Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

közéleti-tudományos-politikai-művészeti-fantázia platform

Idegbaj.blog.hu

Idegbaj.blog.hu

Mocskos mancsok és a koronavírus kapcsolata

2020. március 03. - Diorella Queen

Miért terjed a koronavírus?  Igazán nincs nehéz dolga

Ha egyetlen szóval szeretném összefoglalni a dolgot, akkor csak annyit írniék :- Mert nagyon sok a primitív, kulturálatlan ember a világban. Még a szappant sem tudja használni rendesen a többség.

Feltétlen IKEÁ-ba kell mennie akkor, amikor taknya - nyála egybefolyik,és majd kiköpi a tüdejét. Azután be kell ülnie egy étterembe és a Juicy Lucy burgert kétmarokra fogva  a szutykos mancsába, kell ennie. Ha esetleg a kínai menü mellett az evőpálcikák leesnének a földre, elég ha csak felkapja és megtörli egy kicsit a szalvétába, már is lehet folytatni a nagy zabálást. A KFC rántott verébcombját is jólesik a saját, jó mocskos mancsokkal zabálni a méretes bödönből. Utána még leszopizni mind a tíz ujjacskát egyenként. 

A tömegközelekedésen elnézve az embereket, az egyik az orrát piszkálja, a másik épp a fogai közül próbálja kiszambázni az ebédmaradékot, a harmadik a csípáját morzsolgatja ki a szemgödréből. Közben tüsszög bele a a másik nyakába, fülébe, vagy csak úgy a villamosba. Köhög a markába, majd taperol össze mindent az üzletben. A mocsok kis vírusait, ha csak teheti és módjában áll, a lehető legszélesebb körben szeretné szét és megosztani. Hovatovább ha meglát egy szájmaszkos embert, kb úgy viselkedik mint a bacik a reklámban, ha fertőtlenítőszert látnak. 

Nem kell agysebésznek lennie senkinek ahhoz, hogy rájöjjön arra, miért terjednek a vírusok. Csak elég ha beül egy étterembe és nézi hogy esznek az emberek. Kézzel és lábbal. 

Csak most nehogy azzal jöjjön valaki, hogy mindezt környezettudatosságból teszik. 

A bejegyzés trackback címe:

https://idegbaj.blog.hu/api/trackback/id/tr4215502558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Diorella Queen 2020.03.03. 21:43:16

Ejj , de messze is van még az a civilizáció!
Most vagyunk a középkorban, de lehet hogy az ókorban, ami az evést és a higiéniát illeti. Meg kéne tanulni használni a szappant és a melegvizet is rendesen.A kézmosás nem abból áll, hogy bevizezzük az ujjbegyeket egy kicsit, vagy lenaggyoljuk a kezeket egy kis langyos vízzel 5 mp alatt.

2020.03.04. 12:57:57

Talán ezért érdemes maszkot hordani.
Mindenki messze kerüli az embert, miközben telefröcsögtetik a világot a taknyukkal-nyálukkal.
Bennem mindig felmerül a vágy, hogy szóljak, amikor tüsszent, és a tenyerét teszi a szája elé védekezésül, majd mint aki jól végezte dolgát, orrából fika nem lóg (ezt még áttörli a mutató ujja felső részével, biztos, ami biztos), száját áttörli az ujjai hegyével, majd teljes tenyérrel rácuppan a kapaszkodóra.

2020.03.04. 17:57:12

A beteg diáklányok, akik Budapestet bejárták és normál buszon utaztak be és át:

www.origo.hu/itthon/20200304-tovabbra-sincs-koronavirusos-beteg-magyarorszagon.html

Csak az nem derül ki, hogy mennyi idő telt el a fertőtlenítések és a lányok itt tartózkodása között. Ha ez több mint 1 perc volt, akkor számtalan ember találkozott a bacikkal mindenhol, ahol ezek a libák mászkáltak :(

Diorella Queen 2020.03.04. 21:14:00

@Frau Untermensch4: Talán ezért érdemes maszkot hordani.
Ezek elintézték azt is, hogy ha maszkot veszel fel, akkor mindenki azt fogja hinni hogy te vagy a beteg.
Még a végén nekedtámadnak, hogy mi a fasznak szállsz fel a buszra, villamosra stb ha beteg vagy.

Diorella Queen 2020.03.04. 21:15:00

@Frau Untermensch4:
A bulinegyedbe is voltak.
De már ott a hír a két iráni diákról, aki fertőzötten járt a sOTE-ra egy hétig legalább.

venszivar 2020.03.04. 21:27:43

..... mind meghalunk....!!!

utoljára a Busó járáson hordtam maszkot. megijesztgettük a törököket, azok + most visszavágnak.... de most a kínaiak kezdték! mindegy, egy kutya!:)

2020.03.04. 22:34:27

@Diorella Queen: várható volt. A híradások többsége szalagcímben úgy ír róla, mintha a Corona InterCity futott volna be a Keletibe és már nagyon vártuk: "Megérkezett a koronavírus"

Sajnos már nem aktuális:
"Miért nem regisztráltak még Magyarországon koronavírusos beteget?
Mert augusztusra kaptak időpontot."

