Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

közéleti-tudományos-politikai-művészeti-fantázia platform

Idegbaj.blog.hu

Idegbaj.blog.hu

Őszintén a szociális otthonokról

2021. június 26. - Diorella Queen

Úgy gondolom, nem árt egy kicsit őszintébben szót ejteni arról, mi is zajlik valójában a szociális otthonok, többnyire ódon falai között. Mert minden tévéműsor és újságcikk vetít erről és az igazságot csak azok ismerik, akik valóban ott vannak mint lakók, vagy mint dolgozók.

Miután megszűnt az OPNI a pszichiátriai betegek egy része a szociális otthonokba került, miután a családtagok képtelenek ellátni őket. Ezzel az a baj, hogy a szociális otthonok nem arra vannak tervezve, hogy szuicid szándékú, vagy skizofrén, netán agresszív embereket lássanak el. Másrészt a személyzet nincs kiképezve arra, hogy bekattant őrülteket kezelni tudjon. Nem hiszem, hogy az lenne a megoldás, amit a főnökasszony javasolt, miszerint menjünk le az ő szintjükre, hogy kezelhetők legyenek ezek a betegek. Az ápolókat egyrészt félelemmel tölti el egy ilyen őrült közelsége ( nem engem, de munkatársamat igen). Másrészt napi tizenkét órában  hadd ne kelljen már bekattant skizofrént játszanom, főleg ilyen fizetésekért. Arról már nem beszélve, hogy egy- két ilyen súlyos beteg lakó a többi amúgy nyugodt, de más típusú demenset, napi szinten rettenetesen zavarja. Olyannyira zavarja a többi lakót, hogy a következményei akár beláthatatlanok is lehetnek. A szociális otthonokban amúgy is akkora a feszültség időnként a lakók között ( még a nem súlyos demensek között is), hogy előfordult, hogy szétcsapkodják egymás fejét a furkós bottal, csak mert azt hiszik, hogy az ő ágyukon fekszik a másik lakó, vagy mert abban a hitben vannak, hogy a protézisüket ellopta a másik.

Mielőtt bárki arra adná a fejét, hogy szociális otthonban dolgozzon, azért jó ha tud előtte pár dolgot. Nem csak fizikailag rettenetesen megterhelő maga a munka. De mellette gusztustalan is a végletekig, ( előfordul, hogy rákos sebeket kell kezelni, vagy fekélyeket, rettentő bűzös decubitusokat stb ) továbbá szellemileg is ki fogja készíteni. Egy ápolóra van 10- 20 lakó, ami pont olyan, mint ha egy anyára rábíznának 10-20 különböző évjáratú kiskorút, a 2 évestől a 10 évesig bezárólag. Nem a gondozottak mennyisége számít valójában, hanem a betegségük, illetve mentális állapotuk súlyossága. Vannak betegek/lakók, akik egy teljes embert kívánnak ,napi 24 órában, mert olyan szellemi állapotban vannak. Ezek mellett elég nehéz a többit is megfelelően ellátni. A szociális ellátás nem csak arról szól, hogy tologatjuk a lakókat a  kerekesszékkel, meg kedvesen elcsevegünk velük a műszak végéig ( Ezt egyébként sem az ápolók csinálják ). És nem csak arról szól, hogy megetetjük / itatjuk és bepelenkázzuk, fürdetjük, borotváljuk őket. Ezek mellett a feladatok mellett még millió más dologra is oda kell figyelni. A vérnyomásoktól kezdve a vércukrokra, gyógyszerekre, szívtapaszokra, vagy hogy ha kijárhat a lakó, akkor milyen állapotban érkezik vissza az otthonba, illetve ki merre van éppen. A sebeket kezelni kell, az ödémákat szintén, ha lázas akkor borogatni kell, ha fáj a foga, túl nagy a lábujján a köröm, megy a hasa, fodrászhoz szeretne menni, fekélyes a lába ezt mind, mind ( és még millió más dolgot is) jelezni kell és naplózni, ellátni és fejben tartani. Minden egyes lakót úgy kell ismerniük az ápolóknak, mint a saját tenyerüket. Egyébként a legtöbb ilyen otthonban a legkisebb hiba miatt is kirúgás jár, de minimum egy nem megfelelői, ami a fegyelmi utódja. Ezeken a helyeken nem lehet hibázni, tehát egy rövid lejáratú Cofidis hitelt sem nagyon érdemes a munkahelyre alapozni. Sokkal szigorúbb tehát ezen a téren a szociális ellátás, mint bármelyik kórház. Meglepő? Az! Legfőképp a súlyos dolgozói hiány tekintetében.

Ordas hazugság, amikor valaki azt állítja, hogy mennyire szereti ezt a munkát. A saját munkatársaim maximum 1-2 % az, akiről valójában azt lehet állítani, hogy szereti ezt a munkát .  Azt látom a dolgozók nagyon nagy része már belefásult ebbe és nincs türelme a lakókhoz. A fentiek tükrében nem nagyon hibáztathatók a dolgozók sem, továbbá az ő mentális állapotuk a fészkes jó fenét sem érdekli soha. Egyszer egy tévéműsorban beszélt egy angliai ápoló és azt mondta, pont olyan, mint ha lenne 20 nagymamája és nagypapája. Ez amúgy nagyon kedves és cuki volt tőle. De ez olyan messze áll a véres valóságtól, mint Makó Jeruzsálemtől.

Pszichológusok kellenének, akik nem csak a lakókat, de a dolgozókat is rendszeresen vizsgálnák. Továbbá ezt a munkát, rettenetesen meg kellene fizetnie az államnak. És nem egy BKV buszsofőr fele fizetését kellene kapniuk az itt dolgozóknak.

