők előtt.
A kínai infláció nô, miközben az export csökken( a magasabb bér magasabb árat jelent, ami csökkenti a kínai szar versenyképességét).
A belsô vásárlóerő nô, ami növeli az importot, így romlik a külker egyensúly. A kiáramló vásárlóerô az infláció miatt csökkenti a megtakarítási kedvet, növeli a fogyasztást, ami tovább erôsíti az inflációt....

Igazamvanvagyigazamvan? 2021.11.19. 00:10:31

@nemecsekerno_007: "járulékot fizet, neki kinek a járulékából fizetünk nyugdíjat és EÜ ellátást"

Az én manyup megtakarításomból? Ja, nem, abból MOL-t vettek, amit most odaajándékoznak a káderképzőknek.

Igazamvanvagyigazamvan? 2021.11.19. 00:19:17

@Diorella Queen: érdekes lehet, ahogy a műanyag ház falában a műanyag vezeték műanyag kismegszakítón keresztül árammal tátja el a konyhát, ahol a műanyag mikro-ban a műanyag magnetron megmelegíti a műanyag levest, amit a műanyag háziasszony tálal fel, mert 3D -ben mindent kinyomtattak. Csak azt nem értem, ki tervezte és ki üzemelteti a nyomtatót?

tiltsál ki te gyökér 2021.11.19. 00:36:15

@Igazamvanvagyigazamvan?:
"Az én manyup megtakarításomból?"
Meséld el, hogy hogyan is takarítottál te meg manyupot. Befizettél havonta? Biztos érdekes lesz az is, mint a GDP-s elméleteid...

Ekrü 2021.11.19. 01:04:48

@Igazamvanvagyigazamvan?:
Komolyan mondom én visszaadnám nektek azt a befizetett magánnyugdíj összeget,azt éljetek meg belőle majd ha nyugdíjasok lesztek. Összevissza 8 %-ot fizetett mindenki,ha esetleg kiegészítette akkor még +2-t. Én az NN-nél voltam,minden évben küldte a kimutatást,hogy mennyi a megtakarítás. Őszintén,ha abból kellett volna nekem nyugdíjas éveimben 20-35 évig megélni felkopott volna az állam,pedig nem tartoztam a minimálbéres bejelentettek közé.
Ahhoz,hogy legalább egy havi 100ezer forintot kapj, legalább majdnem ugyanennyit be kellett volna fizetned havonta. Ehhez pedig havi 1 millát kellett volna keressél legalább...

Pesti 2021.11.19. 05:50:37

Az otthoni munkat nagyon meglehet szokni, sot tobbet dolgoznak akik otthon vannak. Ezt mondjak a fiaim. Vege a vacsoranak, a gyerekek lefekudtek, nincs jo musor a tv-ben, vissza szamitogephez. Masokat meg kiboritott az otthoni munka, de sokan le is szoktak arrol, hogy munkahelyen dolgozzanak. Ja, es errefele kaptak eleg penzt, hogy megeljenek belole.

Lorrh 2021.11.19. 07:48:49

@Ekrü: hamis számokkal dolgozol. A manyup kb 10-15 éve nem gyűjthet megtakaritásokat csak befekteti a maradék pénzt. Az én akkori befizetéseim már lassan elérik a tíz milliót - minden évben küldik az elszámolást. Ha ezt a manyupot azóta is fezetnénk akkor bizony lenne normális nyugdíj belőle.
Csak orbán leállíttatta és sok birka meg beadta neki a manyupját.
És azóta sem állította vissza mert csak a saját tolvajlása érdekli, a jövő nem.

Lorrh 2021.11.19. 07:52:47

@s: a gyűlölet egy teljesen valid érzés. ne legyél szélsőbalos, aki le akar tagadni mindet a világból ami a kis hópihe safespace-én kivül esik.

Diorella Queen 2021.11.19. 09:07:39

@eßemfaßom meg áll: Látom imádsz sok olyan dologra válaszolni amit senki nem kérdezett.

