Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

közéleti-tudományos-politikai-művészeti-fantázia platform

Idegbaj.blog.hu

Idegbaj.blog.hu

Egészségügyi vészhelyzet

2020. július 11. - Diorella Queen

Időnként azért előfordul az, hogy a kormány nem hazudik. Például, amikor azt mondták, hogy egészségügyi vészhelyzet van. Nem hazudtak egyáltalán, mert hogy tényleg az volt, és azóta is olyan érzésem van, mint ha az lenne. Mert hogy ugyan úgy nehezen lehet hozzájutni az orvosi ellátsához, mint akkor.

A kétévenkénti mammográfiás szűrésre például, nem is tudtak időpontot adni, majd felhívnak valamikor szeptember környékén, hogy mikorra kaphatok időpontot. Mázli, hogy nem sürgős, de legközelebb már másfél év után elkezdem az időpontot megkérni. Bőrgyógyászat fel sem veszi a telefont tobbszöri próbálkozás után sem. Csak egy rákszűrést szerettem volna, még a következő hullám előtt. Bőrgyógy esetében a magánban is hónapok múlva tudnak csak időpontot adni. Jó lenne már ,ha ráharapnának erre a területre a munkát kereső arab orvosok. De felőlem kínai, vagy csoki is lehet. Csak értsen hozzá.

A gasztroenterológiára bejutni viszont már fél év. Tehát ha valakinek sürgős, az elmegy magánkórházba. Minden egészségügyi ellátást valójában csak magán úton lehet elintézni, ésszerű időn belül. Azon gondolkodom, hogy összegyűjtöm az így keletkezett számlákat és benyújtom  a főpártnak kifizetésre. Továbbá azon is gondolkodom, hogy mi a lófaszért fizetünk mi egyáltalán egészségügyi ellátást, ha nem is kapunk érte cserébe semmit? Illetve valójában nem teszünk mást, mint finanszírozzuk az egészségügyi dolgozók lófasz bérét. Csak azért, hogy ne legyenek munkanélküliek és ne rontsák az amúgy is romhalmaz statisztikai adatokat.

A következő választások hatalmas esélyese az a párt lesz, aki bevállalja, hogy visszaállítja az egészségügyi ellátást.

Racionalizálja a kórházak és rendelők mennyiségét és működését. Nem tudom elhinni, hogy nincs egy épkézláb ember, aki erre képes lenne kormány szinten?! Ne drága gépeket vegyenek akkor,amikor nincs személyzet aki kezelje ! Nem lenne túl nagy baj az sem, ha a megelőzésre helyeznék a hangsúly, és rájönnének végre arra az illetékesek, hogy olcsóbb megelőzni egy betegséget, mint a kialakultat kezelni ! Tehát logikusan olcsóbb lenne a szükséges vizsgálatokghoz mielőbb hozzáférést biztosítani a lakosságnak, mint sem kezelni egy kialakult betegséget, akár évtizedekig. Nem értem, miért ennyire nehéz ezt felfogni, mint ahogy azt, hogy egészségesebb lakossággal az állam is jobban jár, főleg ha dolgozni is tudnak az emberek. Nyilvánvalóan bénán, rokkantan, fél lábbal vagy súlyos betegségekkel már nem fognak GDP-t termelni.

Még azon is gondolkodom, hogy vajon ki van egyáltalán most kórházban, ha hazaküldtek egy rakás embert tudjukmiért, és bevallásuk szerint kb 100-140 fő van kórházban a vírus miatt jelenleg? A többieknek pedig a bejutás szinte esélytelen, a hónapokig tartó várólisták miatt.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://idegbaj.blog.hu/api/trackback/id/tr8715992338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2020.07.11. 21:03:42

Hasonlóan gondolom én is.
Bár már a karantén előtt is Apámnak egy szakorvosi vizsgálatára kértem időpontot, de nem tudtak, mert a "rendszer" csak három hónapos időszakon belül ad időpontot, az meg már tele volt.
Majd hívjam őket két hét múlva - volt a válasz, kérdeztem mi a garancia, hogy akkor lesz? Semmi.
Nos, azt gondolom, ha ez így van, könnyű azt mondani, hogy nem hosszúak a várólisták, hiszen azokat nem számolják és a várakozási idejüket sem, akit a rendszer nem rögzít.

Untermensch4 2020.07.12. 00:02:04

@Frau Untermensch4: a "rendszer" csak három hónapos időszakon belül ad időpontot, az meg már tele volt

mernokiszem.blog.hu/2017/09/20/tul_hosszuak_a_varolistak_ne_adj_idopontot

Untermensch4 2020.07.12. 00:04:40

"Nem lenne túl nagy baj az sem, ha a megelőzésre helyeznék a hangsúly, és rájönnének végre arra az illetékesek, hogy olcsóbb megelőzni egy betegséget, mint a kialakultat kezelni ! "

Úgy tudom a hollandusoknál ilyesforma rendszer működik. Alapból magas a tb-járulék de ha eljár vki az évenkénti ilyen-olyan szűrésekre és nem volt "táppénzen" akkor sokat visszatérítenek... a hollandok meg olyan spúr genyók hogy merő anyagias önzésből képesek vigyázni az egészségükre. :)

2020.07.12. 01:23:35

@Untermensch4: "várólista az időpont kérésre". Ez jó :)

A cikk dátuma: 2017. szeptember 20.
Nem keresgetném most az előzményeket, de volt egy idő amikor azzal bombázták a fideszt, hogy milyen kurva hosszúak a várólisták és egyre hosszabbak , aztán egyszer csak lerövidültek és ezt kommunikálták mindenhol nagy büszkén. Szaladnak az évek, de lehet, hogy akkor találták ezt ki és így sikerült rövidíteni ezek szerint más szakrendeléseken is és ez bevált, maradt is. Vajon melyik kisokos agyából pattant ki ez a zseniális megoldás?
Viszont az ellenzék erre azért jobban rárepülhetett volna, hogy így sikerült a "rövidítés".
Kihagyták.

2020.07.12. 01:25:24

@Untermensch4: a magyar egészségügy megzakkanna, ha sokan mennének szűrésekre. A betegeket nem bírják időben fogadni, ha erre rázuhan sok-sok ezer folyamatos szűrésre jelentkező, beszarnak.

Untermensch4 2020.07.12. 11:01:16

@Frau Untermensch4: Az úgynevezett ellenzék képességeinek a hiányát mutatja hogy ilyenekkel nem tudnak mit kezdeni. :(
A szűrés "könnyebb" feladvány mint a már kialakult betegségek gyógyítása. Eleve rugalmasabban lehet időzíteni, nem az a szitu hogy a páciensnek fájdalmai vannak meg ideges hogy ketyeg a halálóra. Szövődményekre se nagyon kell számítani, gyógyszer/anyagköltség is mindenképpen alacsonyabb.
Vizsgálati/laborkapacitás meg most sem ártana több. De nyugisabb ha a patológusnak nem műtét közben kell gyorsan nézegetnie a szövetmintát hanem szépen naptár szerint.

2020.07.12. 12:39:13

@Untermensch4: a szűrésekhez is kell orvos és nővér, és időben sem három perc, és időpontot is kell kérni, leterheli az egyébként is több sebből vérző egészségügyet. Miért lehet rugalmasabban időzíteni? Ha valamilyen módon érdemessé tennék a szűrést, akár ilyen biztosítási akármivel, ráborulna sok ezer ember egyszerre, az évenkéntiségével folyamatos lenne az "utánpótlás". Közben meg lennének a betegek, nem beszélve arról, hogy a szűrések után is lennének sokan új betegek.

Untermensch4 2020.07.12. 15:27:40

@Frau Untermensch4: Ha ugyanannyian betegednek meg évente de a szűrések miatt évekkel hamarabb kezdődik minden gyógyítás akkor sokkal kisebb a "gyógyítási leterheltség" a rendszeren mert még kevésbé súlyos fázisban el tudják kezdeni.

2020.07.12. 16:40:55

@Untermensch4: jelen pillanatban kevés az orvos és le vannak terhelve, fene tudja, meddig, 65 éven felüliek egy része nem jött vissza -állítólag, remélem nem vársz tőlem statisztikát, de ha igen, akkor nem kapsz :)- és még messze az a mennyiségű beteg ellátása is, akik a vírus miatt később jutnak orvoshoz, miközben naponta "termelődnek" új betegek is, erről szól Dió posztja is, hogy nem jut be, sok idő a várakozás. Szerintem ez így is marad, jó darabig, így nem értek egyet azzal, amit írtál. Amit írsz az hosszú távon és majd, egyszer igaz lesz. Talán.

Untermensch4 2020.07.12. 16:51:29

@Frau Untermensch4: Egy ilyen rendszer-átállításnak nyilván van egy átmeneti időszaka amikor még nem "bejáratott", nem egyik napról a másikra faragná le a torlódást.
Az "egészségügyi vészhelyzet" mint jogi torzszülött egy trükk arra hogy balekcecília kiáltsa ki újra a szükségállapotot (=felhatalmazás). Az alattvalók egészsége pont lényegtelen, csak kellett a szép elnevezés.

2020.07.12. 18:29:36

@Untermensch4: van egy javaslatom :)
A biztosítónak legyen saját szűrési rendszere, saját orvosi eszközökkel, személyzettel.
Na? Ebben esetleg egyet érthetünk? Talán? Esetleg? :)

Diorella Queen 2020.07.12. 19:51:06

@Untermensch4: Nem lesz már szerintem ilyen nagy bezárás, mert akkor aztán tényleg megnézhetik magukat fideszék. Helyi cicózás lesz majd,ahol felütui a fejét ez a fosh. Remélem hamar meg lesz már a vakcina, mert kurva unalmas már ez az egész.

Diorella Queen 2020.07.12. 19:53:27

Nekem gyenge védettségem van elvileg kettőegész valamennyi. Ez azt jelenti hogy védett vagyok, de gyengén. Van akinek 8-as vagy 10-es a védettsége, és gyenge tünetek mellett. A számok ennél a tesztnél nem tudni mit jelentenek. Ennyiszer fertőződtem meg ? Vag yez csak egy skála, hogy mennyi az ellenanyagszint? Senki semmit nem tud.

Diorella Queen 2020.07.12. 19:54:03

1,4 felett már védett az ember, azt mondták. De hogy meddig...?

Diorella Queen 2020.07.12. 19:56:55

A többségnek közepes ,azaz 4-5-6 az ellenanyagszint. Valaki tegnap azt mondta hogy állítólag ennyiszert esett át a fertőzésen, amennyi a szám. De szerintem ez hülyeség, bár tudja a fene.Akár logikus is lehet. Egyszerűen fogalmazva faszomka néni vagy bácsi, ennyiszer köhögte le az illetőt, ahányas az ellenanyagszintje. :)

Untermensch4 2020.07.12. 20:43:33

@Frau Untermensch4: Több egészségbiztosítós rendszer jó jogi szabályozással jó lenne. A "jó jogi szabályozás" -részben lehetne amit te mondasz, hogy a biztosítók az egyes kórházakkal szerződnek. De kezdetben ez is kivenne forrást az állami rendszerből és a biztosítós eü is a meglévő szakemberállományból próbálná feltölteni az állományt...

2020.07.12. 21:05:40

@Untermensch4: nem venne semmit, úgy működne, mint egy magánkórház/rendelő. Saját orvosok, saját gépek, saját labor. Legfeljebb az állami pénzből kapna támogatást, hiszen így kevesebb szűrővizsgálat szakad az államra.

Diorella Queen 2020.07.12. 21:10:41

@Frau Untermensch4: Szerintem nem a védettségre kellene a hangsúlyt fektetni, hanem arra, hogy ne reagálja túl a szervezet és ne alakuljon ki a súlyos tüdőgyulladás.

Diorella Queen 2020.07.12. 21:11:13

@Frau Untermensch4: Nem is tudom hogy akarnak védőoltást, ha mutálódik ez a szar?

Diorella Queen 2020.07.12. 21:14:36

@Frau Untermensch4: Lehet azért nem lettem betegebb,mert alapból totál fosh jelenleg az egész immunrendszerem? Így nyilván túlreagálni sem tudta volna a fertőzést a szervezetem. Hiába döntöm magamba a vitaminokat béres cseppet apám faszát, csak kripliskedem. Ennek oka lelki eredtű, nem érzem jól magam a munkahelyen, megvisel a változó műszakbeosztás, a felborult civilizáció meg egyéb hasonló dolgok. De legalább sm már előbújt a remetebarlangból.

Untermensch4 2020.07.12. 21:33:24

@Diorella Queen: Akkor érdekes lesz... de még ha lenne is védőoltás már holnap és elég sok is, az usákok kb 60%-a nem akarta még egy hónapja beoltatni magát, az oroszok kb 30%-a szerint meg a covid nem is létezik... mivel a hülyék aránya más országokban is hasonló, gyanús hogy még logisztikailag ideális esetben (elég sok védőoltás elég gyorsan, elég olcsón), a megfelelő hatásosság/átoltottság nem elérhető. :(

2020.07.13. 20:00:01

@Diorella Queen: már vérrögről is szó van, meg csontvelőről, amit nem pont ott találtak boncolásnál, ahol annak lennie kéne csak.

"Szinte minden szervben találtak vérrögöket, olyan elhunyt betegeknél, akik koronavírusban szenvedtek. Ez a felfedezés pedig azért rendkívül fontos, hiszen megdőlhet az az elmélet, miszerint a koronavírus-fertőzés csak és kizárólag a tüdőt támadja. A boncolásokat a New York-i egyetemen végezték el - írja ScienceAlert.
A boncolás során azonban nem csak vérrögöket fedeztek fel, hanem egy bizonyos csontvelősejtet is, ami alapvetően nem szokott a csontokon és a tüdőn kívül más szervben előfordulni, most viszont a vesékben, a májban, illetve más szervekben is találtak, sőt, még a szívben is. A szakértők most a nagy csontvelősejtek és a kisebb erekben kialakuló vérrögök kapcsolatát vizsgálják."

2020.07.13. 20:01:53

@Diorella Queen: gondolom csökkentei tudják azzal a tüneteket, illetve azt, hogy súlyosabb legyen a lefolyása. De nem értek hozzá.

2020.07.13. 20:08:11

@Diorella Queen: még nem gyógyultál meg teljesen?
A váltós műszak hátrányait az egészségre már réges-régen "felfedezték".
Számtalan helyen lehet olvasni, hogy mennyire káros az embernek, de mégis előszeretettel alkalmazzák a munkáltatók. A dolgozók meg kénytelenek így járni.

s 2020.07.14. 01:57:48

@Untermensch4: "Úgy tudom a hollandusoknál ilyesforma rendszer működik."
Azt gondolja bárki is, hogy orbán apánkat érdekli, hogy mi a faszt csinálnak a fapapucsos holland buzik, akik simán végigrabolták a fél világot, miközben mi még a törökökkel hadakoztunk. Ugyan. Azok előrébb vannak, innen már alig látjuk őket, miközben a távolságunk tőlük nemhogy csökkenne, hanem növekszik. Ez az a Nyugat egyébként, ami a ner álláspontja szerint rövidesen összeomlik. De addig kérünk tőlük egy kis pénzt, hátha ezzel is segítjük a tönkremenetelükhöz vezető folyamatot. (Nem, viszont orbán még annál is nagyobb hülyét csinál magából, mint amekkora alapjárati fordulatszámon.)
A magyar egészségügy pedig szoros együttműködésben dolgozik a temetkezési vállalatokkal. Ami munkát az orvosok nem bírnak elvégezni, az a sírásókra marad. Újabb ágazat, ami megerősödve kerül ki a válságból.

Diorella Queen 2020.07.14. 07:34:11

@s: A nyugat már Kádár óta "döglődik". Elég hosszú döglődése ez a kapitalizmusnak és a nyugatnak.

Diorella Queen 2020.07.14. 07:36:41

@Frau Untermensch4: De meggyógyultam már teljesen. Nincs úgy különösebb bajom, tökéletes a vérképem, de vannak olyan napomk amikor zéró alatt van az energiaszintem. Nem tudni hogy ez a koronavírus vagy más okból. Nem érdekel, nem foglalkozom vele. Azzal viszont igen, hogy mikor emelnek a szociális ágazatban dolgozókknak bért, mert ha jön a második hullám ahogy ígérik, a lónak a fasza sem fog 70 nettókért betegállományban üldögélni ezeknek.

Diorella Queen 2020.07.14. 07:38:11

@Frau Untermensch4: Na meg a buzi kurva anyjuk fog ennyiért olyan helyen dolgozni, ahol folyamatosan ki van téve ennek a tróger vírusnak...
De lesz itt még nagy kapkodás szerintem ...

Diorella Queen 2020.07.14. 07:40:28

@Frau Untermensch4: Felénk az átesettek neurológiai tünetei, kásler nyilatkozatai után szoktak felerősödni. :)

Diorella Queen 2020.07.14. 07:41:12

De jó lenne már egy zálogházban mereszteni a fenekemet jó nagyra, havi 300 nettóért.....

Diorella Queen 2020.07.14. 07:53:55

@Frau Untermensch4: már vérrögről is szó van, meg csontvelőről, amit nem pont ott találtak boncolásnál, ahol annak lennie kéne csak.

Azért azt ne feledjük, hogy ezek halottak. Tehát egyáltalán nem biztos, hogy a túlélőknél is vannak ilyesmi tünetek. Sokáig nem is lehetett boncolni covidost, a halottellátás is nagyon szigorú.( le kell dugózni minden testnyílást, speciális zsák stb ) Pont előtte való nap olvastam erről, másnap egy meghótt, három gumikesztyű, covid űrruha, három hajháló, három szájmaszk és plexi. A végén a kolleganőmnek kellett megcsinálni, mert gyakorlatilag mozdulni sem tudtam, de amúgy tökmindegy volt, mert akkor már rég fertőzött voltam én is.

Diorella Queen 2020.07.14. 07:57:37

@Untermensch4: qubit.hu/2020/07/13/szalmalang-csak-a-covid-19-en-atesettek-immunitasa

De ha szalmaláng az immunitás, akkor szerinted hogy akarnak védőoltást kifejleszteni erre a szarra? Nem logikus szerinted hogy nem lehet ha mutálódik? Az influenza vírus is mutálódik, azért kell minden évben újra és újra csinálni. D eezekszerint ez gyorsabban mutálódik,hamarabb kiürül az ellenanyag is. Véleményem szerint rossz irány az oltóanyag és szerintem nem lesz megoldás a problémára.

Diorella Queen 2020.07.14. 08:00:10

@Frau Untermensch4: Amúgy még egy rohadt teljes vérképet is úgy kellett kihisztizni a háziorvosnál a betegség után. Se EKG -t se vérképet se mellkasfelvételt nem akart csináltatni nekem. Másik kettő azóta se volt, a vérképet sikerült nagy nehezen kibuliznom.

Untermensch4 2020.07.14. 15:27:01

@Diorella Queen: A vírusok és a koronavírusok között van vmi működésbeli különbség de nem értek hozzá. Sztem kb annyira lesz használható védőoltás mint influenza ellen...
De! Mivel a gazdaság totális összeomlása ellen kell a védőoltás kifejleszthetőségébe vetett hit, erősen dolgozni fognak rajta. Ha megvan a kellő politikai akarat és pénzügyi háttér akkor ami nem lehetetlen, azt meg fogják csinálni.
Lásd: ebola. Pár évtizedig néha egy-két falunyi nigger a dzsungelban kihal, nagy kaland, sikerült izolálni a fertőzést. Amint megvolt az első két-három európai és usa-i fertőzött, rögtön elővarázsolódott a fentebb írt(am vala) akarat és pénz, gyorsan lett is ellenszer... :) covid-ellenszer kutatásra sokkal-sokkal erősebb a motiváció.
Inkább amiatt kellene aggódni hogy ehhez hasonlóan más járványos betegség is bármikor felbukkanhat, plusz ami kiolvad a permafrosztból... :( ...de mindenképp jó lesz a végkifejlet. A pestis után is leesett ugyan a népsűrűség de nagy gazdasági-kulturális lendületet kapott európa. :)

Untermensch4 2020.07.14. 15:30:19

@s: " Azok előrébb vannak, innen már alig látjuk őket, miközben a távolságunk tőlük nemhogy csökkenne, hanem növekszik."
OMM "aranykor" idején, amikor eddigi legnagyobb fejlődésünk történt (vala) is nőtt a távolság (gazdaságilag) ény-eu-hoz képest. Ha "eléggé" fejlődünk akkor nem feltétlenül probléma hogy mások jobban (magas bázisról 1% növekedés abszolút értéken több mint alacsonyról 10%).

2020.07.14. 17:56:50

@Diorella Queen: bár Istennek hála, mostanában nem kellett egészségügyeznem, amiket olvasok, elég elkeserítőek. Az EKG és mellkasfelvétel beutalóját nem írja meg, vagy időpontot nem tudsz szerezni?

2020.07.14. 18:01:11

@Untermensch4: lehet, hogy placebó lesz az :)

Egyébként számtalan helyen olvastam, általam ismert emberektől is, hogy semmilyen vírus nincs, valaki Amerikában is járt több városban és azt írja, hogy nincs vírus, az egész csak emberek hülyítése, nincsenek betegek, halottak sem. Mivel nem találkozott beteggel, ezért ez nincs. A média átver minket. Aki ellent mer mondani, annak a "képébe vágja", hogy "Voltál Amerikában? Nem. Én igen, és nem láttam semmilyen betegséget, de még nyomát sem." És ezzel el is van hallgattatva mindenki.
Nehezen tudom elképzelni az egész világra kiterjedő álhírt, miszerint van ez a vírus, de ahogy látom, nagyon sokan, sőt egyre többen igen.
Hát... bár nekik lenne igazuk, bár ha nem, és ez az egész valamiféle terv része, az sem hangzik túl jól.

2020.07.14. 18:03:59

Lorrh drága, ne csak olvass itt, és vidd hírét, hogy nyitva az ajtó WR-nek, hanem írjál is, please, szeretem a humorod :)

Diorella Queen 2020.07.14. 19:22:01

@Frau Untermensch4: Továbbra is állítom, hogy az a párt fog választást nyerni, aki mindezt megszünteti valamilyen módon és visszaállítja az egészségügyet a legalább döcögős medrébe.

2020.07.14. 19:40:42

@Diorella Queen: én nem hiszem. Az egészségügy eddig is szar volt, az oktatás is, és egyre szarabb, mégis nyernek harmadszor is.
Az egyetlen lehetőség arra, hogy leválthatóak legyenek, ha egy normális, összetartó ellenzék alakul. Amíg az nincs, ezek bármit csinálhatnak.

2020.07.14. 19:43:16

@Diorella Queen: egyébként is, hogy történne ez? Választási programban megígérik? Na és? Volt már olyan, hogy azt totálisan betartották? Kipróbálni meg nem lehet. Vagy személyes problémák zilálják szét őket és akkor nyer egy akármilyen ellenzéki párt, vagy megerősödik és megbízhatóvá válik az ellenzék.

Untermensch4 2020.07.14. 21:12:04

@Frau Untermensch4: "Voltál Amerikában? Nem. Én igen, és nem láttam semmilyen betegséget, de még nyomát sem."

Mennyi idő alatt mekkora hányadát nézegette meg az országnak, a lakosság mekkora részére volt vmiféle rálátása?

A következő nagy móka talán a kazahsztáni tüdőgyuszi lesz, majd szépen mindenki össze-vissza keveri a covid19-cel és teljes lesz az értetlenkedési káosz , meg a konteó-káosz is. :(

Diorella Queen 2020.07.14. 21:31:40

És közben Majkának az a legnagyobb gondja, hogy nem tudja kitermelni a havi XXX millióját, mert nem koncertezhet.
Valaki szóljon már neki, hogy Majkát nem a zenéje miatt szeretik az emberek.

2020.07.15. 14:16:08

@Untermensch4: az Amerikát megjárt pasival teljesen értelmetlen vitatkozni, mert legalább annyira fafej, mint WR. "Hatalma" is van, nem kevés, nem is szokott vele senki vitatkozni.
Semmivel sem lehetne meggyőzni. De nem ő az egyetlen. Ahogy látom leginkább a nagyfiúk és nőik azok, akik úgy döntöttek, hogy nincs vírus, de ez még nem elég, mindenki barom, aki maszkot hord. Most több helyről jöttek a hírek az 50.000 Ft-os büntetésről annak, akin nem volt a boltban, illetve a boltok megbüntetéséről. Ha ez egyre több helyen jön el, talán többen veszik fel, persze lesznek, akik ezt is leszarják, olyan ez, mint a sebességhatár túllépésénél. Van akinek nem éri meg a sebességkorlátozás betartása, mert siet és van pénze a fizetésre, hiszen 50-ből 1-szer büntetik meg úgyis.

Untermensch4 2020.07.15. 19:30:29

@Diorella Queen: Mármint akik "szeretik"...
Próbáltad már összeszámolni hogy hetente/havonta/évente mennyi időt pazarolsz bulvárra?

( mondta az udvari bolond... )

Untermensch4 2020.07.15. 19:32:57

@Frau Untermensch4: Azért van már hatás. Ma pl munkahelyen is felvetődött a téma, vki rácsodálkozott hogy büntetnek a boltban mikor mentek de véletlenül pont volt náluk maszk... szóval a megfelelő mértékű büntetgetés eléri marketing-célját :)

Ezt az előbb találtam, bőven megéri azt a húsz percet:
www.ted.com/talks/barry_schwartz_the_paradox_of_choice?language=hu#t-1161110

2020.07.16. 09:19:39

@Diorella Queen: Majkának abban azért igaza van, hogy míg meccseket meg lehet tartani
koronavirus.gov.hu/cikkek/mlsz-ismet-korlatozas-nelkul-latogathatok-labdarugo-merkozesek

És ha jól emlékszem két meccs is volt, ami sok ezer embert vonzott, és anaaaaagy óvó rendszabályok ellenére egymás seggében tomboltak a stadion lelátóin és a büfénél is.
A focinak lehet, a zenének nem.
A pocakos úgy látszik nem igazán bírja a zenét, ellenben a focit nagyon.

Diorella Queen 2020.07.16. 11:58:00

@Frau Untermensch4: Én viszont már utálom a focit!Remélem a következőnek valami más szenvedélye lesz, mondjuk lehetene művészetrajongó, minden fronton.

Diorella Queen 2020.07.16. 11:59:21

@Frau Untermensch4: A tömegközlekedésen is egyre több emberen nincsen maszk. Rommáfossá büntetném mindet!

Untermensch4 2020.07.16. 16:45:08

@Diorella Queen: "mondjuk lehetene művészetrajongó, minden fronton"

Arra még többet lehet költeni mint sportra :o először is kell legalább egy színház ami jó nagy és jó helyen van. Ugyanígy operaház. Múzeumok. Ezeket meg is kell tölteni. Múzeumbe való tárgyak száma véges, drágák is. Fellépők közül a nagyobb presztízsűek szintén drágák... egy művészeti akadémiába pedig szintén rengeteg pénzt lehet önteni.
Ha már kívánni lehet akkor inkább legyen olyan mint Klebelsberg Kunó volt, az oktatásba tett pénz legalább biztosan megtérül.

Diorella Queen 2020.07.16. 18:04:08

gazdasagportal.hu/index.php/harommilliard-forintos-beruhazassal-uj-maganegeszsegugyi-szolgaltato-nyilt-budapesten/

Ezek után nem meglepő, az egészségügy lepukkantása, ha a kormány érdekelt a magánegészségügy felfuttatásában!

Diorella Queen 2020.07.16. 22:27:36

@Frau Untermensch4: Viszont a péknél az eladón semmi :(

Ha majd annyi idős leszel mint én, akkor már nem fogsz tudni szó nélkül elmenni hasonlók mellett.

Diorella Queen 2020.07.16. 22:30:57

@Untermensch4: Nekem mindegy már milyen, csak ne ez a focibuzi faszkalap, mert ebből már elegem van ,de nagyon!

Diorella Queen 2020.07.17. 18:35:27

@Frau Untermensch4: A romáknak csak annyit érdemes szólni, hogy rájuk nem hat a covid. :)

Untermensch_4 2020.07.17. 22:29:39

@Frau Untermensch4: "még mindig magas adrenalin szinttel és bekapcsolt kamerával kimentem, de nem voltak sehol."

Ahogyan én lettem (vala) "A Halálos Öklű Darus"... (miért pont egy hong-kongi b-kategóriás akciófil-címnek nevezett el..?) :D
... úgy te lhetsz "A Predátor Fogyasztóvédelmi Operatőr" :D

Diorella Queen 2020.08.14. 12:13:00

@Untermensch_4: Mi történt Fraunévalvel, hogy eltünt az avatara?
Csak nem összevesztetek?
Annyira balfaszok vagytok ti férfiak!

Untermensch4 2020.08.14. 15:40:09

@Diorella Queen: Nem vesztünk össze. Csak seregeink súlyos veszteségeket szenvedtek (vala) a ridegháborúban. Hmm... Ridegháború... így fogom hívni.
Egyúttal megragadom az alkalmat köszönetnyilvánításra a hadgügyéri kinevezésem kapcsán, az ellenség visszavonulása miatt beállt tűzszünetet a honvédelmi képességeink fejlesztésére fogom fordítani (de tényleg ám).
Említettem már a kiváló toborzónótát amit találtam?
www.youtube.com/watch?v=jdXCDsSjYFk
Most hadgyakorlatra megyek, később még jelentkezek...

( - u.b.h. sk... )

Neytiri1 2020.11.06. 12:24:30

24.hu/belfold/2020/11/06/muller-cecilia-forgatokonyv-koronavirus/

"A legrosszabb forgatókönyvre is fel kell készülni. Ezért bővítjük így az ellátásra alkalmas kapacitásokat."
Azmiaz?

"Hangsúlyozta: van Magyarországon elegendő ágy, de így is óriási nyomás van az egészségügyi dolgozókon."
És ez kin múlik?

"A cél az, hogy ellaposítsuk a járványgörbét. Ehhez pedig az kell, hogy csökkentsük a kontaktusok számát."
jegy.mlsz.hu/hun/PlaceInfo/3000
valogatottjegy.mlsz.hu/program/magyarorszag-izland-24/163

Untermensch4 2020.11.06. 13:21:43

@Neytiri1: Nos... nepszava.hu/3097637_ujabb-dontesevel-bizonyitotta-a-kormany-mit-tart-igazan-fontosnak

...Enver bácsinak albániában az volt a gúnyneve hogy "bunker elvtárs" (jó sokat építtetett az olasz imperialisták inváziója ellen... ), lehet hogy viktoré "stadion elvtárs" lesz.

" hvg.hu/itthon/20201106_Egyre_tobbszor_fordul_a_halottaskocsi__beszamolok_a_magyar_korhazakbol?s=hk "

Ha temetkezési vállakozáshoz mentem volna dolgozni akkor most dőlne a lé a túlórázásból.

( - mondta az udvari bolond... )

Neytiri1 2020.11.06. 13:42:05

@Untermensch4: vigasztalásul a FB-jának a hozzászólásait szoktam olvasni, amikor már tele vagyok vele.

Diorella Queen 2020.11.06. 16:09:57

@Neytiri1: Állítólag már a szocintézetekből is lekérték a listát, hogy kik szakápolók.
Lehet hogy egyszer csk jön értem a nagy fekete autó, és visznek covidosokat ápolni :(

De akkor én azonnal " disszidálok" és megkérem a menedékjogot Ausztriába. Vagy Ausztráliába.

Diorella Queen 2020.11.06. 16:10:56

Lekérték kinek van MESZK kártyájuk . Kár volt megcsináltatnom.

Neytiri1 2020.11.06. 18:49:02

@Diorella Queen: nem sokára jönnek az állatorvosok behívása is :D

Neytiri1 2020.11.06. 18:50:58

"december 10-én pedig már 4480-ra intenzív kórházi ágyra lesz szükség, itt van nagyjából a teljesítőképességünk határa""
mondta Vitya.
De akkor miszarnak kellett 16.000 db lélegeztetőgép?

Untermensch4 2020.11.06. 20:10:57

@Neytiri1: Én az arckönyv helyett inkább történelmi ismeretterjesztő dokumentumfilmet nézek, hogy műveltségem gyarapodjék.

youtu.be/6SQ_OYT8bSM

Ez az egyik kedvenc részem:

youtu.be/6SQ_OYT8bSM?t=373

( - mondta az udvari bolond... )

Diorella Queen 2020.11.06. 20:18:40

@Neytiri1: Azt olvastad hogy hamarosan szelektálhatnak az orvosok egyéni döntés alapján, kinek nagyobbak az esélyei a túlélésre , az marad a gépen? Na az lesz igazán durva lelkileg nekik. Dönteni. :(

Diorella Queen 2020.11.06. 20:20:37

@Neytiri1: Járványkórháznak kijelölhetnek bevonhatnak bármilyen intézményt, ágy gondok biztos nem lesznek és lélegeztető gép gondok sem. Emberhiány van.

Neytiri1 2020.11.06. 20:34:18

@Diorella Queen: ezért tartom faszságnak, hogy jön az ágyszámokkal.
Az ágy egy szám. Sem orvos, sem ápoló nincs hozzá, akkor szart se ér.
Ha majd egyszer lesz lehetősége kipróbálni, akkor rájön.

Neytiri1 2020.11.06. 20:35:08

@Diorella Queen: igen. Kíváncsi leszek, hogy ezt majd hogyan magyarázza meg ő, meg a vénasszony.

Lorrh 2020.11.06. 21:11:03

@Neytiri1: Nem kellett. Elmebeteg módon irányított kupleráj van a külügyben ahol egymást túllicitálták a talpnyalók hogy ki tud többet megvenni. Mit vártál egy kakadutól.

Neytiri1 2020.11.06. 21:43:52

@Lorrh: a kérdés költői volt :)
Kár, hogy senki sem teszi fel a vénasszonynak, vagy Gulyásnak, így.
Orbánnak sem tudják, max. a porondon, de ott meg kifigurázza a kérdést, jót röhög, hogy milyen okosan kitért a válasz elől, Kövér meg benyújtja a számlát.

Voltak, akik nem csak talpat nyaltak, és biztos van még, amit sosem fogunk megtudni...
index.hu/gazdasag/2020/10/21/kulgazdasagi_es_kulugyminiszterium_lelegeztetogep-biznisz_fantomceg/

hvg.hu/kkv/20200930_ott_one_nyrt_arbevetel_lelegeztetogepek_magyar_kormany_koronavirus

Untermensch4 2020.11.07. 07:01:08

@Neytiri1: "Az OTT-ONE több egyéb mérföldkövet is magáénak tudhat az első félévből. Ezek közül kiemelkedik a társaság mesterséges intelligencián alapuló kutatás-fejlesztési projektje, amelynek összköltsége több mint 662 millió forint."

Nem írom le mi jutott erről eszembe... hallgassunk inkább egy kis zenét :)
www.youtube.com/watch?v=ySj_5iFozR

Diorella Queen 2020.11.07. 08:04:33

@Neytiri1: Nem tudom mennyire van értelme az iskolák bezárásának. Talán az ált iskola 5. osztálya felett és a gimnáziumokban, egyetemeken lenne értelme, de ahol laborgyakorlat, szakmai gyakorlatok, műhely stb kell az oktatáshoz, ott ezek pótolhatatlan veszteségek. Én magam is versenyt futok az idővel és próbálok minél gyorsabban, minél több infót kipréselni a tanárokból, mert bármikor bezárhatják ezt is és itt 70% műhelymunka, amit nem lehet online elsajátítani sajnos sehogy. Még ha felgyújtom a lakást orcával, akkor sem. :(

Diorella Queen 2020.11.07. 08:08:49

@Neytiri1: Rohadt Cinema4 D-t is hiába tolta online, nem látod a monitoron azt sem merre jár a kursorral éppen, mert túl kicsi a képernyő. Ráadásul a tanár nem látja hogy mi esetleg nem tudjuk követni ,mert túl gyors, nem tud odajönni és segíteni javítani. Amúgy is totál kivagyok ettől a 4 D-től mert hiába értem a poligonokkal való munka elvét, ha az a tetves vonal ragad a kurva édes fasszopó anyjához is és nem tudsz tőle megszabadulni, vagy éppen amikor azt hiszed végre faszán megy, akkor a négyszögekről átvált háromszögekre ez a fosh. Elegem van és kikészít az egész, én nem infomatikus akarok lenni hanem ötvös bassza meg!

Diorella Queen 2020.11.07. 08:12:18

Nekem a számítógépes munkákhoz egyszerűen nincs semmi, ( ZÉRÓ) idegrendszerem van és számítógépiszonyom is van! Nincs hozzá türelmem! Inkább elreszelgetek egy acél csövet egy körömreszelővel ítéletnapig,mint ez! Ráadásul agyban teljesen át kell kapcsolni hozzá. Sm állandóan erőltetné nekem ezt a fosht, de majd várjatok csak, még nem tudja, hogy neki is muszáj lesz megtanulnia a 4D-t mert nem lesz aki megcsinálja a portfoliómat. :D Egyedül hótbaszás hogy nem fog menni.

Diorella Queen 2020.11.07. 08:15:11

Most raktam el a másik számítógépet a gigantikus MÁV-os íróasztalomról, de vissza kell hoznom, mert a 4D-hez kelleni fog mert egyiken mennek az oktató videók, amik állítólag vannak a YouTubon csak még nem volt időm megnézni, a másik gépen meg tudnám csinálni utána elvileg. Hát ha úgy belémszáll a tudás valami csoda folytán vagy tudja a faszom már mi lesz ,majd valamit összerenderelek aztán ez van csesszék meg!

Diorella Queen 2020.11.07. 08:18:01

Mindemellett az évi végi portfolió milyensége alapból le lesz korlátozva emiatt a rohadék 4D miatt, csak mert örülök ha sikerül majd, valami faék egyszerű, zéró minimál stílusú, kortárs fost összetákolni.
Másik megoldás, ha keresek valakit aki pénzért megcsinálja. :DDD Akkor ebben az esetben tervezhetek valami elegánsabb, szebb , dizájnosabb cuccot is. :)

Diorella Queen 2020.11.07. 08:22:59

Pedig még tetszene is ez a 4D-s dolog. Mert amúgy tényleg fasza lenne, ha menne. :P:DDD

Neytiri1 2020.11.07. 09:33:53

@Untermensch4: tudom kire/mire gondolsz :)

"hallgassunk inkább egy kis zenét :)"
"A video nem áll rendelkezésre" - ez tényleg jó zene, hallgassuk :)))

Neytiri1 2020.11.07. 09:37:14

@Diorella Queen: én középiskolától, de egyáltalán nem abban gondolkodnék, hogy hónapokra zárjanak be. Két-három hét, és abból már látszik, hogy csillapodik-e a járvány. Ha nem, akkor felesleges volt, de legalább tudjuk. Ha meg igen, akkor nyertünk megint egy kis időt, illetve lehet abban gondolkodni, hogy hol zárjanak (ahol betegek vannak). Viszont akkor kövessék a kapcsolatokat, mert jelenleg azt lehet látni, hogy szarnak az egészre, beteg gyerek mellett járnak a szülők, beteg szülők mellett járnak a gyerekek közösségbe.
A gyerekeket egyébként azért mondják az orvosok, mert náluk szinte tényleg észrevétlenül lezajlik, így nagyobb mennyiségű embert fertőznek meg úgy, hogy nem is tudni.

Untermensch4 2020.11.07. 10:26:04

@Neytiri1: A szlovákoknál a tömeges teszteléssel az jött ki hogy 1% a fertőzöttség. Annyinál mg van realitása a kontakt-követésnek.

Diorella Queen 2020.11.07. 13:53:57

@Neytiri1: Mondjuk januárig bezárhatnának de a műhely és laborgyakorlatok nélkül.

Diorella Queen 2020.11.07. 14:02:13

Azt a rohadt filigránt még gyorsban meg kéne tanulnom forrasztani,. Versenyt futok az idővel mint mindig. De szelencét már tudok csinálni, nemsokára kész lesz életem első szelencéje, pici réz és zsanéros tetővel. Szerintem kurva jól sikerült és ebben a szelencében ötvöztem több fontos dolgot,mint az apró csövek a kocka és a zár gyártása. Hetek óta kínlódtam a szelencémmel, azt hittem kuka lesz a vége, kurvaállati nehéz egy ilyet megcsinálni, meg van a sorrend, mi mi után következik stb stb.

Diorella Queen 2020.11.07. 14:06:23

És már granulátumot is tudok csinálni ami szintén nagyon fontos ,d e alig bírtam kiszedni a tanárból hogy kell, már lerágtam a fülét aztán megmutatta nagy nehezen. Ez is azért fontos, mert egy rakás köztes mindig golyó, záródások és végek golyók ha szép cuccot akar az ember. És még elvileg tanulnánk a nyelves zárat,amit szintén nagyon de nagyon tudni kéne, mert az egyik legjobb záródás a karkötők esetében. Szóval próbálom a tudást és a tapasztalatot gyorsított tempóban felszívni, mert indig félek hogy bezár az iskola.Na meg amúgy is minimum 10 év késésben vagyok a szakmával. Mindent tudni akarok ami ezzel kapcsolatos, utálok a szomszédba menni tanácsért.

Diorella Queen 2020.11.07. 14:09:19

Még jó, hogy a Práter utcai fiúk fent vannak a facsén egy csoportban. :P Bár elég különc egy banda.
Kukkolni viszont lehet őket, onnan is jön egy kis tudás.:)

Diorella Queen 2020.11.07. 14:21:18

Csinálni kéne egy olcsó műhelyt a műhely nélküleknek ,azt cserébe ellesni a tudást tőlük, mert ezek sajna olyan dolgok amiket látni kell, ott kell legyen valaki aki elmagyarázza mit hogyan csinálj.

Neytiri1 2020.11.07. 15:45:37

@Untermensch4: én kíváncsian várom, hogy ez a telhetetlen, hordóhasú, vagy a vénasszony kimondja-e azt, hogy már válogatnak, ki éljen és ki nem, és ezt mire fogják fogni, miért következett be? Esetleg beismerik-e, hogy leginkább rajtuk múlt, a tesze-toszaságon, a szarakodáson, a késői döntéseken, a kurva fociján.
Vagy nem is kell beismerniük, mert tudatos volt és embertelen döntések sora.