Bár még ez sem garantálná azt, hogy ne a dolgozók egyék meg a lakók nyugtatóit időnként, vagy netán rendszeresen. Mert sajnos erre is van példa, mint ahogy láttam már gyógyszerfüggő munkatársat is.

A kötél idegrendszer ide tehát édes kevés. Ha szociális otthonba szeretnél dolgozni mindenképpen, akkor jól teszed, ha kiképezed magad minden téren, igen alaposan. Beleértve a pszichiátriát is és az ilyen irányú betegek kezelési módjait. Hova tovább növesztened kell pár kiló izmot magadra. Mert ezeken a helyeken szükséged lesz a brutális erőnlétre és felkar/has/hát izomzatra. A Széchenyi kártyádat pedig majd ne a KFC-ben költsd el, hanem egy edzőteremben. Továbbá kösd fel a gatyamadzagot, mert lehet hogy be fogsz tojni a munkától.

És nem csak fizikailag, de mentálisan és lelkileg úgyszintén.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://idegbaj.blog.hu/api/trackback/id/tr1616602202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

s 2021.06.27. 23:04:10

orbán leszarja a társadalmat. A leszakadókat, elesetteket éppen úgy, mint a velük foglalkozókat, nekik segítőket. Amikor bíróság elé állítják, éppen elég lenne azt felolvasni vádiratként, amit leírtál. Tizenegy kibaszott év kormányzás után ide jutott az ország.

"Te tetted ezt, király!"

Lorrh 2021.06.28. 09:23:09

Ez nagyon súlyos.
Igazából ez nem politikai kérdés, hogy az ország vezetője mit tesz vagy sem.
Az öregség, a sok betegség, a nagy családok felbomlása hozta létre a szoc otthonokat. És ettől kezdve bukás van: aki betegen megöregszik és idegen emberre kell bizni az ápolását az egy nyomorúság mindenkinek.
A japánoknál az öregek kimentek a hegyre meghalni, amikor nem vették hasznukat már.
Aktív eutanázia, ehhhh.

Diorella Queen 2021.06.28. 11:51:34

Különben meg ugye volt az a cikk, miszerint merjük kinyitni a szánkat.
Hát kapott egy levelet tőlem az egészségügyi dolgozói kamara!

Tisztelt Hivatal!

Kaptam önöktől egy levelet, miszerint valamiféle tartozásom volna maguk felé!
A 2020-as évben Bp Kamaraerdei Idősek Otthonában dolgoztam, gyakorló ápolóként. A munkahely írásban meg lett bízva, hogy vonja a fizetésemből a tagsági díjat. Ezt szorgalmasan meg is tették, minden hónapban! Ennek ellenére, elmaradást követelnek tőlem maguk, amit nem kívánok megfizetni, mert nem vagyok hülye, hogy duplán fizessek olyanért, amiből semmi hasznom a világon nem származott eddig sem!
Ugyan is a munkahelyen soha nem kaptam meg az úgynevezett nővéri pótlékot , ami havi szinten 40 ezer Ft-nak megfelelő össze lett volna. Emiatt a bérem ugyan annyi volt, sőt még sokkal kevesebb, mint a nem egészségügyi végzettségű dolgozóknak. A tartozást legyenek szívesek a Kamaraerdei Idősek Otthonán követelni a továbbiakban, mert én biztos hogy nem fizetek duplán. Sőt, egyáltalán nincs szükségem magukra!

Az idei évben rászántam magam, hogy benézzek egy kórházba, ezért munkába álltam a Szt Imre Oktatókórházban, mint gyakorló ápoló. A fizetésem itt nettó 214 ezer Ft volt mindössze, egy hónap kemény és gyomorforgató munkáért. Még annyi kedvezményt sem kaptam, hogy a közvetlen családtagomat soron kívül beoltsák a covid ellen. Ennyit sem sikerült elintéznie maguknak az egészségügyi dolgozók felé, tehát felmerül a kérdés, egyáltalán mit csinálnak maguk ott az irodában azon kívül, hogy behajtják a semmiért a tagsági díjat?!?! Ugye logikus, hogy a semmiért, senki nem szeret fizetni egy árva fillért sem? ! Hova tovább a működési engedélyemre közel négy hónapot kellet várnom, mert abban a hivatalban ,úgyszintén csak farkat lógatni járnak be, szerencsés emberek, ahogy maguknál! Mindannyiuk bérét más embereknek kell kitermelnie, nagyon nehéz munkával! Annyira sikerült az egészségügyet megutálnom a súlyos hiányosságok és problémák miatt, hogy azon gondolkodtam a minap, nyilvánosan fogok elégetni a nővéri bizonyítványomat és felposztolom a facebookra! Mert semmit nem ér, köszönhetően a sok hozzá nem értő, semmirekellő, de mindenbe belekontárkodó állami szervezet miatt! Meg aki kinevezik magukat egészségügyi dolgozókat tömörítő és őrző- védő egyesületnek, csak hogy le tudják húzni az egyébként is nevetséges béreiket! Cserébe semmit nem képesek kiharcolni az egészségügyi dolgozóknak, semmit nem tudnak felmutatni, a hülye hírlevelükön kívül, aminek a tartalma is pont annyit ér, mint lepkefing a viharos szélben!
A továbbiakban pedig teljesen feleslegesen zaklatnak és követelnek tőlem bármit, nem fogok fizetni!Vonják vissza amit akarnak, a maradékot pedig ahogy írtam feljebb is, nyilvánosan vetem tűzre és posztolom ki majd a facebookra!
Soha többé az életemben nem kívánok hallani sem magukról, sem pedig semmilyen egészségügyi intézményről!
Nem nekem van magukra szükségem, hanem maguknak és az egészségügynek volna rám szüksége! Van min elgondolkodniuk a továbbiakban, mennyit is ér valójában a maguk munkája és abból mennyi jut el, az egészségügyi dolgozókhoz?!?! Hja! A kecskeméti kutyakozmetikusnál kapott kedvezményt pedig kenjék szépen a hajukra!
További szép napot és pénzbehajtást kívánok maguknak!

