Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

közéleti-tudományos-politikai-művészeti-fantázia platform

Idegbaj.blog.hu

Idegbaj.blog.hu

Elbaszott járványkezelés

2021. április 01. - Diorella Queen

     Bizonyára nem könnyű tízmillió embert rávenni arra, hogy maradjon otthon a seggén és ne mászkáljon, ha nem muszáj. De még egy laikus is szembesülhet sűrűn a ténnyel, hogy mi van elrontva a járványkezelésben.

 -- Az egyetlen mentség annyi, hogy  a világban régen volt már ekkora járvány, így annak kordában tartása és kezelésére nincs sok gyakorlata egyetlen országnak sem.

Amit laikusként én látok és tapasztalok rendszeresen, most egy csokorba szedem, mert már marhára nyomja a bögyörőmet, hogy nem történik semmi pozitív az ostobaságok felszámolására.

  Az olaszok végre rájöttek, hogy a legtöbb fertőzést az egészségügyi dolgozók kenik és maszatolják szanaszét, pontosabban azok az egészségügyi dolgozók, akik szartak magukat leoltatni. Mert hogy sok ilyen dolgozó van még mindig az egészségügyben, sok oltásellenes és aki inkább elhagyja a pályát is, mint hogy leoltassa magát. Bezzeg a szociális otthonokban nem sűrűn foglalkoztak a dolgozók lelkivilágával és mondhatni kötelezővé tették az oltást, aminek most láthatjuk a pozitív hozadékát. Jelenleg a szociális otthonok az ország legbiztonságosabb munkahelyei ,ami a vírust illeti.Kérdés:

- Mikor hajlandó a kormány kötelezővé tenni az egészségügyi dolgozók oltását végre, hogy legalább azok ne maszatolják kórházakon belül a fertőzést? Csak mert sokan nincsenek leoltva és úgy dolgoznak intézményeken belül. Az olaszok már mostanra ( elég sokára ) rájöttek erre és szankcionálják ezeket az oltásellenes dolgozóikat. Nagyon gyorsan jó lenne ezt meglépni itt nálunk is, különben soha nem ér véget a járvány.

A munkahelyi védelemmel amúgy sok cég nem foglalkozott túlságosan azon kívül, hogy legyen maszk mindenkin, aztán szevasz. A legtöbb fertőzés pedig a munkahelyi öltözőkben történik, mint ahogy a BKV sofőrök sem a buszok rájuk köhögő utasok miatt lesznek covi pozitívak, hanem a végállomásokon lévő kicsiny pihenőhelyeken való zsúfoltságtól. Csak úgy mellesleg én bizony rávettem volna a multikat valahogy arra, hogy fizessék ki az oltóanyag árát, amennyiben nyitva szeretnének lenni. Egy nagy áruháznak ez piti összeg lett volna igazán és szerintem még az oltást is képesek lettek volna gyorsan megszervezni a dolgozóiknak, csak hogy nyitva lehessenek.

Ami a nyitvatartást illeti, szintén jól elbaszott része lett a dolognak, hogy pont a legnagyobbak maradhattak nyitva. Pont azoknak nem kellett volna, hanem a kicsiknek kellett volna, akik az üzletek bejárati ajtajaira csináltattak volna egy kis ablakot és azon keresztül megoldották volna a kiszolgálást. Ezt egy Auchan nyilván nem tudta volna kivitelezni, ebben a helyzetben a kicsik sokkal nagyobb előnyben lehettek volna. És még a járványt sem terjesztették volna olyan mértékben, mint egy OBI a bazi nagy légterében  szállingózó vírusáradattal. Tehát pont fordítva engedélyezték a csiki-csukit Orbánék, mint ahogy kellett volna. Gondolom a sok dilettáns fasznak eszébe sem jutott ez a lehetőség.

Kis ablak az üzlet ajtajára. Csak ennyi kellett volna ahhoz, hogy a kecske is jóllakjon és a káposzta is megmaradjon! Miért nem jutott ez senkinek eszébe ott fent a felhők között az arany trónszéken? ! 

Most lesz egy rakás csőd, üres üzlet, megszűnt vállalkozás. Ez kinek jó ?

Fogytán vannak a tartalékok, a pánik kezdetét látjuk amikor azt olvassátok, hogy betörtek a rendelőbe az oltóanyagért. Még mindig az öregeket oltják. Miért ?! Miért nem a fiatalabbakat oltják már mielőbb? Miért nem  a fiatalok a fontosabbak egy országnak a jövőnek és úgy általában véve?

Miért nem jutott eszébe senkinek az, hogy a kijárási tilalom csak az idősekre vonatkozzon, mondjuk 65 felett?

Miért nincs arról adat, hogy hol következik be a legtöbb fertőzés annak ellenére, hogy már szinte minden zárva hetek óta? Miért nem engedik be a médiát a kórházakba? Akkora titok az, hogy szar a vérnyomásmérő és a pulzoximéter szét van esve? Hogy kevés a párásító palack, amikor oxigént kap a beteg ?

És akkor jönnek azzal bizonyos társadalmi csoportok, hogy mire van szüksége az egészségügyi dolgozóknak ?

Hát basszus nem kávéfőzőre, és nem túrós rétesre, meg csokira, az is biztos! Lehetne minden kórházi ablakon szúnyogháló a legyek ellen például és lehetne mindenütt valami légkondi dolog. Mert sok helyen még most sincs, aztán nyáron a negyvenöt fokos melegben, a búvárruhában és nem búvárruhában dolgozó egészségügyi dolgozók maradéka is a saját levében fog megfőni. Aztán jó lenne ha minden ágy mellett lenne normális és használható éjjeliszekrény, lenne minden ágy végén infúziós állvány, hogy ne kelljen mindig összevadászni máshonnan ha szükség van rá, továbbá lenne az ágyak közt valamiféle függöny, hogy a betegeknek ne kelljen végignézniük egymás haláltusáját. De ez most nem egy covi osztály ,amiről írok, hanem egy sima mezei zöld zónás rész egy modern kórházban.

És ott vannak a nem modern kórházak amibe bele sem merek gondolni.

Rühellem a tabu témákat. Töménytelen tabu téma van amiről regényeket lehetne írni. Ha lesz időm szándékomban áll párat megfeszegetni. Vannak maffiaszerűen működő, idős embereket mindenükből kiforgató gondnoki "jószolgálatok". Na ő kis a bögyörőmben vannak, egészen komolyan. Az elmegyógyintézetek szintén  a tabuk közé tartoznak. Soha, sehol egy kósza cikk nincs arról, mi folyik a falak között. Soha egy riport és úgy alapjában véve semmi. Mint ha nem is lennének.

Az egészségügy pedig, mint az egyik legnagyobb érdeklődésre számon tartott hely, szintén egy gigantikus tabu, amit még csak megerősít a minielnök a hülye nyilatkozatával.

- Nem most van itt az ideje  annak hogy.....

Soha egyetlen kormánynak és évszázadnak nincs  megfelelő ideje arra, hogy az egészségügybe bepillantást engedjen. Csak hogy elfelejtik azt az egyszerű tényt, hogy az egészségügy nem egy elmegyógyintézet valahol a határ mellett, ahol feltehetőleg a Frigy-ládát őrzik, és emiatt az őrei soha senkit nem fognak az épületbe beengedni.

Amíg csak világ a világ és még két nap.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://idegbaj.blog.hu/api/trackback/id/tr8016487218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mia and Me 2021.04.01. 16:14:42

Én értem a fiatalokat. tökük rtele az egésszel.

Meg most gondolj bele, 20 évesen pl csókolózni szeretnél (is), nem kib.ott másfél méterekről pislogni arra a helyes (??, nem is tudod milyen mert nem látsz belőle semmit csak a szemét) srácra... :)

Neytiri1 2021.04.01. 18:03:32

@Mia and Me: ez nem csak 20 évesen van. Az idősebbeknek meg a fene tudja mennyi tavasz van még hátra, amikor az első gólyahírben hemperegve borulnának egymásra.
Minden korosztálynál ez már a második tavasz, amit elbasznak, mert mindent elbasztak egy év alatt és minden korosztálynak hiányozni fog az életéből.
Egyébként is vicc, hogy nem tudom kirúzsozni a számat, már egy éve :DDD

Diorella Queen 2021.04.01. 19:25:57

@Mia and Me: Ezek nem csókolóznak, hanem bandáznak4
Állandóan egymás nyakán kell lógniuk. Olyanok mint kismacskák, mindig összebújnak, majd meglátod ha tieid is kamaszok lesznek , mindig máshol akarnak aludni. Nem a szex a fontos nekik, ez tévedés. Szeretnek együtt lógni.

Untermensch4 2021.04.02. 07:18:59

@Diorella Queen: " Nem a szex a fontos nekik, ez tévedés. Szeretnek együtt lógni."
Már bocs hogy csak így... de te régen voltál már fiatal vagy nem vettem észre az ifjabb generáció japanizálódását..? :)

( - kérdezte az udvari bolond... )

Lorrh 2021.04.02. 07:57:04

@Mia and Me: Már bocsánat, de én 73 évesen is csókolózok. Lexarom a virusotokat.

Egyetértek Dióval, hogy a munkaképes korúakat kellett volna oltani, az idősek meg karanténozzanak otthon. Nekik úgyis meghozza a postás a nyugdíjat, nem kell éhenhalniuk, mint a munkanélkülieknek.

Neytiri1 2021.04.02. 08:47:07

Ez a fasz honnan tudja március 26-án, hogy a vírushelyzet 3 hét és három nap múlva olyan állapotban lesz, hogy nyithatnak az iskolák? Azon a napon, amikor 275-en haltak meg 11 265-en lettek pozitívak?
Most megismételte, hogy így lesz.
Mert most már csak az oltás számában mér és időzít mindent. Függetlenül pozitív tesztek és halottak számától. Csak azt felejti el, hogy kik lesznek addigra beoltva. Mert pont azok nem, akiknek muszáj menni dolgozni és iskolába.
Az iskolák új gócpontok lesznek.
És pont azok nincsenek oltva, akik dolgozni járnak -azt, hogy a felnőtt, dolgozó lakossággal kellett volna kezdeni az oltást, már réges-régen írtam én is-, akiknek nem elég, hogy a munkályuk során fertőzik egymást, most már a gyerek is viszi haza.
Klasz lehet ha az egész család agonizál otthon két-három hétig.

Neytiri1 2021.04.02. 09:08:25

@Neytiri1: mondtam a gyereknek, hogy ne írjon helyettem, erre mégis.
Elolvasom, hogy jól van na, nem olyan rossz, de mit látok?
"munkályuk", meg "klasz".
Beszarok.

Untermensch4 2021.04.02. 10:17:51

@Neytiri1: a "munkályuk" tényleg gáz... :) a "muszály/muszáj" viszont szabadfogású mert a "muß sein" magyarosítása, azt csinálsz a beste labanczával amit csak jólesik. Bár... jobban megnézve... ez itt fel sem vetődött... éehet hogy tentéznem kéne kicsit így az éjszakás műszak után :) :D 8D

Neytiri1 2021.04.02. 11:03:58

@Untermensch4: mondja ezt olyan, aki írni sem tud :D
"éehet"

Nem, nem viccelheted el!!!! :DDD

Untermensch4 2021.04.02. 11:04:26

@Neytiri1: Tájszólás... tájírás :)

Untermensch4 2021.04.02. 11:05:47

@Neytiri1: Az ahol rossz a billentyűzet megvilágítása és nem tudok vakon gépelni (mármint olvashatóan)

Untermensch4 2021.04.02. 11:06:20

Meg a monitor is koszos

Neytiri1 2021.04.02. 11:07:21

@Untermensch4: a kakaót le kéne időnként mosni a monitorról :)

Untermensch4 2021.04.02. 11:08:45

@Neytiri1: A billentyűzetről is kéne de nem találom a takarítós cuccokat a kólásüveg- és tejesdoboz-halom alatt

Neytiri1 2021.04.02. 11:12:38

@Untermensch4: szerintem hagyd, ha csak ennyit rontasz még, akkor van még hely a kosznak a gépeden és a monitoron :)

Untermensch4 2021.04.02. 11:13:04

@Neytiri1: glké.- lkhlk-á gdddddddddddd

Neytiri1 2021.04.02. 11:13:55

@Untermensch4: igen, én is pont így gondoltam, de megnyugtat, hogy te is. És egyébként szerinted hol lesz majd először?

Mia and Me 2021.04.04. 22:14:11

@Lorrh: azt kellett volna oltani aki kéri és a sok emberes helyeken, ahol emberekkel foglalkoznak, boltok, plázák, orvosok, vendéglátó helyek, mozik stb.

Mondjuk mostanában látok ilyen videókat hogy pont az oltások miatt mutálódik, mert így kb sz.rt se ér hogy 3 év alatt oltják be a 2 évvel ezelőtti variáns ellen a népet....

Úgyhogy már az is eszembe jutott hogy svédek csinálták jól, nagyjából szrtak az egészre, kevés de ésszerű korlátozás, és felkészült egészségügy... na meg gondolom nem tesznek mindenkit leszedálva gépre ha kettőt köhög....

Mia and Me 2021.04.04. 22:17:14

@Untermensch4: :) mindkettő

a fiatalok japánizálódnak már egy ideje, mondjuk nem itthon, de mpst már itthon is kezdik amúgy. rettegnek a virusoktól és szex az meg neten terjed :D nem köztük., szóval értem amit DIó ír. Viszont akit már ismernek és 3 éve vele lógnak, azzal képesek csókolózni is ;-), szóval azért én nem lennék biztos hoy mindent ottalvásnál csak tévéznek vagy xboxoznak (bár a fiúk biztos :DD), a lányok meg videókat csinálnak magukról a tiktokra :)

Mia and Me 2021.04.04. 23:03:19

@Neytiri1: mondjuk akiknek valaha is volt pozitiv tesztjük és még élnek, én azokat nem oltatnám.
Most az egyszer én egyet értek a csútival. Mielőbb nyitni, hogy minél előbb minél többen találkozzanak azzal ami MOST van, akár oltás akár virus képében. Különben, ha megint tökölés lesz, akkor ősszel jöhet a negyedik hullám. és ez független attól hogy jelenleg hányan halnak meg sajnálatosan. AKik most halnak meg azok bő egy-másfél hónappal ezelőtti fertőzések. Na meg azért azt lehet sejteni hogy attól hogy ráraknak egy lélegeztetőgépre, senki nem fog meggyógyulni. Kicsit olyan Világok harca érzésem is van. Csak most mi vagyunk az ufók a fejlett mechanikus technikával ami szrt se ér ez ellen :).

Untermensch4 2021.04.05. 14:00:13

@Mia and Me: "Mondjuk mostanában látok ilyen videókat hogy pont az oltások miatt mutálódik,... "

www.urbanlegends.hu/2021/03/geert-vanden-bossche-oltasszakerto-immunmenekules-vakcina/

"Úgyhogy már az is eszembe jutott hogy svédek csinálták jól, nagyjából szrtak az egészre, kevés de ésszerű korlátozás, és felkészült egészségügy... "

Ezek közül nálunk két komponens hiányos. Az ésszerűség és az egészségügy...

Úgy egyébként a vállalható járványkészültség nélküli nyitás (a svédekre pl lehet számítani távolságtartásban... satwcomic.com/social-get-together) az "a gazdaság érdekében" feláldozható emberéleteket jelent. Véletlenszerűen, nem pedig a kockázatot tudatosan vállaló önkéntesekkel mint pl a háborúk manapság. A lejtő pedig veszélyes, szintén "a gazdaság érdekében" kívánatos az egyre olcsóbb munkaerő, egyre több szemét legyártása (lehetőleg a hulladék-kezelés externáliáinak elhárításával)...

Diorella Queen 2021.04.06. 07:28:15

@Mia and Me: Szerintem lesz negyedik hullám, mert az iskolákat kinyitja ez a faszbarom erre az egy hónapra. Nyáron felpörög és ősszel jöhet a negyedik hullám.
Egy rakás üzlet végleg bezárt, gondolom főfaszfejeket ez kicsit sem érdekli. Majd az EU eltart minket meg ad pénzt azt leszarják, vagy kitapossák más formában az emberekből a kiesett összeget. Pl megemelik a cigaretta árát. Vajh miért nem az alkoholét? Hjaaa, mert sok a rohadt fideszes alkesz?

Eltakarodhatna már a tetves picsába ez a törpe cigány, mert már nagyon unom én is!

Diorella Queen 2021.04.06. 07:33:14

@Mia and Me: A svédeknél van egészségügyi személyzet, nálunk meg az sztk-.kat kellett bezárni, hogy legyen személyzet,meg önkénteseket kell toborozni.
De megmondom én nektek mi a fasz van a kórházakban.
Össze vannak vonva az osztályok, a rendellőintézet személyzete át van vezényelve, kenik és maszatolják ezt a szart, mert egy gyorsteszttel már beengedik a zöld zónába az embereket azt műtik ha sürgős. Ebből az következik, hogy mire kiderül hogy az egyik beteg covis, addigra már átadta egy rakás másiknak. A nővérek közül is még sokan nincsenek leoltva. A faszért nem teszi kötelezővé????? Ez nem egy portási állás ahol eldöntheti a dolgozó akarja vagy nem akarja!

Diorella Queen 2021.04.06. 07:34:50

Istenem!
Bár csak vége lenne ennek a szargeci járványnak és bár csak elszabadulhatnék az egészségügyből!
Jelenleg úgy érzem magam mint egy láncra vert kutya!
Add hogy újra több legyen az állás, mint az álláskereső!
Csak akkor van biztonságban a polgár!

Neytiri1 2021.04.13. 18:42:09

Egy igazi magyar allergológus, immunológus megmutatja, hogy hogyan kell hordani a maszkot.
Vagy szemtakarót.
Vagy szemet szájat nem takaró maszkot.
Vagy tokamaszkot.
www.youtube.com/watch?v=7v0LtsELEEo&t=503s

Diorella Queen 2021.04.15. 20:52:22

Hihetetlen, hogy még lehet fokozni a járványstresszt!
És igen!
Madárinfluenza a láthatáron!
Hajdú- Biharban le kellett ölni egy egész pulykafarmot!

Addig nem idegeskedtem a madár infulenzán, míg nem néztem a halálozási rátáját. Hát eléggé odabaszós .

Diorella Queen 2021.04.15. 20:53:12

Komolyan mondom már nem érdekel!
Nem akarok tudni semmiről!
(.... Fóka a homokba dugja a fejét és lebetonozza!....)

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2021.04.17. 06:26:00

telex.hu/koronavirus/2021/04/16/elerte-europat-az-indiai-kettos-mutans

Szóval nem elég az Afrikai és a Dél-Amerikai mutáns, most itt a Indiai kettős mutáns :)
Fhasz angolok meg egymás hányásába fetrengenek úgy kinyitottak, indiából meg csak árad be a sok kis manki a szigetországba, így kell ezt csinálni e.

Neytiri1 2021.04.17. 12:36:55

@Lorrh: én Lázárból simán kinézem az iróniát. Fontos lenne hallani a hangját, látni az arcát, amikor ezt kimondta. Bennem Lázár inkább a csendes lázadót testesíti meg, aki a megfelelő simulással, de várja a kitörési, és feltörési lehetőségét. Nem hiába tette mellékvágányra orbán. Ő a kÓrmány cukrásza, de lehet ő még T-bone steak sütője is, akár...

Diorella Queen 2021.04.17. 18:36:40

@Neytiri1: Ezzel azt akarod mondani, hogy Janó a győztese a " megbiromállniröhögésnélkül " című versenynek?

Diorella Queen 2021.04.17. 18:37:33

Majd lehet hogy a maszk helyett, bukósisakra váltunk.

Neytiri1 2021.04.18. 19:31:20

@Diorella Queen: okosan oldalt áll, hogy nevethessen majd, ha eljön az ideje. Szerintem.

Lorrh 2021.04.19. 07:44:36

@Neytiri1: igen, ezt adott pillanatban majd lehet iróniának minősíteni. Most, jelen helyzetben halálosan komoly. Hűségesküt kellett tennie vityának, mert csak igy jöhet vissza a száműzetésből. Tudvalevő hogy a vezér csak a nála ostobábbakat tűri meg maga körül. mint minden diktátor. Nincs új a nap alatt. Sztálin is a környezetében levő vezető társait végeztette ki legelőször.

Neytiri1 2021.04.19. 10:51:56

@Lorrh: szerinted ostobább Lázár, mint Orbán?
Lehet. Én azért vagyok vele enyhén elfogult, mert a Kormányinfót vele néztem és jóval nézhetőbb és szórakoztatóbb volt, mint ezzel a szerencsétlen karótnyelttel.
Bosszantó volt, természetesen általában amit mondott, de képes volt mosolyogni, nevetni, játszani Ildikóval, aki tökéletes partnere volt ebben.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2021.04.19. 11:08:11

@Neytiri1:
Nekem meg pont a cinikus vigyora miatt ment fel a vérnyomásom az egekbe.

@Lorrh:
Hálóőrből labdaszedő lett Lázárka, de most visszatornássza magát.
Azért a legostobább Kósa nagy probléma még Vityának is, ennyi faxságot elkövetni, Orbika lábon hordott ki egy agyvérzést mikor az örökösnős téma felszínre került :))
Bár az is lehet hogy ilyen lépéseket Vitya rábolintása nélkül meg se tehet, gondolom ezt a fogd meg a söröm cselendzset rábízta Kósa ítélőképességére :)

Neytiri1 2021.04.19. 11:11:20

@szociál: nekem róla a Rémusz bácsi meséjéből a róka jut róla mindig eszembe.

Lorrh 2021.04.19. 13:15:28

@Neytiri1: pont nem ostobább lázár. neki most ezt a szerepet kell elbáboznia. sztem.
de felőlem ottrohagggyanak meg valamiennyien g*** fideszesek.

Neytiri1 2021.04.19. 13:18:51

@szociál: nos, én akkor is úgy voltam ezzel a rókával, hogy féltem tőle, de vonzott mégis.
Szerettem a veszélyt, tudod úgy, hogy becsukom a szemem a két kezemmel, de az ujjaim között azért kikukucskálok :)

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2021.04.19. 13:23:13

@Neytiri1:
Nem eleg veszelyes Unti mellett?
Felvisz a toronydarufulkebe es osszecsinalod magad :)

Neytiri1 2021.04.19. 13:37:22

@szociál: Untival lehet, hogy már az első emelet is veszélyes :)
Ha meg összecsinálás lenne egy toronydarufülkében, szerintem kidugnám a popsimat az ablakon, vagy ajtón, ahogy a csepp madarak is a fészekből, olyan magasról lepottyanó csinálás már a levegőben szétporladna :)

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2021.04.19. 13:44:23

@Neytiri1:
Untival egy legterben veszelyes, ugy tudom dohanyzik, megnezitek a jobaratok elso evadjat es tudobajjal elpatkolsz.
:)

Neytiri1 2021.04.19. 13:58:22

@szociál: nem hiszem, hogy képes lenne a Jóbarátok első évadját végignézni, de alkalom sem lenne rá, céloznék ezzel arra, immár egyértelműen, hogy nem nézünk együtt tévét. Se. :)

Neytiri1 2021.04.19. 14:33:48

strtape.cloud/v/84Qqw97ePXSoAz7/Shirley_Valentine_1989.avi
Ez a film jutott eszembe. Az mindenidőkkaranténja óta először hiányzik a "nagy kékség".

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2021.04.19. 16:18:51

@Neytiri1:
ennél vírusosabb videót nem találtál, minden bejelzett a gépen, sztem már nézik az oroszok mi szemét pornó lehet a gépemen hogy megzsarolhassanak :)

Lükbesszon Nagy kékségje ,Zsanrenó ló szeme, Rozannaárkett mianevéje...jó vilm volt, szerettem.
Tőle még a Nikita tetszett, meg még az 5. elem.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2021.04.19. 16:22:45

@Neytiri1:
HBO Go-n az Isten hozott senkiföldjén még Untinak is tetszene, elvont Norvég sorozat, imádom.
2021-es friss sori.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2021.04.19. 16:26:29

Oltakoztam, flottul ment minden, kurvasok oltóhely van, nem volt fennakadás.
15:05-re volt időpontom 15:06-kor már szúrta belém a dokibácsi.
Egy kínai orvos adta be, sárkányos ampullából szívta fel, és valami chip is lötyögött az alján, de aszonták ez az új pfizer, megnyugodtam :)

Untermensch4 2021.04.19. 18:49:53

@szociál: Átszoktam az elektromos cigire

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2021.04.19. 19:10:20

@Untermensch4:
:)))
Akkor en meg a maraton futasra , ez is ennyire hiheto.
A robotcigi eppen olyan karos, fuvet szivj, attol legalabb vigyorogsz :)

Diorella Queen 2021.04.19. 19:55:57

@szociál: megnezitek a jobaratok elso evadjat es tudobajjal elpatkolsz.

Nem már hogy, tán vett tévét?! Eddig az volt, hogy az összes berendezése két kartondoboz, egy hordó kakaó és kóla. :)

Diorella Queen 2021.04.19. 19:56:49

@szociál: Hja! És a hintaló, amire időnként ha felül, egy hétig csak billeg rajta és meredten bámul ki a fejéből az ablakon, mert hogy autista . :)

Diorella Queen 2021.04.19. 19:58:03

@szociál: Oltakoztam, flottul ment minden, kurvasok oltóhely van, nem volt fennakadás.
15:05-re volt időpontom 15:06-kor már szúrta belém a dokibácsi.

Akkor tehát pár nap és covidos leszel? Mert hogy együtt hatásosabb a védelem, asszonnnyák. :P

Diorella Queen 2021.04.19. 19:59:02

@Untermensch4: Átszoktam az elektromos cigire

Elektromos mosógéped és porszívód is van már?

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2021.04.19. 20:42:34

@Diorella Queen:
Lassan kaphatsz oltast, mikor voltal koronitas?
Hozzad az orosz passzolna, ajtoberugos fele :)

Untermensch4 2021.04.19. 22:59:35

@Diorella Queen: A tárcsás hajdú mindig is árammal ment. Porszívóm van kettő is, csak ritkán használom.

Neytiri1 2021.04.20. 07:57:06

@szociál: enyém meg se nyikkant, lehet, hogy már a világ összes titkosszolgálata figyel?
Időnként találkoznak rajta és megbeszélik, hogy mi hír a nagyvilágban :)

A nagy kékség egy csudafilm, a víz alatti felvételek is lenyűgözőek, bár én rettenetesen félek a sötétségbe boruló víztől, még a képernyőn is.

Neytiri1 2021.04.20. 07:59:53

@szociál: szerintem nem okozok csalódást, ha azt mondom, hogy az HBO Go-n én a Durrell családot néztem, akik imádni valóan édesek voltak :)

Neytiri1 2021.04.20. 11:08:28

@Untermensch4: nem normálisak. Mindenki számára elérhető, hogy melyik ki volt ezekben a pártokban, KISZ-ben, de még az is, hogy az édes-kedves édesapjuk milyen szerepet töltöttek be (mintha lehetett volna annak idején máshogy, ha haladni akartak), mégis okádják magukból, hogy bezzeg a ...
Én azt nem értem, hogy amikor ezt ordibálják a Parlamentben, akkor a másik oldal miért nem sorolja fel nekik ezt?
És számtalanszor látható, hogy nem tudnak, vagy nem akarnak hasonló helyzetekben visszavágni.
Ha nem tudnak, akkor OMG, mekkora lúzerek, ha meg nem akarnak, és ez csak egy műsor az embereknek a "cirkuszhoz", akkor OMG mi lesz velünk?

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2021.04.20. 12:32:22

@Untermensch4:
ha én bagós lennék az ukrán szart szívnám, nem urizálnék elektromos, olyan mintha leszopnál egy robotot.....ezt a True detektívből loptam :))

@Neytiri1:
halász tuti nem lennék, a nyílt tengeren bármikor felboríthat egy 20 méteres hullám és akkor baszhatom.
Se levegőben, se vízen, se nem vagyok hal, se nem madár, aki feszegeti a határait az egyszer pórul jár.
Vidámparkba se ülök fel semmire, pláne ami spanyolba van, kiszakad a szíved a liftező szaroktól, meg kirókázod a beled, és még fizetsz is érte, igaz anapijeggyel bármire bármennyiszer felülhetsz asszem.

Durrelt meglesem, de az ilyen angol komornyikos sorozatokat nem csippantom.

Kövér volt a legnagyobb Kisz buzi, akkora pártvezér volt hogy Brezsnyev is kezétcsókolomozta, és ezek komcsiznak.
Pláne annak tükrében mennyire Putyin seggébe vannak, meg már a kínaiak valagába is.

Neytiri1 2021.04.21. 07:18:41

@szociál: a tenger csodás... a partól nézve, hallgatva, szagolva, vagy egy hegyről, látva a végtelenségét, ahogy összeér az éggel, de már sötétben sem nagyon mászkálnék a partján :D
Egyszer pipás "búvárként" úszkáltam amikor alattam egy polip éppen úgy döntött, hogy megmozdul, hát... pipa ide, pipa oda én sikítottam és turbóra kapcsolva menekültem onnan.
Nem az én világom. A sósságát sem szereti a szemem.
Persze ettől még élvezhető, és nem mondom, hogy soha többet nem dugom bele a lábam, de nem létkérdés, hogy tengerparton nyaraljak.
Repülni én nagyon szeretek :)

Nem hiszem, hogy tetszeni fog neked a Durrell sorozat, ismerve, hogy milyen filmeket szeretsz.

Ismerve a múltunkat, általában rossz helyre állunk, valószínű, hogy most sem lesz ez másként...

Neytiri1 2021.04.21. 07:57:53

indirekt.hu/belfold/lazadas-fegyelmit-kaptak-a-tanarok-a-repcelaki-iskolaban/

"Munka törvénykönyve 54. paragrafusára hivatkozva tagadták meg, amely egyebek mellett azt írja: a munkavállaló köteles megtagadni az utasítás teljesítését, ha annak végrehajtása más személy egészségét vagy a környezetet közvetlenül és súlyosan veszélyeztetné."

Ki dönti el, hogy ebben az esetben jogos volt-e a távolmaradás?
Ki dönti el, hogy a koronavírus lehetséges terjesztése jogot ad-e arra, hogy ne menjenek dolgozni?

Lorrh 2021.04.21. 08:05:03

@Neytiri1: én elképesztően felháborítónak tartom a végtelenül lusta pedagógus társadalom semmirekellő viselkedését a járvány tekintetében. Szégyelljék magukat de a föld legmélyére bújva. Amit művelnek az a társadalom szemenköpése.

Neytiri1 2021.04.21. 08:41:02

@Lorrh: bíztam benned, hogy így gondolod :))))
Ritkán látlak ... :(

Lorrh 2021.04.21. 09:42:45

@Neytiri1: rossz napjaim vannak, karantén fáradtság, életközepi válság, válságközeli élet, három nagy fekete fabábú, menj le délre, bérelj szobát, fess a falára egy képet heeeeeeeejjjj!

Neytiri1 2021.04.21. 10:30:11

@Lorrh: már én is unom a karantént, de leginkább unom a kÓrmányt. Ezt a pöffeszkedő döbrögit a hazugságaival, a bégető slepjét, a pénzszórásukat, a balfaszságukat, a másik oldal hőbörgését, de semmit sem csinálását, a jövőképem egyre inkább a szürke színbe csap át. Mi lesz itt? Mi lesz még egy évig, amíg egymást marják, egymás hálószobájába, wc-jébe, szemetesébe fognak turkálni, és ontják majd ránk, hogy mit találtak ott, szembesítenek majd azzal, amit eddig is tudtunk, hogy ők is büdöset szarnak ezek is, de ezt minden nap szagolhatjuk majd, ha kinyitjuk az internet ládikat, ha kimegyünk az utcára -de jó most, hogy nem látom Pesten majd naponta az óriásplakátok BGy-féle kompozícióit-, ha bekapcsoljuk a rádiót, ha valakivel beszélgetésbe kezdünk.
"Isten, áldd meg a magyart
Jó kedvvel, bõséggel,
Nyújts feléje védõ kart,
Ha küzd ellenséggel;
Bal sors akit régen tép,
Hozz rá víg esztendõt,
Megbünhödte már e nép
A multat s jövendõt!"
Mi lesz itt? És ezt fűszerezi ez a kurva vírus, mert hogy jövőre... vele... ugyanitt... az szinte egészen biztos...

Tudod mit?
Csinálok neked cigánykerekeket. Jó?
Akkor elmosolyodsz? Csak egy kicsikét... :)))
Ne tűnj el nagyon...
Arra a falra ráfestelek téged is a képbe :)

s 2021.04.21. 18:42:53

@Lorrh: Azért elmehetnek bizonyos emberek a jó büdös kurva anyjuk retekbe baszott picsájába.
Például akár te is, ha nem probléma ez neked.

Neytiri1 2021.04.21. 19:08:12

@s: szerintem irónia volt!

Lorrh 2021.04.21. 19:37:51

@s: neked is boldog karácsonyt.

s 2021.04.21. 20:22:23

@Neytiri1: Akkor elnézést kérek. Túl sok ilyen véleménnyel találkoztam, amit nem iróniának szánt a közlője. Még egyszer bocsánatot kérek.

s 2021.04.21. 20:23:31

@Lorrh: Bocs, pajtás. Mellé ment, kérlek ne tüdőzd le túl mélyen.

Neytiri1 2021.04.21. 20:32:39

nuus.hu/bulvar/celeb/0421/osszehazasodik-varkonyi-andrea-es/

Én próbálom elfogadni, hiszen ki vagyok én, hogy megmondjam ki szép, ki nem szép, ki borzalom és ki nem. Az eszem nagyon igyekszik meggyőzni a gyomromat, hogy mindenkit lehet szeretni, és szerelmes lenni belé. Ott van A szépség és a szörnyeteg mese is, mint bizonyíték.
Mindent megteszek magamban, hogy ne ítélkezzek felette. Mindent.

De egyszerűen nem megy :(
Elképzelem az ágyban/asztalnál ezt a "sikeres, bátor embert" (de miért képzelem el? -mondja az eszem)
Hallom a hangját, ahogy kimondja édes Andreám... (de miért hallom a hangját, ahogy kimondja, hogy édes Andreám? - mondja az eszem)

Nos, kimondható a nagy igazság, "a szerelem vak".
De "a szerelem öl, butít és nyomorba is dönt".
De most komolyan, ez tényleg komoly ?
www.youtube.com/watch?v=X8AAz61E6z0
www.youtube.com/watch?v=ZSM-prdzW2E

Sok boldogságot az ífjú párnak!
Mondja az eszem, és mosolyodik el közben a szám...

Neytiri1 2021.04.21. 20:46:49

@s: tudom, hogy neked közeli (talán testvéred, vagy feleséged, nem is tudom) téma ez, ezért "ugrottál".

Én nem értem orbánt, amire hivatkozik (Nemzeti konzultáció eredménye és WHO protokollja) köszönő viszonyban sincs azzal, amit ő mond, hogy ezek miatt nyitja a sulikat.
Az enyém középiskolás, így még megúszta egy kicsit, de eljön a május közepe is.
Érthetetlen, hogy boltban kitalálják, hogy 10m2-re jusson egy ember, az iskolában meg 1 m2-en van két gyerek 6-7-8 órán keresztül, maszk nélkül, és van velük a tanár.

Diorella Queen 2021.04.21. 20:55:04

@szociál: assan kaphatsz oltast, mikor voltal koronitas?

Már rég le vagyok oltva, azóta már minimum kétszer voltam koronás. Közvetlen kontaktban vagyok koronásokkal rendszerint, attól független, hogy nem covid osztályon dolgozom.
Vagy úgy hitted, hogy ha majd leoltanak, akkor már nem lehetsz beteg egyáltalán?
Csak mert ki kell ábrándítsalak ha ebben a hitben vagy. De ha le vagy oltva, akkor nagyobb eséllyel éled túl. Kb ennyikeh.

Diorella Queen 2021.04.21. 20:59:47

@Neytiri1: Én támogatom, hogy az iskolák maradjanak csak szépen zárva!!!!
Majd szeptemberben ráérnek kinyitni!:D

Diorella Queen 2021.04.21. 21:03:22

@Neytiri1: Biztos a fideszcelebek nyafognak neki, mert drága a bébisintér és nyűg a kőccöket tanítani otthon. Vagy szerinted egy ilyen S. Kata képes rá? Ráadásul nem tudnak apucikkal nyugodtan kergetőzni a kastélyokban, mert soknál ott a három gyerek. gondolj bele, micsoda csapás ez naccsasszonyoknak?