Nem vagyok gyógypedagógus, hogy hülyéknek szájbarágósan magyarázzam, hogyan működik a 3D nyomtatás.

Diorella Queen 2021.11.19. 09:08:59

@tiltsál ki te gyökér: Nem lehet, hogy nem a világgal van a baj, hanem te vagy egy lusta tehén?

Nem, nem lehet. Sem lusta, sem tehén nem voltam soha. Te viszont simán csak egy prosztó gyökér vagy, ahogy a neved is jól mutatja.

Diorella Queen 2021.11.19. 09:11:21

@Igazamvanvagyigazamvan?: Nem érdekel, hogy ki milyen tetves eszméket lát bele a dolgokba! Akkor sem tudja egy ember, három munkáját megcsinálni, ha a feje tetejére áll a tőkés kapitalista! Az emberek vagy lelépnek a faszba, vagy összebasszák a melót. Nincs több variáció a problémára egyenlőre!

Diorella Queen 2021.11.19. 09:14:17

@tiltsál ki te gyökér: Tedd fel úgy a kérdést, hogy melyik a hasznosabb: egy szobafestő vagy egy gender szakon végzett diplomás.

A diplomás szobafestő lenne a legjobb megoldás, mert akkor nem tudnák ilyen mértékben kihasználni a melósokat!

Diorella Queen 2021.11.19. 09:15:44

@s: Egy nagy áttetsző fólia az egész, aminek a felületén lecsapódik a víz.

Nincs még elég műanyag az Óceánokban?
Inkább egyen minden indiai homokot!

Igazamvanvagyigazamvan? 2021.11.19. 09:55:32

@Diorella Queen: bocs, te jöttél azzal, hogy a kapitalizmus szétesik. Mert egy ember végzi három munkáját. Nem, nem kell elvégezni három munkáját. Ott kell hagyni a céget. Akkor tönkremegy, mert ez a kapitalizmus.

Igazamvanvagyigazamvan? 2021.11.19. 09:56:42

@Diorella Queen: "m vagyok gyógypedagógus, hogy hülyéknek szájbarágósan magyarázzam, hogyan működik a 3D nyomtatás"

Mert fogalmad sincs róla...

Igazamvanvagyigazamvan? 2021.11.19. 09:58:57

@tiltsál ki te gyökér: a manyupnak volt egy rendszere. Neked nem magyarázom el, mert szellemileg nem vagy azon a szinten. Fölösleges.

Igazamvanvagyigazamvan? 2021.11.19. 10:00:35

@Ekrü: bocs, de ez nem tartozik a témához. Mellébeszélsz, jó fideszes szokás szerint el akarod vinni a beszélgetést mellékvágányra.

Igazamvanvagyigazamvan? 2021.11.19. 10:02:40

@tiltsál ki te gyökér: "Mi van azokkal, akiknek nincs agyuk ahhoz, hogy vegyészek meg kutatóorvosok legyenek"

Fidesz szavazó lesz.

Igazamvanvagyigazamvan? 2021.11.19. 10:05:49

@eßemfaßom meg áll: tudod ez úgy van, hogy 3D nyomtatóval lehet villanyszerelőt is nyomtatni(-;

eßemfaßom meg áll 2021.11.19. 10:21:42

@s: "Mert azok alacsonyabb bérekért dolgoznak" Mármint a vizvezetékszerelő alacsony bérét dolgozik? Ugye ez valami furcsa humor?

eßemfaßom meg áll 2021.11.19. 10:30:27

@Lorrh: "Ha ezt a manyupot azóta is fezetnénk akkor bizony lenne normális nyugdíj belőle." Meg lenne ugyanakkora hiány a nyugdijkasszában mert ugye amit te a manyupba "befizettél" azt nem külön befizetted hanem ennyivel kevesebb ment az államiba viszont az államinak ugyanúgy fizetne kell a nyugdijakat.