Diorella Kín, művésznevén: Fóka ökle Art

Diorella Queen 2021.06.28. 11:55:11

Azzal fenyegetnek hogy visszavonják a működési engedélyemet, hát vonják vissza aztán dugják fel maguknak szépen a cunájukba!

Diorella Queen 2021.06.28. 11:55:55

Elegem van már a sok tetves rohadt lusta dög semmirekellő léhűtőből!

Diorella Queen 2021.06.28. 11:59:33

@Lorrh: Nem véletlen gyúrok ezerrel. Izmokat akarok, kurva nagy izmokat, mert én nem leszek ilyen szerencsétlen kripli, mint az ott lévők némelyike.
Mellesleg ha megnyugtat téged ( bár még mindig nem tudom a nemedet) , a női lakók és demensek aránya 90% a pasik aránya 10%. És ez úgy látom a többi szocotthonra is igaz. Elgondolkodtató azért ez is, vajon miért?

Diorella Queen 2021.06.28. 12:00:58

A felkarom már alakul. Szép kigyúrt testet szeretnék, ami jó izmos és erős. A faszom sem akar combnyaktörést egy orra eséstől, sem pedig agyvérzést, sem cukorbajt, sem mást!

Lorrh 2021.06.28. 15:05:26

@Diorella Queen: szted miért? Mert a nők elérik az idős kort, a férfiak meg hamar meghalnak. Meg is értem őket. Ezen a világon már nem túl sok embernek van kedve vegetálni.

Diorella Queen 2021.06.28. 19:03:15

@Lorrh: Mindenki vegetál, kivéve az ötven leggazdagabb magyart!

s 2021.06.28. 23:36:23

@Lorrh: "Igazából ez nem politikai kérdés, hogy az ország vezetője mit tesz vagy sem."

Szerintem az, politikai kérdés. A szociális intézményhálózatot lehet, sőt kell fejleszteni. A dolgozókat, akik állami alkalmazottak meg kell fizetni. Az otthon ápolást el kell ismerni munkaviszonynak, hogy a lehetőségekhez képest enyhítse a nyomást a szociális otthonokon. Ugyanis nem mindenki szorulna rá, van olyan, akinél elég egy nővér heti három alkalommal, alkalmanként egy órára. Azt a pénzt, ami ide kellett volna, azt ellopták. (Azt is.)

Lorrh 2021.06.29. 07:23:55

@s: könnyű a mérleg egyik oldalába pakolni, hogy mit KELLENE, de ha nincs elég befizető és fenntarthatatlan az egyensúly akkor ezek csak vágyálmok, nem a realitás.
A sok százezer aktiv korú kivándorolt befizetései mind mind hiányoznak.
Az állam képtelen a szoc gondozást átvenni a családoktól. Csak ilyen szar szinvonalon tudja megtenni ahogy most is. Hasonlóan szar volt a kádár rendszerben is.

s 2021.06.29. 20:59:59

@Lorrh: Érdekes, amit mondasz. Annak fényében pedig még sokkal érdekesebb, hogy orbán rendszere a szociális hálózat rendbetételéhez szükséges összeg többszörösét kúrja el a nemzeti tőkés osztály megteremtésére, vagy esetleg a kedvenc sportjára. Az a helyzet, hogy volna itt pénz, csak nem arra költik, amire kellene.

s 2021.06.29. 21:05:00

@Lorrh: Azon is érdemes elgondolkodni, hogy miért vándoroltak ki olyan sokan. Azért, mert olyan állapotban van a hazai gazdaság, hogy itt nem lehet megélni. Ez viszont - tizenegy év után - legyen már a kormány hibája az elmaradt, vagy alacsony hatékonyságú gazdasági fejlesztések okán.

Lorrh 2021.06.30. 09:43:51

@s: Nagyon sokan lelki dolgok miatt mentek ki. Ez az ország a "dögöljön meg a szomszéd tehene is" mentalitással elveszti az értelmes fiatalokat.
Az én gyerekeim nem láttak itthon jövőt és meg tudom érteni őket. De persze az emigráns sors sem fenékig tejfel odakinn.

Diorella Queen 2021.07.01. 19:45:25

@Lorrh: Amit én látok itt a munkahelyen pillanatnyilag, az két dologra motivál erősen. Az egyik az, hogy legyen kurva erős izomzatom, a másik pedig az, hogy legyek a saját magam ura, mielőtt becsavarodok a sok szemétségtől és majd én is egy szocotthon elbaszott ágyán ismételgessem az életem során ért, töménytelen feldolgozatlan igazságtalanságot, miközben a kezem lóg a pelenkám szarjába.

Diorella Queen 2021.07.01. 20:15:42

@Lorrh: Ne hidd,hogy annyira rossz színvonalúak a szociális otthonok. Nagyrészt ki van nyalva a lakók segge fényesre, továbbá a fejünkhöz is basszák rendszerint a tényt, miszerint ŐK fizetnek minket ( ilyen jól ),továbbá felfogásuk szerint a szociális otthonok nagyrészt wellness szállodák..Elképesztően nagy nyugalom és higgadtság kell a dolgozók részéről, a rigolyák és a különböző igények, problémák kielégítéséhez. Miközben a lakók ( most a nem demensekről van szó, bár szinte mind demens) - mást sem csinálnak, mint leveleket írogatnak az igazgatóknak, hogy X-Y nővér, egy centivel kisebb szelet húst adott nekik délben és biztos kibaszásból.Aztán a dolgozó pedig kapja a nem megfelelőit ( ami egyfajta fegyelmi). Ezzel csak azt szerettem volna szemléltetni és felvázolni, hogy a közhiedelemmel ellentétben, inkább a nővérek és gondozók vannak kiszolgáltatva a lakóknak, mint sem fordítva.