Diorella Queen 2021.04.21. 21:07:21

@Neytiri1: Mi van azzal a kis teknőssel?
Fogyatékos?

Diorella Queen 2021.04.21. 21:11:09

Most nem akarom azt hangoztatni, hogy MEGMONDTAM hogy a rémhíreket minden évben kitalálja számunkra a média, de ugye a CNN legújabb botránya azért csak beigazolja nekem.
Kiszivárgott egy titkos felvétel egy konferenciáról, miszerint a covid után a ropogósra süléssel kell majd az embereket szét idegesíteni és rommá!

Diorella Queen 2021.04.21. 21:12:36

A covimutánsokról szóló hírek még egy évig tartják magukat szerintem, aztán jön a felmelegedünk és mind ropogósra sülünk a picsába című rettegős korszak. A sok kínai légkondit is el kell adni valahogy, na!

Diorella Queen 2021.04.21. 21:30:20

Amúgy meg.....
Miért nem lehet ebben az országban Buffalo türkizt kapni?

Oké, messze van Nevada, na de akkor is!

Diorella Queen 2021.04.21. 21:31:48

Ha meg rendelnék, akkor valami hülye képtelen összegbe kerülne ...és mivel nincs, annál jobban esz a fene érte. :(
Sírok! ( Fóka nyaldossa fájó lelkét egy kicsit )

Pitralon20 2021.04.22. 06:16:22

"Miért nem lehet ebben az országban Buffalo türkizt kapni?"
Ha erdekel, a baratom Vancuverben tud neked szerezni es el is kuldi Magyarorszagra. Csak ird meg neki, milyen es mekkora kell, ki is csiszolja. Majd en is beszelek vele az erdekedben.
sagastone.com/
---
Vilag proletarjai egyesuljetek! :)
---
PS: lassan egy hete, hogy megerkeztem Mexikoba, mivel hogy Kanadaba nem tudtam menni a szigoru karanten torvenyek miatt (3 nap kotelezo allamilag kijelolt hotelekben, ahol 4-500 dollar egy ejszaka, es ez elhuzodhat akar 13 napig is (hogy bacca telibe a qurva annyat a liberalfasiszta kanadai kormany!). :) Megvolt a repulojegyem is Calgaryba, de nem tudtam az erkezes napjara hotelszobat foglalni, igy atirattam a jegyem Mexikoba, ide me'g Covid teszt sem kell a beutazashoz. Ja, es most van a mango szezonja is. :) Itt, Cuernavacaban, ahol vagyok most, + 28 - +30C meleg van nappal, ejszakara, hajnalra +16C - ra hul le a levego, ki lehet birni. A hetvegen meg megyek le Oaxacaba az oceanhoz par hetre barnulni. :) Addig maradok Mexikoban, amig meg nem szunik a karantenkotelezettseg Kanadaban. A KLM gep, amivel Mexico Citybe erkeztem tele volt europai "covid menekultekkel". :)

Neytiri1 2021.04.22. 06:31:54

@Diorella Queen: csak kíváncsi.
Szerintem nagyon bájos, és az oroszlány és oroszfiú is, hogy nem harapja le a fejét.

Neytiri1 2021.04.22. 06:34:09

Jut eszembe...
A teraszokkal és kerthelyiségekkel igazán engedhetné nyitni az állatkerteket is, mert mivel különbek azok?

Diorella Queen 2021.04.22. 06:52:06

@Pitralon20: Érdekelne a dolog, de nem tudni mennyibe fáj arrafelé egy 2- 2, 5 cm -es kő? Fehér Buffalo kéne szép fekete erezettel.
Én is a tévéből hallottam először erről a kőről. :DD

Diorella Queen 2021.04.22. 06:53:07

És ezt szép fényesre polírozzák.
Egy hónap és vége az iskolának!
Teljesen kivagyok!

Diorella Queen 2021.04.22. 06:54:09

@Neytiri1: Nem szabad megnyitni az állatkerteket, mert ott mutálódhat a legjobban a covi.

Diorella Queen 2021.04.22. 06:56:22

@Pitralon20: Mit akartál Kanadába?
Ott mindig szar az időjárás, hideg van és az emberevő űrlények is oda mennek . Ráadásul tele van medvével.

Diorella Queen 2021.04.22. 06:58:52

Azért még az aranyműves szakra beiratkozom szeptembertől. Az már csak heti 2-3 alkalom. Sajnos a cinema 3D-től ott sem szabadulok. :D

Diorella Queen 2021.04.22. 07:01:56

Tegnap sikerült egy vasúti sín vastagságú rézdarabból kireszelnem egy szép féldomború gyűrűsínt, most nem tudom mit csodálkozok, hogy le van zsibbadva a jobb kezem?

Diorella Queen 2021.04.22. 07:02:36

Egyik osztyáltársam minden ujja vége be van már kötve. :)

Neytiri1 2021.04.22. 07:31:38

@Diorella Queen: ezt nem tudtam, eszembe sem jutott ilyesmi. Köszi :)
Bár... egy teraszon két vadbarom, egy liba, és egy ökör is tud ilyesmit produkálni, ha egy asztalnál ülnek :)

Lorrh 2021.04.22. 07:52:12

@s: no prblm.

@Neytiri1: én csak arra lennék kiváncsi hogy a rokonsága, gyereke, ex férje nem-e rühelli-e nagoyn ezt a megszégyenülést? mert hogy neki vastag bőr van az arcán és nem is érzi milyne az ország legundoritóbbjának lenni, az oké. De a családja se szól neki? Nem jut vissza reflexió?

Lorrh 2021.04.22. 07:55:22

@Neytiri1: a vérre megy a teknős ami az oroszlán ajkáról lemosódik. vérteknős.

Neytiri1 2021.04.22. 08:12:38

@Lorrh: mit mondhatnának neki? A pasijai nem nyilatkoznak - megértem, nem ér annyit ez a nő -, a gyereke még gyerek, lehet, hogy viszik mindenfelé, megkap mindent, egy darabig gyereket ezzel el lehet csendesíteni, a szüleit nem ismerjük, hogy szeretik-e a pénzt és hatalmat, ezért inkább boldogok, hogy révbe ér a nagylányuk, vagy van szemük, fülük, és féltik ettől az embertől, az emberektől is emiatt, de a szülők is már ugyan mit mondhatnak, ha nem igazán tetszik ez nekik?
Bárki, aki rühelli, vagy félti, hogy mivel jár majd ez, hogy hány ember köszörüli rajta a nyelvét, mit mondhatna egy ilyen nőnek?
Nőnek? Nekem ő sosem volt nő. Egy gép, ami nagyon szép.
De nem ismerem, senkit sem ismerek, aki ismeri, így tényleg csak tapogatózva tudom azt mondani, hogy nem értem...
Képtelen lennék ezzel a férfivel lefeküdni, képtelen lennék meghallani a hangját (ami egyszerűen szörnyű), ránézni, megszagolni, átölelni (átéri?), egy asztalnál enni vele.
De nem vagyunk egyformák. Én nem viccelek, tényleg próbálom nem érzelmekkel látni őket, de nem tudom.

Neytiri1 2021.04.22. 08:17:30

@Lorrh: igen, de miért nem harapják le a fejét?

Lorrh 2021.04.22. 08:48:28

@Neytiri1: jól vannak lakva és a fél fogukra sem lenne elég.

Neytiri1 2021.04.22. 09:07:43

@Lorrh: egy ragadozó így mérlegel?

Diorella Queen 2021.04.22. 09:23:41

@Neytiri1: A leendő Lölőnéről van szó?

Tény, hogy a gázszerelőhöz erős gyomor kell, hát a nőnek úgy tűnik meg volt.

Diorella Queen 2021.04.22. 09:25:52

Én csak simán hánytam egyet, szépen csendben a hírtől. :D
A Sarkának meg az ex Rogánnénak legalább valami jobb pasasokat sikerült kihalászniuk a zavarosból. De ez...?

Diorella Queen 2021.04.22. 09:26:24

Szóval utóbbi kettő sokkal okosabb és ezek szerint ügyesebb is.

Diorella Queen 2021.04.22. 09:27:12

De Andika legalább szereti a fuxokat és ez dicséretes, ezért mindent megbocsátok neki. :)

Diorella Queen 2021.04.22. 09:28:27

@Neytiri1: Ebből nekünk max annyi a tanulság, hogy elgondolkodunk azon, MI, vajon mekkora összegért lennénk képesek leszopni a Lölőt?:DDDD

Diorella Queen 2021.04.22. 09:29:08

:D
:D
:D
Broááááf! :DDDD

Ma nagyon "rossz" vagyok. :))))

Diorella Queen 2021.04.22. 09:33:06

De persze az is lehet hogy, Timike példájából tanulva úgy volt vele, hogy képes bejárni azt az utat amit Timi, ha cserébe nyakába szakad Dáriusz összes kincse és vagyona.
Azért valljuk be, nem kis gyomorteljesítmény egy nőtől az, hogy egy ilyen alakot , hogy is mondjam, kielégítsen. De az is lehet hogy a csöcsszexnél tovább nem is jutottak , már ha a csajnak van némi esze, de a közvéleménynek erősen kell emésztenie a dolgot. :D

Diorella Queen 2021.04.22. 09:35:16

Még mindig röhögök a hírtől,sokáig azt hittem csak áprilisi tréfa . :))) De ezek szerint valóság.

Mia and Me 2021.04.22. 09:38:48

Aprózzák a vagyont, csak ennyiről szól ez. Még vagy 3szor nősül és akkor ha buknak, akkor is lesz itt-ott nőknél lementve 1G-nek vagyon.

Diorella Queen 2021.04.22. 09:41:16

@Mia and Me: Akkor valójában nem is Lölő házasodik, hanem a " gazda"?:DDDD
Egyre jobb ez a történet. :)))

Diorella Queen 2021.04.22. 09:42:14

Új típusú poligámia. :)))

Diorella Queen 2021.04.22. 09:44:03

@Mia and Me: Egyébként a történet tipikus.

Kevés pénz nagy gond, sok pénz, még nagyobb gond. .))

Diorella Queen 2021.04.22. 09:46:10

El kéne ásnia valami szigeten a nagyvilágban a sok pénzt, aztán a kincskeresők majd pár száz év múlva keresnék és lennének a dologból fasza tévéműsorok, mint ,Oak Island átka pölö, ahol egy pénzvermet keresnek. :)))

Mia and Me 2021.04.22. 10:02:07

@Diorella Queen: hát ha forintban ássa el, akkor azt hiszik valami őskori gazdálkodj okosan játékzsetonai :D

s 2021.04.22. 10:03:42

@Neytiri1: Igen, közeli. Nem derült ki, hogy Lorrh iróniának szánta.

Egyébként többet tudok az iskolák nyitásáról, mint egy átlagosan tájékozott ember. Olyanok magánvéleményét ismerem, akik ezt a TV-ben nyilatkozva nem vállalják ekkora lendülettel. Itt megállok - nevek nélkül. Legyen elég ennyi.

s 2021.04.22. 10:05:03

@Diorella Queen: Nem innen fúj a szél.

Diorella Queen 2021.04.22. 10:06:04

@Mia and Me: Volt az a drogbáró Dél- Amerikában. Nem ugrik be a neve, na az is elásott több milliárd dollárt valahol az országban, azóta is azt keresi mindenki. :)))

Diorella Queen 2021.04.22. 10:06:40

@s: Ezzel azt akarod mondani, hogy nincs csöcsszex sem?

Mia and Me 2021.04.22. 10:08:56

@Diorella Queen: hjjja.jjj... :D

attól függ mijét és milyen csomagolásban :D

Mia and Me 2021.04.22. 10:09:34

@Diorella Queen: dollárt persze hogy keresik... :)
(még)

Diorella Queen 2021.04.22. 10:10:11

@s: Én a lényegét nem értem , de én buta vagyok.
Magyarázd el, mi a lófasznak kellenek ilyen pitiáner dolgok, amikor ezek szerint már annyi pénze van , hogy a hat gyereke és összes rokona is kevésnek bizonyult ahhoz, hogy elmentse a lóvét ide-oda? Ha feldobja a papucsot ,mert ő sem él örökké, akkor ezek a pénzek szanaszéjjel lesznek. Semmi értelme ilyen mérvű vagyonfelhalmozásnak. Nehezen tudom elhinni, hogy Vitya ezt nem érti. Nem tűnik buta embernek.

Pitralon20 2021.04.22. 10:25:30

@Diorella Queen:
"Érdekelne a dolog, de nem tudni mennyibe fáj arrafelé egy 2- 2, 5 cm -es kő? Fehér Buffalo kéne szép fekete erezettel."
Peldaul az Etsy-n lehet mindenfele meretu feher buffalo turkizt venni, csak be kell irni a keresobe, hogy "white turquoise slab".
www.etsy.com/market/white_turquoise_slab
Vagy az eBuy-en.
www.ebay.com/
Van nyers is, csiszolt is. Es temeszetesen az aruk is postakoltseggel.
Peace! :)

Pitralon20 2021.04.22. 11:12:28

@Diorella Queen:
"Mit akartál Kanadába"
Hogy mit akartam Kanadaban? Peldaul felmenni Yukonba aranyat mosni. :) Csak megsugom, hogy ott me'g olyan is foglalhat teruletet es moshat aranyat, aki nem kanadai allampolgar. :)
Plusz lenne egy csomo elintezni valo dolgom, nyugdijugyek, hazassagi es valasi papir beszerzese (ezek nelkul nem kaptam magyar szemelyi igazolvanyt, TAJ kartyat, csak utlevelet), ott van a kocsim is, el kellene adnom, kiramolni a raktaramat es a fontosabb dolgokat, szerszamokat hazakuldeni.
Es termeszetesen hianyoznak az ottani melegvizu forrasok, furdok, a Sziklas hegyseg, a termeszet, a csavargasok, a Csendes ocean, stb. Haverjaim mar alig vannak ott, legtobbje hazakoltozott mar evek ota.
Sok minden kot azert meg Kanadahoz (elvegre 36 evet huztam le ott) annak ellenere, hogy utalom a liberalfasiszta kormanyukat, de a konzervativjaikat es a szocdemjeiket (NDP) is.
Masfel eve mentem haza, az akkori terveim szerint par honapra, de a covid bebacott, Magyarorszagon ragadtam. Nem volt rossz azert otthon lenni, de a vege fele kezdett a hocipom tele lenni a csaladdal es a csaladnak is velem. Es a furdok is zarva vannak november ota. Meguntam, elindultam, mindegy hova, csak el, valahova. Igy kotottem ki Mexikoban. Ismerem es szeretem ezt az orszagot. Van sok haverom itt is, most is peldaul egy kedves kis mexikoi lanynal lakom, jo haverom, o is lakott nalunk Calgaryban. De az oceannal is vannak haverjaim, ott is el tudok dekkolni egy ideig. Meg a lakber is alacsony, me'g Mexico Cityben es az oceannal is, kis falukrol, varosokrol nem is beszelve, toredeke a magyarorszagi araknak. Az emberek kedvesek, segitokeszek. Kanadai kisnyugdijaskent is (csak 5 evem van, amit hivatalosan dolgoztam, ami utan kapok nyugdijat) kiralykent elhetek itt. 6 honapig lehet itt lenni, utana el kell hagyni az orszagot 1-2 napra es megint kezdodik a 6 honap. A tomegkozlekes is olcso, kaja, gyumolcsok szinten. Es termeszetesen a cigi is feleannyiba kerul, mint otthon.
Az idojaras meg tokeletes, allandoan meleg van. Mi mas kell me'g egy magamfajta ven csavargonak? :)
Peace!

Pitralon20 2021.04.22. 12:20:30

@Diorella Queen:
"Ott mindig szar az időjárás, hideg van és az emberevő űrlények is oda mennek . Ráadásul tele van medvével."
Hogy ez mekkora tevedes! Az atlagember ezt tudja Kanadarol, koszonve a TV-nek es a tomegmedianak.
Elosszor is Kanada egy kibacott nagy orszag, talan meg annal is nagyobb.:) Egy europainak, kulonosen egy magyarnak elkepzelhetetlenek a meretei, az ottani tavolsagok. Volt, amikor fiatalabb koromban atugrottam kavezni a haverjaimhoz Calgarybol Vancouverbe kocsival es masnap jottem is vissza. Az ut oda-vissza tobb, mint 2000 km!
Igaz, vannak huvosebb reszek, ahol a -40C termeszetes es vannak reszek, ahol nyaron a +40C mindennapos es havat is csak 5-10 evente latnak. Ez egy felsivatagos terulet, a mexikoi Sonora sivatag idaig huzodik fel. Ez az Okanagen to volgye Brit Kolumbiaban. Tele szoloskertekkel, gyumolcsosokkel, meg a magyar TV es lecso paprikat is tomegevel termesztik itt. Termeszetesen a csorgokigyo es a skorpio is elofordul ezen a tobb, mint 100 km hosszu videken. 1988-ban dolgoztam itt par honapot egy mezokovedi szarmazasu 56-os kertesznel es hajnal 1-kor mentunk haza a haverommal a kocsmabol es akkor lattam, a kinti homero +42C fokot mutatott! Hajnali 1-kor!!
Es van olyan resze is, ahol telen ho helyett az eso esik - mit esik, omlik! - napokon at, egyfolytaban, szunet nelkul, a Napot is csak hebe - hoba lehet latni. Ez Vancouver es a Nyugati parvidek, az esoerdok hazaja. A fenyok ugy nonek ott, mint Magyarorszagon a bolondgomba. :) Lattam 100 m magas es 1000 eves fenyoket is arrafele, mar amiket meghagytak disznek az erdorablok.:(
Es van olyan resze is, ahol telen egyik nap -35C hideg van, a masik nap pedig +20C, a Chinook nevu tengeri szelnek koszonhetoen, ami a Sziklas hegyseg egyes reszein erezheto, leginkabb Calgary es kornyeken. Es ez a meleg szel havonta 1x - 2x meg szokott jelenni es eltart 2-4 napig, megszakitva a telet. De vannak olyan reszek, kulonosen a Prerin, ahol a homero higanyszala telen tobb, mint 100 napig nem megy 0C fok fole. Olyan hideg van, hogy ki kell nyitni a hutoszekreny ajtajat, hogy felmelegedjen kicsit a konyha. :)
Ennyit a kanadai idojarasrol. :)
Peace! :)

Neytiri1 2021.04.22. 17:39:27

@Diorella Queen: hát... én még kinyalni sem engedném magam vele az egész vagyonáért sem.

Neytiri1 2021.04.22. 17:42:10

@Diorella Queen: Andy Vajna egy értelmes, intelligens pasi volt, és ettől még jobban is nézett ki (Hogy én miket írok!)

Neytiri1 2021.04.22. 17:49:56

Elbaszott járványkezelés, zseniális magyarázat
444.hu/2021/04/22/vilagrekord-magyar-halalozas-a-teljes-jarvanyban
"A legújabb érv szerint azért ilyen magas a magyar halálozás, mert a mi definíciónk alapján olyanok is covidos halottnak számítanak, akik máshol nem. "
Így aztán senki sem tudja, hogy hány ember halt meg a vírustól - egyedüliként a világban.
Lehet, hogy mi vagyunk egyébként a legjobbak?

s 2021.04.22. 18:04:35

@Diorella Queen: Szegény az ország. Kierőszakolták a népek a nyitást. Inkább megdöglenek, minthogy pénz nélkül maradjanak.

s 2021.04.22. 18:06:58

@Diorella Queen: Nem a pénz kell neki, hanem a hatalom. Mindent, amit tesz ebből lehet megérteni.

s 2021.04.23. 17:54:22

@Lorrh: :-D

index.hu/belfold/2021/02/08/muller-cecilia-hadhazy-akos-levelezes-koronavirus-jarvany/

Cilikét kibaszott nehéz pedig felülmúlni, de kurva erős a mezőny. Szóval sikerült.

Lorrh 2021.04.23. 20:43:59

@s: mit vársz tőle, sima pártkatona, a lojalitása miatt került oda, csak az számít orbánisztánban.

Neytiri1 2021.04.23. 22:43:07

embernemadat.hu/

"Anyám
Édesanyám volt, az utolsó ember aki feltétel nélkül szeretett."

Kár, hogy nem ismerik az emberek ezt az oldalt, nem töltik fel a szeretteik nevét, arcát, és néhány mondatot róla. Itt lenne igazi valóság a szám, amit ez a tetves kÓrmány mindennap közöl.

Lorrh 2021.04.23. 23:56:46

@Neytiri1: hú, ez milyen megható.

Neytiri1 2021.04.26. 20:38:15

@Lorrh: alig van "feltöltve", és én tényleg úgy gondolom, hogy sajnos. Azért mert egy olyan oldal, ahol a számok emberek lesznek, ami fontos, mert az emberek nem számok.
Én elolvastam mindenkit, megnéztem az arcukat és bizony ejtettem értük még könnyet is.
Már nem voltak idegenek...

Lorrh 2021.04.26. 21:12:55

@Neytiri1: igen, nagyon humánus szép kezdeményezés. Nem ismert ez a honlap, sehol nem promózzák, nem lehet rátalálni.

Untermensch4 2021.05.03. 04:52:23

Világelsők vagyunk lakosságarányos átoltottságban ÉS halálozásban. Egyazon időben. Világszám, kérem, világszám!

( - mondta az udvari bolond... )

Neytiri1 2021.05.05. 12:59:59

@Neytiri1: www.szeretlekmagyarorszag.hu/tudomany/rusvai-miklos-sinopharm-vakcina-hetekonysag-who-jelentes/

„Mindenképp indokoltnak tartom, hogy akinél nem alakult ki mérhető immunválasz a második vakcina beadását követő harmadik hétig, azok egy harmadik adag vakcinát is kapjanak, mégpedig lehetőleg más típusúból, mint az első kettő” – mondta a Szeretlek Magyarországnak Rusvai Miklós víruskutató, hozzátéve: nemcsak a Sinopharmra gondol, hanem bármelyik másik oltóanyagra, amelyikre igaz a fenti állítás.
A dolgot nehezíti, hogy az antitest-vizsgálatok jelenleg önköltségesek, nem zajlik olyan állami felmérés, ami ismert lenne a közvélemény előtt, és ez a szakember szerint politikai döntés."

Lorrh 2021.05.05. 15:01:40

@Neytiri1: szerintem egyenes út a megőrüléshez ezeket az összevissza ellentmondó véleményeket olvasni.

Neytiri1 2021.05.05. 15:10:14

@Lorrh: persze a homokbafejdugással sokkal hosszabb lehet az élet. Hülyén meghalni is mennyivel felemelőbb.
Ne olvasd amit én írok, linkelek, mert tőlem kitelik, hogy ellentmondásokat látva közzé teszem és nem szeretném, hogy megőrülj.

Diorella Queen 2021.05.05. 19:06:48

Én viszont nem őrültem meg, hanem megörültem !
Méghozzá annak, hogy egy év után, egyszer csak váratlanul, derült égből villámcsapásként, éreztem az ESŐ illatát!

Diorella Queen 2021.05.05. 19:08:11

Én edzem az illatbigyóimat, illóolajokkal és minden egyéb erősebb ( hagyma pl ) illattal.
Mondhatni Fóka átment kutyába és mindent össze-vissza szaglász.

Diorella Queen 2021.05.05. 19:11:49

Már nyakunkon a fosós covid ( indiai mutáns), hogy rohadna meg már az anyjába!
Én már kereket is oldottam a kórházból, és visszanyargalok a szociotthonok csendes világába. Már csak azért is, mert nettó százzal többet fizetnek a szocotthonban. :P
Viszont képzeljétek el!
Még próbaidő alatt is csak úgy lehet felmondani egy kórházban, hogy ha a kórház kirúg ( felmondás a munkaadó részéről).
Na erre mit mondtok?!

Lorrh 2021.05.05. 23:07:01

@Diorella Queen: igen ez most durván megnyirbálták a felmondási jogokat. Nagy kuss is van erről, pedig elég felháborító.
Ebben az országban minden társadalmi csoportba bele lehet rúgni , a többség kussban marad és jobbágyként hajbókol a hatalomnak.

Lorrh 2021.05.05. 23:08:58

@Neytiri1: nem ellened írtam, hanem inkább a védelmedben. A homokbadugás és a mindenre rárepülés között van egészséges középút.
Szerintem.
Ha túltolod egyik oldalt akkor lazíts.

Neytiri1 2021.05.06. 10:18:52

@Lorrh:
József Attila
Érted haragszom, nem ellened

Mikor fölkél a nap,
a sosem haragvók hajától eltéritődik a harmat,
ne bántson téged az én haragom soha, kedves.
Sokszor gondolok nagy futós terekre, ahol lehet el kell majd esnem,
az árbocfaragók árbocokkal jönnek oda tömött sorokban,
és győzvén ott, égnek hajitja hatmillió vasas az ő csengő szívű kalapácsát.
Szerszámok égi viharába
csókjaidat hadd viszem én is el oda kedves.
Észre sem veszed hogy kihúzom magam, mikor a jövőről szólok,
ha akarod, hát csak ama városdaloló győzelem után térek meg hozzád,
vagy majd a pékek összekötik kenyérvető, jó lapátjaikat,
végigfektetnek rajta engem és lehajtott lisztes fővel
elhoznak lassan az ágyadig.
Érted haragszom én, nem ellened,
nosza szoritsd meg a kezem, mellyel magosra tartalak álmaimban,
erősitsen az én haragom, dehogy is bántson, kedves.
1926. jún.

Lorrh 2021.05.06. 13:22:00

@Neytiri1: ugye milyen szép!
Ez volt az ávósok jelmondata is: Elvtárs érted jöttünk, nem ellened.

Neytiri1 2021.05.06. 14:17:17

@Lorrh: ez a tagaság ragályos?

Untermensch4 2021.05.06. 16:03:03

@Diorella Queen: "Viszont képzeljétek el!
Még próbaidő alatt is csak úgy lehet felmondani egy kórházban, hogy ha a kórház kirúg ( felmondás a munkaadó részéről).
Na erre mit mondtok?! "
Nincs könnyebb feladvány mint olyan keveset dolgozni hogy kirúgjanak... :)

venszivar 2021.05.06. 17:19:27

@Lorrh: Erről, arról a vitéz beverneki tudna "mesélni"....

Diorella Queen 2021.05.06. 20:56:29

@Untermensch4: De engem nem kirúgtak, hanem én mondtam fel. :)

Lorrh 2021.05.06. 22:21:06

@Neytiri1: taga-dom.
kétlem, gátlom.

Diorella Queen 2021.05.07. 08:21:45

Itt az újabb rettegni való!
Azt mondja Mo-t nem érinti, ha elég sokáig figyelitek, azért bőven befigyel felénk is ez az űrszemét.
orbit.ing-now.com/satellite/48275/2021-035b/cz-5b/

Diorella Queen 2021.05.07. 08:30:26

Svédország irányába érdemes elkezdeni futni. :D

Neytiri1 2021.05.07. 08:35:55

@Lorrh: lehet, hogy én ülök fordítva a lovon és vagyok képes egy verset "csak" magáért IS szeretni, leválasztani az alkotójáról, és nem mindet és mindig az ő életével gúzsba kötve felfogni...

Neytiri1 2021.05.07. 08:39:07

@Diorella Queen: a Földön a coviddal, az égből az űrszemetükkel... Kína bevet mindent :)

Diorella Queen 2021.05.07. 09:06:16

@Neytiri1: Jaja én rühellem már az összes kínait ,bevallom őszintén. Enni sem megyek hozzájuk!

Diorella Queen 2021.05.07. 09:11:19

Amúgy meg...:

index.hu/kulfold/2021/05/07/influenza-koronavirus-who/

Ez első ránézésre jó hír is lehetne, ám de sajnos a mikrovilág azonnali választ ad,minden tetves változásra. Ez egészen pontosan annyit jelent, hogy valószínűsíthetően stratégiát fog váltani a jól ismert vírusunk. Ami általában véve nem szokott túl jó lenni nekünk, embereknek.

Diorella Queen 2021.05.07. 09:12:44

Abban a pillanatban, ahogy kitalálnak egy új fertőtlenítőszert pölö, a vírusok, baktériumok, azonnal stratégiát váltanak, és védekezni kezdenek ellene.

Diorella Queen 2021.05.07. 09:15:04

Esetleg betámadja az állatvilágot, a sertéseken nincs maszk.

Neytiri1 2021.05.07. 09:29:28

@Diorella Queen: még a "vízben" is jön majd (földön, vízen, levegőben), biztosra kell menni.

Én nem is szeretem a kínait.
A nátrium-glutamát nem a barátom.

Diorella Queen 2021.05.07. 14:11:44

@Neytiri1: Tuti hogy a kínaiak miatt fog kipusztulni az emberiség.

Lorrh 2021.05.07. 17:23:38

@Diorella Queen: azért ők elég sokan vannak nehogy kipusztuljon. Mi, nyugatiak fogunk kipusztulni, mert elnyámnyilásodtunk, gyenge életképtelen utódokat nemzettünk.
Meg persze mi magunk is életképtelenekké, túlkényelmessé, túlönzővé váltunk. Valahol végetér a civilizáció és lassan eljutunk oda.

Neytiri1 2021.05.08. 12:58:29

@Lorrh: már biztos kiszámolták, hogy a most érkezett vakcina mennyit hozott a konyhára
telex.hu/koronavirus/2021/05/08/sinophram-szallitmany-vedekezes-kina-magyarorszag
és mennyit vitt az adózó magyaroktól.

"Szombat hajnalban 1,2 millió adag Sinopharm-vaknina érkezett Magyarországra Kínából, ahogy Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Facebook-oldalán fogalmazott,
„ez az eddigi védekezési időszak legnagyobb oltóanyag-szállítmánya”
Szijjártó szerint a szombati szállítmánnyal együtt 3,3 millióra nőtt a Kínából beérkezett oltóanyagok mennyisége. A szerződés értelmében Magyarország további 1,7 millió adag vakcinát vár még Kínából."

A lélegeztetőgépek pihentetése napi 90 millió. A sok kínai vakcina pihentetése se ingyen van - gondolom - és még mennyit fogunk ajándékozni, látva az oltakozási vágy erős csökkenését.

Eközben Olaszországból:
foldjaro.hu/dontott-olaszorszag-a-turizmust-illetoen-bajban-lesznek-akik-keleti-vakcinaval-oltottak/

Diorella Queen 2021.05.08. 13:05:27

Holnap délben zuhan vissza a kínai űrszemét, remélem a kínaiak nyakába egyenesen Pekingre!
Megérdemelnék!

taga20 2021.05.08. 13:13:00

@Neytiri1: frau, a józanság ragályos, mily meglepő:))

Neytiri1 2021.05.08. 13:27:13

@taga20: "Lorrh2021.05.06. 22:21:06
@Neytiri1: taga-dom.
kétlem, gátlom"

Neytiri1 2021.05.08. 13:29:20

@Diorella Queen: tartok tőle, hogy még az űrszemét se akar odaesni :)

taga20 2021.05.08. 13:30:43

@Neytiri1: csak az a tükör zavar, semmi más!:)))

zene, te céda, te!:)))

www.youtube.com/watch?v=uT1BuLYt2RU&list=RDuT1BuLYt2RU&index=1

Lorrh 2021.05.08. 16:18:44

@Neytiri1: ez az olasz sztori azért sántit, mert pár napja volt, hogy San Marinoban Szputnyikkal és Pfizerrel oltottak. Tehát orosz vakcinával. És ugyebár ők az olaszokkal szimbiózisban élnek.
Szerintem ezek a fakenews-ek amik riogatnak állandóan. NE higgy nekik. Hazudnak. Szándékosan.

Diorella Queen 2021.05.09. 20:31:04

@Neytiri1: Megúsztuk a kínai űrállomást.
Most mi lesz a következő hülyeség, amitől rettegni lehet?
Nem bírom ki, ha nem retteghetek minden áldott nap!
Mindennapi rettegésünk, add meg nékünk mi Úrunk!

Diorella Queen 2021.05.09. 20:32:16

Vizsga vizsga hátán, szorít a határidő, sehol nem tartok semmivel.

Diorella Queen 2021.05.09. 20:32:47

Ilyen nyomás alatt nem lehet alkotni semmit!
Faszkivan!
Ez a véleményem!

Diorella Queen 2021.05.09. 20:33:51

Különben meg jelenleg az a legnagyobb gondom, hogy nem találom a saját stílusom!
Lehet nincs és azért?

Diorella Queen 2021.05.09. 20:35:30

Már az összes létező művészeti korszakot , stílust , művészt, munkáit, stb -t átolvastam és egyik sem áll hozzám annyira túl közel, hogy magamévá tenném.
Kivéve a kinetikus ékszerek, amik még szerintem izgalmas vonal lehetne.

Ékszer + játék + meditáció így egyben.

Diorella Queen 2021.05.09. 20:37:41

Sm is beleőrül, ha nem summa cumi laudéval végez.

Diorella Queen 2021.05.09. 20:38:35

Na még egy év, és kihúzhatok a bakancs listáról egy tételt legalább.

Még marad másik 2500.

Lorrh 2021.05.09. 23:18:16

@Diorella Queen: Ha ennyi megvalósítatlan vágyad van, az végzetesen ideköt a földhöz, az anyagi világhoz. Akkor te nem jutsz a nirvánába. Újra és újra leszületsz majd emberi alakba, megtapasztalni a kiszolgáltatottságot és félelmet. Meg persze a jót is az emberi életből. De mindenképp a duális világba, ahol jó és rossz együtt létezik.
Én már baromian unom ezt.

venszivar 2021.05.10. 07:26:11

Jelentkeznék oltakozásra, de nem lehet!

Diorella Queen 2021.05.10. 18:26:09

@venszivar: És Putyin miért nem jó neked?
Lányomat is azzal oltották, azt semmi baja.

Diorella Queen 2021.05.10. 18:26:40

@venszivar: Az egyáltalán nem hátrány, ha egy medvét meg tudsz ülni utána!

Diorella Queen 2021.05.10. 18:28:49

@venszivar: Vagy tán te is flancolsz és a fájzeres "elitbe" akarsz tartozni?!?!? Már külön társadalmi csoportok vannak ezekre az oltásokra ám!
A legcsóróbbak kínait kapnak az elit meg fájzert. :)
Vicces nemzet ez a magyar. :)

venszivar 2021.05.10. 18:43:20

@Diorella Queen: Még egy struccot sem tudok megülni. Hátha vicces s elit lehetnék...:)

Lorrh 2021.05.10. 20:08:46

@Neytiri1: A galagonya ruhája is izzik,mert a Hold rá fátylat ereszt: és lánnyá válik, aztán meg sírni kezd. bonyolult az élet.

Diorella Queen 2021.05.10. 22:55:25

@Neytiri1: Reméljük, hogy beolvad a faszba a föld alá.
Tudomásom szerint csak arrafelé tud olvadni.

venszivar 2021.05.11. 07:34:51

@Neytiri1: A kínai rakettától féltél, mikor itt a közelben, hazánkban van-volt-lett a veszély !

index.hu/belfold/2021/05/10/forraskut-baleset-lezuhant-sarkanyrepulo/

Diorella Queen 2021.05.11. 19:09:30

@venszivar: Most nekem az nem hír, hogy egy -két milliomos lepotyog az égből.

Diorella Queen 2021.05.11. 19:10:59

Írnom kéne már egy új posztot, de annyi témám lenne és nem tudom melyikről írjak.....

Diorella Queen 2021.05.11. 19:15:38

A sulinak mindjárt vége, elvileg már vége, még lesz egy értékelés huszadikán és annyi.
De még hátra van az aranyműves szak.
Szerencsére az már csak valami heti két alkalom. Sajnos a cinema4D ott is kísért. :(

Ami tény, indokolatlanul kurva sokat és nagyon megszenvedtem ezért a suliért.
A tavalyi évet kitörölném az emlékezetemből, ha lehetne. Stockholm szindrómám lett a munkahelyen. A kórházban pedig rendesen traumatizálódtam a sok szörnyűségtől. Mindeközben ez a járvány, folyamatosan nyomasztott, az egyetlen pozitív még is csak az iskola volt e két év alatt. Nekem bejött az online oktatás az én koromban. Kinyúltam volna ha heti 4x4 órát még be kell másznom az iskolába.

venszivar 2021.05.11. 19:16:39

@Diorella Queen: Fogalmam sincs,hogy milyen gazdag volt a 70éves öreg.... DE mindenkinek tudnia kell,hogy ami fel ment az így v. úgy lejön v. leesik!:)

venszivar 2021.05.11. 19:19:45

@Diorella Queen:HA előtted vannak a thémák, akkor írj a jobb szélsőről! :):D

Diorella Queen 2021.05.11. 21:03:47

@venszivar: Nem érdekelnek politikai témák.