Diorella Queen 2020.11.07. 18:32:45

@Neytiri1: Inkább azon szurkoljunk. nehogy pánik legyen.

Lorrh 2020.11.09. 16:42:58

@Neytiri1: Igen, a focin is el lehet kapni és a vasárnapi misén is. Mindenhol ahol emberek tömegben vannak. A mise miatt senki nem hörög ugyebár. Ja meg a Színművészeti melletti szimpátiatüntetés is tökéletes vírusátadó hely volt. Ez is kimarad a ballib oldal kritikájából. Csak a focimeccs szúrja a szemet. Értem én.
Gerenda, szálka tipikus esete.
Ajánlom tanult kollégám posztját:

kepkuldes.com/image/fBJDG3

Diorella Queen 2020.11.09. 18:30:52

@Lorrh: Azért sem a misén, sem a tüntikén nem volt egyszerre 20-30 ezer ember,mint a focin. Szóval....

Diorella Queen 2020.11.09. 18:34:46

@Lorrh: Amúgy már megint átestek a ló másik oldalára Orbánék.
Nem bezárni kellene minden éttermet ,hanem nem engedni, hogy ott zabáljanak egyrakáson. elvitelre miért nem lehet nyitva egy meki? főleg hogy zacskóban oda ad mindent azt hárta arc és szeva!Hát nem lehet, nem engedik nekik.
A laborokat műhelyeket is meg kellett volna hagyni. És ez a 20 órától kijárási tilalom sem normális. Tényleg mi van csóresz kutyákkal, ha már úgy idomították évek alatt a segglyukát, hogy 21 -órakor lehet kaksizni?

Diorella Queen 2020.11.09. 18:36:24

@Lorrh: És mi a fosért van kijárási tilalom, ha amúgy is minden az égvilágon be van zárva:? Teljesen logikátlan.

Diorella Queen 2020.11.09. 18:37:39

A filigrán technikára már magamtól kell rájönnöm,úgy látom. Feszt sem érdekel ha felgyújtom a lakást, én itthon is forrasztani fogok és kész!

Neytiri1 2020.11.09. 19:44:55

@Lorrh: én nem vagyok sem balos, sem jobbos.
A focis buziságot a pénz miatt nem kedveltem, de vírus idején nem gondolom, hogy normális drukker nyugodtan tud ülni a seggén, és nem tombol, nem borul össze, nem ordítanak egymás arcába, köpködés (nyálcseppek) kíséretében.
Hitgyakorlás során több országban volt nagy-nagy baj, és vírusosztás, így azt sem kéne tartani. Megjelenik majd a Magyar Közlönyben a végleges változat, talán ott kitérnek rá, vagy újságírók megkérdezik, de biztos vagyok abban is, hogy néhány focidrukker is felteszi a kérdést előbb-utóbb. Lásd, szépen csendben a kaszinók kivételnek tartották magukat a 11-es zárásnál, aztán újságírói kérdésnél Gulyás rácsodálkozott, hogy valóban... és be kellett zárni nekik is.
A színművészetis dolog (ebben a formában) nekem nem csak vírus szempontjából kérdőjelezhető, hanem mert laknak ott emberek, elég sokan, akik másfél hónapja élik át ezt az egészet közvetlen közelről, kurva szar lehet. Amiért tüntetnek, azt most kihagyva ebből.
Gerenda-szálka nekem címzéseddel nem értek egyet és nem fogadom el, sőt elutasítom!

Untermensch4 2020.11.09. 22:52:57

@Neytiri1: "Esetleg beismerik-e, hogy leginkább rajtuk múlt, a tesze-toszaságon, a szarakodáson, a késői döntéseken, a kurva fociján.
Vagy nem is kell beismerniük, mert tudatos volt és embertelen döntések sora. "

Minden soros és a ballibek hibája. Ha túl nagy a baj akkor háttérhatalom IS.

( hsz.e.e.r. )

Neytiri1 2020.11.10. 07:48:48

@Untermensch4: a feneketlen éhenkórász habzsolási kényszerük a hibájuk.
Egyébként nagyon jó és tisztességes emberek :)

Lorrh 2020.11.10. 11:20:10

@Neytiri1: elutasítás elfogadva! :-)

@Untermensch4: ugyanmár! Egy vírus terjedésében nem kell politikát keresni. Ez súlyos szereptévesztés, hogy ennek okán törzsi gyűlölködést csináljunk a másik tábor ellen.

Untermensch4 2020.11.10. 12:01:12

@Lorrh: Én ilyen lövészárkokon kívüli nacionalista-anarchista vagyok, így a "másik tábor" értelmezhetetlen... és pusztán általánosságban, gazdaságpolitikailag nézegetem kíváncsian a helyzetet. Ha a gazdasági visszaeséshez képest elég sokan meghalnak akkor marad a munkaerőhiány bérnövelő hatása.

( - mondta az udvari bolond... )

Neytiri1 2020.11.10. 13:07:54

@Lorrh: akkor jó, köszönöm :)

Diorella Queen 2020.11.10. 19:47:16

Már megint covidosokat kell ápolnom úgy néz ki. :(

Neytiri1 2020.11.10. 20:45:56

@Lorrh: mellékeltem linket neked a református istentiszteletről:
"Az elnökség azt írta, kérik, hogy szerdától az egyházközségek „szüneteltessenek minden közvetlen érintkezéssel járó egyházi alkalmat: istentiszteletet, áhítatot, gyülekezeti hitoktatást, jegyesoktatást, bibliaórát, konfirmáció-előkészítést”, és minden közösségi alkalmat."

Most találtam mást, és úgy gondolom, hogy érdekes lépés a MKPK-tól ( Magyar Katolikus Püspöki Konferencia)
www.liturgia.hu/l/az-mkpk-rendelkezese/
"A koronavírus miatt meghirdetett veszélyhelyzetben a templomok, mint a lelki feltöltődés és imádság helyei különösen is fontosak, ezért templomainkat továbbra is nyitva tartjuk. Szentmisék is tarthatóak, de azok csak úgy végezhetőek, hogy a hatósági kijárási korlátozásokkal összhangban maradjanak. Felelősen és körültekintően kell eljárni."

"kijárási korlátozás"? Vagyis este 8-ig haza kell érniük a hívőknek. Ez minden?
A 17 pontból néhány:
"minden gyülekezés tilos;
általános rendezvénytilalom lép életbe
családi összejöveteleken és magánrendezvényeken legfeljebb tízen vehetnek részt;
temetéseken legfeljebb 50 fő vehet részt;"

Bennem kérdések merülnek fel az MKPK rendelkezésével kapcsolatban...

Neytiri1 2020.11.10. 20:46:49

@Diorella Queen: hát... nem irigyellek... :(

Neytiri1 2020.11.10. 21:37:05

"Kedd éjféltől kötelező a maszkhasználat a közterületeken is – jelentette be Orbán Viktor a M1-nek adott exkluzív interjúban."

Ezek teljesen megőrültek.
Hol és mikor lehet friss oxigénhez jutni?

Lorrh 2020.11.10. 21:54:36

@Neytiri1: én szabotálom ezt. Rohaggyanak meg.

Neytiri1 2020.11.10. 22:00:25

@Lorrh: ez gyilkosság. Megölik a tüdőt ezzel. Még az egészségest is. Hány hónapig gondolják azt, hogy nem jut az ember friss levegőhöz?
A lakásban nem lehet örökké nyitott ablaknál lenni, nem beszélve azokról, akiknek kintről csak a por, füst, zaj jön be. Pedig már csak otthon nem kell maszkot felvenni.
Eddig.
Én vágok rá egy nyílást ami a ráncok között nem látszik.
Szemüvegesek így sem látnak ha bemennek valahová, mert bepárásodik, már az utcán se fognak, mert mennek, lihegnek fel a szemüvegre. Szegény Apám is mintha tejüveg lenne a szemüvegében.

Untermensch4 2020.11.10. 22:58:26

@Neytiri1: @Lorrh: Nekem a házi készítésű maszkom nagyon patent, nem párásodik a szemüvegem (ha jól veszem fel). Holnap reggel végzek egy kísérletet hogy maszkon keresztül tudok-e cigizni... ha nem, akkor ffp-valahányast kell vennem, esetleges átalakítást holnap délután a munkahelyen barkácsolom. Vicces telünk lesz. Nem nézek hírműsorokat úgyhogy csak tippelek: tömeges tesztelés ugyebár szóba se került...

( - mondta az udvari bolond... )

Untermensch4 2020.11.11. 01:58:12

Ahogy sűrűsödnek majd az intézkedések, sztem egyre viccesebb lesz.

forgokinpad.blog.hu/2020/11/10/a_sotetseg_merceje

Diorella Queen 2020.11.11. 05:01:07

Nálunk megint elszabadult a pokol, péntekre _(legkésőbb hétfőre) kiderül, mennyit ér a tavaszi védettségem(???)
Itt aztán a maszk édeskevés. Űrruha kéne, az meg nincs,de biztos vagyok abban h oxigénpalackok már vannak,. Na majd a 8 osztályos kretének kezelhetik, mert én felmondtam tegnap!
Túl sok itt az idióta, nyomasztó a munkahelyi környezet, és nem bírom tovább elviselni ezt a baszatlan kurva főnökcsajt. Ennyikeh.
Ha meg már így is meg úgy is covidos szart kell laptolnom, akkor inkább egy kórházban, ott legalább többet fizetnek érte. Kíváncsi vagyok, hogy változott az egészségügyi törvény, mert most megváltoztatta ez a törpe buzi.

Diorella Queen 2020.11.11. 05:04:30

Az hótbiztos ha kiesik a dolgozók kétharmada, a maradék nem fogja tudni ellátni a lakókat, akiket mellesleg el sem fognak vinni innen, csak gondolom akkor ha súlyos. Már a túlórakeretek is elfogytak sokaknál, ezen sem változtat a törpemalac, nem lesz aki dolgozzon ha nem változtatnak a túlóratörvényen.

Diorella Queen 2020.11.11. 05:07:31

Én inkább pöcs katéterezni szeretnék és beöntéseket adni.Meg döfködni egy jó nagy tűvel, vért csapolni meg hasonló nyalánkságok. Normális nővérek között, akiktől lehet tanulni valamit és nem ostoba, buta, okoskodó, nyalinger marhák, mint itt.

Diorella Queen 2020.11.11. 05:10:23

Utánaolvasok már hogy mi is pontosan ez az Igg teszt és mit jelentenek a számok.

Diorella Queen 2020.11.11. 05:16:31

Na ezt kár volt megnézni. Ha magas az sem jó, ha nem magas az sem jó. Mint zépetya, ha van sapka az a baj, ha nincs sapka az a baj.

Neytiri1 2020.11.11. 06:16:00

"A miniszterelnök nem mondott többet az új intézkedésről, a kormány Facebook-oldalán azonban megjelent egy kis kiegészítés ezzel kapcsolatban.
Azt írják, "a maszkviseléssel és távolságtartással kapcsolatosan eddig bevezetett szabályok továbbra is érvényesek, azzal [kiegészítve], hogy a 10 000 főnél nagyobb települések egyes közterületein a maszkviselés kötelező."
Hozzáteszik, hogy a területek kijelölése a polgármester feladata lesz.
Azt is közölték, hogy sporttevékenység során, valamint a parkokban, illetve zöldterületeken a maszk viselése továbbra sem kötelező."

Így kicsit ésszerűbb. Kíváncsi vagyok, hogy a polgármesterek mely területeket fogják kijelölni és mennyit, a nem maszkoshoz képest. Aki szerencsés, az napja folyamán belefuthat maszktalanságba is.
Hol van már a tavaszi hó, amikor Cilike folyamatosan nyomta, hogy csak az vegyen maszkot, aki beteg, mindenki más neeeeeeee.

Neytiri1 2020.11.11. 06:18:13

@Diorella Queen: már vettem arcpajzsot régebben, biztosamibiztos gondolattal, de össze sincs rakva, úgy van itthon, mint ernyő eső ellen a táskában :)

Neytiri1 2020.11.11. 06:24:51

@Diorella Queen: ha most el kezdik tesztelni az egészségügyiseket, akkor bebasz lesz. A fele kiesik egy időre, bár lehet, hogy tünet nélkül akkor is dolgozhatnak. Bár az mennyire megnyugtató a betegeknek...de kit érdekel már bármi ésszerű és normális manapság.
Teljes káosz kezd kialakulni.
Tegnap Apu gyógyszerhosszabbításos papírjáért mentem be, nevetséges a belépési procedúra, csak a sorok alakultak ki, még nem volt annyira hideg, de hófúvásban, mínusz fokokban, baromira klassz lesz szabadég alatt ácsorogni, öregnek, betegnek. mankóval.

Neytiri1 2020.11.11. 06:27:33

@Diorella Queen: megértem a felmondást. Én azt csodálom, hogy olyan helyen, amit írsz, még van ember, aki hajlandó dolgozni.
De betegnek is borzasztó lenni ott annak, aki eszénél van.

Neytiri1 2020.11.11. 06:34:30

"Az intenzív osztályok terheléséről azt mondta: „Van egy szabály, hogy békeidőben egy nővér, egy orvos hány beteget tud kielégítően ellátni. Ezt a számot lehet növelni. Mondjuk a négyet nyolcra. A nyolcat tizenhatra és így tovább. És be fogják látni, hogy ha elég nagy térben vannak elhelyezve az ágyak, hogy mi történik. És igaz, hogy csak gépeket kell figyelni, de mégsem lehet egy embernek húsz-harminc gépet figyelni. Tehát van egy határ, amit figyelembe kell vennünk. És az orvosok azt jelezték, hogy lesz egy határ, amikor ők ennyi beteget nem tudnak felelősséggel ellátni. Így kell elképzelni azt, hogy nincs elég ápolónő meg orvos.”"

Ez hülye! Mikor mondták már az orvosok, hogy ez nem lesz így jó?
Mire várt eddig? Miért nem hallotta meg eddig? Miért kellett megvárni ezt a betegszámot? :O

Lorrh 2020.11.11. 08:18:23

@Neytiri1: ", hogy ez nem lesz így jó?"
Te mit tettél volna? Ha nincs elég orvos és ápoló, akkor mihez lehet kezdeni szerinted ?

Lorrh 2020.11.11. 08:21:26

@Untermensch4: Ez egy végtelenül szánalmas történet, benne van nemzetünk minden csúszómászója, az évezredeken átnyúló csőcselék sereg. Ez a nép meg van átkozva!

Neytiri1 2020.11.11. 08:42:57

@Lorrh: nem az utolsó pillanatban hozok meg döntéseket, amikor már nem tudják megoldani.
Nem kijelentem, hogy minden rendben, amikor már régen nincs.
Nem kiadok leveleket, hogy nem lehet nyilatkozni, mert azzal nincs megoldva semmi.
Az egészségügyhöz már réges-régen hozzá kellett volna nyúlni.
Az intézmények folytonos tartozását kifizették, de el kellett volna gondolkodni, hogy vajon miért jön mindig "létre"?
Mindenhol voltak/vannak kiskirályfőorvosok, akik mellett nem lehet megmaradni és elmennek a fiatalok.
Ekkora változást, amit most terveznek, ilyen feltételekkel nem fogják tudni megcsinálni (egészségügy átalakítás).
És mégis ragaszkodnak hozzá nagyjából.
Pedig tudják, hogy összedől minden januárban.
Nem kellett volna pénzt szórni a haveroknak minden szarra és most lenne tartalék, amiből meg lehetne tartani munkahelyeket.
A focimániája bennem a totális elutasítást szüli meg. Annyi pénzt rakott ebbe a szarba, meg kisvasútba, amiből az egészségügyet kellett volna megoldani.
Most már késő.
Az orvosok és ápolók elmentek, vagy betegek. Ez megy évek óta és nem csinált semmit.
Hogy most mit lehet tenni?
Ezek miatt már semmit!
Elbaszták.

Untermensch4 2020.11.11. 10:25:56

@Lorrh: "Ez a nép meg van átkozva! "
Csak annyi a bajunk hogy nem tudtuk feldolgozni amikor a törökök mohácsnál középhatalomból lenullázták az országot perifériás fronttá... ezt leszámítva kb annyi a problémánk hogy nincsenek praktikus külső ellenségeink és közös külső/távlati céljaink, ezért jobb híján egymással harcolunk és mindenki a saját kis céljaiért.
Ami "átok" a gondolkodásmódunkban az az hogy "nemesi" és nem "polgári" nemzet vagyunk. Sajnos elfelejtettem a videó címét ahol ezt taglalja röviden egy unszimpatikus sapkás illető, az aranybulla miatt siklott ki a dolog de sztem korrigálható.

Lorrh 2020.11.11. 10:28:44

@Neytiri1: El. Ez kétségtelen. A rendszerváltozás óta z összes kormány. az ö-s-s-z-e-s.
És ez a tragédia.

Igazad van ezzel a maszk készitő géppel kapcs. is. De én azt látom, hogy ez olyna infantilis játszadozás: a kormány hazudik valamit, hadházy leleplezi, megirja az ellenzéki sajtó, és mindenki örül. Ez az adok-kapok primitiv körforgása.
Ez a nép pont ilyen kormányt és ilyen ellenzéket érdemel. Impotens beteg társadalom vagyunk. Kéremkaccsoljaki.

Untermensch4 2020.11.11. 10:36:11

@Neytiri1: Sztem ami hiányzik az a magán-eüt lehetővé tevő szabályozás, eü-biztosítások és magánintézmények működéséhez. Vmi olyasmire gondolok ahogyan a kereskedelmi bankok is tképp a nemzethy bank alárendeltségében/felügyeletével működnek, ahhoz hasonlót lehetne eü-változatban.
A kisvasút-buzériát úgy is kiélhetné hogy az társadalmilag nyereséges legyen (hosszabb távon anyagilag is) ÉS még az építgetés kapcsán haveri pénzszórás is beleférne.
Maszkot lehetne gyártatni rabokkal sima varrógéppel is.

Neytiri1 2020.11.11. 11:14:44

@Lorrh: igen, az összes. Viszont a fidesz a negyedik 4-évét tapossa, így neki volt a legtöbb ideje arra, hogy valami épp eszűt elkezdjen és végig csináljon (nem beszélve arról, hogy egyszerre ez a tizedik éve, ez igazán elég idő lett volna).

Hadházy élvezi ezt, lehet, hogy gyerekes kis szarakodás, de így legalább megtudunk olyat, amit egyébként nem. Mert az Origo nem szokta megírni (hogy utálom az Origot).
A nép megérdemli, csak sajnos én is köztük vagyok, így bocs, de inkább mégsem érdemli meg :))))

Neytiri1 2020.11.11. 11:21:04

@Untermensch4: a magán egészségügy jó megoldás, csak aki nem keres annyit, hogy ezt finanszírozza, azt a szar magyar egészségügy veszi a karmai közé és így már nem annyira jó.
Nem tudom az én fizetésem és kiadásaim különbsége milyen magán egészségügyet tudna finanszírozni?
Az jó lenne, ha megkapnám az eddig rám nem költött befizetésemet, aztán oldjam meg, melyiket választom, de félek, hogy bár nem igazán kerültem pénzbe az államnak, hallottam már másoktól, hogy megnézve az ügyfélkapujukat, érdekes egészségügyi beavatkozások jelentek meg náluk. Az egyik megkérdezte valakitől, hogy ez hogy lehet, és azt a választ kapta, hogy amikor egy beteg nem kaphat már valamit, mert kihasználta ezt a lehetőségét, akkor ráírják másra.
Ezt nem igazán tudom elképzelni, de azt, hogy más is van a "listáján", mint amit használt, az több embertől jött információ.
Én meg sem akarom inkább nézni a sajátomat.

Untermensch4 2020.11.11. 12:21:58

@Neytiri1: " aki nem keres annyit, hogy ezt finanszírozza, azt a szar magyar egészségügy veszi a karmai közé és így már nem annyira jó."
Aki keveset keres és gyengébb biztosítást tud fizetni annak nem annyira jó, valóban. Most mindenkinek ilyen "gyengébb" biztosítása van de zsebből lehet fizetni... költséghatékonyságban meg nem igazán jó az egész.
Tudtommal hollandusoknál aki jár rendszeresen a szűrésekre (és talán ha az adott évben nem is megy "táppénzre", utóbbiban nem vagyok biztos) az visszakap vmennyit az éves (és nem olcsó) tb-befizetéséből.

Neytiri1 2020.11.11. 12:50:27

@Lorrh: én ezeket írom máshol is, ami itt leírva vagyon. Hozzátenném, amit nem említ, hogy mindeközben átalakítja az egészségügyet.
Most.
Amikor nagy gebasz van.
Ahelyett, hogy ezt próbálná megoldani, ezt hagyja meghalni.
Hogy januárban egy üres egészségügyet úgy igazgasson, ahogy akar, és hibásnak kiáltsa ki az orvosokat, nővéreket, akik elhagyták galádul ezt a süllyedő hajót, mit süllyedő hajót, a legmélyebb óceán alján léket kapott ladikot.
És még van pofája naponta FB-ozni.
Nem írnám le, hogy mit gondolok róla inkább, mert nem tudnám abbahagyni a szavak írását egymás után.

Neytiri1 2020.11.11. 12:54:18

@Untermensch4: már ismerem, hogy erről mi a véleményed és mennyire könnyedén veszed.
Én nem.
Tisztességtelen és pofátlan hosszú évek óta befizetett tb-seket kidobni a "szabadpiacra".
Kezdje az új munkába kerülőkkel. Ne legyen TB, legyen kötelező a biztosításos rendszer.
Nekem már kicsit elegem van, hogy olyan időszakában élem az életem ebben a tetves országban, hogy folyton szar helyzetbe kerülök.

Neytiri1 2020.11.11. 14:41:43

Szemereyné Pataki Klaudia (párt: Fidesz), Kecskemét Megyei Jogú Város polgármesterének hivatalos közösségi oldaláról:
"A kormányrendeletben megfogalmazott felhatalmazás jogosultságával élve, holnaptól kötelezővé teszem az orrot és szájat eltakaró maszk szabályos használatát Kecskemét összes közterületén és a nyilvános helyeken."

Lorrh 2020.11.11. 16:03:09

@Neytiri1: Nem kell hogy megvédjem ezt a szeméttrógert, de annyit elmondanék, hogy békeidőben az egészségügyhöz hozzányúlás senkinek nem sikerült. Gyógyszerlobbi, orvosbárók satöbbi. Amikor meg valaki vizitdíjat akart, akkor az egész lakosság felháborodott ellene.. Nem értek a témához, de egyik politikus se mert ebbe a feneketlen pénznyelő és sunyi hálapénzdugdosó rendszerben konfliktust magának.

Neytiri1 2020.11.11. 16:36:55

@Lorrh: reform kellett volna, már régóta, de "békeidőben". Ez az idő most nem alkalmas. Januárban, amikor ott lesznek a nem aláírt szerződések, miközben tömve lesznek a kórházak és millió elmaradt halasztható műtét lesz, akkor nem biztos, hogy így kéne ezt.
Az, hogy választani kell magán- és közellátás között az orvosoknak, még olvasva is vicc.
Nem tud annyit fizetni még mindig, hogy ez megérje nekik.
A nővér pályát pedig már régóta vonzóvá kellett volna tenni. Alig mennek gyerekek ebbe a szakmába.
Ismerősöm egy kórházban, ahová a tanulók járnak azt mondja, hogy néhány kórházi látogatás után már azt mondták a gyerekek, hogy pályaelhagyók lesznek, vagy irány külföld, mert amit a kórházban látnak, az nem tetszik nekik. Most hogy mennyire és miért nem tetszik az új generációknak nagyjából semmi, nem nyitnék vitát, mert tényleg nem tetszik nekik semmi, de az meg nem jó, hogy kijárják a sulit, majd nem kerülnek be az egészségügybe.
Nem tudom a vizitdíj megoldotta volna-e az egészségügy problémáit, vagy nem.
Az orvosbárókat én is írtam. A gyógyszerlobbi meg ugyanolyan, mint bármilyen lobbi a világban. Pénz beszél.
Átalakítás kellett volna már régen. Hiszen azzal tisztában volt/van minden kÓrmány, hogy apró belepiszkálás szart sem ér. Kórház élén már az is kérdés, hogy orvos, vagy gazdasági szakember legyen. Most majd a sebhelyes arcú kinevezi akiket akar. Mennyivel lesz jobb?
Az orvosok és nővérek, szociális munkások kiáramlását az országból az elején meg kellett volna akadályozni megfelelő munkakörülményekkel és pénzzel. Nem adtak egyikre sem pénzt. Inkább stadionokat épített ez a barom. Meg még fog is. Meg plakátrengeteget, hogy Balásy még többet keressen. Ott a gond ezzel kapcsolatban, legalábbis bennem, hogy az egyik oldalon a felesleges és pofátlan pénzszórást látom, a másik oldalon meg a megszorítást és nyavajgást, hogy nincs rá pénz.

Lorrh 2020.11.11. 17:21:23

@Neytiri1: igen, ezzel maximálisan egyetértek. De valljuk be, orbán se nem szakember, se nem intelligens államférfi. Egy ócska hatalomvágyó erőszakos lájkvadász.
Majd ha látja, hogy becsődölne az eü, akkor visszavonja ezt a vezénylési baromságát, ezt amúgy is csak gumicsontnak szánja.
Ez a szerencsétlen imád konfliktust, háborúskodást szítani, mert ezeknek megnyerése tölti el örömmel. Se a pénz, se a foci nem érdekli igazából és legbelül.

Diorella Queen 2020.11.11. 20:33:59

Úgy néz ki nagyon, hogy a nullás vércsoportúak valóban sokkal kevésbé fertőződnek meg. Két kolléganőm is van akik nullásak és sem tavasszal, sem most nem kapták még el. És ugyan úgy nyalták a fost a seggekből mint mindenki más,ugyan úgy húzták vonták a lakókat. És semmi.

Diorella Queen 2020.11.11. 20:37:23

Amúgy csak szólok és ez közérdekű infó, hogy ha bárkit tesztelnek, akkor ha van ügyfélkapuja,már másnap fent van a teszt eredménye. Akár hétvégén is,mert a laborok hétvégén is nagyüzemben zakatolnak.
CSAK HOGY EZT A KURVA FONTOS INFÓT VALAMIÉRT NEM NÉPSZERŰSÍTIK NEM TUDNI MIÉRT?!?!?
Mert nem mindegy, hogy ha csak 2-3 nap múlva tudja meg az illető hogy pozitív vagy negatív, addig hány embert fertőz tovább, vagy a szálat gyakorlatilag el lehet vágni már másnap???
MIÉRT NEM UGATJÁK EZT A KURVA FONTOS INFÓT MINDENHOL? MIÉRT NEM EZ FOLYIK A CSAPBÓL IS MINDENHOL??????

Diorella Queen 2020.11.11. 20:41:56

Fel kell menni online az eeszt.gov.hu oldalra és ott a saját TAJ kártyával be lehet lépni, illetve az ügyfélkapun az egészségügyi adatok alatt megnézhető a mintavétel eredménye már másnap. Pontosan le van írva, hogy mikor történt a mintavétel, mikor ért be a laborba, és mikor lett kész az eredmény és mi az eredmény!
Miért nem tudnak egy emailt küldeni a teszt eredményéről mindenkinek? Napokat nyerhetnének vele. Az már fel sem merül, hogy esetleg telefonra azonnali értesítőt küldjön az az illető, aki az ügyfélkapura feladminisztrálja az adatokat és eredményeket.

Neytiri1 2020.11.12. 09:52:35

@Lorrh: a hülyeség pártfüggetlen, ebből is látszik :)

Lorrh 2020.11.12. 10:11:48

@Neytiri1: A politikusok a buta rosszindulatú nyugdíjasoknak jár a kedvében: "Este nyolc után senki sehová. Hisz mi is itthon vagyunk a zurammal"
Meg ez ugyebár a cselekvés látszatát kelti. troll politizálás, ócska lájkvadászat.

Neytiri1 2020.11.12. 13:13:15

@Lorrh: remélem ez akkor is a nyugdíjasok kedvébe akarnak majd járni, amikor én leszek nyugdíjas :)))
Ma egy nyugdíjas bankajtóbanállóval volt kedvesnek nem mondható beszélgetésem.
Mindig csodáltam az örző-védő cégek lelkesedését, ahogy kiválasztják az öreg, kövér, szemüveges férfiakat, akik nagy biztonsággal védik meg a dolgozókat és a pénzt, árut.

Untermensch4 2020.11.12. 22:58:42

@Neytiri1: A védők a nagydarab ütőképes embereik, akivel te találkoztál, az őrző.

Diorella Queen 2020.11.13. 05:12:31

Volt munkatársammal beszéltem tegnap aki takarító volt egy iskolában. Kapott a múlt hónapban 100nettót és most 200 nettót a fizetéséhez csapva.
Nem sajnálom tőle, mert megérdemelte.
De a szociotthonban nem kapunk ennyit , megközelítőleg sem. Mi a múlt hónapban kaptunk egy hóközi 100 nettót, és állítólag ebben a hónapban kapunk kb 70 nettót átlagban, ki többet ki kevesebbet ahogy a főnökök döntenek.
Nagyon nincs pénz a szocotthonokban és politikai okok miatt nem is lesz mostanában.

Diorella Queen 2020.11.13. 05:13:55

A covid miatti betegállományokról már ne is beszéljünk. Elegem van ebből, megyek a Dörzsike kft-hez takarítani, vagy egy kórházba csövezni, és beöntéseket osztogatni!

Diorella Queen 2020.11.13. 05:18:05

@Neytiri1: Ma egy nyugdíjas bankajtóbanállóval volt kedvesnek nem mondható beszélgetésem.

Én mostanában a romákkal szoktam összebalhézni. előbb utóbb valamelyik megkésel engem. De már nem bírom tartani a számat, elegem van a hőbölgéseikből. A minap a villamoson egy fiatal roma csaj meg a nyegle kretén pasija is csinálta a cirkuszt. Meg szidta a magyarokat. Na nekem sem kellett több kurvára kiosztottam őket. Takarodjanak lefelé a a villamosról és akkor meg lesz a másfél ,méter távolság ( mert hogy ez volt a csaj problémája hogy túl sokan voltak a villamoson) meg hogy mocskos magyarok. mondom neki akkor te milyen nyelven beszélsz mellesleg? És mi vagy ha nem magyar?! Erre már végképp nem tudott mit mondani, csak puffogott a végén leszálltak végre a villamsoról, mert már mások is beszólogattak nekik azt kezdett meleg lenni a helyzet.

Neytiri1 2020.11.13. 13:10:02

@Diorella Queen: romákkal legutóbb nekem is maszk miatt volt :D

Lorrh 2020.11.14. 10:07:02

@Diorella Queen: "Nagyon nincs pénz a szocotthonokban..."
Persze!
Mert rendszerváltás volt. Vége a szocializmusnak.
Most a kapitalista otthonokban van a pénz.

Diorella Queen 2020.11.16. 05:59:41

@Lorrh: Innen el kell menni.
Irigyek rám hogy iskolába járok.
Nem akarja megcsinálni a beosztást úgy hogy online jelen tudjak lenni.
A beosztást úgy csinálja meg minden hónapban, hogy a belem kidolgozom, de túlórám nincs.
Ezzel értelemszerűen pénzem sincs.Továbbá még időm sem marad. A munkát nem könnyítik, hanem folyton nehezítik. És nem bírom a sok mocskos hazugságot már itt. Hazudnak reggel, délben ,este. Heti 2-3 csoportos lebaszás a menedzselése a csapatnak. Nyomott a hangulat, előbb- utóbb mentálisan is leviszi az embert a sok demens és dilinyós látványa. Karácsony megmondta jövőre rosszabb lesz, 88 milliárd hiányzik a költségvetésből. Nem lesz itt semmi, sem béremelés, sem jutalmak, sem más,, csak a kórházakból majd idetolják azokat a covidosokat akiket már nem tudnak ott ellátni. Itt meg ingyen és bérmentve pátyolgathatjuk őket. Nem akarok itt dolgozni már, elegem van abból is ahogy a főnök csaj bánik az embereivel. Majd beállhat ő ,azt emelgetheti, öltöztetheti,fürdetheti stb stb a 40 db 50-150 kilós félholtat. Naponta 3X vagy 4X.
Részemről itt a pont.

Diorella Queen 2020.11.16. 06:01:08

Megyek kórházba beöntéseket osztogatni.

Lorrh 2020.11.16. 08:28:28

@Diorella Queen: elég tragikus a helyzetkép, amit festettél :-(
Külföldön is ugyanez vár a magyar nővérekre. Mármint ugyanez a pokoli nehéz munka, csak ott nem cseszegetnek és megfizetnek. De a munka a demensekkel uilyen pokoli.

Diorella Queen 2020.11.16. 08:38:45

@Lorrh: Nem a munkával van a probléma .

Diorella Queen 2020.11.16. 17:51:19

@Neytiri Vállalkozóként, de amúgy én is gondokodtam rajta mert én tanultam mikrobiológai mintavételt. És a nettójuk sem rossz meg a munkaidő is elég jó.

Neytiri1 2020.11.16. 18:28:05

@Diorella Queen: pár hónapig, amíg tart ilyen intenzíven, jó kereseti lehetőség. Aztán meg... vagy akár ismeretséget is lehet kötni másfelé a jövőben.

Diorella Queen 2020.11.16. 20:15:52

@Neytiri1: Én is ezen gondolkodom nagyon.
Nem bírok egyszerűen naponta többször kétajtós szekrényeket emelgetni. ez itt olyan,mint ha bronz szobrokat kellene felöltöztetni meg kiültetni az asztalhoz az ágyból. A lekisebb is rettentő nehéz, mert elhagyják magukat és a lábukra sem tudnak állni, de igazgatói utasítás,hogy minden 90+-osnak kint kell ülnie reggel 7-től délután ötig az asztal mellett. szerinted mennyire fogyatékos ez az igazgatónő itt? Mert szerintem nagyon az. Gondolj bele, ha neked ülni kéne egyhuzamban csak 2-3 órát ,már hogy éreznéd magad? Képzeld akkor ezeket az időseket.
Mondom hogy fogyatékos barom munkahely ez az egész!

Neytiri1 2020.11.17. 11:23:31

@Diorella Queen: egyiket sem "látó"-ként, azt gondolom, hogy ne gondolkozz, hanem menj oda, de lehet, hogy vannak apróbetűs részek itt is, ami csak akkor derül ki, amikor elolvassa az ember a szerződést, vagy már éppen dolgozik.

Diorella Queen 2020.11.18. 05:52:03

@Neytiri1: Összehasonlításképpen :- Ismerősöm közalkalmazott takiként kapott egyszer nettó 100 ezret majd két hónapja nettó 200 ezret a fizetése mellé, ami nettó 180+ Bp bérlet. És még karácsonykor is kapni fognak nettó 70 -et kb. Egész évben nyitva sem voltak az iskolák.
Nekem eddig itt az első 4 havi átlagom nettó 100 ezer volt a covid miatt, majd egyszer kaptam nettó 100 ezret pluszban a fizetés mellé, és most adnak valami nettó 60 ezret amit majd a következő havi bérrel kapunk meg. És ennyi volt.

Én ezért a pénzért a belemet dolgozom ki szó szerint. A karomat letépik, a lapockámmal együtt, állandó fertőzésnek vagyok kitéve, a többi szart már feljebb felsoroltam. Dolgozom a konyhások helyett is,dolgoznom kell a lajhár munkatársak helyett is. A volt kolleganőm aki takarító, a napi 8 órájából dolgozik kb 4-et fizikailag.
Melyik éri meg jobban?
Presztizs szempontjából nyilván ez amit most csinálok, amúgy meg sokkal inkább a takarítás.
De kórházba akarok menni ,belgyógyászatra vagy ahol csöveket kell dugdosni,oda.

Diorella Queen 2020.11.18. 05:55:06

Én már inkább bedugok bárhova bármilyen csövet, lecsapolok vért ha kell, bármilyen eszközt felhelyezek, szúrok, döfök mit bánom én, csak innen elmehessek minél előbb!
60 nap felmondási időt adtak fél év munka után, amivel újfent felülírja a munkahely az összes törvényt amit a parlament hozott. Közalkalmazottaknál 3 évente egy hónap a felmondási idő, nem kettő.
De most szarban vannak és lesznek is még jó darabig.

Untermensch4 2020.11.18. 15:15:07

@Diorella Queen: "Én már inkább bedugok bárhova bármilyen csövet,... "
Streaming pornó állítólag jól fizet... :)

( - mondta az udvari bolond... )

Lorrh 2020.11.19. 07:43:32

@Untermensch4: "( - mondta az udvari bolond... ) "
Ezt nem lehetne már elhagyni? Egyszer leírva még vicces, de ilyen tömegese használva modorossá válik.

Untermensch4 2020.11.19. 16:27:01

@Lorrh: De, lehetne.

( - mondta az udvari bolond... )

Diorella Queen 2020.11.20. 04:39:05

Megsérült a mellhártyám az emeléstől. Majdnem PTX-em lett.
A levegővétel is fájt.
Megyek meetingre kh-ba a jövő héten.

Diorella Queen 2020.11.20. 20:17:23

contextus.hu/tudomany/szexrobotok-indosgondozas/

Fogadok, hogy aki ilyet kitalál, az csak legfeljebb tévéből látott idős embert!
Nem szexrobot kell már egy 80 évesnek, hanem intelligens járókeret, pelenkázó robot és egy olyan ruha,mint ami Supermannak van, amiben ki tudnának csoszogni a slozira, meg ahova kell és még jöhetne nekik egy super csizma ( REMÉLEM FIGYEL AZ ILLETÉKES ORVOSIEZKÖZFEJLESZTŐ??) Csak mert éppen most adom le a rendelést, mi kell a matuzsálemeknek. Szuper csizma, amibe ha beledugja a béna virgácsait, akkor abban tud menni! A járásképtelenség az egyik leggyakoribb probléma, aztán a hallásvesztés! De az előbbi gyakoribb!

Diorella Queen 2020.11.22. 16:47:30

@Untermensch4: Ezt már én is néztem, de az a helyzet, hogy vannak nálunk pasik is, csak azokat berakja éjszakába a főnővér. Mindet, egy kivétellel, aki meg nem mindig ér rá hogy segítsen. Szóval nem covidos vagyok ,mert utóbbi két tesztem negatív . A mellhártyám sérült valahogy , és úgy éreztem magam mint Jézus érezhette magát a kereszten a lándzsával az oldalában. Csak neki nem kellett mellette még 12 órás műszakot lehúzni.

Diorella Queen 2020.11.22. 16:49:41

Igaza van Sm-nek. mindig a fasz szarabbik oldalán vagyok. Nem tudom, hogy tudnék fordítani egy kicsit ezen az állandó szerencsétlenségen. Amúgy is most le vagyok ülve mentálisan ( ettől a járványtól már teljesen kivagyok). Az iskola is pokoli fárasztó már erőm sincs, leszív a munkahely, minden energiát kivesz belőlem. Fizikailag mentálisan mindenhogy a béka picsája alatt vagyok jelenleg.

Diorella Queen 2020.11.22. 16:52:48

Lassan de javul, de kurva lassan. Most minden szabadságomat ki kellett vennem emiatt. Fasz kivan mindenhogy. Trágya fos szar munkahely, már lassan Stockholm szindrómám lesz tőle.

Diorella Queen 2020.11.26. 19:47:00

@Neytiri1: Beuttó és nem mindenki csak aki nem volt betegálloámyban

Diorella Queen 2020.12.03. 20:00:22

Valóban adott Kacsi 100 nettót. Köszönjük szépen!

A vírussal kapcsolatban úgy látom/sejtem/tapasztaltam, hogy akkor fordulhat ( talán) az állapot rosszabbra, ha valamilyen nagyobb stressz éri az embert, mint amit maga a fertőzés jelenléte okoz ( mert hogy az is stressz). Illetve akkor, ha megerőltető munkát végez a fertőzés alatt, mert mondjuk nem is tud róla hogy fertőzött. Ez értelemszerűen nem azt jelenti hogy meg sem szabad mozdulni egyáltalán. Nyújtás, Jóga pl kellemes lehet.
Egyetértek azzal a celebbel ( már nem tudom melyik nyilatkozta) hogy az átlagosnál kicsit nagyobb mennyiségű különböző vitaminpótlás jó hatással lehet. Bár állandóan a C és D vitamint szajkózzák, azért nem árt tudni, hogy a D vitamin mellett szedni kell kalciumot is, mert sokat felvesz a szervezetből. Én azt gondolom, és tapasztaltam, hogy baromi fontos a fertőzés alatti nagyon sok pihenés, minden megerőltető dolog kerülése, illetve minden izgalom, stressz kerülése, amíg a fertőzés tart, de lehet hogy még utána is.
Utána pedig legalább két hónapig, minden orvosi beavatkozás kerülése, mint pl fogorvos. A fáradságérzés fokozatos ( hónapok múltán ) szűnik meg, illetve a szaglás is hónapok után tér vissza fokozatosan. Előfordul túlszaglás, illetve fantomillatok/ szagok érzése menet közben.
Bárminemű éles késszúrás szerű fájdalommal érdemes orvoshoz menni. Nekem mondjuk kurvára fájt a jobb lapockám, még sosem éreztem ilyen éles fájdalmat ( és úgy dolgoztam) ez a pozitív teszt utáni 10. napon kezdődött. Mivel elfelejtettek szólni hogy pozi vagyok, és mire én megtudtam hogy pozi voltam, addigra már a következő héten nega lettem. A PCR teszttel. Következmény egy feltehetőleg kisebb tüdőgyuszi, ami mellhártya gyusziba vándorolt át kb 4 nap alatt. Ekkor mentem le az üzemorvoshoz, aki már hallotta a súrlódást. De se láz, de még csak hőemelkedés sem volt. Kivettem az összes szabimat és itthon döglöttem, vagy 10 nap volt mire elmúlt magától. Fájdalomcsillapítót nem mertem szedni, mert akkor nem követhető nyomon hogy javul vagy súlyosbodik az állapot. Túléltem ezt is, és a a tököm pont tele van már ezzel az aljas kis gecivel!

Diorella Queen 2020.12.03. 20:03:40

Eltakarodhatna már a fenébe, mert már kezd beütni nálam is a covidhisztérika. Döbbenet,hogy egy ilyen kis vírus, teljesen hazavágja az egész emberiséget.