Diorella Queen 2021.07.01. 20:23:10

@s: Már nem nagyon hozzák be a normálisabb vagy önellátóbb családtagokat, csak ha végképp nem tudja ellátni a család. Nyugdíjbaráti szeretetből megtartják őket, tehát annyit érsz, amennyi a nyugdíjad lesz. :))))
Pont ez a gond, hogy a pszichiátriai eseteket viszont betolják.

s 2021.07.01. 22:25:15

@Diorella Queen: "a pszichiátriai eseteket viszont betolják"
Nyilván, mert egyszerűbb, mint szakképzett személyzetet és intézményhálózatot fenntartani. Nem csak az 'érkezési oldalon' spórolnak. Ugyanez van az 'indulási oldalon' is. A speciális nevelési igényű gyerekek bent vannak a normál iskolai osztályokban, mert sem fejlesztő, sem pszichológus nem találkozik velük - leszámítva a ritka kivételeket. A kormány innen is kispórolja a pénzt és a törődést.

Lorrh 2021.07.02. 08:47:31

@s: hát igen, mindennel a kormánynak kellene foglalkozni, ez a tipikus paternalista állam modellje, ahol az egyénnek semmi felelőssége, csak egy rongybábu és lóg az anyja csecsén mint a kisgyerek.
Látom neked ez az ideális világod.

Diorella Queen 2021.07.02. 09:49:03

@Lorrh: Mivel foglalkozik az állam amúgy?
Te mit kapsz cserébe azért, hogy egy életen át a fizetésed felét elszedik tőled, és csak annyi pénzt hagynak nálad, ami fillérre pontosan ki van számolva a megélhetésedre hónap végéig? Próbáld csak ki ha nem hiszed!
Bírd ki egy teljes hónapig, hogy nem nézed meg a bankszámládat mennyit költesz.
A fizetéses pont elég lesz akkor is ugyan úgy,mint ha figyeled hogy mennyit költesz.
De mit is ad nekünk az állam cserébe?
Egy alacsony színvonalú oktatást és egészségügyet és annyi nyugdíjat, hogy pont éhen fogunk belőle dögleni.
Nem hibáztatható az egyén hogy túl akar élni bármi áron. Sem jogilag, sem máshogy én nem tudom hibáztatni a csalókat és kisebb nagyobb stikliket elkövető polgárokat.
Az átlag polgárt három dolog érdekli mindössze, ezek közül az egyik az oktatás lehetősége és színvonala. Második az egészségügyi ellátás lehetősége és színvonala. A harmadik pedig a nyugdíjas éveinek a lehetősége és leendő színvonala.
Orbán nem csinál abból titkot, mennyire gyűlöli a pedagógusokat és egészségügyi dolgozókat. Nyílt titok, mindenki tisztában van vele. Abból sem csinálnak titkot, hogy nem kapsz nyugdíjat sem, már ha leszel olyan szerencsés, hogy egyáltalán megéled.
Mindezt cserébe azért, hogy egész életedben csóróságra kötelez azzal, hogy elveszi a fizetésed felét.

Diorella Queen 2021.07.02. 09:53:34

@Lorrh: Senkit nem érdekelnek az utak, amiken úgy is csak azok közlekedhetnek, akik autókat tudnak fenntartani.
A hidakkal ugyan ez a helyzet. A tömegközlekedés már más tészta. A méhlegelő gaztengert sem szereti senki nézegetni a város közepén. A méhek menjenek a legelőkre, semmi keresnivalójuk a városokban!
Új színház? Kinek is? Nekem, aki idő és pénzhiány miatt soha el nem jut oda? Ki a faszt érdekel? Mert engem nem és gyanítom még igen sokakat nem! Stadionok? Na az már elég sok embert érdekel ahogy elnézem. Orbán követi a római császárok gondolatmenetét azzal, hogy cirkusz ( az ő esetében stadion és foci ) kell a népnek!

Lorrh 2021.07.02. 10:01:30

@Diorella Queen: én egyetértek mindennel amit irsz, de amig csak egymásnak pufogunk névtelenül ilyen blogokon és nem kinn az utcán a barikádon harcolunk és forradalmat csinálunk a mocskos politikusok ellen, tehát lenyelünk mindent addig ez lesz. Sőt! még rosszabb lesz.
A covidos hiszti megmutatta hogy birkaként m-i-n-d-e-n-t meg lehet csinálni velünk.
Elég ha két egymással gyűlölködő jobbos meg balos törzsre bontjuk a társadalamat és máris azt tehetnek velünk amit akarnak. Mert egymással fogunk háborúzni, az "elit" meg röhög rajtunk és ellop mindenünket.