Diorella Queen 2021.05.11. 21:04:44

@venszivar: Addig -addig válogatsz, hogy elkapod a fosós indiai mutánst.Jó lesz az neked?
Akkor már inkább medvén lovagolj mellékhatásként.

venszivar 2021.05.12. 04:59:06

@Diorella Queen: Kösz a felém áradó kedvességed! :):D

@Neytiri1:-re hallgatok s ma megpróbálom megülni a "világ" legnagyobb madarát....:)))

Diorella Queen 2021.05.12. 08:03:59

@venszivar: Nem is voltam bunkó ! ( szerintem)

Amúgy meg, annyira vágyom egy kis műhelyre, hogy majd meg halok bele. :(((((
Különben nem tudok mokume gané technikával fuxot csinálni , ha nincs műhely!
www.youtube.com/watch?v=AIKncMZYLZM

Diorella Queen 2021.05.12. 08:05:15

Most honna a fenéből vegyek én egy műhelyt?!?!
Ez itt a kérdés.
Lehet eladom a lakást, a gyereknek veszek egy kisebbet, nekem meg egy elég lesz már egy műhely, ahova befér egy ágy meg a TV. Azt szeva. :)

Diorella Queen 2021.05.12. 14:58:53

@Untermensch4: És alá az olvasztó kemence. És meg van oldva a fűtés is.

Neytiri1 2021.05.12. 21:00:32

"Elbaszott járványkezelés"...
www.portfolio.hu/unios-forrasok/20210512/korlatozna-az-indiabol-torteno-beutazast-az-eu-482938?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=portfolio_linkek&utm_campaign=hiraggregator

Mire várnak? Nem értem. A kínaiak is heteken keresztül mászkálhattak a világban, mire végre már nem jöhettek. Pampognak, hogy mennyire szar ez a mutáns, már hetek óta tombol indiában és még most gondolkodnak, hogy ne lépjenek olyan egyszerűen EU-s országba. Ez teljesen normális?

Neytiri1 2021.05.12. 21:01:19

@venszivar: na, megülted a világlegnagyobbmadarát? Vagy ledobott a hátáról? :)

Diorella Queen 2021.05.12. 22:01:23

@Neytiri1: Nem. De én szóltam, hogy a gigamegagazdagok nem fogják tétlenül nézni, hogy az utódjaiknak nem marad a bolygóból semmi.

Untermensch4 2021.05.12. 22:51:43

@Neytiri1: Ha ezt elolvasod...
forgokinpad.blog.hu/2021/05/12/a_pluton_chip_fikcioja_es_mas_tortenetek
...és utána megnézed újra azt a kommentet amiben volt az a link, sztem rá fogsz jönni vmire.

( - mondta az udvari bolond... )

venszivar 2021.05.13. 04:39:37

@Neytiri1: ÁÁÁÁÁÁÁÁ, utol sem érem őket, aztán meg a próbálkozás feladását, ráfogtam az esőre IS. + a 10-12cm körmeikre,amik simán felnyitnák a hasamat.... De azért mindjárt adok enni nekik.:)

Diorella Queen 2021.05.13. 18:33:32

@Untermensch4: Függőágy

Látszik, hogy még sosem feküdtél függőágyban, mert akkor nem javasolnál gerinctörős megoldást a helyproblémára!

Untermensch4 2021.05.13. 23:48:14

@Diorella Queen: Többféle függőágy is van. Én olyanon feküdtem ami nem volt gerinctörős.
De a szekrénybe felhajtható ágy is helytakarékos megoldás.
Szakmai kérdés: láttam egy rövid videót vmi hegesztési eljárásról amivel nagyon-nagyon kicsi, (kb 2mm, talán kisebb) awi-szerű pöttyöket olvasztgatott vki egy elektromos eszközzel. Ha esetleg meg tudnád mondani az eljárás elnevezését, örülnék.

És íme Magyarisztán legbeoltottabb embere...
www.portfolio.hu/gazdasag/20210513/veletlenul-hat-adag-pfizer-vakcinat-kapott-egy-szombathelyi-ferfi-483112

( - mondta az udvari bolond... )

Diorella Queen 2021.05.14. 08:58:56

@Untermensch4: Gondolom lézerforrasztás lesz az. Nem tudom milyen pöttyökről lehet szó. Granuláció? Vagy mi?

Neytiri1 2021.05.15. 15:25:52

www.egeszsegkalauz.hu/betegsegek/fertozo-betegsegek/romania-nem-engednek-at-a-magyar-vedettsegi-igazolvannyal-a-hataron/16q7qbl

A cikkben az országok is ott vannak, ahová be lehet lépni.
A lista nem hosszú, és nem is igazán "értékes" a nyaralásra vágyóknak.
Szerintem.
Na, de még messze a szezon, a kakadu még megy intézkedni, és remélhetőleg sikerrel is jár olyan országokban is, ahová a magyar utazni szeret.

Diorella Queen 2021.05.15. 19:22:45

Keresem a képet, hol a Lölő le van fogyva és divatosan öltözik, de nem lelem sehol!
Lehet azért mert nincs?:D

Diorella Queen 2021.05.15. 19:25:02

Meg úgy tűnik, hogy ez a pasas születése óta ugyan így néz ki,mint jelenleg. :)
Nincs róla másmilyen kép az interneten.

Neytiri1 2021.05.15. 21:44:30

@Diorella Queen: van amit nem lehet átalakítani...

Untermensch4 2021.05.15. 23:42:10

Az evolúció rútul a neonácikok ellen fordult...

criticalbiomass.hu/?p=16324868

( - mondta az udvari bolond... )

Diorella Queen 2021.05.16. 23:15:51

@venszivar: Ez most komolya?
Figyikécske már!
Te most eldöntötted, hogy mindenáron a fosós covidban szeretnék meghalni?
Nem lehet ennyire fontos, hogy a fájzeresek vagy a szputnyikosok csoportjába tartozz!
Menj már be a legközelebbi kórházba azt oltasd már le magad!
A lányomat az orosszal oltották, hidd el az is jobb mint megfulladni ,miközben dől a fos és a hányás belőled!
Ugye nem akarod te is számolni a szívverésed, miközben fuldokolsz?!?!

Diorella Queen 2021.05.16. 23:17:13

@venszivar: A moderna is ugyan az mint az,amire annyira vársz!

Diorella Queen 2021.05.16. 23:19:11

@Neytiri1: Képzeld vannak csodák!
A lányom telefonján van az a virtuális plasztikai sebészet nevű program. Naszóval az belőlem zimányi Lindát csinált, és nem vicc. El is raktam azt a szép képet emlékbe.

Diorella Queen 2021.05.16. 23:21:50

@Untermensch4: Hagyjuk már ezeket a nácikat.
Most komolyan mindenütt ez a nácizás folyik, nem csak az interneten a kommentszekcióban, de nem mellesleg az összes kedvenc tévécsatornámon, Natgeo, Spekrum Digi, History,Doscovery, akár merre kapcsolok, II.VH és a nácik!

venszivar 2021.05.16. 23:22:59

@Diorella Queen: Te mindig a lányodat említed. Te mikor s mit kaptál, HA oltakoztál-e-é?

Diorella Queen 2021.05.16. 23:23:37

Miért nyomatnak ennyi IIVH-s anyagot mindenütt?
Már lassan kívülről fújom a II.VH összes eseményét.

Diorella Queen 2021.05.16. 23:25:49

@venszivar: Oltottak persze!
Azt a szar fájzert kaptam, mert a kórházakban a dolgozóknak azt adták. De mindegy mit adtak volna, kivéve astrát. Az nem kellett volna de bármelyik másik mindegy lett volna.
Szemét dolognak tartom, hogy nem engedik be a független televíziókat a kórházakba a covid osztályokra, mert szerintem rögtön mindenkinek mindegy lenne mi, csak oltás legyen.

Diorella Queen 2021.05.16. 23:26:22

@venszivar: Oltás után is elkaphatod amúgy, csak szólok!
Viszont nem halsz bele.

Diorella Queen 2021.05.16. 23:27:22

@venszivar: Az orosz oltóanyag nagyon jó. Nincs vele semmi baj és ugyan olyan bika hatásos mint a fájzer.

venszivar 2021.05.16. 23:32:45

@Diorella Queen: Rendben OK , szinte mindent "vágok".... Soha nem voltam betojva! De, egye fene, no meg volt jó pár akadály, tehát HA simábban, flottul ment volna, már 2-3 hónapja meg lenne.

Untermensch4 2021.05.16. 23:32:50

@Diorella Queen: A kommentem lényege ez a link

criticalbiomass.hu/?p=16324868

volt de hivatástudatból próbáltam poénkodni hozzá.

( - mondta az udvari bolond... )

Untermensch4 2021.05.16. 23:36:11

@Diorella Queen: "Miért nyomatnak ennyi IIVH-s anyagot mindenütt?
Már lassan kívülről fújom a II.VH összes eseményét. "

Népszerű téma. Meglepő módon sokkalta népszerűbb mint az 1.vh, pedig tképp úgy is tekinthetjük hogy csak egy volt, egy hosszabb köztes időszakkal ami békének tűnt. Egyébként tképp még nincs is vége, Japán és Oroszország között a mai napig nincs békeszerződés, csak fegyverszünet...

( - mondta a hadügyminiszter... )

Diorella Queen 2021.05.16. 23:37:18

@venszivar: Na jó, de akkor most nem tudnál morogni.

venszivar 2021.05.16. 23:38:36

@Diorella Queen: JA! Itt a lényeg, hogy jogos a "morgás"! :)

Diorella Queen 2021.05.16. 23:39:24

@Untermensch4: Jól menne a militari a vaterán.
Lehet hogy kardkészítőnek kellett volna tanulnom. ...Szoktam őket nézni amúgy tv-ben.
De most jobban fáj az, hogy nem tudom kipróbálni a mokume gané technikát, mert NINCS MŰHELYEM!
Tudod milyen ez?
Mint ha a zongoristának nem lenne keze.

Diorella Queen 2021.05.16. 23:41:52

Jövő heti rejtvény mindenkinek:
-Honnan ganézzak össze egy műhelyt?!?!?!
Ebben a kerületben a kutyaólak bérleti díja is egymillió fonttól kezdődnek/ nm.

Untermensch4 2021.05.16. 23:42:48

@Diorella Queen: "Ugye nem akarod te is számolni a szívverésed, miközben fuldokolsz?!?! "
A múltkor érdekes tüneteim voltak. Egyik hétvégén két napig egyenletes enyhe hőemelkedés. Utána semmi. Két hét múlva vasárnap reggeltől késő estig erős hőemelkedés amit nehezen tudtam kiizzadni, és közben a légzésem sem volt a legkomfortosabb. Azóta semmi... leszámítva hogy vettem egy digitális lázmérőt, így az "enyhe" és az "erős" helyett a jövőben már számokat tudnék mondani.
Ha ez volt az amire szt mondják hogy "akinél az első héten nem olyan heves a covid annál a második héten jobban beüt", ennyi nekem évente egyszer még vállalhatónak tűnik. Úgyhogy a türelmetlen sokaságra való tekintettel inkább nyugiban megvárom amíg véget ér a "terheléses támadás", még nem kértem időpontot.

( - mondta az udvari bolond... )

Diorella Queen 2021.05.16. 23:45:34

@Untermensch4: még nem kértem időpontot.

Hát ebből látszik, hogy az ember önpusztító alapból.
Adott egy lehetőség hogy túléljetek valamit és megy a tipródás, a kételkedés, a leszarom nem érdekel, majdleszvalahogy.
Hát most erre mit lehet mondani?
Darwin díj.

Diorella Queen 2021.05.16. 23:52:15

@Untermensch4: Mondhatni, ez tünetmentes lefolyás.
Enyhe tünetek, hőemelkedés, izzadás, levertség, légszomj, gyengeség, orrfolyás, kicsi torok kapirgálás.
Középsúlyos: erős köhögés, tartósan magas láz, mittománmimég
Van akinél semmilyen tünet szinte nincs jelen, csak azt venni észre, hogy a véroxigén szint a béka picsája alatt van.
Szóval elég vegyes.
Nekem pl a légszomjra teljesen jól bevált egy szem leggyengébb rivotril.Mondjuk azt hittem,hogy pánik, de mindegy is. Ha meg kell pusztulni, akkor legalább hidegvérrel már.

Diorella Queen 2021.05.16. 23:55:14

Az oltóanyag pedig biztos hogy véd, mert egy munkatársam össze -vissza taknyolt,köhögött mindenkit maga körül egy hétig, mire kiderült hogy covis. Nekem csak a torkom fájt egy picit 3 napig, tipikus tünet a hirtelen hőhullám, és a hirtelen híg orrfolyás.
De ekkor már rég le voltam oltva.

Diorella Queen 2021.05.16. 23:58:50

Na már megint a Tűzben edzett megy a tévében.

Untermensch4 2021.05.17. 00:00:07

@Diorella Queen: Inkább olyan mintha nem lenne zongorája... hány négyzetméter a minimális alapterület ami szükséges? Mármint ha TÉNYLEG a lehető legkisebb alapterületen történő kialakítás a szempont, nem pedig annak a megindoklása hogy mekkora alapterületű műhelyre vágysz.
Military nem csak tényleges fegyverkovácsolás lehet. A militaris boltban ahova évente egyszer benézek, láttam nyakba akasztható kis medált is, kicsiny repülő. Ha nő hordja akkor lehet dicsérni a kifutópályát... :) A fegyvernemi kitűzők, mandzsetta-izék, szép fém gombok is kínálnak perspektívát. Ha keresel makett-építő emberkéket akik megmondják milyen méretarányok a legnépszerűbbek, pici fegyvereket is csinálhatsz pl itt a nyitóképen a fickóknak a dzsungelben:
vietnamihaboru.blog.hu/2018/08/28/makettezo_szakirodalom
...vagy ha a "counter strike - global offensive" játék fanatikusait veszed célcsoportnak (hehe... célcsoport), az abban szereplő ilyen-olyan dekorációs fegyverek kicsi makettjei is drágán kelhetnek el, főleg hogy ékszerész kezéből egyedi darab. Az eredeti méretezésről vannak adatok a neten, a kicsinyítéssel gondolom arányosan nő a nehézség és az eladási ár.
Ez asszem' a legnépszerűbb:
www.google.hu/imgres?imgurl=https%3A%2F%2Fi.pinimg.com%2Foriginals%2Fb7%2Fbb%2Fe0%2Fb7bbe0bb597d19d5a48027e286296503.jpg&imgrefurl=https%3A%2F%2Fwww.pinterest.com%2Fpin%2F444026844493458670%2F&tbnid=X-KTkDi8l-9iIM&vet=12ahUKEwiIy9ermc_wAhVLdRQKHQSJC6EQMygQegUIARDGAQ..i&docid=u1cuQTt10OF_gM&w=555&h=312&q=CS%3AGO%20AK-47%20gold&ved=2ahUKEwiIy9ermc_wAhVLdRQKHQSJC6EQMygQegUIARDGAQ

Untermensch4 2021.05.17. 00:11:26

@Diorella Queen: Darwi díjból csak tiszteletbelit kaphatok mert legalább egy olyan genetikai utódom van aki már át is esett a covid-on. :)

" Ha meg kell pusztulni, akkor legalább hidegvérrel már."
Ezt mondom én is, kár itt pánikolni hogy mikor kerülök sorra, meg hányan tolonganak ott... előbb oltsák be a veszélyeztetettebbeket, én nem fogok stresszelni. Dolgoztam már napi többszöri életveszélyt/nyomorékságot kínáló melóban is, a két héten belül elpatkolás lehetősége miatt nem fogok pánikolni. Főleg hogy a náthát okozó kisgenyók egyes kutatók szerint nem tűrik a konkurenciát, én meg majdnem egész évben náthás vagyok. Kivéve tavaly, szeptember közepe előtt. Furcsa is volt... szóval egy nagyon fantáziadús elképzelésem szerint tavaly a náthám hősiesen megküzdött a covid-dal, most nemrég ezek a furcsa tünetek voltak a brit mutáns, az indiai meg ha van egy kis esze, ezek után nem ugrál :) :D

Diorella Queen 2021.05.17. 20:11:16

@Untermensch4: hány négyzetméter a minimális alapterület ami szükséges? Mármint ha TÉNYLEG a lehető legkisebb alapterületen történő kialakítás a szempont, nem pedig annak a megindoklása hogy mekkora alapterületű műhelyre vágysz.

Miért kérded?
Szeretnél venni nekem egyet, vagy gyűjtésbe fogsz?:D

Untermensch4 2021.05.17. 21:04:43

@Diorella Queen: Emberek hajlandóak pénzt adni azért hogy abban a játékban a fegyver kinézete más legyen. Semmi előny, csak a megjelenés miatt. A valódi életben (és nem csak egy szerveren) létező dolgokért is hajlandóak pénzt adni. Vannak olyan kultikus fegyverek amiknek az ékszer-változata eladható. Ha raksz bele csillogó szenet akkor nőknek is ajándékozhatják, azok meg biztosak lehetnek benne hogy a pasi az a típus aki nem fut más nők után mert játék mellett nem lesz rá ideje :)

"Szeretnél venni nekem egyet, vagy gyűjtésbe fogsz?:D"
Én is szeretnék ingyenpénzt kapni de nem.

Diorella Queen 2021.05.17. 21:36:35

@Untermensch4: Én is szeretnék ingyenpénzt kapni de nem.

Akkor minek kérdezed?
Nem logikus.

Diorella Queen 2021.05.17. 21:39:14

@Untermensch4: hány négyzetméter a minimális alapterület ami szükséges? Mármint ha TÉNYLEG a lehető legkisebb alapterületen történő kialakítás a szempont, nem pedig annak a megindoklása hogy mekkora alapterületű műhelyre vágysz.

Nem a négyzetméter, ami annyira fontos ebben az esetben,hanem az,ha a mokume gané technikával püfölöm halálra az izzó fémet, akkor ne kopogjon már be az alsó vagy a felső vagy a szembe szomszéd, hogy mi a fenét zajongok ennyire?!
Továbbá őrzöttnek kell lennie, az ötvös szerszámok nem kicsit drágák.
Továbbá tűzbiztosnak kell lennie, és jól szellőzőnek!

Diorella Queen 2021.05.17. 21:39:56

És itt legyen a szomszédban, mert szar lenne, hogy mire oda érek,már elszáll az ihlet belőlem.

Diorella Queen 2021.05.17. 21:41:04

Errefelé van pár ilyen őrzött raktárféleség,meg műhelyek, ipari parkok. Gondolom mennyibe kerülne 20 nm.

Neytiri1 2021.05.18. 15:04:56

@Diorella Queen: "Keresem a képet, hol a Lölő le van fogyva és divatosan öltözik, de nem lelem sehol!"
Íme :)
kepkuldes.com/image/9gAbTB

venszivar 2021.05.18. 15:40:14

@Neytiri1: Nem csak a testét, hanem a fejét IS ki kellett volna cserélni.... ahhoz,hogy "jó" krapeknek lehessen nevezni.:)

Diorella Queen 2021.05.18. 16:29:52

@venszivar: Egy olasz orvos szerint,hamarosan elérhető lesz a fejátültetés.
Volt is rá egy orosz jelentkező, aki nyomorék volt nyaktól lefelé, de meggondolta magát végül. Így Lölőnek várnia kell még a beavatkozásra.

Neytiri1 2021.05.18. 17:04:55

@venszivar: a férfi elég ha csak egy fokkal szebb az ördögnél :)

Untermensch4 2021.05.18. 21:03:47

@Neytiri1: @venszivar: "a férfi elég ha csak egy fokkal szebb az ördögnél :) "
Ez a két világháborúval terhelt 20.század kínálati piacán volt igaz.

Diorella Queen 2021.05.20. 06:44:18

@Diorella Queen: Azért sok érdekesség van itt ezen az oldalon. Indiában ugye elég sokat süt a nap, azt hinnénk hogy magas a D vitamin szintje az ott élőkben. Azt kiderült, hogy az Északi országokban élőké jóval magasabb, mert több halat esznek.
Sajnos én magam utálom a halat, inkább beszedek egy marék D vitamint.

Neytiri1 2021.05.20. 11:42:24

Ismét tágul a világ a magyar utazók előtt:
"Mongóliával és Georgiával (Grúziával) is megállapodott a kormány, így a hét végétől karantén- vagy tesztelési kötelezettség nélkül utazhatnak a magyarok ezekbe az országokba, ha van védettségi igazolványuk, közölte Szijjártó Péter külügyminiszter. Azt mondta, tárgyalnak európai országokkal is.
Az uniós tagállamok közül eddig Csehországgal állapodtak meg."

Egyik országot sem szabad kihagyni!

Untermensch4 2021.05.20. 12:56:41

@Neytiri1: Mongóliában ne egyék az utazó nagyon speckó helyi kaját, a pestis miatt. Egyébként a mongolok jó arcok :)

www.youtube.com/watch?v=v4xZUr0BEfE

( - mondta az udvari bolond... )

Neytiri1 2021.05.20. 12:57:59

"Az ingyenes parkolás vasárnaptól, május 23-tól megszűnik. Természetesen pünkösd hétfőn még ingyen lehet majd parkolni az ünnepnap miatt, de keddtől újra fizetőssé válik."

Bár sosem képzeltem, hogy marad egész évben, de azért azt sem, hogy az ingyenes parkolás megszüntetésének bejelentése és a kezdete között nagyjából 1 munkanapot hagynak.
Így most aztán elindul az ország az önkormányzatokhoz, hogy elintézze. Pénteken egyébként a legtöbb helyen délig, kettőig vannak nyitva.
Gratulálok, ismét gondolkodás nélkül találtak ki valamit, ha meg gondolkodással, akkor basszák meg, jól kicsesztek a kártyát kitöltőkkel és az emberekkel is. Tömegnyomor lesz.

Neytiri1 2021.05.20. 12:58:37

@Untermensch4: ismertem egy mongol arcú embert. :)

Untermensch4 2021.05.20. 13:18:11

@Neytiri1: Figyelem-elterelés. Egy ma vagy holnap megszavazandó salátatörvényre gyanakszom.

( - hsz.e.e.r. )

Neytiri1 2021.05.20. 13:19:30

@Untermensch4: semjén már begyújtotta a rakétákat?
( - kíváncsi és gyanakvó Neytiri1 )

Lorrh 2021.05.20. 14:45:17

@Neytiri1: inkább arról van szó, hogy más ország már nem áll szóba velünk.

Lorrh 2021.05.20. 14:48:02

@Neytiri1: mit intézzenek el? eddig mit csináltak? arra gondoltak hogy örökké háváj lesz? vagynemtudom.
de azért ebben az országban illene picit okosabbnak lenni a polgároknak és nem bizni a hatalom idiótaságban.

Neytiri1 2021.05.20. 15:20:54

@Lorrh: a vészhelyzetet tegnap hosszabbították meg őszig. Már lehetett tudni, hogy ezt nem fogják, de két-három hetet jósoltak még neki. Ma negyed tizenkettőkor gulyás bejelenette, hogy vasárnaptól vége. Annak tudatában, hogy nem kell nagy ész ahhoz, hogy tudják, sokan nem csináltatták meg -lustaság, halasztgatás, felejtés...-, nem tartom normális döntésnek.
Megúszni nem lehet, ez nyilvánvaló volt, de én, aki szeret mindent időben intézni is képes voltam ezt máig elhúzni. Igaz, hogy nem is volt folyton eszembe.
Akkor, amikor arról beszélnek, hogy ne legyen tömegnyomor, akkor ők pont ezt idézik elő. Felhívtam az önkormányzat illetékes osztályát, hogy lehet-e menni -mentem is gyorsan-, ahol a hölgy is azt mondta, hogy ez durva lesz holnap és a jövő héten.
A kÓrmánynak tisztában kell lennie az emberekkel. Ismeri őket 11 éve. Ha valamit meg lehet úszni, nem kell még, ráér, stb. azt nem is fogják elsietni. Erre adni egy napot, felelőtlenség és mérthetetlen faszság mind az emberek, mind az ügyintézők felé.
Ilyenkor megkérdezném a hasast, hogy ezt most hogy? Rosszul aludt, vagy felbosszantották, vagy csak egyszerűen a Gazdálkodj okosan társasjátékában a "Szerencsekártya" mezőre lépett, és azon az volt, hogy "fizesd be gyorsan az adót, különben kicsesznek a játékból."

Neytiri1 2021.05.20. 15:22:36

@Lorrh: én az eddigi listát látva, amit a kakadu elintézett szégyelem magam...

Diorella Queen 2021.05.20. 15:23:19

@Lorrh: A hatalom idiótizmusa az egyetlen megbízható pont.

Neytiri1 2021.05.20. 15:44:10

@Neytiri1: upsz két el a szégyellem. Szégyellem magaaaaaaaaaaaam már ezért is.

Lorrh 2021.05.20. 17:31:51

@Neytiri1: ja értelek. De sajnos már a szemem sem rebben hogy milyen idióta módon vezetnek be csomó embert érintő dolgokat.. útdíj, ahol kész se volt még a rendszer... megsatöbbi.

Neytiri1 2021.05.20. 19:15:08

24.hu/belfold/2021/05/20/masodik-oltast-nem-veszik-fel-heti-vakcinaosszegzo-koronafirus-friss-hirek/
Ha ez igaz, akkor
"A kínai vakcinából hétezer, a Szputnyikból 11 ezer, a Pfizerből 12 ezer ember nem kérte, illetve kaphatta meg a második oltását."

Hát... ezek azok, akiknek csak a kártya kellett, amit azonnal küldtek az első oltás után, amivel sem a védettséget, sem a két oltást nem "igazolták".
Átgondolatlan döntés. Ismét.

Lorrh 2021.05.20. 22:01:24

@Neytiri1: a politikát krvra nem érdekli az oltás, a lényeg, hogy ujrainditsanak.
Aki meg ennyire végtelenül stupid ostoba, hogy nem megy el a második oltásra azért már ne a zorbánt tessék szidni. Rajta kivül is van párszázezer elmerokkant ebben az országban.

Neytiri1 2021.05.20. 22:21:33

@Lorrh: ha sokan lesznek újra betegek, az újra padlóra küldheti a gazdaságot és baszhatja az újraindítást.

Lorrh 2021.05.21. 10:37:54

@Neytiri1: igen. De ez feltételes mód.
Az élet csupa veszély.

Neytiri1 2021.05.21. 11:07:41

@Lorrh: ez így van.
Én egyszer régen, gyerekkoromban halott méhecskébe léptem mezítláb, a disznó nem hason halt meg, hanem a hátán, felfelé tartva a fullánkját...

Diorella Queen 2021.05.21. 12:24:04

Tegnapi nap volt az utolsó online nap az iskolában. Hát jó nagy balhé lett a vége, mert az igazgatónő majdnem sírva fakadt attól, hogy nincs mivel reklámozni az iskolát.
Persze kizárólag a tanulók lettek hibáztatva mindenért, nem a felszereltség hiánya, a tankönyvek hiánya, némely tanerő hozzáállása.
Úgy megírnám neki a magamét azért ( Fóka nagyon szeret fejeseknek irkálni )- de még el szeretném végezni az aranyműves szakot. Nem tudom hogy lehet egy őskommunista módszerekkel, eszközökkel, európai színvonalú cuccokat csinálni?
Túl sok fölösleges tárgyat pakoltak bele az anyagba. A látványtervezés is inkább grafikusi szak, mint ötvös. Teljesen fölösleges. A rajzból inkább a műszaki rajzot kellett volna jobban tolni, ha festegeni van kedvem tanulni, akkor majd veszek külön jegyet a szabadiskolába és festegetek. Ez is plusz idő. Helyette több műhelymunka kellett volna, jobban felszerelt műhely, jobban és alaposabban megtervezett tanmenet.

Diorella Queen 2021.05.21. 12:31:34

Látszik az iskolán, hogy nincs menedzsere. Nincs marketing. Vicces, hogy pedig tanítják ezt is. :D Önmagukat viszont nem tudják menedzselni. Nincs kihasználva az épület, sem a műhely, némelyik tanár pedig tényleg csak a fizetésért jár be, de nem oktat semmit.
Hol van ez a bécsi ötvösökhöz képest?
A fasorban sem.
Persze az ókorban is csináltak remek tárgyakat, totál kezdetleges technikákkal. Végül is itt is lehetne bizonyára, csak nem ez a jövő.
Az új és legújabb technikákról, gépekről, eszközökről pedig hírből sem hallunk. Mázli,hogy van internet és ha nem is tudok angolul, ha nagyon akarom, azért megértem.

Diorella Queen 2021.05.21. 12:36:57

Volt pár osztálytársam, aki azt mondta, ékszert csinált. Nekem mondjuk sokkal inkább vitrindíszhez hasonlított. A hordhatatlan fém tárgy, szerintem nem ékszer.

Diorella Queen 2021.05.21. 12:39:18

Mondjuk én személy szerint sírtam a röhögéstől magamban. Mázli hogy online ment a bemutató. :D Szerintem az én cuccaim lettek a legjobbak, még rajtam kívül kettőnek volt ékszerként értékelhető a tárgya. De ez csak az én véleményem és Fóka elfogult magával, továbbá egy szent és minden szentnek maga felé hajlik a keze. :)

Diorella Queen 2021.05.21. 12:40:21

Szerintem amúgy a világon nincs még egy ilyen mókás ország, ahol ennyit lehet kacagni a sok hülyeségen, ostobaságon, balfaszságon és egyszerűségen.

Diorella Queen 2021.05.21. 12:43:17

Én személy szerint kihisztiztem és addig zaklattam az egyik tanárt, amíg meg nem mutatta már nekem végre a lényeges technikai dolgokat. De nagyon nehezen akarta. :DDDD

Diorella Queen 2021.05.21. 17:02:45

Egyenlőre bekérték szemrevételezésre vagy befotózásra ,tudja a fene.

Diorella Queen 2021.05.21. 17:03:37

@Lorrh: Különben meg ami nem tökéletes, a szó minden értelmében, azt nem szívesen mutogatom. Szeretem ha maximálisan tökély.

s 2021.05.21. 23:48:33

@Neytiri1: Egy oltás is véd. Nem annyira, mint kettő, de azért eléggé.

s 2021.05.21. 23:53:40

@Diorella Queen: "Nem tudom hogy lehet egy őskommunista módszerekkel, eszközökkel, európai színvonalú cuccokat csinálni?"
Alkoss rubinból egy geci jó vörös csillag intim ékszert. Szerintem volna, aki viselné, még ha szúr is kicsit. :-D

Lorrh 2021.05.22. 08:15:46

@s: Véd egy kis ideig és baromi gyorsan elmúlik a hatása - mondja a szakember.

Neytiri1 2021.05.22. 09:24:30

@s: ugyanolyan kiváltságokat kapnak, mint az, aki felvette mindkettőt, vállalva annak jó és rossz tulajdonságait.

Felelőtlenség ezeket bárhová is engedni, mert nem sokkal kevésbé fertőzhetnek (ráadásul ahogy Lorrh is írja rövid idő alatt), mint az oltatlanok, és betegek is lehetnek, és foglalhatják az ágyat a kórházban, miközben van egy kártyájuk, hogy "védettek".
(A legújabb hatalmas és megbocsájthatatlan bűne az oltatlanoknak az oltottak szerint, hogy el fogják foglalni az ágyakat a kórházakban, és őket így más betegséggel nem fogják tudni gyógyítani, ezért minden oltatlan felelőtlen, a közösség érdekeit leszaró senkiházi)

"Semmi sem betegít meg jobban egy országot, mint amikor saját népe tagjai harcolnak egymás ellen."
Philippa Gregory

"Óvatosságra int...
...hogy hárommillió ember nincs beoltva, és közöttük pusztítani fog a koronavírus."
orbán viktor 2021.05.21.

Mi számít rémhírterjesztésnek?

s 2021.05.22. 17:41:50

@Untermensch4: Butaság. A gyógyszergyárakban - a szabadalmak révén - felhalmozódó tőke koncentrációja tette lehetővé, hogy nem egészen 3/4 évvel a vírus felbukkanása után védőoltás legyen. Szerinted mégis miből lehetne beszerezni a gyémántáron dolgozó biológusokat, vegyészeket, laboratóriumi berendezéseket, megtervezni az orvosok által végzett teszteket, felépíteni a gyártó kapactást. Ez kurva sok pénz. Ha a gyógyszergyáraknál nem lenne pénz, a fejlesztések elhúzódnának akár évekig is, a halálos áldozatok száma pedig felbecsülhetetlen lenne. A miért nem adjál ingyen, ha már van ostoba kérdésre a válasz: mert azért lehet csak egyáltalán, mivel eddig sem ingyen adták. Ez az ára, ezt kell kifizetni. Nem a magánembernek, hanem az államoknak, akik ki vannak tömve az eddig befizetett adókkal. Egyébként az állam meg sem érzi ezt, gyógyszergyár nem tud annyit kérni, hogy az sok legyen.

s 2021.05.22. 17:50:28

@Neytiri1: "minden oltatlan felelőtlen, a közösség érdekeit leszaró senkiházi"
Igen. Ráadásul még hülye is, mert magával is kibaszik mindezeken túl. Ez a véleményem, még ha nem is erre számítottál. Racionális okot nem látok arra, hogy egy oltás után miért ne menjen el az ember a másodikra is, ha már ingyen van, és rendkívüli módon megnöveli a védettséget a betegség súlyos lefolyásával szemben. Mindegy. Hülyék mindig is voltak, ezután is lesznek. Egy kibaszott oltást legalább kap, ér, amennyit ér. A szarnál az is jobb.

s 2021.05.22. 17:55:41

@Lorrh: A két oltás utáni védettség idejét sem tudják pontosan. Sőt, a betegségen átesettek védettségéről sincsenek pontos adatok. Egész egyszerűen nem telt el még annyi idő, hogy erről információk legyenek. Amit ma tudni lehet, a két oltás elég jó (90% körüli) védelmet ad a fertőződés súlyos következményei ellen. Az okos ember tehát beoltatja magát.

Neytiri1 2021.05.22. 19:34:32

@s: szabad véleménynyilvánítás van. Azt mondasz, amit akarsz.
"A két oltás utáni védettség idejét sem tudják pontosan. Sőt, a betegségen átesettek védettségéről sincsenek pontos adatok. Egész egyszerűen nem telt el még annyi idő, hogy erről információk legyenek."
Ezt te írtad. Szerintem is így van, így az, hogy melyik választás jobb, még nem lehet tudni.
Én nem hülyézem le az oltottakat és az oltatlanokat sem.
Ellenben azt a káoszt, ami ekörül van, azt viccnek tartom. Amit a kÓrmány művel ezzel kapcsolatban, azt pedig ... inkább nem minősítem.

Untermensch4 2021.05.22. 19:49:00

@s: Nem olvastad el.

" A miért nem adjál ingyen, ha már van ostoba kérdésre a válasz:"

Nem kérdeztem ilyet mert tudom hogy a válasz: semmi nincs ingyen, legfeljebb nem tudjuk hogy ki fizeti.

Diorella Queen 2021.05.23. 09:11:42

@Diorella Queen: A világ börtöne. Még kaszálhatna is rajta ez az agyatlan diktátor kimdzseki, ha befogadná a világ összes, súlyos bűnt elkövetett rabját és terroristáját az átnevelő táboraiba.

Diorella Queen 2021.05.23. 09:16:09

Jah!
Amúgy ajánlom a Paraziták nevű Dél -Koreai filmet megtekintésre mindenkinek. ( tegnap láttam éppen)
Nem fűztem sok reményt eredetileg hozzá,( mert a keleti filmek nagyrészt szarok)- de ha Fóka azt mondja valamire hogy ez tényleg fasza, akkor elhihetitek, hogy tényleg fasza film volt.
Érdemes a film végén majd elolvasni a róla szóló kiegészítéseket, hogy jobban megértsétek.

Diorella Queen 2021.05.23. 09:17:54

Ugyan az rendezte aki a Hótörőt is.
Szóval, jó kis film volt, szórakoztató, pörgős, eseménydús, fordulatos.

s 2021.05.23. 15:24:31

@Neytiri1: "az, hogy melyik választás jobb, még nem lehet tudni"
Nem érted. A jövő bizonytalan csak. Az oltás rövid időtávon (néhány hónap, esetleg év) biztosan jobb választás. Elképzelhető, hogy két három évente ismételni kell, de nem oltottnak lenni eszelős kockázat.

s 2021.05.23. 15:38:23

@Untermensch4: Elolvastam, sajnos. Minden írás, ami a kapitalizmust kritizálja, egyben a tőke koncentrációját is kritizálja, ezzel lehetetlenné téve azokat a hatalmas összegeket felemésztő vállalkozásokat, amik jobbá teszik a társadalmak életét.