Mondjuk itt ez azért eléggé OFF

eßemfaßom meg áll 2021.11.19. 10:32:57

@Diorella Queen: "Nem vagyok gyógypedagógus," funkcionáls analfabétaként nem is lenne könnyű gyógypedagógussá válnod. Te tényleg nem érted amit irnak neked.

eßemfaßom meg áll 2021.11.19. 10:37:37

@Diorella Queen: "A diplomás szobafestő lenne a legjobb megoldás," Miért is lenne jó 8 évig tanítani azt amit egyébként egy háromhetes OKJ tanfolyamon is el lehet sajátítani?
"mert akkor nem tudnák ilyen mértékben kihasználni a melósokat!" Kihasználni a szobafestőt? A diplomások nagy része szeretne olyan "kihasznált" lenni mint egy szobafestő. Egyhetes munkára akkora összeget bemond amiért a diplomás entellektüelled egy hónapig hegyezi a zabot és igazából nem is nagyon akarja megkapni a melót mert csak egy kis ház, nem éri meg odapakolnia annyiért.

eßemfaßom meg áll 2021.11.19. 10:43:00

@Diorella Queen: "kkor sem tudja egy ember, három munkáját megcsinálni, ha a feje tetejére áll a tőkés kapitalista!" Akkor az a cég tönkremegy a kapitalizmus elvégezte az önszabályzást. Ha nem megy tönkre a cég akkor nincs igazad, hiszen működik a dolog.

eßemfaßom meg áll 2021.11.19. 10:48:22

@s: "Arra ráteszik a jóember saját őssejtjeit, ami elszaporodva benövi ezt az egészet. " akkor ez a megoldás, kell nyomtani egy elbomló csaptelepvázat, arra rátenni réz, gumi meg kerámia őssejteket és szépen rászaporodik a cucc a vázra ami a végén elbomlik és kész a csaptelep. Mondjuk ez meg igazából nem nyomtatás hanem csapnövesztés lenne.

a nemzet fogatlan provokátora 2021.11.19. 11:09:27

@s:

Viszont rendesen meg lesz csinálva a vízrendszered meg az áramod. Tudom ez csekély előny a GDP növekedésével szemben.:(

Diorella Queen 2021.11.19. 12:00:05

@eßemfaßom meg áll: A nyugdíjaddal is csinálhatnád ugyan ezt.

Diorella Queen 2021.11.19. 12:03:00

@Igazamvanvagyigazamvan?: @eßemfaßom meg áll: Neked nem magyarázom el, mert szellemileg nem vagy azon a szinten. Fölösleges.

Szerintem mindketten, ugyan azon a nagyon alacsony intelligenciaszinten álltok. Véletlen nem politikusok vagytok? Mert akkor megértem.

Diorella Queen 2021.11.19. 12:43:49

@eßemfaßom meg áll: Én sosem hiszem és nem is hittem soha azt, hogy okos lennék. De teljesen hülye sem. Ha teljesen hülye lennék, akkor hagynám magam beledögleni orbán , málenkij robotába.
Te viszont nem csak buta ember vagy, de erőszakos is. Lehet, hogy a Hősök tere volt anyád és a Hős utca apád. A babakocsidat pedig az egyes villamos tologatta. Eddig legalább is ez jött le, a szobafestő - mázoló stílusodból. El is húzhatnál falat festeni a híd alá, addig sem rontod itt a levegőt. Továbbiakban pedig személyeskedjél a buzi kurva anyáddal.
Köszike!

Diorella Queen 2021.11.19. 12:46:11

@eßemfaßom meg áll: Magyarul, hogy te is értsd!
Vagy beilleszkedsz és befejezed a személyeskedés, továbbá Diorella KÍn piszkálását, vagy kibaszlak a tetves picsába! Az sem érdekel, ha te vagy Bidé, az USA elnöke!

Diorella Queen 2021.11.19. 12:55:36

Felőlem nyugodtan seggbe és szájba erőszakolhatjátok egymást, a fenét sem érdekli !( pláne engem nem) ! Ehhez én biztosítom nektek a felületet, de az a minimum elvárás, hogy a bloggert, aki ezt a "remek" és debil szórakozást biztosítja számotokra, azt nem basztatjátok!
Nem szem szemétkedtek vele! Nem köttök belé! Nem személyeskedtek vele! Nem ekézitek!
Ez az alaptörvény ezen a blogon!
Off!

