Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

közéleti-tudományos-politikai-művészeti-fantázia platform

Idegbaj.blog.hu

Idegbaj.blog.hu

Hogyan éljünk száz évig?

2021. november 12. - Diorella Queen

Újra felhívom a nagyérdemű olvasóközönség figyelmét arra, hogy e blog nem tudományos oldal, így semmi nem vehető készpénznek, ami itt  le van írva.. Ez a poszt pedig pusztán a blogger saját megfigyelésén és összefüggés keresésén  alapul.

Mindenki szeretné megélni a száz éves kort, vagy még többet. De soha senki nem kérdez meg egy matuzsálemet sem arról, hogy milyen érzés száz évesnek lenni ?  No én megtettem helyettetek ezt és már jó pár nagyon idős, ősöreget interjúztattam meg. Azt mondják, nagyon rossz. Továbbá figyelgetem a szokásaikat, ( már ami még megmaradt nekik ebben a korban ). Tény, hogy a szociális otthonban lévő száz évesek, nyilvánvalóan lehetnek rosszabb állapotban az esetleg otthonukban élőknél. Valószínűleg ezért vannak intézményekben nagyrészt. Ebből  a következtetésből tehát nem sokat lehet leszűrni, hogyan éljük meg a száz évet. De azért vannak, illetve lehetnek bizonyos erős összefüggések, szokások, ételek, mentalitások stb. vonatkozásában.

Nem egyszerű, egy ennyire idős emberrel társalogni. Hovatovább nagyrészt már hozzászoktak ahhoz, hogy süketek lévén, nem tudnak részt venni a társasági életben úgy, ahogy kellene. Be vannak zárva a saját kis világukba. Nem hallanak szinte semmit, továbbá alig látnak valamit. A látás és a hallás elvesztése után, nem túl sok élvezet marad meg ebből a világból. Ettől függetlenül, azért ki vannak rakva a többiek közé, hogy érezzék a közösséget és ne legyenek magányosak. Hamar elfáradnak és ebéd után vissza kell őket, fektetni.

A legutolsó amit még élvezhet az ember ebben a korban, az étel íze. De ezt is csak akkor, ha  a pépes ételeket, ízletesen készítik el számára. Nem túl jellemző, hogy ez így szokott lenni.

Az első dolog, amit megfigyeltem a magas korúak esetében, az a végtelenbe nyúló étkezési szokások. A reggelit délig eszegetik, majd az ebédet vacsoraidőig és a vacsorát is képesek lennének akár éjfélig nyammogni, akkor is ha turmixolva van számukra az étel. Ők már igazán nem sietnek. Másrészt aki jól eszik és jó sokat, azok élnek meg magas kort. Másrészt vannak akik bármennyit esznek, akkor sem híznak már ilyen idős korban.

Valahogy ellentmondásosnak tűnik nekem az egészséges életről hirdetett divat és az, amit látok magam előtt.

Mozogjunk többet, ne együnk sokat ..... De én mást látok. Akik sportoltak, azok a legrokkantabbak. Azok élnek a legtovább, akik a legjobban esznek. Akkor most hogy is van ez?!

Valószínűleg nem fedeztem fel semmi újat, csak puszta logikával rájöttem valami fontos dologra. Miért hullik ki a hajuk egyes időseknek? Mitől nincs energiájuk ? Mitől lesz ráncos a bőr ? Mitől romlik el a látás emelkedett korban ?

És úgy alapvetően, mitől következik be minden negatívum, ahogy az ember élete halad előre az időben ?

Én magam is egyre jobban, azzal a felfogással értek egyet, hogy az öregség és annak tünetei, valójában egyfajta betegség és nem egy állapot, aminek törvényszerűen be kell következnie. Méghozzá tápanyag és vitaminhiány nagyrészt az alapja annak, hogy a fenti negatívumok  megjelennek. Ennek oka pedig a bélrendszer nem megfelelő működése. Azaz, ahogy idősödünk, a bélből a tápanyagok és a vitaminok, továbbá a folyadék, kalória, nem megfelelően szívódik fel, valamilyen ok miatt. Ennek következménye pedig az enerváltság a bőr megereszkedése a hajak elvesztése a látás és hallás romlása és minden ehhez kapcsolható betegség tünete.

Ezért lehetséges az, hogy ( saját megfigyelés ) idős emberek, elképesztő mennyiségű ételek elfogyasztása után és gyakorlatilag zéró mozgás mellett sem híznak egy dekát sem. Sőt, egyre soványabbak lesznek. Hiába itatjuk őket, dehidratáltak maradnak. Hiába etetjük őket bármivel és bármekkora mennyiségű étellel, soványak maradnak, vagy lesznek. Ennek oka pedig a bélrendszer nem megfelelő működése.

A bél működését töménytelen dolog befolyásolhatja, amit felsorolni is sok lenne. És mivel nem vagyok orvos, így nem tudom biztosan, hogy a tápanyagok és vitaminok megfelelő felszívódását mi segíti elő. Valószínűleg köze van az epének és a májnak, a nyálnak és különböző nedveknek a dologhoz. Hovatovább a megfelelő mozgáshoz. De nem sok olyan mozgásforma létezik, ami nem teszi tönkre az ízületeket, és valójában egészséges lenne ( ez saját vélemény ).