Diorella Queen 2021.07.02. 12:09:16

@Lorrh: Hát akkor indulj el!
Mehetsz felőlem az első sorban rögtön!
Az én céljaim mások, mint a birkáké!

s 2021.07.02. 18:01:57

@Lorrh: "Látom neked ez az ideális világod."
Szakadj már le a világomról, baszod!
Ha elszed a kormány egy talicska pénzt, akkor azért adjon is valamit. Ez nem paternalizmus. Ez üzlet. Mellesleg én eléldegélnék abból a pénzből, amit megkeresek egy kibaszott fillér adó befizetése nélkül. Maradjunk annyiban, hogy az államnak nagyobb szüksége van az én adóimra (szja, áfa, illetékek, stb...), mint nekem arra, amit ezért cserébe kapok. Mert lófaszt kapok. Egy hervadó oktatást, egy hentesüzen egészségügyet, és egy kutyabaszó állami nyugdíjat. Miközben én fizetem a geci jó magyar tőkésosztály semmire sem használható, alkalmatlan vegetálását. Osszuk újra a lapokat. Ide a pénzt, és csak azt fizetem, ami az egész közösségnek jó, nem pedig néhány kiváltságosnak. Ha az EU lassan rászánja magát arra, hogy nem itt bassza el az adófizető polgárai pénzét, akkor szerintem nekünk sem kellene késlekedni.

s 2021.07.02. 20:21:01

@Lorrh:

index.hu/belfold/2021/06/30/pentektol-orvosi-vegzettseg-sem-kell-a-haziorvosi-ugyelethez/

Szeva, bazdmeg! Azért a tb hozzájárulást sikerült eltenniük zsebbe. Paternalista állam! Ja, bazdmeg! Akkor inkább nem finanszíroznám a kutyabaszó államot.

Lorrh 2021.07.03. 08:35:43

@s: igen, jogos! adják oda a befizetett adókat és majd a nép eldönti mire adja be.
Ez lenne az ideális világ, amihez ideális emberek kellenének.
Amig a nép nagy része "zárcsökkentést" akar meg szellemi toprongy, addig ezeket kizsákmányolják a politikusok.

Diorella Queen 2021.07.03. 15:11:13

Nincs kitiltva senki, továbbra sem.

Diorella Queen 2021.07.03. 15:12:38

Én viszont ma megvilágosodtam és tettem egy kurva nagy hatalmas felismerést.

Lorrh 2021.07.03. 16:43:00

@Diorella Queen: nocsak? Felismerted magadban az eldugott wombridert?

Diorella Queen 2021.07.03. 17:48:09

@Lorrh: Ezt sértésnek veszem és kapd be szépen a saját farkadat ezek után!

Mia and Me 2021.07.10. 23:06:43

@s: teljes mértékben egyetértek.

Mia and Me 2021.07.10. 23:09:56

@Lorrh: osztom S véleményét. Tőlem is amit levontak és nem költötték rám ,nyugodtan vissza adhatják ,aztán leszakadok az állam "csecséről", szerintem még jutok is valamire. Nem lenne gondom ha valaki beteg a családban meg a nyugdíjam, amit eddig is kár volt fizetni mert csak ellopták , nos amiatt se fájna a fejem, kurvajól meg tudnám szervezni és fizetni magamnak a napi tál levest 120 éves koromig is akár...

Lorrh 2021.07.11. 23:44:54

@Mia and Me: Ez nem reális lehetőség, te egy társadalomban élsz, nem a vadonban.
Évszázadok kellettek hogy egy ilyen társadalmi szolidaritás rendszer kiépüljön.
Sokkal egyszerűbb lenne a tolvajokat elzavarni.

Diorella Queen 2021.07.12. 09:11:34

@Lorrh: Az egyén nem akar szolidáris lenni, ha az nem éri meg és a saját kárát látja csak belőle. A rendszer tehát nem működőképes.

Lorrh 2021.07.12. 10:53:05

@Diorella Queen: Akkor nincs megoldás: az öregeket nem akarja senki eltartani akkor le kell géppuskázni mindiküket (?).
Térjünk vissza az őskorba, együk meg egymást.

s 2021.07.13. 22:14:51

@Lorrh: Olvass matematikát. Ezek a rendszerek kibillennek az egyensúlyból, ha a héják mennyisége 33% fölé megy. A galambok számára az egyedüli lehetőségilyenkor, hogy felmondják a szerződést. és kiéheztetik a potyautasokat.

s 2021.07.13. 22:53:46

@Lorrh: "az öregeket nem akarja senki eltartani"
Tévedés! Nem a társadalom normál működésével járó kötelezettségek teljesítésének szándékával van probléma. A probléma azzal van, hogy egy magát kiváltságosnak képzelő csoport minden létezőt elrabol, és nem marad az amúgy is szűkös forrásokból a közösség tagjai számára. Nem akarom ecsetelni, hogyan kezelték az ilyesmit a civilizált görögök, vagy éppen a rómaiak. De a legenyhébb eljárások közé a karóba húzás, és a főutak mellett száradni hagyás tartozott, a keményebbeket most inkább hagyjuk. Gondolom orbán is tanult valamennyi történelmet az egyetemen, elég jól ki tudja majd számítani, mi vár rá, ha így folytatja.

Mia and Me 2021.07.15. 00:03:36

@Lorrh: Ha sokkal egyszerűbb lenne, akkor már elzavarták volna a tolvajokat.
de valahogy ez a kiépült társadalmi rendzser a tolvajokat védi.

Itt nem nagyon lehet se demokratikusan sem érdekérvényesítve semmit elérni. Sajnos amit s ír az van: hogy le lehet vágni a rendszer fejének fejét , és kb akkor sem biztos hogy változás lesz, mert mindig valahogy csak rátelepszuik minden korra és minden rendszerre egy rabló,harácsoló réteg.

Mia and Me 2021.07.15. 00:09:29

@Lorrh: Tulajdonképp most is az van, hogy együk meg egymást.
Csak most igéretett tett az állam hogy nem esz meg ha fizetsz egész életedben, aztán mikor odakerülsz, akkor meg persze hogy mégis megesz. :)

Szóval igen, magam részéről jobban szeretném ha ideadnák az eddig befizetett védelmi pénzt, és abból megszervezném a saját öregkoromat, meg esetleg azokét kis körben, akik számítanak nekem. Kb ha mindenki így tenne, akkor egyébként kevesebb öreg lenne öregkorára éh vagy fagyhalálra ítélve, mert a társadalmi szolidaritás nem csak felülről és államilag szervezetten működik (úgy pont hogy nem működik, ha a szervezetben sok a tolvaj).