2020.03.06. 07:31:49

Vajon hibas dontes-e, hogy egyetemek mindossze ajanlatkent emlitik ferozott orszagbol visszaerkezo hallgatoiknak, hogy ket hetig ne latogassak az intezmenyt?
Vajon hiba-e ezt nem a konkret tanulokhoz intezni levelben e-mailen, belso csatornakon?
Vajon hiba-e nem azonnal hazakuldeni, ha megis beeszi a fene?
Vajon hiba-e tanulotarsaknak nem szolni, hogy menjen haza?
Vajon hiba-e ha nem megy haza, nem jelezni ezt
az egyetem fele?
Vajon hiba-e, ha olyan tanulok jarnak egyetemre, foleg orvosira, akik nem fogjak fel, hogy ez nem vicc?
Az egyik tanulo parja terhes, es pozitiv lett a tesztje (Kasler mondta)
Mennyi eszuk van ezeknek?
Az orvos remelem miutan vegez, nem itt fog elhelyezkedni.
Vajon lehet-e arra szamitani a kormanynak, hogy ajanlgatasokkal eleri az embereknel, hogy azt csinaljak?
Mire szamitanak?
Isteni segitsegre?
Kohognek es pruszkolnek egy csomoan, maszk senkin nincs, es kint van az utcan, buszon, boltban. Es meg csak pofan se lehet vagni, de felszolitani sem, hogy szalljon le, menjen ki...

regular 2020.03.06. 18:45:43

"Csak elég ha beül egy étterembe"

Honnan ez a sok rossz tapasztalat? Ilyen gyakran jártok már sm macskával étterembe?

Igyál vizet, sm fizet!

Diorella Queen 2020.03.06. 21:12:11

@regular: Elég csak egy helyre beülni, ahol több "étterem" találkozik.
Javaslom megtekintésre a budaörsi Auchant.

Diorella Queen 2020.03.06. 21:15:18

@Frau Untermensch4: Na orvos volt hanem gyógyszreész, no meg ezeknél a terhes feleségnek szerinted mekkora értéke van? Irániak baszod.
Különben meg ne parázz már ennyire!Én csak attól félek, hogy a sulim bezár egy hónapra és akkor lemaradok valami új technikáról és a cinema 4D-ben végképp fonalat vesztek, vagy elfelejtek mindent. Mondjuk ahhoz meg is kéne jegyezni :P

regular 2020.03.06. 22:00:05

@Diorella Queen:

Ja bocs, akkor félreértettük egymást. Nekem arról, hogy Budapest és étterem, pl. a Costes, az Alabárdos vagy a Kollázs jutnak eszembe.

"Javaslom megtekintésre a budaörsi Auchant."
Kösz, de arrafelé nem járok. :o)

Untermensch4 2020.03.06. 22:04:19

@Diorella Queen: "Na orvos volt hanem gyógyszreész, no meg ezeknél a terhes feleségnek szerinted mekkora értéke van? Irániak baszod. "

Nem hiszem hO1G bármelyikünknek eléggé széles körű ismeretei vannak ilyen dolgok megállapításához. Tudod, messziről mi is csak gulyás meg csikós vagyunk és semmiben nem különbözünk a románoktól, még a fővárosainkat is ugyanúgy hívják :)

( - mondta az udvari bolond... )

Diorella Queen 2020.03.06. 22:14:33

@regular: Felkapaszkodott vagy.
Fogadok, hogy a szájmaszkod is 22 karátos aranyból van és Gucci?

Diorella Queen 2020.03.06. 22:17:21

@Untermensch4: Mindeki be van szarva, ha ez vígasztal. Fraunon már totálisan látszanak a pánik jelei. Légyszíves vágd el nála az internet kábelt, ne tudjon híreket olvasni. .)

Diorella Queen 2020.03.06. 22:19:46

@regular: Nekem arról, hogy Budapest és étterem, pl. a Costes, az Alabárdos vagy a Kollázs jutnak eszembe.

Nekem a Buffalo Steak House jut eszembe,ahova azóta is megyünk, csak sosem jutunk el oda. :)

Diorella Queen 2020.03.06. 22:26:23

@Untermensch4: Nyárra nagyon olcsók lesznek a luxus hajóutak ( meg a többi is). Ha esetleg valaki szeretné bejárni a bakancslista helyeit, akkor most bagóért megteheti majd. :)

Untermensch4 2020.03.07. 19:56:47

@Diorella Queen: Ha kicsit alább találna hagyni a pánikhangulat akkor esetleg nézz utána hO1G pl indokína-délkína vidékén milyen "hétköznapi" betegségek ellen ajánlják a védőoltásokat mielőtt oda találna utazni vki és azok a betegségek egyébként milyen halálozási arányt produkálnak..?

