Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

közéleti-tudományos-politikai-művészeti-fantázia platform

Idegbaj.blog.hu

Idegbaj.blog.hu

Nyerd meg az életed

2021. október 10. - Diorella Queen

Amikor már éppen elkezdek fanyalogni és nyavalyogni, hogy nincs semmi jó film a Netflixen és hogy miért nem működik megfelelő gyorsasággal a filmipar, akkor rendszerint ér egyfajta meglepetés, és rábukkanunk egy jó filmre.

A Talpig fegyverben után, már nem hittem, hogy az idén a fotelba bombáz még egy film, de kellemesen csalódtam.  Filmes téren, az ázsiai filmek nem a kedvenc kategóriáim. De el kell ismerni, hogy Dél- Korea igen csak jön felfelé, ami a filmeket illeti.  Érdemes tehát rávenni magunkat arra, hogy végignézzünk egy- egy keleten készült filmet, mert időnként nagyon meglepődhetünk. Ilyen meglepetésfilm volt a szintén koreai Élősködők és most legutóbb a Nyerd meg az életed.  Külön érdekesség megfigyelni, hogy az ázsiaiak , még arra is figyelnek, hogy a filmjeik szereplőit az európai szem, meg tudja különböztetni egymástól. Ezért a szereplők igen nagy gonddal vannak összeválogatva. Ez a Nyerd meg az életed- ben különösen jól megfigyelhető. Maga a film nem csak látványában lenyűgöző, de a mondanivalója és az alap probléma, amiről a film szól, a bolygó összes országát erősen érinti. A szegénység, az eladósodottság és kilátástalanság különböző fokai és a küzdelem a lecsúszás ellen, az életben maradásért, az egész világ majd összes lakójának húsba vágó kérdés. Mint ahogy az is, hogyan lábaljunk ki abból a küzdelemből, amit addig éltünk. Hovatovább, ha nagyon mélyre akarunk ásni a film témájában, akkor fel kell tennünk magunknak a kérdést, vajh érdemes e a további kínlódás akkor, ha valaki annyira nyomorultul él, hogy az valójában már inkább csak szenvedés, az egyén számára ?

A fene tudja miért, de az emberek egy igen nagy százaléka imádja a túlélős műsorokat. Ilyen a Survivor, a Meztelen túlélők, Bear Grylls és még sorolhatnánk, ezeket a manapság olyannyira népszerű és a szabadban való túlélésről szóló műsorokat. Annak ellenére zabáljuk nagykanállal őket, hogy valójában mi magunk is a túlélésért küzdünk, majd minden áldott nap és élünk egyfajta nihil, zombi életet, amiben valójában sosem tudjuk meg, milyen igazán élni. Mert nagyrészt a saját igényeink rabszolgái vagyunk, ami miatt töménytelen időt adunk el az életünkből azért, hogy mindezt ki tudjuk elégíteni. Minderről most két dolog jut eszembe.

Az egyik, amikor a barátnőm úgy tolta ezerrel a vállalkozását, hogy nem volt hajlandó tudomásul venni azt, hogy már rég ráfizetés az egész. A másik pedig egy nagyon régi álmom, amikor egy téren lévő kő tetején álltam és tüdőből ordítottam a körülöttem lévő embereknek, hogy csináljanak amit  akarnak, mert ez csak egy álom!

Falra hányt borsó mindkét eset. Hova tovább pszichológiai tanulmányra érdemes a tény, hogy az emberek miért folytatnak struccpolitikát és miért nem próbál senki változtatni az életén ? Beletartozom ebbe saját magam is, hiszen nem vagyok képes átlátni a folyamatokat úgy, ahogy kellene. Ezért beleragadtam a mókuskerékbe és a zombi állapotba. Továbbá félek, sőt rettegek a változás szelétől, mindemellett ragaszkodom a megszokott langyos húgyhoz. És hogy kapcsolódik mindez a Nyerd meg az életed című filmhez ? Hát úgy, hogy az abban lévő szereplők legyőzték ebbéli félelmüket és képesek voltak kimozdulni ebből az állapotból. De nem tudni azt, hogy valójában négyszáz emberből hányan lennének képesek arra, amiről a film szólt ? Nem kell tehát készpénznek vennünk a filmben lévő dolgokat. Mert simán megtörténhetett volna az is, hogy a játék első fordulója után, miután kétszázan meghaltak, a maradék kétszáz soha többé nem akar újra játszani. És akkor a film további része csak arról szólt volna, hogyan vadásszák le a milliomosok azokat a csórókat, akik nem voltak hajlandóak folytatni a játékot. De a filmben lévő történet természetesen nem így alakul.

Hiszen akkor nem mondhatnánk el azt, hogy Dél - Korea  hasít felfelé a filmekkel. És hogy láttunk egy nagyon- nagyon jó és látványos filmet a Netflixen. Ami egy kicsi ( de csak kicsi! ) időre kielégítette a filmes éhségünket. Mert egy darabig jól el lehet csámcsogni magunkban a történeten, a látványon, és az eseményeken.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://idegbaj.blog.hu/api/trackback/id/tr9116716266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lorrh 2021.10.10. 20:22:26

Igen, jól indul, túl erősen, amit nehéz fenntartani.
Az utolsó rész meg elcsesz kb mindent - szerintem. És bebizonyítja a főhősről, hogy kár volt neki szurkolni, mert egy alávaló féreg.