Lorrh 2021.07.15. 07:38:38

@Mia and Me: Meg kéne érteni, hogy a tetőled/mindenkitől beszedett tébé pénz NINCS MEG.egy zsákban összegyűjtva, nem adható vissza. Mert azt a beszedés pillanatában szét is osztják a jelenlegi nyugdíjasok között. Meg ellopják - igen.
Tetszettek volna nem tolvajokat megszavazni.

Diorella Queen 2021.07.16. 20:32:33

@s: A Corvinuson sem töri, sem matek nincs tudomásom szerint. De ha valaki máshogy tudja, akkor javítson ki.

s 2021.07.18. 22:50:37

@Diorella Queen: A felvételi tárgyak a Corvinusra matematika, történelem, idegen nyelv. Egyébként a gumicsizmás tahó nem Corvinust végzett, hanem az ELTE jogi karán okoskodott.

Diorella Queen 2021.07.19. 07:04:58

@Lorrh: Tetszettek volna nem tolvajokat megszavazni.

Ez olyan tipikus kijelentés, ami nem megvalósítható, mert hogy makulátlan ember gyakorlatilag nem létezik . Olyan, aki nem lopna ha tehetné nincs, tehát legközelebb szavazzunk a robotokra.

Diorella Queen 2021.07.19. 07:10:36

Ez az időjárás nagyon aggasztó, több okból is.
A villámok egyre nagyobbak, amitől becsokizok rendszerint.
A sok esővíz házakat dönt össze ( remélem a panelok alapjai elég mélyen vannak)
A sok esővíz miatt megindulhat a domboldal ( én ugyan nem ott lakom, de pont betalálná a házunkat)
Kirohad a termés, a jég szétver mindent.
A magas pára miatt minden penészes lesz, az emberek pedig fulladnak.
A talaj megnyílik, víznyelők keletkezhetnek.
Kihagytam valamit?
Hja! elszáll a Digi, nem lesz internet és tv!

Diorella Queen 2021.07.19. 07:11:27

Le kéne szabályozni az időjárást most már.

Diorella Queen 2021.07.19. 07:14:24

Egyébként semmi különös, csak az Amazonas Európába költözik.

Lorrh 2021.07.19. 16:51:46

@Diorella Queen:
Nagyon sok a veszedelem és oda kéne már figyelni a sok embernek, ami infláció folyik itt ebben a rendszerben.

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2021.09.14. 12:46:21

@Diorella Queen: Ez teljesen jó ötlet. Az időskori szarkopénia a legsúlyosabb baj, amivel 40 után már foglalkozni kell. Én már évek óta rendszeresen edzek, amitől ugyan izmosabb nem nagyon lettem (csak kicsit), de formában tart. Noha nem tudom meghazudtolni sovány testalkatomat, de legalább valami van. Ha megnézek egy 5-10 évvel ezelőtti képemet, szörnyű. Alig 55 kilós voltam 173cm magassághoz. Most már majdnem 70 vagyok.

Diorella Queen 2021.09.14. 15:52:20

Úgy tűnik, az " Úr" lelkén és házában, megtaláltam a normálisabb munkahelyet. Illetve egy normálisabbat, mint amilyenek az önkormányzati szociális otthonok voltak. Ami külön érdekes, hogy elég sok az afrikai és egyéb nemzetiségű munkatárs ( pörfekt tud angolul mind ). Vannak Down- szindrómás dolgozók is, igaz ők csak kisegítők a konyhán. Apácák is vannak.
Itt egy kicsit máshogy állnak a dolgozók is egymáshoz. Sokkal segítőkészebbek és több a jóindulat. Mindemellett nagyon szép a környezet és az intézmény.
De ettől én még aranyműves leszek!
Maximum én gyártom majd a szent kereszteket a plébániára. Meg a keresztelő poharakat. Az aranyműveseknek a mai napig a legtöbb és legnagyobb megrendeléseket az egyház adja most is. :D

Diorella Queen 2021.09.14. 16:02:04

@Puerto Prince: Előttem elég sok az elrettentő példa az időskori mozgásképtelenségre, úgy hogy karonként 4 kilós súlyokkal edzek. Továbbá nagykanállal zabálom a kollagént, D -vitamint, C vitamint, magnéziumot, omega3-mat , és még egy külön ízületvédő vitamint. Na és vasat is !
Most elég jók az ízületeim, és saját kutatási tapasztalat, hogy a túl sok és megerőltető mozgás is káros. A túl sok gyaloglás és lépcsőzés az térdprotézishez vezet, a túl sok üldögélés pedig csípő protézishoz.
Olyan munkát kellett volna végezni ,ahol lehet jönni -menni, de ha elfárad az ember, akkor le is lehet ülni. A túlzott megerőltető sportot pedig hanyagolni kell, méghozzá nagyon.

Diorella Queen 2021.09.14. 16:06:14

@Puerto Prince: Ebben a munkakörben amiben most dolgozom, az ápolók igen nagy részének, elég szép felkarizmaik vannak.
Az egyik csaj a minap felkapta a kilencven és szent atyát, aki minimum 100 kilós erős csontú és magas ember még most is, és a kerekesszékből behajította az ágyba simán. Szegény atya azóta is emlegeti a dolgot, mert hogy a nővér nem tudta hogy óvatosan kell a bácsit emelni,mert hogy nagyon fájnak a veséi, egyéb okból kifolyólag.