Diorella Queen 2020.12.03. 20:11:36

Tehát volt 2 igazolt pozitív fertőzésem. A másodikat az ügyfélkapuról tudtam meg napok múlva, amikorra sikerült belépni oda. ( kurva nagy stressz egyből, h nem szóltak mh-n)- következmény, tüdő és mellhártyagyulladás.:(
A másodiknál már nem ment el a szaglásom, fantomillatokat éreztem és a gulyáslevesemnek szarabb íze volt, pedig az én gulyáslevesem híresen jó!

Untermensch4 2020.12.17. 20:25:23

A stressz elkerülése miatt nem nézek bulvárt meg propagandát... Tavaszon nagyon ment a fikázás, azóta változott már az O1G-álláspont a vikingekkel kapcsolatban?

qubit.hu/2020/12/17/tullepte-a-svedorszagit-az-egymillio-fore-juto-covid-19-halalozas-magyarorszagon

( - kérdezte az udvari bolond... )

Untermensch4 2020.12.18. 13:05:55

Nahát, nahát...

qubit.hu/2020/12/18/az-agyba-is-bejuthat-a-koronavirus

@Diorella Queen: Ha elkapom a kínaivírust és még jobban megbolondulok, kaphatok fizetésemelést? :)

( - ábrándozott az udvari bolond... )

Neytiri1 2021.01.09. 15:49:12

444.hu/2021/01/09/aki-nem-regisztral-a-kormanynal-az-nem-kaphat-oltast

"December 16-án a járvány elleni védekezés sikereiről tartott sajtótájékoztatót a két kormánypárt frakcióvezetője, és a KDNP képviselőcsoportja nevében Simicskó István ott kijelentette, hogy „nem kötelező regisztrálni a vakcinainfo.gov.hu-n ahhoz, hogy az ember oltást kapjon”.

Ez már egyértelmű válasznak tűnt, ami megnyugtatott sok olyan embert, aki adatvédelmi aggályok miatt nem akart regisztrálni, hiszen mint korábban megírtuk, egy Fidesz-közeli cégen futnak át az adatok. Ugyanez a cég üzemelteti a választási rendszer szoftverét is.

Amit eddig mondtak, az mégsem úgy van
Most viszont egy olyan levél jutott el hozzánk, ami alapján egyértelmű, hogy aki nem regisztrál, az nem kap oltást. Az egyik olvasónk addig írogatott kérdéseket hivataltól hivatalig, míg végül a fővárosi tisztifőorvos helyettesétől választ nem kapott. Ebben világosan benne van, hogy aki nem regisztrál, annak nem jár oltás. A levél szó szerint így hangzik (a sárga kiemeléseket mi tettük bele):

„A COVID-19 elleni védőoltást igénylők kétféle módon jelezhetik igényüket:

1., Az Ön által is megkapott regisztrációs lap kitöltésével, visszaküldésével, (olvasónk 60 év feletti nyugdíjas, és ők nemcsak online regisztrálhatnak, hanem postai úton kaptak űrlapot is - szerk.)

2., online regisztrációval.

Az állam felé ezek a regisztrációk jelzik, mennyi oltóanyagot szükséges beszerezni, mivel az oltás ÖNKÉNTES.

Aki nem regisztrál, az önmagát zárja ki az oltandók köréből, mivel nem jelzi oltási igényét, így a népegészségügynek nem juthat tudomására ilyen irányú igénye.Oltásra időpontot azok kaphatnak, akik kérik ezt.

Hivatalosan senkit nem értesítenek, mivel az oltás, ismételten mondom: ÖNKÉNTES.

Amennyiben szeretne oltást kapni, kérem, regisztráljon.

Üdvözlettel:

Dr. Kelemen Erzsébet, helyettes fővárosi és megyei tisztifőorvos.”

Úgy tűnik tehát, hogy miközben egy miniszter és egy kormánypárti frakció vezetője azt hirdeti nyilvánosan, hogy a regisztráció nem feltétele az oltásnak, addig az ország egészségügyi ügyekben illetékes egyik szakmai vezetője magabiztosan állítja, hogy regisztráció nélkül nem lehet oltást kapni. "

Tehát ha valaki oltatni akarja magát -majd, egyszer-, az kénytelen feliratkozni egy olyan rendszerre, ahol "egy Fidesz-közeli cégen futnak át az adatok. Ugyanez a cég üzemelteti a választási rendszer szoftverét is." Mert különben nem fog kapni nem csak "majd", hanem soha oltást, illetve abszolút nyomon követhető ezzel a rendszerrel, hogy ki nem kér.

Ha ennyire ki akarják számolni, akkor vajon a lélegeztető gépeknél miért nem kérdezték meg a kórházakat, hogy hányra van szükség, vagyis mennyi az a szám, amennyit kezelni tud a személyzet?

Untermensch4 2021.01.09. 17:01:01

@Neytiri1: Ha nem lehet háziorvoson keresztül feliratkozni akkor alapos a gyanú...

Neytiri1 2021.01.09. 17:16:09

@Untermensch4: mivel átfuthat (és miért ne futna) a választási rendszer szoftverjén, így egy pillanat és már jön is a lista, ki nem oltatta be magát. Ott valószínű a 18 éven aluli gyerek/ek sem...
Miért nem lehet valamit tisztességesen (kérdőjelekből átalakult felkiáltójelek nélkül) megcsinálni ebben az országban? Valahogy úgy, hogy az embernek ne legyen tőle olyan érzése, hogy visszaélnek a hatalmukkal, hogy átvágnak, hogy megfigyelnek, hogy bár azt mondják nem, de terelnek egyfelé?

Diorella Queen 2021.01.14. 08:45:08

Az kiderült már, hogy eddig év milliók során, miért nem ugrott át az emberre ez a vírus? Egyszerűbben fogalmazva, eddig hol volt?

Diorella Queen 2021.01.14. 08:46:11

Ez olyan mint a WOW! jel az űrből. Ha léteznek ufók, akkor hol vannak?!

Untermensch4 2021.01.14. 09:52:27

Minden "új" kórokozó "eddig hol volt"... és az is lehet hogy egy bizonyos mutáció előtt nem volt fertőzőképes emberre. Ilyen mókás dolog az evolúció. Katicabogár, csörgőkígyó, krumplibogár, akrikai és dk-ázsiai poloskák... bár a katicák lehet hogy nem az emberi aktivitásra baxtak rá.
Ha léteznek ufók nem biztos hogy le akarnak állni beszélgetni egy bolygónyi agresszív majommal amelyek egy része erősb hisz abban hogy nem léteznek, démonok, kpautomaták/jótündérek/mikulások... és már csekély stressz hatására is támadnak. Mi sem tolongunk hogy kapcsolatot vegyünk fel az afrikai hegyi gorillákkal, pedig meg tudják tanulni a jelnyelvet.

Neytiri1 2021.01.14. 10:16:56

@Untermensch4: gyerekként érdekesnek találtam, hogy jeleket küldünk a világűrbe, létezésünket mutogatjuk, és várjuk az ismeretleneket, tárt karokkal.
Felnőttként nem értem, hogy miszarért?
Mennyi baj, probléma és káosz jönne velük.
Éjszaka néztem a Világok harca című filmet. Hát hiányzik ez? Mert a jó indulatú, és bacimentes, barátságos, kedves, jóképű lények lehetősége igen alacsony.

Neytiri1 2021.01.14. 10:18:15

@Untermensch4: @Neytiri1: kórókozókról jutott eszembe. Egy világűrből érkezett porszem is emberek által ismeretlen szarokat tartalmaz, hát akkor egy egész regimentnyi lény?

Untermensch4 2021.01.14. 11:35:47

@Neytiri1: " Mert a jó indulatú, és bacimentes, barátságos, kedves, jóképű lények lehetősége igen alacsony."

Ilyen az emberi gondolkodásmód, minket már évmilliók óta meg akarnak enni, ami gyanús az elől el kell bújni vagy kövekkel és botokkal pépesre verni...

Említettem már hogy a macskákat nem tartom háziállatnak..?
qubit.hu/2021/01/13/egy-macskaparazita-is-felelos-lehet-a-leggyakoribb-agydaganat-kialakulasaert

Neytiri1 2021.01.14. 11:49:32

@Untermensch4: "Ilyen az emberi gondolkodásmód, minket már évmilliók óta meg akarnak enni, ami gyanús az elől el kell bújni vagy kövekkel és botokkal pépesre verni."
Nos, nem kell verni, egyszerűen nem kell idehívni :)

Nem említetted, de a cola is számtalan veszélyt rejt, ha állandóan isszák :)

Untermensch4 2021.01.14. 12:14:26

@Neytiri1: De milyen időtávon? Csak mer' ezt már évtizedek óta mondogatják nekem... :)

Diorella Queen 2021.01.14. 19:16:58

@Untermensch4: Említettem már hogy a macskákat nem tartom háziállatnak..?

Ha az megnyugtat, a macska is csak rabszolgájának tart téged ,maximum. :)

Diorella Queen 2021.01.15. 16:47:09

@Neytiri1: Jaaaa éppen olvastam én is. Ez a pofa tud valamit, amit mi még nem?

Diorella Queen 2021.01.15. 16:47:48

@Neytiri1: Ráadásul a kínaival háromszor kell oltani állítólag.

Diorella Queen 2021.01.15. 16:58:00

indirekt.hu/cimlap/ajjaj-rossz-hir-norvegiaban-23-idos-ember-halt-bele-a-koronavirus-elleni-oltas-mellekhatasaiba/

Már ha abba haltak bele. Ezt ugye csak a boncolás után lehetne megtudni. Szóval nem kell mindent azonnal elhinni!

Diorella Queen 2021.01.15. 17:01:27

@Diorella Queen: Azt írja boncoltak. ...

Azért jól megkreálták a kínaiak ezt a tetves vírust!Biztosra menjen 80 felett!

Neytiri1 2021.01.15. 17:51:42

@Diorella Queen: fiatalabbnak is lehet még rejtett betegsége, amire pont nem jó az oltás, illetve tünet nélkül is lehet kovidos, amire azt mondják nem szabad oltani. Nagyon időseknél pedig tényleg érdemes megfontolni, hogy mi jobb, ha egy oltás enyhe tünete is végzetes lehet néhányuknál, vagy nem oltják őket.
A kínai és orosz vakcinát az EU nem vásárolja, viszont nem kapunk annyit azokból, amit igen, hogy végre tömegével olthassanak. Így be kell szereznie valahonnan máshonnan. Magyar szakemberek kimentek és vizsgálják. Pocakosnak az a lényeg, hogy mielőbb be legyen oltva nagy tömeg. Gyakorlatilag megérkezett egy csomó országba a harmadik hullám, illetve jött egy újabb mutáció, talán Brazíliából. Kérdés mindig, hogy a mostani oltás mennyire lesz biztos a mutációknál, vagy most gyorsan oltanak ebből, aztán majd kiderül, ha nem is nézzük, hogy honnan jött az oltóanyag.
Azt gondolom más országban is kapkodnak, nem csak itt, a kapkodás mértéke viszont nem mindegy. És a kapkodásokból nem mindig jön ki jó. És azt sem tudom, hogy mennyire nehéz kikönyörögnünk normális mennyiséget, és mikorra EU-s oltásokból, amikor nem éppen jó a viszonyunk.
Az EU egyébként csak azoknak az oltóanyagoknak a gyártóinál nem enged külön -őket kihagyva- szerződést kötni, amikkel az EU kötött szerződést. Akikkel nem kötött, ott engedi. Tehát az EU sem az orosz, sem a kínai vakcinát nem rendelte meg. Vajon miért? Kína nem engedi be a WHO embereit. Vajon miért?
A média nem segít, csak összezavar. Az ellenzék hozza a negatív példákat, ők igyekeznek pozitívat találni. Marad az egyéni döntés. Már ameddig marad, mert ha az EU-s kevés lesz és csak ezek a nem EU-sok lesznek, akkor nem igazán lesz választása annak, aki oltást kér.
Most az olimpikonokat, nemzetközi versenyeken részt vevőket is előre veszik, mert készülnek az Olimpiára, más világversenyre, és részt kell venniük kvalifikációs versenyeken, mert valószínű, hogy ezen csak oltottak vehetnek részt. Beszarás. Más meg jár minden nap dolgozni tömegben. Tényleg a sportolók élveznek előnyt velük szemben?
Ez a kínai lemondás nagyon nem jött jól az "elfogadás" szempontjából. Ha még el is fog tűnni, akkor meg aztán ... :D

Untermensch4 2021.01.16. 12:18:36

23 halott 33000 beoltottból. Kevesebb mint egy ezrelék. A kínai vírus fertőzöttjeinek mennyi eddig a halálozási aránya?

Neytiri1 2021.01.16. 13:31:04

@Untermensch4: igen, ez valóban így van, viszont látható, hogy egy kibiztosított bomba ez az oltás az idősek között, hogy kinél robban, csak akkor derül ki, amikor megtörtént a detonáció. Akinél bizony ez 100%, mint mondom volt mindig, amikor viszonyítanak.
Persze minek élni 80 felett, főleg, ha már nem is olyan jó, hanem inkább nyűg.

Pitralon20 2021.01.16. 14:22:53

@Untermensch4:
index.hu/kulfold/2020/12/10/vakcinaval_lattak_el_az_otthoniak_az_olaszorszagban_elo_rokonaikat/
"Az Il Mattino című nápolyi napilap írt elsőként arról, hogy a városban élő ötezres kínai közösség tagjai között feltűnően alacsonynak mutatkozik a Covid–19 betegek száma, hivatalosan csak öt kínai fertőzöttet regisztráltak. A városi kínai közösség tolmácsa az egyik hírtelevíziónak úgy nyilatkozott, hogy honfitársainak nagy része Kína dél-keleti térségéből származik, és az utóbbi időszakban ide tértek vissza beoltatni magukat, mivel „ott nagyon jól szervezett az oltás” ".
Akkor hogy is van ez a dolog a kinai vakcina hatekonysagaval?
---
Vilag proletarjai egyesuljetek! :)
---
PS: en nem hogy Covid 19-ben elhunyt szemelyrol, de meg betegrol sem hallottam a kornyezetemben, rokoni, ismeros vagy barati korombol. Pedig joocskan van koztuk 80-on feluli is, cukor- es verkeringesi betegsegben szenvedok is, dohanyosok es alkoholistak is, sot korhazban dolgozo apolono is, iskolas es ovodas koru gyerekek is, stb. Igaz, egy honapig qurvara fajt a mellkasom (most kezd elmulni), alig kaptam levegot, de ezt annak tudom be, hogy tobb, mint 50 eve dohanyzom, gyogyszereket es vitaminokat nem szedek, ritkan mozgok, 20 kg tulsulyt szedtem fel, miota itthon elek, hiszen Magyarorszagon mindenki zabal.:) Kozben meg sirnak, hogy milyen szar az elet ebben a diktaturaban. :) "Otthon" Kanadaban meg akkora a szabadsag, hogy nem csak beutazni nem lehet az orszagba, hanem ujabban mar kiutazni sem. :)
Az biztos, beoltatni nem engedem magam, de ha megis szukseges lesz, akkor csakis orosz vakcinaval, meg fizetek is erte, csak hogy azt kaphassak. :) Amugy semmi nyilvantartasban nem szerepelek Magyarorszagon, azt sem tudjak, hogy itt elek, igy hogy tudnak beoltani, ha nem akarom? Ervenyes magyar utlevellel igazolom azt, hogy nem vagyok illegalis. Probaltam bejelentkezni, de elhajtottak, mivel hogy "veglegesen kulfoldre tavozott" a statuszom, a honositashoz kellett volna a kanadai hazassagi es valasi papirom is, ami nincs, beszerezni meg nem akarom, nem nekem van ra szuksegem, hanem nekik, szerezzek be ok, nem? :)

venszivar 2021.01.16. 14:40:25

@Neytiri1: Én is úgy gondolom, hogy már 80-85 után igen ritka,hogy mind egézségíleg, mind szellemileg "jól" műkszik az ember. Persze akadhat kivétel, de ritka, mint a fehér holló.

Diorella Queen 2021.01.16. 16:21:30

@venszivar: Nem annyira mint hiszed. Ha úgy lenne, akkor állati kevés lenne a demens részleg a szocotthonokban és állandóan azt olvasnád a hírekben,.hogy eltünt egy idős személy. Manapság a 80, az új 50 .

Untermensch4 2021.01.16. 19:03:42

@Pitralon20: Nem a védelmi hatékonyságát kétlem hanem a kockázatok és mellékhatások tekintetében kevésbé tudok megbízni a kínai és az orosz vakcinában. Az olasz városkában az ötezer kínai nem vmi nagy minta a lehetséges mellékhatások és komplikációk vizsgálatához, főleg ha ellenérdekeltek azok feltárásában.

:) Te akkor oda-vissza illegális migráncs vagy? Át kéne hajóztatnod egy kanadai kocsit, ottani rendszámmal és biztosítással. Ha oda küldik a parkolási bírságot akkor visszaküldik hogy nem is vagy kanadában. Itt meg "véglegesen külföldre távoztál", meg sem próbálhatják postázni :)

Neytiri1 2021.01.17. 10:17:44

www.napi.hu/magyar_gazdasag/koronavirus-kinai-vakcina-oltas-covid-19.721569.html

A kínai vírus "elfogadásában" nem segít egy ilyen cikk sem.
MIlyen jó lenne, ha bizalom lenne a kÓrmány felé, de már tavasszal elcseszték.

venszivar 2021.01.17. 10:26:25

@Diorella Queen: Meghalt Sas József. Igaz, én alig (ismertem). "csak" 51-13 éve volt!

venszivar 2021.01.17. 10:28:21

jav. 51-53 éves, akart lenni

Neytiri1 2021.01.17. 10:38:58

@venszivar: szegény, akkor nem sok évet élt, de azt legalább jól - gondolom.

venszivar 2021.01.17. 10:50:03

@Neytiri1: Látom te sem igazán ismerted. Erre a nekem írt válasz adta az "ürügyet! 82 éves volt, de ő szerint 51-53.... MARHASÁG! Több éve besza-behúúú a manus.

Diorella Queen
2021.01.16. 16:21:30
@venszivar: Nem annyira mint hiszed. Ha úgy lenne, akkor állati kevés lenne a demens részleg a szocotthonokban és állandóan azt olvasnád a hírekben,.hogy eltünt egy idős személy. Manapság a 80, az új 50 .

Neytiri1 2021.01.17. 10:55:36

@venszivar: "vicceltem", bár halállal nem szabad, de nem is azzal, hanem azzal, amit Dió írt - igen olvastam még akkor. Én nem igazán ismerek 80+-os magát jól érző embert, de természetesen vannak ilyenek is.
Szerintem nem a szám határozza meg az embernél, hogy hány éves, hanem hogy mennyinek érzi magát, és eljön az idő, amikor nem érdemes húzni a földi létet. Hogy ez kinek mikor, 60-70-80-90, az "szerencse" kérdése. Szerencse idézőjelben!

venszivar 2021.01.17. 11:05:58

@Neytiri1: Neked én is szinte ugyan ezt írtam. Na megyek segítek főzni....IS.

Neytiri1 2021.01.17. 11:54:31

@venszivar: igen, csak nem tudtad a hsz-emből, hogy hogyan gondoltam az egy szem mondatomat, ezért írtam rá választ.
Én most sütöttem életem első piskóta tésztáját. Eddig más sütötte nekem, ha kellett. Most viszont az első bejglim sikere után a rettegett piskótába is belevágtam.
És ezentúl máskor is, mert jó lett, és a gyerek édesszájú.
Én nem szeretem a főzésben a segítséget. Csak a mosogatásban. Viszont örömmel veszem, ha más főz helyettem időnként.

Diorella Queen 2021.01.17. 19:00:25

Én a tegnapi csülkös bablevest, ma egy kis epres sajttortával gondoltam megspékelni.

Diorella Queen 2021.01.17. 19:01:58

@Neytiri1: Éppen most mondták a tv-ben, statisztikai tény, hogy aki egy évvel előbb hagyja abba a munkát, azok két hónappal előbb halnak meg.
Szóval addig kell dolgoznunk, amíg ki nem dől alólunk a BKV. :)

Neytiri1 2021.01.17. 20:17:12

@Diorella Queen: nem értem. Mihez képest egy évvel előbb? És aki nem esik bele, az mit csináljon a statisztikával?

Diorella Queen 2021.01.18. 16:42:26

@Neytiri1: Hát a tv-ben úgy volt, hogy 67 évesen mennek nyugdíjba ( fasztudja melyik országban) ,de ha egy évvel előbb elmegy, akkor átlagosan 2 hónappal kevesebb ideig él az illető.Gondolom több emberen végeztek megfigyelést. Vagy tudja fene. A lényege annyi, hogy ,minél hosszabb ideig dolgozol,annál tovább maradsz életben. Van valami összefüggés. De nem tudni, hogy ez a szeretemamunkahelyem esetében van csak így, vagy a hányokahétfőtől esetében is így van??

Diorella Queen 2021.01.18. 16:43:23

Nekem mindjárt kezdődik a fél éves kiértékelés. Félidőhöz érkeztem, nagyon messze van még a vége. :(((((

Untermensch4 2021.01.18. 17:03:10

@Diorella Queen: "A lényege annyi, hogy ,minél hosszabb ideig dolgozol,annál tovább maradsz életben."
Mennyi a nem munkával töltött, szabad ideje a két csoportnak?

Pitralon20 2021.01.18. 21:11:15

@Untermensch4:
" A lényege annyi, hogy ,minél hosszabb ideig dolgozol,annál tovább maradsz életben. Van valami összefüggés."
Ebben van valami, hiszen Anyam 55 evesen ment nyugdijba, 83 evig elt csak, mig apam 57 evesen, 86 evig elt (pedig Sziberiaban is volt 4 evig, mint hadifogoly). En elmultam 65, amikor nyugdijas lettem - nem is tudtam rola* - ezert lehet, hogy 100 evig fogok elni. :) Pedig nem bannam, ha holnap jonne ertem a Kaszas, kibaszott egy moslek vilag van ma. Az utolso bekeev 2019 volt, szerencsere ki tudtam hasznalni.
---
Vilag proletarjai egyesuljetek! :)
PS: nem hittem, hogy egyaltalan nem fogok nyugdijat kapni, hiszen a 36 evbol osszesen csak 5 ev volt, amig fizettek utanam a nyugdijjarulekot. Egyszer bemegyek a nyugdijhivatalba, es ott mondtak, visszamenoleg is jar 8 honapra a nyugdij (alanyi jogon), ra ket hetre kaptam egy valag penzt. :) Egybol mentunk a Nagycsocsuvel csavarogni a hegyekbe, a Csendes oceanhoz, furdokbe. :) De szerencsere osszevesztunk, (iletve elhajtott, hal' Istennek), igy az utolso 3 turamra mar egyedul mentem. Az utolso volt a legjobb, 2019 augusztasaban, 5500 km, 2 het alatt az USA-ban. Ja, volt meg egy legutolso is, szeptemberben, egy egyhetes furdozes a Sziklas hegysegben, na, az volt a legszebb. A honap vegen meg jottem haza, azota itthon elek, ez volt a masodik legjobb huzas az eletemben. Az elso a disszidalas volt. Vagy az, hogy 34 eve vegleg abbahagytam a pialast? Vagy esetleg az, hogy csak 44 eves koromban nosultem meg es csak 4 evig birtam? :)Ki tudja. :)

Pitralon20 2021.01.18. 21:49:52

Off:
Egy erdekes tegnapi hir a kanadai kozszolgalati radiobol:
Nearly half of adult Canadians struggle with literacy — and that's bad for the economy
(A felnőtt kanadaiak kozel fele küzd az analfabetizmussal !!!!! )
https://www.cbc.ca/radio/costofliving/let-s-get-digital-from-bitcoin-to-stocktok-plus-what-low-literacy-means-for-canada-s-economy-1.5873703/nearly-half-of-adult-canadians-struggle-with-literacy-and-that-s-bad-for-the-economy-1.5873757#:~:text=Cost%20of%20Living-,Nearly%20half%20of%20adult%20Canadians%20struggle%20with%20literacy%20%E2%80%94%20and%20that's,19%20economic%20recovery%20ramps%20up.
(a Google forditoja majdnem erthetoenl forditotta le a cikket magyarra)
On
---
Peace! :)

Untermensch4 2021.01.18. 22:53:14

@Pitralon20: Nagyobb jólétben élünk mint bármikor a történelem folyamán, és elhülyülünk... :(

port.hu/adatlap/film/tv/hulyek-paradicsoma-idiocracy/movie-86995

A hosszú életet hajkurászók nagy baja hogy nem lehet (még) mindenkinek a genetikájához a tuti élethosszabbító életmódot kitalálni.
Apám egy hónappal azelőtt halt meg hogy nyugdíjassá változott volna. Esetében a genetikai és főként az életmódbeli faktorok sztem mellékessé teszik a vélt korrelációt az élet hossza és a nyugdíjassá válás között. Napi kb 2 doboz cig, alkohol a hagyományoknak megfelelően, a nőket hajkurászta amennyire csak bírta. Úgy fogalmazta meg hogy "Van akire azt mondják, két végén égeti a gyertyát. Én még középen is próbálom."
Hedonistaként sztem teljes életet élt, ha van reinkarnáció akkor leginkább bonobó szeretett volna lenni mert ott sok a szex... :)

Pitralon20 2021.01.18. 23:31:50

@Untermensch4:
port.hu/adatlap/film/tv/hulyek-paradicsoma-idiocracy/movie-86995
Na, ezt a filmet meg megnezem lefekves elott (mar le is jott, 2 perc alatt, Kanadaban ez beletellet volna fel oraba) :)
THX.
---
PS: akkor en is ajanlok egy filmet (nem a legjobb, de erdekes a tema):
port.hu/adatlap/film/mozi/videki-ballada-az-amerikai-alomrol-hillbilly-elegy/movie-214246
Meg egy sorozatot, ez nagyon aktualis (pandemic konteo):
port.hu/adatlap/film/tv/utopia-utopia/movie-187624

Neytiri1 2021.01.19. 12:26:24

Milyen csalókák a számok, ha csalókásan csinálják.

"Utoljára szeptember elején találtak egy nap alatt olyan kevés koronavírus-fertőzöttet, mint most: 573-at. Igaz, ehhez nagyon kevés, 5130 új tesztet jelentettek, ezeknek így több mint 11 százaléka lett pozitív."

444.hu/2021/01/19/koronavirus-111-halott-nagyon-keves-teszttel-nagyon-keves-fertozott?utm_source=hirkereso&utm_medium=cpc&utm_campaign=koronavirus-111-halott-nagyon-keves-teszttel-nagyon-keves-fertozott

Miért csak ennyi tesztet végeznek?

venszivar 2021.01.19. 13:55:18

@Neytiri1: index.hu/belfold/2021/01/19/gyorgy_istvan_oltas_sorrend/

A leges legutolsó mondat az eddigi legnagyobb baromság.... HA a tizedét megtudnák tenni/ nap, TALÁN!!!

Diorella Queen 2021.01.24. 19:42:48

Mindegy ,melyik vakcina!Mindenki oltassa le magát a picsába!
Az oltástól kevesebb ember hótt meg,mint a vírustól!
Tehát logikus, hogy oltatunk, ha már egyszer van rá szerencsére oltós!
Ne legyetek idióták!

Diorella Queen 2021.01.24. 19:45:04

@Neytiri1: Most megint enyhe növekedő tendenciát mutat( ?) Bár én felületesen figyelem az adatokat. Lényegében csak azt szoktam nézni, hányan vannak kórházban és lélegeztetőgépen, az szerencsére egyenlőre csökkenni látszik, illetve stagnálni!
Testvéremék is elkapták, újra van miért aggódni, ott a nyolcvan éves apám napi kapcsolatban vannak szinte.
Annyira elegem van már ebből a tróger vírusból!

Neytiri1 2021.01.24. 20:35:28

@Diorella Queen: nem oltatunk, hanem oltakozunk (M.C.)

Neytiri1 2021.01.24. 20:48:28

@Diorella Queen: amikor ez az adat volt, akkor éppen baromira kevés tesztet csináltak. Abból nem csoda, hogy kevés volt maga a szám.
Én már ezeket nem követem napi szinten. Úgy alakítják, ahogy akarják. Talán már írtam -biztos-, hogy nálam eljátszották a bizalmat tavasszal.
Ahogy látom, kezd kialakulni itt is az, ami Olaszországban, hogy függetlenül attól, hogy nem lehet, kinyitnak a vendéglátó helyek. Jogos, olyan szempontból, hogy a boltokban nincs maximalizálva a tömeg, akkor miért nem ehet meg két méteres egymástól való távolságban egy levest. Kaját szállítanak ki, vagyis ha fertőző a konyhán valaki, ugyanaz. Az nem igazán nagy segítség, hogy a dolgozók bérének egy részét fizetik, mert a tulajnak viszont nincs bevétele. A baj ezzel csak az, hogyha sokan fognak a tiltások ellen "lázadni", akkor ezt látva egyre többen szintén. Remélhetőleg nagy gond nem lesz és mondjuk nem kell oszlatni tömeget, stb.
Szerintem most egyáltalán nem lehet látni, hogy kifelé megyünk, vagy a kezdeti jó eredmények ellenére ismét bele, a harmadikba. Remélem 2021 egészében nem megy erre a szarra rá. És azt is, hogy nyáron nem kell 8-ra hazajönni. Oltást én még kivárok, egyébként sem vagyok benne egyik csoportban sem, csak a végi maradékban. Zavaró az össze-vissza információ az oltásokról. És mivel a bizalmat már elveszítették millió embernél, hiába jönnek az orosszal, amíg az EU nem bólint rá, nem igazán lesz nagy tömeg, aki beoltatja magát vele, a kínairól nem is beszélve. Kínában egy kurva gyerekeknek való tejtápot is elbasznak, és meghal egy csomó gyerek. Tudom, hülye hasonlat, de nem egyszer csinálták, így sajnos nekem nembegyere az övék.
Lehet, hogy egyáltalán nem jól gondolkodom, de sajnos nem tudok mást elfogadni. Valaki, aki nagyon okos, és én megbízom a véleményében segíthetne, de olyat nem ismerek, aki nagyon okos, meg is bízom a véleményében és még ért is az oltásokhoz.

Diorella Queen 2021.01.24. 22:20:48

@Neytiri1: Azért hozzák a szputnyikot, kivételesen jó döntés a kormánytól az orosz / kínai vakcina, mert mindegy melyik, csak mielőbb oltva legyenek az emberek. Főleg azok, akik a legnagyobb számban terhelik az egészségügyi rendszert.

Diorella Queen 2021.01.24. 22:23:12

@Neytiri1: Ezt is kötelezővé kellene, tenni,mint ahogy a BCG és társai oltását. Van egy rakás kötelező oltás, ez is nemzetbiztonsági ügy, basszák már meg ,azt tegyék kötelezővé kivételesen!

Neytiri1 2021.01.25. 07:08:07

nuus.hu/eletmod/koronavirus/0125/brit-lezarasok-aki-oltast-kapott-fertozhet-ezert-neki-is-otthon-kell-maradnia/

"Az egészségügyi minisztérium azonban tényként közölte, hogy a beoltottak is fertőzhetnek, dacára annak, hogy ők nem betegszenek meg, ezért ők is tartsák be továbbra is a kijárási tilalmat, továbbá hozzátette, hogy nyitás egy jó darabig biztosan nem várható."

Nagyjából mindenkit be kell oltani, hogy végre vége legyen (kérdőjel vagy pont)

Lorrh 2021.01.25. 09:20:40

@Neytiri1: Nem lesz vége sosem, mert akkor bedobnak egy új mutáns sztorit, hogy továbbra is lezárhassanak. A lezárás lobbi megszedi magát és neki érdeke ez.

Lorrh 2021.01.25. 09:21:44

@Diorella Queen: Azok az oltások évtizedek óta ki vannak kisérletezve. És addig finomitották őket amig minimális mellékhatásuk lett.
Az új vakcina meg vakrepülés, rajtunk fogják kikisérletezni élesben. Ez nagyon más szitu.

Diorella Queen 2021.01.25. 15:54:15

@Lorrh: Még is a szputnyikra mondják azt,hogy a mutáns vírusok ellen is véd, épp egy virológus nyilatkozatát olvastam ma erről.

Lorrh 2021.01.25. 16:59:23

@Diorella Queen: Én nem bíznék egy olyan vakcinában amit egy diktátor parancsára időre kellett megcsinálniuk. Merte volna valaki is azt mondani, hogy a tesztek nem sikerültek és nem mehet gyártásba?
Persze nyugaton meg a dollármilliárdok miatt nem kekeckednek ez ellenőrök.

Neytiri1 2021.01.26. 11:36:51

@Lorrh: A világ újrafelosztása zajlik, vírusba oltva :)

Újabb információ, hogy az oltottak is fertőznek, sőt még inkább láthatatlan, hiszen alig, vagy egyáltalán nem jelentkeznek rajtuk a tünetek.
Nos, akkor miért is utazgathatnak majd és járhatnak-kelhetnek a világban, ha fertőznek?

Lorrh 2021.01.26. 12:57:14

@Neytiri1: nem baj, ha fertőznek. Ha csak hasonlóan oltottakkal találkoznak, hisz csak ők utaznak, akkor nem történik semmi.
Más részről meg igenis oltassa be magát mindenki és probléma megoldva.

Neytiri1 2021.01.26. 14:16:13

@Lorrh: az oltás, ha jó, ok, legyen. De ahogy állnak a dolgok, hogy melyikből kapunk töménytelen mennyiséget, illetve, hogy mikor lesz, mire sorra kerül a felnőtt, egészséges lakosság, az kérdés. Persze szputnyikkal, meg 預防接種 oltással gyorsan mehet, de én köszönöm, nem kérem.
A világban pedig sosem lesz olyan, hogy mindenki be van oltva. A vírus mutálódik egy afrikai kéregevő törzsnél, és annyira, hogy ez a mostani már semmit sem ér, akkor ugyanott vagyunk, ahol most.
Új vírus, új oltás, új oltási terv, régi káosz.

Neytiri1 2021.01.27. 06:13:41

liner.hu/hiaba-a-figyelmeztetes-az-ogyei-szerint-feltetelek-mellett-hasznalhato-az-orosz-vakcina/

Talán átfogó vizsgálat kéne az oltás beadása előtt, hiszen nem minden ki tudja (még), hogy ilyen betegséggel rendelkezik.

Diorella Queen 2021.01.27. 17:42:22

@Neytiri1: 60 felett jó a kínai oltás is, a lényeg az lenne, hogy azok, akik valószínűleg túlterhelnék az egészségügyet, mert idősek, krónikus stb betegek, azok legyenek védettek. Az egészséges fiatalok kevésbé omlasztják össze az egészségügyet.

Diorella Queen 2021.01.27. 17:43:18

@Neytiri1: Nincs semmi baj sem az orosz sem a kínai oltóanyaggal, dokumentációhiányosságok vannak, ami miatt megy a hiszti.

Diorella Queen 2021.01.27. 17:45:10

@Neytiri1: Nem az a baj, hogy fertőznek, hanem az, ha megbetegítenek illetve megbetegszenek. Kit érdekelne a vírus jelenléte az emberi populációban, ha nem okoz senkinél és sehol sem gondot, sem összeomlást?
Kb annyira lenne veszélyes, mint egy gyenge coli baci.

Diorella Queen 2021.01.27. 17:47:14

@Lorrh: Diktátor ide vagy oda, senki, sehol, soha nem fogja vállalni azt, hogy egy oltóanyag veszélyes legyen. Szal hidd el, nem fogsz tőle sem beteg lenni, és főleg meghalni nem fogsz tőle. A betegségtől már ugye kétesélyes a dolog.

Untermensch4 2021.01.27. 19:57:09

@Diorella Queen: "Diktátor ide vagy oda, senki, sehol, soha nem fogja vállalni azt, hogy egy oltóanyag veszélyes legyen. "

Utolsó mondatok gyűjteménye: "Nem úgy van az, Sztálin elvtárs!"

( - mondta az udvari bolond... )

Lorrh 2021.01.28. 08:15:41

@Diorella Queen: Milyen információja van orbánnak egy oltóanyag veszélyességéről ha a szakemberek se tudják mert kevés idő és teszt eset van?
Majd elhallgatják a problémás eseteket.
Ne legyél már naiv.

@Untermensch4: "Nem úgy van az, Sztálin elvtárs!" - Ez tökéletes !!!!

Neytiri1 2021.01.28. 08:57:26

Népszava egy-két napja jó néhány cikket lehozott erről a vakcináról (orosz).
Meg lehet nézni.
Én nem gondolom, hogy a vakcinákról az Origo (vagy hasonló) oldalairól érdemes csak informálódni.
Az sem bizalomgerjesztő, hogy mely országokban engedélyezték és oltanak vele.
Nem gondolom, hogy mindegy mit és honnan, csak szúrjanak belém egy fecskendő folyadékot.
Viszont az, hogy ez eszembe jut, senki más nem tehet, mint a kÓrmány, ha bízni lehetne bennük, számtalan kérdés nem jutna eszembe.

Neytiri1 2021.01.29. 10:26:54

www.life.hu/hirek/20210129-elarulta-milyen-vakcinaval-oltatja-be-magat.html?utm_source=hirkereso&utm_medium=referral&utm_campaign=hiraggregator

"Orbán Viktor szerint a kínaiak ismerik a legjobban a vírust, ezért ők tudják a legjobban, hogyan kell kezelni. A miniszterelnök ezért úgy tervezi, hogy a kínai vakcinát fogja beadatni magának - mondta ma reggel a Kossuth Rádióban."

Puff neki orosz vakcina :DDD

Diorella Queen 2021.01.29. 14:23:46

@Neytiri1: Már több millió embert beoltottak az orosszal és a kínaival egyaránt, Venezuela, Mexikó, arab országok. Tehát meg mondhatjuk,, túl vagyunk a harmadik fázisú kísérleteken is.
A szputnyiktól azt írták, első nap leszakad a kezed, második nap a fejed szakad le és lázas lehetsz, fájhatnak az ízületeid, de harmadik napon más semmi bajod és a második adagnál sem lesznek tüneteid. Naszóval nem hótt bele senki sem Kínában sem az oroszoknál.
A fájzernél viszont elég ha a személyzet elcseszi és 8 fok helyett 9 fokra melegíti az oltóanyagot, szart sem fog érni és kukába dobják ( Kanadában) ellenbán nálunk már nem vagyok annyira biztos benne hogy kukáznák. abban sem,hogy 1-2 fok különbséggel foglalkoznának. Szóval ennek tükrében én továbbra is a szputnyikra szavazok, de ha megdöglök tőle, akkor beperlem Putinkát!

Diorella Queen 2021.01.29. 14:27:41

@Lorrh: Versenyt futunk az idővel, erre is gondolj azért.
A harmadik fázist élőben tesztelik, mert már sok tapasztalat van arról, hogy ezzel a technológiával készült oltóanyagoknál, soha nem volt probléma a harmadik fázisú tesztelések során. Ezért merik tömegeknek beadni és nem azért, mert mindegy mit ,csak oltsanak.

Neytiri1 2021.01.29. 18:18:44

@Diorella Queen: pontosan azt írtad, amire én is gondolok a "fájzernél", hogy mennyire bízhatom meg abban, hogy kukutyinba (hozzánk) majd megfelelő hűtéssel érkezik ez.
Viszont hosszú távon -ami akár fél év, vagy onnantól- hogy milyen hatása lesz bármelyiknek, nem tudni. Lehet, hogy most nincs, vagy van néhány napos "érzés", de azzal én még nem könnyebbülnék meg, hogy ez megvolt és már nem lesz később más.
Vannak orvosok, akik a hosszabb távú hatásként immunrendszeri változásról beszélnek, legalább annyira meggyőzően, mint azok, akik nem.
Igazából egyikkel sem szívesen oltatanám be magam, de a kínai és az ororsztól kifejezetten szeretném távoltartani magam.

Neytiri1 2021.01.29. 18:20:21

@Diorella Queen: Dió, ezt írják. De ott voltál mind mellett akiket beoltottak, majd követted őket évekig, hogy mi lett velük?
Ma fél évre megkapta az engedélyt a kínai is.
Na, nekem ez a fél év "büdös".

Diorella Queen 2021.01.29. 20:44:18

@Neytiri1: De ott voltál mind mellett akiket beoltottak, majd követted őket évekig, hogy mi lett velük?

Az történt velük, hogy élnek.

Diorella Queen 2021.01.29. 20:46:48

@Neytiri1: Nem tudtok józanul mérlegelni, mert a félelem és rettegés megbénít benneteket.
Bármilyen is az oltás, akár kínai, akár orosz vagy amerikai , egyenlőre még mindig JÓVAL nagyobb az esélye annak, hogy túlélitek ezt a tetves járványt, mint ha egyáltalán nem vagytok leoltva.
Van más lényeg ebben a történetben?
Ki nem szarja le, ha leszakad a kezed egy napig, vagy kicsit szarabbul leszel két napig??????
Számít????

Próbáljatok már meg higgadtabban mérlegelni!

Diorella Queen 2021.01.29. 20:58:03

@Neytiri1: Honnan tudod azt, hogy a gyerekkorodba beadott kötelező védőoltásoknak, nincs hosszabb távú következménye? Ha bármi problémád lesz az életben, eszedbe sem jutna a gyerekkori oltásaidat hibáztatni.

Neytiri1 2021.01.30. 12:39:49

@Diorella Queen: Dió, hogy írhatod most, hogy élnek igazolásnak, hogy rendben van?
Engem nem az érdekel, hogy egy vagy két napig álmos az ember, vagy fájnak az izületei. A hosszabb távú hatása nem ismert, illetve még az sem igazán, hogy hatásos-e, és mennyire. Folyton más adatot lehet olvasni. Még azt sem tudják biztosan, hogy a két új mutációra hatásos-e.

Pont, hogy józanul mérlegelek, és nem ugrok bele akármilyen oltásba.
Mivel az orvos társadalom sem tud egységesen gondolkodni ezzel kapcsolatban, hogy dönthetnék én, bele ugorva? Kivárok. Egyébként sem kapnék még egy darabig, így az idő is nekem dolgozik.