Diorella Queen 2021.10.10. 21:04:00

@Lorrh:
Ne miért volt alávaló féreg? Melyik főhősre gondolsz?Az öregapóra vagy a lúzerképűre ? A legjobb rész a kötélhúzás volt szerintem.

Diorella Queen 2021.10.10. 21:05:46

@Lorrh: Ha a fital lúzerre gondolsz, arról már a legelején bebizonyosodik hogy alávaló féreg,hiszen még az anyját is meglopja . Ettől független neki szurkolunk végig, mert amúgy meg ő a legempatikusabb a csapatban.

Diorella Queen 2021.10.10. 22:05:43

A Paraziták is durván jó film volt ,szintén D-Korea.
Jönnek ezek nagyon durván felfelé. Kezdem megkedvelni ezeket a keleti népeket.

Diorella Queen 2021.10.10. 22:06:35

Élősködők,nem is paraziták!

Lorrh 2021.10.11. 08:10:50

@Diorella Queen: hát a pasinak megvan a repjegye, hogy megy a lányához amcsiba, és akkor meglátja a metróban játszó toborzó embert és lejön a repcsiről hogy ő most elmegy megint a játékba. Csak azért hogy legyen második évad.
A második évad neki fontosabb mint a saját lánya.
Ez totál idióta húzás volt a készítőktől.
Pont mint a westwordben, és azt is abbahagytam emiatt a buta ostoba húzás miatt.

Diorella Queen 2021.10.11. 10:25:01

@Lorrh: A második évad neki fontosabb mint a saját lánya.

Nem a második évad a fontos neki, hanem hogy kiderítse, ki áll az egész mögött! És hogy megakadályozza azt,hogy még több embert gyilkoljanak le! Ezért fordult vissza, no meg amúgy is pocsék apa volt, és ezen az sem változtat ha elmegy a lányához és visz neki egy bőrönd lóvét!:)
Az író rendezőnek pedig kihullott hat foga a stressztől,amíg forgattak!

Diorella Queen 2021.10.11. 10:26:35

@Lorrh: A westwordot nem tudtam végig nézni, annyira unalmas volt. Sm rá volt kattanva,de aztán kénytelen volt a kedves mamával végigszenvedni.

Diorella Queen 2021.10.11. 10:27:31

@Lorrh: Szóval nem volt ostoba húzás visszafordulnia a reptérről, elvégre emberéletek múlhatnak rajta.

Lorrh 2021.10.11. 13:56:53

@Diorella Queen: ne viccelj! Ő már milliárdos! Nem tudott volna felbérelni csomó kommandóst meg detektivet hogy deritse ki a sztorit? Neki kell hősködnie? Ez értelmes döntés? A lánya meg le van szarva?

Diorella Queen 2021.10.11. 16:33:03

@Lorrh: A csórósághoz szokott ember, spórol,ahol csak tud. :D

Lorrh 2021.10.11. 16:50:40

@Diorella Queen: és elmegy egy életveszélyes helyre, ahol bármelyik másodpercben meghalhat?
Elhisszük ezt a filmíróknak?
Én biztos nem nézem a 2 évadot, mert biztos csalódás.

Diorella Queen 2021.10.11. 17:32:57

@Lorrh: Tegnap olvastam a cikket az író -rendezővel és azt nyilatkozta, hogy több író is be lesz vonva és a nézők ötleteit is várja pont azért, hogy ne okozzon csalódást a második rész. Még nem tudni merre indul el a történet. Új ötlet, hogy a bekerülő játékosok közül, lesznek akik rózsaszín ruhások lesznek és nem játékosok.

Diorella Queen 2021.10.11. 17:33:33

@Lorrh: Biztos hogy megnézed a második évadot is. :)

Lorrh 2021.10.11. 17:35:39

@Diorella Queen: rózsaszín? Az a mellrákosok színe. Az egyik részben végigvonulnak a félkész Lánchídon és a ki belepotyog a vízbe az kiesett. Mert addigra kiszárad a Duna és összetörik magukat.

Diorella Queen 2021.10.12. 17:47:22

@Lorrh: Buzi e vagy ?!A kedvenc színem, minden árnyalata a padlizsán lilával együtt!

Diorella Queen 2021.10.12. 17:48:23

A rubin pedig a kedvenc drágakövem lenne, már ha lenne rá pénzem, és ha lehetne kapni valódi és hamisítatlan rubint. :)

Diorella Queen 2021.10.12. 20:59:58

@Lorrh: Mit árul?
Valódi rubint biztosan nem,mert mind üveggel van feltöltve,már Burmában feltöltik az összest.

Lorrh 2021.10.13. 09:44:11

@Diorella Queen: ő valódi rubint. Van róla papírja is.
süti beállítások módosítása