Igazamvanvagyigazamvan? 2021.11.19. 12:56:17

@Diorella Queen: cica, amire hivatkozol, azokon a videókon falat "nyomtatnak", vagy inkább húznak, miközben emberek irányítják a gépeket. A darut is. Nyomtass magadnak IQ-t is, de 3D -ben.
Aztán magyarázd el, hogy lehet üveget nyomtatni....ha nem teszed, akkor azt kell feltételeznem, hogy buta vagy, mint a s.gg.

Igazamvanvagyigazamvan? 2021.11.19. 12:58:15

@Diorella Queen: " Neked nem magyarázom el, mert szellemileg nem vagy azon a szinten. Fölösleges"

Az a minimum, hogy aki cikket ír, az elmagyarázza, mire gondolt. Ha megteszed, leborulok tudásod előtt.

Igazamvanvagyigazamvan? 2021.11.19. 12:59:25

@Diorella Queen: a videóban arról van szó, hogy betonból öntenek falat. Ebben nincs rézvezeték...

Lorrh 2021.11.19. 13:17:06

@eßemfaßom meg áll: egyszer el kell kezdeni a saját lábra állást mert a kirovó felosztó rendszer fenntarthatatlan ugyebár.
Persze amig a nyugdijasok f**szát szopkodja a politika hogy őket válasszák meg, addig elkerülhetetlen a csőd.

Diorella Queen 2021.11.19. 13:28:39

@Igazamvanvagyigazamvan?: Álljál már le!
Ha értenél egy kicsit is a 3D nyomtatáshoz, akkor nem kérdeznél olyan hülyeséget, hogyan nyomtatnak üveget. Hogyan nyomtatnak arany pecsétgyűrűt? Hogyan nyomtatnak sárkányfejű krómozott csaptelepet? Nem, nem a nyomtatóból jön ki az üveg, sem az arany ,sem a krómozott csaptelep. Mindent műanyagból nyomtatnak, a nyomtatóba való műanyag huzalból nyomtatja ki a nyomtató azt, amit a programmal megtervezel. A programmal bármit megtervezhetünk, bármit! A leglehetetlenebb formákat is ! Aztán a nyomtató kinyomtatja nekünk műanyagból készen a formát. Aztán fogjuk a műanyag formánkat és elvisszük az öntödébe és ott kiöntik nekünk. Az építkezéskor használt nyomtatót is program üzemelteti. Persze, a programot emberek írják. De bármennyire furcsa ez neked, vannak programok, amiket már programok írnak. Program ellenőrzi a gépeket. A másik programot úgyszintén. Az üvegtáblákat, amin pedig annyira rugózol, fogja egy robot és bebassza a megfelelő helyre, ahova kell! Kb ennyi az üvegezés, amin te annyira fennakadtál. A kábeleket menet közben, amikor falaznak, már teszik bele a falba szintén gépek. Nem kell fúrni és vésni semmit. ez számodra annyira elképzelhetetlen ? Mert nekem nem. De én túl sok Sci-fit nézek nyilván!

Diorella Queen 2021.11.19. 13:30:40

@Igazamvanvagyigazamvan?: A darut a 3D nyomtató irányítja, amit pedig a számítógépen megírt és megtervezett program irányít.

Diorella Queen 2021.11.19. 13:33:03

@Igazamvanvagyigazamvan?: Egyébként az sem biztos hogy beton az a fal. De majd megkérdem a tanárt, ma úgy is cinema 4D órám lesz, és meg kell csinálni rajta az utolsó ronda gyűrűt. A férfi sportgyűrűt.

Diorella Queen 2021.11.19. 13:37:16

@Igazamvanvagyigazamvan?: És nem írtam cikket 3D nyomtatásból. Ez csak kommentelés közben merült fel. Ne keverd a szezont a faszoddal. Már teljesen bele vagy zavarodva ebbe a nyomtatott lakópark témába.