A kapitalizmus lényege egyszerű: Felteszik a kérdést, hogy miből van hiány, és azt kurva gyorsan előállítják, hogy legyen mindenkinek. Vannak vakvágányok. Az egyik, amikor csak a fizetőképes keresletet szolgálják ki. A másik, amikor a cégek maguk keltik fel az igényt a kutya faszának sem kellő, szükségtelen termékeik iránt, hogy pénzhez jussanak így, ha már máshogyan nem tudnak. Ez utóbbira az emberek józan esze volna az ellenszer (tudom, ne is mondd, ez lesz az a hiánycikk, amit a kapitalizmus sem fog pótolni.) Az előbbire pedig az állam által enyhe módon szabályozott kapitalizmus a megoldás. Ez nem kommunizmus, de még csak nem is szocializmus. Mindenesetre már nem vadkapitalizmus, ahol mindenki szedi a pénzt, ahol éri. Szabályok vannak, méghozzá az egész társadalom érdekeit szem előtt tartó szabályok. De azért kapitalizmus ez, hogy legyen értelme tudni és dolgozni.

Diorella Queen 2021.05.23. 19:54:00

@Neytiri1: Na de az ilyenek miatt különleges hely, Abszurdisztán.:)

Diorella Queen 2021.05.23. 19:57:51

@s: Szabályok vannak, méghozzá az egész társadalom érdekeit szem előtt tartó szabályok.

Én azért kicsit máshogy látom ezt a kapitalista dolgot. A lényege kizárólag a pénz, a tőke mozgat mindent és ahogy én látom, a társadalom érdeke a legutolsó szempont, ami a kapitalizmust érdekli. Ebből a megközelítésből pedig egészen közel áll a legnagyobb diktatúrákhoz.Utóbbit sem a társadalom érdeke érdekli.

Diorella Queen 2021.05.23. 20:05:14

@s: Az egyetlen elfogadható berendezkedés a demokrácia lenne. Ami persze valójában nem egyéb, mint a kapitalizmus és a szocializmus összemosódása és parasztvakítás. Méghozzá tömeges parasztvakítás, de legalább szem előtt van tartva az illúzió, hogy a tömegek elhiszik, hogy van némi igazságosság a rendszerben. Más szempontból figyelve a különböző társadalmi berendezkedéseket, minden szembe megy az evolúcióval. De mivel civilizált lények vagyunk, nem engedhetjük meg magunknak azt, hogy a gyengék, a bénák a sérültek az öregek csak úgy kihaljanak, mint egy elefántcsordában. Viszont lesz ennek egy durva hátul ütője, méghozzá az, hogy az emberi fajban nem a legerősebb, legokosabb, legügyesebb, legnagyszerűbb, stb -leg példányok élnek túl. Emiatt véleményem szerint, nehezebben fogja elérni az emberi faj a tökéletes állapotot, amit a cápák már elértek. De ez a biológiai része, annyira nem sietős, bár nem lenne hátrány már, ha erősebb szívvel és érrendszerrel születnének emberek, akik képesek lesznek kibírni a jelenleginél sokkal nagyobb szélsőségeket is, amit majd el kell viselnie hamarosan az emberiségnek.

Untermensch4 2021.05.23. 20:14:00

@s: "Elolvastam, sajnos. Minden írás, ami a kapitalizmust kritizálja, egyben a tőke koncentrációját is kritizálja, ezzel lehetetlenné téve azokat a hatalmas összegeket felemésztő vállalkozásokat, amik jobbá teszik a társadalmak életét."

Hogy ne legyen félreértés, ugye erről beszélünk:
qubit.hu/2021/05/21/valoban-gonosz-a-kapitalizmus

"Világunk gazdagsága, a szolgáltatások kifinomultsága és a hétköznapok a régebbi korokhoz képest szembeszökő biztonsága végső soron a pénz, a piac, a magántulajdon és az ezek kiszámítható működését biztosító állam jótéteményei. "

"A kizsákmányolást nem önmagukban ezek a sokak által bűnösnek, mások szerint jóságosnak tekintett intézmények idézik elő, hanem az az egyenlőtlen hatalmi helyzet, amelyben a politikai és gazdasági elit előnyös pozícióira támaszkodva egyenlőtlenné formálja a társadalmi csereügyleteket. Vagyis a vkacinák esetében például nem „a szellemi tulajdon öl”, hanem a vállalatok által meghekkelt szabadalmi rendszer."

Ha egy gyors lehülyézés helyett esetleg megpróbálnád kifejteni hogy miben is látod a cikkben a kapitalizmus kritikáját (ami sztem nincs benne, illetve elterjedt "kritikák" téves gondolatmenetének a kifejtéséről szól...) akkor talán feloldhatnánk ezt a furcsa értelmezésbeli különbséget.

Untermensch4 2021.05.23. 20:56:05

@Diorella Queen: Szóban minden diktatúra a nép/társadalom/keményendolgozókisember érdekében cselekszik. Csak még vannak átmeneti nehézségek meg a külső/belső ellenség ellen is kell tenni...

" Az egyetlen elfogadható berendezkedés a demokrácia lenne."
A "demokrácia" kicsit tág fogalom. Most pl mi "képviseleti demokrácia" nevű berendezkedésben élünk. Ha arra gondolsz amit "közvetlen demokrácia" néven szoktak emlegetni, ez az ókori hellász városállamaiban sem működött tökéletesen (demagógok ugyebár), pedig a választópolgárok nem voltak olyan sokan, szinte "mindenki ismer mindenkit" -méretű lakosság volt. Meg rabszolgák akiknek a munkája gazdasági alapot adott a kulturált demokráciásdihoz. Végül pedig Alexandrosz (két generációnyi masszív politikai előkészítés gyümölcseit learatva) szépen benyelte őket. A perzsáknak is csak azért nem sikerült mert a behódoló többséghez képest néhány százaléknyi(!) ellenálló városállam katonailag sikeresen védekezett.

"Más szempontból figyelve a különböző társadalmi berendezkedéseket, minden szembe megy az evolúcióval."
Sztem a jelenleg ismert társadalmi berendezkedések mind sikeresek "evolúciósan", az emberi populáció közel sem kerül a kihaláshoz, ellenben mintegy véletlenül is kiirt más fajokat.

"Emiatt véleményem szerint, nehezebben fogja elérni az emberi faj a tökéletes állapotot, amit a cápák már elértek. "

Mármint a medveállatkák...
raketa.hu/mutans-asztronautak-mehetnek-a-marsra

( - mondta az udvari bolond... )

Untermensch4 2021.05.23. 21:14:10

Azt javaslom hogy az új honfoglalást a mai kanada területén kezdjük el kivitelezni miután ez a mostani szállásterületünk kínai gyarmattá válik...
qubit.hu/2021/05/23/ugy-bebetonozzak-a-fudan-hungary-egyetemet-hogy-kormanyvaltas-eseten-se-lehessen-megszabadulni-tole
...mert nagy létszám esetén az asszimilációs hatások kivédhetőek, a pártpreferenciák szerinti egymástól távolra költözés pedig a terület mérete miatt megoldható, olyan mellékhatások nélkül mint az előző honfoglalást megelőző időszakban, amikoris egyes csoportok végül a nomád nagyállattartók mezőnyének dinamikus forgatagában ledarálódtak.
Javaslom Konni kinevezését Bazdmegland tiszteletbeli kanadai konzuljának, kulturális attasénak, meg tárca nélküli miniszternek.

( - mondta az udvari bolond... )

Neytiri1 2021.05.23. 22:38:54

@Untermensch4: "Legyen hát célunk egy olyan új európai oroszlán csapat felnevelése, amelyben minket KIDSzingChi.hu névvel illetnek, ami egy új nyelv, az Engkrit (English+szanszkrit) szótárában „A magyar kölyök oroszlán ereje” címszó alatt található."

novekedes.hu/mag/matolcsy-gyorgy-kidszingchi-hu

Untermensch4 2021.05.23. 23:07:08

@Neytiri1: Amikor új mesterséges nyelvet vizionál vki aki nem nyelvész... volt egy ilyen ismerősöm, voltak nála gondok a toronyban.

s 2021.05.23. 23:34:37

@Diorella Queen: "kizárólag a pénz, a tőke mozgat mindent"
Nem kizárólag, de nagyon jelentős mértékben. Ne feledkezz el arról, hogy a pénzt a társadalom minden tagja elfogadja - azok is, akiknek kevés van belőle - általános értékmérőként. Erre fordul le az összes egyéb szempont (tanultság, hozzáértés, kitartás, szorgalom, kezdeményezőkészség, stb . . .). Nem tökéletes nyilván, de nincsen jobb. A cserekereskedelem ismert okokból (Unti által idézett cikkben is leírva) nem járható út a nagyobb közösségekben.

"Ebből a megközelítésből pedig egészen közel áll a legnagyobb diktatúrákhoz."
Ennél nagyobb tévedést nem is írhattál volna. Elég - a sok egyéb paraméter mellőzésével, ahol szintén égbekiáltó különbségek vannak kapitalizmus és diktatúra között - csak a gazdasági teljesítményre koncentrálni, hogy világossá váljon, a kapitalizmis messze a legjobb eddig ismert konstrukció. Még a kommunizmusnál is jobb, pedig előzetesen azt hírdették ki győztesbek. Csakhogy a gyakorlat ezt megcáfolta. Neked az a problémád, hogy nincsen pénzed. Valószínűleg azért nincs, mert nem rendelekzel pénzre váltható javakkal. Erre nem az a megoldás. hogy baszódjon meg a rendszer mindenestül, mert még így, péztelenül is jobb dolgod van egy kapitalista berendezkedésben, mint volna egy diktatúrában. Ha nem hiszed, vegyél egy repülőjegyet Észak-Koreába (csak oda) és legyél nagyon boldog.

s 2021.05.23. 23:54:25

@Diorella Queen: A demokrácia a gazdagok luxusa. Athén annak idején azért engedhette meg ezt magának, mert tele voltak ezüsttel, mivel uralták a tengeri kereskedelmet. Később Anglia és az óceán partján lévő nemzetek (a gyarmatok kirablásával) olyan gazdagságra tettek szert, hogy szintén kialakult a demokrácia (a városi polgárság megerősödésével). Ez tudományos és technikai fejlődéshez vezetett, ami szintén csak egy szabad, demokratikus, kapitalista légkörben volt lehetséges. Nagy Péter oda ment tanulmányi kirándulásra, hogy rájöhessen, hogyan lehetne Oroszországot naggyá tenni. Tehát Oroszország nem volt sehol, és ez voltaképpen a cárizmusból is eredeztethető, meg abból, hogy nem volt kijárata az óceánokra.

"az emberi fajban nem a legerősebb, legokosabb, legügyesebb, legnagyszerűbb, stb -leg példányok élnek túl"
Igen, már régóta ez van. Az állkapcsunk kisebb, mint a főemlősöké általában. Mert főtt kaját eszünk. A beleink is rövidebbek, kevesebb energia kell az emésztéshez, de több táplálékhoz jutunk mégis. A felszabaduló vér a táplálékkal és oxigénnel az agyba megy (már akinek). Tehát az ember okosabb lett bármelyik állatnál. A faj nem az egyedek összessége csupán. Megfagynánk, de tudunk fűteni. Meghalnánk, de megment az orvoslás. Éhen halnánk, ha még mindig gyűjtögetnénk, de megtermeljük az élelmiszert. Az egyedek ugyan gyengébbek lettek, de a faj erősebb, mint szinte bármelyik másik a bioszférában.

s 2021.05.24. 00:06:42

@Untermensch4: Az első idézet rendben. A második azonban:

""A kizsákmányolást nem önmagukban ezek a sokak által bűnösnek, mások szerint jóságosnak tekintett intézmények idézik elő, hanem az az egyenlőtlen hatalmi helyzet, amelyben a politikai és gazdasági elit előnyös pozícióira támaszkodva egyenlőtlenné formálja a társadalmi csereügyleteket. Vagyis a vkacinák esetében például nem „a szellemi tulajdon öl”, hanem a vállalatok által meghekkelt szabadalmi rendszer."

problémás. Egészen pontosan itt:
"az egyenlőtlen hatalmi helyzet, amelyben a politikai és gazdasági elit előnyös pozícióira támaszkodva egyenlőtlenné formálja a társadalmi csereügyleteket"
A hatalom azért van, hogy éljenek vele. Az előnyös pozíciót ki kell vívni. Nincsen társadalom, ami egy csicskabaszó gyári fogdmeg embert egyenlően mérne egy vagyonokat mozgatni képes vállalattal. Az utóbbin ugyanis sokkal több múlik. A politikusok azért mennek bele ezekbe az üzletekbe, mert a többségnek MÉGISCSAK JÓ LESZ, a politikus pedig a többség véleménye alapján dönt, mert tömegbázist akar. Itt mutatkozik meg a demokrácia ereje. A többség jólét iránti igényének a legbefolyásosabb politikus, a legnagyobb vállalt is ki van szolgáltatva. Pityergő kisfiú lesz mindkettőből, ha beszáll a játékba a nép.

s 2021.05.24. 00:19:36

@Diorella Queen: "Az egyetlen elfogadható berendezkedés a demokrácia lenne."
Kapcsolódva az imént kifejtettekhez, ami szerint a demokrácia a gazdagok luxusa: Magyarországon ne várd a demokráciát. Elszegényedő, sorvadó banánköztársaság vagyunk, az ehhez teljes mértékben illő - most még finomabb, de ki tudja mit hoz a holnap - diktatúrával. Ráadásul ez ördögi kör, a képzés leépítésével, az egyszerűbb munkafolyamatokkal nehezen lehet a világpiac jövedelmezőbb pontjain bekapcsolódni a globális termelési láncokba. Ameddig orbán van, ez neki pont jó lesz, a többit leszarja. Így csinálja egy igazi államférfi. Persze a feltankolt helikopter járó rotorral ott várja az udvaron, ha esetleg elszámolta volna magát, és hamarabb indulni kell Bogotába.

Untermensch4 2021.05.24. 00:55:01

@s: " az az egyenlőtlen hatalmi helyzet, amelyben a politikai és gazdasági elit előnyös pozícióira támaszkodva egyenlőtlenné formálja a társadalmi csereügyleteket"

Ez sztem a "crony capitalism", az "egyenlőtlenné formál" a nem szabad akaratból és nem versenypiaci keretrendszerben kötött csereügyletekre értve. Közbeszerzések, médiában állami hirdetések, 10méternyi földgázvezeték a határon külön cégben, lélegeztetőgép-közvetítő szlovák fantomcég, stb...

"Athén annak idején azért engedhette meg ezt magának, mert tele voltak ezüsttel, mivel uralták a tengeri kereskedelmet."
Első lépésként pedig a laurioni ezüstbányászat. Abból finanszírozták meg a tengeri uralom kezdetét (amit utána meg tudtak tartani). Ángilusoknál meg még a spanyol birodalom árnyékában a bank- és biztosítórendszer volt a dobbantó a nagy ugráshoz. Kölcsönből felszerelt kalózhajóval elfogott spanyol hajóra fizet a biztosító a spanyol tulajnak aki örül a biztosítási pénznek, biztosító meg megveszi olcsón a zsákmány-hajót a kalóztól... ilyesféle konstrukciót máshol tudtommal nem alkalmaztak. Persze kevés lett volna minden ha a spanyolok nem kötik magukat feudális gondolatmenetű béklyókba (mint a céhes logikájú kereskedelmi szabályok).
"az egyszerűbb munkafolyamatokkal nehezen lehet a világpiac jövedelmezőbb pontjain bekapcsolódni a globális termelési láncokba"
Deutschland gmbh megkapja az olcsó munkaerőt, a mi mandarinjaink megkapják a kínai zsebpénzt. Leépített oktatással a "MÉGISCSAK JÓ LESZ -propaganda" olcsóbb mint a tényleges jól-lét. Ha sikerülne a balkáni slendriánsággal alkalmazni próbált németes túlszabályozást elengedni és hagynák hogy rendes latin-amerikai módra egy párhuzamos társadalmoban eléldegéljen a plebs, még működhetne is a dolog. Favellákba majd megy a B.O.P.E., nyelvi szigetként a bűnözésünk nem exportálódik nagyon a német gazdikhoz, mindenki boldog lehetne.
A túlszabályozásos rész lesz a banánhéjuk.

Diorella Queen 2021.05.24. 10:21:52

@s: Van rálátásom a jelenlegi képzésekre és bizton állíthatom, hogy összes iskola ( kivétel nélkül ,még a fizetősök is) -egy rakás szar, beleértve az egyetemi oktatásokat is,ami a színvonaltalanság netovábbja.

Diorella Queen 2021.05.24. 10:29:33

@s: A demokrácia nem más, mint egy szemvényvesztés a tömegek megnyugtatására, hogy a bíróság előtt ugyan olyan elbánásban részesül Kovács Pistike, mint a herevasalós idióta. De mindenki tudja nagyon jól, hogy ez nem így van. É-Koreában a tömegek lenyugtatására füves cigit használnak pölö, itt a demokrácia nevű illúziót. Nincs olyan ország a bolygón, ahol valóban demokrácia lenne.

Diorella Queen 2021.05.24. 10:30:34

@Untermensch4: Jó sokat googliztál , csoda hogy meg nem baszódtál közben.

Diorella Queen 2021.05.24. 10:35:44

@s: Neked az a problémád, hogy nincsen pénzed. Valószínűleg azért nincs, mert nem rendelekzel pénzre váltható javakkal.

Nekem az a problémám, hogy azért vagyok csóró, mert ha rendelkeznék is pénzre váltható javakkal, tudással, arra ebben az országban zéró igény van. Egyszerűbben fogalmazva, hiába leszek aranyműves, el kell költözzek Szaúdba, ha pénzt akarok keresni vele. Esetleg Afrikába valamelyik gettóba, mert még ott is nagyobb igény van erre, mint ebben az országban, ahol a szocializmus nevű szörnyszülött, leszoktatta a lakosságot az ékszerek viseléséről. A világon csak É- Koreában és Magyarországon nem viselnek ékszereket. Mindenütt máshol igen.

Diorella Queen 2021.05.24. 10:42:59

@s: Nem állítom, hogy Orbán buta ember, de abból a szempontból mindenképpen buta, hogy midnent ő akar irányítani, ami egyrészt lehetetlen, másrészt a történelem során elég sokan belebuktak már ebbe. Még annyi esze sincs, hogy mielőtt döntéseket hoz, ami érint egy társadalmi réteget, mondjuk az egészségügyet, akkor előtte konzultáljon egy csapat orvossal, aztán ha valami szarul sül el, mert felmond 5 ezer ápoló, akkor legalább lenne kire mutogatni. Így viszont nincs, mert ő meg Kásler eldöntötték, és nincs kire maszatolni ha összeomlik a rendszer. A szükségállapotot pedig nem oldja fel, mert újfent felmond pár ezer nővér a faszba. És ez tutibiztosszázszázalék, mert szart sem keresnek. Én is 210 nettót kaptam tetves kórházba, ahol ki vagy téve az összes tetves fertőzésnek, a nagy hálapénzes buzisága az kormánynak pedig annyiból áll, hogy a nővérek felé betartják a betegek száz százalékosan, ám de az orvosok felé ugyan nem, elvégre annál van a szike. Ő fog kibelezni alkalomadtán, nyilván pont leszarják a betegek az összes szaros törvényt. Tehát kikkel baszott ki akkor valójában a kormány? Hát nem az orvosbárókkal, az is biztos.

Neytiri1 2021.05.24. 10:48:52

@Diorella Queen: ezt látja a kÓrmány is, ezért fogadja a pénzükkel tárt karokkal a kínai egyetemet, hogy növelje az oktatás színvonalát.
Jövőre már néhány középiskolát is építünk nekik :D

Neytiri1 2021.05.24. 10:51:26

@Neytiri1: ó, kimaradt a legfontosabb betű, ami jelenőségteljesen befolyásolja a mondat értelmét: *pénzünkkel

Diorella Queen 2021.05.24. 10:51:38

@Neytiri1: De az ugye meg van, hogy attól ,hogy ide építenek a kínaiak ,kínai munkásokkal egy kínai egyetemet, attól a magyarnak nem lesz jobb. A színvonalat max emeli, egy paraszthajszállal, de nem lesz több diplomás ember az országban, csak ha a következő párt eltörli a tetves kötelező nyelvviszgát a diplomákhoz.

Diorella Queen 2021.05.24. 10:52:37

@Neytiri1: Az unió pénzét felhasználva ( rajtunk keresztül ) akar a tetves kínai ide építeni egyetemet.

Diorella Queen 2021.05.24. 10:53:37

Kurvára nem kéne a ferde szeműeket terjeszkedni hagyni. Orbán keletmajmolós poltikája miatt nem fog nyerni 2022-ben. Ezzel fogja elbaszni és meg is fogja érdemelni a sorsát.

Diorella Queen 2021.05.24. 10:54:17

@Neytiri1: Nézd meg, miért nem jön Mo-ra egyetlen nyugati nagy hatalmú vagy fontos államfő sem?!?!

Diorella Queen 2021.05.24. 10:56:18

@Neytiri1: Egyáltalán minek is ide ez a kínai egyetem? Te tudod? Miért ide?

Untermensch4 2021.05.24. 11:14:15

@Diorella Queen: A vonatkozó hsz-ben szereplő információkhoz már korábban hozzájutottam, soha nem konkrét témakörre fókuszálva olvasgatok hanem kaotikusan. Ez széles körű ám felszínes műveltséget eredményez, kényelmes és szórakoztató módon.

"A világon csak É- Koreában és Magyarországon nem viselnek ékszereket. Mindenütt máshol igen."
Mindegy hogy viselik-e vagy sem, te elsősorban el akarod adni a műveidet. Egyszer betörtek egy autókereskedés tulajdonosához. Amikor a felesége sorolta a rendőröknek hogy milyen ékszereket vittek el a betörők (600e, 1,4m huf, stb...) mondta az egyik rendőr hogy "Asszonyom, az értékes ékszereket célszerű széfben tartani." "Az értékesebbeket ott is tartom."
Ha ránézel bármelyik autókereskedésre, legalább egy potenciális vevő...

Untermensch4 2021.05.24. 11:18:59

@Diorella Queen: " A szükségállapotot pedig nem oldja fel, mert újfent felmond pár ezer nővér a faszba."

Vannak rendőr ismerőseid?

Neytiri1 2021.05.24. 11:31:14

@Diorella Queen: i r ó n i a volt.

Nem támogatom a kínai egyetem megépítését.
Nem támogatom PaksII-őt.
Nem támogatom a Budapest-Belgrád vasútvonalat.
Nem támogatom a Puskásban a foci EB semmilyen meccsét.
Nem támogatom az Olimpia idei megrendezését.
Nem támogatom az oltási kártyával rendelkezők kiváltságait.
Nem támogatom ezt a szar időt.

Diorella Queen 2021.05.24. 13:22:14

@Untermensch4: Ennek mi köze van a rendőr ismerősökhöz?
Szerintem az égvilágon semmi. Ahogy feloldja a szükségállapotot, felmond megint pár ezer egészségügyi dolgozó, amivel nem fog tudni mit kezdeni mert ostoba kretének veszik körbe Orbánt és ostoba buta tanácsokat osztogatnak neki. Nekem lenne ötletem, mert nagyobb a rálátásom a felhők alatti dolgokra, mint nekik, csak én pont leszarom.Főleg ingyen tanácsot nem fogok osztogatni! Bukjon ha akar, az ő dolga.

Diorella Queen 2021.05.24. 13:26:29

@Neytiri1: Viszont támogatnám hogy az országnak végre egyszer , legyen egy női miniszterelnöke.

Diorella Queen 2021.05.24. 13:27:15

Főleg hogy ha olyan okos ,eszes és jó kiállású, jó kapcsolatokkal rendelkező, mint D. Klára.

Untermensch4 2021.05.24. 14:56:04

@Diorella Queen: " Ennek mi köze van a rendőr ismerősökhöz?
Szerintem az égvilágon semmi. Ahogy feloldja a szükségállapotot, felmond megint pár ezer egészségügyi dolgozó... "

Khmmm... :)

s 2021.05.24. 15:06:26

@Diorella Queen: :-) Régebben jártam. Egyébként szar iskolában is lehet jókat tanulni.

s 2021.05.24. 15:10:26

@Diorella Queen: "ha rendelkeznék is pénzre váltható javakkal, tudással, arra ebben az országban zéró igény van"
Én az enyémet eladtam. Igaz, amerikaiknak, de egy kibaszott lépést sem kellett tennem ehhez. Idejöttek érte.

s 2021.05.24. 15:13:24

@Diorella Queen: "egyrészt lehetetlen, másrészt a történelem során elég sokan belebuktak már ebbe"
Tehát buta. Amint azt később írtad is.

s 2021.05.24. 15:16:01

@Diorella Queen: Majd hoz be kínaiakat, akik rá szavaznak. Van ott elég, ahonnan ezek jöttek.

Neytiri1 2021.05.24. 19:34:02

Így mulat az a magyar, aki háromszor gazdagabb, mint Sir Elton John és négyszer gazdagabb, mint Sir Mick Jagger.
www.youtube.com/watch?v=qd3PXrSQi9U

Diorella Queen 2021.05.24. 19:38:18

@Neytiri1: Annyira "szexi". Bröááááfff!

Diorella Queen 2021.05.24. 19:41:56

@Neytiri1: Én egyáltalán nem bánom amúgy, hogy az ostoba kretén mellett van egy értelmesebb ember is. Hát ha nem bassza el azt a rohadt sok pénzt marhaságokra.

Untermensch4 2021.05.25. 09:21:51

@Neytiri1: "A Külügyi és Külgazdasági Intézet vezető kutatója szerint ... "

A másik oldal álláspontja ez: A Középső Birodalom a civilizáció centruma, a periféria barbárjait helyre kell tenni.

Neytiri1 2021.05.25. 09:40:06

@Untermensch4: a másik oldal jelen esetben az, akit idéztél. Hogy az az oldal is "elmondhassa" a véleményét, hogy ne legyek folyton elfogultsággal vádolva :)

Lorrh 2021.05.25. 10:51:47

@Neytiri1: ez pusztitó volt ma vazzeeeeeeeeeee. :-))))))))))))))))

Untermensch4 2021.05.25. 11:24:28

@Lorrh: Leegyszerűsítve és tömören: +1
Bővebb kifejtéshez nem tudom vállalhatóan nem túl nagy terjedelemben megfogalmazni... *
de ez a törzsi logikájú, egybites "identitáspolitika" biztosan zsákutca. Addig amíg ezt nem sikerül felfogni, szép hosszú hideg polgárháborúkban élhetünk. :(
Ha feltétlenül címkézni akarunk akkor én klasszikus liberális nacionalista vagyok, némi anarchista-szociáldemokrata tartalommal. Ebben a mostani lövészárkosdiban kb minden "oldal" fanatikusainak "ellenség". Szóval nem csak fennkölt elvi megfontolásból de önérdekből sem tetszik a mai világ.

( - mondta az udvari bolond...)

* egy ötlet: akárhány "gender" esetén teljesen jó a hagyományos vécéülőke, mozgáskorlátozottaknak (beleértve a jövőben exoszkeletonnal mászkáló öregeket is) megfelelően akadálymentesítve.

Lorrh 2021.05.25. 12:04:53

@Untermensch4: ugye ott a baj, hogy pissoárokat egymásmellé szorosan lehet telepiteni, amig egy zárt ülőkés wécére minimum 1 négyzetméter hely kell. Ezért van hosszú sorállás a női wécék előtt.

Untermensch4 2021.05.25. 12:29:11

@Lorrh: Ami egy évtizedek óta ismert jelenség, de tervezési probléma. Nem pedig egy természeti jelenség ami ellen nem lehet tenni. Esetleg a vécék alapterületét nem kéne megadóztatni és lenne több...

Untermensch4 2021.05.25. 12:47:32

@Neytiri1: Ennek lehetséges lenne eldobható papírváltozatát gyártani... komolyan. A vécépapír-guriga belső papírhengerét gyártó géppel.

Neytiri1 2021.05.25. 12:57:34

@Untermensch4: naturpolc.hu/termek/peebuddy-pisitolcser-holgyeknek/

A wc-papír belső papírhengere mire végzünk, szarrá ázik és az egész a combon fog lecsurogni.

Untermensch4 2021.05.25. 13:01:41

@Neytiri1: Nem "a vécépapír-guriga belső hengere" az általam elképzelt termék, hanem azzal a géppel lehetne gyártani.

Lorrh 2021.05.25. 13:15:45

@Untermensch4: szerintem eleve megépiteni is sokkal drágább egy falakkal körbezárt, levakolt, lecsempézett, ajtóval ellátott külön helyiséget . Nem?

Diorella Queen 2021.05.25. 19:26:59

@Neytiri1: Ki kéne próbálni ezt is!
Bakancslista!

Diorella Queen 2021.05.25. 19:27:45

@Neytiri1: Fogamzásgátlónak sem utolsó. Ha a pasira húzzák és nem használnak síkosítót.

Diorella Queen 2021.05.25. 19:31:17

@2022. 4. 2/3: Naaa ! ez csúnya volt!
Tessék viselkedni rendesen!
Mi bajod van mellesleg a szopós kurvákkal? Valaki nem pipált le rendesen tán?

Diorella Queen 2021.05.25. 19:32:52

@Neytiri1: Ez min akadt ki ennyire?
A kínai egyetemen, vagy a pisitölcséren?
Vagy csak simán front van?

Diorella Queen 2021.05.25. 19:35:10

Ah!
Ha jól látom egy vérfideszes vérengző begőzölt bajerzsótirajongóval van dolgunk!

Diorella Queen 2021.05.25. 19:37:37

Hol van már zépetal csendesen rezgő, cizelláltan kifinomult, ám de még is vicces humora?!?!?!.... letünt civilizáció.... (Fóka elméláz)

Untermensch4 2021.05.25. 22:52:41

@Lorrh: A csempézés kb ugyanannyiba kerül mint piszoáros kiépítésnél, sőt tképp kevesebb kell mert a fülkék "falai" elég ha a 8mm-es osb + öntapadós tapéta összetételt tudják. Ajtó ugyanez, plusz két zsanér és egy retesz... és piszoárba nehezebb xarni.

( - mondta az udvari bolond... )

Lorrh 2021.05.25. 23:11:41

@Untermensch4: miért lenne ugyanannyi???
Plusz falak, plusz csempézés, plusz ajtó. Az pont nem ugyanannyi mert a nulla áll vele szemben. Egy épületben nem osb falakat húznak és nem öntapadó csempét raknak. Ne a balatonveszedelmi kemping zimmerferis gányolása legyen az etalon.

Untermensch4 2021.05.25. 23:53:39

@Lorrh: Sztem a csempézést nagyon máshogy számoljuk. A fülkék oldalsó falai és ajtaja nekem nem csempés. Padló alapterület másfélszeres. És piszoároknál is szoktak némi térelválasztó fél(inkább negyed)falat még rakni közéjük, de ezt sem csempésnek veszem. Ajtót azért vettem zimmerferisre mert takaríthatóság miatt jobb ha alatta van rés, így egy igazi, kerettel is rendelkező ajtóhoz képest egyszerűbb feladvány, hő- és hangszigetelés se kell az árába.
Egyébként a ma oly' divatos gipszkartonhoz képest sztem az osb jobb ötlet. Nekem legalábbis olyan helyen ahol lélegzek, inkább préselt fahulladék porladjon mint szénerőmű égésterméke...

s 2021.05.26. 02:03:33

@Diorella Queen: Megbaszta kurva rohadt szifiles fogatlan ribanc anyját szájba, és nem volt jó. Neki sem.

Neytiri1 2021.05.26. 07:04:13

@Diorella Queen: kemény fidesz rajongó. A hasas biztos büszke lenne rá, hogy milyen jól megmondta :)

Lorrh 2021.05.26. 07:48:49

@Neytiri1: a hasas göbe mikor ellik már meg?

Neytiri1 2021.05.26. 08:02:37

@Lorrh: van már belőle elég, maradjon inkább benne.

Diorella Queen 2021.05.26. 18:51:40

Szerintem zépet nem ér rá blogolni, mert valószínűleg már körbe rakta a Prada kabátos egy kisebb focicsapattal. Bár bevallottan análmániás volt emlékeim szerint, és úgy elég nehéz a megtermékenyítés. :D
De valaki biztos besegített neki.:)

Diorella Queen 2021.05.27. 15:35:22

@Neytiri1: A fenét!
Ez photoshop. Hova lettek a szatyrok a szeme alól

Diorella Queen 2021.05.27. 15:37:11

@Neytiri1: Nézd azt a "divatos" cipellőt?!?! Befújj!
Nincs az a plasztikai sebész, aki ebből a kreténből pasit tudna farigcsálni!

Diorella Queen 2021.05.27. 15:38:13

@Neytiri1: régi szép idők..

Írok már majd valami arcoskodót, amitől a nyuszik kiugranak a bokorból. :D

Diorella Queen 2021.05.27. 15:39:10

Sm is csak kukkol, baszik villogtatni a rettenetes humorbombáit!
Elegem van már!

Diorella Queen 2021.05.27. 15:40:54

@Neytiri1: Figyi!
Komolyan mondom, van ez a mobilos alkalmazás, amivel -20 évet lehet csinálni a saját képedből. Belőlem Zimányit csinált rendesen ( mondjuk tény, hogy nem sok kéne ahhoz, hogy valóban Zimányi Lindának nézzek ki ( hehe. DDD)

Diorella Queen 2021.05.27. 15:41:36

@Neytiri1: És ebből a kretén pasasból, még ez a mobilos sebészet sem tud embert faragni!El lehet képzelni,milyen az eredeti alapanyag.

Diorella Queen 2021.05.27. 15:43:52

Sm-ből meg a 70-80-s évek amerikai meleg ideálját kreálta ez a mobilos alklamazás, amin kurvára összebalhéztunk, mert nekem speciel egyáltalán nem tetszett, ő meg azt gondolta, hogy biztos azért, mert iLLígy vagyok meg féltékeny. Meg sem fordult a fejében, hogy halál buzis. Nem mint ha bajom lenne a buzikkal, csak akkor gáz, ha az embernek a saját pasija látens. :DDDD

Lorrh 2021.05.27. 15:44:06

@Diorella Queen: ez krvajóóóóóóóóóó, belőlem meg sophialorent csinált!!!! Mármint a mostani Sophia Lorent :-)

Diorella Queen 2021.05.27. 15:45:02

Úgy hogy nem ajánlom senkinek ezt a mobilos alkalmazást, nálunk is csak a gyerek szórakozott vele. Aztán majdnem válás lett belőle.

Diorella Queen 2021.05.27. 15:46:13

@Lorrh: Akkor feltehetően te is valami nőies pasas lehetsz .

Diorella Queen 2021.05.27. 15:48:18

@Lorrh: Te egyáltalán pasi vagy vagy nő?
Nem mint ha itt online annyira fontos lenne. :D

Diorella Queen 2021.05.27. 15:56:05

liner.hu/eszak-korea-buntetes-macska/

Bár csak még az én életemben véget érne ez az É-Koreai diktatúra és az emberek végre szabadon élhetnének ott .

Lorrh 2021.05.27. 17:23:57

@Diorella Queen: transgender queernek vallom magam jelen pillanatban :-)

Untermensch4 2021.05.27. 22:49:00

@Diorella Queen: Sajnos az események befolyásolására képes játékosok közül ez senkinek sem érdeke. :(

( - hsz.e.e.r. )

Neytiri1 2021.05.28. 11:42:48

„A járvány azért megviselt bennünket, bérből és fizetésből élőket. Én is közéjük tartozom” − jelentette ki a miniszterelnök."

Mennyit vesztett miniszterelnök úr?

Lorrh 2021.05.28. 13:52:41

@Neytiri1:... de válaszolni már nem tudott mert rászakadt a plafon.
Ez kiskorában tanulta az ilyen folyékony hazudozást? Az apja nem ezért ütötte?

Lorrh 2021.05.28. 17:17:03

@Diorella Queen: én egy csomót fizetek neki havonta adóban így is.

venszivar 2021.05.28. 18:46:41

@Neytiri1: @Diorella Queen: @Lorrh: Rothadna meg az a potrohos rörpe csúti geci! A strómanja a cigány gázszerelő tárolja neki s bandájának a száz milliárdjainkat! Még,hogy ő IS bérből s fizetésből él.......De a családjának tagjai , milyen "érdekes" mind míllárdos lett!!! "felbasztam magam", Most ennem kell egy vájling halászlét, mert akkor AZT már "nem tudja elvenni" tőlem! :):D Legfeljebb holnap reggel viheti.... etesse "azzal" a családját.