Mostantól mindig lesz egy nagyokos, aki figyelmezteti a világot, hogy itt az Armageddon, vírus képében. Na, én ezzel vagyok úgy, hogy nem érdekel. Ismeretlen orvosok, vírus kutatók fognak előállni, hogy mi jön még.
Sok minden fog jönni, de nem kívánok még meg nem jelent vírusokkal és baktériumokkal foglalkozni.

Lorrh 2021.01.30. 19:27:28

@Diorella Queen: Ezt a 8-9 fokos dolgot nem hiszem. A szervezetben egyből 36 fokos lesz. Te szerinted meg 1 fok különbségtől tönkremegy. Nem mondasz igazat, csúsztatsz, csinálod a hisztit. Ez nem tetszik. Minek álhíreket terjeszteni? Mi a jó ebben neked?

Diorella Queen 2021.01.30. 20:40:15

@Lorrh: Nem mondasz igazat, csúsztatsz, csinálod a hisztit. Ez nem tetszik. Minek álhíreket terjeszteni?

Szerintem kicsit vegyél vissza!
A hírekben volt és Kanadában történt az eset ( kb 3 napos hír), hogy emberi mulasztásból ki kellett dobni több száz oltóanyagot a fenti okok miatt!
Úgy hogy szerintem a vádaskodást vond vissza !

www.vajma.info/cikk/magazin/12106/Ejjel-meghibasodott-a-huto-reggelig-beadtak-az-osszes-benne-tarolt-vakcinat.html

Az utolsó mondat volt a hír, takarítónő hibájából ki kellett dobni több száz oltóanyagot!
Veled ellentétben én elolvasom a legkisebb híreket!Nincs kedvem viszont úgy társalog, hogy minden egyes mondatomat a hozzád hasonló lehazudtolós arcok miatt, ezerkétszáz linkkel támogassam alá, mertkülönben.....!!!!
A továbbiakban nem kívánok társalogni veled, meg a téma is teljesen hidegen hagy, lévén mindenki azt csinál a saját magával,mamit akar. Nem győzködök senkit semmiről, szelektáljon az evolúció a továbbiakban!
Off!

Diorella Queen 2021.01.30. 20:42:45

@Lorrh: - 70 fokra van lehűtve az oltóanyag, majd biztosan beadják úgy, hogy nem melegítik fel, igaz?
Hülye vagy, vagy hülye vagy?
És részemről befejezve, mert nincs ínyemre ez a társalgás a fentiek tükrében!

Diorella Queen 2021.01.31. 12:16:34

@Neytiri1: Én egyszer felvettem dupla maszkot, azt leájultam a villamosról, mentőt kellett hívni ( csak szartak jönni). Kb 15 perc padon fekvés után jobban lettem, azt hazamentem. Szal csak óvatosan a duplázással. :)

Neytiri1 2021.01.31. 14:34:36

@Diorella Queen: ó, hát én azért linkeltem csak, hogy a hülyeségnek nincs határa :)
Én kétrétegűbe tettem szűrőlapot (mert adtak hozzá), már abban sem kaptam levegőt.
Vajon a tüdő mit szól(na) ehhez?

Diorella Queen 2021.02.02. 19:32:30

@Neytiri1: Lassan már annyi gyógyszer lesz rá, hogy nem kell oltani sem. De gondolom azért ez még pár év.

Azt pedzegette valamelyik főmufti, hogy ha a veszélyes korúakat leoltják mindet, akkor talán áprilisban ki lehet nyitni. Remélem nem nyitnak ki az iskolák pont a vizsgákra, mert tökön szúrom magam!

Diorella Queen 2021.02.02. 19:34:20

@Neytiri1: Mondjuk egyszer az életben azért élhetne a diktátorkodás pozitívumaival is a Vitya, azt kötelezővé tehetné az oltást , mert nemzetbiztonsági érdek, hogy mindenki legyen leoltva!

Neytiri1 2021.02.03. 12:22:59

telex.hu/koronavirus/2021/02/03/2500-magyar-beoltasara-elegendo-vakcinat-kuld-banglades

A lap arra is emlékeztet, Bangladesnek van miből vakcinákat felajánlania a magyar kormánynak, hiszen már most ötmillió !!!!!!!!!!!!! oxfordi vakcina érkezett az országba, és további 25 millió oltásra van szerződésük. Az indiai Serum Intézet ugyanis licenc alapján 1 milliárd Oxford–AstraZeneca vakcinát állíthat elő, hogy abból a térség nagyon vagy közepesen szegény országaiba juttasson. Ezek közül kerülhet az említett ötezer vakcina Magyarországra. Banglades egyébként darabjáért 4 dollárt (1180 forintot) fizet a vakcinákért az indiai üzemnek.

Neytiri1 2021.02.04. 08:14:35

@Untermensch4: nem a népesség arányához mérten gondoltam az adatot felkiáltójellel, de akár anélkül is írni, csak egyszerűen a szám maga volt az, ami "érdekes" volt, olvasva, hogy mennyire kevés kerül erre felénk. Ez egyébként licenc alapján gyártott vakcina, ilyen is van, de ez sem kerül felénk.

Az, hogy nem fogadjuk el nem tudom mennyire diplomatikus, illetve minek is, amikor 1.000.000 orosz és 2.500.000 kínai vakcinát rendeltünk meg (illetve én nem), amire kíváncsi leszek hány ember fog jelentkezni.

Bár ez még mindig olcsóbb buli legalább, mint a lélegeztető gépek
444.hu/2021/02/03/egyetlen-darabot-sem-tudott-eladni-a-kulugyminiszterium-a-feleslegesen-felhalmozott-300-milliard-forintos-lelegeztetogep-parkbol

Lorrh 2021.02.11. 16:53:10

@Neytiri1: Manapság már semmi nem botrányos, ez csak bulvár szóhasználat. Same in English.
Valójában csak vergődünk ellenzékiként. A kormány meg cinikusan kiröhög minket.

Diorella Queen 2021.02.11. 20:16:15

Nekem jöhet a Putyin 1 is. Átnyergeltem egy kórházba dolgozni, úgy hogy...
Beöntés, szardugó eltávolítás, infúzió, méteres tűvel való böködések, oxigenizálás, és minden féle nyalánkság, eszköz, műanyag csövecskék minden hova. Nyami !

Diorella Queen 2021.02.12. 18:36:25

Nem tudom, ki hogy van az ügyfélkapujával, de hogy én ezen a tetves szaron nem találok meg semmit, az is hótbiztps!

Untermensch4 2021.02.12. 20:35:11

@Diorella Queen: Én még nem is kerestem rajta semmit.

( - mondta az udvari bolond... )

Diorella Queen 2021.02.12. 22:08:38

@Untermensch4: Ott vannak a PCR teszt eredményei már másnap. Most vettek le nekem megint mintát, új belépő lévén.

Diorella Queen 2021.02.12. 22:09:14

Csak nem leszek már harmadszorra is covidos mert akkor már az egy orvosi esettanulmány lesz.

Diorella Queen 2021.02.12. 22:16:17

tenyek.hu/cikkek/a-kormany-szerdan-dontott-a-koronavirus-elleni-vedettsegi-igazolvany-bevezeteserol

kiemelem :
Ha valaki korábban igazoltan átesett a koronavírus-fertőzésen, akkor a fertőzésből való felgyógyulás napja jelenti a védettség kezdetét. A felgyógyulás napja az az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térben (EESZT) nyilvántartott dátum, amikor negatív PCR-tesztje vagy antigén gyorstesztje lett miután korábban pozitív tesztje(i) volt(ak). Abban az esetben, ha valakinek csak a fertőzést igazoló pozitív tesztje van, de több teszt nem készült – mert pl. tünetmentes, enyhe tünetes volt és otthoni karanténban maradt – akkor a teszt utáni 10. nap a felgyógyulás hivatalos napja.

Na már most itt szerintem lesznek gondok, lévén hogy maga a fertőzésen átesés nem jelet túl nagy és sok védelmet, főleg nem túl hosszútávút. Igazolja ezt a saját példám is, és még egy munkatársamé aki másodszorra is elkapta a fertőzést fél év múlva. A 10. nap megint csak necces időpont ,mert nekem pl pont a tizedik napon kezdődött a tüdőgyulladás és már cikkeztek róla, hogy vannak kritikus napok , amikor a fertőzés súlyosbodhat hirtelen. Saját véleményem és tapasztalatom pedig az, hogy legalább 30-35 napig fertőzött az ember, azt viszont nem tudom mennyi ideig fertőző ? Szerintem ez a 10. nap már gyógyult dolog ez gáz.

Diorella Queen 2021.02.12. 22:27:36

Számtalan példa igazolja, hogy sokan elkapták a fertőzést másodszor is. Szerintem, de ez csak az én véleményem, ha az illető éppen rossz passzban van immunológiailag, akkor pech, mert lehet súlyosabb lefolyású a második fertőzés. Ha rendben van immunológiailag,akkor lehet észre sem fogja venni a második fertőzést. De ez csak a saját tapasztalatom és észrevételem.
Amíg nem ért sokk, mert a munkahelyen nem szóltak hogy pozitív vagyok és hagytak napokig dolgozni, addig zéró tünetem volt. Akkor viszont egy pillanat alatt lerobbant az immunrendszerem, hogy ezek a faszok ennyire idióták ( és igen,ennyire sötétek dolgoznak vezető beosztásokban ilyen szocotthonokban) és akkor lettem beteg. Az immunrendszerem állapotának tökéletes indikátora az amúgy legtöbb emberben lappangó herpes simlex nevű vírus. Ha az előjön szájban vagy orrban ( nekem orrban szokott,másoknak a szája szélén ) akkor egészen biztosra jelzi, hogy padlón van az immunrendszer. Ez egy tökéletesen jól bevált, saját megfigyelésen alapuló indikátora a saját immunrendszeremnek.
Azt nem tudni, hogy az influenzát előre jelzi és azért jön elő, vagy az influenza azért jön elő, mert az immunrendszer lerobban? De az biztos, hogy ha előjöttek a kis kellemetlen hólyagocskák, akkor 2-3 napra rá, totál influenzás lettem mindig, vagy minimum náthás.

Neytiri1 2021.02.13. 11:19:43

@Diorella Queen: nagyon akarják, hogy beoltsák magukat az emberek. Bármi áron, bármivel. Nekem ez nem igazán jön be.
Egy ismerősömnek (egészségügyben dolgozik), az első beoltás előtt két nappal volt negatív tesztje. Jött a két nap semmi, majd harmadik nap az oltás. Amitől rövid időn belül beteg lett, valami vénás akármit is kapott (nem igazán jegyeztem meg, amit mondott), szóval kiütötte rendesen, majd teszt, és pozitív lett. A családban senki más. Egyébként.
Felvetődik a kérdés (nem értek hozzá, ezért kérdés), hogy a két nap alatt koronás lett, és arra kapta az oltást (amit mindegyiknél kizáró oknak mondanak, az, hogy koronás az ember), azt hogyan lehet kivédeni? Nincs tünet, kapja az oltást. Vagyis betegként kapja rá az oltást.
A másik kérdésem az lenne, hogy ha valaki megkapta az oltást és ezt a szar papírt, attól még fertőzőképes, sőt beteg is lehet, vagyis, ha ezzel a szar papírral kap "kiváltságokat", akkor azt miért is? Fertőz úgy is, hogy nincs, vagy alig tünete, és maga is beteg lehet később, amivel szintén fertőz.
Ezek a szar papírok meddig érvényesek, amikor még abban sincs egységes álláspont, hogy melyik mennyi ideig "véd"?
Stressz és immunrendszer. Én hozzátenném a belet is, hiszen az egészség a bélben kezdődik".

Neytiri1 2021.02.13. 14:16:44

mediaforras.com/mrns-oltasok-riasztoak-a-halalozasi-adatok-az-idosek-koreben-436?fbclid=IwAR1k8GuBOLFv_YAtBH7v_PcVQfSHw9i-5Mo12Zpj05oLi2NypBOJE3kksAk

"Nagy-Britannia...
...A kormány, illetve az egészségügyi hatóságok úgy nyilatkoznak, hogy lehetséges, hogy az illető személyek már meg voltak fertőzve, de nem mutattak még tüneteket az első adag vakcina beadásánál. És nem bizonyított, hogy a Covid-19 volt a halál oka."

Diorella Queen 2021.02.13. 14:23:56

@Neytiri1: Krónikus idős betegeknél az influenza oltás is veszélyes lehet szerintem.
Az oltástól nem lesz covidos, az már előtte vagy közben fertőződött meg. szerintem semmi baja nem lesz attól, hogy ráoltottak. Az immunrendszer így is,úgy is aktivizálta magát az illetőnél.

Diorella Queen 2021.02.13. 14:27:19

@Neytiri1: Itt lehet a titok kulcsa:

egészségügyben dolgozik),
rövid időn belül beteg lett,
A családban senki más. Egyébként.

Diorella Queen 2021.02.13. 14:28:54

@Neytiri1: Azh eügyben is tesztelnek folyamatosan , ráadásul nem a gyors tesztet használják.Egyik osztályról a másikra, csak negatív teszttel mehet át egy beteg. Nincs mászkálás.

Diorella Queen 2021.02.13. 14:39:10

@Neytiri1: nagyon akarják, hogy beoltsák magukat az emberek. Bármi áron, bármivel.

Ennek az az oka, hogy a gazdaság kezd összeomlani. Nem maradhat örökké zárva minden, gondolj bele. És ez azon múlik, hogy a lakosság hány %-a lett már leoltva. Nem értem, miért nem teszi kötelezővé ezt a tetves oltást a zsebdiktátor? Ennyi előnye lehetne a hülye diktatúrájának. Hja, csak azért nem kötelező szerintem,mert nincs elég oltóanyag.
Gazdasági vészhelyzet van4
Kötelezővé kellene tenni és ennyikeh4
Te is abbahagyhatnád már a válogatást és a vívódást, mert ez nem vőlegényfogó parti, hanem gazdasági és egészségügyi vészhelyzet!
Hova tovább, bármilyen oltóanyag jobb,mint a betegség, amit nem biztos hogy túlélsz.
Kivédhetetlen a fertőzés, mindenki el fogja kapni, csak lassítani lehet az ütemét, mert ha bekerül az egészségügybe egyszerre több ezer krónikus nyolcvan éves, akkor baszki már lehet,hogy téged is befognak betegápolásra, akár egészségügyis vagy, akár nem. :D

Neytiri1 2021.02.13. 14:39:41

@Diorella Queen: szerintem az idősebbeknek nagyon meg kell gondolniuk, hogy oltatnak-e.
Nem az oltástól lett covidos, hanem a két nap alatt lehetett az, amire aztán oltottak.
Lett baja, egész komolyan lebetegedett, írtam, hogy valami vénás akármit is kapott.
Sem a férje, sem a gyereke nem lett beteg.
Barátnőm apukája kilencvenen van túl, a fia lett covidos, ötvenes, a felesége is, a kicsi nem, és egy házban laknak az apukájával (a kilencvenessel). Napokban kimutatták a vérében, hogy túl van a víruson, nagyjából semmilyen tünete nem volt, pedig a bácsi korának megfelelően rendelkezik alapvető betegségekkel, illetve prosztatázik is.

Diorella Queen 2021.02.13. 14:45:49

@Neytiri1: Úgy válogatsz az oltások között, mint ha a Hemingway étterem étlapjáról választhatná! Örüljünk ha valami oltóanyag lesz egyáltalán!
Mondjuk a kínait én sem szeretném, ki tudja hány döglött vírus támadt fel,miközben ide ért az oltóanyag?:D Ezt el sem lehet pusztítani, ott volt a cikk, amiben, kifőzték, kimosták, átdöfték százszor, lehet még a világűrbe is kilőtték, oszt beleröhögött a kutatók arcába a kis genya!

De a többi oltóanyagban nem vírus van, Még az oroszban is csak egy töredéke van a vírusnak, egy apró szelete, vagy a DNS-nek a szelete, a másik kettőben meg még az sem. Ezért nem lehet oltástól elkapni a covidot, ez hülye nagy baromság. Oltás közben már más, ha az oltó személy fertőzött,azt ott magyar közben, énekel, vagy esti mesét mondd.

Diorella Queen 2021.02.13. 14:49:02

@Neytiri1: vénás akármit is kapott.

Vénásan elég sok akármit lehet kapni. Morfint, lázcsillapítót, folyadékpótlást,fájdalomcsillapítót és még sorolhatnánk mennyi mindent.
Oxigént nem kapott? Mert akkor azért nem volt az olyan vészes még sem.

Diorella Queen 2021.02.13. 14:52:38

@Neytiri1: A szocotthonban is szinte mind 90 pluszos. Az egyik sztómazsákos, megitta a kórházi fertőtlenítőt amíg coviddal bent volt ( mert bevitték az összeset még tavasszal a kórházba), minden féle baja van ( főleg mentálisan ) azt simán túlélte. A másik 30 kilós szerintem 100 feletti néni is túlélte, ő mondjuk kicsit panaszkodott, hogy furcsát érez a mellkasánál. Sok nagyon idősnek bivaly erős ám az immunrendszere, szóval nem ettől függ valamiért.

Diorella Queen 2021.02.13. 14:55:45

@Neytiri1: Én úgy veszem észre, hogy a vérnyomások és a pulzusok szállnak el a fertőzés alatt rendszerint és az ami nagyon veszélyes. Aztán a hajlam a trombózisra pl meg hasonlók.Milyen állapotban van a vese pl.

Diorella Queen 2021.02.13. 14:58:09

A calici vírus sokka rohadtabb volt mondjuk még a covidot is túltette. Abba azt hittem tényleg beledöglök. :DDD Az egész diliház össze-vissza hányt és fosta magát. :)))) A falat lehányták a lakók basszus. :DNa az Hűbazzeg volt tényleg!

Diorella Queen 2021.02.13. 15:01:25

Soha az életben nem voltam annyit beteg, mint tavaly.
Az első négy havi átlagbérem 100 ezer nettó volt.
És még decemberben a calici is befigyelt, nehogy már úgy múljon el az év, hogy nincs semmi.
Kitörölném az életemből az egész 2020-as évet ha lehetne.

Neytiri1 2021.02.13. 15:16:45

@Diorella Queen: úgy válogatok, mert nem csak én állok kérdőjelekkel előtte, hanem orvosok is. És akkor még nem is tudom, hogy a külföldi orvosok hogy állnak előtte, illetve van néhány, amelyiknek a véleménye eljut ide is.
Semmilyen oltással kapcsolatban nem volt még averzióm. A gyerek megkapott mindent, ami ajánlott volt azok közül is. Egyiknél sem éreztem azt, hogy várjak.
Ennél igen.
Az influenza oltások voltak azok, amiket egy idő után már abbahagytunk, mert azokban az években (nem rögtön utána!) mindig nagyon betegek lettünk "influenza szerű"-séggel.
Mióta nem, azóta ezek elkerülnek (lekopogom).
Egy percig nem gondolom, hogy sérthetetlenek vagyunk és nem kaphatjuk ezt el. De ezek az oltóanyagok, a rohanás, a tuszmákolás nekem nem tetszik.

Neytiri1 2021.02.16. 10:07:37

@Untermensch4: a 214 beteget hogyan osztották négyfelé? 53,5 beteg evett C vitamint, 53,5 beteg cinket, 53,5 beteg mindkettőt, 53,5 beteg semmit?

C vitamint összesen 107 beteg evett és ebből levonták a végkövetkeztetést, szart se ér a C vitamin, és 107 beteg evett Cinket, és szart se ért. És ez így vonatkozik a Föld 7,594 milliárd lakójára?
Vagy valamit nem értek jól, esetleg nem jól számoltam...
És mit mondanak a Britt kutatók?

Untermensch4 2021.02.16. 11:51:22

@Neytiri1: "Az otthon gyógyuló pácienseket négy csoportra osztották, ezek közül az egyik C-vitamint, a következő cinket, a harmadik mindkettőt, míg a negyedik egyik szert sem kapta, majd összehasonlították, hogy milyen tüneteket mutatnak."
Nem írja hogy egyenlő létszámú csoportok..

"És mit mondanak a Britt kutatók? "
"
Conclusions

In this randomized clinical trial, ambulatory patients diagnosed with SARS-CoV-2, treatment were treated with high doses of zinc gluconate, ascorbic acid, or a combination of zinc gluconate and ascorbic acid. These interventions did not significantly shorten the duration of symptoms associated with the virus compared with usual care."

Neytiri1 2021.02.16. 12:15:22

@Untermensch4: "Nem írja hogy egyenlő létszámú csoportok.."
Ha nem egyenlők, akkor a nem egyenlő "mennyiségből" levont következmény, miszerint szart sem érnek, mennyire lehet ténynek elfogadható?
Lehet, hogy 3 C vitaminszedő és 5 Cinket szedő volt, akiknél éppen nem jelentett semmit e két vitamin szedése?
A konklúzió ez esetben (is) hamis.

Untermensch4 2021.02.16. 12:31:45

@Neytiri1: Bizonyos létszám felett már statisztikai mennyiség, nagyon jól tudnak matematikai tényeket megállapítani.

Neytiri1 2021.02.16. 12:38:17

@Untermensch4: Unti, összesen 214 db emberről beszélnek, én nem hiszek 214 db (és az is osztódva) emberből levont következtetésnek.
Bár van amikor 1 ember is elég statisztikának (szeret vagy nem szeret az illető), de ebben az esetben nekem kevés.
De aki akar, tegye :)

Untermensch4 2021.02.16. 12:48:08

@Neytiri1: Hány ember és milyen hosszú megfigyelési időszak lenne az ami szted megbízható adatokat ad?

Neytiri1 2021.02.16. 12:56:36

@Untermensch4: jó kérdés, sarokba szorítós kérdés :)
Mondd meg Neytiri1, hogy hány embernek hinnél, mert csak akkor elfogadható az érved?
Kibújok :)
Több, mint 214 ember.
Időről nem írtam, de szerintem ők sem, új fajtáról írnak, vagyis nem lehetett olyan nagyon sok idő erre, mint az alappal.
Tényleg, lehet, hogy két nap alatt döntöttek? :O
Túl sokan, túlságosan meg akarnak élni ebből a vírusból. Túl sok semmitmondó, vagy másnap épp az ellenkezőjét bebizonyító "tények"-en dolgoznak.

Neytiri1 2021.02.16. 18:08:04

Egon Estragon a libáknál linkelt egy oltási terves oldalt, mely szerint én, kitöltve a kérdéseket:
"Az első oltást 2022. augusztus 31. és 2022. október 24. között kapod meg.
A második oltást 2022. szeptember 24. és 2022. november 17. között kaphatod meg."
:DDD

Addigra legalább már a mostani három változatra remélhetőleg hatásosak lesznek, hogy a 2021. decemberi, vagy 2022. júniusi 323 mutációira is, az majd kiderül.

Diorella Queen 2021.02.16. 18:28:46

Apám kh-ban van kétoldali tüdőgyulladással.
Oltassatok le!
Én csak ezt tudom javasolni mindenkinek. Engem ma oltottak, tény hogy kicsit fáj a vállam, de pont leszarom.Majd elmúlik!

Untermensch4 2021.02.16. 19:57:03

@Neytiri1: Én türelmes vagyok, megvárom hogy felfusson a vakcina-gyártás és beoltsák a nálam veszélyeztetettebbeket. Nem szeretem a kapkodást. :)

Diorella Queen 2021.02.18. 20:43:19

Ha látványosabb tüneteket produkálna a vírus, mondjuk mint az ebolánál pölö, sokkal hatékonyabb lehetne a védekezés és nagyobb az oltási kedv.

Diorella Queen 2021.02.18. 20:47:27

Az oltásnak pedig már semmi mellékhatása nincs.
első nap mint ha vállba rúgtak volna, második és harmadik napon kicsit leültem agyilag, olyan bamba napom volt és mint ha egy kis hőemelkedésem is lett volna és ezzel el is múlt minden mellékhatás,.
Ma láttam egy covid osztályt , igaz csak kívülről.

Diorella Queen 2021.02.18. 20:51:09

Apám nem covidos szerencsére, csak a szokásos éves tüdőgyulladását gyűjtötte be újfent.
Nem lehet már nyolcvan évesen fél napokat a mínusz tíz fokban pecázgatni, de nem érti meg. Remélem csak tavasszal engedik ki a kórházból, amikor már jó idő van, mert első útja a Duna partra vezetne azonnal.

Diorella Queen 2021.02.18. 20:53:12

Láthatóvá kellene tenni a vírust, levegőben és felületeken egyaránt. Az lenne jó, ha vakító rózsaszín lenne mondjuk vagy kék, zöld és sötétben is fluoreszkálna.

Lorrh 2021.02.19. 07:55:00

@Diorella Queen: igen, ezt sajnálják a virushívők, hogy miért nem halálos vírus, akkor ők jobban tudnának borzongani, mert érdekeltek a hisztéria fenntartásában, ekkor érzik, hogy értelme van a szaros életüknek a falusferenccel az élen aki végre megint reflektorfényben van, meg a rettegő nyugdíjasok akik bezáratnának mindent, ha már ők úgy se mászkálnak akkor más se tegye, rohaggyon meg a gyereke, unokája, neki is végig kellett élni a megszállást,, pusztuljon a maivilág is.

Lorrh 2021.02.19. 07:58:27

@Untermensch4: a nálad veszélyeztettebbek nem mászkálnmak utcára, nem kell dolgozniuk, gyereket oviba iskolába cipelni, megkapják fixen a nyugdijukat. Az aktiv kereső lakosság meg dögöljön otthon munka nélkül a négy fal között. Miközben a nyuggerek lubickolnak. Milyen társadalom ez? Ostoba!
A túlélő régi társadalmak a vadászokat, férfiakat etették, mert tudták hogy tőlük függ, hogy lesz-e mit enniük. A mai korra oda értünk, hogy az inaktív de fideszreszavazó nyuggereket szopjuk fel. A nyugdijukat meg nem lesz ki megtermelje, de sebaj, majd nyomtatnak papírpénzt és elinflálják a picsába. Öngyilkos elmebeteg világ lett.

Untermensch4 2021.02.19. 08:17:07

@Lorrh: Én azért látok nyugdíjasnak látszóakat is az utcán. Sztem többnyire kevesebbet költenek online mint a fiatalabbak. "Vadászni" (azaz munkahelyre) lehet menni, olyan helyekre nem ahol költés közben észre lehetne venni az inflációs bűvésztrükköt.

Lorrh 2021.02.19. 09:06:57

@Untermensch4: ha bezárt a munkahelyed, nincs munkád, akkor nem tudsz odamenni.

Neytiri1 2021.02.19. 10:23:57

@Lorrh: bár érzelmileg értem, de máshogy nem értem azt, hogy miért nem a dolgozó lakosságot oltják ezerrel, akik dolgoznak, pénzt "csinálnak", eltartják a nyugdíjasokat, akik éppen maradhatnának otthon és védve, amennyire lehet, mert náluk ez megtehető a legtöbb esetben.
Ha a "folytonmozgókat" oltanák előbb lehetne mindent indítani újra mihamarabb. Náluk kéne elérni a megfelelő százalékú oltottságot, sokan vannak, de várnak, mert majd hónapok múlva jutnak sorra. Pedig ha a pocakos ragaszkodik a bezártsághoz, addig, amíg sok a beteg, akkor éppen azokat kéne minél előbb védetté tenni, akiknek fontos a nyitás, akiknél kényszer, hogy "éljenek", hogy mások is élhessenek a bevételükből.
Fogalmuk nincs arról, hogy mikor kerül sorra a dolgozó ember, akik otthon csücsülnek, vagy alig tudnak dolgozni, bezárt boltok, éttermek, szórakozóhelyek, stb.
Bezzeg a kaszinók nyitva, hogy basszák meg.

Lorrh 2021.02.19. 11:32:10

@Neytiri1: pontosan ahogy mondod! Ez lenne az értelmes döntés. De nálunk a nagyszámú nyugdijas szavazó rettegését kell kiszolgálni. Ezért degenerált és halálraítélt ez a társadalom, mert azokat nem támogatják akik a nyugdijravalót megkeresik. Ők posztolják a "maradjotthon" idióta facebook matricáit.

Untermensch4 2021.02.19. 12:23:30

@Lorrh: Valóban. Úgy tűnik nem elég a "versenyképességhez" a HUF-EUR árfolyam változása, kell sok munkanélküli hogy lejjebb lehessen szorítani a béreket, természetesen nem pártunk&kormányunk hanem a covid miatt... a sarokba szorított zemberek megmentésének ígéretével pedig biztosítani a következő kétharmadot.

Lorrh 2021.02.19. 13:30:32

@Untermensch4: amennyiben mindenki elmebeteg zakkant és nem emlékszik hogy kik okozták a gondokat: akkor meg is érdemeljük.

Neytiri1 2021.02.19. 13:48:10

@Lorrh: az általam ismert nyugdíjasok jó része nem fidesz szimpatizáns, viszont a dolgozó népből van nekik jó sok, és ezeket leszarják. Ahogy leszarják az egy gyerekes családokat, a csonka családokat.
Mindenkinek nem lehet jót tenni, viszont a pénzt a munka hozza nekik, amit aztán költhetnek, nem a nyugdíjasok vásárlási ereje.
De a nyugdíjasok is csak addig kedvenceik, amíg egészségesek és költenek és utaznak, urambocsá' visszamentek munkába.
De valószínű, hogy szavazat és szimpátia lehet ebbe a faszságos megoldásba (mármint az oltási sorrendbe). Viszont nem néztem utána, hogy ez megy minden EU-s országban? Kezdik a halálban féllábon állókkal és nem oltható az egészséges, munkaképes réteg?
Mert ha ott is ez van, akkor ez nem csak ennek a pöcsnek a furcsasága.
Viszont úgy értesültem, hogy vannak már kivételezettek (multik, fürdőkben dolgozók). Bár az elsőt csak olvastam, a másodikat tudom.

Pitralon20 2021.02.19. 14:13:47

Ha csak egy kicsit is olvasottabak lennenek ifjabb honfitarsaink tudnak, hogy hova kellene fordulni a nyuggerproblema megoldasahoz:
Az okori gorog civilizaco koraban letezett egy varos - ill. szigetallam, 60 km-re delkeletre Athentol, Kea (mas nyelveken Ceos, Keos, Tzia), aminek sajatsagos torvenyei voltak es ezek kozul a legismertebb a „Keion to Nomimon” volt, miszerint minden 60 evesnel idosebb polgaranak ongyilkossagot kellett elkovetnie. Ez ugy tortent, hogy polgartarsai jelenleteben egy unnepi rituale utan ki kellett innia a bürök (mandragora vagy konium, angolul hemlock) fozetebol keszult merget. Ily modon biztositottak a fiatalabb korosztaly elelmiszerellatasat egy olyan tarsadalomban, amiben foldrajzi helyzetenel fogva - jo eghajlat - es az egeszseges eletmod kovetkezteben jo esely volt a hosszu eletre. Ezt a torvenyt megoriztek egeszen a Kr. U. 3. szazadig. A legenda szerint a bürök, amit Szokratesznak is ki kellett innia, szinten Kea - bol szarmazott. A sziget amugy a egyik leghiresebb okori gorog kolto, Szimonidesz szulohelye is.
De megoldas lehetne az is, hogy nyuggereiket gettokba zarnak amit csak sarga rongyra rajzolt ket keresztbetett gorbebottal ellatott felvarroval hagyhatnanak el. Ezt a megoldast azt hiszem majd mindenki ismeri es a folytatasat is. :(
Kozben ifju titanjaink gondolkozhatnanak azon, hogy nekik is az lesz a sorsuk ha elernek majd egy bizonyos eletkort.
Szep uj vilag!
Szerintem egy tarsadalom emberseget tobbek kozott arrol lehet megismerni, hogy banik legfiatalabb es legidosebb polgaraival.
---
Videki marxista parasztok egyesuljetek! :)

Neytiri1 2021.02.19. 14:39:54

@Pitralon20: mint még dolgozó, de leendő nyugdíjas engedd meg, hogy máshogy lássam.
Ahhoz, hogy én eljussak a nyugdíjas koromig, dolgoznom kell, pénzt keresni, és eltartani a nyugdíjasokat. Pénzt kell produkálnom, hogyha a macska nem kakil a szőnyegre addigra, akkor legyen nyugdíjam. Amit fizetek már sok éve.
Állandó ellentét ez a két csoport között. A ma nyugdíjas már kapja, így ő csak ezt látja, illetve azt, hogy a ma dolgozók baszogatják őt ezért.
Nos, szerintem ez fontos pont, hogy egy országban szítják az ellentétet a két csoport között, vagy nem.
Itt szítják. Én már évek óta hallgatom, hogy nem lesz nyugdíjam, amit ugye csak úgy tudnak megoldani, ha mi már halálunkig fogunk dolgozni, mert azt talán -remélem- nem merik megcsinálni, hogy konkrétan beintenek, hogy igaz, hogy a fizetésed jó részét elvettük tőled, de ezért már nem fogsz kapni semmit.
Szóval munka, halálig.
És ezért én -bocs-, nem tudok elmenni emellett, düh nélkül.
És ezt nem konkrétan a nyugdíjasokra, hanem a tisztelt kÓrmányra, illetve, de, azokra a nyugdíjasokra, akik járatják a szájukat és követelőznek, tetézve ezt azzal, hogy bezzeg ők mennyit dolgoztak, így kussoljak, megérdemlik. Nos, én is ezt mondom, hogy megérdemelném. De én már nem 55 évesen fogok nyugdíjba menni, hanem 65-67-70 éves koromban. Kérdem én, melyik munkahely fog engem foglalkoztatni eddig? És mit lehet csinálni ennyi évesen, betegesen, fáradtan, sántán, szervi bajokkal, akármivel, mert azért az ország népének erre a korára van ez, meg az.
És ha nem, akkor kaphatnak 3 hónap munkanélküli segélyt, aztán 0 forintot és még abból fizessék a TB-t, amit szintén az első munkanapjuktól fizetnek és én például hálistennek még nem kerültem sokba?
Vagy ahogy törvénybe foglalták, majd kötelezően eltart a gyerekem, aki fene tudja mennyit fog keresni, lesz-e munkája, de kötelezően el kell tartania?
Ha van valami, amin felkapom a vizet, az az, amikor a nyugdíjas nekem óbégat, hogy hogy képzelem én. Hát úgy, hogy én talán már nem leszek nyugdíjas, de mégis, akkor nem biztos, hogy fogok értékelhető pénzt kapni, vagy koldulhatok a gyerekemtől, felborítva ezzel az ő életét.
Az, hogy én dolgozhassak, az éppen a nyugdíjasoknak fontos, mert most teremtem meg az ő pénzüket.
Te most nyugdíjas lettél, kapsz elég pénzt, ha megmozdulnál még Kanadából is, engedd meg, hogy én meg elvárhassam, hogy a munkakörülményeket teremtsék meg mindenkinek, hogy ne legyen egy csomó embernek más lehetőség, mint az utca, mert elveszítette az egy év alatt a munkahelyét és még ki tudja mi jön.
Kedves nyugdíjas! Érted (is) dolgoznunk kéne, nem pedig maszkban bohóckodni, vagy munkát keresni és nem találni, vagy betegnek lenni, de ellátatlanul maradni, mert az egészségügy leállt a kovidosok miatt és már a maszek orvosok is elérhetetlenek.

Igen, a társadalom emberségét többet között arról lehet megismerni, hogy bánik a nyugdíjasokkal, meg mondják azzal is, hogy hogy bánik az állatokkal.
Már csak a dolgozó osztály hiányzik ebből, de miért?
És egyébként a nyugdíjas meg becsülje és tisztelje a most dolgozókat, akik megteremtik a betevőjüket.
Szar egy világ, nem szép.
Ifjú titánok? Baszod, hull a fiatalság. Rák, szív, prosztata, méhnyak, és még sorolhatnánk a kis nyalánkságokat.

Lorrh 2021.02.19. 15:22:05

@Pitralon20: ha te lennél a feleségem, meg is innám! :D

@Neytiri1: igen, és a kirovó-felosztó nyugdíjrendszer fenntarthatatlan a demográfiai crash miatt. Másik nyugdíj rendszerrő meg tíz éve kussol a tolvajkormány. Csak a saját lopása és népszerűségi indexe a fontos neki. A jövőnket meg tönkrelopja.

Diorella Queen 2021.02.19. 17:04:17

@Neytiri1: Az egészségügyi rendszert sajnos pont a nyugdíjasok nagy része terheli jelenleg is mint covidos. Azért oltják őket előbb. Már ha éppen nem oltásellenes az illető, mert ha az, akkor becumizta a bucifaszt ,azt mehet a lélegeztetőre, mert ez fos sajnos eléggé elszabadult.
Tehet róla a balfasz dilettánsokkal teli kormány és a béna fasz , lófasz picsasajt, böszme járványkezelés, ami pont olyan, mint amikor a szocotthon igazgatónője kidobatta a rühirtót ( mondván hogy az szárítja bőrüket) és testápolót írt elő a rühösség kezelésére. Ennek folyamataként soha, de soha nem fog véget érni a rühösség egyetlen szocotthonban sem. :D

Diorella Queen 2021.02.19. 17:08:41

@Neytiri1: . Kérdem én, melyik munkahely fog engem foglalkoztatni eddig?
Kórház és szocotthon, de csak ha jó erőben leszel 70 körül is és ki tudod majd emelni a kerekesszékből a 90 éveseket. Kezdj el gyúrni, azt tudom tanácsolni. Én nem véletlen vagy viccből tanulom ki ezt a harmadik szakmát. Pontosan úgy kalkulálok én is, hogy mindhalálig munka.

Diorella Queen 2021.02.19. 17:12:14

@Lorrh: Másik nyugdíj rendszerrő meg tíz éve kussol

Te is gyárthatsz magadnak saját nyugdíjrendszert .
Félre teszed a fizetésed felét minden hónapban, és minden hónapban megduplázod valamilyen módon.
Akkor talán 55 évesen nyugdíjba mehetsz.

Nem kell annyi táska, cipő, rongy stb szar. Vegyél helyette vitaminokat és gyúrjál, hogy minél később robbanj le.

Diorella Queen 2021.02.19. 17:13:53

@Lorrh: A kínaii étkezdés pontosan ezt csinálja, meg a japánok is mellesleg. Dolgoznak 50 éves korukig, minden rohadt fillért félretesznek, minimál életszintvonalon éldegélnek és 50 évesen ledobják a munkát, és onnantól kezdve csak utazgatnak a nagyvilágban.

Lorrh 2021.02.19. 18:15:38

@Diorella Queen: ja hogy levonják a sok százezret a bruttómból a tébére meg a mostani nyugdijasokra és azután még tegyek félre a saját nyugdijamra is? Tehát én ellátom a mostani öregeket meg plusz még gondoskodjak is magamról. Orváslátottmár?

Diorella Queen 2021.02.19. 18:34:13

@Lorrh: A kínaiak és a japánok sem keresnek ám sokkal többet, csak szólok. Ők is csórók mint a fosh.