Úgy gondolom, érdemes az izomtömeget elkezdeni növelni úgy ötven körül. De mindenképpen ízületkímélő módon és ízület védők alkalmazása mellett. Továbbá érdemes rendszeresen vért adni. Mert akkor van hova megújulniuk a sejteknek.  A szakszerű méregtelenítés is hasznos lehet. De magas korban a legideálisabb az intravénás vitamin és tápanyagpótlás lenne. Ami persze nem túl sok ember számára elérhető és kivitelezhető. És semmiképpen ne feledkezzünk meg a fogak megfelelő állapotáról! Mert van az a mondás, hogy a halál a bélben kezdődik, de valójában ez tévedés. Ha a táplálékot nincs mivel megfelelően megrágni, akkor már a szájban elkezdődik a folyamat. Nem megfelelően megrágott ételt = nem megfelelő felszívódás a bélben = tápanyag, vitamin és kalóriahiányos állapot = energiavesztés = halál.

Én így látom ezt a folyamatot. És azt se feledjük el, hogy milyen módon akarunk száz évesek lenni? Nem süketen és vakon. És nem egy kerekesszékhez  vagy ágyhoz kötötten, hogy már semmit ne legyünk képesek a világból élvezni. Csak az étel ízért.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://idegbaj.blog.hu/api/trackback/id/tr5316753980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Diorella Queen 2021.11.16. 19:46:26

Úgy látom, senki nem kíván 100 évig élni :)

Lorrh 2021.11.17. 07:25:07

@Diorella Queen: hát nagyon nem. Nekem már most ennyi is elég lenne ami van.

Diorella Queen 2021.11.17. 15:50:41

@Lorrh: Miért? Hány éves vagy ? ( Ezt a nő megkérdezheti, nem illetlenség. )

Diorella Queen 2021.11.17. 15:52:11

@Lorrh: Már csak azért, mert akkor téged hamarosan érinteni fognak a szocotthonos témák, ha nyolcvan felé közelítesz. És írok még posztokat ebben a témában, mert nagyon, de nagyon nem hagynak nyugodni, nagyon súlyos dolgok.

Diorella Queen 2021.11.17. 15:54:12

Az idén a hatodik szociális otthonnál tartok jelenleg, most egy kicsit lazításképpen átnyergelnék valahova teljesen máshova. PCR tesztelőnek, vagy egy dohányboltba eladónak, vagy bárhova, csak ezt most nem akarom már látni ami ezeken a helyeken megy, annyira traumatizálódtam tőle. És nem szeretnék eret vágni magamon már a látottak miatt.

Diorella Queen 2021.11.19. 13:06:31

@Lorrh: Akkor még nagyon ráérsz azon gondolkodni, melyik szociális otthonba kössél ki. Addig is én feltárom nektek az összeset. Eldöntöttem hogy, mindet körbejárom. Eddigiek, kamaraerdő, ezüstfény seniorház, Árpádházi szt Erzsébet szocotthon, Olajág otthonok, Britis Johanna szocotthon, és a legutóbbi Törökbálint egy nonprofit kft magán szocotthon.
A fentiek közül egyedül az Árpádházi Szt Erzsébet volt a legnormálisabb és legszebb, legtisztább. Eddig. De van még időnk, és van még idősotthon is bőven. :D

Diorella Queen 2021.11.19. 13:20:18

De! Mivel pokolian traumatizálódtam ebben az évben a különböző helyeken látott állapotoktól és magától az egészségügyi munkától, ezért most a következőnél, álcázni fogom magam. Nem, nem beköltözök. Attól még szerencsére elég messze vagyok.
Bár szívem szerint PCR tesztelőnek mennék, és nettó 350 ezerért csak az orrokat túrnám az űrruhában, teljes védettséggel, de sajnos sm nem engedi, mert neki csak 1 oltása van, egyéb okok miatt. Persze így, hogy nem űrruhában fogok dolgozni, sokkal jobban ki leszek téve a covidnak. De mindenki elhiheti nekem, nem a covid a legaljasabb és legrosszabb betegség ezeken a helyeken. Az MRSA, a Hepatitisz C, a rühesség, a szepszis, calici vírus és minden egyéb is befigyel, ami mérföldekkel kellemetlenebb. Így érthető, miért nincs kedvem ölelgetni a rokkantakat, kerekesszékbe való kiültetésnél, vagy fürdetésnél. Továbbá emelni sem tudok már 120 kilós testeket, mivel kicsi, gyenge szar alkatom van és zéró a felkarizmom, hiába gyúrok rá 4 kilós súlyokkal.
Tehát kitartás... elsősorban magamnak. És hogy legyen haszna is ennek a munkának, ezért írok posztokat, ebben a témákban. Hát ha eljut a segélykiáltás valahova, aki tud változtatni az áldatlan állapotokon végre. Talán, egyszer ez is változni fog.
süti beállítások módosítása