Untermensch4 2021.05.28. 22:47:26

@Lorrh: "Ez kiskorában tanulta az ilyen folyékony hazudozást? Az apja nem ezért ütötte? "
Úgy tudom az apja párttitkár volt...

venszivar 2021.05.29. 06:36:06

Jöhet a potrohos törpe geci! Elkészült a "MŰ"! Holnap úgy is gyereknap lesz, viheti az összes pörkölltel dobálózó fattyának ! Hátha a béréből, fizetéséből nem tud még egy szaros "tortát" sem virítani...

Diorella Queen 2021.05.29. 08:27:17

A belvárosban minden harmadik üzlet üres, kiadó vagy eladó.

Diorella Queen 2021.05.29. 08:28:08

Magyarország "JÓL" teljesít!

venszivar 2021.05.29. 08:33:55

Melyik város belvárosában? :)

venszivar 2021.05.29. 08:44:39

@Diorella Queen: Valszeg azért,mert az embereknek nincs pénze,amit elkölthetnie....

Lorrh 2021.05.29. 08:47:40

@venszivar: itt mi mind pestiek vagyunk.

venszivar 2021.05.29. 08:57:19

@Lorrh: Ez NEM igaz! Ha úgy is lenne akkor LÉPEM le? Jó, akkor

lépem...

Diorella Queen 2021.05.29. 16:19:58

@Lorrh: itt mi mind pestiek vagyunk.

Én nem vagyok pösti. A királyok és királynők, Budán laknak! :D

Diorella Queen 2021.05.29. 16:21:26

( Fóka sóvárogva szokta nézegetni az üzlethelyiségeket és azon agyaskodik, hogy kéne neki, egy üzlet-műhely-lakás )

Diorella Queen 2021.05.29. 16:24:51

Valami ilyesmi :
raktar.info/kiado-raktar/Elado-raktar-iroda-muhely-es-csaladi-haz/Budapest/2723/?

Az árát szerintem elírták és nem 149 millió akar lenni, hanem 14,9 millió. :D Annyit még meg is érne .:))
Kanyar utca-:))))

Diorella Queen 2021.05.29. 16:26:03

@Diorella Queen: Egyébként, ez úgy illene hozzám.... :)

Gyűjtsünk nekem? :DDD

Diorella Queen 2021.05.29. 16:26:41

150 milla, atya ég! Ezek nem normálisak ,annyi pénzem lenne, elájulnék !

Diorella Queen 2021.05.29. 17:42:42

Amúgy meg....

Én megmondtam!

index.hu/kulfold/2021/05/29/ket-kutato-szerint-kizart-hogy-termeszetes-eredetu-a-koronavirus/megis-laborszokeveny-/

Kiemelném: Tavalyi kísérleteik közben fedezték fel, hogy a koronavírus szerkezetében rejlik néhány „egyedi ujjlenyomat”, amely kizárólag laboratóriumi manipulációból származhat.

Untermensch4 2021.05.29. 18:24:04

@Diorella Queen: A jelenlegi ingatlanpiaci helyzetben ezért a kégliért 149 millió egy nagyon olcsó ár.
kiszamolo.hu/mi-ujsag-az-ingatlanpiacon-2/

( hsz.e.e.r. )

Untermensch4 2021.05.29. 18:27:32

@Diorella Queen: Ha tényleg így van akkor nagy balhé lesz. Jó lenne ha ennek a hidegháborúnak a végére kevésbé kötődnénk Kínához mint az előzőben a Szovjetúnióhoz.

Diorella Queen 2021.05.29. 19:07:22

@Untermensch4: Nagy balhé?
Aztán milyen nagy balhé lenne már? Nem lesz itt semmiféle balhé!Tetves kínai elismerhetné hogy az ő hibája, de sosem fogja, mert kártérítést kéne fizetnie a világ összes országának. Gondolj már bele egy kicsit,akkor mi lenne?
Azt kéne, hogy a sivatagos területeket kellene kihasználni és az összes gyárat meg víruslabort oda építeni és nem szabadna lakott települések közelébe sem ilyen laborokat. De a nanoteches laborok ugyan ez a kategória Bp közepén!

Diorella Queen 2021.05.29. 19:08:35

@Untermensch4: Tehát minimum tanulnia kellene az esetből az emberiségnek.
De úgy sem fog, mert nincs azon a fejlettségi szinten, hogy levonja a következtetéseket és szigorítson a biztonságon.

Diorella Queen 2021.05.29. 19:10:02

Az első eredeti fertőződésnél rendesen érezni lehetett, hogy nem természetes eredetű. Az ember megérzi, a tünetek nem hasonlítanak semmihez sem.

Untermensch4 2021.05.30. 01:30:04

@Diorella Queen: "Aztán milyen nagy balhé lenne már?"
Kína a világ műhelye és usa államadósság egy jelentős részének tulajdonosa, világhatalmi ambíciókkal. Kövérhülyegyerek koreában a lánc végén ugat, vitatott Sárga-tengeri területek (a '70-es években Vietnámot már megtámadták szárazföldön, de azok akkor még elpicsázták őket). Kínai-indiai határfeszkó a '60-as évek óta. India ősellensége, Pakisztán Kínára támaszkodik. Tajvan Kína szerint Kína része (amikor a Kínai Néphadsereg és a Haditengerészet nagyszabású partraszállásos hadgyakorlatot tart, az nem csak hobbi), de usa szövetséges-szerűség. Tibet, Ujgurok, Hong-kong... no és a birodalmi ambíciók (kollektíven megsértődve némileg a "megaláztatás évszázada" miatt). Tényleg, miféle feszkó is szabadulhatna el..? Mi történhet ha megtörténik a laborszökevénység bizonyítása?
1) Jógyerekként beismerik hogy nagyot hibáztak, kártérítés és bocsánatkérések
(mint a kezdeti helyi járványügyi elcseszéseknél, ugye?)
2) tagadás, egyre makacsabbul és erőszakosabban.
Kína most sokkal stabilabb, erősebb és elszigetelhetetlenebb gazdaságilag mint a SZU volt a '80-as években, sztem a "2" fog történni.

venszivar 2021.05.30. 04:48:30

@Lorrh: te szerencsétlen! pöstel akarsz virítani? Azzal a kutyaszaros városrésszel? :D

Nagy a pofád! Az ilyeneket akik ráadásul szemetek s hüjjjjeségeket IS beszélnek, idővel megszopatom! "apa kezdődik"! :)

NA adok enni a jószágnak IS! :):D

Diorella Queen 2021.05.30. 09:40:02

@venszivar: NA adok enni a jószágnak IS! :):D

Az jó lesz, mert a pöstieknek köll a malac!
Ha az nincs, akkor gyesznyó is jó lesz nekik!
Ha az sincs, akkor marad nekik a tojótáp. :)

Neytiri1 2021.05.30. 10:11:50

@Lorrh: ki az a szerencsétlen impotens, aki bangkokban nem ezt csinálja? :DDD

Untermensch4 2021.05.30. 10:36:25

@Neytiri1: " ki az a szerencsétlen impotens, aki bangkokban nem ezt csinálja? :DDD "
www.youtube.com/watch?v=WHBthQlnFvI

Neytiri1 2021.05.30. 11:34:09

444.hu/2021/05/30/a-tokioi-olimpian-reszt-vevo-sportoloknak-tudomasul-kell-venniuk-hogy-akar-meg-is-halhatnak-koronavirusban?utm_source=hirkereso&utm_medium=cpc&utm_campaign=a-tokioi-olimpian-reszt-vevo-sportoloknak-tudomasul-kell-venniuk-hogy-akar-meg-is-halhatnak-koronavirusban

A nyilatkozatot a Yahoo Sport tette közzé, amit minden részvevőnek alá kellene írnia, miszerint:

„Elfogadom, hogy a játékokon saját felelősségemre veszek részt, ideértve a játékokon való részvételemre gyakorolt bármilyen hatást, súlyos testi sérülést vagy akár halált is, amelyet az egészségügyi kockázatok lehetséges kitettsége von maga után, mint például a COVID-19 és más fertőző betegségek vagy extrém hőviszonyok.”

Az Olimpia sokba került, a szponzorok is pénzt akarnak látni a pénzükért.
C'est la vie...

Neytiri1 2021.05.31. 11:14:13

www.egeszsegkalauz.hu/betegsegek/fertozo-betegsegek/szennyezett-az-astrazeneca-ezt-talaltak-a-vakcinaban/vrq98kl

"A szennyeződések elsősorban úgynevezett hősokkproteinek, vagyis hősokkfehérjék. A sejten kívül található ún. extracelluláris hősokkproteinek arról ismertek, hogy „képesek a veleszületett és a szerzett immunválaszt modulálni és a meglévő gyulladásos reakciókat felerősíthetik. Emellett a hősokkfehérjéket már autoimmun megbetegedésekkel is kapcsolatba hozták.

„Attól, hogy szennyezők ​mutathatók ki belőle, nem arról van szó, hogy ártalmas anyagok vannak benne jelen.” – mondta a Halle-Wittenbergi Egyetem professzora május 20-1 coronapodcast-jában.

Kekulé úgy véli, hogy ha az EMA tudott volna erről, a vakcina nem kapott volna zöld utat a hatóságtól."

Nos, én tényleg nem értek hozzá.
Főleg úgy, hogy egyik mondat arról szól, hogy mi van benne, a másik arról, hogy ez mit okoz, a harmadik, hogy ez nem jelenti azt, hogy ártalmas anyagok lennének, a negyedik pedig, hogyha ezt az EMA tudta volna, akkor nem kapott volna zöld utat a hatóságtól.

Kérdésem csak az, hogy ezt eddig miért nem tudták? Nem vizsgálják meg ezeket?

Egon Estragon · http://egonazeger.blog.hu/ 2021.05.31. 12:12:04

@Neytiri1: Azt nem értem, hogy hogyan a bánatba kerülhettek hősokkfehérjék az Astra Zeneca vakcinába. Ez az ulmi prof, aki az uccsó szerző a cikkben (tehát ő a laborvezető, a biokémiai tudományos publikálások konvenciója alapján) elég komoly kutatónak tűnik, és úgy tűnik, hogy nagyon rászállta a covid vakcinákra. Itt egy másik kézirata is:

www.researchsquare.com/article/rs-558954/v1

amiben utolsó előtti szerző (valószínűleg két labor dolgozott együtt, az ő laborja végezte a kevesebb melót).

Egyébként semmi újat nem mond, csak azt próbálják kitalálni, hogy mitől okoz az Astra Zeneca néha trombózist.

Ilyen szemmel nézve, ez csak jó, hogy ilyen cikkek jelennek meg, így működik a tudomány, hogy nem vagyunk tökéletesek, de a hibáinkat próbáljuk javítani,

Az meg a XXI. század egyik jellegzetessége, hogy az ilyen kezdeti vizsgálatokra rábukik a tarisznyásbölcsészből újságíróvá avanzsált ex-műkörmös, mert a szenzációra jön az oldalletöltés, az oldalletöltésrre meg a reklámbevétel. Nekünk, az átlagembereknek meg meg kell tanulni ezt a helyén kezelni.

Diorella Queen 2021.05.31. 12:13:08

@Neytiri1: Az egyik szocotthonban felütötte a fejét a norvég rühesség.

www.google.com/search?q=norv%C3%A9g+r%C3%BCh&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwiXibH6y_PwAhXqgP0HHZj4B8IQ_AUoAXoECAEQAw&biw=1561&bih=772

Gecire gyűlölöm már ezt az egész egészségügyet minden egyes ágával egyetemben. Ha meglesz az aranyművesim, az eügy bizonyítványomat elégetem látványosan és felposztolom a facebookra!

Diorella Queen 2021.05.31. 12:36:20

Nem akarok már fonnyadt kakis fenekeket törölgetni :(((((

De mit tegyek, ha ez fizet a legjobban a BKV és a MÁV után?:DDDD

Diorella Queen 2021.05.31. 12:40:24

Újabb demens szakasz.
Annyiból jobbak a demensek, hogy azok sokkal nyugisabbak mint a nem demensek. Meg sokszor mókásabbak.
De már nagyon nehéz olyan munkakörben dolgozni, mit nem szeretek szívvel és lélekkel. Ahova méla unalommal megyek be.
Én már inkább szerszámokat, ékszereket, akármi mást csinálnék szívem szerint valahol a fémiparon belül. Mindegy mi, csak fém legyen.

Neytiri1 2021.05.31. 12:47:18

@Diorella Queen: a covid előtt arra gondoltam, hogy öreg koromra bemegyek valami jó öregotthonba.
A covid ráébresztett, hogy már ezt sem tehetem majd meg :D

Diorella Queen 2021.05.31. 13:08:06

@Neytiri1: Minek tennél ilyen hülyeséget?
Inkább ugorj a Vezúvba ,még az is kíméletesebb mint egy szocotthon.
Vagy szeretnél te is norvég rühöt?
Van ám ott mindenféle fertő, amit el sem tudsz képzelni!

Neytiri1 2021.05.31. 13:10:08

@Diorella Queen: én olyanra gondoltam, ahol van egy szobám fürdőszobával és közös a kajálda, mert enni jó sok emberrel, közös programok, városlátogatás, fürdőlátogatás, színház, ilyesmi. És az ajtómat becsukhatom, amikor akarom.

Neytiri1 2021.05.31. 13:12:08

@Egon Estragon: kísérleti stádiumban vannak ezek az oltások, ráadásul mindenki hazudik és mindenki igazat mond.
Egyébként nem tudom magánvéleményt mennyire lehet leírni az oltásokról, mikor még igen, és mikor jön a fekete kocsi.

Diorella Queen 2021.05.31. 13:15:09

@Neytiri1: Van ilyen. egy lakás árát kell belefizetni és nem örökölhető apartman.

Diorella Queen 2021.05.31. 13:18:03

@Neytiri1: Kifizeted, laksz ,aztán alig várják hogy meghaljál, mert újra el tudják adni az apartmant. Továbbá ha menet közben demens leszel, akkor esetleg átrakhatnak egy olyan részlegre, ahol csak azok vannak. Ott pedig általában 4 ágyas szobák vannak, és nincs ki meg elmászkálás sehova. 4 fal van és ha a mentálosok ráérnek és kegyeskednek téged kivinni az udvarig legalább, akkor láthatod az eget. Amúgy minden ablakon rács. A falak üresek, még kép sincs. TV is mind működésképtelen szar, dísznek van hogy tudják mutogatni és eladni a helyeket.

Diorella Queen 2021.05.31. 13:19:34

Az egyik XI kerületi szocotthonban van olyan demens, aki már évek óta nem volt még az udvaron sem,mert a mentálosok lusták felöltöztetni és csak azokat viszik ki, akik maguktól felöltöznek vagy könnyen felöltöznek.

Neytiri1 2021.05.31. 13:30:22

@Diorella Queen: akkor marad egy osztrák vagy svájci öregotthon :)))

Diorella Queen 2021.05.31. 13:31:31

@Neytiri1: Nekem meg a Lánc-híd, mert a Vezúv túl messze van.

Egon Estragon · http://egonazeger.blog.hu/ 2021.05.31. 13:48:07

@Neytiri1: Egy ideális országban magánvéleményt addig lehet leírni, amíg nem rémhírterjesztés, és nem sért közérdeket. De az, hogy a gödény-félékért még nem jött a fekete kocsi, az azért egy bizonyos szemszögből (szólásszabadság) megnyugtató. A rémhírterjesztés oldalásról már kevésbé, de most, ha jól éertelek, nem ez volt a kérdés...

Egon Estragon · http://egonazeger.blog.hu/ 2021.05.31. 13:52:42

@Neytiri1: "kísérleti stádiumban vannak ezek az oltások,"

Egész pontosan fázis 4-ben. Akár mindenki tanulhatná is középiskolában, hogy mi a fázis 4, nem olyan bonyollt megérteni. Minden fázis 4 protokolja ugyanaz, mint ezeknek a vakcináknak, és jó eséllyel kaptál már fázis 4-es gyógyszert, csak senki nem kötötte az orrodra. És akkor a tényleg érdekes kérdés, az az, hogy jó-e a boldog tudattalanság, vagy a tudás a jobb?

" ráadásul mindenki hazudik és mindenki igazat mond."

Mindenki feltételes módban beszél, az átlagember viszont nem képes feldolgozni a tudományos szakirodalmat, ezért az újságírók interpretációjára van rászolrulva.

Neytiri1 2021.05.31. 14:21:11

@Egon Estragon: Szlávik János maga mondta, és azt is, hogy két év múlva majd kiderül (kísérleti fázisról)
Ha valamiről nem tudok, az nem fáj. Ha viszont később derülnek ki turpisságok, akkor attól függően, hogy mekkora jelentősége van, haragudni szoktam.
Nem beszélnek feltételes módban, azt állítják, hogy a vakcinák jók.
Ma az volt a hír, hogy a 19 beteg, aki meghalt, egyik sem volt oltva.
Arról persze nem szól a hír, hogy hány ember hal meg oltással.
Nem tudom kiért jön a fekete kocsi, kit visznek be és rabosítanak, majd engednek el.
Azt viszont igen, hogy az ország már nem csak azért kettéosztott, mert fidesz és nemfidesz rajongók vannak, hanem azért is, mert az otottak és az oltatlanok között egészen megdöbbentő feszültség van. És úgy gondolom, hogy feljelentgetni is nagyon tud a magyar.
Egy oltásnál nem kellene, hogy doktori címe legyen mindenkinek. Egyszerűen a bizalom kéne azok iránt, akik mondanak valamit. Viszont a bizalmat ki kell érdemeleni, illetve gyorsan el lehet veszíteni. Az oltásellenesek többsége szerintem erről a bizalomelvesztésről beszélnek.

Egon Estragon · http://egonazeger.blog.hu/ 2021.05.31. 15:26:19

@Neytiri1: És érted, amit a Szlávik mondott? Hogy mi a fázis 4 egy kísérleti gyógyszerben? Mikor mehet egy gyógyszerjelölt fázis 4-be, mi történik ott, akár pozitív, akár negatív érteleben? Mert kb. 5 mondat az egész, és nem kell egy érettségi szintű általános tudás sem a megértéséhez.

A bizalomvesztéssel tökéletesen egyetértek. A kérdés, hogy hogyan lehetne visszaszerezni a bizalmat. Ezzel a kormánnyal már tuti, hogy nem, de akkor hogyan máshogy?

Nézd meg a bloggazdát, bár ha jól értem, felsőfokú végzettsége nem igazán van, de azért talán nagyot nem tévedek, ha országos átlagban van az értelmi képessége. Belinkelek neki egy tök értelmes interjút a Jordán Feriről, és aszongya, hogy akkor most kedve támadt fél óráig röhögni azon a szón, hogy limnológia. Ha ez az átlag értelmi színvonal ebben az országban, akkor sajnos az orbánék csinálják jól, hogy optimalizálják, hogy hogy kell szétlopni úgy az országot, hogy azért ne menjen csődbe, sőt, tegyenek annynit, hogy meg tudják nyerni a választásokat. Ami működne, az a teljes reform az oktatásban, aztán ha jól csináljuk, majd az unokáink lesznek valahogy...

Diorella Queen 2021.05.31. 16:19:39

@Egon Estragon: Hát már bocs, de azért mert valaki egy vidám ember alapból ( mint én) még nem makk hülye ám, csak szólok! És jogom van röhögni azon amin akarok?
Igen!
Hát akkor?!

Diorella Queen 2021.05.31. 16:21:01

@Egon Estragon: A te felsőfokúdat is akkor hiszem el, ha látom.
Ugye nem baj?
Jogom van hozzá?
Igen!

Egon Estragon · http://egonazeger.blog.hu/ 2021.05.31. 16:43:28

@Diorella Queen: Én azt mondtam, hogy kb. az országos átlag körül lehetsz. Elnézést kérek, ha ezt bántásnak éled meg, nem annak szántam.

És persze jogod van röhögni azon, amin akarsz. De az emberek már csak ilyenek, hogy kategorizálnak, és adott szintű humort kedvelő embereket adott kategóriákba osztják be. (Mondjuk ez már inkább bántás kategória, mint az a kijelentés, hogy valaki országos átlagban van műveltség szintjén. Lehet, hogy ezt szebben kellene fogalmazni, a fogalmazásért bocs, az állítást vállalom.)

Egon Estragon · http://egonazeger.blog.hu/ 2021.05.31. 16:44:57

@Diorella Queen: Sőt, megkérnélek rá, hogy ne higyjed el, hogy van felsőfokú végzettségem :) (Nyilván csomó helyen előjön, sokszor írok az életemről, és lehet, hogy kérkedésnek tűnik, nem szánom annak... :/ )

Neytiri1 2021.05.31. 16:51:03

@Egon Estragon: én hatodikban megbuktam és két évig jártam, meg évvesztes is vagyok, úgyhogy otthagytam az általánost és elmentem gyárba szalag mellé dolgozni.
Sajnos ezzel a tudással csak annyit értek Szlávikból, hogy kísérlet és két év múlva meglátjuk mi lesz. Szerintem ez egyértelmű nekem, kétszerjárthatodikbásnak.

Egon Estragon · http://egonazeger.blog.hu/ 2021.05.31. 17:05:19

@Neytiri1: És amikor azt a kérdést teszed fel, hogy "mi lesz?" akkor milyen lehetséges válaszok fogalmazódnak meg benned?

Untermensch4 2021.05.31. 17:46:39

@Diorella Queen: " Hát már bocs, de azért mert valaki egy vidám ember alapból ( mint én) még nem makk hülye ám, csak szólok! És jogom van röhögni azon amin akarok?
Igen!
Hát akkor?! "

Vki múltkorjában azt mondta hogy nekem nincs humorom. Szted ezt kellett volna válaszolnom neki?

( - töprengett az udvari bolond... )

Egon Estragon · http://egonazeger.blog.hu/ 2021.05.31. 17:49:15

@Neytiri1: "Sajnos ezzel a tudással csak annyit értek Szlávikból, hogy kísérlet és két év múlva meglátjuk mi lesz."
Ezt te írtad, erre kérdeztem, hogy milyen elképzeléseid vannak arról, hogy mi lesz?

Diorella Queen 2021.05.31. 18:00:48

@Untermensch4: Vki múltkorjában azt mondta hogy nekem nincs humorom. Szted ezt kellett volna válaszolnom neki?

De neked tényleg nincs humorod. És nem csak én látom ezt így. Szóval....

Neytiri1 2021.05.31. 18:03:57

@Egon Estragon: 6 általánossal mit képzelhetnék? :)

Egon Estragon · http://egonazeger.blog.hu/ 2021.05.31. 18:17:06

@Neytiri1: OK, értem. Imádod a Szlávik kijelentését, mert beleilleszkedik a prekoncepciódba. De ha prekoncepcióid vannak, akkor felesleges beszélgetnünk.

Mivel ugye ez egy blog, és nem privát levlezgetés, azért leírom, hátha jár erre valaki, hogy elolvassa, hogy mi a fázis 4.. Illetve nem írom le, mert lusta vagyok, csak ide rakok egy linket:
semmelweis.hu/klinikai-vizsgalatok/oktatas/a-klinikai-vizsgalatok-fazisai/

Persze, bárkinek joga van rettegni, hogy jajj, kísérlet.

Diorella Queen 2021.05.31. 18:20:19

@Egon Estragon: Miki egér nem érdekelnek a skatulyáid, ugye nem túl nagy baj? Aki ismer élőben, az mind tudja hogy milyen vagyok. Vidám ember alapból, de nem hülye. Hja! És még csak nem is átlag. Kicsit felette valahol, de a valódi értelmiségi alatt. Ha már ennyire rangsorolunk. Sok buta ember van, akik azt hiszik, hogy azért, mert valaki vidám és jó kedélyű, akkor már biztos hülye is. Aztán sok olyan is volt az életemben, akik jól pofára estek. De ugye nem fogsz sírni attól, ha nem érdekel az egyéni véleményed ? Nem ismerlek ( és soha nem is foglak, ezt nyugodtan kijelenthetem ), nem vagy fontos számomra semmilyen szempontból. Köszi, hogy elolvastad és ha olvasod a posztokat, ha még sem így van, akkor kapjad be szépen apád faszát.

Untermensch4 2021.05.31. 18:23:34

@Diorella Queen: Szóval jogom van röhögni azon amin akarok?
Igen!
Hát akkor?! "

:D

( - mondta az udvari bolond... )

Egon Estragon · http://egonazeger.blog.hu/ 2021.05.31. 18:24:39

@Diorella Queen: Igazából utálok én is skatulyázni, afféle szemléltetőeszköz voltál egy kommentemben. Nem kellemes szerep, beismerem, ígérem, hogy többet nem teszem meg. Foglak még olvasni, ha nem haragszol, módjával, mert néha dolgozni is kell :)

Diorella Queen 2021.05.31. 18:31:34

@Egon Estragon: afféle szemléltetőeszköz voltál egy kommentemben.

Ami arról szólt, hogy a nagy magyar átlag IQ én lennék.
Ha valóban annyi lenne a magyar átlag intelligencia mint az enyém, akkor hidd el nekem, hogy ez az ország hasítana minden téren.
De részemről nincs harag, sem sértődés.

Neytiri1 2021.05.31. 18:39:02

@Egon Estragon: "A fázis III. vizsgálatok során megerősítik a II. fázisban nyert vizsgálati eredményeket. Nagyobb számú betegen vizsgálják a készítmény biztonságos alkalmazhatóságát, a hatásosságot, követik a mellékhatásokat és összehasonlító vizsgálatokat végeznek más gyógyszerekkel. Valamennyi országban követelmény, hogy a gyógyszert biztonsági okokból a bevezetést követően még két évig figyelni kell.

Ezt a célt szolgálják a fázis IV. vizsgálatok, melynek során a már forgalomba került gyógyszert összehasonlítják más készítményekkel, vizsgálják a hosszú távú hatásosságot és biztonságosságot, a költséghatékonyságot valamint az esetlegesen fellépő ritka mellékhatásokat."

- Valamennyi országban követelmény, hogy a gyógyszert biztonsági okokból a bevezetést követően még két évig figyelni kell.
- a már forgalomba került gyógyszert összehasonlítják más készítményekkel, vizsgálják a hosszú távú hatásosságot és biztonságosságot.

Ha jól számolom akkor ez 2021 végén, 2022 elején lesz .
Így értem a "kísérletet".

Untermensch4 2021.05.31. 18:43:21

@Diorella Queen: "Ami arról szólt, hogy a nagy magyar átlag IQ én lennék. "
Ami arról szólt hogy a gauss-görbe púpos részébe vagy rajzolható.
"De részemről nincs harag, sem sértődés. "
Sztem azért akad... de humorral vezeted le a stresszt, ami jó. (Miki egér, hehe... ) :)

Untermensch4 2021.05.31. 18:47:09

@Egon Estragon: Az a prekoncepciója hogy nem akarja csak úgy átlépni a 3.fázis két éves nyomonkövetéses dolgot. Sztem teljesen jó dolog a kapkodás elkerülése.

Egon Estragon · http://egonazeger.blog.hu/ 2021.05.31. 19:33:07

@Neytiri1: OK, de én meg amellett érvelek, hogy a "kísérlet" nagyon sokféle lehet. Az is lehet egy kísérlet, hogy egy potenciálisan gyógyító, de potenciálisan veszélyes gyógyszert beadsz fázis egyben 10 önkéntes életfogtiglanosnak, akik ha megmördölnek, így járnak, ha meg nem, akkor szabadulnak és ráadásul kapnak még 2000 dollárt. Meg egy fázis 4 is kísérlet, amikor azt nézik, hogy van-e rendkívül ritka mellékhatás, aminek a haszon/kockázat elemzése olyan, hogy ha még lesz is, akkor is megéri elvégezni a kétéves nyomonkövetést, de leginkább nem a ritka mellékhatás megléte a fontos, hanem a pontos arányt kell kimérni, amit csak ekkora számú kísérleti alanyon lehet megtenni.

Mindkettő kísérlet, de ha az elsőben szólnak, hogy lehet menni önkéntesnek még az életfogytosok mellé, és mondjuk 5000 dollárt kapok, akkor sem mennék. A másodikba meg pl. mentem (beoltattam magam).

Itt meg most megy az okoskodás, hogy hú, kísérlet, az embeek meg vagy nem képesek megérteni, vagy nem hajlandóak. Én meg mindig azt gondolom, hogy tökre megtisztelem az embereket, hogy azt gondolom, hogy képesek megérteni, ha egy ici-picit is megerőltetnék magukat. Aztán kiderül, hogy sértésnek veszik... :/

Neytiri1 2021.05.31. 19:37:34

@Egon Estragon: idéznéd azt, hogy hol sértődtem meg?
Leírtam így és úgy, hogy megértsd, hogy mit gondolok az oltásról.
Az általad linkelt cikkből vettem ki, hogy mit értek kísérlet alatt.
Több időt töltök veled megértetni, hogy mi a problémám, mint eddig összesen másokkal erről.

Egon Estragon · http://egonazeger.blog.hu/ 2021.05.31. 19:38:05

@Untermensch4: A kétéves nyomkövetés a hármas fázis után van. Amikor a biztonságosság és a hatásosság kimutatása már megtörtént, és az optimális adagolás és a kvantifikált hatásvizsgálat is megtörtént (fázis 1, 2, 3, ilyen sorrendben). Ezután jön a fázis 4, amiben tökre szabad piacon van a gyógyszer, bárkinek adható, de van egy kétéves nyomkövetés. Nem vagyok nagy szakértő gyógyszerészetben, fogalmam sincs, hogy pontosan mióta ez a protokol, de 25 éve is így tanultuk, úgyhogy legalább 25 éve így megy, minden egyes gyógyszernél. Nem tudod a fázis 4-et termékbevezetés nélkül megcsinálni, nincs az a gyógyszergyár, aki ennek a költségét megfinanszírozná. Ez is olyan, mint a demokrácia: nem jó, de nem találtunk ki még jobbat. Úgyhogy, amíg jobbat nem találunk ki, ez lesz a gyógyszerfejlesztés protokolja.

Egon Estragon · http://egonazeger.blog.hu/ 2021.05.31. 19:38:53

@Neytiri1: pl. nem hiszem el, hogy 6 általánost végeztél el :)

Egon Estragon · http://egonazeger.blog.hu/ 2021.05.31. 21:40:28

@Untermensch4: hát, az könnyen lehet, én nem vagyok ügyes emberi kommunikációban. Ténymegállapítason túl lenne kedved egy próbára mediálni, vagy azt már nem vállalod be?

Diorella Queen 2021.05.31. 22:05:17

@Egon Estragon: @Neytiri1: pl. nem hiszem el, hogy 6 általánost végeztél el :)

A te logikáddal, Unternek is 5 diplomája van.

Untermensch4 2021.05.31. 22:10:53

@Diorella Queen: Én csak 6 évig jártam általánosba. :)

Neytiri1 2021.05.31. 22:23:28

@Egon Estragon: én megértem azokat, akik oltatatnak. Belekapaszkodnak, vagy hisznek, vagy mindkettő, jobban érzik magukat ettől.
Én elméláztam azon, hogy hogy érezném magam, ha most lenne bennem egy vagy két ampulla oltóanyag és tudom, hogy nem érezném jól magam. Nem érezném magam biztonságban, minden kis szart, amit a testemben érzek a hatásának gondolnék. Ha pedig később kiderülne valami mellékhatás, akkor pedig teljes pánikban várnám, hogy mikor ér hozzám (Remélem, soha nem lesznek mellékhatások, egyébként!)
Ez így talán érthetőbb, a döntésem, hogy egyelőre várok?
Az a fajta nevetséges nyomás a kÓrmány részéről ami van, még inkább ellenkezést ébreszt bennem. Engem nem igazán lehet megszelidíteni kényszerrel. Ez senkinek sem sikerült még :)

Untermensch4 2021.05.31. 22:28:04

@Egon Estragon: Naszóval, leírom hogy én hogyan fogtam amit írtatok.
Te azon az állásponton vagy hogy a vakcinák kezelése a bevált és működő tudományos módszertan és nézőpont szerint megy, figyelembe véve az idő szűkösségét és az ebből következő lehetséges komplikációkat IS. A teljes bizonyosság lehetetlen, a valószínűségek naprakészen ki vannak számolva. A gyorsított oltási menetrend a két évig "szabad" járványhoz/lezárásokhoz/gazdaságiösszeomláshoz képest egyértelműen a kisebbik rossz, még a valószínűleg utólag feltárható vakcina-mellékhatásokkal együtt számolva is.
Az ő álláspontja az hogy nem túlbiztosított a "békebeli" engedélyezési-vizsgálati menetrend, annak az időablakát tekinti követendőnek, az időhiányból adódó nagy kockázatok vállalása és kezelése ennek a velejárója.

HA akarjátok tudok érvelni mindkét megközelítés mellett és ellen is...

Egon Estragon · http://egonazeger.blog.hu/ 2021.06.01. 07:32:05

@Untermensch4: köszi. Lényegében ez a két álláspont, és én mindig elkövettem azt a hibát, hogy "ja, hát ez evidens, hogy ezt tudjuk", és gondolatban mindig egy-két lépéssel előrébb járok.

Teljesen egyetértek abban, hogy az információk birtokában kell döntést hozni, sőt, azzal is egyetértek, hogy ezen döntések meghozatala nagyon sokszor nem egyértelmű.

A lényeg itt az "információk birtokában". És a legfontosabb (erről akart szólni az egész diskurzusunk), hogy az is egy információ, hogy mit jelent Szlávik (meglehetősen szerencsétlen) kijelentésében az, hogy még két évig tartanak a kísérletek.

Mert (mint ahogy írtam már korábbi kommentem én, bocs, hogy ismétlem magam, de ezt tényleg fontosnak érzem), az is kísérlet, hogy "vedd be ezt a sz.t, oszt vagy meghalsz vagy nem", meg az is kísérlet, hogy "már tudjuk, hogy néhány embernek magas láza lesz ettől a gyógyszertől, de szeretnénk tudni, hogy az emberek 0.1%-ának vagy csak a 0.01%-ának, továbbá szeretnénk azt is tudni, hogy ez a valószínűség életkor, nem és rasszfüggő-e".

Attól tartok, hogy egy általános bizalmatlanság csak ráerősít arra, hogy az emberek sokkal inkább az első példára asszociálnak, ha azt hallják, hogy "kísérlet", míg én amellett szerettem volna érvelni, hogy Szlávik szerencsétlen kijelentésa alapján sokkal inkább a második esetre kellene aaszociálni.

Mint mondtam, a döntés sokszor nem egyértelmű. Nekem semmi bajom nincs azzal, ha valaki egy nehéz döntésben másképp dönt, mint én. A bajom azzal van, ha a döntéséhez nem szerzi meg azt az információt, amelynek mind a megszerzéséhez, mind a megértéséhez minimális energiabefektetés kell.

Egon Estragon · http://egonazeger.blog.hu/ 2021.06.01. 07:43:44

@Neytiri1: "Belekapaszkodnak, vagy hisznek, vagy mindkettő"

És ha tudás, információ alapján döntenek? Tudom, hogy iszonyatosan idealista vagyok, de szeretnék egy olyan világot, ahol az emberek sokkal inkább tudás alapján döntenek fontos dolgokról, mint hit alapján.

"Engem nem igazán lehet megszelidíteni kényszerrel. "

Attól tartok, hogy a foci EB után a kormányzati oldalról nulla nyomásgyakorlás lesz az irányban, hogy az emberek oltassák be magukat. Elég nagy félelmem van, hogy orbán szinte kívánja, hogy legyen egy negyedik hullám, és kellenek a statiszták a "Gyurcsány beszélte rá az embereket arra, hogy ne oltakozzanak, aztán tessék, ez lett belőle" című színjátékához. Végülis foci EB lement, még egy lezárás nagyon nem tenne jót a kormány népszerűségnek, az oltatni nem akarók között meg többségben vannak a kormány ellen szavazók, tehát az meg tiszta haszon, ha azok közül minél többen meghalnak a negyedik hullámban.

Nem egy szép sztori, de kicsit pesszimistaként én most kb. ezt várom.

Egon Estragon · http://egonazeger.blog.hu/ 2021.06.01. 07:50:30

@Diorella Queen: nem szeretnék abban a színben feltűnni, hogy én alapvetően az alapján ítélem meg az embereket, hogy van-e diplomájuk, pláne hogy hány van nekik...