Pitralon20 2021.02.19. 20:02:06

@Neytiri1:
"mint még dolgozó, de leendő nyugdíjas engedd meg, hogy máshogy lássam."
Lasd ki vagyok, megengedem. :)
---
"Ahhoz, hogy én eljussak a nyugdíjas koromig, dolgoznom kell, pénzt keresni, és eltartani a nyugdíjasokat."
Ez termeszetes, a proletaroknak mindidig is dolgozniuk kellett, mig el nem ertek a nyugdijkorhatart. A mostani nyugdijasok is eltartottak az elottuk levo korosztalyt es az a korosztaly is eltartotta az elotte levot es igy tovabb. Bar sok orszagban olyan variacio is van, hogy a befizetett nyugdijjarulek egy resze megy egy allami nyugdijalapba, amit kulonfele penzugyi szervezetek tisztes jutalek fejeben,szigoru ellenorzesek mellet befektetnek vagy egy reszet kamatok elleneben kikolcsonzik. Regebben, ugy 30 eve csak a sajat orszagukban fektethettek be az allami nyugdijalapok a penzuket - peldaul berlakasokba, irodaepuletekbe, ingatlanokba, stb. Ez a globalizacio terjedese kovetkezteben megszunt, ma mar barhol a vilagon mindenfele xarba befektethetnek es vagy nagy profitot szakitanak vagy nagyot buknak a kartya jarasatol fuggoen. Szerencsejatek eszkoze lett a befizeto melosok, alkalmazottak, proletarok penze.
---
"Állandó ellentét ez a két csoport között. A ma nyugdíjas már kapja, így ő csak ezt látja, illetve azt, hogy a ma dolgozók baszogatják őt ezért."
Mondd, mit csinaljon a ma nyugdijasa, hogy ne baszogassak? Adja oda nyugdija egy reszet a meg mindig dolgozoknak esetleg az arvahazaknak, kutyamenhelyeknek, baptista imahazaknak? :)
---
"Én már évek óta hallgatom, hogy nem lesz nyugdíjam, amit ugye csak úgy tudnak megoldani, ha mi már halálunkig fogunk dolgozni, mert azt talán -remélem- nem merik megcsinálni, hogy konkrétan beintenek, hogy igaz, hogy a fizetésed jó részét elvettük tőled, de ezért már nem fogsz kapni semmit."
En meg evek ota csak azt hallom, hogy utolerjuk Burgenlandot, viragzik az orszag, jon a Kanaan.:) En hittem nekik, nem is idegesitett a nyugdijkerdes soha, nem is sporoltam, nem vertem a fogamhoz a garast. Szerencsem volt. :) Azt azert nehezmenyezem, hogy nem 57 eves koromban mehettem nyugdijba, mint megboldogult apam, anyamrol nem is beszelve. (Mar akkor is kivaltsagos helyzetben voltak a nok. :) )
---
"És ezt nem konkrétan a nyugdíjasokra, hanem a tisztelt kÓrmányra,"
Minden nepnek ill. orszagnak olyan kormanya van, amit megerdemel ill. amilyet valaszt maganak. :)
"Tetszettek volna forradalmat csinalni" :) Vagy meghagyni a munkas - paraszt rendszert, ami a dolgozo osztalyert volt, nem a burzsoake.
---
"illetve, de, azokra a nyugdíjasokra, akik járatják a szájukat és követelőznek, tetézve ezt azzal, hogy bezzeg ők mennyit dolgoztak, így kussoljak, megérdemlik."
Miert, nincs igazuk, nem erdemlik meg? (szerenyen kerdezem)
---
És mit lehet csinálni ennyi évesen, betegesen, fáradtan, sántán, szervi bajokkal, akármivel, mert azért az ország népének erre a korára van ez, meg az.
Egeszsegesebben kellet volna elni. Egyszeru, nem? :)
---
Vagy ahogy törvénybe foglalták, majd kötelezően eltart a gyerekem, aki fene tudja mennyit fog keresni, lesz-e munkája, de kötelezően el kell tartania?
Az okori gorogoknel is volt valami hasonlo torveny, ha jol emlekezem, majd utana nezek.
---
"Te most nyugdíjas lettél, kapsz elég pénzt, ha megmozdulnál még Kanadából is,"
En nem szemelyeskedtem, de ha mar elkezdte, hagy vilagositsam fel: Magyarorszagtol nem kapok egy kanyi fillert sem, ugyan is csak 9 evet dolgoztam itthon, a 2 ev katonasaggal egyutt. Szamonkerhetnem az elbaszott ket legszebb ifjonti evemet is az orszagon meg a 7 ev alatt feleslegesen befizetett nyugdijjarulekomat, de nem teszem, nincs jogom hozza, mert hutlenul elhagytam a Szulohazamat, ezt a Draga Szittyafoldet. :)
A kanadai nyugdijamat meg inkabb ne bolygassuk, onnan csak alanyi jogon kapok egy par garast. Nem voltam a SzocialistaMunkaHose
---
"engedd meg, hogy én meg elvárhassam, hogy a munkakörülményeket teremtsék meg mindenkinek"
"Magad uram, ha gazdad nincsen." Tetszik ugye ismerni ezt a mondast? Teremtse meg mindenki maganak az uj munkakorulmenyeket, ez a neoloberalista gazdasagi berendezkedes legfobb szlogenje. Az allamtol nem szabad varni semmit. :(
"hogy ne legyen egy csomó embernek más lehetőség, mint az utca, mert elveszítette az egy év alatt a munkahelyét és még ki tudja mi jön."
Elnezest a bocsanatert, de szinte minden nap latom, hogy mekkora munkaerohiany van Magyarorszagon. Peldaul az epitoipar lendulete be tudna szippantani az osszes munkajat elvesztett embert. Aki akar, talal munkat. Meg az is dolgozik manapsag, aki nem akar. (pl. roma honfitarsaink nagy resze). :) Sot, a kornyezo orszagokbol kell behozni munkaerot egyes iparagaknak. Ja, hogy sokan nem hajlandoak "alantas, meltosagon aluli fizikai "munkat vegezni? Azok meg is erdemlik. Az en koromban meg voltak malteros janyok is az epitkezeseken, sot Kanadaban mind tobb holgy dolgozik atlagon feletti fizetesert villannyszerelokent, gaz - es vizvezetokent, stb., elveve ezzel a ferfiak elol a munkat. :)
---
Videki marxista parasztok egyesuljetek! :)

Neytiri1 2021.02.19. 20:41:33

@Pitralon20: "A mostani nyugdijasok is eltartottak az elottuk levo korosztalyt es az a korosztaly is eltartotta az elotte levot es igy tovabb"

Csak nem mindegy, hogy hány évig dolgoztak. Az azért ismert tény, hogy hány éves korra akarják felhozni ezt a kort.
A maiak a régiekre ráhúznak legalább 10 évet. Az 120 hónap. 10 Karácsony. 10 születésnap, 10 normális influenza szezon. 10 málnázós időszak.
120-szor levont nyugdíjjárulék.

"Mondd, mit csinaljon a ma nyugdijasa, hogy ne baszogassak?"
Engem nem baszogassanak, hogy miért sietek a postán, a boltban, miért ülök le a bkv-n mert éppen hullafáradt vagyok, mert hajnalban keltem - képes voltam egyszer úgy ülni a villamoson, hogy majd elaludtam és valahogy elég volt abból a napból. Felszállt egy idősebb pár. A férfi inkább öregebb, megtörtebb, le is ült mellém. A nő az a fajta nyugdíjas, amelyiken több volt a festék, mint ami kellett volna, a haja belőve, a körmén narancs színű lakk, nagy hanggal parancsolgatott és osztotta a férjét, majd mikor az leült rám nézett, azzal a tekintettel, hogy most azonnal álljak fel, mert ő már öreg. Visszanéztem rá, semmilyen tekintettel. Mellette állt egy idegen nő, akinek hangosan kijelentette, hogy miért nem állok fel, fiatal vagyok. A nevelésem azt mondta, álljak fel, én meg azt mondtam magamnak, hogy lófaszt. Beszéltek felettem tovább. Nem néztem rájuk, kinéztem az ablakon. Amikor eljött az én leszállóm, felálltam és erősen sántítva, lassan araszolva mentem az ajtóhoz. Tisztán láttatva, hogy a lábam nem működik. Csend lett. Nem ült le a nő a helyemre, amíg el nem indult a villamos. Felnéztem, nézett. Én ezzel tüntettem az ellen, hogy egy ilyen kaliberű "nyugdíjas" ne képzelje azt, hogy ránéz valakire, eldönti, hogy az még fiatal, álljon fel. Nem. Bármi lehet egy fiatallal is. Szegény kicsi Anyukám járt a fejemben, hogy nem erre tanított. Tudod... egyedül ez fájt, hogy nem feleltem meg ennek.
És ne jöjjenek nekem, hogy ők dolgoztak és megérdemlik a nyugdíjukat - meglepően sokszor hangoztatják -, mert erre én azt mondom, hogy én legalább ennyit dolgoztam és ha egészséges leszek, akkor még többet.

Nem térnék ki arra, hogy ki mit hall, sokat tudnék sorolni én is, itt a nyugdíjról volt szó.

"Minden nepnek ill. orszagnak olyan kormanya van, amit megerdemel ill. amilyet valaszt maganak. :)"
Na, ez egy hülye mondás. Ezt a kÓrmányt nem szavazta meg sok millió ember, mégis megkapta.

"Miert, nincs igazuk, nem erdemlik meg? (szerenyen kerdezem)"
Nem mindegyik érdemli meg, főleg nem sokat és sokan érdemelnének sokkal többet, de erre még én, az idealista is azt mondom, hogy Neytiri1, ilyen sosem lesz.

"Egeszsegesebben kellet volna elni. Egyszeru, nem? :)"
Bár én kedvellek téged, de ez egy disznó mondat volt :)
4-5 műszakban, fizikai munkával, de még a folyamatos ülő munkával, stresszel, örökölhető betegségekkel, orvoshoz nem járással, mert az szabadság a munkából, és azt nem szeretik, kevés pénzzel -lehet azt mondani, hogy az egészséges életmód nem drágább, hát valaki, aki ezt mondja bizonyítsa be nekem- kicsit nagyon nehéz egészségesnek maradni.
Az egészségügy pedig a maga lassan őrlő és szar szolgáltatásával sem segít ezen. Kérj időpontot nálunk covid nélküli kardiológiára, például, majd megtudod, mikor kapsz időpontot.

Az ókori görögök nem érdekelnek, nem visszafelé kell menni és azt példának hozni.

A nyugdíjadról te írtál, így azért említettem és úgy írtál róla, hogy neked ez jó. Ezért említettem. Nem személyeskedésként, hanem egy konkrét példaként.

Az írásod további része -teremtse meg mindenki magának, meg magad uram- ez neked lehet, hogy elég és megfelelő. Akinek más elképzelése van az életről, a lakásáról, a szükségleteiről, az nem tudja ilyen egyszerűen elintézni.

Most látom, hogy magázott végig, én tegeztem, mert régen úgy emlékeztem, hogy valamelyik előző nickjével, amikor még képeket is rakott be, tegező viszonyt használt mindenkivel, így most nem írnám át, de legyen... gondolja azt, hogy magáztam én is magát, ha így nem gond. Ha igen, akkor is.

Régen kellemesebb ember volt - szerintem.

Neytiri1 2021.02.19. 20:46:28

@Neytiri1: *a lábammal egyébként nincs semmi, csak ez jutott eszembe, mint "ok" az ülésre.

Pitralon20 2021.02.19. 22:12:13

@Neytiri1:
Elnezest kerek az elegge durva hozzaszolasomert, ma ilyen napom volt (maskor is szokott ilyen lenni). Nem ellenetek - a berbol es fizetesbol elokert - voltam durva, hanem ertetek. Nem eleg, hogy az uralkodo osztaly egymasnak uszitja a kizsakmanyoltakat; a noket a ferfiak ellen, a nyugdijasokat a meg dolgozok ellen, a videkieket a varosiak ellen, a magyart a magyar ellen, ezzel is gyengitve a proletar ontudatot, a panaszkodassal tovabb gyengititek magatokat. Erosnek kell lenni!
Hogy a szervezett munkassag egyik nagy martirjanak* buzdito szavainak a mai helyzethez illo valtozataval eljek:
Ne panaszkodjatok, szervezkedjetek!
Az eredeti az volt, amikor kivegeztek koholt vadak alapjan, hogy "Don't mourn, organize!", az az "Ne gyaszoljatok, szervezkedjetek!"
*Joe Hill (1971 - Bo Widerberg teljes film, sajnos csak angolul)
www.youtube.com/watch?v=o539JJoHUWs
---
Vilag proletarjai egyesuljetek! :)
Ui: megegyszer elnezest.

Untermensch4 2021.02.20. 07:28:48

@Pitralon20: A vikingeknél nem volt nyugdíj. Az öregedő viking amikor kezdte úgy érezni hogy közeleg az idő amikor harcoshoz méltatlan módon ágyban, mások gondoskodására szorulva vegetálna élete végén, egyre elszántabban és első sorban ment csatába, mert akit harcban (vagy adófizetés közben) ér a halál az a walhallába kerül.
" ezzel is gyengitve a proletar ontudatot, a panaszkodassal tovabb gyengititek magatokat. Erosnek kell lenni!"
Akiknek nem proletár öntudata van hanem proli önteltsége azokkal mit lehet kezdeni?
Egyébként pont jó hogy eszembe juttattad, meg kell kérdeznem majd hogy most tképp ki is nálunk a helyi szakszervezeti elnök.
" Nem ellenetek - a berbol es fizetesbol elokert - voltam durva, hanem ertetek. "
Megáll a ház előtt a fekete autó. Csengetnek. Lakó kinyitja, ott áll két ÁVH-s. "Nyugalom elvtárs. Magáért jöttünk, nem maga ellen."

Untermensch4 2021.02.20. 08:28:44

@Diorella Queen: "csak ha jó erőben leszel 70 körül is és ki tudod majd emelni a kerekesszékből a 90 éveseket"

raketa.hu/jarokeret-helyett-exoszkeleton-ezt-hasznaljak-a-nyugdijasok-japanban

Neytiri1 2021.02.20. 10:50:56

@Pitralon20: köszönöm a válaszod :)
A blogvilágban is látható ez az egymás ellen uszítás erőteljes nyoma, és bár én is, és más is leírta már, hogy tulajdonképpen a hatalom ugraszt össze minket, és nem értünk teszi, felfogjuk, de mégis bábként teljesítjük ezt, pedig csak rajtunk múlik, és nem teszünk ellene.
A szervezkedéshez erős, megbízható emberek kellenének, akik célt tűznek ki, összetartják és egységbe fogják az embereket. Én nem érzek magamban ilyet, a proletár láncom húzom magammal, ahogy látom rajtam kívül még sokan mások is. És ezt tudják odafönn...
Ha jönnének ilyen emberek, talán már azt sem hinnénk, mert ki tudja miért csinálja, ki pénzeli és mikor hagyja szarban a népet.
Köszönöm :)

Diorella Queen 2021.02.20. 17:48:26

Hihetetlenül el van cseszve ez a járványkezelés.

Diorella Queen 2021.02.20. 17:51:33

Hihetetlen, hogy még az izolálás is el van baszva,aztán kapásból + 4- fertőzött!
Hihetetlen, hogy annyira fontos a tűzvédelmi előadó mondókája és a tűzoltó készülék bemutatása, hogy képesek bezsuppolni 30-40 embert egy szellőzetlen terembe emiatt!
Ekkora balfaszok, balfékek, lófasz dilettáns idióták országa vagyunk!

Diorella Queen 2021.02.20. 17:53:27

Olvastam egy cikkben, a fertőzöttek nagy része bevásárlás során kapja el a fertőzést, nagy áruházakban!
Ez amúgy tök hihető, a szocotthonban 9 ápolóból 7 egy öltözőben öltözött, akik pozitívak lettek legutóbb.

Diorella Queen 2021.02.20. 17:55:06

Elegem van ebből sok hozzá nem értő idiótából, akik osztják az észt minden fronton tévében, munkahelyeken, a csapból is a sok barom folyik, még egy hozzám szól arcon fogom rúgni!

Diorella Queen 2021.02.20. 17:59:40

Az a helyzet, hogy kibaszott pipa vagyok, és azért vagyok kibaszott pipa, mert ha hozzá értők lennének megfelelő helyeken, akkor már vége lehetne ennek a kibebaszott szopós járványnak max kics csoportokban fordulna elő és elvétve!
Dilettáns őskommunista kormány!
Ez a véleményem!

Untermensch4 2021.02.20. 18:02:35

@Neytiri1: "A szervezkedéshez erős, megbízható emberek kellenének, akik célt tűznek ki, összetartják és egységbe fogják az embereket."
Vagy csak elég ha az emberek akiknek van célja, megteszik a maguk apró lépéseit.

( - mondta az anarchista udvari bolond... )

Untermensch4 2021.02.20. 18:04:11

@Diorella Queen: "Dilettáns őskommunista kormány!"
Egykori MSZMP-s és KISZ-es káderek akik utána voltak liberálisok is, most meg nemzethy demagógok... Nem haldoklunk, mi így élünk. :)

Diorella Queen 2021.02.20. 18:10:53

@Neytiri1: erős, megbízható emberek kellenének, akik célt tűznek ki, összetartják és egységbe fogják az embereket.

Csak szólok, hogy ez az ország, már nem az az ország.
Lásd fekete karszalagos nővérrel mi lett?
Ez az ország tényleg a birkák országa, itt nem lehet összefogni semmit baszod, hidd el én a saját szememmel láttam mekkora birkák az emberek.
Ezt a tényt a kormány is jól tudja, úgy hogy hidd el,nyugodtan alszanak.

Diorella Queen 2021.02.20. 18:17:59

@Untermensch4: Nem haldoklunk, mi így élünk. :)

Pontosan így van.
Ha új belépőként én szóltam volna az igazgatónak, vagy a tűzvédelmisnek, hogy a bánatos faszért nem lehet leírni a mondandót egy A4-es re azt szétosztani, mert a járvány közepén talán nem kéne bezsuppolni ennyi embert egy zárt levegőtlen terembe bohóckodni, akkor szerinted nem kibasztak volna azonnal? Szerinted mi lett volna a reakció ismerve a szomorú tényeket, hogy semmilyen észrevételt nem díjaznak sehol????

Diorella Queen 2021.02.20. 18:20:26

@Untermensch4: Vagy csak elég ha az emberek akiknek van célja, megteszik a maguk apró lépéseit.

Én azt gondolom, hogy széllel szemben nem lehet pisálni, egy fecske nem csinál nyarat, disznók között elvész a gyöngy stb stb stb nagy büdös igazságok. Aki kicsit okosabb az a saját pecsenyéjével foglalkozik és leszarja az összefogás nevű összes szart, amiből csak és kizárólag baja lehet.

Diorella Queen 2021.02.20. 18:25:21

Megyek és inkább megfestem a szoba egy szeletét Picasso stílusában.
A magyarok majd a saját ostobaságuk folytán előbb utóbb úgy járnak mint a Neandervölgyi őrünk azt szevasz!

Untermensch4 2021.02.20. 18:29:27

@Diorella Queen: " Aki kicsit okosabb az a saját pecsenyéjével foglalkozik és leszarja az összefogás nevű összes szart, amiből csak és kizárólag baja lehet. "

"Oszd meg és uralkodj." Ez alá a büdös nagy igazság alá adod a lovat...
Nem csak kamikaze mártírként lehet összefogni, én pl szakszervezeti tag is vagyok és viszonylag hátul a listán a kirúgási sorrendben... pedig tképp egy másik cégnél anno szervezett sztrájk sztorijával (is) hergelem a melósokat ha a társalgás dinamikája épp megengedi. Social engineering... barkács szint. A mostani előtti munkavédelmisünknek mire fejébe szállt a kinevezés és elkezdett vadászni az emberekre, már megtanulta hogy amikor velem találkozik az túl sok feldolgozhatatlan stressz és engem került... :)

Diorella Queen 2021.02.20. 18:33:13

@Untermensch4: Oszd meg és uralkodj." Ez alá a büdös nagy igazság alá adod a lovat...

Amióta világ a világ, ez mindig és mindenhol így volt!
Max túl sok esti mesét olvastál hogy valami tündérkirályságban hiszel.
Ébredj már fel !

és engem került... :)

Az meg sem fordul a fejedben, hogy esetleg más miatt kerül?
Én sem bírnám 30mp-nél tovább a nagy monológjaidat baszki, lehet az is így van vele!

Diorella Queen 2021.02.20. 18:36:41

@Untermensch4:
Egyszerűen nem tudom mi ez a kurva gondoskodó Télapóban való hit a fejetekben?
Miért hiszik azt az emberek, hogy a mindenkori kormány, vagy a gazdagok, majd nem hagyják őket megdögleni az út szélén?
Hihetetlen micsoda behódoltság van azok felé, akiknél egy kicsit több a della! Döbbenet látni a csórókon a félelmet, az arcukon a szemükben a kiszolgáltatottságot!
Én ezt egyszerűen nem bírom és akarom látni!

Diorella Queen 2021.02.20. 18:40:13

@Untermensch4: Kamikaze mártír???

Mi is lett azzal a kis fiatal kislánnyal, aki leböszmézte a hülye kövért és beolvasott nem túl irodalmian a kormánynak?
Mi lett vele?
A nép, az istenadta nép!....khm, derült egy jó nagyot, lehet rá is rántottak néhányan, majd gurult az ország rozoga szekere szépen csendben azon a tetves lejtőn, tovább tovább tovább.....

Untermensch4 2021.02.20. 18:43:06

@Diorella Queen: "Én sem bírnám 30mp-nél tovább a nagy monológjaidat baszki, lehet az is így van vele! "
Igen, ugyanazt mondjuk csak más szavakkal. :)

"Egyszerűen nem tudom mi ez a kurva gondoskodó Télapóban való hit a fejetekben?
Miért hiszik azt az emberek, hogy a mindenkori kormány, vagy a gazdagok, majd nem hagyják őket megdögleni az út szélén?
Hihetetlen micsoda behódoltság van azok felé, akiknél egy kicsit több a della! "

vs.

"Én azt gondolom, hogy széllel szemben nem lehet pisálni, egy fecske nem csinál nyarat, disznók között elvész a gyöngy stb stb stb nagy büdös igazságok. Aki kicsit okosabb az a saját pecsenyéjével foglalkozik és leszarja az összefogás nevű összes szart, amiből csak és kizárólag baja lehet. "

Diorella Queen 2021.02.20. 18:46:01

@Untermensch4: Te idióta fasz!
Mi lenne ha nem engem idézgetnél, hanem valami önálló gondolatot kiszarnál a saját fejedből???
Saját vélemény , mondd ez neked valamit ?!?!

Diorella Queen 2021.02.20. 18:53:02

@Untermensch4: Nyugodtan leidiótázhatlak, majd úgy is jön zépet haverod és párhuzamot talál Einstein és közted!
Ő is akkor fotelharcos volt és fekete öves szájkarate bajnok, hogy az első hathuszassal elhúzott a pénz után Londonba. Azóta boldogan szagolgatja a pakisztáni bajszos nők , rohadt büdös izzadságszagát a nagy jóléttől megrészegülten. Néha eszébe jut, mekkora harcos volt amíg itt ette ebben a koszfészekben a fene, és akkor megjelenik a faszát véresre verve itt, pár szerinte vicces ,debil beszólás erejéig! Hát ekkora hősöket termel és termelt ki ez az ország.

Untermensch4 2021.02.20. 23:06:27

@Diorella Queen: Ez a saját véleményem, hogy a maga lehetőségein belül tehet az ember, nem csak sodródni lehet.

Diorella Queen 2021.02.22. 05:42:05

Nem bírom már ezt a járványt agyilag , fiatalok is meghalnak, apámat is összezárták egy covidossal az izolációs szobába most meg várják hogy pozitív legyen a tesztje. Az egészségügy sztem jobban ki fog készíteni mint a szocotthon bassza meg!

Diorella Queen 2021.02.22. 05:42:50

Bassza meg és bassza meg kurva Kína!:(

s 2021.02.23. 00:36:26

@Diorella Queen: Már nem tart sokáig. Az orbán beleveri a csámpás, vízipipa alakú gecis görbe nagy faszát az egészségügybe, az orvosok elhúznak a picsába, mi meg itt baszódunk meg mindahányan. Ne nézz politikai műsorokat! A National Geographic Wild-ot nézd kizárólag! Mert itt mindenkire ez vonatkozik mostantól. Aki bírja, az megy, aki nem, az megdöglik, és megzabálják a hiénák és a keselyűk.

Diorella Queen 2021.02.23. 16:13:23

@s: National Geographic Wild-ot nézd kizárólag!

Nálam csak azok a csatornák mennek.
Amúgy ne hidd hogy elhúznak az orvosok, csak a szokásos hiszti megy , aztán aláírják a szerződésüket és befogják a szájukat szépen. És minden megy tovább ,ahogy eddig.

s 2021.02.24. 22:49:32

@Diorella Queen: "aztán aláírják a szerződésüket és befogják a szájukat szépen"

Vagy nem. Tudod az a helyzet, hogy orvosból nincsen annyi, amennyi kellene. Különösen most. Nem tanácsos baszakodni velük, mert tudnak, és aki tud, az máshol is tud. Nem kénytelen neked tudni. Annak tud, aki nem méltánytalan vele szemben. A tudatlan szarházi politikus gecik megtanulják, merre lakik az Úristen. A faszkirály orbán pedig kiszopja a csöpögő, gennyes bucifaszt.

telex.hu/belfold/2021/02/24/ugyeleti-dijak-potlek-orvos-korhaz-kamara-orszagos-korhazi-foigazgatosag-pihenoido-szerzodes

Lorrh 2021.02.25. 08:40:28

@s: azért orbán olyan gigantikus pénz, ingatlan és befolyás birtokában van, hogy bármit és bárkit megvesz kilóra. Majd lesittelnek 2-3 orvost precedensnek (koholt vádakkal, hálapénz elfogadásért) és lesz kuss. Ez nem egy forradalmár nemzet. Hihetetlen könnyű megtörni bármilyen ellenállást olyan hatalom birtokában mint orbánnak van.

Diorella Queen 2021.02.25. 10:06:48

Az oltás vissza hozta a szaglásomat elemi erővel.
Sajnos.

Lorrh 2021.02.25. 10:37:44

@Diorella Queen: azóta nem mosakodtál? :-)))

Untermensch4 2021.02.25. 12:24:44

@Lorrh: Nem hinném hogy covid-pánik miatt visszafordítanának egy európába tartó orvost... orbán összes hatalma véget ér a piros vonalnál a térképen.

Lorrh 2021.02.25. 14:01:01

@Untermensch4: aki akart már rég elment. Sokan ragaszkodnak az életükhöz, hazájukhoz, családjukhoz. Nem mindenkinek tetszik a nyugaton lenézett keleteurópai gastarbeiter létforma.

s 2021.02.25. 22:51:31

@Lorrh: Nem félek orbántól. Az egy darab szar. Szerintem neked sem kellene.

s 2021.02.25. 22:54:06

@Untermensch4: "orbán összes hatalma véget ér a piros vonalnál a térképen"
Ja. Ő is ebben reménykedik. :-) Az az igazság, hogy addig sem ér el. Ahogy a mondás tartja: Nehéz a hatalom annak, aki nem bírja.

s 2021.02.25. 22:58:30

Fosik az a buzi kis patkány. A kolostornál, ahová beette a rosseb, látni sem lehet a geci sok rendőrtől. A bátor államférfi. A maga 167 centijével. Törpefeszültség, baszod.

Untermensch4 2021.02.25. 23:12:12

@Lorrh: "aki akart már rég elment."
Igen, persze. Most már csak visszafelé jönnek a hanyatló nyugatról... én azlrt megnézem hogy ha az orvosok is megkapják "a rendőrök, katonák és tűzoltók 40%-os béremelését" akkor mekkora lesz az itthoni pályát elhagyók aránya.
" Nem mindenkinek tetszik a nyugaton lenézett keleteurópai gastarbeiter létforma. "
Még mindig orvosokról beszélünk, ugye?

Untermensch4 2021.02.25. 23:14:55

@s: Volt már olyan a történelemben hogy vkinek egy ihletett pillanatban a végzet saját testőre képében jött el.

Diorella Queen 2021.02.26. 08:28:18

@Lorrh: Sokan ragaszkodnak az életükhöz, hazájukhoz, családjukhoz.

Hát haj, csak kurvára nem mindegy, kinek mennyit ér az élete.
Lehet menni a szlovákokhoz covid osztályra, havi egymilla és euróban fizetik. De nem kell a szlovákokhoz menni a covidért, hiszen itt is van bőven. Most is ugyan azt csináljuk csak védőruha és pénz nélkül gyakorlatilag. Én mondjuk nem szeretnék velem egykorú hóttakat látni és ellátni mert arra rámegyek agyilag lelkileg meg mindenhogy. Így is túl sok a halottellátás egy kórházban, de az idős ember az más, az valahogy természetesebbnek hat hogy meghal. De még ez is megvisel, látványilag lelkileg mindenhogy. Nem éri meg eügyben dolgozni, rámegy az ember, fizikailag és szellemileg egyaránt. Ha rajtam múlna kurvára megfizetném a nővéreket és vennék Hawain egy üdülőt ahova kötelezően elküldeném őket évente kétszer, két hétre nyaralni! De nekem pölö bruttó 320 ezret mondtak, ami nevetséges, ócska eritreai bér, valljuk be!

Diorella Queen 2021.02.26. 08:29:23

Lépek is a véres picsába innen tovább és nem írok alá a törpének semmit!

Diorella Queen 2021.02.26. 08:51:55

Eddig a hálapénz ( azaz a lakosság) tartotta életben az egészségügyet, csak azért nem omlott még össze. Ezt is betiltotta ez a faszfej, de bért emelni meg nem akar, illetve amit emelget az gyakorlatilag bolhafasz és csak arra elég, hogy be tudjon zengeni valamit a médiának.

Diorella Queen 2021.02.26. 09:51:14

Én megmondtam (!!!!) hogy a milliárdosék nem fogják hagyni, hogy a bolygó tönkremenjen és tesznek róla, hogy az emberi populáció csökkenjen.

propeller.hu/nagyvilag/3637402-olyan-koronavirusmutacio-jelent-meg-new-yorkban-ami-ellenall?utm_source=hirkereso.hu&utm_medium=referral

Untermensch4 2021.02.26. 12:37:35

@Diorella Queen: Az üldözési mániában és az összesküvés-elméletekben az az egyik érdekesség hogy minél okosabb az alany, annál jobb érveléssel győzi meg magát hogy ő jól látja és gondolja a helyzetet.

( - mondta az udvari bolond... )

s 2021.02.26. 14:02:32

@Untermensch4: Nem csak a történelem kiemelkedő alakjaival esik ez meg. A maffia főnökök is többnyire így végzik. Egyszerű gyakorlati okból, ugyanis azoknak a legkönnyebb eltenni valakit láb alól, akik a biztonságáért feleltek (egészen addig). Közel is vannak hozzá, meg is bízik bennük a célszemély. Egy érdekes adalék sztálinról, akit az üldözési mániája mentett meg sok merénylettől: soha nem ivott az elé kirakott pohárból. Még a frissen felbontott bor esetében sem, hanem kicserélte az asztaltársaság valamelyik tagjával a poharat. Meggyilkolt mindenkit, mielőtt az megtehette volna ezt vele. Például hitler nem volt ennyire elővigyázatos.

s 2021.02.26. 14:07:42

@Diorella Queen:

"nem írok alá a törpének semmit!"

Meggondoltad magad, nővérke? Mert eddig azon a véleményen voltál, hogy nincs itt semmi látnivaló, mindenki menjen a picsába.

"csak a szokásos hiszti megy , aztán aláírják a szerződésüket és befogják a szájukat szépen. És minden megy tovább ,ahogy eddig."

s 2021.02.26. 14:19:13

@Diorella Queen: "Eddig a hálapénz ( azaz a lakosság) tartotta életben az egészségügyet, csak azért nem omlott még össze."
Ez is baj. A hálapénz annak a jele, hogy az orvos nincsen megfizetve. Pedig tőlem éppen kifizethetnék. Keresek annyit, abból fussa rája. Ja, hogy ti, többiek nem? Ez azért van, mert alkatrészek vagytok a brazil gépsorban. Szart ér a munkátok, mert szar iskolákba jártatok, ahol szart sem tanultatok. Mert orbánnak idióták kellenek, akik folyamatosan rá szavaznak, ezért szarrá bassza az oktatást. Csak éppen abból nem lesz pénze az országnak. Tehát neki sem lesz annyi. Bár ő úgy számol, hogy neki ez e kicsi is elég valameddig még.

orbán a hazaárulás minősített esetét követi el. Normális országban bíroság előtt lenne a helye. Tisztességes országban kivégzőosztag előtt.

Diorella Queen 2021.02.26. 17:00:42

@s: Szart ér a munkátok, mert szar iskolákba jártatok, ahol szart sem tanultatok.

Azért ez gusztustalan volt, remélem elbasszák a majdani beöntésedet és pöcskatéteredet!
A világon mindenütt ráfizetés az egészségügy. Akkor számolja fel az egészet, nekem 8 ! Én akkor is fogom tudni azt, ami az életben maradáshoz szükséges lesz! Én akkor is fogom tudni ápolni a hozzátartozóimat, ti meg nem, mert lövésed sincs arról, hogy mire van szüksége. Egy pelenkát nem tudnál kicserélni anyósod alatt, nem hogy ágyban fürdesd, vagy egyáltalán megetesd anélkül, hogy megfulladna. Szóval nem kell ezt annyira lebecsülni, bár a te szakmád nyilván piacképesebb, de mi a szar lenne a világgal, ha mindenki IT barbár lenne?

Diorella Queen 2021.02.26. 17:02:19

@Untermensch4: Mint ha te említetted volna egyszer:- Az, hogy valakinek üldözési mániája van, még egyáltalán nem biztos hogy nem üldözik ::D

Diorella Queen 2021.02.26. 17:05:11

@s: Gondolj csak bele szépen, mi lenne ha világból eltűnne az összes bankár és a IT huszár?
Oké, lehet felrobbanna a paksi atomerőmű és visszazuhanna pár műhold a földre.
De most képzeld el ugyan ezt, ha eltűnne az összes takarító, karbantartó, nővér és kukás?

Diorella Queen 2021.02.26. 17:08:35

Lehet hogy próbaidőn még nem kell aláírni semmit, annyit tudunk már hogy tervezetet nem szabad aláírni semmiképpen!

s 2021.02.26. 22:28:03

@Diorella Queen: "remélem elbasszák a majdani beöntésedet és pöcskatéteredet!"
Nem. Te fogod csinálni a reszkető kezeiddel. Mert benned megbízom, és nem fogod elbaszni.

"mi a szar lenne a világgal, ha mindenki IT barbár lenne?"
Az bebaszna. Ugyanakkor nem lehet mindenki ápoló sem. A modern társadalom a munkamegosztásra épül. Ebbe viszont nem tartozik bele az, hogy bizonyos munkavállalókat (orvos, ápoló, tanár) kizsigerenek. Én jól keresek, de én adnék is nekik az adómból. Egy normális országban a költségvetésbe befolyó pénz az állam alkalmazottainak jut, nem pedig a haverok bizniszébe, meg a hobbi focistáknak. Ugyanis az egészségügy és az oktatás nemzetstratégiai ügy. Végül az számít, hány egészséges dolgozó van, és azok mekkora hozzáadott értéket állítanak elő. A fasz orbán a népe nyakán ül, és a kárukra van. Jobban járnánk, ha megdöglene. Nem szép ilyesmit mondani, de ez az igazság, és hát rá is szolgált, valljuk be.

s 2021.02.26. 22:54:13

@Diorella Queen: "Gondolj csak bele szépen, mi lenne ha világból eltűnne az összes bankár és a IT huszár?"
A fizetésük mutatja, hogy mennyire fél ettől a társadalom. Úgy néz ki, hogy eléggé. Nem könnyű ilyen figurákat leakasztani bárhonnan.

"De most képzeld el ugyan ezt, ha eltűnne az összes takarító, karbantartó, nővér és kukás?"
Egy eltűnik, három ugrik a helyére. (Kivéve a nővért és a karbantartót.) A szakmák általában a pótolhatatlanságuk, nélkülözhetetlenségük és a piaci megtérülés alapján vannak díjazva. Látványos torzítás az állami alkalmazottak körében van. (Politikus gecik agyonfizetve, orvos, nővér, tanár lófaszt sem kap.) Akit fizetnek, az a fegyveres erők tagja, mert azokra ugye egy diktatúra számít. Ne csináljanak puccsot, és ha lehet, akkor védjék meg a jelenlegi urakat. Arra nem gondolnak, hogy a pengeélen táncoló rendszer pár nap alatt dől szét, mint a Domino Day. Bármennyit fizetnek ugyanis a katonáknak, ha igazán megbaszódik a rendszer, azok nem a jelenlegi munkaadójuk mellé állnak, hanem a jövőbeniek mellé. Ennyit erről. Több történelmet kellene olvasgatni. Bár az állástalan orbángeci jogot tanult, és ott kellett ezekkel foglalkozni, mégis úgy tűnik, sokat felejtett azóta. No meg a reáliák. Az is fontos, bár a korcs jogász agyába ez már végképp nem fér bele.

s 2021.02.26. 23:06:42

@Diorella Queen: "annyit tudunk már hogy tervezetet nem szabad aláírni semmiképpen!"
Semmit nem kell aláírni. Parancsolni akar az, akinek még kérnie is csak halkan volna szabad. Mert NEM FIZETTE KI az eddigi számlát sem. Emlékszel te még arra, hogy mit baszakodtak a kórházak felhalmozott adósságával? Miért halmozták ezt fel a kórházak? Elitták? Elkurvázták? LÓFASZT! Gyógyítottak, és kifutottak a pénzből, mert az egészségügy épp annyira nem hatékony, ahogyan semmi más sem ebben a kibaszott országban. Ezt orvos rendbe tenni nem tudja. De az állam meg tudta volna tenni, és volt is rá tíz éve. Basztak megcsinálni, de a pofájuk nagy. A kibaszott otbán szart nem csinál, csak uralkodni és lopni akar. Menjen el a kurva anyja retkes picsájába. Valaki szóljon már neki, hogy ennyi, és nincs tovább.

Untermensch4 2021.02.26. 23:07:31

@s: "Akit fizetnek, az a fegyveres erők tagja, mert azokra ugye egy diktatúra számít."
Annyira jól nem fizetnek nekik... inkább a titokzatos szolgákra alapoznak sztem. Akik az olyan nyomozásokat átveszik amiben feltűnik P.Sándor neve. A katonaságnak meg nincs nálunk akkora renoméja, egy puccsot nem igazán venne senki komolyan. Már ha egyáltalán megvalósítható lenne, attól hogy hallani nem lehet róla, a sereg belső hírszerzése működik.

Untermensch4 2021.02.26. 23:12:23

@Diorella Queen: Az általános elv az hogy aki egy vmennyire erős állítást tesz, azon a bizonyítás terhe és jó ha az állítás meredekségéhez illően erős a bizonyítás. De a falszifikálhatóság miatt kissé elforgatva is nézhetjük a dolgot. Ha elméletileg sem létezik olyan mód ahogyan meg lehet cáfolni a hipotézist, akkor az csak hitkérdés. Létezik olyan módszer amivel be lehet bizonyítani számodra meggyőzően hogy NEM a szupergazdag elit megrendelésére készül a covid?

s 2021.02.26. 23:23:47

@Untermensch4: "Annyira jól nem fizetnek nekik... "
:-) De. Rálátok a témára. Nyilván nem a tizenkettő egy tucat sorkatonát. Viszont BÁRKIT beosztástól függetlenül a magasabb (nem is olyan magas) rendfokozatúakból.

"egy puccsot nem igazán venne senki komolyan"
Nem ezen múlik. A puccsot ritkán indítják civilek. Van úgy, hogy egy hirtelen támadt elégedetlenségi hullám eszkalálódik, és puccs lesz a vége. Azonban többnyire nem ez a helyzet. A katonaság legmagasabb szintű vezetői előre látják, hogy a pálya nem folytatható, és megpróbálják átvenni a hatalmat. Néha nem is a hadseregből indul ez, hanem a politikai vezérek második sorából, akik hatalmon akarnak maradni, de a fővezér bukásba taszít mindenkit, és ezt már látják. Amikor hitler ellen akciókat szerveztek (a németek), az sem a civilektől indult, de még csak nem is az egyszerű sorkatonáktól.

s 2021.02.26. 23:33:02

@Untermensch4: "Létezik olyan módszer amivel be lehet bizonyítani számodra meggyőzően hogy NEM a szupergazdag elit megrendelésére készül a covid?"

Én tudnék ilyet, engedelmeddel. Nevezetesen azt, hogy a dúsgazdagok nagy része éppen most szopja be tövig a bucifaszt (a gazdaság leállása miatt). Feltéve, (de meg nem engedve) hogy bődületesen elszámolták volna magukat, ez persze nem tűnik elegendően erős ellenérvnek. Lehetnek ők is segg hülyék, ez viszont a világ gazdagjaira általában véve nem jellemző. Tehát tobzoska (denevér).

Diorella Queen 2021.02.27. 04:25:01

@s: Aki nem írja alá, annak március 1. megszűnik a munkaviszonya. Ez az utasítás fentről.

Diorella Queen 2021.02.27. 04:26:43

@s: Emlékeztetnélek, hogy a Honvéd kórház esetében is volt egy hasonló nagy cirkuszolás a dokik részéről és a végén mindenki szépen aláírta és bekussolt. Erről ennyit.

Diorella Queen 2021.02.27. 04:30:59

Én csak két dologtól tartok.
Az egyik az, hogy levezényelnek valamelyik vidéki, vagy Bp-i kórház covid osztályára a másik pedig az, hogy elkapom újra a covidot.
Mindkettőre 90% az esélyem jelenleg.

Diorella Queen 2021.02.27. 04:41:54

@s: Nem. Te fogod csinálni a reszkető kezeiddel. Mert benned megbízom, és nem fogod elbaszni.

Hát figyelj!
Szívesen adok neked beöntést, és a kezem sem reszket. Minket ugyan is úgy tanítottak, hogy akármennyire be vagyunk tojva egy eszközös beavatkozás miatt, a beteg felé akkor is magabiztosságot kell mutatni, mint ha száz éve ezt csinálnánk. :D

Diorella Queen 2021.02.27. 04:46:36

@Untermensch4: Létezik olyan módszer amivel be lehet bizonyítani számodra meggyőzően hogy NEM a szupergazdag elit megrendelésére készül a covid?

Nem, mert túl sok itt a "véletlen" egybeesés.
Felmelegedés, túlszaporodás, az egészségügyi rendszerek terhe stb stb
Egy háború mindent szétbaszott volna, ez lehet a modern kori háború.
Továbbá minden háború után hatalmas fellendülés következik.
Szóval túl sok a ha....

Lorrh 2021.02.27. 08:30:57

@Diorella Queen: pont OTT NEM tarol a covid ahol túlszaporodás van. Ezt a tényezőt észrevetted már?.

Untermensch4 2021.02.27. 10:41:22

@Diorella Queen: "Nem, mert túl sok itt a "véletlen" egybeesés. "
Tehát hiszel abban hogy a gazdagok inkább megkockáztatják a lincselést, elveszítik a vagyonuk egy részét a gazdaság bezuhanása miatt, utána pedig fizetnek többet a megdráguló munkaerőért, csak hogy kevesebb munkaerő maradjon a klímaváltozással való birkózásra, merthogy a késleltetés miatt az emberi kihalás is csak évtizedek múlva érezteti a hatását...
Mindössze két dolog esik egybe. Az emberi agy mintázatokat akar felismerni, főleg veszélyeseket (mert a veszélyek korai felismerését jutalmazza az evolúció). Az európai kultúra lényeges eleme egy szado-mazochista vallás ami világvégét hirdet, mindenféle tömeges szenvedéssel.
Nem miden háború után következik hatalmas fellendülés. A polgárháborúk után meg még kevésbé. Egy járványfesztivál meg jobban hasonlít polgárháborúra.

( - mondta a hadügyminiszter... )

Untermensch4 2021.02.27. 11:17:03

@Diorella Queen: Meg úgy egyébként külön rásegítés nélkül is kihalunk, ha vkinek a populáció csökkentése lenne a célja, elég ha vár egy kicsit...

raketa.hu/veszelyeztetett-faj-lettunk-2045-re-a-spermaszam-nulla-lehet-egy-atlagos-ferfi-eseten

s 2021.02.27. 12:05:17

@Diorella Queen: "annak március 1. megszűnik a munkaviszonya"
Te mindent elhiszel? Most? Amikor lepkehálóval próbálják összefogdosni az ápolókat a Széll Kálmán téren? Kiscsíra, blöffölnek, te pedig beszopod. Ha senki nem írja alá, akkor nem fognak kibaszni mindenkit. A gyávaságotokra épül a rendszer.

s 2021.02.27. 12:08:23

@Diorella Queen: Te tudod. Én mindenesetre nem írtam alá mindent, amit elém raktak. Pedig rengeteg próbálkozás volt, elhiheted. Köztük egészen szépek is, magas helyekről. Azóta is jókat nevetek rajta.

s 2021.02.27. 12:12:37

@Diorella Queen: Örülök. Tudtam, hogy benned megbízhatok. :-)

Lorrh 2021.02.27. 19:12:53

@s: Bizony! Jól mondod!
Az beijedtek is beadták a magánnyugdíjukat mert megfenyegette orbán hogy akkor nem fognak állami nyugdíjat kapni.
az is szar blöff volt csak

Diorella Queen 2021.02.28. 06:14:52

@s: Ebben a helyzetben az a furcsa, hogy nem azok zsarolnak, akik zsarolhatnának, mert olyan helyzetben vannak, hanem azok zsarolnak, akik épp szarban vannak.