Diorella Queen 2021.09.14. 16:11:21

Továbbá már sikerült egy kicsit villogtatnom a nővéri tudásomat is, miután az egyik néninek elszállt a vércukra és alulról verte a harmincat. A jelenlévőknek fogalmuk sem volt mit kell tenni, volt aki csak a fejét vakarta, volt aki fahéjjal akart gyógyítani. Én pedig megitattam vele gyorsan 7 deci enyhén citromos vizet. De egy negyedik túlbuzgó munkatárs, beadta neki az inzulinját hamarabb, mint ahogy meg szokta kapni. Így most nem tudni, melyik terápia hatott valójában. A cukorral nem lehet szarakodni, hozzá nem értők igen csak el tudják baszni a dolgokat . Nem lehet többet beadni mint amennyit az orvos felír, és kevesebbet sem. Szigorú szabályok vannak rá, fél órán belül ennie kell a betegnek,ha megkapja az inzulint.

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2021.09.14. 19:06:16

@Diorella Queen: Ha nem haragszol, hogy ezt mondom, de ugyanazt a kiégett, lefojtott ember- és életgyűlöletet érzem ki a szavaidból, ami miatt feladtam a magyar eü állásomat, és visszajöttem a családommal Ázsiába. Szerintem geci egészségtelen egy olyan munkahelyen dolgozni, ahol frusztrált, középkorú nők adják a kommuna 90%-át, akik ráadásul nem is hajlandóak soha együtt szexelni, akár egy-néhány pasi bevonásával. Ez így őrjítő, tudom én, hiszen életem során mindig 90% nő mellett dolgoztam az egészségügyben. És ezt tényleg nem lehet máshogy elviselni, mint hogy időnként kúrtok valamelyikükkel.

A lényeg, hogy szerintem jó úton jársz az aranyművességgel, de talán még jobb lenne - pláne, ha van nyelvtudásod - ha országot váltanál először. Vagy kontinenst. Ha akarod, küldd el nekem az önéletrajzodat priviben, és meglátjuk, hogy fel tudlak-e vetetni (nem ígérem, de hátha). A legutóbbi asszisztensemet két hete kirúgták azután, hogy összecsandázta a laborpadlót. A jófej kis arnhemi, hollandus csajszi segg aznaposan jött be dolgozni, mikor inspekció volt. Na, ha ezt a lécet megugrod, szerintem tudnál itt (Shenzen) dolgozni. Mennyit ülünk? Nem tudom. Én naponta 2-3 órát állok munka közben is. Rendszeresen lapozgatok blogokat, hajós oldalakat és szexuális szélsőségeket taglaló japán oldalakat VPN-ről. Külön extra, ha van szexuális fantáziád - eddig három teljesen új, sehol sem található pózt dolgoztam ki; már csak a feleségemet kell meggyőznöm, hogy kipróbálhassam.
Ja, a blog.hu sem jön be sima kínai netről, szóval kell neked egy rendes VPN, ennek havi díja kb. 10 EUR.

Cserébe' engem ritkán kell pelenkázni, és ha ki akarom verni, legalább kimegyek a vécére. Az asszisztensek nálunk kb. 1500 yüan nettó körül keresnek. De ez egy kiemelt, nemzetközi projekt - a fizu felét azért kapod, hogy ne láss, ne hallj. A balesetmentes közlekedést meg azért, hogy ne beszélj.

Na, de ez csak egy lehetőség. Értem én a te szemhatárodat, és egyet is értek vele - pláne, ha gyerekeid is vannak. Semmi sem ér annyit, mint ha a helyeden vagy az életben, mert akkor a legrosszabb pillanatok is igaziak, és azt érezheted, hogy az Élet nem hiába' van.

Diorella Queen 2021.09.14. 21:20:56

@Puerto Prince: Vannak dolgok, amiket csak a gazdagok engedhetnek meg maguknak ebben az országban. Ilyen a szex ( ki a francnak van arra ereje + ideje ilyen munkahelyek után, ahol három ember helyett kell dolgozni?) A másik az autó ami luxus, a harmadik a mopszi és még sorolhatnám, mennyi minden luxussá vált már itt.
Sok a baszatlan pitsa ebben az országban, ez tény. Besavanyodottak, utálatosak és semmi jóindulat nincs bennük. Ezek egyike sem én vagyok szerencsére, bár néha kiüt a depresszió ami szerintem itt és ilyen körülmények között teljesen normális.
Nem vagyok vallásos, életemben kétszer voltam templomban. Amikor megkereszteltek és amikor egyszer véletlen kíváncsiságból betévedtem. De az tény, hogy az ilyen vallásosabb helyeken, az emberek is mint ha normálisabbak lennének. Ha másra nem, de erre jó a vallás. Szóval most jól elvagyok a szentek és a szüzek között egyenlőre, de nem célom, hogy innen menjek nyugdíjba.
Külföldre pedig több ok miatt nem járok, de azt most felsorolni is nehéz. Viszont van egy nagyon jó tévém, ami elhozza nekem Machu Piccut.Meg az egész világot.

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2021.09.14. 21:24:43

@Diorella Queen: na de akkor mesélj kérlek... őszintén, nem érdekelt volna, hogy hány éves vagy, de mégis - mikor kormolták utoljára a kéményt nálad?

Kérlek, ezt ne vedd erőszakoskodásnak, csak úgy kérdezem, barátilag. Ilyen együgyű vagyok valójában, majdnem mindent a szexre vezetek vissza. Amit nem, azt meg a tengerjáró hajózás hiányára. Szóval maradjunk a szexnél. Hogy is van ez nálad?

Diorella Queen 2021.09.14. 21:34:08

@Puerto Prince: Hogy is van ez nálad?