Igazamvanvagyigazamvan? 2021.11.19. 13:50:01

@Diorella Queen: én nem mondtam, hogy vésni kell bármit. Azt mondtam, hogy nem lehet nyomtatni. Bebaszna, ha egy 80×100-as üvegtáblát ki kéne nyomtatni először műanyagból, de amit láttam a videjóban, az az volt, hogy emberek irányították a gépet. A softwaret meg ne kevetd ide, a program nem nyomtatás.

Diorella Queen 2021.11.19. 13:52:32

@Igazamvanvagyigazamvan?: A kommentekben arról volt szó, hogy a program kinyomtatja a lakóépületeket és majd a robotok beszerelnek minden egyebet. A robotokról volt nagyban szó, amit te mostanra kissé összekevertél a nyomtatással. Olvass vissza nyugodtan. A robotok fogják kiváltani az emberi munkaerőt.

Igazamvanvagyigazamvan? 2021.11.19. 13:52:53

@Diorella Queen: a videoban cement alapú falról beszél, homok és műanyag keverékkel. Ez pedig můbeton. A keveréket egy csövön keresztül nyomják rá az előző szintre. Ez a "nyomtatás 3D-ben".

Igazamvanvagyigazamvan? 2021.11.19. 13:54:36

@Diorella Queen: Valószínűbb, hogy készre szerelve viszik ki a falakat.
De akkor a cikked veszti értelmét. Ha mindent automatizálunk, akkor nem kell három ember munkáját elvégezned.

Diorella Queen 2021.11.19. 13:54:43

Egy texasi egyetemen azonban máris kifejlesztettek egy olyan eljárást, amivel ez elkerülhető: a nyomtatás nyersanyaga bármilyen, az építkezés közelében fellelhető agyag- és kőzettörmelék.

Diorella Queen 2021.11.19. 13:56:49

@Igazamvanvagyigazamvan?: Olvasd el a cikkben írja, mennyi munkaerőt spórolnak meg.

Igazamvanvagyigazamvan? 2021.11.19. 13:57:04

@Diorella Queen: Köszönöm, hogy belinkelted.
"Tartóformák nélkül nyomtatnak például falakat, ereszeket és mennyezeteket. Ezeket az építőmunkásuk a helyszínen helyezik az alapokra, és rakják össze"

írja a cikk. Te valamit félreértettél.

Diorella Queen 2021.11.19. 13:57:44

@Igazamvanvagyigazamvan?: Készre szerelve? !?!?!
Te most hülyéskedsz velem?

s 2021.11.19. 17:57:58

@tiltsál ki te gyökér: Buta vagy. Az egy növényekkel borított terület volt. Szavanna szerű. Később sivatagosodott el.

s 2021.11.19. 18:13:00

@tiltsál ki te gyökér: "Ugye te akkor biólógus kutató vagy?"
Nem. :-) Más vagyok, de azért geci jól élek.

"Jelenleg éppen ez van, nem látod?"
Látom. Viszont én az okot is tudom. A tanult ember kimegy, mert itt a gazdaság nem áll azon a szinten, hogy értékesítse a tudását. A jó szakember is kimegy, mert kint több pénzt szed össze, mint itthon. Tehát itt megmarad néhány jó, és egy raklap szar szakember, te pedig kifizeted horror áron a mekkeleket. Beszopod a bucifaszt, nagyrészt orbán miatt.

"Miért, jelenleg csak szobafestó-képzés van"
Csak példa volt. Szakmunkás kell, de csak velük nem lehet megnyerni a játszmát. Sokan azért pampognak, hogy itt kiképezzük a hozzáértő diplomást, aztán az kivándorol nyugatra. Igen, de erre nem az a megoldás, hogy akkor ne is képezzük, hanem az, hogy csináljunk olyan gazdaságot, hogy ne kelljen kimennie.