Diorella Queen 2021.02.28. 06:15:28

Én még semmilyen papírt nem láttam eddig bezárólag. Belépésem óta egy darab cetlit sem láttam.

Diorella Queen 2021.02.28. 06:16:07

Remélem kapok fizetést azért, különben dühbe jövök!

Diorella Queen 2021.02.28. 06:17:25

@Lorrh: pont OTT NEM tarol a covid ahol túlszaporodás van. Ezt a tényezőt észrevetted már?.

De ,észrevettem már.

Furcsa az is hogy a WHO ezt a tényt nem vizsgálja.

Diorella Queen 2021.02.28. 06:21:24

Bruttó 320 ezerrel vettek fel, erre jön némi délutános v éjszakás pótlék, netán egy minimális túlóra. Szóval szarra sem elég, Karácsony jobban teljesít és fizet a szocotthonokban. Kár hogy ott meg baromi sok a bunkó, dilettáns, nulla képzettségű, okoskodó roma ,lusta disznó és seggnyalós.
Szóval itt azért pár fokkal értelmesebb emberek dolgoznak. Arról nem beszélve, ha felborulnék, akkor a lehető legbiztosabb helyen vagyok a mennybemenetelhez. :DDD

Diorella Queen 2021.02.28. 13:52:04

Lehet hogy még is sokan nem írják alá orbaneszku elcseszett törvényét. Csak a mi osztályunkon kapásból három nővérről tudok. Nem tudni mi lesz, ha nem szedi ki a törvényből a madzagon való rángatás lehetőségét, akkor elég sok végkielégítést kell neki kifizetni azoknak, akik már évtizedek óta dolgoznak kórházakban és nem írnak alá. Továbbá borul minden mint kártyavár, szerintem.

Diorella Queen 2021.02.28. 14:00:50

Lehet hogy még is csak nagy meglepetés lesz ez a kormánynak.

s 2021.02.28. 22:19:26

@Lorrh: Az lehet. Viszont a magánnyugdíj pénztár fenntartásával is vannak gondjaik azoknak, akik nem adták be. Egyrészt saját zsebből kell fizetniük, másrészt 1001 módja van annak, hogy végül ne lássanak abból a pénzből semmit. Ez egy befektetés esetén túl nagy kockázat. Én például nem is vállaltam. Ez persze nem jelenti azt, hogy egy ködös hajnalon nem fogom szétverni csákánnyal a matolcsy kibaszott hülye fejét, de eddig még nem jött el az én időm. Várok egy kicsit.

s 2021.02.28. 22:23:59

@Diorella Queen: Senki nincs olyan helyzetben, hogy zsarolhasson, mert mindenki szarban van. Nehezen fogsz tudni meggyőzni arról bárkit is, hogy mennyit érsz, ha magad sem hiszel benne. Szóval ne parázz, a helyzet nektek dolgozik.

Diorella Queen 2021.03.01. 20:57:38

@s: Mindenki aláírt, pár embert kivéve akiknek kapóra jött hogy nem kell két hónap felmondási időt lebohóckodniuk.
De abban a pillanatban ha átvezényel valahova vagy covid osztályra akar küldeni, én 100% hogy nem fogok menni és kiléptem. vészhelyzet ide vagy oda, pont lefosom meg a retorziókat is. Kb ennyikeh.

Diorella Queen 2021.03.01. 20:59:00

Elvileg nem tud máshova küldeni mert nincs partnerkórház.Covid osztályokra pedig intenzíves nővérek kellenek, az meg nem vagyok. Szóval...
Bár ezekből kinézem ,hogy átképeznek 15 perc alatt akár.

Diorella Queen 2021.03.01. 21:00:51

Utolsó év lett volna az intenzív terápia és társai, most mázlim van hogy nem végeztem el. :P

Diorella Queen 2021.03.01. 21:05:19

@s: Forrasztásonként 3 ezret érek, tervezés ceruzával, 30 ezer, cinemával 50 ezer , drágakő foglalás negyed ct-ként 10 ezer.
Egyenlőre Ft-ban értendő.:DDD

Untermensch4 2021.03.01. 22:31:47

@Diorella Queen: Ha ilyen jól fizet az ékszerészet akkor miért írtál alá..?

s 2021.03.01. 22:58:52

@Untermensch4: Mert fosik. Egyébként én nem pont az ékszerész szakmára gondoltam, amikor arról írtam, hogy ki mennyit ér. Dióka ezt látványosan félreértette, de neki talán így volt jobb.

Diorella Queen 2021.03.02. 05:23:33

@Untermensch4: Még nem vagyok ékszerész, egyenlőre még arany forraszt sem adnának el nekem az Aurennél. Továbbá még van egy évem , az aranyműves szak.

De már egyik munkatársammal kiagyaltuk, hogy lehet ebből a tetves eügyből némi pénzt kinyerni. Félállás + bérnővérkedés.

Diorella Queen 2021.03.02. 05:24:38

@s: Tudom hogy pont nem arra gondoltál bazzeg, de nekem íg ysokkal jobb volt. :P

Diorella Queen 2021.03.02. 05:31:05

De egyre jobban arra hajlok, hogy nyitok egy régiségboltot.
Előbb utóbb csak visszajönnek a turisták is .

Diorella Queen 2021.03.02. 05:31:53

Csak muszáj minduntalan duálisnak lennem, és kicsinál már ez a skizofrén állapot.

s 2021.03.02. 13:27:09

@Diorella Queen: Értem én, hogy jó mellébeszélni. Csak nem szeretem. A másik: sose gyere azzal, hogy nem kapsz az élettől lapot. Kapsz, csak szarul játszol. Eldobtál egy király párt, mert két bubival megijesztettek. Csak az nyerhet, aki küzd. Aki megadja magát, mindig veszít.

Diorella Queen 2021.03.03. 04:51:21

@s: Szarul játszok.
Kapok az élettől bőven, csak nem lapot.
Megtagadtam már önmagam százszor és ezerszer. Már jogosan unom.

Diorella Queen 2021.03.03. 04:59:43

@s: Adhatnál némi tanácsot, hogy te az irigységet hogy kezeled magad körül?
Mondjuk más egy férfinak, mint egy nőnek.
A vékony kis aranyláncot egy kis medállal a nyakamból már az első napon kinézték. Van két karkötőm ami mindig minden munkahelyen velem van , normál vastagságú, tehát nem extrém méretű, hát már közölték, hogy azt el fogom ám hagyni. A közösségi oldalakról mielőtt beléptem a munkahelyre , mindent lepucoltam ami én vagyok. Azóta be sem lépek oda ,mert minek.
De jóindulatot így sem látok ezen a munkahelyen sem.
Mondjuk nem szemétkednek kifejezetten, bár bepróbálkoztak, de kiálltam magamért, mert bruttó 320 ezerért már nem fogok minden szart én sem benyelni.
Eddig itt tartok. Kicsit még várok, de ha nem változik semmi, akkor lelépek innen, mert nem azért tanultam annyit, hogy olyan munkát végezzek, amit amúgy 8 elemivel szoktak csinálni.

Diorella Queen 2021.03.03. 05:11:31

Ha nincs mentor, aki a kezembe adja a tűt, és azt mondja megyünk vért venni, vagy a kezembe adja a szondát hogy tessék, dugd le a beteg gyomrába, akkor én úgy gondolom, hogy azon a helyen nem terem babér és oda nem nővér kell, hanem csak egy olyan aki a munka nehéz és szarabb részét elvégzi. Én úgy látom jelenleg hogy ez egy ilyen hely, de türelmes vagyok, várok még egy kicsit. Az az igazság, hogy az egészségügyben kevés az a hely, ahol felfogják azt, hogy az ő érdekük is az, hogy tudjam csinálni a dolgokat önállóan. Mert ha 10 infúziót kell bekötni egyszerre , akkor nem lesz mindegy hányan tudják. Na mindegy...
Nem vagyok boldog ,sem elégedett, csak úgy vagyok.

s 2021.03.03. 13:29:51

@Diorella Queen: "Adhatnál némi tanácsot, hogy te az irigységet hogy kezeled magad körül?"
Úgy, hogy leszarom. Engemet sem kedvelnek sokan. Mert jó vagyok abban, amit csinálok. Csak azok bírnak, akik legalább ennyire jók, de ők nincsenek sokan. A többiek félnek és gyűlölködnek. Szarj le mindent, csak a lényegre koncentrálj. Legyél jobb bárkinél. Nem fognak kedvelni, de legalább tartanak majd tőled.

Diorella Queen 2021.03.03. 14:34:00

@Neytiri1: Akkor ez most nekem lehet kapóra jön. Az Áp Ignő úgy is mondta, ha nem jönne össze a krónikus osztály, akkor menjek vissza hozzá. :D
Hát ma végképp besokalltam azon, hogy gyakorlatilag megmentek egy beteget az agyvérzéstől, mert megmértem a vérnyomását és kétszáz volt szerencsétlennek, és ezért itt errefelé lebaszás jár, mert hogy nem kértem engedélyt a vérnyomásmérő használatához.
Na menjenek a .....

Diorella Queen 2021.03.03. 14:35:57

Úgy h vagy átraknak oltópontra , vagy sohaviszonlátás, oszt nem érdekel ám milyen vészhelyzet van, vagy nincs én kiléptem és elmegyek másik kórházba, annyi van mint az égen a csillag.Csak minimális jóindulat nem sok helyen van az a baj. :(

Diorella Queen 2021.03.03. 14:37:50

@Neytiri1: Kétféle nővérből van hiány általában én azt veszem észre. A diplomás szakápolókból és a segédápolókból, amihez elég a 8 elemi.
Sima nővér az elég sok van, de ezek olyanok akik még valamikor évtizedekkel ezelőtt lettek betanítva erre-arra. Így vihetnek osztályt, de a szaros pelenka csere már derogál nekik mert nagy emberek lettek .

Diorella Queen 2021.03.03. 14:52:09

@Neytiri1: Csak pár ezer ember hiányzik, igazán semmiség.

Diorella Queen 2021.03.03. 14:55:01

Legközelebb pedig felveszem az összes kibaszott aranygyűrűmet, kifestem magam szépen, felhúzom az 50 ezer Ft-os Guess hófehér cipőmet a fehér szűk nadrágomhoz és úgy megyek dolgozni, és telibe fogom szarni a pofáját mindenkinek már egészen komolyan!
Hja!
A lóbaszó brilleket is a fülembe aggatom, és kapja be mindenki!

Diorella Queen 2021.03.03. 14:57:10

Még ha nagyon felbasznak, elmegyek valami egészségügyi felsőoktatási akármibe, menedzsernek vagy hasonló szarba.
És minden irigy, dög, disznó kapja be!

Neytiri1 2021.03.07. 09:30:56

"Hiánypótló kisokost adott ki az amerikai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ (CDC) arra az esetre készülve, ha Nostradamus jóslata esetleg beválik, és a koronavírust még egy kis zombiapokalipszis is megkoronázza."

www.szeretlekmagyarorszag.hu/felfedezo/zombiapokalipszis-esetere-irt-utmutatot-az-amerikai-jarvanyugyi-kozpont/

www.cdc.gov/cpr/zombie/index.htm

Nem is tudom milyen szót írnék ennek a beírásnak a végére, ezek után/alatt...
OMG. Ez kevés.

Neytiri1 2021.03.07. 09:39:06

Bezárnak mindent, de mégis nyitva marad szinte minden bolt, szerelő, építő, kertes, stb.
Zárt helyen sportolhatnak tovább (miért eddig nem az volt? Csak igazolt sportigazolványt kellett szerezni és liheghettek egymás arcába az edzőtermekben)
Az iskolák bezárnak, de ügyelet marad. A megjelent diákok vajon tanulnak majd osztályokban, ahol a tanár is ott lesz és onnan adja le az órát az élő és virtuális diákoknak?
Az ovik is nyitva maradnak.
A szülők nem fognak így otthon maradni, a gyerekek sem, vagyis hoztak egy teljesen felesleges intézkedést, amit nyomásra azonnal megváltoztattak és egész komolyan lájtosítottak.
Most akkor, ha olyan kurva nagy baj van, mert itt a harmadik hullám, ami betakar mindenkit, akkor miért ez a sok engedmény?
Ha viszont mégis nyitva lehet szinte minden, akkor milyen apokalipszisről beszélnek?
Ha nem megy egy rendőr sem a már ismert IKEA-hoz, hogy betartsák a másfél métert, ha a biatorbágyi outletnél egymás seggében várnak, hogy feltétlen hozzá jussanak egy szaros farmerhez, "fertőzve" egymást, akkor hogy a büdös picsába lehet ezt az egész vírus hisztit komolyan venni?
De arra majd biztos lesz rendőr, hogy büntessen, mert az utcán valaki lehúzza az orráról a maszkot, hogy végre friss levegőt vegyen.
Mi a következő? Otthon is maszkot kell majd hordani?

Diorella Queen 2021.03.07. 10:11:33

@Neytiri1: Annyira "hozzáértők", ez jól látszik a fertőzöttek számából.
Az ikeában tegnap is egymást taposták a népek. Nincs kontrollálva hány fő mehet be. Nem kötelező még az ffp2-es maszk, szerintem azért, mert egyszerűen nem lehet kapni, illetve horroráron. Így az anyuci tangájával való védekezés marad tovább, ami valljuk be, elég gyenge.
Amúgy ha figyelsz,kurva sokan köhögnek.
Nem mondják meg, pedig nyilván tudják a halottak számából , hogy kb eddig mennyien eshettek át a fertőzésen. Kíváncsi lennék.
Én 3 millióra tippelek, de sosem nyertem a lottón.

Diorella Queen 2021.03.07. 10:13:12

Nekem viszont úgy visszahozta az oltás a szaglásomat, hogy ffp2-es maszkban is érzem a csatornák rohadt bűzért, akár hányszor elmegyek felettük. Lehet hogy valami szuper képességre tettem szert?

Neytiri1 2021.03.07. 10:38:32

@Diorella Queen: ha még puhán és elegánsan magasra is tudsz ugrani és onnan le, akkor nem kérdés, te lettél a Macskanő :)))

Untermensch4 2021.03.07. 11:41:02

@Neytiri1: Az űltalában vett felkészültség rendkívüli eseményekre nem rossz ötlet. Ha nem tolja túl vki rögeszmés szintig akkor a hétköznapi életvitele is kellemesen takarékosabb lehet és kisebb-nagyobb válságokat is kényelmesebben visel. usa-ban a "prepperek" csak hümmögtek mosolyogva a Nagy Klotyópapír- és Élesztőválság idején, nekik ez a "legenyhébb fokozatú esemény" (vagy higy is híják'), hogy néhány hétig ellátási zavarok vannak a kereskedelemben.
Covid idegrendszeri tüneteit tekintve nem tartom kizártnak hogy vmi fertőzés akár tömeges és nagy mértékű mentális leépülést is okozhat. Az pedig a résztvevők aktivitását tekintve tényleg zombis lehet... "normális" emberek is hamar ledobják a civilizált viselkedést katasztrófa-helyzetben (lásd erőszakos cselekmények és fosztogatás természeti katasztrófák idején), ha jelentős részük még vissza is esik szellemileg akkor ez fokozottan jelentkezik..

Diorella Queen 2021.03.07. 13:46:20

@Untermensch4: Miért törvényszerű, hogy egy vírus csak pusztítást vihet végbe az emberben?
Látod, nekem is szuper szaglásom lett ( egy év zéró szaglás után) , lehet kiszagolnám az aranytartalmú kőzetet a föld alatt . :D És még ki tudja, milyen változásokat csinált bennem a covid, ami nem feltétlen negatív. Lehet zongorázni is tudok, csak még nem próbáltam,vagy esetleg beszélem az ógörögöt. :)

Diorella Queen 2021.03.07. 13:51:47

És még majd kedden kapom a második adag oltást!
Mi lesz velem?
Kiszagolom a betegségeket az embereken?
Amúgy való igaz, minden egyes betegségnek van egy jellegzetes, csak arra a betegségre jellemző furcsa szaga.
Olyanról már hallottam, hogy egy nő kiszagolja a Parkinsont még kezdeti stádiumban, akár egy használt pólóról.

Untermensch4 2021.03.07. 18:36:10

@Diorella Queen: Az igazán sikeres vírusok nem maximalista pusztítók (ha teljesen kiirtják a gazdatesteket akkor nekik világvége van... ) hanem szimbióták.
Nem törvényszerű, asszem' a bakteriofágokból különböző emberekben, különböző kombinációban előfordulva összeszámoltak mostanában vagy 28ezer vírust ami a beleikben él, egy részük kimondottan hasznos(abb mint ha nem lenne).
Covid meg egyéb betegségek kiszagolására mindenképp jobb egy kutya, egyszerűen azért mert több szaglósejtje van. Lexikális tudást és mozgáskoordinációs rutint meg nem hinném hogy tud okozni fertőzés de nyelvtanulással próbálkozni soha nem elpazarolt erőfeszítés.

( - mondta az udvari bolond... )

Diorella Queen 2021.03.08. 05:05:14

@Untermensch4: Ez a laborszökevény is azzá válhatna már igazán, mert már unom! Meg kell szelidíteni!

Untermensch4 2021.03.08. 08:48:13

hang.hu/kulfold/2021/02/09/nem-laboratoriumbol-kerult-ki-es-talan-nem-is-kinabol-szarmazik-a-virus-a-who-kutatoi-szerint/

"Újságírói kérdésre a kutatók részletezték: ha a vírus egy laboratóriumból jutott volna ki, feltételeznünk kellene, hogy emberi kéz alkotta, ezt azonban több kutatás is cáfolta."

Az pedig elképzelhetetlen hogy találnak a természetben egy vírust, azt vizsgálják laborban és baleset miatt kiszabadul...

( - töprengett az udvari bolond... )

Lorrh 2021.03.10. 15:30:28

@Neytiri1:

ÁLTUDOMÁNY.hu/20210310-a-szputnyik-v-vakcinat-sved-es-nemet-szakemberek-dicserik.html

Lorrh 2021.03.10. 15:31:55

@Neytiri1: a hír forrása:
tass.com/world/1263957

RUSSIAN NEWS AGENCY

hahahahahahahhhhhaaaaahahaaaha ha ah aha ahaha ah ahahaha a ha

Neytiri1 2021.03.10. 17:22:49

@Lorrh: "A(z) áltudomány.hu szerver IP-címe nem található."

Neytiri1 2021.03.10. 17:42:11

@Lorrh: hogy is írta egy kék szemű jaguár (?)-os pasi a III. Világháború kitörésének és a szmájlik hiányának összefüggését?
"A Svédek szerint az orosz a legjobb :))))"
Hány szmájli van itt? :)

Diorella Queen 2021.03.10. 19:27:48

@Neytiri1: A Svédek szerint az orosz a legjobb :))))

www.origo.hu/tudomany/20210310-a-szputnyik-v-va

Szerintem a fájzer a legjobb, mert attól három napig leülsz mint a tyúk a tojásra, továbbá szuper szaglásod lesz tőle!

Diorella Queen 2021.03.10. 19:28:54

@Untermensch4: Szerinted lesz ebből valami politikai jobb és baloldal, vagy csata?
Valami olyasmire gondolok, hogy a szomszédod lenéz majd, mert kínaival oltottak téged, vagy ilyesmi.

Untermensch4 2021.03.10. 20:59:46

@Diorella Queen: Trollisztánban hogyne lenne... csak két oldal van hanem tízmillió :)
Én a kínain kívül az összes többit szeretném sorban elfogyasztani. Ha kicsit rendeződik a helyzet a mostani káoszhoz képest.

Neytiri1 2021.03.12. 09:19:47

Érdemes elolvasni Hadházy FB-ját a kínai vakcina vásárlásról.

Lorrh 2021.03.13. 15:16:21

@Neytiri1: rettegéskeltés-ipar. Ne mérgezd magad mert elkékülsz :-)

Neytiri1 2021.03.13. 16:41:42

@Lorrh: "Csak az nem fél, akinek nincs fantáziája." R.J. :)
Te már elkékültél :)))

Neytiri1 2021.03.14. 07:55:44

@Lorrh: ha-ha-ha, attól, hogy álcázod magad a zölddel, még kék vagy :)

Lorrh 2021.03.14. 09:20:00

@Neytiri1: éjjeli pillangó lettem megélhetési céllal.

Neytiri1 2021.03.14. 15:10:22

@Lorrh: a stricik jobban kereshetnek, és még a potrohukat sem kell odatartani senkinek.
De te tudod...

Diorella Queen 2021.03.14. 16:11:19

@Lorrh: Egyik kurva sem kényszerből lesz kurva, bármennyire is szeretné némelyik nőegylet ezt a közvéleménybe belesulykolni4
Azért kurválkodnak, mert lusta dög disznó mindegyik, hogy elmenjen dolgozni!
A munka büdösebb, mint a kancigányok fasza!

Lorrh 2021.03.14. 17:09:40

@Diorella Queen: Van ilyen is, meg olyan is.
A neten fellelhető, saját lakáson dolgozó csajok tényleg olyan sokat keresnek a lábuk szétrakásával, amit eszükkel és szorgalmukkal soha nem lennének képesek megkeresni. Erre igaz amit mondasz.
Meg vannak tényleg nyomorban levő és kényszerített nők is szép számmal. Nehogy már akkora élmény legyen három meg ötezerérért leszopni bárkit is.

Diorella Queen 2021.03.14. 17:33:37

@Lorrh: Meg vannak tényleg nyomorban levő és kényszerített nők is szép számmal.

Anyám miért nem lett prosti?
Nyomorban éltek.
Talán mert nem volt lusta és elment dolgozni?

Neeee gyere te is ezzel a "szegény nyomorult kényszerből szopja a faszt" süket dumával légyszíves!

Neytiri1 2021.03.14. 17:58:33

@Lorrh: az én ötletem meg smafu?

Untermensch4 2021.03.15. 00:32:45

@Diorella Queen: Hogy egy volt rendőr ismerősömet idézzem, vannak olyanok akik a "síkbuta borsodi cigánylány a világ végéről", annyira minimális ismerettel a világról hogy még azt sem tudják hogy egyéni vállalkozóként legális a dolog. Őket olyan ravasz stricik tartják akik elhitetik velük hogy kell nekik a védelem és segítség az illegalitásban... ennek exportváltozata amikor a külföldre vitt qrvát azzal zsarolják hogy a rokonsága itthon megkereshető és levadászható ha nem viselkedne jól.

Diorella Queen 2021.03.15. 04:35:01

@s: Szóval ne parázz, a helyzet nektek dolgozik.

Valaki árulja már el nekem,hogy ha le van zárva minden létező és az egész ország, akkor honnan a picsából van még mindig ennyi fertőzött?
Nem lehet, hogy az oltópontokon fertőződnek meg?
Aztán megy az ajvékolás, hogy az oltástól lett beteg. Hát attól biztosan nem. Az oltásterv el van szarva, nekem ez a véleményem. Nem kicsit, hanem nagyon!
De hogy a picsába nincs egy infektológus Orbán közelében, aki megmondaná neki, hogy baszkikám ez így kurvára nem jó?!?!

Diorella Queen 2021.03.15. 04:38:24

Amúgy meg az oltás tényleg hat, nem kaptam el újra, pedig azóta már elég sok covissal találkoztam.
Bár voltak olyan tüneteim, mint ha..., de nem lettem beteg. Max csak szuper hordózó vagyok.
Viszont agyilag már kivagyok a feszkótól.

Diorella Queen 2021.03.15. 04:40:05

Nekem az a meglátásom, hogy az oltópontok el vannak szarva.
Sátrakat kellett volna állítani közparkokba és egyenként oltogatni az embereket. A többi meg álljon vagy üljön sorba egymástól 2 méterre.

Neytiri1 2021.03.15. 07:58:56

@Diorella Queen: semmi sincs "lezárva", "bezárva" Dió, csak az IKEA és társai, meg a ruhás boltok és plázák. Nagyjából minden más nyitva van.
Az iskolákba, óvodákba vihetik a gyereket (bármennyit, ügyelet van).
A boltokban rengeteg ember van (élelmiszer, építős, kertes, drogéria, stb), én nem tapasztaltam sehol a másfél-két méteres távolságot a pénztárban, úgy mint tavaly.
Kint a szabadban tömegnyomor van, szombati képek a Normafáról a Balatonról, egymás mellett ücsörögnek, sétálnak, rengetegen.
A járműveken ugyanúgy egymás mellett ülnek/állnak.
Az oltópont is érthetetlen, időre hívják őket -elvileg-, miért megy oda előbb sokkal, aztán várni kell a fél órát, egymás mellett és senki jön ki figyelmeztetni őket, hogy ne egy kupacban legyenek, pedig már nem először derül ez ki.
A napokban egy gyógyszertárban jártam, és nem volt egyáltalán maszk az egyik dolgozón, azt mondja, megkapta a két oltást. Érted? Egy gyógyszertárban dolgozó ezzel jön és nem veszi fel a kötelező maszkot.
Dolgozni ugyanúgy járnak az emberek, nem mindenki h.o.-hat otthon. Együtt öltöznek, utaznak a céges buszon. És mivel gyorsan terjedő most ez, viszi az egész családot, a brigádot, sokkal többen lesznek betegek.

Neytiri1 2021.03.15. 08:01:05

Miután az oltópontokról kérdezték, azt mondta, „az operatív törzs már hónapokkal ezelőtt megalkotta, hogy ha egy hétvége alatt kellene mindenkit beoltani, arra képesek lennének. Ma egy általános, országos, egy-két nap alatt történő, teljes átoltásnak a föltételei megvannak, az oltási tervünk rendelkezésre áll, az ehhez szükséges eszközökkel, számítógépes nyilvántartással, adatbázissal, helyszínkijelöléssel, mindennel készen vagyunk, a vakcina hiányzik. Most azért nem tudjuk ezt a rendszert megindítani, mert nincs annyi vakcina.”
Orbán Viktor 2020.december 18.

Vakcina van, csak oltási terv nincs.

Neytiri1 2021.03.15. 08:31:13

@Diorella Queen: Dió te írtál valahol gyógyszert, ami a vérrögképzést akadályozza meg, vagy véralvadásgátló és Covid alatt érdemes szedni?

Neytiri1 2021.03.15. 12:19:11

@tölgyerdő: szerinted ez az információ amit leírtál érdekel valakit?
Elhiszik?
Mindenki?
Írni fognak nekem, hogy találkozzanak velem?
Vagy téged gondolnak normális, értelmes embernek ezen mondat után?
Vagy majd más is ezt írja, ha írok valamit?
Vagy te fogod ismételgetni bosszuból, mert kibasznak Gumától mindig?
Szerinted változik valakinek a véleménye (akár jó, akár rossz) rólam attól, hogy ezt leírod?
Vagy neked esik jól?
Engem érdekelne, hogy miért.
Az is érdekelne, hogy csak arctalanul vagy ilyen, vagy igaziból is.
Az még inkább, hogy miért vagy ilyen.
És az is, hogy akarsz-e ezen változtatni, csak nem megy, vagy egyre inkább befordulsz ebbe az állapotba.
Vagy te ezt így ahogy vagy, jónak látod és teljesen megvagy elégedve magaddal és a teljesítményeddel?
Mit vársz, hogy erre milyen reakció születik, illetve van-e olyan reakció, ami után abbahagyod, vagy teljesen mindegy, folytatod.
Megkérhetlek rá, hogy ne írj ilyet többet, vagy ez a kérés még inkább inspirál, hogy bővebben és többször leírd.
Van olyan nicked is, amit értelmesen használsz és beszélgetsz, vagy csak erre álltál rá nagyüzemben?
Van valamilyen testi, vagy lelki kielégülésed ilyenkor?
Akár ez, akár az, akár mindkettő, remélem jó volt :)

Diorella Queen 2021.03.15. 19:20:47

@Neytiri1: Dió te írtál valahol gyógyszert, ami a vérrögképzést akadályozza meg, vagy véralvadásgátló és Covid alatt érdemes szedni?

Önállóan ne szedj semmit. Amiatt lehet probléma, hogy ha későn mennek orvoshoz az emberek. Ha 3 nap alatt nem csillapodik a láz, vagy a köhögés és nem leszel jobban , akkor irány a sürgősségi. Ott helyben minden vizsgálatot megcsinálnak, labor, Ct miegyéb, és ha szükséges, akkor megkezdik a kezelést, ami csökkenti a vírusok számát , illetve megelőzi a vérrögképződést, ha valaki hajlamos rá.
Nem mindenki hajlamos rá. Vannak akik sokan már évek óta szednek vérhígítókat. Náluk pölö nem valőszínű hogy ilyesmi probléma fog fellépni. És van egy rakás ember, aki nem hajlamos a vérrögképződésre. Nekem sem lett semmi bajom ettől a szartól látod, pedig átment rajtam az eredeti és a brit mutáns is.

Diorella Queen 2021.03.15. 19:31:29

@Neytiri1: Azért sem érdemes szedni vérhígítót önállóan, mert amit a gyógyszertárban lehet kapni aszpirinként, az sokat nem ér, max a gyomrodat kikezdni. Továbbá nem tudni azt sem, nem e vagy esetleg vérzékenyebb az átlagnál? Csak az orvosok tudják azt, hogy mennyi szükséges belőle, már ha egyáltalán szükséges.

Lorrh 2021.03.15. 19:53:16

@Neytiri1: naná hogy nem smafu. Megyek is a kétéves striciképzőbe.

Lorrh 2021.03.15. 19:55:41

@Neytiri1: "s nem volt egyáltalán maszk az egyik dolgozón, azt mondja, megkapta a két oltást."
És?
Ez teljesen korrekt válasz.
Minek maszkozzon? Veled szolidaritásból? Nemár...

Diorella Queen 2021.03.15. 20:30:32

@Lorrh: Minek maszkozzon? Veled szolidaritásból? Nemár

Mert attól, hogy valakit beoltanak, még lehet hordozó és terjesztheti a vírust.
Továbbá mert nem 100% a védelem, ő is elkaphatja az oltás mellett is.
Persze kisebb az esélye arra, hogy bele is hal.
Na és nem csak covid van, hanem más bacik is,meg szennyezett levegő, pollen, miazma.

Diorella Queen 2021.03.15. 20:32:54

Vége lehetne már.
Belefáradtam én is ebbe a járványba teljesen, az emberi kapcsolataim teljesen lenullázódtak, a gyerekem nem merem megölelni mert nincs leoltva még.
Tökkivagyok attól is, hogy beragadtam az egészségügybe, amit nem szeretek és akkor most nagyon diplomatikus voltam.

Neytiri1 2021.03.15. 20:53:48

@Lorrh: talán azért, mert ez most a szabály. Ha nem tetszik, akkor is. És mivel fertőzhet, pont egy gyógyszertárban, ahová beteg is bemegy, legyengültebb szervezettel, elég furcsa hozzáállás.
Szerintem van vírus és egyre többen betegek, az más kérdés, hogy szarul kezelték első perctől és nevetséges időkben hoznak nevetséges döntéseket és, számtalan hibát követtek és követnek el, az oltási mizéria már-már inkább komédia, attól még egy gyógyszerésznek nem így kéne ehhez hozzáállnia.
A fertőzés nem olyan, mint az, hogy ki a gyerek apja. Nincs 99,9%-os bizonyíték, hogy ki adta át, de egy hely, ahol betegek fordulnak meg és hoznak vírust, a másik meg viszi magával haza, mert egy barom önkényesen úgy dönt, ahogy.
Sok mindennel nem értek egyet, de hogy egy gyógyszertárban (zárt, kis helyen, ablak zárva) nem vesz fel maszkot egy dolgozó, azzal nem. Nagyon nem.

Neytiri1 2021.03.15. 20:54:44

@Lorrh: bejön az élet neked, meglátod :)))

Neytiri1 2021.03.15. 20:57:38

@Diorella Queen: akkor más írhatta egyszer, talán még tavasszal? Nem tudom.
A vénember még csak most kezdeményezte a vérrögoldó kezelést a kiemelt COVID ellátókban. Holott éppen egy éve ez már ismert volt.
Ez lehet, hogy aludt 12 hónapig?

Lorrh 2021.03.16. 12:47:08

@Neytiri1: bejön. De csak maszkmentesen!

Neytiri1 2021.03.16. 13:02:08

@Lorrh: a lányoknak csak úgy lehet, és van még két éved, hogy magasabb pozícióba lépj a szakmában :)

Lorrh 2021.03.17. 07:19:21

@Neytiri1: csak 2 év? Miért, mi lesz 2023-ban?

Neytiri1 2021.03.17. 07:29:19

@Lorrh: Lorrh2021.03.14. 09:20:00
@Neytiri1: éjjeli pillangó lettem megélhetési céllal.

Lorrh2021.03.15. 19:53:16
@Neytiri1: naná hogy nem smafu. Megyek is a kétéves striciképzőbe.

Lorrh2021.03.16. 12:47:08
@Neytiri1: bejön. De csak maszkmentesen!

Azt írtad éjjeli pillangó lettél - ehhez valóban maszkmentesek kell lenned.
A két év meg onnan jött, hogy azt írtad, hogy kétéves a strici képző, innen jött a 2023.

Neytiri1 2021.03.17. 09:58:21

indirekt.hu/bunugy/valsagos-allapotban-a-honved-korhazban-megtamadott-tanarno-az-agyat-ertek-a-szurasok/

"A kínai állampolgárságú férfi azért támadt a lélegeztetőgépen lévő 54 éves betegtársára, mert a bekerülése előtt drogfüggő volt, így a kórházban komoly elvonási tünetekkel küzdött. Az még továbbra is rejtély, miként szerezte meg a sebészeti ollót, amellyel végrehajtotta a vérengzést. Értesülésünk szerint nem ez volt az első dühkitörése, korábban is rátámadt egy másik betegre, fojtogatással próbálkozott, de akkor még a biztonsági szolgálat közbe tudott lépni. Mint a Blikk megírta, a korábban szintén lélegeztetőgépen lévő 37 éves férfi felkelt az ágyából, magához vette a sebészeti ollót, amivel a mélyaltatásban lévő, mozdulatlan nőre támadt. Tettével életveszélyes sérüléseket okozott, súlyosan megsebesítette áldozata mindkét szemét, valamint a testén is ejtett szúrásokat. A nő fején lévő szúrások az agyát is érintették."

Ha már máskor is... miért lehetett újra? Miért nem különítették el, vagy kötözték le, ha őrjöng? Egy drogfüggőt.

Lorrh 2021.03.18. 07:33:14

@Neytiri1: ahhh tényleg. Látod, már öregszem, hogy a saját hazugságaimat is elfelejtem, nem csak a másokét. Boldog Alzheimer napot!

"Miért nem különítették el, vagy kötözték le, ha őrjöng?"
Mert akkor Isten nem tudta volna megvalósítani a tervét, hogy annak a tanárnőnek a szemét meg az agyát megszurkálják. Mindennek értelme van és Isten intéz mindent. Egy falevél sem tud lehullani az ő tudta és akarata nélkül.

Neytiri1 2021.03.18. 08:36:20

@Lorrh: nem baj, nekem még nincs ilyen kórom, így segítelek, hogy emlékezz :)

Isten csak néz minket, hogy mit teremtett és döbbenetből csodálkozásba, csodálkozásból döbbenetbe fordul, egyre sűtűbben eszébe jut, hogy amikor úgy döntött, hogy "Teremtsünk embert képmásunkra, magunkhoz hasonlóvá. Ők uralkodjanak a tenger halai, az ég madarai, a háziállatok, a mezei vadak és az összes csúszómászó fölött, amely a földön mozog.” , akkor tévedett egy nagyot, a "képmása" elszabadult, már nem érdemes belenyúlni a "munkájába", elengedte a kezünket, szabadon őrjönghet az Ember. Ha érzelem nélkül tudja ezt nézni, akkor egy szappanopera mindössze.
Szerintem.

Lorrh 2021.03.18. 11:41:35

@Neytiri1: Szerintem is. Ez a bolygó itt egy dühöngő és az értelmesebb lények elborzadva és lesajnálva néznek minket

Untermensch4 2021.03.18. 12:05:38

@Lorrh: Ismersz olyat aki vesz egy akváriumot, tesz bele növényeket és állatokat, aztán elborzadva és lesajnálva néz rájuk..? Ha nagy a civilizációs különbség és nem vagyunk olyan hűderitkaság akkor az is lehet hogy annyira vagyunk nézegetve mint a termeszvárak egyike a szavannán. Ha nem szövegel ott mellette D. Attenborough akkor egy turista jeep akár teljesen mellékesen is ledózerolhatja miközben az utasok fotózzák a zsiráfokat...

Neytiri1 2021.03.18. 13:34:37

Március 16:
O.V.: "a 2019-es halálozási adatokkal és a tavalyiakat összevetve adódott, hogy a többlethalálozás tekintetében 10. legjobb helyen vagyunk Európában."

Március 18:
444: "Most Magyarországon a második legmagasabb a vírus miatti halálozás az Unióban, lakosságarányosan."

Mennyivel jobban hangzik az első, csak tudni kell, hogy mit és hogyan számoljunk, mihez hasonlítsunk.

s 2021.03.18. 16:15:08

@Lorrh: Ember! Mert hordozó lehet a védőoltással együtt is. Attól csak beteg, illetve súlyosan beteg nem lesz,

s 2021.03.18. 16:18:09

@Neytiri1: "talán azért, mert ez most a szabály."
Dió válasza jobb volt. Talán még az enyém is.

Neytiri1 2021.03.18. 17:37:56

@s: Hát.. ha csak ennyi lett volna a válaszom, akkor azt mondod, hogy igazad van. De ott volt rögtön a folytatás is, hogy a szabály mellett miért még
"És mivel fertőzhet, pont egy gyógyszertárban, ahová beteg is bemegy, legyengültebb szervezettel, elég furcsa hozzáállás."
Egyébként nem érzem, hogy versenyeznem kéne a válaszokkal.

Neytiri1 2021.03.18. 17:38:42

@Neytiri1: *mondom (mondod helyett)

Lorrh 2021.03.19. 17:05:30

@s: aki be van oltva az nem hordozza a testében. Akinek nem szaporodnak a testében a virusok, mert védett ellene, az nem fog kiköhögni magából virust és nem fog fertőzni másokat.
Ha meg a tárgyak felületén levő virusokra gondolsz akkor hermetikus légmentes kamrába zárd magad.
Túlhisztized a sztorit, ami nem férfias vonás. A nők dolga a rinyálás. Persze lovagiaskodhatsz dióval, de azt inkább privátban.

Untermensch4 2021.03.19. 22:56:37

@Lorrh: Pontosabban: aki be van oltva (vagy átesett a fertőzésen) annak az illetékes immunsejtjei hatékony ellentámadást indítanak a diverzáns vírusok ellen mielőtt azok elszaporodhatnának hadosztályi szinten értelmezhető létszámig. Hős immunsejtjeink az ellenséggel a saját veszteségtől való félelem nélkül megküzdenek, foglyokat nem ejtenek, a csata halottait névtelen tömegsírba hantolják, kitüntetések kiosztása, stb... eközben azonban, ha egy lélegeztetőgépre szoruló beteghez képest jóval kisebb testtömeg-százalékban is, de jelen vannak egyébként funkcionálisan fertőzőképes vírusok a szervezetben.
Hangulatjavítónak hallgassunk egy kis muzsikát...
www.youtube.com/watch?v=Wkvd7pbfM78

( - mondta a hadügyminiszter... )

s 2021.03.20. 00:36:54

@Lorrh: Buta vagy.

www.webbeteg.hu/cikkek/fertozo_betegseg/26178/gyakori-kerdesek-a-covid-19-elleni-vakcinakrol

Kiemelem a vonatkozó részt:

" Lehet-e vírushordozó egy oltott személy?

Több szakmai kérdés nyitott még a koronavírus elleni védőoltások kapcsán. Arra vonatkozóan nincs még elegendő adat, hogy hogyan befolyásolja az oltás a vírus terjedését. Az elmondható, hogy a megbetegedés kialakulása ellen jelentős védelmet nyújt, azt azonban még nem tudjuk, hogy az oltott, de akár tünetmentesen vírust hordozó személy képes-e továbbadni (és milyen erősséggel) a vírust a környezetének."

Tehát ha nem tudunk valamit, akkor elővigyázatosak vagyunk, mielőtt mindenki megbaszódna a kincstári optimizmusunk következményeként.

Ostobaságokat hordasz itt össze:
"Túlhisztized a sztorit, ami nem férfias vonás. A nők dolga a rinyálás."
Leszarom a macsó, kibaszott hülye hozzáállásodat. Én észérvek szerint döntöttem egész életemben, és nehéz volna azt állítani, hogy rábasztam.

"Persze lovagiaskodhatsz dióval, de azt inkább privátban."
Dionak egészen egyszerűen igaza van. Neked nincs. Azt meg kurvára nem kellene kiokoskodnod, hogy mit csináljak én privátban, és mit nyilvánosan ezen a blogon. Egy hülye segg vagy, semmi egyéb.

Diorella Queen 2021.03.20. 05:14:05

Ha vége a járványnak, darabokra tépem a nővéri bizonyítványomat, hogy soha az életben, még véletlen se tudjak, sem szocotthonba , sem kórházba menni dolgozni!

Diorella Queen 2021.03.20. 05:16:30

@Lorrh: A beoltottak is fertőzhetnek, sőt, meg is betegedhetnek, csak kisebb eséllyel halnak bele.
Itt is volt egy idős néni, januárban oltották fájzerrel, azt kétoldali tüdőgyuszival feküdt nálunk, továbbá covi pozitív a tesztje.

Diorella Queen 2021.03.20. 05:19:06

Különben meg már mindenki elkapta ezt a szart, maradjunk ennyiben. Nincs covi osztály, covi kórházak vannak.
Leoltva is érezni lehet ,amikor benned van ez a szar mellesleg.

Diorella Queen 2021.03.20. 05:19:49

Egyszerű nátha lesz a végén majd belőle, évek múlva.

