Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

közéleti-tudományos-politikai-művészeti-fantázia platform

Idegbaj.blog.hu

Idegbaj.blog.hu

Utóbbi 10 év legbetegebb filmje

2021. augusztus 07. - Diorella Queen

  A címét tekintve annyira semmit mondónak tűnik a film, hogy a gyanútlan filmzabáló először arra gondolna, hogy egy újabb hülye, követhetetlen, lövöldözős baromság az egész. Aztán meg a főszereplő, a  kis lúzer arcú Daniel Radcliffe sem az a túlzottan bizalomgerjesztő színészóriás, akiért olyan nagy bizalmat érezne egy egyszerű mozirajongó. De Harry Potter a fasorban sem volt, a Talpig fegyverben című filmbéli szerepléséhez.

Sőt, Joker is elmehet nyugodtan a fenébe ( mint a második legbetegebb film, az utóbbi 10 évben). Olyat alakított a kis lúzer arcú, ebben a filmben.

Persze ehhez azért kellett egy kellően nem normális történet, Jason Lei Howdentől. A film első öt percében az ember nem vár túl sokat az egésztől. Jó, nézzük meg, egynek jó lesz alapon, teljesen gyanútlanul vág bele a történetbe. Aztán az irodai születésnapi köszöntőnél, már sejthet valamit.

Ha mást nem, akkor azt, hogy az író/rendező egy elmebeteg állat.

Az igazi angol ( vérfagyasztó) humor, szépen megmutatkozik a film nagy részében. Azon kevés filmek közé tartozik, amit érdemes kétszer megnézni, mert a pörgős jelenetek mellett, nem biztos hogy néző képes felfogni a párbeszédeket. Amiken különösen szakadni lehet a röhögéstől. Az olyan apró részletek is elkerülhetik a figyelmét a nézőknek, amikor is a hajléktalan a lúzer arcnak adja az utolsó, már nyolc hetes virslijét, amit éppen kidobni készült. Az pedig a földről kénytelen a szájával és a két kezére csavarozott pisztollyal feltornázni az élelmet, egy használt óvszer társaságában.

A teljes azonosulás jó pár jelenet esetében fennáll. A főnök brutális kiosztása szemtől - szemben, majd fejének szétloccsantásán át, a munkahely teljes szétlövése, nyilván sok újkori rabszolga fantáziáját mozgatta meg a film alatt. Maga a történet egyébként egy teljesen abszurdnak vélt sztori. Ami aztán a nagyrészt paranoiás emberi társadalmat kellőképpen megmozgatja, hogy talán még sem annyira abszurd ez a sztori. És nem árt az interneten kicsit visszafognia magát az embernek, mert sosem lehet tudni, ki van egy nick mögött. Ami miatt aztán, nagyon is rárúghatják a gyanútlan fotelforradalmárra az ajtót, az éjszaka közepén.

És ha itt a magyar pusztákon, nem is csavaroznak az ember két kezéhez egy - egy pisztolyt, hogy aztán a gatyáját se tudja felhúzni, de bármi megtörténhet, mint ahogy annak az ellenkezője is.

Hovatovább, nem árt a lúzernek látszó alakokkal sem vigyázni, a továbbiakban!

A bejegyzés trackback címe:

https://idegbaj.blog.hu/api/trackback/id/tr6616651792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Diorella Queen 2021.08.07. 18:36:22

Nagyon jó film, ajánlom minden elme és idegbajt kedvelőnek.
süti beállítások módosítása