Rövidre zárva: itt a kérdés az volt, hogy volt-e Neytiri részéről hiszti a tegnapi beszélgetésünkben, és az én állításom az, hogy ez a "nekem csak hát általános van" agymenés az vastagon hiszti volt.

Amivel amúgy semmi baj nem lenne, nyilván én ormótlanul kommunikálok, amire teljesen jogosan be lehet hisztizni, pusztán csak azért hoztam szóba, mert rákérdezett, hogy hol hisztizett. Ott.

Lorrh 2021.06.01. 08:11:27

@Neytiri1: én se belekapaszkodok, se nem hiszek. Egy a lényeg: hogy van róla papírom.
Valóban kontraproduktív ahogy egy csaló hazug tolvaj kormány propagandázza az oltást.
De az oltás ettől függetlenül orvosilag igazoltan védettséget ad.

Ha orbánék ezerrel nyomnák hogy a Föld gömbölyű, akkor te inkább lennél laposföldhívő?

Nem inkább önállóan, autonóm módon érdemes gondolkozni?

Neytiri1 2021.06.01. 08:21:45

@Egon Estragon: a hit bármi lehet. Tudásban, valakiben, a saját érzésben.
Ha tudás és információ alapján hiszel, az jó. Nem tudom olvasol-e más orvosok véleményét is (nem gödényre gondoltam), akik meg az ellenkezőjét mondják, mint az oltáshívő orvosok.
De szeretném lezárni ezt a fonalat, mert harminckétszer írhatunk egymásnak erről, nem lesz értelme, mert én nem akarlak meggyőzni, hogy nem jó, hogy oltattál, sőt leírtam már -lehet, hogy máshol-, hogy jó annak, aki hisz és oltat, mert most jól érzi magát.
Viszont semmivel sem tudsz meggyőzni arról, hogy miért kéne hinnem az egyoldalú tájékoztatásnak, hogy az oltás jó és kell.

A politikai szál egyértelműen ront a helyzeten -nálam. orbán ezt is felhasználja, mert egy undorító ember. Ha jön egy negyedik hullám, az csakis az oltatlanok miatt lesz, akik mind Gyurcsányisták, és miattuk fog ismét az egészségügy padlóra kerülni -bár ugye tudjuk, mert mondta, hogy nem került, sőt jól teljesített és minden rendben volt a harmadikban is, amikor azért még egészen messze voltunk az ilyen mértékű átoltottságtól-, ami azért lesz érdekes, mert nagyjából a magyarok fele oltott, vagyis már csak az ország fele lehet beteg, a fele embermennyiség kerülhet kórházba.
orbán most már valószínű, hogy arra játszik, hogy az oltottak nem lesznek betegek, így jöhet bármilyen tömeg az országba, főleg, ha sportról van szó. A nyája védett, a többi meg le van szarva.
A kötelezőséget is bevezetheti, ha nem is szó szerint, de úgy, hogy nem mehet ki sem a lakásából az oltott, vagy máshogy kezelik ha például beteg lesz. Most éppen tesztet kérnek műtéthez, saját költségen. Én bármire képesnek látom, és akkor nincs mese, oltás lesz.
Én remélem nem lesz több hullám. Remélem, hogy nem köteleznek oltásra. Remélem, hogy leszáll erről a szálról és keres valami mást, ami győzelemre vezeti.

A hisztiről: nem hisztiztem. Leírtam a véleményemet, ahogy te. Ha én hisztiztem, akkor te is hisztiztél, sőt az istennek nem vagy képes megérteni, hogy miért nem "oltakoztam" eddig, és csak írod és írod és írod.
Mintha magadat akarnád meggyőzni, hogy jó az oltás, nem pedig engem.

A 6 általánost azért írtam, mert te minden megszólalásodban, ami bárminek a megértéséről szól, azzal jössz, hogy melyiknél milyen végzettségűnek már meg kell értenie. Leszoktad írni a te végzettségeidet elég sokszor (nem csak itt olvaslak, hanem a libáknál is). Én ennyire hivalkodni ezzel még nem találkoztam senkinél. És ebben az a még visszataszítóbb, hogy hozzáteszed, hogy kinek milyen végzettséggel kéne tudni azt, amiről írsz. Úgy gondoltam, hogy a 6 általános elég alacsony szint, aminél már végre abbahagyod az oktatást és legyintesz, hogy ja... csak 6 általános, akkor ez nem ért semmit.
És én azt szeretném elérni, hogy végre hagyjál békén az oltásmániáddal.

Neytiri1 2021.06.01. 08:24:15

@Lorrh: "De az oltás ettől függetlenül orvosilag igazoltan védettséget ad."
Édes szívem, legalább te megérthetnéd, hogy nem a védettségről beszélek, hanem a hosszútávú hatásáról, amiről nem tudnak semmit.

Ha Orbánék ... igen.

Önállóan döntök, hogy meghallgatom mindkét oldalt (oltáspárti szakember, nem oltáspárti szakember) és magam döntök arról, hogy várok még.
Amíg megtehetem.

Lorrh 2021.06.01. 08:47:51

@Neytiri1: okés. Valóban nem tudni a hosszútávot. De nem is lesz hosszútáv, hisz két hét múlva kitör az atomháború.

Ismered ezt a könyvet? Zseniááááális!!!
magyarnarancs.hu/zene2/konyv_-_pacban_-_spiro_gyorgy_felesegverseny-71557

Neytiri1 2021.06.01. 09:03:16

@Lorrh: nem ismerem :)
De kikölcsönzöm majd, úgyis csak úgy lehet bejutni a könyvtárba, hogy meg kell rendelni, mert bemenni ugyebár nem lehet, és ha van és bent lesz, elolvasom.
Köszi :)

Tudod, ha leteszed az esküt, hogy két év múlva... akkor regisztrálok és belecsapok a lecsóba, akkor legalább már a könyvtárba is bemehetek :)

Neytiri1 2021.06.01. 09:15:30

telex.hu/zacc/2021/05/31/15-ezer-euro-anyagtalan-szobor-eladas

"Láthatatlan, „anyagtalan” szobrot adtak el 15 ezer euróért az Art-Rite olasz kortárs művészeti galériában"

Dió! Ebben nagy lehetőségek vannak :)))

Lorrh 2021.06.01. 09:31:33

@Neytiri1: ez már a posztmodern legdurvább vadhajtása. A művészet lejáratása és elárulása.
Amúgy ilyenekből nagydoktorikat írnak a művészeti karokon. Pont egy ismerősöm is ezt csinálja. Elképesztően okosnak képzeli magát ettől.

Neytiri1 2021.06.01. 09:53:38

@Lorrh: a "művész" tulajdonképpen csak egy igényt elégít ki. Hiszen, ha senki sem fizetné meg, akkor képtelen lenne eladni a semmit.

Ezt mondja róla egyébként:
“The successful outcome of the auction testifies to an irrefutable fact: The void is nothing but a space full of energy, and even if we empty it and nothing remains, according to Heisenberg’s uncertainty principle that nothingness has a weight. It, therefore, has an energy that condenses and transforms itself into particles, in short, in us! When I decide to “exhibit” an immaterial sculpture in a given space, that space will concentrate a certain quantity and density of thoughts in a precise point, creating a sculpture that from my title alone will take the most varied forms. After all, don’t we give shape to a God we have never seen?“

"After all, don’t we give shape to a God we have never seen?“
Nos?

Lorrh 2021.06.01. 09:57:20

@Neytiri1: ja, irkálni lehet róla nagyon mélyenszántókat.
Volt egy milliomos festő aki azzal futott be, hogy sima szines köröket festett nagy vásznakra. millió dollárokért adták el... de persze nem ő festette a kezével, hanem voltak segédei. Ő csak aláírta.
Aztán egyik segédje akart kérni tőle búcsú ajándéknak egy szignózott képet, amit a segéd festett amúgy. Nem adta neki.

Neytiri1 2021.06.01. 10:06:15

@Lorrh: ne gondold, hogy támogatom, ne legyél mérges rám :)
Csak arról írtam, hogy igényt elégít ki. Gazdag bolondok, akik már nem tudják, hogy mit vegyenek, mert semmitől sem elégülnek ki, most találtak valami mást. És az ilyeneket birtokolva úgy élveznek el a semmitől, mintha 4 nő nyalná, harapná őket és adná oda az összes testnyílását, olyan hangok kíséretében, amit ember még nem hallott a világon...

Egon Estragon · http://egonazeger.blog.hu/ 2021.06.01. 10:08:48

@Neytiri1: "És ebben az a még visszataszítóbb, hogy hozzáteszed, hogy kinek milyen végzettséggel kéne tudni azt, amiről írsz."

A "végzettséged alapján neked ezt tudnod kellene" kijelentést kétféleképpen lehet interpretálni: az egyik az, hogy "szégyeld magad, hogy ezt sem tudod", a másik meg az, hogy "bár nem nagyon ismerlek téged, az eddigi tapasztalataim apalján megtisztellek azzal a bizlommal, hogy azt gondolom, hogy képes leszel ezt megérteni". Az egyik interpretáció valóban visszataszító, a másikat én nem tartom annak.

Nagyon sokszor félek attól, hogy az emberek azért nem szánják rá magukat valaminek a megértésére, mert félnek attól, hogy ők ezt úgysem fogják megérteni. De valóban ügyetlen vagyok abban, hogy hogyan kellene őket biztatni.

Neytiri1 2021.06.01. 10:24:39

@Egon Estragon: Egon, nekem nincs azzal bajom, hogy okos vagy.
Azt nem látom, hogy értenéd, hogy nem egy menstruációs első napi agybaj alapján döntöttem úgy, ahogy.
Én az első magyarázatot tartottam lehetségesnek, amikor a végzettségeiddel jöttél.
Ha nem így értetted, akkor ezt most megbeszéltük.
Én nem igazán vagyok már bizalommal a virtuális beszélgetőtársak felé. Illetve azok felé, akiket máshogy (személyesen, telefonon) nem ismerem. Nem volt ez mindig így, de rá kellett jönnöm, hogy minden személyes információval visszaél valaki.
Én egy csomó mindent nem tudok, kérdezni szoktam, a kioktatást nem viselem el, a tanítást szeretem. Szeretem, ha megismertetnek valami új dologgal, ha kíváncsivá tesznek, még véleményt is szoktam változtatani, ha meggyőzhető vagyok (amit van amikor még le is írok), de van amiből nem engedek. Unti például a hangomról néhány szó után is tudja azonnal és akkor nem is próbálkozik ))))

venszivar 2021.06.01. 10:55:02

@Lorrh: Na mi van pesti bunkó?!? Elkezdétek már a Lánchíd feiujjitását? A mi pénzünkből IS ?! Aztán lesz kínai egyetem IS ? Remélem,hogy társadalmi munkában lenyomsz 160 - 180 órát! te nagypofájú! :)

Lorrh 2021.06.01. 12:18:50

@venszivar: tényleg nagypofájú vagyok, - ezt jól eltaláltad, kiscsicska.

Egon Estragon · http://egonazeger.blog.hu/ 2021.06.01. 12:19:01

@Neytiri1:
"Ha nem így értetted, akkor ezt most megbeszéltük."

OK. Köszönöm <3

venszivar 2021.06.01. 12:49:37

@Lorrh: Akkor simán bekaphatod akár a lónak a faszát IS!!! bunkó pesti!

Untermensch4 2021.06.01. 15:47:14

@Egon Estragon: "A bajom azzal van, ha a döntéséhez nem szerzi meg azt az információt, amelynek mind a megszerzéséhez, mind a megértéséhez minimális energiabefektetés kell."
Az információszerzés nehézsége nem is a fentiekben rejlik, hanem a zaj kiszűrésében.
Ha vkinek úgy van beállítva a saját belső "zajszűrője" hogy ami módszertanilag agymosás-manipuláció-csúsztatás azt automatikusan a "nem bízok meg ebben az emberben" -dobozba rakja és alapos indoklás kell a fellebbezéshez... az az ember sok-sok időt és energiát megspórol de jó hatásfokkal védi magát a szélhámosoktól.
Ez úgy kapcsolódik hogy maga a kétéves nyomonkövetéses vizsgálati rész ilyen populáció-arányos oltottságnál olyan mint a Titanic mentőcsónakjai. Elég sok, szabályosság kipipálva... X méret felett kell ennyi csónak. Csak a szabály írásakor senki nem gondolta hogy 3X méretű hajót is fognak majd építeni, sok utas szállítására optimalizálva. Lehet hogy a kétéves nyomonkövetés teljesen jó ha akár a lakosság 1-2%-a kap egy gyógyszert és közben nincs egy, a teljes eü-rendszert nyomás alatt tartó járvány...

Lorrh 2021.06.01. 16:07:53

@venszivar: budai! szemlőhegyen lakok a fletó mellett. Amúgy nyíregyről vándoroltam fel - nem maradtam a mocsárban mint te :-)P

venszivar 2021.06.01. 16:51:39

Lorrh
2021.05.29. 08:47:40
@venszivar: itt mi mind pestiek vagyunk.

eldönthetnéd már te barom, hogy hol döglesz... Én miskolc környékinek nézlek! ott IS a roma telepen szopod a bréket !:)

Untermensch4 2021.06.01. 18:44:38

Nem lett elegem! Ahogy rendeződik kicsit a káosz, szeretném sorban az összes olyan védőoltást ami vállalható kockázatokkal és mellékhatásokkal bír (nem gődény a gyógyszerészem). Nyaralni úgysem akarok menni úgyhogy xarok az oltásigazolványos bohóckodásra), mivel télen vicces volt TEK-es símaszkban bankban várakozni sorszámmal (fura arcot vágott mindkét ügyintéző miközben beszélgettünk...), kitalálom a jó kis nyári viseletemet is (nem a vurstliban lőtt anonimus-maszk lesz a befutó, műanyag és izzaszt). Mivel a baráti körömből még a leg"prepperebb" hajlamú sem kattant be a vírus-hisztitől, így a nyári bandázások is meg lesznek tartva. Az meg hogy a nanorobotos-világkiirtóbilgéces zakkantak akkorra szoknak rá a maszkhordásra mire mindenki más be lesz oltva, sztem a pandémia legnagyobb poénja. :D
A hírszerzés legutóbbi sikeres akciójának örömére pedig hallgassunk egy kis zenét...
www.youtube.com/watch?v=RTfAAEHEgSY

( - mondta gonosz mosollyal az udvari bolond... )

Diorella Queen 2021.06.01. 20:22:11

@Neytiri1: Dió! Ebben nagy lehetőségek vannak :)))

Az már biztos!
20 év böri, lakhatás,szaros csekkek,napiszar megoldva.

Diorella Queen 2021.06.01. 20:26:11

@Neytiri1: Az ilyen aukciók, meg milliókért eladott művészeti szarságok nem másról szólnak, mint a hogyan tüntessük el a pénzeket, hogy ne kelljen leadózni.

Diorella Queen 2021.06.01. 20:27:12

@Lorrh: @venszivar: budai! szemlőhegyen lakok a fletó mellett. Amúgy nyíregyről

Akkor csak pár megállóra laksz tőlem.

Lorrh 2021.06.01. 20:59:07

@Diorella Queen: 191essel? szokott villanybusz járni.

Diorella Queen 2021.06.01. 21:24:03

@Lorrh: Hja! Bocs Szőlőhegyet olvastam :)

s 2021.06.01. 23:32:16

@Neytiri1: "Az oltásellenesek többsége szerintem erről a bizalomelvesztésről beszélnek."

Van úgy, hogy az ember nem hiszi el az igazságot azoknak, akik egyébként más kérdésekben többnyire átbaszták. Viszont ha emiatt beszopja a bucifaszt, az az ő baja lesz, nem azoké, akik eddig szinte mindig átbaszták. Ezt kell megérteni.

s 2021.06.01. 23:35:50

@Egon Estragon: "Ezzel a kormánnyal már tuti, hogy nem, de akkor hogyan máshogy?
"

A józan észre kell hallgatni. A bizalom le van szarva. Nem azért teszünk, vagy nem teszünk valamit, mert bízunk valaki tanácsában. Igazából senkiben nem bízunk. Csak és kizárólag saját magunkban.

s 2021.06.01. 23:37:41

@Diorella Queen: Aztán az mit jelentene neked? Mert nekem semmit, például. Csak a betűk vannak, amiket ide írunk. Más nem létezik.

s 2021.06.01. 23:39:25

@Egon Estragon: Ne fossál, öregem. A smittpalinak doktorija van. Illetve volt.

s 2021.06.01. 23:42:20

@Neytiri1: Tippelni akkor is lehet, ha nem tudsz biztosat. Jól tippelni pedig kötelező. Ez az életben maradás ára.

s 2021.06.01. 23:45:10

@Diorella Queen: "akkor kapjad be szépen apád faszát"

Kemény vagy, mint a pingvinfos.

s 2021.06.01. 23:50:06

@Neytiri1: Itt felrúgtak néhány szabályt, amit egyébként nem tettek volna. Ugyanis kurva gyorsan kellett a megoldás. Ez egy kompromisszum, aminek az egyenlege - még így is - bőven pozitív.

s 2021.06.01. 23:51:25

@Untermensch4: Ez esetben a sietség valamivel jobb megoldás.

s 2021.06.02. 00:07:34

@Neytiri1: "miattuk fog ismét az egészségügy padlóra kerülni"

Igen. De mi bajod ezzel? Hiszen tény, hogy az oltatlanok esetében a betegség sokkal súlyosabb lefolyású, ők kerülnek gyakrabban kórházba és halnak meg. Ezt vállaltad. Akkor állj ki mellette.

Neytiri1 2021.06.02. 06:33:57

@s: hajnalban idejössz, felületesen olvasol és ideraksz egy csomó "kiosztást" nagyképűen két mondatban.
Már nem először nem érted megfelelően amit ír valaki.
Legutóbb Lorrht küldted el melegebb éghajlatra, feleslegesen.

"beszopoja a bucifaszt" - képzeld, még ezzel is tisztában vagyok és megértem. Hogy így lesz-e vagy nem, majd kiderül. Azt, hogy az én bajom, az én bajom és nem a tiéd.
Nem gondoltam, hogy van akinek ez -bár nem írtam le- nem egyértelmű, hogy az oltatlansággal ez is jár, így ez a nagy "igazságod" leírása teljesen felesleges volt, nem tűnsz okosabbnak tőle.

Jól tippelni kötelező, az életben maradás ára - Hú, ez is nagy igazság, majd felírom a naptáramba.

Kompromisszum, ami még így is pozitív. - Neked biztos van üveggömböd, hogy látod előre, hogy mi lehet az oltások mellékhatása hosszútávon, ami semmi ahhoz képest, hogy lehet, hogy el sem kapta volna a betegséget valaki oltás nélkül.

Miattuk fog az egészsgéügy padlóra kerülni, de mi a bajod ezzel? - Az, hogy ha nem emeled ki a környezetéből ezt a mondatot, akkor az az értelme, hogy tavasszal, amikor még alig voltak oltottak, akkor tele volt a kórház és semmilyen más "szolgáltatás" nagyjából nem volt. Most, hogy lassan 5 és fél millió oltott van, ha új hullám jön, szintén padlóra kerül az egészségügy majd az oltatlanok miatt, pedig az oltottak ugyebár nem kerülnek kórházba, lélegeztetőre és nem halnak meg az oltásnak köszönhetően. De jó lesz azt mondani, hogy az oltatlan, felelőtlen emberek miatt összedől az egészségügy. Mert jó lesz mutogatni valakire, ez ma a lényeg orbániában.

Neytiri1 2021.06.02. 07:21:39

www.life.hu/eletmod/20210602-masodik-vedooltasa-utan-kapott-sztrokot-a-pilota-ezt-a-vakcinat-kapta.html?utm_source=hirkereso&utm_medium=referral&utm_campaign=hiraggregator

"Miután hazaért a kórházból, Szabolcs írt egy levelet a gyógyszergyártó cég magyar képviseletének, miután agyi infarktusát követően repülőorvosi engedélyét véglegesen bevonták, így a munkáját, hivatását elvesztette.
"Közöltem a céggel, szeretném megtudni, hogy az oltásuk okozhat-e ilyesmit. Nem sokkal később felhívtak, kikérdeztek, és azt ígérték, hogy továbbítják a panaszomat. Ám semmi nem történt, így újabb levelet írtam, jelezve, hogy kész vagyok a bírósághoz is fordulni, arra pedig egy hosszú válaszlevél érkezett" - magyarázta a férfi.

"Az Ön által bejelentett mellékhatásokat továbbítottuk a felelős részlegre. Ezt a gyógyszert »feltételes jóváhagyással« engedélyezték, (...) az Európai Gyógyszerügynökség szükség esetén módosítja az alkalmazási előírást" - írták, mellé pedig mellékelték a betegtájékoztatót.

A levél végén pedig ez olvasható:
"Elnézését kérjük, hogy nem tudunk további segítséget nyújtani Önnek.""

Hogy teljesen egyértelmű legyen...!
Nem biztos, hogy az oltástól van, ő sem ezt állította, csak hogy vizsgálják ki és erre az a válasz, hogy "Az Ön által bejelentett mellékhatásokat továbbítottuk a felelős részlegre. Ezt a gyógyszert »feltételes jóváhagyással« engedélyezték".
Nos... mindenki gondoljon amit akar, annak megfelelően, amit gondolni akar.

Lorrh 2021.06.02. 07:39:03

@s: "gazából senkiben nem bízunk. Csak és kizárólag saját magunkban. "
Ez egy nagy butaság. Az emberi civilizáció azért tudott kialakulni, mert specializálódtak az emberek, egyik ehhez értett, a másik ahhoz, és összerakták a tudásaikat és bíztak a másik ember tudásában.
Ha mindenki individuálisan a maga körében pörögne, akkor még most is a fán lennénk.
Talán te még most is ott vagy.

Lorrh 2021.06.02. 07:41:33

@Neytiri1: ez annyit jelent, hogy az emberi tudás véges.
Konkrétan erre a szerencsétlenül járt emberre nyilván nem vizsgálták az oltás hatásait.
Ő szegény az a bizonyos hibaszázalék.
Ha véletlenül fejére esik egy tégla az utcán akkor sem tudna többet repülni, az élet tele van ilyen váratlan szerencsétlenséggel sajnos.

Neytiri1 2021.06.02. 07:50:03

@Lorrh: nem az a lényeg, hogy ezzel az emberrel mi történt -bár vele érzek, szóval nem bagatellizálva el-, mással is előfordult, a média lehozza ezeket, hanem az, hogy bármikor bárkinek bármi baja lesz, a válasz az lesz az oltócégektől, ami itt van. Az állam válaszát nem tudjuk, én a helyében "oda" is írnék. Bár... mi is lehetne a válasz...
Nem lesz soha felelős? Az egyéni tragédiák nem tartoznak senkire?
Átadtak egy házat, hogy összedől, vagy leszakad, vagy eltörik... ez van. Megkapta a kulcsot, innentől oldja meg...

Egon Estragon · http://egonazeger.blog.hu/ 2021.06.02. 08:07:26

@Neytiri1: akkor én elmondom, hogy mit gondolok.

Ma már elég sok mérési adat van arra, hogy tudjuk mondani, hogy az Astra Zeneca kb. minden 100000-250000 esetben okoz trombózist. Vegyük az alsó határt, a 100 ezret. Ha Magyarországon mindenkit beoltanának Astra Zenecával, akkor lenne kevesebb, mint 100 trombózisos eset belőle. Ebből nem mind halálos, de tegyük fel, hogy mind az.

A magyarországi covid halálozások statisztikája alulról súrolja a 30 ezret. Tegyük fel, hogy ordas kamu, és valójában csak a tizede, aki tényleg covid miatt halt meg. Akkor is van 3000 hullám vs. a 100 trombózisos esettel szemben. 30-szoros különbség. És ugye a 100 trombózisos eset nem is mindegyike hulla, és covidosból is bőven van stroke-os, meg amputált lábú, akik lóf. sehol nem jelennek meg a hivatalos statisztikában. És jó eséllyel a valódi covidos halottak száma nem hogy több, mint 3000, hanem jó eséllyel 30 ezer felett van, úgy hogy van egy csomó nem detektált eset, mert pl. szívinfarktust kapott (az is a covid egy eléggé tipikus kimenetele!), és nem szerepel a hivatalos statisztikában (meg van jópár, aki szerepel, de nem kéne, de gyaníthatóan a mérleg az, hogy több a valódi eset, mint a hivatalos).

De ne rugózzunk ezen, hogy a valóság valószínűleg az, hogy a covid 300-500-szor halálosabb, mint az Astra Zeneca oltás (ugye ott is a 100 ezerből 1 stroke helyett számolhatnánk 250 ezerből 1 stroke-kal), számoljunk 30-szoros különbséggel.

És akkor ez után kell dönteni... K.va nehéz, elismerem. Valószínűleg én magam is bajban lettem volna, ha csak és kizárólag az Astra Zeneca vakcina lett volna elérhető. Vaciláltam volna, hogy bevállaljam-e, vagy inkább a nagyon szigorú önkéntes karantént. Főleg úgy, hogy engem nem visel meg a karantén, teljesen jó gyakorlati technológiák vannak kitalálva a Zoom meetingekre, szinte több kapcsolatom volt a karantén alatt, mint előtte, mert külföldiekkel is lehetett zoomolni rendszeresen, akikkel max. 1-2 évente futottam össze konferenciákon. Sz'al lehet, hogy még akkor sem vállaltam volna be az AZ-t, ha csak az lett volna.

De szerencsére nem csak az elérhető, és szerencsére se nekem, se egyik rokonoknak sem AZ-t ajánlottak elsőre (kivéve az egyik keresztlányom édesapját, ővele beszélgettem erről, nem beszéltem le explicite az AZ-ről, de hosszas diskurálás után másik vakcinát választott).

Amúgy azt gondolom, hogy az Astra Zeneca lesz az a vakcina, amelyik meg fog bukni a fázis 4-en, vissza fogják vonni az engedélyét.

Teljesen jogos a kérdés, hogy mi van a többi vakcinával. Nos, azokból is beadták annyit, ha nem többet, mint az Astra Zenecából, és sehol nincs olyan gyakoriságú mellékhatás, mint az AZ stroke-os esetei.

A kétéves nyomkövetést nem úgy kell érteni, hogy várunk, hátha a huszonnegyedik hónapban elkezdenek hullani az emberek, mint a legyek, hanem úgy, hogy ki akarjuk mérni, hogy pl. az AZ-nál mi az igazság: átlag minden 100 ezredik vagy átlag minden 250 ezredik esetben okoz stroke-ot van-e minta arra, hogy mely életkorban, mely nemnél gyakoribb, stb.

De mondom, szerintem az AZ-t vissza fogják hívni. És nem azért, mert annyira rossz a kockázata, hogy ne érné meg használni, hanem azért, mert bőségesen van jobb oltóanyag.

Lorrh 2021.06.02. 08:32:34

@Neytiri1: ez a XXI. század baja, hogy m-i-n-d-e-n-é-r-t emberi felelőst akar megnevezni. Tudomásul kell venni, hogy az emberiség már régesrégóta olyan dolgokkal játszik, amit nem is ért és nincs is tisztában a következményeivel. Ugye ki gondolt arra, hogy a mikroműanyagok ellepik az élőlények szervezetét? Pedig milyen cukinak látszott amikor felfedezték a műanyagot, mennyire jó dolog az.

Egon Estragon · http://egonazeger.blog.hu/ 2021.06.02. 08:36:13

@Neytiri1: "Nem lesz soha felelős? Az egyéni tragédiák nem tartoznak senkire?"

Szerintem most is van felelős. Csak arra a hírre nem kattintanak az emberek, hogy mindenki nyugodjon le a p.ba, van felelős, nincs itt semmi látnivaló. És ha nem kattintanak, akkor nincs reklámbevétel, így senki nem akar munkaórát belefeccölni, hogy ezt megírja.

"Átadtak egy házat, hogy összedől, vagy leszakad, vagy eltörik... ez van. Megkapta a kulcsot, innentől oldja meg..."

Van X év garancia, ha utána dől össze a ház, onnantól magának kell megoldania. Ha volt garancia. Ha nem volt garancia, akkor a megrendelő a felelős, hogy miért olyan szerződést írt (vagy nem írt, mert megoldjuk okosba'...), amiben nem volt garancia. (Hacsak a polgári TVK. mást nem mond, nem vagyok jogász...)

Amit te itt hiányolsz, az a tájékoztatás, hogy nem mondják meg, hogy az adott helyzetben ki a felelős. Ez teljesen jogos, hogy ezt kifogásolod.

Neytiri1 2021.06.02. 08:37:11

@Lorrh: ha nem kereshetem a felelőst a vakcinagyártónál, akkor ne legyek én felelős egy új hullám kialakulásánál, mert nem kérem ezeket az oltásokat. Vagyis, akkor én se legyek felelős. És dönthessem el, hogy kérek valamiből, aminél nincs felelős. És akkor ne legyek megkülönböztetve sem, hogy nem mehetek könyvtárba.
Ha senki semmiért sem felelős és mindenki maga dönthet, akkor legyen így. Mindenenhol, mindenkivel.

Neytiri1 2021.06.02. 08:38:47

@Egon Estragon: már megint írsz egy regényt, pedig semmi másról nem írtam, mint arról, hogy nincs felelős valamiért, amit nagyjából kötelező (ráhatással) elfogadni.
Mindegyik oltásnak vannak szenvedői, olvass utána, én nem igazán arra akartam állni, hogy az Asztrazenekkarl lehet ilyen gond.

Egon Estragon · http://egonazeger.blog.hu/ 2021.06.02. 11:07:22

@Neytiri1: de én még nagyon is azt akarom mondani, hogy az Astra Zenecával gondok vannak... De azt is akarom mondani, hogy nem találtunk ki még jobbat gyógyszerek bevezetésére, mint a jelenlegi rendszert. És azt is akarom mondani, hogy a covid vakcinák fejlesztésében is lényegében ugyanazt a protokolt követik, mint az elmúlt 30-40 évben minden, és tényleg hangsúlyozom, hogy minden új gyógyszer esetében. Csak eddig ennek nem volt szenzációértéke, azért nem olvastál róla a napi sajtóban.

És tökéletesen értem, hogy felelősöket szeretnél keresni. Az érdekel, hogy az elmúlt 40 évben a teljesen hasonló protokolok alapján bevezetett gyógyszerek esetében a hasonlóan kik a felelősek? Ott ugyanúgy történnek ugyanilyen gyakorisággal ugyanilyen súlyos mellékhatások. Haltak meg az elmúlt években sclerosis multiplexes betegek encephalitisben bizonyos immungyógyszerektől. Csak nem jött veled szembe a napi hírekben, hogy ez történt.

Egon Estragon · http://egonazeger.blog.hu/ 2021.06.02. 11:16:13

@Neytiri1: szerintem felelősséget ott lehet és kell is vállalni, ahol tudásunk van. Szerintem ott van a nézeteltérés közöttünk, hogy te ott is felelőst szeretnél találni, ahol nincs tudásunk, hogy cserébe felmenthesd saját magad a felelősség alól ott, ahol nagyon is van tudásunk. Én meg elfogadom, hogy csak ott lehet felelőst találni, ahol van tudásunk, és cserébe felelősséget vállalok minden olyan helyzetben, ahol van tudásunk. És mástól is elvárom a felelősséget ott, ahol van tudásunk.

Pl. ilyen szemmel is elolvashatod, hogy mit írtam az Astra Zenecáról. Én elvárom, hogy bukjon meg a fázis négyen az AZ, vonják vissza az engedélyét, mert most már tudjuk, hogy van olyan mellékhatása, ami miatt olyan kockázatot kellene vállalni a beadásánál, amilyen kockázatot más vakcináknál nem látunk.

Egon Estragon · http://egonazeger.blog.hu/ 2021.06.02. 11:21:56

@Neytiri1: és bocs, kimaradt, hogy hol gondolom a felelőst egy fázis négyes gyógyszernél. Szerintem azért kellene valakinek felelősnek lennie, hogy elmagyarázza az embereknek, hogy mit jelent a fázis négy, mit jelent a feltételes engedéllyel forgalombahozatal. Ott kellene felelősnek lennie, hogy az iskolában mindenki tanuljon valószínűségszámítást, hogy az emberek tudjanak valószínűségekkel számolni, kockázatokat számolni, becsléseket tenni. Mert egy nem egyértelmű helyzetben ezek alapján kell saját maguknak döntéseket hozni, és a döntéseikért vállalni a felelősséget. De ha nem tanulták meg, akkor nem tudnak számolni, és akkor nem tudnak dönteni sem... :(

Neytiri1 2021.06.02. 11:32:30

@Egon Estragon: csodálom, hogy még nem írtad le -ugye nem?- hogy a gyerekkori oltásokon miért nem izgattam magam. De tényleg.
Szeretem még azt is hallgatni, hogy bezzeg a bagósok -én nem cigarettázom-, biztosan tudják, hogy tüdőrákot kapnak nagy valószínűséggel, mégis szívják, az oltástól meg elvárják, hogy ne legyen hosszútávú hatása, illetve ettől tartva nem oltatják magukat.

Egon azt mondom, ha felelősöket keresünk az oltatlanokban, akkor keressünk az oltást gyártókban is. Ha pedig ott száttárják kezüket, akkor legyen elfogadható, hogy vannak akik a betegség kockázatát és vannak akik az oltás kockázatát vállalják.

Itt egy cikk. Kína ha jól emlékszem, azt mondta, hogy 60 éven felülieknél nem próbálták -vagy valami ilyesmit-, orábniában oltották őket is. Most lehetne vizsgálni, hogy mi van, de orbániában nem vizsgálják. Majd. Talán. Egyszer.
Mert van egy oltóanyag, amit kitaláltak, és ha már az emberek a kísérleti nyulak, akkor vizsgálják már őket, mint a kísérleti nyulakat, hogy tudás származzon a tapasztalatokból.
A who is leírta, hogy melyik korcsoportnál mit mond. Nem azt, amit orbániában nyomnak folyamatosan az ellenzéknek, meg az embereknek.
Fél millió ember nem tudja, hogy védett vagy nem. Ha nem, akkor pedig mi van?

Arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy vicc, ami ebben az országban megy. orbán egyetlen gondolata, hogy a vírust csak az oltással lehet legyűrni. És mindenkibe döfjenek valamit, tök mindegy melyiket, akarja vagy nem, csak ott legyen benne.
Kíváncsi vagyok, hogy az ő karjában landolt kínai oltás (?) hatásfokát nála megvizsgálták-e?
index.hu/gazdasag/2021/06/02/kinai-vakcina-antitest-szint-falus-sarkadi/

www.hrportal.hu/hr/ilyen_hatranyok_erhetik_a_munkahelyen_azt__aki_nincs_beoltva-20210602.html
Ez pedig egy cikk arról, hogy milyen megkülönböztetésben van része már a nem kötelező oltást elutasítókkal. Arra azért szintén kíváncsi lennék, hogy ezzel a kényszerrel kénytelen oltatni magát valaki, majd valami baja lesz (rövid távon, ahogy a pilótánál is), akkor ki fogja legalább megsimogatni a vállát, hogy bazdmegigazadvoltsajnosrábasztálhogyoltattál.

Neytiri1 2021.06.02. 11:37:43

@Egon Estragon: hoztam egy döntést. De ezt a döntést ebben az országban nem fogadják el. Mint írtam, nem a menstruációs első napi agybaj napján hoztam.
A döntésem minden velejáróját nekem kell viselni. Holott még egyáltalán nem biztos, hogy rosszul döntöttem.
Az oltást gyártóknak és azoknak a kÓrmányoknak, akik nyomják reggeltől estig az oltást, azoknak semmilyen felelőség nem terheli a vállát.
Ez igazságosság?
Vagy a válasz az, hogy miért akarok ma, Magyarországon igazságot, én vagyok a hülye?
De akkor legalább közöttünk nem értem, hogy mi a fenéért izgatjuk egymást már napok óta, és miért nem fogadjuk el, hogy ki hogyan döntött? Nekem miért kell folyton magyaráznom a döntésemet? Persze szarhatnám le és nem kéne válaszolnom, de általában válaszoló típus vagyok, kivéve, ha minősíthetetlen és primitív amit kapok, de ezek ugye nem azok :)

Neytiri1 2021.06.02. 11:40:29

@Egon Estragon: nem gondolod, hogy esetleg ez a legyenmindenkibeoltvamagyarországon buzulás nem más, mint orbán erőfitogtatása az EU felé, hogy ő megcsinálta nélkülük is, hogy be van oltva az ország? Nem egy szaros verseny, egy apró pocakos egoista lélektől? És ennek érdekében olt mindennel mindenkit?
Mire áll majd be a debreceni oltásgyár? A kínai oltásra. Már most tudja, hogy 2022 után is arra lesz szükség. Honnan tudja?