Diorella Queen 2021.03.20. 05:24:17

Miszlikbe fogom szaggatni a nővéri bizonyítványomat és felposztolom a faszbúkra !
Ez lesz!

Lorrh 2021.03.20. 07:33:44

@s: vírusrettegő.
@Diorella Queen: a pozitiv az jó, az összes tréner aszongya, hogy légy pozitiv, ne neveld magadban a félelem kígyóját.

Untermensch4 2021.03.20. 09:42:35

@Diorella Queen: "Ha vége a járványnak, darabokra tépem a nővéri bizonyítványomat, hogy soha az életben, még véletlen se tudjak, sem szocotthonba , sem kórházba menni dolgozni! "

Ha jogszabály alapján besorozható vagy akkor ez csak jelképes tett.

Diorella Queen 2021.03.20. 15:19:18

@Untermensch4: Engem nem sorozhat be sehova senki, ha a feje tetejére áll ,akkor sem!
Max disszidálok Teheránba, azt beállok aranyat kalapálni a teheráni piacra. :)

Diorella Queen 2021.03.20. 15:21:21

Különben meg a nővérek nem tűntek el, csak elmentek bérnővérnek, azt most lassan csak bérnővérként dolgoznak mindenütt, sokkal több pénzért, amit természetesen orbaneszku fog kifizetni,meg az állampolgárok.

Untermensch4 2021.03.20. 16:46:46

@Diorella Queen: Tudsz perzsául? Ismered az iráni jogszabályokat..?

Diorella Queen 2021.03.20. 17:27:22

@Untermensch4: Ne okoskodj már, unalmas és szánalmas, továbbá a buta emberek szokása!

Diorella Queen 2021.03.20. 17:28:11

@Untermensch4: Miszlikbe szeretném szaggatni az eügy bizonyítványomat !

Untermensch4 2021.03.20. 23:49:06

@Diorella Queen: Iránban vallási diktatúra van... attól még nagyon messze vagyunk hogy innen oda legyen érdemes nőként átköltözni. Az pedig legalább egy nyilvántartásban szerepel hogy eü-képzettséged van. Nem a papír varázsereje számít, illetékes sóhivatal bármikor ír egy másik varázserejű papírt ami szerint te képzett vagy. Ha kell a humánerőforrás.

Lorrh 2021.03.22. 09:36:52

@Untermensch4: Az emberek szoktak indulatból beszélni, hogy megkönnyebbüljenek. Ezeket a kifakadásokat nem kell ám sebészi pontossággal szételemezni. Dió nem akadémiai székfoglalót mondott amire így kellene reagálnod. Látszik, hogy sok időd van elfecsérelni.

Untermensch4 2021.03.22. 14:51:20

@Lorrh: Most erre mit mondjak...

( - mondta az udvari bolond... )

Diorella Queen 2021.03.22. 20:21:32

Nem tudom, szóval tényleg érdekes, hogy az egészségügyi horrorsztorikat meddig lehet fokozni....
Kezdem úgy gondolni, hogy a szar összes árnyalatát, formáját, állagát, képességét, szagát, ( nem, az ízét még nem) színét, sugárnyalábját, sikerült már megismernem.

Neytiri1 2021.03.22. 20:32:22

MilehetMiáékkal...?

Lorrh 2021.03.23. 07:32:21

@Neytiri1: Központikerületibíróság... elváltak.

Neytiri1 2021.03.23. 09:31:12

@Lorrh: remélem, hogy nem. Rossz még a virtuális világban is, hogy eltűnnek emberek, akiket szeretettem.

Lorrh 2021.03.23. 10:10:21

@Neytiri1: ezért célravezetőbb utálkozni és ha az eltűnik akkor boldogság van!

én arra tippeltem, hogy te vagy Mia, új nicken.

Neytiri1 2021.03.23. 11:10:37

@Lorrh: nem lehet mindenkit utálni, csak azért, hogyha eltűnik, akkor boldogság legyen.
Téves tipp :)

Neytiri1 2021.03.23. 18:09:36

444.hu/2021/03/23/egyetlen-orszagban-sem-apoltak-meg-korhazban-ennyi-koronas-beteget-lakossagaranyosan?utm_source=hirkereso&utm_medium=cpc&utm_campaign=egyetlen-orszagban-sem-apoltak-meg-korhazban-ennyi-koronas-beteget-lakossagaranyosan

"Orbán Viktor megnyugtatónak találta, amit a kórházigazgatóktól hallott az orvosok, ápolók létszámával kapcsolatban."
Érthetetlen, hogy most akkor mit mondanak a kórházigazgatók (akiknek, ha minden igaz egy része katona, vagy már nem?) ennek a szerencsétlennek, ha máshol meg az olvasható, hogy nem bírják már. Vagy neki azt mondják, amit hallani akar, és ezt ez elhiszi, vagy el akarja hinni és a valóságra becsukja a fülét?
250 halott.
Meddig megy még el a homokba dugott fejével ez a kretén?

Diorella Queen 2021.03.23. 19:46:13

@Neytiri1: És mi van a fideszbajnok rinyagép WR-rel?

Diorella Queen 2021.03.23. 19:51:28

@Neytiri1: Én nem tooom mi van kórházügyileg, de akik a covid osztályra mentek dolgozni ,azok kurvára örültek, mert a bérük mellé kapnak bruttó kettőötvenet még, oszt azért 550 bruttónak már elég szép a nettója egy átlagembernek a mindennapokhoz.
Aztán valahogy megoldották a helyeket is, mert összevontak ezt-azt , és kiderült, hogy még egy kisebb város is elfér valójában a kórházban. :P:D Ugyan most a mosoda és konyha, össze lett vonva a szülészettel, meg a bérszámfejtéssel, de ezek igazán apróságok az ügy érdekében. :DDD
Szal no para! Van minden, ami szükséges a mennybemenetelhez!:)))

Diorella Queen 2021.03.23. 19:52:48

@Lorrh: én arra tippeltem, hogy te vagy Mia, új nicken.

Amúgy tényleg, most hogy mondod!!!! De Miának mint ha két gyerkőcce lett volna?!?!

Diorella Queen 2021.03.23. 19:54:53

Úgy látszik, aki kivándorol Angliába, annak többé nem elérhető az internet és a civilizáció bölcsője, Magyarország. :)
Vagy elfelejtenek magyarul, vagy bekebelezi őket a nagy kapitalizmus, vagy simán csak lelövik őket London valamelyik sikátorában, vagy nem tudni ,hogy s miért válnak kámforrá.

Diorella Queen 2021.03.23. 19:57:05

Unter amúgy vér komolyan vette a " kussoljált"?
Ez tényleg autista.

Untermensch4 2021.03.23. 21:16:16

@Diorella Queen: Ha túltárgyalom a poént akkor az a baj, ha csak nevetek akkor meg az... :)

( - mondta az udvari bolond... )

Neytiri1 2021.03.23. 21:56:53

@Diorella Queen: szakrendelők zártak be, semmire hivatkozva. Ami érdekes, hogy a honlapjukon ez nem jelenik meg. Azt nem tudom, hogy ez törvényes ma, hogy ellátatlanul maradnak az emberek ismét akármennyi időre? El van azzal intézve, hogy a sürgősségi működik. A sürgősséget ismerjük, fel vannak háborodva, ha valaki bemegy. A bejáratnál eldönti néhány liba, hogy sürgős eset vagy sem. Mi a sürgősség akkor, amikor nem tud menni az ember egy bármilyen fájdalommal a szakrendelőbe? A betegségek romlása megáll erre az időre? És miszarért fizetnek az emberek TB-t?

Neytiri1 2021.03.23. 21:57:47

@Diorella Queen: ő elég sokat tett azért, hogy utáljam. Ennyire senki sem igyekezett, mint ő.

Neytiri1 2021.03.23. 22:00:24

@Untermensch4: csak egyszerűen rázd meg a csörgősipkádat :)

Neytiri1 2021.03.23. 22:12:02

Járok néhány blogon, index fórumon, döbbenetes mennyi betegről írnak és mennyi halottról.

Lorrh 2021.03.24. 08:30:39

@Neytiri1: tisztul a nép. de pont az nem hal meg akire meg igény lenne.

Neytiri1 2021.03.24. 10:17:11

@Lorrh: a halál egy furcsán válogatós és szeszélyes döntéshozó.
Az, amikor egy olyan valakiről tudja meg az ember, hogy meghalt, akivel beszélgetett, mégha csak a virtuális világ színpadán is, megdöbbentő és fájó.
Vajon ki következik?
Ki lesz a következő, akinek a nickjének a hsz-száma már nem fog nőni?
Mennyire egyszerű meghalni, ez általában olyankor tudatosul, amikor megérinti az embert a halál szele. Olyan szir-szarok miatt is, hogy attól már tényleg ordítani tudna az ember, hogy csináljuk vissza. És milyen sokszor mások hibájából következik el a vég. Mindig csodáltam az azokat az embereket, akik mondjuk egy balesetnél veszítették el az általuk szeretett embert, és ott volt előttük az, aki miatt mindez történt. Hogy képesek megállni, hogy ne essenek neki és tépjék, rúgják, harapják? Micsoda erő kell ahhoz, hogy ezt ne tegyék...

"A kórházakba vezényelhetik a háziorvosokat."
Már őket is elveszik az emberektől. Szakrendelést is. Mi lesz a betegekkel, akik nem covidtól szenvednek, hanem mástól, de ugyanilyen halálos is lehet akár, mert nem tőrödik velük az egészségügy. És meddig fog ez tartani?
Orbán novemberben tudott arról, hogy nagy baj lesz.
Mit tett azért, hogy ne így legyen? Azon kívül, hogy lassan minden kotyvasztott vakcinát megvesz.
Felfogja azt vajon, hogy mennyi hibát vétet?
Vagy úgy gondolja, tökéletesen kezelte?

Lorrh 2021.03.24. 11:06:30

@Neytiri1: ő csak egyetlen gyarló ember. nem mindenható. még ha szeretné magát annak beállitani. akik körülötte bólogatnak és seggetnyalnak azok nagyobb bűnösök.
De persze orbán hozta létre ezt a rendszert.
A nép meg megszavazta harmadszor.
Te vagy rossz helyen.
Ezeké az ország.

Neytiri1 2021.03.24. 11:18:49

@Lorrh: "Te vagy rossz helyen."
Bár nem ismerek minden országot és tájékozottságom messze van a tökéletestől, nem tudnám melyik országban laknék szívesen. Úgy, hogy azt érezzem, igen, ez nekem a lehető legjobb, itt sokkal inkább úgy élnek, úgy irányítják, ami tetszik. Az eddigi "álomországok" lassan, de biztosan lecsúsztak bennem.

Bűnösök mind. Az eszetlen is, és a gyávái is. Hogy melyik jobban?
Nálam egyformák.
Szerencsém az, hogy nem találkozom velük sehol. Mert meglátnám őket és annyira szétrobbanna a belsőm a dühtől és a tehetetlenségtől, hogy nem tudom képes lenne-e az eszem lecsillapítani, hogy ne menjek oda és ne köpjem szembe őket.

Untermensch4 2021.03.24. 15:35:59

Hű, ha Konni ezt meglátja...
qubit.hu/2021/03/24/kuba-valasza-a-koronavirus-jarvanyra-tengerpart-mojito-es-sajat-fejlesztesu-vakcinak

Én meg olyan gyakran vagyok náthás már évek óta hogy hű, amikor ezt megláttam... :)
qubit.hu/2021/03/23/a-kozonseges-megfazast-okozo-virus-kisopri-a-sejtekbol-a-koronavirust-kiserletekben

( - örvendezett az udvari bolond... )

Neytiri1 2021.03.24. 16:09:04

@Neytiri1: érdemes megnézni a tolmács szemöldökét közben :D

Untermensch4 2021.03.24. 16:10:20

@Neytiri1: Magyarország... én így szeretlek! :) :D

Untermensch4 2021.03.24. 17:32:11

@Neytiri1: Azért ha megnézed alaposabban nyunyókanéni szájmozgását, ez szerkesztett.

( - hsz.e.e.r. )

Neytiri1 2021.03.24. 17:47:17

@Untermensch4: itt van az egész, ebben is ez van:
www.youtube.com/watch?v=7BdOknXfTDg
Kicsit előbbről indul. A pasi szemöldöke pedig elárulja, hogy ő is megdöbbent.
20:40-től mondja a kivágott részt.

( - csak Neytiri1- ) :)

venszivar 2021.03.24. 18:58:34

19.-20.-óta covid intenzíven van egy rokonom. Biztos,hogy nagy a küzdés értük,DE IGAZÁBÓL SE LÁTNI SE BÁRMILYEN MÓDON ÉRINTKEZNI NEM LEHET. Napi egyszer telón érdeklődni... s rettegni attól,hogy ŐK HÍVNAK !!! S "AKKOR VÉGE". CSAK ITTHON RETTEGNI s várni s várni....a bent lévő MEGMENEKÜLÉSÉÉRT !

Lorrh 2021.03.24. 19:08:48

2032. március 14.: A tisztifőorvos szerint további 3 hét teljes lezárásra lesz szükség, hogy ismét enyhüljön a vírushelyzet
2066. január 8.: A vírus ismét felfutó ágban van, az orvosi kamara szerint továbbra is zárva kell tartani mindent
2100. május 12.: A vírusnak egy újabb mutánsa ütötte fel a fejét, ez most sokkal veszélyesebb, mint a hírhedt 2088-as variáns
2232. február 9.: Már csak 2 hetet kell kibírnunk, utána jöhet végre a nyitás!
2411. július 2.: Továbbra sem találkozhatunk barátainkkal, családtagjainkkal, de a szakértők szerint már csak 1 hónapot kell kibírni, utána jöhet a nyitás!
2677. augusztus 23.: Az iskolák zárva maradnak ősszel, ismét online oktatás indul szeptember elsejével - egyszerűen túl veszélyes lenne most nyitni

Neytiri1 2021.03.24. 19:44:16

@venszivar: ez minden kórházban így van. És aki bent van, és még magánál van, annak sokkal de sokkal rosszabb, mint az otthon, együtt lévőknél.
Egyedül van. Haldoklók között. Fáradt orvosok és nővérek között. Levegő nélkül. Teljesen bizonytalanul. Távol a szeretteitől. Várva a javulást, de akár a halál előbb érkezhet. Körülötte sétál a halál, látja az elmúlást.
Gépek szuszogó hangja, fulladó lélegzetvételek hangja, sírás hangja, a szíve dobogásának a hangja. A félelme hangja. Az orvos hangja, hogy lélegeztetőre kell tenni.
Búcsú a fénytől, a hangoktól, a színektől. Az élettől. Esélye mennyi, hogy újra látja, érzi majd ezeket...?

Neytiri1 2021.03.24. 19:56:01

@Lorrh: arra lennék kíváncsi, hogy a sok okos ember, a sok okos politikus, ma mit gondol?
Egy éve kellett volna teljes, összehangolt lezárás, időben!, nincs repülő, nincs luxushajó, nincs nyaralás, nincs síelés, nincs üzleti út, ami talán megállította volna ezt, és ma már nem lenne, vagy jobb ez a lassú, már több mint egy éves agonizálás, ami még ki tudja meddig tart. Vagy ez így jó, a múlt és jelen ismeretében.
Persze vírustagadóknál ez nem kérdés, nincs és nem volt vírus.
Nem vagyok szakember, távol áll tőlem az orvostudomány, de az, hogy tavaly januárban már kiderült ez és a kis kínjai turista törpék még márciusban is repdestek világszerte, nyaraló hatalmas luxushajók futottak ki a kikötőkből, egy szaros lázmérős kapun mászkáltak át a repülőtereken, miközben már köztudott volt, hogy nem mindenkin jön ki, nincs láz azonnal, két hétig is lappanghat mindenféle tünet nélkül, nem volt túl nevetséges "védekezés"? Amikor még tavasszal is azon rugóztak, hogy kell-e maszk, vagy nem? Amikor az első adandó alkalommal, amikor világszerte csökkent a pozitívak száma azonnal utazni kellett ismét, nem viszket a segge mindegyiknek és nem tud a saját hazájában találni egy kurva tavat, vagy hegycsúcsot, miközben virológusok arról beszéltek, hogy ezt most nem kéne. Tényleg ennyire nem lehet kibírni külföldre utazás nélkül?
Ha jön egy másik, egy durvább vírus, akkor is ez lesz? Néhány fasz miatt (jó, nem néhány, hanem sok) szív az egész világ?
A turizmus, ami miatt jöhettek ezek a törpék, most baszhatják, és mi van? Kajabálnak, hogy kártalanítsák őket. A törpék lezártak, kurva szar lehetett, de tessék, meg lehet nézni, hogy most mennyi beteg van ott.

Neytiri1 2021.03.24. 19:58:05

@Neytiri1: "utazni kellett ismét, MERT viszket a segge"

s 2021.03.24. 20:19:19

@Neytiri1: "Érthetetlen, hogy most akkor mit mondanak a kórházigazgatók"
Ugyan! Azt mondják, hogy nem lesznek sokan lélegeztető gépen (mert meghalnak). Akik nem, arra ott vannak a katonák, hogy lelőjék őket. Minden rendben halad, nincs itt semmi látnivaló, kérem menjenek el a büdös picsába mind.

s 2021.03.24. 20:23:18

@Diorella Queen: "Ugyan most a mosoda és konyha, össze lett vonva a szülészettel, meg a bérszámfejtéssel"
Itt szülik meg, hogyan főzzék ki a fekete bérek tisztára mosását. Mindenre lesz magyarázat, csak keresni kell.

s 2021.03.24. 20:28:38

@Neytiri1: "Mennyire egyszerű meghalni"
Meghalni könnyű. Élni nehéz.

Neytiri1 2021.03.25. 10:30:04

@s: mondjuk mit mondjanak, ha minden magyar apja ezt mondja:
www.youtube.com/watch?v=0JyQJ8iTfX8

Ez az ember nem normális.

Neytiri1 2021.03.25. 10:32:01

@s: @Neytiri1: remélem a halottak (mára éppen 272 fővel nővelték a számukat) kísértik minden éjjel.

s 2021.03.25. 10:34:12

@Neytiri1: :-) Aki orbánnak hisz, az annyit is ér.

s 2021.03.25. 10:36:18

@s: @Neytiri1: Hát . . . biztosan nem fognak orbánra szavazni. Valószínűleg a családjuk sem.

Neytiri1 2021.03.25. 13:56:11

@s: gondolod? Minden hozzátartozó úgy gondolja, hogy ezt a fidesznek köszönheti? És 2022-re nem fog minden ellenzékiről összeszedni mindent, még azt is, hogy ovis korában fikázott az asztalnál? Nem lesznek csalik? Marad még addigra média, ami nem az ő javukat szolgálja és az ő tökéletességüket zengi? Nem fogják lehozni a csillagokat az égről és amelyik nem világít, azt az ellenzékre fogni, hogy ők fújták el? Nem fognak adatokat úgy bemutatni, hogy az az ő céljukat szolgálja?
Ha maradni akarnak még - lesz még mit vinni -, akkor maradni fognak, szerintem.

s 2021.03.25. 14:20:01

@Neytiri1: Nem vagyok jós. Szerintem azonban mindennek vége van egyszer. Ez a mostani egy remek alkalom erre. A vírus nem válogat, az intézkedéseket pedig kizárólag a fidesz (orbán) hozza. Nem könnyű más változatot elképzelni, mint azt, hogy a nyilvánvaló alkalmatlanság napfényre kerül.

s 2021.03.25. 14:21:09

@Neytiri1: Erre senki nem kötelezhető. Ha a tudtán kívül próbálják megtenni, az bűncselekmény.

Neytiri1 2021.03.25. 14:40:17

@s: nem a tudtán kívül teszik, ott van a cikkben, hogy alá kell írni, ennek nem aláírására ösztönzi őket a PDSZ. De a híres KK is elismerte, hogy egy tankerület valóban kötött ilyen megállapodást „kizárólag informatikai biztonsági céllal.
A kérdésre, hogy miért kell ez, nem válaszoltak, helyette azt mondták, hogy "a PDSZ egyetlen célja, hogy zavart keltsen a pedagógusok körében."
Ez pont illik a képbe.
Kérdés a fidesznek, hogy miért költ ennyit a sportra, a válasz, az, hogy bezzeg Gyurcsány...

s 2021.03.25. 16:10:28

@Neytiri1: "alá kell írni"
Dehogy. Erre írtam, hogy ezt nem lehet kötelezővé tenni. Jogilag is sántikál az ügy. Lehetnek ugyanis gépek, amiket többen használnak a családban, az összes érintett beleegyezésének a megszerzése problémás.

Neytiri1 2021.03.25. 17:24:07

@s: ez az egész problémás, és az, hogy ilyennel foglalkoznak ezek. Ennyire ráérnek? Az oktatás a béka segge alatt, annak a fejlesztésével kéne foglalkozni, nem azzal, hogy Marika a zenetanár gépe kotta és zeneszerzők életrajza mellett más is van, főleg, ha az a saját gépe.

Diorella Queen 2021.03.25. 18:54:17

Csökken már az új fertőzöttek száma?
Mint ha valami ilyesmit olvastam volna.

Én gecire kivagyok már mind a járványtól, mind pedig attól, hogy beragadtam az egészségügybe, ami nem tagadom, olyan közel áll hozzám, mint Makó Jeruzsálemhez.

Nem bírom ezt a kurva sok emberi szenvedést meg halottat.
Ez nem nekem való, ez nem én vagyok, túl sok a genny a slagként fröcsögő szar és hasonlók. Oké, kemény gyomrom van, de nem vagyok kőből!

Diorella Queen 2021.03.25. 19:00:29

Nem lehet ezt eléggé megfizetni bassza meg orbán!
A faszé nem ad minden nővérnek havi félmilla nettóban kellene,ha osztályos nővér akkor azért, mert hulla stresszes, ha segédnővér akkor meg azért meg nehéz és igazi szar meló!

Havi kétszázötvenet keres nettóban egy osztályos nővér, aki adagolja a gyógyszereket ,infúzióz ,vért vesz és mindent csinál amit az orvos mondd neki. Megbassza a kurva anyját az egész tetves fidesz, nem véletlen fizetik ezt a munkát külföldön fossá! Ez itt kurva nagy gáz, hogy csak ennyit keres egy szakképzett osztályos nővér, akire rá van bízva 20 frissen műtött . :(
De jó, hogy ne végeztem el az utolsó évet is, én nem tudnék ennyire sok mindenre figyelni egyszerre ,egy időpontban mint ők, továbbá kurvára nem vagyok elhivatott.
És nem is akarok az lenni!
Alig várom, hogy zálogba mehessek dolgozni!

Diorella Queen 2021.03.25. 19:02:29

Én nem tagadom, nem érdekel a vészhelyzet, nem érdekel a vis maior, nem érdekel hogy háború van ( ezt már mind ellőtték nekem), akkor sem vagyok, se nem leszek Teréz anyu!:D

Neytiri1 2021.03.26. 07:40:46

www.portfolio.hu/gazdasag/20210325/ozdi-korhazigazgato-mar-olyan-rettenetes-a-helyzet-a-korhazunkban-mint-amilyen-olaszorszagban-volt-475856?fbclid=IwAR1rdiJiNgHInuz9K_qP9XzFnBsT0iX4CEDt1u1sW_AQT-FTCj9e3ygdS6E

Ez a pojáca mikor kér segítséget más országoktól?
Vagy nem szabad, mert akkor betekintést kapnak a magyar egészségügyről és hírét viszik a híres Magyarországnak?

Neytiri1 2021.03.26. 10:57:24

444.hu/2021/03/25/a-kormany-masfel-honap-elonyt-adott-a-brit-mutacionak-itt-az-eredmenye?utm_source=hirkereso&utm_medium=cpc&utm_campaign=a-kormany-masfel-honap-elonyt-adott-a-brit-mutacionak-itt-az-eredmenye

"Olyan sok magyar koronavírusos beteg van jelenleg kórházban, amennyinél többet lakosságarányosan soha egyetlen országban sem ápoltak."

gulyás gergely:
„A kormány mindig megfelelő időben hozott döntést a szigorításra. Ha megnézzük a többi európai ország gyakorlatát, akkor általában kapkodva szigorítottak, majd enyhítettek. (…) Mi világos szabályokat hoztunk, az első hullámban 6 hétre zártunk, és ezzel sikerült a fertőzés terjedését megakadályoznunk. A második hullámban amíg lehetett, azt szerettük volna, ha mindenki jár iskolába, beleértve a középiskolát és az egyetemet is. Amikor szükséges volt szigorítani, akkor november 11-én szigorúbb intézkedéseseket rendeltünk el. Amikor látszott, hogy a brit vírusmutáns miatt a harmadik hullám is eléri Magyarországot, és a fertőzések növekedni kezdtek, akkor az eddiginél is szigorúbb intézkedéseket vezettünk be. Tehát úgy gondolom, hogy a magyar járványkezelés intézkedései következetesek, megtervezettek, és mellőzték azt a kapkodást, amit Európa számtalan más országában láthattunk”.

s 2021.03.26. 15:23:14

@venszivar: Együttérzésem. Vigyázz magadra, a többiekre.

s 2021.03.26. 15:26:16

@Neytiri1: "Tehát úgy gondolom"
Akkor az már legalább egy ember. Nem nevezném tömeges egyetértésnek, de a semminél valóban több.

Neytiri1 2021.03.26. 16:30:02

@s: én meg úgy gondolom, hogy nem :)
És szerintem nem vagyok ezzel egyedül.

Viszont arra kíváncsi lennék, hogy hány oltott ember lett beteg annyira, hogy kórházi ápolásra szorul, gépre, oxigénre, vagy otthon dögledezik azóta is.
Ez egy egészen fontos adat lenne.

s 2021.03.26. 16:38:54

@Neytiri1: "hány oltott ember lett beteg annyira, hogy kórházi ápolásra szorul, gépre, oxigénre, vagy otthon dögledezik azóta is"
Biztosan arányaiban kevesebb, mint a nem oltottak közül. Az oltás jó. Ha nem akarsz európai országba utazni később, akkor bármelyik jó. Bár szerintem idővel megszűnik az orosz és a kínai vakcinákat hátrányosan érintő megkülönböztetés is, mert a tapasztalatok igazolni fogják a hatékonyságot.

Diorella Queen 2021.03.27. 17:50:02

@Neytiri1: Nem azért van lerohadva az egészségügy,mert az intenzíven vannak annyian, hanem attól, hogy z amúgy is nehezen ellátható betegek vannak covid osztályon nagyrészt, amire máűr nincs kapacitás, hogy ha egy embernél több sztómzsákot is cserélni kellene, többen enni sem tudnak maguktól, mert alapból már olyan rossz az állapotuk covidtól független, illetve rengeteg olyan van akinek a vérnyomását cukrát folyamatosan ellenőrizni szükséges és így ha a betegek nagy része ilyen alapból rossz állapotú, már a meglévő nővérek kurvára nem tudják őket ellátni.
Főleg akkor, ha az intenzíves nővérek elmennek a szocotthonokba dolgozni, mert azok jóval többet fizetnek mint Viktor, továbbá van szép kártya ,mosnak rájuk, van munkaruha és még a kaja is jó úgy általában.

Neytiri1 2021.03.28. 16:27:15

Én egyszerűen nem értem azt, hogy oltási igazolvánnyal lehet mászkálni, például Horvátországban már áprilistól, de repülőtársaságok is jelezték, és Görögország is.
A kínai vakcina például az első oltástól számított 60. naptól véd (21-28 nap x 2). Az oltási igazolványt M.o.-on az első után - van aki még halála után is, és van aki nem is oltott, mégis - kapja meg. Hol van akkor még a védett 60.nap? Viszont ezzel az igazolvánnyal már mehet Horvátországba, ami kinyitja kapuit mindenkinek, akinek van ilyen.
A kínai vakcináról kiderült, hogy van eset, amikor még a második után (letelt megfelelő idő) sem termelődtek antitestek, vagy termelődtek, de nem kellő mennyiségben, vagyis védtelen, fertőződhet, majd viheti haza a vírust.
M.o.-on nem vizsgálják ezt a termelődést, pedig, ha nem termelődik, akkor harmadik oltásra is szükség van.
www.napi.hu/nemzetkozi_vallalatok/sinopharm-vakcina-oltas-harmadik-dozis-magyarorszag-gyarto-nyilatkozat.725968.html
Én nem értek valamit jól, vagy ez a vakcinázás csak ürügy, hogy újra induljon a turizmus, amivel éppen simán lehet ősszel a negyedik, majd télen az ötödik hullám is, mivel az oltások egyébként sem bizonyítottak még, hogy meddig hatásosak, illetve új mutánsokkal szemben mennyire véd.
És ugyanez a többivel is, mert azoknál sem rögtön indul a védettség, illetve nem teljes, illetve nem tudni megddig véd, illetve nem tuti, hogy a mutánsokkal szemben is jó.

Diorella Queen 2021.03.28. 19:23:35

@Neytiri1: Én oltás után már minimum kétszer fertőzött voltam, szinte 100% ,de csak annyit éreztem az egészből, hogy három napig kapart a torkom, az orrom néha el akart csöppenni hirtelen és időnként levert a víz ( tipikus covidos tünet) . De csak ennyi volt.

Neytiri1 2021.03.28. 21:38:14

@Diorella Queen: hát... többek között ezért értelmetlen ez a kártya. Beteg lehet, fertőzhet. Inkább még gond is, mert bátrabb, aki oltott. Lesz itt még negyedik hullám nyár végétől.

Diorella Queen 2021.03.28. 21:55:08

@Neytiri1: Persze hogy lesz,. egészen addig, amíg le nincs oltva mind a kilencmillió magyar.

Diorella Queen 2021.03.28. 21:55:38

@Neytiri1: Talán a jövő év végére elül a dolog, ha kitalálják hogy gyorsítsák be az oltást.

Untermensch4 2021.03.29. 12:31:48

mentális egészségügyi vészhelyzet:
forgokinpad.blog.hu/2021/03/29/morgellon_a_maszkban

( - mondta az udvari bolond... )

Diorella Queen 2021.03.30. 09:36:50

@Neytiri1: Azért az ugye meg van neked, hogy egy oltott, kisebb valószínűséggel hal bele a covidba, mint egy nem oltott?

Diorella Queen 2021.03.30. 09:41:28

@Untermensch4: Mentálisan le vannak épülve az emberek, a megváltozott világtól és az állandó félelemtől.
Az influenza véleményem szerint sokkal rohadtabb, képes kikapcsolni az immunrendszert is.
Covi volt van és lesz. Együtt kell élnünk vele a továbbiakban. . Viszont a maszk miatt nem kap hideg levegőt a torkom, így elkerült a tetves megfázás is az idén. az influenza meg végképp labdába sem rúghatott, covi mellett. Bizonyára nem sikerült megosztozni nekik az embereken. Mert vannak vírusok, melyek nem osztoznak és kész.
Olyan is ritka hogy valaki bárányhimlős és influenzás egyszerre. Szóval nem a világok, de a vírusok háborúja azért van. No. Mindenki nyugodjon le a picsába, ennek is egyszer vége lesz! Az egészségügyiseket meg jobban meg kéne becsülni, mert a jelenlegi 250 nettó egy osztályos nővérnek elég röhejes és szégyenteljes.

Diorella Queen 2021.03.30. 09:43:20

Meg a tanárokat sem ártana.
Ahhoz, hogy ez bekövetkezzen végre, hogy a tanult ,értelmes embereket megbecsüljük Bazmegországban, kéne egy tanárorvos miniszterelnök.

Diorella Queen 2021.03.30. 09:45:55

És kurvára kinyithatna már a Harry kft üzlete, mert kurvára kéne ez, meg az! Továbbá fogytán a türelmem, mert a másik kedvenc is zárva ( IKEA). szerencsére az OBI nyitva, így félig kielégíti az igényeimet.
Ha valaki meg tudja fejteni, hogy mi a francért nem az OBI-ban gályázom még, az kérem hogy írja meg nekem, mert én sem értem.

Diorella Queen 2021.03.30. 09:52:39

@s: Az oltás jó.
Apám ugyan fosott tőle 24 órát, de ezen kívül semmi más tünete nem volt. Még a keze sem akart leszakadni neki. Az egyetlen borzalom ami történik vele, hogy ha nincs hal a Dunában. :D Illetve ha nem mehet le horgászni. :))
Remélem, ennél nagyobb baj és bosszúság , sosem fogja érni. :)

Neytiri1 2021.03.30. 10:27:26

@Diorella Queen: nem oltásról beszéltem, hanem a kis kártyácskáról.

Neytiri1 2021.03.30. 10:33:51

@Diorella Queen: ez a mostani hullám veszélyes a gyerekekre is, illetve egymástól elkapva hazaviszik, sokkal több a beteg, ezért én nagyon veszélyesnek tartom, hogy pedagógusok oltása után kinyissák az iskolákat. EGyébként sem fog minden pedagógus oltást kérni. Az, hogy a gyerekek a padon egymás előtt, mögött, mellett egymás seggében vannak, a folyosón nem igaz, hogy van rajtuk maszk, mert nem ellenőrzik és leveszik, a mosdók kevesek, gyerek egyébként sem fog többször kezet mosni, együtt esznek, tornaórán a tornaterembe egymás után mennek (öltőzőbe is), vagy két osztály megosztva liheg ott... szóval ha van vírus, és úgy fertőz, ahogy mondják és annyira leszarja már azt is, hogy öregeket kéne elkapnia, iskolákat nyitni felelőtlenség. A gyerekek baromira sokára fognak sorra kerülni oltásra, attól, hogy a tanár oltott lesz, nem lesz megoldva, hogy ne legyenek gócpontok a sulik. Nem beszélve arról, hogy a tömegközlekedésre is rászabadulnak.

Untermensch4 2021.03.30. 12:46:48

@Diorella Queen: "Mentálisan le vannak épülve az emberek, a megváltozott világtól és az állandó félelemtől. "

Bizony.
oriblog.blog.hu/2012/12/28/amikor_felsz_szar_alak_vagy

"Ha valaki meg tudja fejteni, hogy mi a francért nem az OBI-ban gályázom még, az kérem hogy írja meg nekem, mert én sem értem."

Azért mert az is rosszul fizet.

( - mondta az udvari bolond... )

Untermensch4 2021.03.30. 12:49:53

@Neytiri1: A kártya azért is értelmetlen mert
1) a még ki sem gondolt eu-s oltási igazolvánnyal nem kompatibilis
2) semmire nem való semmilyen jogszabály alapján

Sztem érdekes lenne tudni hogy mennyibe kerül a legyártása és ki a gyártó cég tulajdonosa...

Ezt meg az előbb találtam:
qubit.hu/2021/03/29/a-veltnel-kevesbe-sujtja-az-idosebb-korosztalyokat-a-jarvany-a-statisztikak-szerint

Neytiri1 2021.03.30. 13:48:46

@Untermensch4: Az ANY Biztonsági Nyomda 2023.03.01-ig szóló szerződést írt alá a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársasággal a védettségi igazolványok szállítására vonatkozóan. A szerződés keretében az ANY Biztonsági Nyomda gyártja, személyesíti meg és postai szolgáltatónak történő átadásra előkészíti a védettségi igazolványokat.

www.any.hu/tarsasag/testuletek-vezetoseg/

Én most nagyon nem néztem, de ez a név elsőre ismerős:
Felügyelő Bizottság
Dr. Stumpf István elnök

index.hu/belfold/2021/01/30/stumpf-istvan-ujra-a-fedelzeten/
"Orbán Viktor mégis őrá gondolt, amikor megfelelő embert keresett a felsőoktatási modellváltással és az új fenntartói modell működésével kapcsolatos kormányzati feladatok koordinációjára. Különösen a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) diákjainak tüntetései és az egyetemi modellváltás elleni tiltakozások fényében tűnik meglepőnek a döntés.
A MINISZTERELNÖK AZONBAN NEM BÍZTA A VÉLETLENRE, PONTOSAN TUDTA, HOGY MOST NEM EGY GÉPESÍTETT LÖVÉSZ TISZTRE, HANEM EGY FEKETEÖVES MEDIÁTORRA VAN SZÜKSÉG, AKIT EGYETEMI BERKEKBEN JÓL ISMERNEK, ÉS RÁADÁSUL OTTHONOSAN IS MOZOG A FELSŐOKTATÁS VILÁGÁBAN.
Welcome back. Az egyetemek jövője Magyarország jövője. A következő évek legfontosabb programja az egyetemek korszerűsítése. Egész embert igénylő munka. Megállapodtam Stumpf Istvánnal, aki vállalta a felsőoktatási modellváltás koordinációját. István, üdv újra a fedélzeten!
– fogalmazott Facebook-bejegyzésében Orbán Viktor.
A Magyar Közlöny idei 14. számában megjelent kormányhatározat szerint február 1-jétől két évig Stumpf István kormánybiztosként látja el a felsőoktatási modellváltással és az új fenntartói modell működésével kapcsolatos kormányzati feladatok koordinációját. A kormánybiztos munkáját, amelyet egy hétfős titkárság segíti, a miniszterelnök irányítja."

Neytiri1 2021.03.30. 14:18:21

@Diorella Queen: Apu szomszédja is pontosan ezt tette egy napig :D

Mia and Me 2021.03.30. 23:06:33

@Neytiri1: Nem értek veled egyet, a legtöbb gyerek az utóbbi 2 évben már vagy 5ször elkapta tünetmentesen, vagy max volt 2 napig hőemelkedése meg kicsit reszelt a torka. De mivel most telefonon meg távgyógyításban van minden, így nem látják el rendesen azt a pár esetet amikor az enyhe vírusos gyulladás átmegy bacis felülfertőzésbe, meg a virus lentebb költözik a hörgőkbe, stb- Egy rendes élő, gyerek torkát nyelvét mindent megnéző vizsgálattal az orvos 3 perc alatt szűrné ki a már gázos eseteket és kapna megfelelő ellátást (akár antibió, célzott köptetők), és akkor nem lenne szövődménye (most minden gyanus esetnél maradj otthon 10 napot, azt' majd lesz valami... ha nagyon szarul érzed magad, kérj tesztet, menj be a kórházba, és akkor szinte garantáltan kampó). Tehát eljutottunk oda a felsőlégúti és tüdőbetegségekkel mint 150 évvel ezelőtt, amikor még nem tudtuk hogy van antibiotikum. Tüdőgyulladásba meg addig inkább többen haltak bele mint kevesebben.

Mia and Me 2021.03.30. 23:20:27

@Neytiri1: Átszervezés :). Minden téren.
Ha valaha gond lesz a párkapcsolatotokban, mediátorhoz ne menjetek :D, vagy csak olyanhoz, aki feminista. (vagy ne magyarországon menjetek)

DIóhéjban: kijöttek olyan dolgok az üléseken, hogy csak na. Mindketten építgettük a magunk kis várát is, aztán neki jött be előbb olyan aki elhalmozta azzal, ami hiányzott a különvárból.
A közös várból ki lett rakva, aztán szívás egy évig, mert jött ez a billlgétcces összeesküvés. A kényszer most ismét családosdit hozott, de majd kiderül mi lesz belőle. Jelenleg van egy közös projekt, ami a jövőre nézve akárhogy is de megtérül majd, meg kicsit kompromisszumos, aztán kiderül hogy a közös életcél elég-e felülírni mindazt ami a részeg kilengés kapcsán napvilágra került.

Remélem kielégítő :)

Mondjuk mivel nekem sötét japán diáklány hajam van, én vettem egy szőke parókát, de nem neki, hanem a társkeresőn mutogatom :D ;-)

s 2021.03.31. 02:04:27

@Untermensch4: "amikor_felsz_szar_alak_vagy"
Unter, veled nem az a baj, hogy sokat olvasol, hanem az, hogy sokat elhiszel ezekből. A szerző egy öntelt, tudatlan faszkirály. Te pedig okos fickó vagy, bizonyára tudsz majd felelni a kérdésemre, ami a hülyegyereket vélhetően a posztjának a megírására késztette.

Hol vannak a bátor emberek?

Diorella Queen 2021.03.31. 06:00:28

Ez most az igazi Mia, vagy zépetál új nicken?
Bár utóbbi csak akkor szokott írni, ha :
- 1 : Nagyképűsködöm kicsit
-2 : Sm-ről írok valami faszságot.

Untermensch4 2021.03.31. 07:04:07

@s: Annyira nem vagyok okos mert legalább két év kellett mire rájöttem hogy az írásai több-kevesebb részt angolból lettek lefordítva és átdolgozva.

A bátor emberek nem látványosak, csak a vakmerők. Meg kéne fogalmaznunk hogy mit is jelent a "bátor".

Neytiri1 2021.03.31. 08:42:46

@Mia and Me: szia :) De jó, hogy jöttél és írtál.
Igen, kielégítő :)))

venszivar 2021.03.31. 09:09:19

@Mia and Me: A paróka, AZ számomra olyan visszatetsző "valami". HACSAK nem eü. oka van, nem pedig csak MERT a hölgy azt hiszi,hogy azzal szebb... Szépek a nők, kik ápolják s rendbentartják a sajátjukat. Igaz, én nem látogatom a párkereső oldalakat. :)

Neytiri1 2021.03.31. 18:51:18

24.hu/belfold/2021/03/31/koronavirus-lelegeztetogep-mok-level-pinter-sandor/

A levélben az áll:
a gépi lélegeztetést, intubálást igénylő betegek halálozása rendkívül magas, akár a 95 százalékot is eléri egyes helyeken.

"A szervezet Győr-Moson-Sopron megyei elnöke szerint már tavaly novemberben kaptak olyan információkat a kórházakból, hogy Magyarországon az intenzív osztályokon jóval magasabb a halálozás, mint a nyugat-európai országokban. Hivatalos adatok erről azonban azóta sincsenek."
Miért nincsenek adatok azóta sem?
És miért teszik lélegeztetőgépre akkor az embereket?

Diorella Queen 2021.04.01. 12:10:58

@Neytiri1: És miért teszik lélegeztetőgépre akkor az embereket?

Mert minden lehetőséget meg kell adni hogy túlélje.

Be kellene engedni a sajtót, különböző covi osztályokra,mert az talán visszatartó erejű lehetne az ostoba felelőtlen idióták tömegének, akik még az sem hiszik el, hogy a Föld göbölyű.