"Tedd fel úgy a kérdést, hogy melyik a hasznosabb: egy szobafestő vagy egy gender szakon végzett diplomás."
Az attól függ, hogy milyen a gazdaság. Láttam már szobafestőt éhen halni.

s 2021.11.19. 18:19:48

@Ekrü: Nem csak abból kellett volna megélned, jóember. Mert fizettél az államiba is. Mondd, te annyira hülye vagy, hogy simán beszoptad, amiről matolcsy bá' énekelt?

s 2021.11.19. 18:22:58

@Lorrh: "ne legyél szélsőbalos"
Határozottan konzervatív vagyok. :-) Csodálkozom, hogy ennyire nem látszódik.

s 2021.11.19. 18:27:17

@Diorella Queen: "Nincs még elég műanyag az Óceánokban?"
De. Éppen ezért nem értem, mi olyan nehéz ebben. Összeszedik a belebaszott műanyagot, csinálnak belőle egy kurva nagy lepárlót, és a kinyert édesvizet öntözésre használják.

s 2021.11.19. 18:41:20

@eßemfaßom meg áll: Nem. Ez a valóság, csak te nem látsz ki a fejedből, és már az sok pénznek számít neked, amit itt alig bírsz kifizetni. Elárulom, az itt túlértékelt melós keresete APRÓPÉNZ ahhoz képest, amit egy diplomás összeszed egy működő gazdaságban.

s 2021.11.19. 20:16:21

@eßemfaßom meg áll: Te simán hülye vagy. Mondjuk ez eddig sem volt államtitok, de ezzel így előjönni önszántadból . . . hát . . . nem is tudom. Egy példát mondtam, seggarc. Azt, hogy olyasmit lehet nyomtatással elérni, amire kb. a kutya fasza sem gondolt. Az a ti kurva nagy szerencsétek, hogy van, aki kipróbálja azt, amire ti gondolni sem mertek. Ezért halad a világ egyáltalán.
Nálatok a jelszó a következő lehet: "Álljon le az evolúció, van már minden!"
Szánalom.

s 2021.11.19. 20:19:31

@a nemzet fogatlan provokátora: Értékelem a jól elvégzett munkát. Én, mint magánember. Ettől viszont a nemzetgazdaság nem lesz feltétlenül beljebb. Nem azt mondom, hogy ne legyen szakmunkás. Azt mondom, hogy ne csak az legyen.

s 2021.11.19. 21:23:45

@Diorella Queen: "személyeskedjél a buzi kurva anyáddal"
Az már igen . . . odabasz ez is.

Diorella Queen 2021.11.19. 21:28:11

@s: Ez már a covid stressz!

eßemfaßom meg áll 2021.11.19. 21:35:36

@Diorella Queen: "A kommentekben arról volt szó, hogy a program kinyomtatja a lakóépületeket és majd a robotok beszerelnek minden egyebet.

Ezt a párbeszédet meg nem olvastuk :)

Diorella Queen2021.11.18. 10:15:46
@pizo: Akkor, amikor komplett lakóparkok épülnek nyomtatással, minden ehhez kapcsolódó problémát meg fognak tudni oldani hamarosan.

pizo2021.11.18. 10:22:11
@Diorella Queen: Azért még odébb van a komplett lakőpark nyomtatással történő felépítése. És magát az épületvázat lehet nyomtatni, de a gépészetet ember fogja beszerelni még igen sokáig.

Zoli
VÁLASZ ERRE

Diorella Queen2021.11.18. 10:25:48
@pizo: Tudod te egyáltalán, hogyan működik? Megtervezem cinema4D- ben az egész tetves lakóparkot, csövestől villanyvezetékestől mindenestől és 3-4-5 nyomtatóra szerelt darus gyurmacsináló maszlaggép megcsinálja holnaputánra az egészet!

s 2021.11.19. 21:36:31

@Igazamvanvagyigazamvan?: "Tartóformák nélkül nyomtatnak például falakat, ereszeket"
Ezt a szájernek el ne mondjátok, baszod! Egyből odamegy letesztelni, és egy szál faszban, a vállán hanyagul átvetett és roskadásig koksszal telepakolt tarisznyával leméri a súrlódási együtthatót.
süti beállítások módosítása