Egon Estragon · http://egonazeger.blog.hu/ 2021.06.02. 12:17:37

@Neytiri1: szerintem abban tökéletesen egyetértünk, hogy ami ebben az országban megy, az nonsense. Amiben eltér a véleményünk az az, hogy én minden egyes döntésemet a covid járványról nem úgy hozom, hogy azt nézem, hogy Orbán mit _akar_, hogy én csináljak, hanem feltételezek valami rosszat, beszorzom kettővel, és azt figyelembe véve hozom a döntéseimet.

Pl. amikor a földim kikérte a véleményem az AZ-ról, akkor azt mondtam neki, hogyha úgy dönt, hogy nem kéri, akkor az orvosnak ne ezt mondja, hanem azt, hogy kéri, és az oltás napján telefonáljon oda, hogy sajnos 38.2 a láza, ami ugye kizáró ok, hogy megkapja az oltást.

Egy normális országban ennek nem így kellene lennie. De attól nem leszel előrébb, ha dühöngsz, hogy ez egy nem normális ország. Természetesen, jogos van kifejezni a dühödet, felháborodásodat, de attól még célszerű jó megoldásokat is találni.

Egon Estragon · http://egonazeger.blog.hu/ 2021.06.02. 12:25:29

@Neytiri1: szerintem először keressük meg azokat az embereket, akik a minden háromszázadik (!!!) covidban meghalt magyar állampolgár hozzátartozóinak a fejét buksisimizik meg, hogy hát, ráb.tak, aztán utána keressük meg a minden százezredik beoltott és súlyos mellékhatást produkáló embert megbuksisimiző embereket. Az előbbiekből háromszázszor több kell...

Neytiri1 2021.06.02. 12:42:05

@Egon Estragon: "Amiben eltér a véleményünk az az, hogy én minden egyes döntésemet a covid járványról nem úgy hozom, hogy azt nézem, hogy Orbán mit _akar_, hogy én csináljak, hanem feltételezek valami rosszat, beszorzom kettővel, és azt figyelembe véve hozom a döntéseimet."

Pontosan így döntök én is, hozzáteszem, hogy elolvasok olyan véleményeket is, akiket nem tud befolyásolni a hasas.
Vagyis hasonló módon jutunk a véleményünkhöz, csak az éppen más.
A nagy senkisemmondhatsemmit akciójának köszönhetően az emberek nagyjából semmit sem tudtak arról például, hogy mi folyik a kórházakban. Minden rendben, az egészségügy állja a sarat, jött minden nap az információ a vénasszonytól és a többitől. Miközben emberek, akiknek ismerősei ott dolgoztak tudták, hogy messze nem így van. Elsőkézből kapták az információt. És ezzel a hülye mindenrendbenvan szöveggel az erejét is elvették annak, hogy az emberek egyébként is szkeptikus része elhiggye, hogy nagy a baj.
Vajon meddig nyomta volna ezt? Minek kellett volna történnie, hogy elárulja az igazat?
Miközben jöttek az adatok, hogy a lélegeztetőre kapcsolatak hány százaléka kerül le róla élve. És hogy ez talán nem minden országban van így.
Itt egy példa is, hogy még az orvosok egymással sem igazán kommunikálhattak. Így azért nehéz, mert nem csak azt osztották volna meg, hogy nem fér az időbe egy kurva kávé sem, hanem mást is.
www.napi.hu/magyar-gazdasag/kiderul-az-igazsag-atvertek-a-magyarokat.730246.html
Vagy itt van egy nehezen megkapott adat, lám-lám, mennyire nem mindegy ki hol lakik.
444.hu/2021/06/02/kiadtak-nehany-visszatartott-adatot-nagyon-nem-mindegy-hogy-valaki-borsodban-vagy-gyorben-kapta-el-a-koronavirust?utm_source=hirkereso&utm_medium=cpc&utm_campaign=kiadtak-nehany-visszatartott-adatot-nagyon-nem-mindegy-hogy-valaki-borsodban-vagy-gyorben-kapta-el-a-koronavirust

Neytiri1 2021.06.02. 12:43:21

@Egon Estragon: ez a másik baromság, amit le lehet írni, már ne haragudj :) (mosolygok!)
Akivel valami történt, azzal 100%-ban történt és mivel kiszámíthatatlan, így bárkivel bármi megtörténhet.
És azért abban talán egyetértesz velem, hogy ez nem egy sorsjegy, hogy lekaparom és nyerek vagy nem nyerek, de ha nem nyerek, akkor sem halok meg...

Lorrh 2021.06.02. 13:05:08

@Neytiri1: semelyik országban nem fogadják el: az oltatlanokat mindenhol szopóágra teszik. Meg agyontesztelik. Ez nem orbáni gonoszság.

Neytiri1 2021.06.02. 13:13:19

@Lorrh: nem ismerek minden országot. Szerintem te sem. A mindenország egészen nagy.
Úgy tudom elég sok nyugati országban vannak utcai tüntetések a bezárások, stb. miatt. Itthon kevés erről az információ. Egyébként éppen Deansdale barátunknál lehet olvasni sokat erről az egészről az egyik poszt alatt. Egyébként meglepetés, de a többségük nem oltat!
Nem igazán vagyok up to date, hogy ezt a fajta megkülönböztetést Németországban, vagy az északi országokban megteszik-e. Nehezen tudom elképzelni, kicsit komolyabban veszik a polgáraikat. Persze lehet azt mondani, hogy ott még nem is igazán tehetik, hiszen nem ilyen szuper klassz az átoltottság, mert ott nincsenek ilyen géniuszok, mint orbán. De nem igazán hiszem, hogy ott is ilyen cigány módon legyen ez elintézve.

Ennek a véleményemnek a megváltozása csak abban az esetben lehetséges, ha teljeskörű és egészen biztos forrást prezentálsz minden országról :)))

Lorrh 2021.06.02. 13:26:21

@Neytiri1: mindenország pont feketeország mellett van :-)

A hétköznapi szóbeszéd nem törekszik kontextuális aspektusában a teljesség leképezésére. Nem földrajzi értelemben minden ország értendő, hanem a szubjektum ortogonális és kanonizált értelmében.

s 2021.06.02. 13:40:27

@Neytiri1: Nem olvasok felületesen. Értem a bajodat, de nem értek vele egyet. Az különbség.

Képzeld el a következőt. Megbetegszel, kórházba kerülsz, és teleprüszkölsz mindent, amit csak lehet. Valaki, aki be van oltva - valami egészségügyi dolgozó - éppen tőled kapja el ezt a szart, és belepusztul. Te voltál az utolsó csepp a pohárban. Esetleg kibírta volna, de pont miattad megdöglött. Ezzel is együtt kell majd élned, ha egyáltalán túléled. Az oltásnak hosszú távú káros hatása nincsen, különben nem adnák be emberek millióinak. Amikor kölyök voltál, akkor is beoltottak, - pl. TBC ellen - hogy ne legyél egy gennygóc. Mamád sem emelt kifogást, és jól is tette. Kár, hogy neked ninsen annyi eszed, mit neki.

Neytiri1 2021.06.02. 13:42:16

@Lorrh: a "máshol is így van" engem sosem "nyugtat meg", hogy akkor az jó így, el kell fogadni, amikor nekem egészen más a véleményem. Más elfogadja, lehajtja a fejét, akkor nekem is így kell tennem. Az nem én lennék...
Akarnád, hogy én ne én legyek? Látnád ezt a kék arcot és valaki mást kapnál, mint akit eddig ismertél?
Ha igen, akkor ezt hagyjuk :)))

Neytiri1 2021.06.02. 13:43:47

@s: az oltottak is lehetnek betegek és terjeszthetik. Ezt jó lenne, ha tudnád. Így lehet, hogy éppen fordítva lenne egy kórházban.

A személyeskedéseiddel sikeresen elérted, hogy mostantól ha írsz, üres választ kapsz.

s 2021.06.02. 13:54:57

@Lorrh: "Talán te még most is ott vagy." :-)
Nem, én már lemásztam, de benned nem vagyok biztos. Félreérthető voltam. Nem azt mondom, hogy nem hallgatjuk meg más véleményét, hanem azt állítom, hogy nem döntünk pusztán azért valami mellett, mert valaki azt tanácsolta. Ha a véleményt nem tesszük a magunkévá, azzá, amivel mi is egyetértünk, az egy befolyásnak való kitettség lesz csak. Tehát meghallgatunk mindenkit, de a döntést mi magunk hozzuk meg. Az emberek közt nem az a legnagyobb különbség, hogy milyen információk állnak a rendelkezésükre - bár ez sem azonos mindenkinél. Lényegesebb, hogy hogyan értékelik ezeket a tényeket. Ebben sok minden van: előzetes tapasztalatok, képzettség, életkor, társaság. Hogy egy klasszikust idézzek: "látni, amit mindenki lát és közben arra gondolni, amire még senki".

s 2021.06.02. 14:04:08

@Egon Estragon: Az osztrákok pl. megszűntették az alkalmazását, mert nem volt meg iránta a bizalom a lakosság körében. Ezt bárhol meg lehet tenni. Sőt, Magyarországon a Sinopharm teljesít gyengén ebből a szempontból (és orvosilag is egyébként), orbán mégsem cseréli le a Pfizer oltásra, pedig abból annyi jön, mint a rosseb.

s 2021.06.02. 14:08:26

@Lorrh: Pedig te a tudás megosztásának a híve vagy. Én is, csak én a józan észre is számítok. A műanyagot annak idején nem erre találták ki. Vállfát készítettek belőle például, mert az nem használódik el, és nem szakítja ki a szálka az Armani zakót. Tehát csinálnak egy vállfát, és az örökre megmarad. Az eldobható műanyag a tévedés, nem a műanyag.

Diorella Queen 2021.06.02. 14:10:09

@s: Én inkább csak némi különcködést érzek részéről, hogy bezzeg ő kibírta oltás nélkül.
Felelősségteljes szülő és felnőtt beoltatja magát is és a gyerekét is.
Erről nincs mit tovább vitázni, tök fölösleges.
Van, aki ettől érzi magát különlegesnek, hogy oltatlan azt ennyi.

s 2021.06.02. 14:10:55

@Egon Estragon: Annak idején Pompeiben is kerestek felelőst. Persze nem találtak, mert élő embert sem találtak.

Diorella Queen 2021.06.02. 14:11:10

@s: Az ilyeneknek hozhatsz te ezer oldalas tanulmányt is arról, hogy nem veszélyes hosszabb távon sem rövid távon. Sosem fogod meggyőzni. Kár bele a szó.

s 2021.06.02. 14:14:26

@Neytiri1: "én se legyek felelős"

Mindenért felelős vagy. Akár így teszel, akár úgy. Tégy legjobb belátásod szerint, mert a végén csak magadat okolhatod.

s 2021.06.02. 14:19:40

@Egon Estragon: "az emberek tudjanak valószínűségekkel számolni, kockázatokat számolni, becsléseket tenni"

Eljönnének velem a kocsmába ultizni, két hét alatt megtanulnának mindent. Vagy kurva sok sört kellene kifizetniük (ez egyébként a tandíj).

Diorella Queen 2021.06.02. 14:22:13

@s: Biztos így érzi magát szűznek. Persze ettől még nem lesz szűzlány. No meg ott van az is, hogy lehet tartozni egy csoporthoz, aminek oltás elleness a neve. Ez majdnem olyan, mint ha kormányellenes lenne. Nyilván a szó hasonlatossága miatt még nem lesz kormányellenes, csak úgy tűnik, mint ha az lenne. Meg szűzlány sem lesz, csak úgy tűnik, mint ha az lenne.
A felelősség pedig terheli mint állat, mert ha meghal ebbe a szarba, akkor a gyereke árván fog felnőni, az unokája pedig akit sosem fog látni, az pedig nagyi nélkül fog felnőni. No mindegy. Én nem kívánok ebbe belefolyni tovább. Az oltottak nem fertőznek, ez egy nagy tévedés. Az oltatlanok fertőznek sajnos. Jogos a kitiltás minden honnan, pofákat pedig lehet befogni mindenkinek, aki nem élt a lehetőséggel !

s 2021.06.02. 14:23:10

@Neytiri1: "orbán egyetlen gondolata, hogy a vírust csak az oltással lehet legyűrni"

Ez orbán majdnem egyetlen helyes gondolata. Nem számolom, mert annyi azért nincs, de ezt megjegyeztem.

Neytiri1 2021.06.02. 14:24:44

@Diorella Queen: ettől nem vagyok különleges vagyunk még egy pár millióan.
És én azt kívánom, hogy ne legyenek mellékhatások soha, semmilyen távon. Míg az oltottak csak azzal bombázzák az oltatlanokat nagyjából, hogy kapják el és dögöljenek bele és akkor majd végre kiderül, hogy nem volt igazuk (tisztelet a kivételnek).
Neked is van üveggömböd, hogy a jövőbe látsz, vagy nem olvasol más tanulmányokat, csak amik arról szólnak, hogy minden rendben van.

s 2021.06.02. 14:27:58

@Egon Estragon: Felesleges a trükközés. Amikor időpontra regisztrálsz, megadhatod az oltás típusát is, és azt kapod, amit kérsz.

Diorella Queen 2021.06.02. 14:28:32

@Neytiri1: Én bízom az orvosokban, ha a hazai orvosokban annyira nem is, azért nyugaton nem hiszem, hogy meg mernék azt lépni, hogy rábólintanak valamire, ami csak bizonyos százalékban jó, aztán ki tudja mi lesz.

Diorella Queen 2021.06.02. 14:31:01

@Neytiri1: Vagytok pár millióan, akik a saját hülyeségük és bizalmatlanságuk miatt fognak nagy eséllyel meghalni. Mellesleg mindegy is hogy miben, hiszen ha beteg leszel valaha is, akkor sem fogsz bízni sem az orvosban, sem bármelyik gyógyszerben, ami minimum nem 500 éves. Tehát te valószínűleg gyógyszerellenes is vagy, ami azt jelenti, hogy emiatt a bizalmatlanságod miatt nem lehet majd kezelni, ha oda jutsz. Természetesen oda fogsz jutni te is, ha csak nem vagy műanyagból.

Neytiri1 2021.06.02. 14:31:12

@Diorella Queen: akkor fogadd el, hogy más meg másban bízik, vagy nem bízik.

Neytiri1 2021.06.02. 14:33:29

@Diorella Queen: furcsa az általánosításod.
Egyébként bocs, de nem kezdem veled előlről ezt a vitát.

Diorella Queen 2021.06.02. 14:34:04

@Neytiri1: Én teljesen elfogadom hidd el és úgy gondolom, az emberi ostobaság miatti kihalási hullám nem más ,mint egy gyorsabb evolúciós folyamat.

Diorella Queen 2021.06.02. 14:36:02

Covid sokadik felvonás, amikor a vírus már nem közvetlen gyilkol, hanem közvetett módon és azokat, akik buták és bizalmatlanok. :)

Diorella Queen 2021.06.02. 14:36:36

Azért jól kitalálták a kínaiak ezt a szart. Ügyes.

s 2021.06.02. 14:37:59

@Neytiri1: "az oltottak is lehetnek betegek és terjeszthetik"

Igen, de kisebb valószínűséggel.

Sajnálom, hogy WR nyomdokaiba léptem. Bár nem mindenben - én nem swingereztem, és nem is tervezem, továbbá orbán buzi sem vagyok. Remélem azért még egy kicsit szeretsz.

Diorella Queen 2021.06.02. 14:38:03

@Neytiri1: Ne légy dedós és nevetséges, bár felőlem az is lehetsz,engem az sem zavar. Csak ez olyan gyerekes duzzógós. Attól még sajnos igaz. Bocs ha belegázoltam az érzékeny kis lelkivilágodba. Szándékos volt, mert ez egy köcsög blog és Fóka szeret görény módon és brutálisan őszinte lenni.

Diorella Queen 2021.06.02. 14:39:08

@s: Nem kaptál elég szeretet gyerekkorodban talán, hogy így kuncsorogsz érte?

s 2021.06.02. 14:41:01

@Diorella Queen: Én sajnálni fogom őt. Azért, mert már most sajnálom.

Diorella Queen 2021.06.02. 14:42:36

@s: Simán csak fél és ennyi. 100 évig akar élni mindenki. Tegnap megkérdeztem egy 100 éves, milyen ennyi idősnek lenni? Azt mondta nagyon szar! Akkor mi a faszért akarunk mi száz évig élni ?!?!?!

Diorella Queen 2021.06.02. 14:44:51

Már a nyolcvan évesek is halál szarul érzik magukat a koruk miatt úgy nagyrészt ( nagyon kevés kivétellel). Azt mindenki a kurva magas kor elérésére vágyik. Csak azt elfelejti mindenki, hogy akkor lesz a legszarabb az élete!

Neytiri1 2021.06.02. 14:45:32

@Diorella Queen: mással nem tudom jelezni, hogy átléptél egy határt és nem folytatom az erről való beszélgetést.
Duzzogás? Egyszerűen úgy gondolom, hogy semmit nem írtam olyat, ami alapján megengedheted magadnak ezt.
Mivel a te blogod, és te úgy gondolod, hogy bármit tehetsz én mint vendég úgy gondolom, hogy nem visszaadom a jelzőket, hanem üres választ adok.
Illetve azt, hogy tovább állok. Mert engem viszont nem érdekel a "szándékos köcsögösséged" és nem is kívánok hozzá asszisztálni és bamba módon eltűrni.

Diorella Queen 2021.06.02. 14:47:34

@s: Nyerinyiri kamuzik!
Nem azért nem oltat, mert a technológia még nem elég régi, és mi lesz ha kiderül 10 év múlva hogy minden oltott mekegni fog és kecskévé változni! Van választási lehetőség, ott a Szputnyik, az ezer éves technológia. Az sem kell neki! Tehát nem emiatt nem oltat, mert a fájzer még nem elég kipróbált dolog!

Egon Estragon · http://egonazeger.blog.hu/ 2021.06.02. 14:47:41

@Neytiri1: "Pontosan így döntök én is, hozzáteszem, hogy elolvasok olyan véleményeket is, akiket nem tud befolyásolni a hasas.
Vagyis hasonló módon jutunk a véleményünkhöz, csak az éppen más."

A hasonlóság mértéke la kérdés. Én elég sok biorxiv kéziratot olvasok, ráadásul vannak kapcsolataim, akik nálam is többet tudnak, és ők előszűrik, hogy mit érdemes elolvasni. Ebből az aspektusból is hasonlítunk? Mert ha igen, és mindezek után más a véleményünk, abból jó szakmai vita jöhet ki :) Ha ebben meg már nem hasonlítunk, az egy magyarázat arra, hogy miért különböző a véleményünk az információszerzés után...

Diorella Queen 2021.06.02. 14:49:01

@Neytiri1: Tedd azt, amit jónak látsz! A sértődés errefelé nem pálya !
Lőpá!

s 2021.06.02. 14:49:52

@Diorella Queen: "majdnem olyan, mint ha kormányellenes lenne"

A legnagyobb elkövethető hiba egy járványügyi kérdésbe politikát vinni. Az ellenzék nem oltásellenes, a kormány pedig nem öncélúan, a hatalma érdekében erőlteti az oltást. Az oltás politikától függetlenül hasznos az embereknek.

"Az oltottak nem fertőznek"

De. Ők az emberi tobzoskák. Bennük van a vírus, átadják, de nagy valószínűséggel nem lesznek tőle súlyosan betegek.

Egon Estragon · http://egonazeger.blog.hu/ 2021.06.02. 14:50:42

@s: Én elég korán regisztráltam, akkor még szó sem volt arról, hogy választhatok. Aztán felhívtak április elején, hogy a Modernát tudnák felajánlani. Mondom, tökéletes, én már akkor ismertem a Modernát, amikor a kis ferdeszeműek nagy vidáman tömték két pofára a denevérpörköltet a vuhani piacon.

Diorella Queen 2021.06.02. 14:51:21

@s: De a kormány erőlteti, ugyan óvatosan, de akkor is. És vannak pár millióan, akik úgy gondolják, az kizárólag szar lehet.
Ennyi a történet.

Egon Estragon · http://egonazeger.blog.hu/ 2021.06.02. 14:52:12

@s: "Eljönnének velem a kocsmába ultizni, két hét alatt megtanulnának mindent. Vagy kurva sok sört kellene kifizetniük (ez egyébként a tandíj)." nem rossz metódus :)

s 2021.06.02. 14:57:04

@Diorella Queen: Mert csak akkor tudjuk meg, hogy milyen, ha már ott vagyunk.

Diorella Queen 2021.06.02. 14:57:33

@s: Mindig gecibaszó leszek meg rohadék, ha rálépek valaki bütykére, vagy rávilágítok a lényegre.
Ez az én keresztem. Ez van.
Lelepleztem szegény Nyerinyirit.

s 2021.06.02. 14:59:47

@Diorella Queen: A magas korhoz nem tartozik jó egészség. Itt Magyarországon különösen nem. Elhasználódunk az évek alatt. Azért nincsen mindenhol így. Másutt tudnak az emberek minőségi életet élni, amihez egy jó örgkor társul.

Diorella Queen 2021.06.02. 15:06:27

@s: Nálad is mindig az van ,hogy geci vagy, ha nem azt mondod ,amit a másik ember hallani akar?
Nálam ez rendszeres.

Untermensch4 2021.06.02. 19:56:16

Régebben két hétre kellett offline lennem, manapság elég egy délután hogy elguruljon a gyógyszeretek.... de hát végül is ez egy hisztiblog.

( - mondta az udvari bolond... )

Untermensch4 2021.06.02. 20:53:33

@Diorella Queen: "Lelepleztem szegény Nyerinyirit. "
Az empirikus IRL vizsgálatok annyira nem támasztják alá a hipotézised helyességét hogy ezen nem csiszolgatni kell hanem vmi mást kitalálni. Bár bolondológiailag nyilván egyre viccesebb lesz ha továbbra is diadalmasan pózolsz miközben ezt olyanok is olvassák akik ismerik személyesen. :)

" Simán csak fél és ennyi. 100 évig akar élni mindenki. Tegnap megkérdeztem egy 100 éves, milyen ennyi idősnek lenni? Azt mondta nagyon szar! Akkor mi a faszért akarunk mi száz évig élni ?!?!?! "
Tehát: oltással hosszabb ideig lehet élni, de az xar... esetleg ha vki az öregek szavára hallgatva már elengedte a hosszú ideig élést (ööö... ki is fél? nincs vmi olyan jelenség hogy a félelem agresszivitást vált ki? kiről is jutott ez eszembe..?), és inkább a "Live fast, dye young." -megközelítést követi akkor mi is a probléma? A nagyobb halálozás az eü-ben növeli a munkaerő-hiányt, jobb lesz a béralku-pozíciód. A kínaivírusos elhalázosás kb kéthetes utolsó felvonás, egy akár évekig rákban vagy egyébben szenvedve öregkorban elpatkoláshoz képest ugyanúgy kisebbik rossz mint az oltások kisebb rövid- és középtávú kockázata (mert időgép nélkül a hosszabb táv csak hosszabb idő alatt vizsgálható) a járványhoz képest.
Mindenesetre viktorék újabb nagy mutatványa eddig jól szerepel, focivébé márpedig lesz, az alattvalók meg bármely lehetséges év végi állapot esetében egymást ölik.

www.youtube.com/watch?v=szC_URtSMs4

s 2021.06.02. 21:47:47

@Diorella Queen: A Pfizer az egyik legjobb ebben a műfajban.

s 2021.06.02. 21:53:57

@Egon Estragon: A Moderna is jó. Olyan technológiával készül, mint a Pfizer. A Szputnyik a következő. Az dózisonként kettő különböző humán adenovírust használó vektorvakcina. A Sinopharm a leggyengébb védettséget adó, de a semminél az is jobb.

s 2021.06.02. 21:56:16

@Diorella Queen: Rosszul gondolják. Ebben az esetben orbán céljai egybeesnek a lakosság érdekeivel. Ritka kivétel, de iyen is van.

s 2021.06.02. 22:05:13

@Diorella Queen: Várjál bazdmeg! Mindjárt jön a "robot vagy" szöveg. Arra azért még előfizetünk.

www.youtube.com/watch?v=ZOtfBGXbETo

s 2021.06.02. 22:19:22

@Untermensch4: Mondd Unti, te nem fárasztod magad rettenetesen néha? Úgy tolod a szöveget, mintha csak krónikus betegek baszódnának meg ebben a szarban. Nem tudom feltűnt -e neked, de cecília az utóbbi időkben már csak azt bírta alapbetegségként megjelölni, hogy az elhalálozottnak nagyon csúnyán be volt nőve a bal lába nagyujján a köröm. Aztán a végén már azt sem. Egyébként kurva gyorsan végez bárkivel ez a betegség. Pár nap alatt kerül lélegeztető gépre, akinek nincs szerencséje, és onnan 50% esélye marad, hogy élve leveszik. Még akkor is, ha 31 éves, és amúgy makk egészséges. Ez a szituáció.

Untermensch4 2021.06.02. 22:47:52

@s: " Úgy tolod a szöveget, mintha csak krónikus betegek baszódnának meg ebben a szarban. "
Egyáltalán nem gondoltam ilyet, még kezdetben sem. Amint megvolt az első 35 év körüli egészséges halott az első hullámban, az "alapbetegség"-magyarázkodást nem vettem komolyan.
Tisztában vagyok vele hogy mindenki célpont és a mutációk miatt a szituáció "magától" csak romolhat.

Untermensch4 2021.06.02. 23:29:05

@s: Még nem. De lehet hogy csekély tünetekkel átestem rajta.

Diorella Queen 2021.06.03. 04:58:08

Azért az durva, hogy egy nap betanulási idő után rám bíznak 11 ősöreg fekvő embert?
Végül is mi bajuk lehet, nem?
Front nem lesz, megnéztem!
Ettől független mindenkinek lófasz a seggébe!
Borzalmas csöves állások vannak, iszonyú szar pénzekért.

Diorella Queen 2021.06.03. 04:58:57

Depressziós leszek az álláshirdetésektől.

Diorella Queen 2021.06.03. 05:00:56

@Untermensch4: Nem kell oltakozzál, ha átestél akkor főleg nem kell! A következőt is átvészeled kétoldali tüdőgyulladással biztosan!
Különben meg a lélegeztető gépet is sokan túlélték, szóval semmi szükség hogy oltsanak téged.
- 1 user legfeljebb.
Ámen!

Diorella Queen 2021.06.03. 05:02:07

Egy nap betanulás, azért ez odabasz.
Érzek némi gyomorgörcsöt hányingerrel.

Diorella Queen 2021.06.03. 05:03:22

Tudtam, hogy az OBI kertészeti osztályra kellett volna mennem inkább.....!
Megint elbasztam!

Diorella Queen 2021.06.03. 05:05:03

@s: Hjaaa régi szép idők! :DDD

-Robot vagy!
- Nem vagyok robot!
-De robot vagy!
:))))

venszivar 2021.06.03. 07:21:47

@Diorella Queen: Itt a sokk eső nélküli jó idő! A jószágok körüli minden napos munkákon kívül, most már ezerrel lehet a növényekkel IS dolgozni.

Amit te választottál, AZ nagyon necces muneka! DE azért sok sikert....

2021.06.03. 10:33:20

Ez a világ a lehető világok legjobbika.

Untermensch4 2021.06.03. 15:17:22

@Diorella Queen: Ha belekötsz egy-egy userbe amúgy romásan nagy hangon az sem a depressziót, sem a gyomorgörcsöt nem gyógyítja. De a hullámzó kedélyállapottal és az előbbiekkel együtt az hogy "s" olvtársat robotnak nézed (illetve örömmel idézel fel agresszív párbeszédeket), esetleg a mániás depresszió ötletét veti fel...

( - tudálékoskodott az udvari bolond... )

s 2021.06.03. 16:57:54

@Untermensch4: Tervezed, hogy beoltasd magad?

s 2021.06.03. 17:01:22

@Dænerys Targaryen: Hiszen már Gottfried Wilhelm Leibniz is ezt állította. Neki csak elhiszed. :-D

Untermensch4 2021.06.03. 19:48:17

@s: Igen. Ha már lesz elég adat elég hosszú idő alatt akkor tképp sorban az összes védőoltást szeretném. A sorozat legjobb időzítése is fontos számomra, de most még vszeg összeomlana a kommunikáció köztem és az eü között ha ezt a koncepciót vázolnám... úgyhogy várok nyugiban. Sok dohányzással és nagy eü-kockázatú munkahelyekkel a hátam mögött nem tud felzaklatni egy kéthetes lefolyású halálos fenyegetés.Dolgoztam olyan helyen ahol óránként 1-2 alkalommal is ki voltam téve csúnyább lehetőségeknek.

Ha egyetlen, gyakorlatilag is lehetséges (=empirikusan megfigyelhető) világot ismerünk akkor az összes (gyakorlatilag) lehetséges világok legjobbika az az egy, nem? :)

s 2021.06.03. 20:30:05

@Untermensch4: Szeretem az egyszerű válaszokat az egyértelmű kérdéseimre. Ez nem az volt. Igen, vagy nem?

s 2021.06.03. 21:02:32

@Untermensch4: "Ha egyetlen, gyakorlatilag is lehetséges (=empirikusan megfigyelhető) világot ismerünk akkor az összes (gyakorlatilag) lehetséges világok legjobbika az az egy, nem?"

Az a probléma az okfejtéseddel, hogy a megadott körülmények figyelembevételével az az egy világ éppen a lehetséges világok legrosszabbika is lehet. E fölött könnyelműen elsiklottál, de szerencsére itt voltam én, hogy szóljak neked. A vétett hiba abban gyökerezik, hogy azonossá tetted az általunk ismert világot az összes lehetséges világgal. Mondanám, hogy nincsen elég képzelőerőd, de nem ez az egyetlen hiányosság.

Untermensch4 2021.06.03. 21:59:56

@s: Igen. Szó szerint. Ezzel kezdődött. Utána jött a kifejtős rész.

Igen, egyben a lehetséges világok legrosszabbika is. A "hiba" az lett volna ha tényleg használom a fantáziám és a szimulációs hipotézis alapján egy közepesen rossz világnak feltételezem ezt amit gyakorlati szempontból egyetlenként ismerünk. Mondanám hogy a manipulációs technikád nem fog működni de jobb ha tapasztalati úton jössz rá.

s 2021.06.03. 23:06:33

@Untermensch4: Hagyjuk a világokat, abban úgysem fogunk egyetérteni. Bár a tévedés kockázata akkor volna a legkisebb, ha óvakodnál a végletektől. Tehát sem legjobb, sem legrosszab világnak nem vélnéd az egyetlent.

Más, indiszkrét kérdés jön: Szereted Neytiri1-t?

Untermensch4 2021.06.04. 00:27:11

@s: Az egyetlen ismertnek vélem.
Tényleg indiszkrét kérdés.

Diorella Queen 2021.06.04. 07:10:18

@s: Más, indiszkrét kérdés jön: Szereted Neytiri1-t?

:D
A hirtelen lecsökkent szóhasználat sok mindenre utalhat.

1- Váratlanul érte a kérdés, nem teljesen biztos benne hogy szereti vagy sem, de hazudni nem akar.
2- Nem szereti, de nem meri nyíltan bevallani.
3- Szereti, de nem meri nyíltan bevallani.
4- Teljesen összezavartad a kérdéssel az amúgy is gordiuszi csomó agyát.

Diorella Queen 2021.06.04. 07:11:38

A világ szép, csak nem mindenkinek adatik meg az, hogy élvezze a benne rejlő szép és jó dolgokat. Csak nagyon keveseknek adatik meg, a többség a túlélésért küzd minden áldott napon, egészen a haláláig.

Diorella Queen 2021.06.04. 07:15:38

@venszivar: Amit te választottál, AZ nagyon necces muneka! DE azért sok sikert....

Értem én, hogy állatokkal vagy növényekkel sokkal kellemesebb dolgozni, akár napi 16 órában is elszöszmötölhez az ember az állatok körül vagy a kertben.
De nekem ezt dobta a gép sajnos.
Nincs más választásom.
Nem örülök neki, túlélésre játszom minden kurva napon. És itt sem a munkával van a baj( bár az is nagyon sok és undorító ahogy van) -, hanem a kibaszósdi nevű társasjátékkal.

Diorella Queen 2021.06.04. 07:20:22

Második napon, amikor még sem helyismeretem, sem lakóismeretem nincs, ott hagytak teljesen egyedül egyedül 10 százévessel. Gyógyszerezzek, etessem őket amikor azt sem tudom melyik pépes cukros stb. Oda jön egy dolliroll kinézetű mentálos nővérnek kinevezett semmit nem csinálok nő, azt elkezd utasítgatni, hogy X nénit öltöztessem fel azonnal mert hogy ő leviszi. Éppen ebédeltem volna, ettem az otthonról hozott rakott krumplimat, mivel még aznap egy rohadt falatot nem tudtam enni. Na elpattant a cérna nálam és mivel elmúltam ötven, szépen kiosztottam. Aztán 10 perc múlva mehettem igazgatónőhöz, mert mindent összehazudozott rólam ez a tróger semmirekellő. Tele van az összes közalkalmazotti munkahely ezekkel a semmit nem csinálós mocskokkal, nekem ez a legnagyobb problémám. És nem elég hogy nekem háromszor annyit kell dolgoznom ugyan annyi fizetésért, még ezek dirigálnak.
Következő munkahelyem OBI kertészeti osztály_!

Diorella Queen 2021.06.04. 07:30:24

@venszivar: Soha nem a munkával van a probléma, hanem a munkatársakkal, illetve még nem is azokkal, hanem mert minden munkahelyen ott vannak az ilyen semmirekellő, az égvilágon semmit nem csináló, mocskos szarkavaró alakok. Ezek nagyrészt nyalinger besúgók, a főnökök ratyija és kurva nagy embereknek képzelik magukat. A többi pedig megszakad szó szerint. Kamaraerdő szocotthonban a dolgozói létszám egyharmad részét teszik ki ezek. Nyolc elemivel meg pár hónapos demens tanfolyammal egész épületet irányítanak. Bár sokáig nem szokták tudni, mert halál ostobák és előbb utóbb hibáznak, amin aztán többnyire kibukik a lóláb a bokorból. Kamaraerdőt már ezerkétszáz helyen feljelentették, most legutóbb éppen egy óvoda , mert a dolgozók elől eltitkolták a norvég rüh nevű problémát, aztán dolgozók hazavitték a családnak ,gyerekeknek azok meg az óvodának. Az meg feljelentést tett.
De majd nyálfejű Karácsony ezt is jól elsikálja nyilván, mint ahogy a kretén vezetőség összes többi trágyáját. :D

Diorella Queen 2021.06.04. 07:32:18

Minden alkalmazotti munkahely egy fos!
Kizárólag akkor lehet valóban önmaga egy ember, ha saját vállalkozásban tolja azt,amihez ért!
Ha van olyan szerencsés, hogy saját vállalkozást csinálhat egyáltalán.

Lorrh 2021.06.04. 08:05:26

@Diorella Queen: a saját vállalkozásban meg rettegsz az idióta ügyfelektől akik facebookon fognak mocskolni és lejáratni a céget. Meg rettegsz az adóellenőrzéstől, a köjáltól, a tanácstól, a bármilyen hivatal ellenőrzés és büntetésétől. Hogy holnap olyan jogszabályt találnak ki amivel ellehetetlenítenek. Hogy egyszer csak nem jönnek az ügyfelek, vásárlók.
Mindig a másik kertje zöldebb.

Egon Estragon · http://egonazeger.blog.hu/ 2021.06.04. 08:05:57

@Diorella Queen: Szívesen olvasnék egy olyan munkahelyi beszámolót, ahol szívesen dolgozol, jól érzed magad.

A mostani munkahelyi beszámolóidból nekem az jön át, hogy nem csak a kollégákkal nem jössz ki, de a munkád tárgya (már bocsánat, hogy tárgyiasítom az embereket, de talán érthető, hogy mit akarok mondani) sem tetszik neked. Szerintem nehéz beilleszkedni egy olyan munkahelyre, ahol olyan munkát végzel, amit nem szeretsz. Még akkor is, ha a munkahelyeden verbálisan nem kommunikálod, hogy te nem szereted azt csinálni, amit kell, át fog jönni. Nem felmenteni akarom a kollégáidat, sok ember sokféle, bizonyára köztük is van sok kellemetlen személyiségű ember, de a munkához való hozzáállásoddal nagyjából mindenkiből a legrosszabbat hozod ki. :/

Diorella Queen 2021.06.04. 09:06:51

@Egon Estragon: A munkatársak 95%-van jól kijövök, de mindig minden helyen ott van az az 5%.