Azért az meg van neked, hogy egy nőnek több dolog kell hozzá, ugye?
Ilyen pl a nyugalom, de nem csak aznapra, meg előtte egy órával, hanem mondjuk előtte pár héttel, utána pár hétig. Lelki, anyagi, érzelmi nyugalom. Biztos munkahely és bevétel, tovább olyan helyszín, ahol nem zavarhatja sem a felnőtt gyereke, sem egy anyós. Mindemellett szerelem, nem csak a nő részéről, de annak viszont érzése a férfi részéről is. Hovatovább nem át, ha a férfi előtte azért pár nappal, órával stb idővel, már hajkurássza a nőt, mármint azzal a ténnyel és gondolattal, hogy akar tőle valamit.
Ha a felsoroltakból valami hiányzik, akkor lőttek a projektnek.

Diorella Queen 2021.09.14. 21:53:49

Most lehúzok 24 órát, beleteszek a lábaimba 30 ezer lépést 2x12 óra alatt, miközben rommá aggódom éppen a gyerekem miatt, akinek tüszős mandulagyulladása van.
Nem tudom melyik nőnek lenne kedve így szexre. Illetve tudom! A guminőnek. Plexicsöcsnek.

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2021.09.14. 22:22:23

@Diorella Queen: 10,000 lépés ahhoz kell, hogy ne nőjön a picsánk. A 30,000 per nap, az elég durva, nekem akkor volt csak ilyesmi, mikor egész nap rohangáltam. (FitBitet nyomok, 13,000/napra állítva.)

A nejem is kikapcsolt szexuálisan, amikor túlhajtotta magát... rávertem egy komolyabb szlottyot a laptopjára, amikor éjjel is csak pötyögött rajta valami banki hitelminősítést. Ordított kicsit, de értett belőle.

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2021.09.14. 22:30:13

@Diorella Queen:
" Azért az meg van neked, hogy egy nőnek több dolog kell hozzá, ugye?" - van, hogy igen... van, hogy NEM. Nekem ne add elő ezt a hülyeséget.

Van, hogy egy nő pinája és az agya között nincs meg az összhang; nincs meg az az összeköttetés, ami ahhoz kell, hogy a mindennapokat és az elkapkodott ujjazásokat élvezni tudja.

Higgyed el, hogy több pinát láttam már, mint te.

Véleményem szerint a szex minőségét és változatosságát a női öntudat / önismeret adja meg. Ezt kell támogatnia és fejlesztenie minden pasasnak, aki nem csak egy szűk, lucskos lyukba akar dörrenni egy reszelős ötperc keretében, hanem egyéb tervei is vannak.

Az anyós kizáró ok, kivéve, ha viccet akarunk belőle űzni.

A gyerek benyithat, semmi olyat nem fog látni, amitől hasra kéne esnie. (Ha mégis, akkor elbasztuk a nevelést.)

Ha olyan jó nő vagy mint mondod, semmi gondod nem lehet felhajtani egy egészséges 20 évest, aki alá rakja az alabárdját az alabástrom alsódnak. És ezért még halálra sem fognak kövezni!
.
..
...

Na, most panaszkodj! :D

Diorella Queen 2021.09.15. 04:33:06

@Puerto Prince: Nem kell felhajtanom senkit, rendelkezésemre áll a párom bármikor, ha olyan kedvem van.

Lorrh 2021.09.15. 07:53:11

@Puerto Prince: magyarul, nála sincs szex. Ennyi ennek a témának.

Lorrh 2021.09.15. 20:29:37

@Puerto Prince: Túl fiatalnak találta a 20 éves fiú említését.
- szólj és jövök hozzátok tolmácsnak :-)P

Diorella Queen 2021.09.15. 21:42:48

@Lorrh: magyarul, nála sincs szex. Ennyi ennek a témának.

Én úgy látom, valami szexuális töltetű posztokat szeretnétek olvasni. Tévedek?

Diorella Queen 2021.09.15. 21:44:15

@Puerto Prince: Úgy jön ide , hogy egy normális és egészséges lelkű nő, nem kezd ilyen évjáratokkal, a férfiakkal ellentétben, a nőket nagyrészt zavarja, ha egy pubertás a párja.

Diorella Queen 2021.09.15. 21:51:32

@Puerto Prince: Higgyed el, hogy több pinát láttam már, mint te.

Higgyed el, hogy nem a mennyiségtől fogod megérteni a működését, egyiknek sem.
Te még a szexet sem érted. Maximum addig jutsz el, hogy ha valaki hajlandó veled a pózokat váltogatni, akkor már full extrákban volt örömöd. És ezzel számodra ki is fújt a szex. A szex nem = kizárólag a pina, egyenletet ajánlom tanulmányozásra.

Diorella Queen 2021.09.15. 22:02:07

@Puerto Prince: eddig három teljesen új, sehol sem található pózt dolgoztam ki; már csak a feleségemet kell meggyőznöm, hogy kipróbálhassam.

Én egy új pózról hallottam mostanában. Az pedig a 96-os póz.

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2021.09.16. 17:40:58

@Diorella Queen: jó, ezt nyugodtan tegyük zárójelbe. Azt meg, hogy 20 évesekkel való szexet (!) összemosod a pedofíliával (?), az meg azért nagyon kemény.

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2021.09.16. 17:41:48

@Diorella Queen: Jó... szerintem itt abba is hagyhatjuk a szexről való beszélgetést.

Diorella Queen 2021.09.17. 12:35:35

@Lorrh: szólj és jövök hozzátok tolmácsnak :-)P

Megsértődött?

Diorella Queen 2021.09.17. 12:42:47

@Puerto Prince: Rendben, engem amúgy sem izgat annyira ez a téma. És remélem nem túl nagy baj ( nem mint ha érdekelne) hogy ha nem érzem magam amiatt szarul, mert nem izgatnak a fiatal faszik ?
süti beállítások módosítása