Diorella Queen 2021.04.01. 12:13:15

@Mia and Me: Mondjuk mivel nekem sötét japán diáklány hajam van, én vettem egy szőke parókát, de nem neki, hanem a társkeresőn mutogatom :D ;-)

Fekete szőrös papucs, amit simogathat ,azt szeva!

Diorella Queen 2021.04.01. 12:16:38

Én is látom nap mint nap, hogy az álluk alatt a maszkkal esznek isznak röhögnek a villamoson és senki nem mer rájuk szólni. Mondjuk ezek olaszok voltak,így érthető hogy miért haltak meg náluk annyian.
De nem kell messze mennem, elég csak a saját utódot megnézni, pont olyan agyatlan felelőtlen idióta,mint a laposföldhívők. És nem tudok vele mit kezdeni, legszívesebben letépném a fejét.

Diorella Queen 2021.04.01. 12:17:57

Az egyetlen mentsége, hogy 22 évesen még kiskorú és számára a felnőtté válás hosszabb evolúciós folyamat .

Diorella Queen 2021.04.01. 12:19:10

Amúgy szerintem WR túléli, mert vannak, akik a covidnak sem kellenek.

Untermensch4 2021.04.01. 12:48:42

@Diorella Queen: "Be kellene engedni a sajtót, különböző covi osztályokra,mert az talán visszatartó erejű lehetne az ostoba felelőtlen idióták tömegének, akik még az sem hiszik el, hogy a Föld göbölyű."

Itt nem lesz az mint olaszországban amikor azt látták az emberek a képeken hogy a folyosók is tele vannak betegekkel. Itt nincs kamerázás!

( - mondta az udvari bolond... )

Neytiri1 2021.04.01. 13:08:43

telex.hu/koronavirus/2021/03/31/nyilt-level-szerkesztosegek-szabad-tajekoztatas-eleteket-menthet-covid

telex.hu/koronavirus/2021/03/31/kovacs-zoltan-kamera-korhaz
„A kórházakban gyógyítani kell és nem kamerázni."
A kórházakba megfelelő körülményeket kéne biztosítania a tisztelt kÓrmánynak.

Neytiri1 2021.04.01. 13:15:25

hvg.hu/itthon/20210331_szijjarto_laszlo_nagyinterju
Szijjártó László: "Magyarországon senki nem fogja észrevenni, ha összeomlik az egészségügyi rendszer"

s 2021.04.01. 14:01:16

@Untermensch4: Kitérő válasz, nem fogadom el. Szükségtelen a köznapi fogalmak definiálása, erre ott volt az eddigi életed.

s 2021.04.01. 14:02:47

@Diorella Queen: "egyetlen mentsége, hogy 22 évesen még kiskorú"
Ez nem mentség, hanem súlyosbító körülmény.

Mia and Me 2021.04.01. 16:08:43

@Neytiri1: az utolsó kérdés a lényeg.

Angliában már rég nem ez a protokoll.
Más úton támogatják a légzést, na meg persze az se egy utolsó ha folyamatosan nézik hogy mizu a beteggel.

Itthon meg mivel ezt vettük járványkezelésre, ezért ez van rá (lélegeztetőgép).

Nem elég hogy sokba került még az esetek többségében nem is jó a problémára.

Érdemes egyébként külföldi cikkeket is olvasni, minden országban sok a pro és konrta érv a konteósok mellett is és a jajmindmeghalunk mellett is.

Én ebbőla pénzből amit itt elköltöttek minden másra , zombie-ellátórendszert csináltam volna gyorsan, ahol mindent el lehet különíteni, mindenkit is , és a különböző fázisokban lévő betegeknek személyre sazbott terápia. csak nyilván ehhez nem 5ezer eü-st elzavarni kellett volna, hanem 10 ezret felvenni, kurvajó fizetésért, járvány időszak után extra bónusszal.
Van az a pénz amiért meg lehetett volna szervezni hogy a vendéglátós/kultúrás emberek elmentek volna és beálltak volna megmenteni az összes nyuggert (is).

Csak itt minden más fontosabb volt egy évig... most meg már ez van, ha most hirtelen tündérkeresztanyu mától mindent forrást biztosít, akkor is, már késő kb... :(
Nagyon szomorú helyzet egyébként.

Diorella Queen 2021.04.01. 19:33:16

@s: Ez nem mentség, hanem súlyosbító körülmény.

Hát nem tudom felgyorsítani az evolúciós folyamatit. Én már ilyenkor férjnél voltam, a nagyanyám pedig ennyi idősen már a harmadik gyerekével volt terhes, az üknagyinak pedig ennyi idős korára már megvolt a negyven év munkaviszonya.
De hát ezek a mai fiatalok lassabban fejlődnek a túl sok pizzától és KFC-s kajától.

Diorella Queen 2021.04.01. 19:36:16

@Mia and Me: Szar ezt a világjárványt megélni. A háborúk lehettek hasonlóan szarok, csak ott láttad és hallottad nagyrészt ha jött az ellenség bombázni a várost. De kb hasonló stresszel járhatott és nem két évig tartott.

s 2021.04.01. 23:21:47

@Diorella Queen: :-) Attól fejlődik lassan a gyerek, ha mindent megkap (készen). Jó passzban lévő, nagy, egészséges, életcél nélküli lénnyé válik. A mi generációnk (és a korábbiak is) alig várták, hogy eljöjjenek otthonról, és a maguk urai lehessenek. A városiaknak persze volt lakásprogram, hogy mehessen a szocialista nagyipar, a vidékieknek meg ott volt egy valag hely, hogy külön legyenek. Ma szar fiatalnak lenni, se pénz, se lakhatás. Viszont ott van apu és anyu kényelmes puha fészke, ahol mindent meg lehet kapni majdnem ingyen. Ennek a generációnak a nevelését alaposan elkúrtuk, nagyrészt azzal, hogy a személyes jelenlétet inkább anyagi javakkal próbáltuk helyettesíteni. Érdektelen, unatkozó, céltalan majomsereg lett az eredmény - nagyon nagy tisztelet a kivételnek.

Diorella Queen 2021.04.02. 05:15:15

@s: Az enyém azért nem ilyen. Sokat dolgozik, tanul. És szeretne már függetlenedni minden téren tőlem. Tehát van akarat, csak még nem adottak az anyagi feltételek.

Untermensch4 2021.04.02. 07:08:04

@s: A boldogság és az elégedettség is köznapi fogalmak, a napokban mégis egészen hosszasan töprengtek nálam okosabb emberek egy témába vágó poszt kommentjeiben hogy hogyan különböztessék meg a kettőt...
Tehát a bátorság az ha vki "nem ismer félelmet", nem érez olyat? (Lehet hogy pszichopata?) Ha érez félelmet de "félre tudja tenni", helyén kezelni, időben elnyújtva feldolgozni? (Vagy nem... PTSD.)
Ha "el tudja söpörni" a félelmét haraggal, szeretettel, adrenalinos professzionalizmussal és később csodálkozik rá hogy tképp félnie kellett volna? (Vagy csak elbambulta a félelmet keltő észlelet-részleteket.)
Első nekifutásra mindhárom verziót soroljuk be a "bátor" kategóriába, a "kihaénnem" és egyéb futóbolondokat pedig a vakmerőbe. Utóbbiak feltűnőek, előbbieket kiélezett helyzetekben mások szokták észrevenni.
Kicsit részletesebben ki tudnád fejteni hogy a "hol vannak"-ot mire értetted? Mert úgy általában kb mindenhol, nem mérhető de létező arányban.

s 2021.04.02. 21:54:04

@Diorella Queen: Az akarat fontosabb, mint az anyagi feltételek. Ugyanis ha anyagilag megvan minden, de hiányzik az akarat, abból nem önálló lesz élet. Ellenben ha az anyagiak hiányoznak, de az akarat megvan, abból lesz. Az akarat előbb-utóbb megteremti a többi egyéb feltételt is.

s 2021.04.02. 22:12:13

@Untermensch4: "úgy általában kb mindenhol, nem mérhető de létező arányban"
Helyes válasz. Az idézett cikk szerzője a "nem mérhető arányt" kérte számon. Hiba volt. A bátorság evolúciós értelemben káros. Azért van kevés bátor ember, mert azok elpusztulnak többnyire még az ivarérett koruk elérése előtt. Nem hoznak létre utódot, ezért ez a tulajdonság minden további generációban egyre csökken. Ennek ellenére a mutáció időről időre felbukkan, a bátrak elmennek oda, ahova a többiek nem mernek, ezzel segítve a közösséget. Ha mindenki bátor lenne, az a faj szempontjából előnytelen a nagy halálozás miatt. Ha mindenki gyáva lenne, az sem jó, mert a közösség nem juthat olyan erőforrásokhoz, amit a bátrak tevékenysége révén tud megszerezni. Az arány, ami végül kialakul egy optimalizáció eredménye. Éppen ennyi, és nem több bátor egyed szükséges a faj eredményes fenntartásához.
A cikk szerzője (az eredeti angol is) egy ostoba fasz, aki nem lát az orránál tovább. Nem képes a rendszer összefüggéseit átlátni, csak nyomja ész nélkül a bullshit propagandát. Te pedig, Unti, abban vagy hibás, hogy ilyesmikkel fárasztasz bennünket, és ami még ennél is sokkal rosszabb, hogy talán magad is elhiszed ezeket. Hosszan írtam, de talán nem hiába.

Untermensch4 2021.04.02. 23:13:19

@s: Miért lenne baj hogy értelmes gondolatokra fordítunk néhány kommentet..? No meg attól hogy vidáman ideteszek egy linket aztmég nem hittérítésnek szánom, ellenzem a dogmatikus megközelítést. Sztem az ángilus mondanivalójából a lényeg hogy legyünk tudatában, a félelem mértékével arányosan hajlamosabbak vagyunk erkölcstelen viselkedésre vetemedni.
Sztem az a civilizáció és kultúra egyik lényege hogy a félelmetes dolgokra nem visító majmokként tömegpánikban menekülve vagy falkában támadva reagálunk hanem átgondoltabban, főleg ha nincs is konkrét életveszély, rövid időtávon belül.
A bátorság akkor káros evolúciós értelemben ha gátolja az utódlást. Az "anyaoroszlános" bátorság pl evolúciósan előnyös. Sőt, az extrém és irracionálisan erőszakos bátorság is lehet előnyös, pl a rozsomák sem halt ki.

s 2021.04.03. 01:38:52

@Untermensch4: "No meg attól hogy vidáman ideteszek egy linket aztmég nem hittérítésnek szánom, ellenzem a dogmatikus megközelítést."
Gondolom elolvastad, mielőtt ideraktad. Ez már önmagában hiba. A második hiba, hogy miután elolvastad, még ide is tetted. Kettőből kettő. Az 100% os arány.

"a félelem mértékével arányosan hajlamosabbak vagyunk erkölcstelen viselkedésre vetemedni"
Nem értek egyet. Van a félelem egyfelől, másrészt van a fenyegetés másfelől. A félelem lehet élettelen dolgoktól is (vulkán, vihar, áradás, stb . . .). A fenyegetést többnyire ember alkalmazza ember ellen, kihasználva annak gyengeségeit. Pusztán a félelemtől nem lesz senki aljas. A félelem csak láthatóvá teszi a gyenge jellemet, ami békeidőben rejtve marad.

"ha nincs is konkrét életveszély, rövid időtávon belül"
Civilizált környezetben ritkább az életveszély, mint általában a biológiai közegben. (A háborúkat ezúttal vegyük ki a vizsgálódásból, mint extrém esetet.) Az emberek itt mástól félnek. Például vagyonvesztéstől, egészségkárosodástól, hírnév csorbulástól, befolyás csökkenéstől. Nincs életveszély, de a reflexek ugyanazok, amiket a biológia környezetből magunkkal hoztunk. Ha valamitől tartunk, azt inkább nem tesszük meg - legyen az egy állás elvállalása, vagy egy pénzügyi befektetés. Szükségtelen a bátorságot erőltetni, amikor az ember jobbik esze szerint inkább óvatos volna.

Az anyaoroszlán veszni hagyja az előző hímtől származó kölykeit, ha megérkezik az új, és már nincsen mit tenni. Az újtól is lehetnek kölykei, azok valószínűleg megmaradnak. A rozsomák pedig csak akkor nagy legény, ha rátámadnak. Egyébként nem megy oda kötekedni máshoz, hanem kussol a helyén.
Láttál -e a National Geographic Wild csatornán tigrist? 300 kg izom, csont, fog és karom. A magasból mégis olyan, mint egy kiscica. Halkan lépked, minden neszre megáll és fülel. Fél. Attól tart, hogy ráesik valami, belelép valamibe, és többé már nem tud vadászni. A félelem egy rendkívül hatékony módszer a váratlan problémák elkerülésére.
Van állat, amelyik aggressziv, de ez is félelemből fakad. Az orrszarvú rosszul lát, ezért mindennek nekiront, ami a területén mozog. A felületes szemlélő ezt bátorságnak láthatja, de ez félelem attól, amit nem lát és nem ismer az állat.
A félelem evolúciós örökségünk, és állítom, hogy több haszna van, mint kára, még akkor is, ha a civilizáció alapvetően megóv minket a legtöbb veszélytől. Még városi közegben is számtalan előnye van, nem beszélve olyan helyzetekről, amikor az ember magára marad egy teljesen ismeretlen, elvadult helyen, ahol csak az ösztöneire számíthat.

Untermensch4 2021.04.03. 13:03:02

@s: "Gondolom elolvastad, mielőtt ideraktad. Ez már önmagában hiba. A második hiba, hogy miután elolvastad, még ide is tetted. Kettőből kettő. Az 100% os arány."

Úgy vélem, némely ott olvasható dolog "elevenedbe talált", ha nem is pont ebben a posztban. Abból gondolom hogy egy nem is létező cenzúra megteremtését várod el tőlem... sok érzelem kell egy ilyen értelmetlen elváráshoz.

"Anyaoroszlános" az emberi értelemben, amikor vki úgy védi a kölykét ahogyan azt az emberek az oroszlánról képzelik. (Igen, azok az emberek akik a fehércápát veszélyesebbnek képzelik a kókuszdiónál de a kifejezés létezik.)

"A félelem csak láthatóvá teszi a gyenge jellemet, ami békeidőben rejtve marad."
Sztem meglepődünk ha egyszer mérhetővé válik az amit a jogászok úgy hívnak, "önkéntes jogkövető magatartás".
oriblog.blog.hu/2012/02/20/te_miert_nem_vagy_geci

Diorella Queen 2021.04.03. 16:22:48

@s: Sztem hiba volt hozzá szólnod. Most irkálhatsz ódákat és magyarázhatsz ítéletnapig.

s 2021.04.05. 01:39:39

@Untermensch4: "Úgy vélem, némely ott olvasható dolog "elevenedbe talált", ha nem is pont ebben a posztban. Abból gondolom hogy egy nem is létező cenzúra megteremtését várod el tőlem... "
Unti, nem olvastam el, amit küldtél. Félig olvastam csak, de nem bírtam tovább. Okoskodó faszság, kérlek ne idézz nekem ilyet többet. Nem kértem a cenzúra létrehozását. Tőlem te is, és más is azt olvas, ami tetszik. Ne tukmáld, mert én viszont nem akarom ezeket. Az ott olvasott dolgok mennyiben találtak az elevenembe? Nos, nem olvasom ezeket a dolgokat, tehát túlzottan nem. (Egyet olvastam, amit küldtél, hogy ne érezzed haszontalannak magadat, de azóta már megbántam. Jobb lett volna, ha nem vagyok kíváncsi.) A hülyeség viszont valóban az elevenembe talál, mert okos vagyok. Ez a fos blog pedig a hígítatlan, koncentrált, kristályosan tiszta ostobaság temploma. Tőled tudom, hogy fordítás, ami annyiban elkeserítő, hogy távoli helyeken létezik az eredetije, tehát a hülyeség nagy óceánjának ez csak néhány idefröccsent tajtékcseppje. Az internetnek - és a magadfajta hiszékeny embereknek - köszönhetően viszont ez a pár csepp is képes elfertőzni a maradék normális ember észjárását. Az enyémet mondjuk nem, mert elég öreg vagyok már ahhoz, hogy értsem valamelyest a világot, amiben élek.

"Sztem meglepődünk ha egyszer mérhetővé válik az amit a jogászok úgy hívnak, "önkéntes jogkövető magatartás"."
Miért lepődnénk meg? A jogászoknak csak a tett számít, továbbá ismerik a minősítő körülményeket, úgymint: különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére, aljas indokból, nyereségvágyból, bűnszövetkezetben, visszaeső jelleggel, stb . . .
Gyakorlati szempontból ez tökéletesen elég. A rendőrség pedig azért kell, mert minden társadalomban vannak rossz emberek. Tehát nem lehet arra alapozni, hogy filozófiai értekezések (az általad idézett szöveg nem az, de nagyon szeretne fontosnak tűnni) olvasgatása után a megvilágosodott emberek a homlokukra csapnak, és döbbenettel kérdezik, hogy ugyan már eddig, és ezután is nyilván miért is ne volnánk fennkölten emelkedett erkölcsi lények. Ezt az említett blog szerzője mi a faszból deriválta le, de úgy mégis? Tartok tőle, sőt, meglehetősen valószínűnek gondolom, hogy egy önjelölt okostojás állhat a háttérben (olyan brendelmatyi féle), aki meg akarna arról győzni, hogy mindenki hülye, de ő egyedül helikopter. Mondd Unti, neked ez egy kicsit sem gyanús?

s 2021.04.05. 01:44:40

@Diorella Queen: "Sztem hiba volt hozzá szólnod." Unti minden hülyeséget elolvas. Ezért van rá esély, hogy a firkálmányaimat is szemrevételezi. Nem következik mindebből, hogy okosabb lesz, de a lehetőség adott.

Untermensch4 2021.04.05. 14:14:49

@s: Oké, nem gond. A "sunk cost" feldolgozható élmény.
Az "önkéntes jogkövető magatartás" is az ami a felháborodásodat kiváltó posztban (ami egy blogposzt, ha filozófiai babérokra törne akkor nyilván publikálná rendesen) a 4. és 5., egyfajta jogtudományi utópia arról hogy a törvényekkel összhangban erkölcsösek az emberek.

" aki meg akarna arról győzni, hogy mindenki hülye, de ő egyedül helikopter. Mondd Unti, neked ez egy kicsit sem gyanús?"
Nem gyanús mert "látom" hogy több helyről összesmittelt anyag (lehetett az "eredeti" is), mivel én is csináltam már ilyet tudom hogy nem nagy szellemi teljesítmény.
Ha az embernek a vallásos hitét, világnézetét támadják, képes akár meghalni is a "harcban", pedig a maslow-piramisban az életbenmaradás elvileg elsődlegesebb mint az önkifejezés/önmegvalósítás... te pedig annyira dühös vagy attól a blogtól mintha veled is ez történt volna.

( - mondta az udvari bolond... )

s 2021.04.05. 21:22:19

@Untermensch4: "akkor nyilván publikálná" :-D Saját költségen? Annál kevés megalázóbb létezik. Mert kiadót ehhez meglehetősen bajos lenne találni.

"a törvényekkel összhangban erkölcsösek az emberek"
Újabb vaskos tévedés. Nem, éppenhogy a törvények születnek a közösség többségének erkölcsi meggyőződése alapján.

"nem nagy szellemi teljesítmény"
Végre valami, amiben egyetértünk. Viszont ettől még lehet nagyon szar.

"te pedig annyira dühös vagy attól a blogtól mintha veled is ez történt volna"
Az én agyamat az ostobaság mindig felbaszta, és ez teljesen független magától a tárgytól. Ha kétségeid merülnének fel evvel kapcsolatban, akkor olvasd végig a teljes lobsterizmus blogot - ebben nem tudok a társad lenni - , és a rendkívül széles spektrumú témaválasztékból próbáld meg kiemelni a közös elemet. Mert nem túlzottan valószínű, hogy minden bejegyzés az általad feltételezett mértékben 'talált volna az elevenembe'. Nos, segíteni fogok. A maradék közös rész az arogáns butaság. A többit úgy gondolom, hogy már megbeszéltük.

Untermensch4 2021.04.06. 10:27:44

@s: "akkor nyilván publikálná" :-D Saját költségen?
A "filozófiai értekezések" szókapcsolattal kezdődött ez a szál...
filozofiaiszemle.net/hu/szerzoinknek/
...és sztem saját költségen olyan szaklapokba publikálnak ahol van talán vmiféle "belépő", a saját pénzből nyomtatásban kiadás meg nem publikálás.

"Mert nem túlzottan valószínű, hogy minden bejegyzés az általad feltételezett mértékben 'talált volna az elevenembe'. Nos, segíteni fogok. A maradék közös rész az arogáns butaság."
"Egyet olvastam, amit küldtél, hogy ne érezzed haszontalannak magadat, de azóta már megbántam. "
" nem olvastam el, amit küldtél. Félig olvastam csak, de nem bírtam tovább."
Másfél blogbejegyzésből az egészre érvényes megállapításokat tettél... erős érzelmek.

( - mondta az udvari bolond... )

Untermensch4 2021.04.06. 10:31:37

@Diorella Queen: Két napig enyhe hőemelkedéses enyhe influenzás izom- és ízületi tüneteim voltak. Sztem a nátha és a covid kiegyenlített küzdelemben kihozták döntetlenre... egészségesebb vagyok mint 2020 tavasza előtt évekig. A bolondokat kedvelik az istenek.

( - kacagott az udvari bolond... )

s 2021.04.06. 12:55:59

@Untermensch4:
"sztem saját költségen olyan szaklapokba publikálnak ahol van talán vmiféle "belépő", a saját pénzből nyomtatásban kiadás meg nem publikálás"
Benyújtják az írást a neves szaklapokhoz, ahol egy szakértői gárda véleményezi, hogy megjelenhet -e abban, vagy nem. Egy névtelen senki írását is elfogadhatják, amennyiben valóban lényeges meglátásokat észlelnek a munkájában. A saját pénzből finanszírozott kiadás is publikálás, mert minden közzététel annak számít, ami a publikumnak szól. Legfeljebb nem akadt egy kiadó sem, aki a nevét adta volna hozzá.

"Másfél blogbejegyzésből az egészre érvényes megállapításokat tettél... "
Úgy van ez Unti, hogy nem kell megenni az egész bogrács babgulyást ahhoz, hogy megállapíthassuk, egy kissé sótlan volt. A kóstoló is elég.

Untermensch4 2021.04.06. 22:50:23

@s: "Úgy van ez Unti, hogy nem kell megenni az egész bogrács babgulyást ahhoz, hogy megállapíthassuk, egy kissé sótlan volt. A kóstoló is elég. "

Nem kell végig enni az étlapot, elég egyféle ételt hogy megtudjuk, az adott étteremben rosszul főznek. Mindent.

Neytiri1 2021.04.11. 20:10:40

Szegény Vitya, azt gondolta, hogy jól döntött (pedig ha valaki, akkor ő biztos válogathatott).
Persze ha kínai oltást kapott, ahogy azt mutatta...
nuus.hu/eletmod/koronavirus/0411/kina-elismerte-baj-van-a-mostani-vakcinaikkal/

Lorrh 2021.04.11. 21:06:42

@Neytiri1: hahaha én bezzeg putyin szérumot kaptam. jól is vagyok! очень хорошо

Neytiri1 2021.04.11. 21:20:49

@Lorrh: na, majd mikor már ezt is énekeled oda-vissza :)
www.youtube.com/watch?v=Nsy162Fewf4

Neytiri1 2021.04.11. 21:34:51

www.portfolio.hu/uzlet/20210214/mennyibe-kerulnek-a-koronavirus-vakcinak-es-miert-tizszer-olyan-draga-a-kinai-mint-az-astrazeneca-vakcina-469746

"Az öt Magyarországon engedélyezett vakcina közül a kínai Sinopharm inaktivált vírust alkalmazó vakcinája a legdrágább. A héten lezajlott Kormányinfón Gulyás Gergely elmondta, hogy kínai vakcinából egy oltóanyag ára 10 ezer forint felett van. A The Lancet gyűjtése szerint a hagyományos technológiával készült kínai vakcina alapára 62 dollár (több mint 18 ezer forint)."

www.portfolio.hu/gazdasag/20210227/muller-cecilia-a-kinai-vakcina-nagyon-hatasos-nem-kell-tartani-tole-471810

Az ára a legnagyobb, a hatása a legkisebb, egy csomóan ezt az oltást kapták, és fogják is kapni ezután is. A kettő ezek szerint kevés, lehet, hogy mást, vagy ezt kell harmadszor is adni, hogy a hatásfoka jobb legyen, vagy ők ennyire lesznek védettek?
Jól bevásároltak a fürkészek. Deja vu?

Diorella Queen 2021.04.15. 21:19:47

@Neytiri1: Hát úgy fejti ki a hatását , hogy ha a második oltás után covidos lesz az illető. :D

Diorella Queen 2021.04.15. 21:20:40

@Neytiri1: Inkább beszéljünk a negyedik hullámról és arról, hány hullámzás lesz még a fidesz alatt?
Csak mert már kezdek tengeri beteg lenni.

Lorrh 2021.04.16. 08:49:39

@Diorella Queen: a virusnak nincs köze a fideszhez, a kommunista kínában találták fel és a kapitalista usában is sok áldozata volt.

Neytiri1 2021.04.17. 12:30:11

@Diorella Queen: nem tudom mennyire lehet komolyan venni a FB-on írókat (névvel, képpel), hogy bizony előfordul ilyen is.
Bár olvastam már erre magyarázatokat szakértőktől, amivel csak az a bajom, hogy ebben a vírusban az egy év alatt számtalan szakértő véleményét olvashattuk, majd annak szöges ellentétét is.

Neytiri1 2021.04.17. 12:32:09

@Diorella Queen: szerintem lesz negyedik. Nyáron megint mindenki elindul, lám, már Angliában van az indiai vírus is, ez simán meghoza a következő hullámot őszre.
Szerintem Angliát kéne hermetikusan lezárni, a vírumutációk imádnak oda utazni.

Diorella Queen 2021.04.17. 18:34:53

@Neytiri1: Ha csak ennyire kevés számú embert tudnak leszedni a gépről, akkor valóban teljesen fölösleges volt megvenni ennyi gépet.

Neytiri1 2021.04.17. 19:28:03

@Diorella Queen: már csak azért is, mert 1600 fölött nem volt használatban, és nem is tud, mert nincs rá szakember. "A képviselő által igényelt adatokból kiderült, hogy összesen 16 863 darab lélegeztetőgépet vett a Külügyminisztérium."
Több mint 300 milliárd forint van benne.
Ezt lehet nevezni felelőtlen pénzkidobásnak (és akkor még finom voltam) nevezni?
Ki a felelős? És lesz-e felelősségre vonva?
Mire lett volna ez a pénz elég?
Tényleg nem tudták, hogy ez kurva sok?
Az a duma, hogy nem tudták, hogy megjön-e mind.
Ez a fasz, ha megkérdez egy egészségügyhöz értő valakit, elmondhatja neki, hogy hány nővér kell egy géphez, hány beteget tudnak vele életben tartani és egyszerű matematikai feladat kiszámolni, hogy akkor mennyinek van értelme venni.
Nekem ez döbbenet, egyébként, hogy ez a pénzszórás úgy elsikkadt, nem lett feljelentés, nem lett felelős, semmi, most ott fog megrohadni, havi ennyi pénzért.
Vagyis még "állásukban" is viszi a pénzünket.
Vicc.

Mia and Me 2021.04.22. 09:36:35

@Diorella Queen: ez mondjuk szinte biztos. Sőt van aki az első után is elvan egy hónapot a kórházban....

Hajlok hinni az összeseküvéselméleteknek.

Lesz itt mgé vagy 70 hullám, vagy mindegyik ellen oltatunk, vagy aki az oridzsi ellen kapott, de a többi ellen nem kér (pénzért), az a mutáns mutánsának mutánsába tuti kinyiffan.

Mia and Me 2021.04.22. 09:49:02

@Neytiri1: sz.rt se tudnak a szagértők...
simán lehrt hogy valami labor szökevény mégis, vagy usa ki akarta nyirni kinát, azt eleresztett ott egy pijjjacon egy kémcsőből valami csodát, csak nem gondolta, hogy a kinaiak 2 hónap alatt lefertőtlenítik a járdákat is kivül belül, meg összedobnak egy hagyományos oltást fél év alatt....Mellesleg meg elkezdenek a hozzájuk öntött műanyag szemétből maszkokat meg lélegeztetőgépnek látszó valamiket gyártani és visszapostázzák a sz.rt európának meg usának.

azóta meg a különféle oltások lehet csak ingerlik a mű-vírust, nem olyan mint a többi virus, hogy végigmegy 2 szer a földön aztán vége, hanem agressziv mutálódásra "bírta'" az hogy a gazdatest faj nem nyugszik bele, hogy mindenkin átmegy és kész, hanem baszakodunk..

Diorella Queen 2021.04.22. 09:51:11

@Mia and Me: Annyi azért nem lesz, mert a médiának és az embereknek X idősíkon unalmassá válik az egész hír. Nem lesz hírértéke. Tehát hidd el nekem, a következő az a felmelegedés lesz majd mint rettegnivaló dolog. :)
Amúgy meg minél többször mutálódik, annál kevésbé lesz veszélyes a vírus.
Továbbá szerintem a nálunk lévő statisztikai adatok között az is benne van,aki éppen meghalni készült már alapból, de véletlen közben covidos lett. Mármint szerintem nem csak a kizárólag covid miatti halálozások vannak benne abban a 25 ezerben. Ezért lett annyi amennyi, a halálozási adat.

Mia and Me 2021.04.22. 09:53:03

@Neytiri1: naigen, jobban tették volna ha oxigén palackokat és otthon is kezelhető oxigénmaszkokat vettek volna.

Meg mondjuk olyan gyóhyszereket (és alapanyagokat), amikről az elején hangoztatták, hogy woodoo, most meg kiderült szép lassan hogy csak akkor woodoo amikor már félhulla az alany, ha még akkor kapja amikor épp csak elkezdenek tünetei lenni, akkor hamarabb kikecmereg belőle ezekkel az olcsó gyógyszerekkel, mint egy "sima" influenzából.

Mia and Me 2021.04.22. 09:59:24

@Diorella Queen: igaz, vagy végre itt is felbontják az utcakövet és agyonverik vele a királkyokat meg a médiát ;-).

statisztika: az is benne van aki balesetben hunyt el csak az előtte lévő 3 vgy 6 hónapban volt pozitiv teztje a rendszerben. ez azsszem pont a nyunyóka mondta még vagy 3/4 éve. gondolom nem változott a protokoll.

érdemes a ksh halálozási adatokat is megnézni, mert azok alapján volt olyan év kovid nálkül is hogy nemzethalálnak tűnik a mostani adatokhoz képest, csak akkor nem mondták be félpercenként, és a kutya nem foglalkozott vele, hogy hány idős krónikus beteg halt meg (na meg azt se mondják be évek óta hogy hány ember hal meg éhen, meg fűtetlenségben)- igencsak elcsodálkoznánk, hogy egy népélelmezési rendszerrel többet érnénk mint oltásokkal ;-)

Diorella Queen 2021.04.22. 10:04:14

@Mia and Me: Én megmondom mi a legnagyobb baj a fidesszel. Hát ha olvassa valamelyik.
Az a legnagyobb baj velük, hogy kibebaszott sóher , smucig lófasz banditák. Kb ennyike. Senki más ne éljen meg ebben az országban, csak ŐK! Csak nekik minden pénzt, meg a tetves focinak, mindenki más dögöljön éhen!
Hát ez a kurva nagy baj velük. Nem hagynak élni.

Mia and Me 2021.04.22. 10:12:13

nagyképű pökhendi önző nárcisztikus banda. orvosi eset mind. amelyik nem, az meg azért az mert velük tart.

a nárcizmusra pedig nincs terápia.

Diorella Queen 2021.04.22. 10:16:36

@Mia and Me: Ezzel a vagyonfelhalmozással annyi a baj, ( és szerintem súlyos baj) hogy ráülnek az illetékesek a lóvéra, és a gazdaság meg döglött béka miatta. De egy szűk kör nyilván képtelen pörgetni a gazdaságot, ahhoz hogy az pörögjön, ki kéne szórni repülőről pár milliárd forintot a pórnépnek is. De ezek nem adnak, csak és kizárólag elvesznek mindenkitől mindent.

Mia and Me 2021.04.22. 10:23:09

@Diorella Queen: van ilyen összeesküvéselmélet is , hphy ez miért van :)

Még kb 5-8 év és megunja itt az elit, átmennek más bolygóra a gyíkemberek, de ez kurvasok lóvé meg erőforrás igényes.
Egyébként szinte minden országban megvan ez a hatalom és lóvé koncentrálás lehetőleg egy kézbe vagy kis körbe.
az oltottak gombnyomásra mennek majd rabszolgának a gyíkoknak a másik bolygóra, a földön meg marad a semmi meg az éhezés, meg a f.szom mutáns virusok.
Lényegében a bibliai végítélet is ráhúzható erre: a gazdag f.szokkal elmennek a birkák, aki marad az meg kb építheti újra a földet meg a civilizációt a semmiből.
:)

Neytiri1 2021.04.22. 17:37:28

@Mia and Me: én véletlennek tartom, hogy kiszabadult, de aztán rápattantak néhányan, hogy kihozzák belőle amit lehet, és még mindig lehet.
De persze máshogy is lehet, én ezen hogy hogyan indult és miért nem tudok rágódni, azon már inkább, hogy a járványkezelés viszont bődületesen szar.
Onnan kezdve, hogy a ferdeszeműek még hónapokig repdeshettek a világban, széthordva a vírust, hogy a többi ország is későn zárt le - már amennyire -, hogy a reptéren hónapokig annyi volt a védekezés, hogy lázat mértek -már amikor-, miközben már akkor tudott volt, hogy akár 10 napig is lappanghat mindenféle tünet nélkül, hogy oltani kezdtek mint állat mindennel, miközben egy sertéspestis oltást több mint 2 évig izélgetnek, hogy kis hazánkban ez a pöcs képtelen felfogni a tesztelés fontosságát, a gulyás gyerek képes azt mondani, hogy „Mi 1-2 héten belül abban a helyzetben leszünk, hogy aki eddig regisztrált, azt mind be tudjuk oltani, és folyamatosan tudjuk majd oltani a csak később jelentkezőket is. Tehát nem a teszt a megoldás, hanem az oltás a megoldás.", hogy mind a mai napig a sportra költi a pénzemet telex.hu/sport/2021/03/22/atcsoportositas-289-milliard-sport-egeszsegugy-koronavirus
hogy senki nincs a világon, aki bevállalja a telt házas stadiont, csak ez a ballábas törpehordó, és még sorolhatnám.
Annyi cikket tudnék csak a mai nap linkelni, amitől egyszerűen agyfaszt kapok, hogy szabadon vannak még most is, és garázdálkodnak
444.hu/2021/04/21/a-kormany-strategiai-megallapodas-kotott-a-kinai-fudan-egyetemmel?utm_source=hirkereso&utm_medium=cpc&utm_campaign=a-kormany-strategiai-megallapodas-kotott-a-kinai-fudan-egyetemmel
Nem lehet állampolgári akármivel azt kérni, hogy független szakértők vizsgálják meg, hogy noooormális?

Lorrh 2021.04.23. 07:36:20

@Neytiri1: van egy nagyon érdekes podcast, hogy kína hogyan oldotta meg a védekezést drasztikusan. Érdemes meghallgatni.

patria.rtvs.sk/clanky/rangado-derby/251561/kinaban-mar-nincs-jarvany-de-mi-van-helyette

Neytiri1 2021.04.26. 20:35:11

@Lorrh: köszönöm, meghallgatom majd, hallottam erről a nőről, szerintem a youtube-on is ő volt, amit kaptam linket, bele is nézegettem, de aztán onnan eltűnt. Ki tudja miért...
Remélem innen nem fog :)

Untermensch4 2021.04.27. 10:12:23

neak.gov.hu/gyogyszerkereso

Neytiri1 2021.04.27. 11:03:45

Egy ismerősöm rokonát amikor bekerült a kórházba a "covid mátrix osztályra" tették.
Nem találok róla semmit (mátrix osztályokról igen, de erről nem), lehetséges, hogy ez azt jelenti, hogy mindenkit oda raknak addig, amíg ki nem találják, hogy covidos, vagy nem? Vagyis ott fekszenek fertőzöttek is akár, és fertőzhetik a betegeket, akikkel egy szobában vannak?

Diorella Queen 2021.04.27. 19:07:56

@Neytiri1: Szürke zóna. Igen, akár lehetnek ott covidosok is, akár csak a sarki tescoban . Ott leveszik neki a tesztet, aztán ha valami baja van ,akkor is meg kell műteni az illetőt, ha covisod ha nem. De ha az, akkor nem kerülhet be zöld zónába.
Amúgy ezek a phaszok, ezt a zónázást kh-zakon belül egész jól megcsinálták.

Neytiri1 2021.04.28. 13:25:11

@Diorella Queen: azért betegen egy ilyen zónában várakozni szerintem nem ugyanaz, mint egészségesen a Tescoban.
Az illető, aki miatt kérdeztem, időközben meghalt.

Diorella Queen 2021.04.28. 15:44:31

@Neytiri1: Részvétem.
És covidban halt meg?
Vagy valami egészen másban, gyarapítva ezzel az elbaszott covid statisztikát?

Diorella Queen 2021.04.28. 15:45:20

@Neytiri1: Egyébként szerinted hova kellett volna rakni?
Egyenesen a zöld zónába ?
Mellesleg ott is elég sok a fertőzött időnként, szóval...

Neytiri1 2021.04.28. 16:58:04

@Diorella Queen: nem boncolták. Magas láz, meg szívmegállás és keringés összeomlás volt a zárójelentésen, amit nem adtak csak úgy, hanem kérvényezni kellett.

Azért azt, hogy bármilyen betegséggel egy közös szobába raknak mindenkit, és ezek közül bárkinek lehet covidja, elég ijesztőnek találok. Aki nem volt, az most itt covidos lesz. Nekem ez azért eléggé komolyan súrolja a felelőtlenség, és abból akár felelőtlenséggel előidézett halál lehetőségét. Esélytelenség szinte megúszni egy szobában ennek elkapását egy eleve betegen bekerülőnek. Nem tudom hová kellett volna rakni. Álmomban mindenkit külön szobába addig, amíg nem derül fény, hogy pozitív vagy negatív. Ébren meg fingom nincs, mert nem tudom, illetve gondolom, hogy hány üres szoba van egy kórházban.
Viszont el nem tudom képzelni, hogy VIP betegekkel is ezt csinálják, és így még inkább zavar ez a nyers valóság és kivételezés.

Diorella Queen 2021.04.28. 20:59:56

@Neytiri1: hogy hány üres szoba van egy kórházban.
Viszont el nem tudom képzelni, hogy VIP betegekkel is ezt csinálják, és így még inkább zavar ez a nyers valóság és kivételezés.
Válasz erre

_Semennyi üres szoba sincs, mert folyamatosan jönnek a betegek és akiket azonnal műteni kell valami miatt. Szóval....nincs megoldás.
Aki pedig picsa gazdag, annak az egész ( amúgy kurva és tetves ) - élet, egy baszott nagy VIP.
De ez már megint csak egy másik téma.

Diorella Queen 2021.04.28. 21:01:14

@Neytiri1: A valóság mindig is undorító volt.
Azt javaslom, meg se próbálj kilépni az idealizált világodból. Csak szar van kint.

Diorella Queen 2021.04.28. 21:07:48

@Neytiri1: Én legszívesebben autista lennék és bezárkóznék a kis kényelmes ,nekem ideális kis világomba és szívem szerint semmivel nem foglalkoznék azon kívül, ami jólesik.
Csak sajnos nem tehetem meg, így a valós világ szembejön mindenütt.

Untermensch4 2021.04.28. 23:17:24

@Diorella Queen: " Én legszívesebben autista lennék és bezárkóznék a kis kényelmes ,nekem ideális kis világomba és szívem szerint semmivel nem foglalkoznék azon kívül, ami jólesik. "

Ez sztem sokakra igaz, csak nem ilyen konkrétan megfogalmazva. Sajnos az elefántcsont-toronyban éldegéléshez vkinek fenn kell tartania azt az elefántcsont-tornyot...

"Semennyi üres szoba sincs, mert folyamatosan jönnek a betegek és akiket azonnal műteni kell valami miatt. Szóval....nincs megoldás."
A belgrano-i katasztrófa-filmsorozat idején sztem legalább néhány illetékesnek fel kellett (volna) hogy tűnjön, a lélegeztetőgépek számával egyenesen arányos a kórházi férőhelyek számának a problémája. Plusz van ez a GDP-bűvésztrükk az építőipar pörgetésével, óriási közbeszerzési pénzeket lehetett volna szanaszéjjel építeni országszerte. Kapcsolódó kérdés: szted egy beteg-jelölt egyéni tárolásához 2x7 vagy 4x7 méteres alapterületű szobák (a 2 ill. 4 méteres falon lévő ajtóval és a vele szemköztin lévő ablakkal) megfelelőek lennének?

Diorella Queen 2021.04.29. 08:18:44

@Untermensch4: Nem vagyok diagnosztizálva vele, de erősen érzem magamban a hajlamot. :)

Nem tudom mit kellett volna tenniük a kórházakban, nyilván nem tudnak több száz embernek külön szobát biztosítani, mint ahogy gyors vágtában a kórházakhoz hozzáépíteni sem tudtak, mert sem idő , sem keret nincs rá.

Diorella Queen 2021.04.29. 08:19:16

Amúgy meg már vonják össze a covid osztályokat, mert csökken a betegszám.

Untermensch4 2021.04.29. 09:45:24

@Diorella Queen: Tavaly tavasszal volt ugyebár a Belgrano-i csúcspont. Azt már akkor lehetett tudni hogy korlátozott rabosítással lehet "lapítani a görbét" és hogy bizonytalan hogy hány év(!) alatt lesz vakcina, a nagy betegszám miatt pedig lesznek mutánsok. Az év többi részében pedig a covid miatti plusz költés kb duplája ment az egyébként szokásoson felül pluszban a fociba.
süti beállítások módosítása