Diorella Queen 2021.06.04. 09:08:35

@Egon Estragon: de a munkához való hozzáállásoddal nagyjából mindenkiből a legrosszabbat hozod ki. :/

Nem hiszem hogy te láttál engem dolgozni valaha is, hogy ilyen kijelentést tegyél. Kezdem tényleg azt hinni, hogy 6 elemid van. Egyenlőre még nekem kell a semmirekellők helyett is húznom az igát és nem helyettem húzzák. Utánam, sem helyettem nem kellett soha senkinek sem gályázni.

Diorella Queen 2021.06.04. 09:10:12

@Lorrh: Akkor is megéri.
Mindenképpen törekedni kell rá, hogy sajátod legyen.

Diorella Queen 2021.06.04. 09:19:47

@Egon Estragon: Itt hova most mentem, már a volt munkatáram nem is fog kelleni, szidják és szapulják szegényt pusztán azért, mert túl jól csinálta amit csinált. Nem volt rászorulva a többi "rangidős" dolgozó véleményére. Önállóan beküldött egy időst a kórházba és ezzel el is vágta magát. Továbbá másodállásban csinálta, ami további irigységet kreált körülötte.
Én tudom, hogy dolgozik a volt munkatársam, mert együtt láttunk el 45 totál fekvő magatehetetlent. Sokszor voltunk ketten, holott azon a szinten még nem olyan régen öt dolgozó látta el ugyan ezt a munkát.
És már emitt kicsinálták, pedig alázatos, kedves, iszonyatosan szorgalmas és maximalista.

Mit is szerettél volna mondani akkor most valójában a fentiekkel?

Lorrh 2021.06.04. 10:28:05

@Diorella Queen: akkor hajrá, én csak biztatlak! annál a kinlódásnál amit az EÜ-ben csinálsz kb minden jobb.

Egon Estragon · http://egonazeger.blog.hu/ 2021.06.04. 10:51:11

@Diorella Queen: valahogy a legtöbbször undorral, tiszteletlenül beszélsz azokról az emberekről, akiket ápolsz. Nyilván írásban másképp jön át, mint élőben, és akár itt is lehet az, mint a munkatársaiddal, hogy a betegek/idősek 95%-a űbercuki, de ha az ember panaszkodik, akkor a maradék 5%-ról fog beszélni.

Diorella Queen 2021.06.04. 11:07:13

@Egon Estragon: Akkor most vagy értelmezési problémáid vannak, vagy tényleg csak szimplán szemétkedni próbálsz. Ha nekem kell tippelnem, akkor az utóbbi.

Diorella Queen 2021.06.04. 11:24:46

@Egon Estragon: Amúgy ha szabadna tudnom, miért nem ballagsz el a fenébe a kis barátnőd után és társalogsz vele a továbbiakban? Feltételezem hogy érzed te is, hogy nem kedveljük egymást annyira, hogy szólnunk kellene egymáshoz. Úgy is mindegy lesz mit írok, vagy miről írok, de mindig ellene fogsz beszélni, illetve kiforgatod a mondandót. Megelőzhetnéd hogy kivágjalak a picsába, mert jól láthatóan ez úgy is be fog következni. Csak idő kérdése.

2021.06.04. 11:54:01

@Diorella Queen: Kedvemre való, ahogyan a képmutatás mázával vastagon kisminkelt öntelt geciket és álszent picsákat az őket megillető bugyrokba helyezed. Ez a világ a lehető világok legjobbika.

Diorella Queen 2021.06.04. 12:03:35

@Pangloss: Az szokott fájni lelkileg, ha értelmes és tanult emberek nem látják át a dolgokat.
Mert mi volt a válasz, Dolliroll fejű mentális nővér tettére?
- Hát annyira szereti az öregeket....
Tényleg annyira szereti az öregeket?
Akkor miért nem öltöztette fel és vitte le szegényt kicsit napozni?
Látta hogy nekem zéró időm volt rá és nem azért mert én ne szeretném az öregeket. Egér fenti állításával szemben, sok pozitív visszajelzést kaptam szerencsére a kórházban is és az idősotthonokban is. A betegek és a lakók esetében nincs olyan hogy kivétel 5% akit nem kedvelünk. Ott mindenki egyforma ellátást kap. De én nem vagyok a rokona/lánya/anyja és szoptatós mamája, hogy nekem együtt kellene sírdogálnom bármelyikkel is. Nem is lenne rá időm. Ez lenne a mentálos dolga, hogy ezzel a részével foglalkozzon. Csak hogy a színét sem láttam Dollirollnak egészen délig, amikor is jött, hát ha marad egy kis rántott csirkemell. Mivel nem maradt, az egyik idős néni elől rohanva elvitte a tányért. Én éppen gyógyszereztem és ebédet osztottam. Elvitte a néni kajáját és felzabálta gyorsan a konyhában. Az, aki állítólag annyira szereti az időseket. Csak hozzájuk ne kelljen nyúlnia neki, távolról meg elröhögcsél velük, a kajájukat megzabálja és aki valóban dolgozik keményen velük, arról meg szemétségeket és hazugságokat terjeszt.

Diorella Queen 2021.06.04. 14:05:08

@Pangloss: Ez a világ a lehető világok legjobbika.

Ha ez a világ a lehető világok legjobbika, akkor milyenek a többiek?

s 2021.06.04. 16:53:59

@Egon Estragon: "tiszteletlenül beszélsz azokról az emberekről, akiket ápolsz"
Vitatom. Nem olvastál mindent, mert új gyerek vagy itt. Már nem is fogod, mert Diorella Kín a többségét letörölte a picsába. Én belekarcoltam azokat a homloklebenyembe, és most már nem is fogom elfeljteni.

Diorella Queen 2021.06.04. 17:44:11

@s: Senki nincs kitiltva,csak szólok.

Diorella Queen 2021.06.04. 17:44:47

@s: Különben meg elég régen volt restart.

Diorella Queen 2021.06.04. 18:03:29

@s: Szerinted a Fudan egyetem miatt, emelkedhetnek a környező kerületek ingatlan árai? Vagy a diákváros miatt inkább csökkenek? Ezek a kínaiak tele vannak dellával, ezek inkább vesznek lakásokat, mint bérelnének. A diákváros pontosan nem tudom mit akar takarni. Kollégiumok? Most spekulálok . Mint ha az utcában is egyre több kínait látnék.

Diorella Queen 2021.06.04. 18:04:10

El kéne nekik adni dupla áron a kecót. :D

Diorella Queen 2021.06.04. 19:27:53

@Untermensch4: Szereted Neytiri1-t?

Ezt most már muszáj lesz megválaszolnod.
Nincs kibúvó! :D

Untermensch4 2021.06.04. 19:41:41

@Diorella Queen: "A hirtelen lecsökkent szóhasználat sok mindenre utalhat."
5. felismertem az alapozó kérdést aminek pozitív válasz esetén a folytatása kb "akkor vedd rá hogy oltassa be magát", negatív esetén meg lenne aki kötözködik tehát a pszichológiai nyomás hatására majd szépen az elvárt úton haladok tovább a társalgásban... (ebből mondjuk sztem neked az jön ki hogy ez a 4-es megfejtésed, bár a kötözködésed miatt mégis 5-re változik) :)

"Kezdem tényleg azt hinni, hogy 6 elemid van."
Vele a diplomái miatt van bajod... egyébként így a nagy nyilvánosság előtt újra megteszem a kijelentést hogy én csak 6 évig jártam általános iskolába. :)

"Akkor most vagy értelmezési problémáid vannak, vagy tényleg csak szimplán szemétkedni próbálsz. Ha nekem kell tippelnem, akkor az utóbbi. "
Mindig ezek a negatív hullámok... sztem "s" tippel jól és az előbbi.

Nekem is volt jó sok munkahelyem, ugyanilyen hülye voltam végig mint most (egyik volt főnököm jóval később mondta is hogy rettentően idegesítettem, munkában. Most hogy már csak kocsmában futunk össze, nagyon jól el tud velem dumálni.) De messze nem jöttek annyian szembe az autópályán mint neked.
Ha nagyon zugpszichológuskodunk, van egy megfejtési ötletem a munkahelyi és magánéleti problémáidra, utóbbira egy középtávú prognózissal. De ha ezt teszem, sírni fogsz... és a lehülyézés sem fog segíteni, sőt (ha a hülye jobban meglátja a valót akkor te vak vagy, vagy még hülyébb?). Akarsz sírni? (Nem pedig "Vállalod a kockázatot?") Nem láttál még gonoszan személyeskedni. :)

(hsz.e.e.r.)

Untermensch4 2021.06.04. 19:42:30

@Diorella Queen: "El kéne nekik adni dupla áron a kecót. :D"
A kínaiak bizonyára azért sikeresek üzletileg mert annyira hülyék ahogy szeretnéd.

Untermensch4 2021.06.04. 19:43:54

@s: A jobb novellákat leírhatnád valahova. Volt néhány aminek a törlése a könyvégetés barbarizmusával ért fel a szememben de nekem csapnivaló a memóriám. :(

s 2021.06.04. 20:15:08

@Diorella Queen: Mindegy. Megjegyeztem, ami fontos.

s 2021.06.04. 20:22:23

@Diorella Queen: Nem tudom. Én az ingatlanárak emelkedésének az ellensége vagyok. Mert a magyarok jövedelme nem lesz nagyobb, ezért a lakáshoz jutásuk feltételei romlanak.
A diákváros az itt tanulok érdekeit szolgálná, legyenek azok bárkik is. A Fudan csak a kínaiakét, már az építkezés alatt is. Ezért ellenzem. Szerintem orbánt olyan egyezségbe kényszerítették, aminek a pontos feltételeit nem ismerjük, bár vonatkozna ránk, magyarokra, mivel a terheket is mi álljuk.

Diorella Queen 2021.06.04. 20:39:18

@Untermensch4: JajIstenemdesötétvagy!
Mit keménykednél te szerencsétlen flótás? A mániákus depressziós marhaságodra gondolsz ? Mert mindig ezzel jössz ,már le sem reagálom mert teljesen fölösleges. Soha életedben nem láttál mániákus depressziós, velem ellentétben, akinek közvetlen munkatársa volt az!Kibaszott hülye vagy és ez már így is marad életed végéig. És még reklámozod is. Nyilván bepöccentél egy ártatlan kérdésen, és úgy gondoltad támad téged valaki. Nekem meg sem fordult a fejemben a fenti szösszeneted, a hülye pontjaiddal kapcsolatban. Köztudott hogy elfogult vagy Nyerinyirivel, mint ahogy Estragon is. Utóbbit azért állítottam le,mert az is egyből támadott, holott vele a kutya sem foglalkozott, de egyből támadólag lépett fel. Ha ennyire odáig vagytok, meg vissza, tényleg el kell menni oda,ahol az álszent pitsa van, aztán nem kell itt tovább hisztizni. Nekem egyáltalán nem fog hiányozni egy ilyen ökör társaság. Az egész blog.hu kommentszekciója kb ugyan ez a kategória mint ti. Teljesen mindegy hol lesztek, előbb utóbb mindenütt megcsináljátok a saját kis bolhacirkuszotokat. A fészkes fenét sem érdekel le vagytok oltva vagy sem, én szarom le a legjobban és a saját véleményemnek hangot adtam, és nem finomkodtam ,mert leszarok a kényes pitsák ,kibaszott kényes lelkivilágát!Ezen megsértődött, azt elhúzott a faszba, az ő dolga . Ámen!

Diorella Queen 2021.06.04. 20:41:21

@Untermensch4: Majd biztos azon sírok, amiket te ide beírsz, te szerencsétlen hülye!

Diorella Queen 2021.06.04. 20:43:33

@Untermensch4: Az egyetlen amin sírni fogok, ha itt ezen a helyen, vagy bár,milyen másik alkalmazotti munkahelyen, még másfél évnél tovább kell dolgoznom!
Meg ha nem vesznek fel aranyműves szakra, na azon sírni fogok az hótbiztos!
De még így is van minimum 2 tervem, A terv és Bééé terv! Szóval kapja be mindenki Nyerinyiri sértődős hátsóját!:D

Diorella Queen 2021.06.04. 20:47:38

Az egyetlen amit sajnálok hogy töröltem, az a Fóka nyaral című poszt volt, semmi más. A kommentekért nem volt kár, halál szarok voltak.

s 2021.06.04. 20:51:38

@Untermensch4: Félsz? Mitől?

Nézzed, hogyan csinálják a bátrabbak.

Én szeretem Neytiri1-t. Ahogyan titeket, többieket is. Nem akarom, hogy meghaljon. Hiányoznának a nekem írt üres kommentjei. Mert aranyos, mégha duzzog is. Jól sejted, a folytatás az lett volna, hogy vedd rá arra, hogy beoltassa magát. Csak annyit kellet volna tenned érte, amennyit bárkiért megtesz az ember, aki kicsit is fontos neki. Pár csatán túljutottam már a környezetmeben, és szinte mindet megnyertem. Meggyőztem azokat, akik számítottak nekem.

"Csalánnal a szeretet szava ver meg,
S ha igaz szólt, azt hiszem, ugratott;
Barátom aki elhiteti, hogy
Hattyúk csapata a varjú-sereg;
Igazság és hazugság egyre-megy,
És elhiszem, hogy segít, aki árt;"

Diorella Queen 2021.06.04. 20:53:53

A továbbiakban ha nem reagálok , nem azért van mert sírni mentem, hanem mert fellőtték a hálósapkámat!
Off!

s 2021.06.04. 20:53:57

@Untermensch4: Nem archiváltam a leírtakat. Ami fontos volt, azt megjegyeztem.

Untermensch4 2021.06.04. 20:54:46

@Diorella Queen: Szokták mondani (sztem tévesen) hogy "a stílus maga az ember". Ehhez képest ha mindig az adott közegnek megfelelő stílussal kompatibilis az ember akkor mindenkivel mindig jól megy a kommunikáció. Ilyen gyári közegben és a többdiplomás mérnököktől az "utolsó" félanalfabéta cigányig mindenkivel megtalálom a közös hangot, azzal is akihez az első hozzászólásom egy sértősre sikerült elrontott poén volt. Ez lehet a munkahelyi problémád, a bazinagy "igazságérzet" miközben te is tudod (mert írtad is) hogy a közösködés nem jó, mindenki magának teper. A kevésbé ostobák akár fel is ismerik hogy a win-win együttműködés jobb mint egymás cseszegetésébe ölni energiát. Az ostobábbak meg kijátszhatóak hogy egymással harcoljanak. A táplálékláncban felettem két lépcsőfokon is van egy-egy genyó opportunista a munkahelyemen. Az ő nézőpontjukból én elvégzem a melóm a megfelelő szintnél vmivel jobban, gyakran vagyok szórakoztatóan hülye, az ő pecsenyéjük sütögetését meg nem zavarom. Nulla nyalizás de annyiban kijátszottam őket egymás ellen hogy a kisebbik főnök simán elszabotálta amikor a nagyobbik fegyelmit akart nekem adatni általa... esetleg ha a fenenagy eszedet ilyen social engineering-szerű mutatványokra is használnád, nem lenne annyi ellenséges ember körülötted a munkahelyeken.
Lehet hogy sm szexinek találja a cigányos stílust ahogyan a külsőségek tekintetében már célozgatott is rá. De csak mértékkel, nem folyamatos együttélésnyi mértékkel... maximum két év, utána kevésbé köti le az idejét-energiáját a tanulás és karrier, elkezdhet nyugodtan egy fiatalabb szeretőt keresni.

s 2021.06.04. 20:59:46

@Diorella Queen: "A kommentekért nem volt kár, halál szarok voltak."

Ezt peddig kikkkééreem maggammnak. :-D

Untermensch4 2021.06.04. 21:01:07

@s: Te beszéltél arról hogy még a tigris is fél. Nem bátor vagyok hanem a hithez hasonlóan kevés bennem a félelem. Szeretek/kedvelek embereket annak alapján ahogyan személyesen megismertem őket de pont ezért a saját szuverén gondolkodásukat nem akarom manipulálni, nem akarom "csatákban legyőzni" őket, nekem a kommunikáció alapesetben nem háború.

Értettem hogy nem archiváltad. És arra gondoltam hogy leírhatnád emlékezetből a jobbakat. Emlékszem hogy több is volt, de címekre sem :(

Untermensch4 2021.06.04. 21:01:51

@s: A kommenteket ne írd le, azok tényleg nem az eredeti művek részei :D

Diorella Queen 2021.06.04. 21:05:51

@Untermensch4: maximum két év, utána kevésbé köti le az idejét-energiáját a tanulás és karrier, elkezdhet nyugodtan egy fiatalabb szeretőt keresni.

Egészségére váljék.
Én nem úszom szemben az árral és nem pisálok széllel szembe sem. Ha az van megírva a nagy könyvben, hogy sm keres egy vércigányt, aki nem anyázik, csak simán cigány, akkor áldásom rá!
Majd küldök neki üdvözlő lapot és arra fogok gondolni, hogy valószínűleg nem véletlen dobta így az élet. Valaki mást tartogat nekem, pl egy Mészáros Lölőt. Hjaaa ő már elkelt, a fenébe is!

Diorella Queen 2021.06.04. 21:09:12

@s: Ami a kommenteket illeti, érdekes pszichológiai tanulmánykirándulás volt látni, a saját kommenthez történő ragaszkodást. Gyakorlatilag azon mindenki halálra sértődött. Kicsit olyan ez,mint ha megégne a karod, de te csak a rajta lévő "Imádlak Irmuskám " című tetoválást sajnálnád.

Diorella Queen 2021.06.04. 21:10:00

@Untermensch4: Sm soha senkivel nem fog együtt élni addig, amíg az anyja él. Utána meg azért nem,mert valószínűleg ős is utána hal az anyjának.

Untermensch4 2021.06.04. 21:11:59

@Diorella Queen: "Valaki mást tartogat nekem, pl egy Mészáros Lölőt."
Fiatalabb és rátermettebb (pl alkalmazkodóképesebb) aranyásókkal nem vagy versenyképes.
Valóban nem véletlen, sok munkád van benne.

Diorella Queen 2021.06.04. 21:14:37

@Untermensch4: És mi a véleményed arról, hogy esetleg nem is akarok senkivel sem versenyképes lenni? Én egyáltalán nem vagyok társfüggő,mint sokan. Egész életemben egyedül voltam szinte, főleg a problémáimmal. Nem tudsz egyetlen ész érvet felhozni, hogy minek kellene nekem bárki is már, főleg ha egyedül ezerszer kényelmesebb az élet? Nem kell kiszolgálni senkit, nem ugráltat senki és nem hisztizik senki. Kicsit gondolkozz logikusan és ne akard kicsikarni a manipulatív választ, hogy neked legyen igazad, holott legbelül esetleg te is jól tudod, hogy nincs igazad.

Diorella Queen 2021.06.04. 21:15:53

@Untermensch4: Én soha nem unatkozok ha egyedül vagyok. Olyan még soha az életben nem volt. Valószínűleg utazásra költeném a pénzem, és elkezdenék végre kimozdulni itthonról.

Untermensch4 2021.06.04. 21:16:28

@Diorella Queen: Persze. Ilyen kis esetlen meg önállótlan... megnézném hogy nagyon okos ÉS teljesen túszul tudja ejteni az anyja. Mert ilyen nincs. Olyan van, hogy ezzel takarod el a valódi helyzetet.

Untermensch4 2021.06.04. 21:22:26

@Diorella Queen: " Kicsit gondolkozz logikusan és ne akard kicsikarni a manipulatív választ, hogy neked legyen igazad, holott legbelül esetleg te is jól tudod, hogy nincs igazad. "
A prognózisom "válasza" a következő két év eseményeiben lesz. Majd meglátod.

" Valószínűleg utazásra költeném a pénzem, és elkezdenék végre kimozdulni itthonról. "
Ennyit a saját műhelyről... ja nem, ez csak vagdalkozás.

"Én egyáltalán nem vagyok társfüggő,mint sokan."
Amikor siránkoztál hogy az anyjával él és nem veled, az azért kissé sm-függőségnek tűnt.

" És mi a véleményed arról, hogy esetleg nem is akarok senkivel sem versenyképes lenni? "
Amit Richthofen mondott a császárnak az egyik film párbeszédében a legyőzhetetlenségéről. Csak te nem Szun-ce bácsi logikája mentén csinálod, ha csinálod.

Diorella Queen 2021.06.04. 21:32:09

@Untermensch4: Komolyan áruld már el nekem, mi a lófasz választ vársz?
Hogy majd elkezdem a siránkozást, hogy jajistenem lelépett a pasim, aki valójában vagy volt, vagy nem volt, attól függően, hogy szemléltük a dobozt ( Emlékeztetlek Sm = Schrödinger macskája ugye). Van is meg nincs is.
Tényleg úgy gondolod, hogy én nem gondoltam olyan dolgokra amiket itt felhozol? Aztán még is mit kéne tennem? Küzdeni valami ellen, ami ellen lehetetlenség ( fiatalság) Vagy egy anya. Fölösleges önkínzás mindkettő. Küzdeni ilyen dolgok ellen lehetetlen, hogy ne csaljon meg, hogy én ne öregedjek meg stb stb. Küzdeni valamiért lehet, amiben később, ha az általad felvázolt jövőkép bekövetkezik, akkor nekem is maradjon némi örömforrásom. Ez a munka, a munkahely, lehet egy kert ha az ember bírja a kapálást, lehetnek állatok ( kutya ,macska) lehet majd az unoka ha lesz.
Nem minden a szex, és nem minden a szépség sem. Egy szép nő is hamar unalmas lehet, ha nem elég szórakoztató.
Egyszóval menj a francba!

Untermensch4 2021.06.04. 21:39:25

@Diorella Queen: " Komolyan áruld már el nekem, mi a lófasz választ vársz?"
Miért kellene tőled választ várnom. Prognózis. Véleményem a jelenről és ennek alapján a jövőre vonatkozó jóslat.
"Egy szép nő is hamar unalmas lehet, ha nem elég szórakoztató."
HA... Ha meg elég szórakoztató (mert a szép nők közül olyat keres vki aki szórakoztató IS), akkor új korszak kezdődik.

Untermensch4 2021.06.04. 21:40:14

@Diorella Queen: "Egyszóval menj a francba!" Ez inkább három szó...

( - mondta az udvari bolond... )

Diorella Queen 2021.06.04. 21:58:58

@Untermensch4: akkor új korszak kezdődik.

És akkor mi van?!?! Miért gondolod, hogy az sokkal szarabb lesz nekem, mint a jelenlegi? Miért hiszik a faszik azt, hogy nélkülük megáll a bolygó a forgásában?!?!?!?!
Kibaszott hülyék vagytok ti férfiak!

Untermensch4 2021.06.04. 22:03:15

@Diorella Queen: "Miért gondolod, hogy az sokkal szarabb lesz nekem, mint a jelenlegi?"
Mondtam én ilyet..? TE bizonygatod hogy nem lesz...

Diorella Queen 2021.06.04. 22:09:19

@Untermensch4: Mert neked kizárólag az az egy lehetséges út létezik egy ilyen esetben, hogy a nők felvágják ereiket. Miközben van még kb ezerkétszáz másmilyen lehetőség, a jövőre nézve. Én csak azt bizonygatom ,hogy egy barom vagy és nem cáfoltad meg ezt a tényt most sem.

Diorella Queen 2021.06.04. 22:12:52

@Untermensch4: És mi van, ha éppen akkor fogom megtalálni életem valódi párját, aki felvállal minden létező tekintetben, továbbá jelentősen megkönnyíti az életem?
Hmm?
A valószínűségszámítás szerint ugyan erre az esély 1:1000000000000000000000000- hoz, de még is csak kimutatható matematikailag. Továbbá volt már ilyen a történelemben is elég sokszor, hogy nem az elhagyott nő esett pofára, hanem a pasas.

Diorella Queen 2021.06.04. 22:21:19

@Untermensch4: Akkor most beszéljünk rólad.
Szerinted milyen lesz a te jövőd, miután letrottyansz a sok kakaótól , vagy már ronda öreg és fonnyadt leszel?
Okos nem vagy
Idegesítően hülye vagy
Gazdag sem vagy
Igénytelen is vagy
Hamarosan fel sem fog állni.

No mesélj.

Untermensch4 2021.06.04. 22:22:00

@Diorella Queen: "Mert neked kizárólag az az egy lehetséges út létezik egy ilyen esetben, hogy a nők felvágják ereiket. "
Ilyet se mondtam...
"Továbbá volt már ilyen a történelemben is elég sokszor, hogy nem az elhagyott nő esett pofára, hanem a pasas. "
Ez a passzív-agresszív "igazságos karmikus bosszú" mégis honnan vágódott elő?
Sztem egyikünk sem ért a valószínűség-számításhoz.

Untermensch4 2021.06.04. 22:25:13

@Diorella Queen: Nem emlékszel? Elpatkolok covidban mielőtt mindezeknek örvendezhetnél... "Live fast. Die young..." :)

Diorella Queen 2021.06.04. 22:28:46

@Untermensch4: Esélyes.
Csak mert hogy átment rajtatok a fertőzés tünetmentesen,még sajnos nem jelenti azt, hogy a következő nem lesz súlyosabb lefolyású. Fiatalok haltak meg, éppen hogy a férj be tudta még hozni a kórházba, már menni alig bírt a fiatalasszony. Másnapra meghalt. Ez egy ilyen vírus.
De.
Tételezzük fel,hogy nem purcant ki a covid.
És öreg leszel, fonnyadt ,beteg , impotens, csúnya és csóró.
No mesélj, milyen csodás jövőd lesz neked?

Diorella Queen 2021.06.04. 22:32:43

@Untermensch4: Nyerinyuirit sem tudtad megtartani. Vagy még együtt vagytok? Nem hiszem hogy neki tartósan kellene egy 6 osztályos darus, aki dobozokban csövezik.

Diorella Queen 2021.06.04. 22:33:17

Szerintem csak tekert egy jót. ( hehe)
Egészségére.

Untermensch4 2021.06.04. 22:46:00

@Diorella Queen: "Csak mert hogy átment rajtatok a fertőzés tünetmentesen,még sajnos nem jelenti azt, hogy a következő nem lesz súlyosabb lefolyású."
Tudom. Sőt, sztem lesznek még sokkal durvább járványok is, ez csak olyan bemelegítés-féle.

A következő két évem nagyon jónak ígérkezik, akkor is ha semmilyen valószínűség-számításos vagy karmikus hókuszpókusz sem történik. Sokkal később meg... biztos hallottad már, a nők kapuzárási pánikja sokkal viccesebb mint a nőké, utóbbi hisztivel és hőhullámokkal jár, előbbi motorkerékpárral és benzintyúkkal :D
Szóval, mint mondtam, a következő két évben meglátjuk mi lesz...

Diorella Queen 2021.06.04. 22:56:19

@Untermensch4: A következő két évem nagyon jónak ígérkezik, akkor is ha semmilyen valószínűség-számításos vagy karmikus hókuszpókusz sem történik.

Hát persze persze.
Mindig elfelejtetem, hogy te vénségedre leszel milliárdos, és majd szépen fogsz mutatni a motoron, kb úgy,mint azok a német punk nyugdíjasok, akik Harley -Davidsonokon járják Európát, miközben a mocit megtartani alig bírja már. És van nekik középkori bukósisakjuk szép fényes.
Az kimaradt, hogy mitől fognak rád bukni a nők?
Mitől kellenél te egyetlen nőnek is komolyabban vagy tartósabban?
Erre nem válaszoltál, mert valószínűleg nincs ilyen ok.
Továbbá kilátás is csak a kerti slozi tetejéről van, a szomszéd tyúkudvarra.

Untermensch4 2021.06.04. 23:05:10

@Diorella Queen: A következő két év nekem még nem a kapuzárásos naptári időszakomra esik. Mivel igénytelen vagyok, nem hiányzik a milliárdosság (ez a pénz-fixáció sem tőlem jön elő folyton...). És nem én vagyok a nem társfüggő aki mindig a komoly, tartós és életszínvonal-növekedést eredményező életepárját kergeti.
Van egy jó prognózisod a következő két évemre? Össze kellene hasonlítanunk hogy melyikünké válik be jobban.

Diorella Queen 2021.06.04. 23:15:22

@Untermensch4: Az itt megjelent saját önbevallásaid szerint, te kizárólag annyit dolgoztál és dolgozol mindig, ami fedezi a napi kakaóadagodat és a kartondoboz kecódat. Amit itt belőled látni lehetett az a végtelen igénytelenség, az önbevallásod szerinti aluliskolázottság, a lustaság és az idegesítő okoskodásod. Ha te ezzel találsz egy értelmes nőt tartósan, akkor valószínűleg az az illető is elég igénytelen lehet.
A másik variáció, hogy nagyon jóképű vagy, ami miatt időnként leáll veled valaki arra az egy dologra, amire valójában használható lehetsz még.
Aztán kidobnak a fenébe.
Ha ez neked jó prognózis, hát a te dolgod. Nekem biztos hogy soha nem kellenél semmire. De nekem mások az igényeim ,amiből akkor sem fogok engedni, ha löttyedt pitsa leszek!

Untermensch4 2021.06.04. 23:27:13

@Diorella Queen: "Ha te ezzel találsz egy értelmes nőt tartósan, akkor valószínűleg az az illető is elég igénytelen lehet. "
Egyikünk nem társfüggő. Másikunk igen. Szóval ha én vagyok a társfüggő akkor nekem nagyon rossz lesz a következő két év... bár akkor már most is nagyon rosszul kellene éreznem magam. De ha én a nem társfüggő vagyok akkor arra a szörnyű jövőre kell felkészülnöm hogy miközben második gyerekkoromat éldegélem önfeledten, legfeljebb szexuálisan kihasználnak időnként nők... óh, csak azt ne!!! :D

"De nekem mások az igényeim ,amiből akkor sem fogok engedni, ha löttyedt pitsa leszek!"
Igényelni nagyon könnyű. Igényeket kielégíteni nehéz.

s 2021.06.05. 00:21:44

@Untermensch4: Csak ennyit kellett volna leírnod. Aki fontos, azért pedig harcolunk. Akár ellene is. Mert fontos.

s 2021.06.05. 00:32:44

@Untermensch4: Egyszerre baszódott le a világon minden, ezért kicsi az esély arra, hogy itt valaki feljebb tornázza az ingatlanok árait. Kivétel persze a gazdaságtól némiképpen független állami befektetés. Ebben a kínaiak kibaszott nagy mesterek, mert ott például látványosan túlárazott ingatlanok vannak, szintén állami pénzekből nagyrészt. A koronavírus után a következő dobásuk szerintem az ingatlan lufi lesz. Ők már belebetegedtek ebbe, és ha ide is beteszik a lábukat, akkor abba mi bele is döglünk.

s 2021.06.05. 00:34:48

@Diorella Queen: "Hjaaa ő már elkelt, a fenébe is!"
Van ott annyi, hogy kettőnek is elég. :-)

s 2021.06.05. 00:40:59

@Diorella Queen: Az a mi szellemi termékünk volt. Jogod volt lebaszni, mert te vagy a blog gazdája, de nem volt illendő, mert a mi hozzászólásaink voltak. A gondolataink bizonyos témákban, amiket te semmire sem becsültél. Ha ennyire nem számít neked itt senki, ahogy fentebb írtad, akkor mi a faszért csinálsz komment szekciót? Terápiás jelleggel írhatsz amit akarsz, aztán vagy elolvassák, vagy leszarják. Egy kommentelhető blog ennél több. Mi is itt lennénk veled.

s 2021.06.05. 00:47:19

@Diorella Queen: Sose menj el nála zuhanyozni! Ez fontos! Ő olyan Norman Bates típus lehet, és a fasz se tudja, hogy édesanyja él -e még, vagy ott üldögél egy karosszékben az ajtónak háttal, egy kissé immáron megviselten. Ha érted, hogyan gondolom.

s 2021.06.05. 00:54:10

@Diorella Queen: "Kibaszott hülyék vagytok ti férfiak!"

Ezt peddig kikkkééreem maggammnak. :-D

s 2021.06.05. 00:58:17

@Diorella Queen: Bazdmeg! Ez olyan volt, mint egy hátulról jövő picsán rúgás. Még akkor is, ha csak a jövőre vonatkozott. El sem merem gondolni, hogy ezekből valamennyi mostanra talán már meg is valósult.

s 2021.06.05. 01:01:51

@Diorella Queen: Kap egy gyönyürű ápolónőt a szociális otthonban, aki műszak végén lecumizza. Vagy még műszak közben, ha nem bír magával. Ne röhögj, én is erről fantáziálok.

s 2021.06.05. 01:03:35

@Diorella Queen: Tee . . . te . . . te gazember! Hogy beszélsz egy hölgyről!?

s 2021.06.05. 01:06:37

@Untermensch4: Elmondom neked Unti, hogy nőknél milyen a kapuzárási pánik. Kibasznak kapun kívülre, és bezárják mögötted. Aztán azon pánikolnak, nehogy visszamássz az ablakon.

s 2021.06.05. 01:10:00

@Diorella Queen: "Az kimaradt, hogy mitől fognak rád bukni a nők?"
Elgázolod őket motorral a gyalogátkelőn - mert vak vagy, süket és hülye - így nem marad más választásuk. Bírosági ügy lesz belőle, de szarni kell rá, simán megéri.

Untermensch4 2021.06.05. 01:16:26

@s: Hát igen, két évre 20 év a válasz. Mondjuk jobb ha még most leírja, 20 év múlva már a kéztőalagút-szindróma miatt a billentyűzet felejtős lesz neki. Meg a macskasimogatás is.

s 2021.06.05. 01:27:37

@Untermensch4: "Live fast. Die young..." Ez esetben 2, 20, 200 egyre megy, nem?

Diorella Queen 2021.06.05. 07:32:48

@s: Elmondom neked Unti, hogy nőknél milyen a kapuzárási pánik. Kibasznak kapun kívülre, és bezárják mögötted. Aztán azon pánikolnak, nehogy visszamássz az ablakon.

DDDDDDDDDD

Untermensch4 2021.06.05. 10:28:14

@s: Igen. #34 - élvezd az élet apró örömeit. Hedonistának minden nap ajándék. Főleg így lehet optimistán tekinteni a jövőbe hogy látom, nekem a következő húsz évem összesen nem tud olyan rossz lenni mint másnak a következő kettő... a múltról nem is beszélve.

venszivar 2021.06.06. 04:37:18

@Lorrh: Voltál tüntetni a sárga veszedelem ellen? te büdös proli pesti! A havanna, ahol ti cigók fetrengtek, pár év s sehol nem lesz.... a pesti pekingben takaríthatod a kégliket s egy kg banánért vigyázhatsz a sárgák kölykeire.....:):D

NA megyek megetetem a jószágokat IS !!! :) :DDD

Lorrh 2021.06.06. 21:57:54

@venszivar: nem voltam. Végigdugtuk a hétvégét az új csajommal.

venszivar 2021.06.06. 22:14:23

@Lorrh: ő IS havannai cigány? vagy már vágott szemű? netán, egyáltalán gerinces állat? :):D

lépem!

Lorrh 2021.06.07. 12:02:20

@Pangloss: subba is megszünt meg a homár is. Semmi nem ugyanolyan már, megkopott, talmi csillogás a bohóc arcán a könnyáztatta szemfesték, ami a szőrtelen testén lefolyik.

Lorrh 2021.06.08. 21:13:52

@Pangloss: azok az áldott emlékű balatonfüredi faszenes grillezések edénél a törött üvegasztallal... ehhh

Diorella Queen 2021.06.09. 09:30:45

@Lorrh: A faszenet az aranyművesek régen a 22 karátos tiszta arany, reakcióforrasztásához használták. Egyszer úgy kipróbálnám, csak sem helyszín ,sem 22 karátos fém. :)

Diorella Queen 2021.06.09. 09:33:59

De csodálatos kis aranygolyókat is csak faszénen lehet olvasztani. Rezet már csináltam, gyönyörű ahogy felhúzza magát saját magán az izzó fém és egy szabályos gömbbé válik, majd lepottyan a lejtős faszénre, onnan pedig a vízbe gurul. :))

.snɯıɹd snɔlns 2021.06.09. 15:54:09

@Pangloss:
vénszivar annak is örül mostanában, ha egy kecske megáll neki...

.snɯıɹd snɔlns 2021.06.09. 15:55:37

mia faszvan, itt már profilképre se tellik?
süti beállítások módosítása