Diorella Queen 2020.03.08. 15:55:12

@Frau Untermensch4: Figyi!Én már lehet sokkal nyugodtabb lennék, ha túlesnék ezen a szaron.:)
Valamennyi védelmet csak nyújt, a hírekkel ellentétben.
Olyan ez, mint amikor egy srác folyton attól rettegett, hogy elveszti valamelyik végtagját ( TV-ben volt) . Azt egyszer tényleg leharapta az egyik lábát egy cápa. És azt nyilatkozta,sokkal boldogabb ember lett azóta. ( nyilván a rettegés már az eset után nem állt fent. :)

Diorella Queen 2020.03.08. 15:59:22

@Frau Untermensch4: Egyébként szerintem itt két variáció lehetséges. A magyar nyugdíjasok sokat megélt emberek. Tudják mi a dörgés, kurvára vigyázznak magukra. Nagy melegben soha nem vásárolnak, korán reggel intáéznek mindent , posta, piac , kutyasétáltatás. Simán meglehet, hogy nálunk a népek kicselezik a vírust és nem lesz annyi halálos áldozat. A fiatalabbak meg észre sem veszik, szarnak rá, azt sem tudják mi az a koronavírus, azt úgy megy át az országon, hogy a magyar statisztikai adatok szerint mindössze 100 ember volt fertőzött.
A minap a piacon a lángosos faszin kék gumikesztyű, azt kézzel rászórja a sajtot az előttem lévő lángosára, majd elveszi ugyan azzal a kék gumikesztyűs kezével a papírpénzt tőle. Szerencsére az én lágosomat vascsipesszel fogta meg, különben otthagytam volna neki.
Na így védekeznek itthon.

Diorella Queen 2020.03.08. 16:10:04

@Frau Untermensch4: Különben meg a világ összes országában a lehető legszerencsétlenebb módon megy a védekezés. Agyatlanság, fejetlenség mindenütt ( még talán a kínai volt a leghatékonyabb a védekezés tekintetében meg É- Korea)
De semmi értelmét nem látom a fertőzött gyanús eseteket egyesével, vagy tizesével karanténba rakni egy kórházba. Talán rá kéne rakni a nyomkövetőt és megmondani nekik, ha elhagyják a lakásukat akkor 500 ezer Ft birság. Azt nem kéne őket szállodáztatni és ingyen etetni hetekig. A súlyosabb esetekre kellett volna bekészülni minden kórházban ( ágyakkal, gépekkel védőfelszerelésekkel) . Helyette egyetlen kórházban fogadnak betegeket ( ki tudja meddig, mert egy cikk szerint 250 súlyos esetnél többre nincs kapacitás) Az olaszok is szarul csinálják, mert a karanténozott városokba azért az áruszállító kamionokat még is csak be kén eengedni . Gondolj bele a sok romlandó élelmiszer napokig vesztegel valahol a városok határaiban. Faszé nem engedik be, azt amikor mikor ki akar menni, akkor kéne fertőtleníteni a járműveket.
És mi a kurva istenért nincs még mindig minden nővéren és orvoson piros szájmaszk ,minden tetves kórházban és miért nincs még mindig minden kórházban és idősotthonban lűtogatási tilalom???? Na ezt modnja meg valaki!
Továbbá miért nincs még mindig, minden tetves vásár és rendezvény betilva ?? Mert hogy nincs, tegnap is voltunk Törökbálinton a bazi nagy preimer outletben, ahol vagy ezerötszáz ember biztosan volt, abból egy rakás olasz, akik tele pofával köhögtek és trüsszögtek mindenhol.

Diorella Queen 2020.03.08. 21:06:08

Az irániakat pedig bezárták egy szobába egy fertőzöttel, ezért kellett rendőrt hívni .
Nem csodálom hogy kiborultak.
Azt mondták nekik, nincs elég hely az elkülönítéshez, azt meg nem engedték neki,,hogy otthon legyenek karanténban.
Igazi fasszopó , igazi megbaszott buzi ez az egész tetves kommunista gecigány kormány!

Untermensch4 2020.03.09. 09:02:19

@Diorella Queen: " ( még talán a kínai volt a leghatékonyabb a védekezés tekintetében meg É- Korea)"

Nem DÉL-korea lesz az?

Az új gyárigazgatóról megtudtuk hO1G retteg a fertőzéstől. Amikor jön járőrözni/kötözködni akkor a teendő tehát influenza-szerű tünetek produkálása :)

( - mondta az udvari bolond... )

Diorella Queen 2020.03.11. 08:26:05

@Untermensch4: Nagyvonalakbana a kínaiak jól csinálták, kivéve a tájékoztatást, mert elég soká jöttek rá, hogy ez a rém, napokig rajta marad a tárgyakon ( pénzen,ruhaneműn és úgy alapból mindenen).Az elejét tehát elcseszték ( hogy el akarták hallgatni ) de amikor már nyakig voltak benne, akkor szerintem elég jól kezelték az ügyet. De a kínai ember nagyon tud magán uralkodni és nagy az önfegyelem.Bezzeg az olaszok nem ilyenek, szerencsétleneket tényleg nagyon sajnálom.
Nyáron biztos nagyon olcsó lesz minden út olaszba, lehet mág is csak meg kéne nézni azt a Strombolit egy hajóról ( mert én ugyan partra nem szállok ,az is biztos), illetve azért pár dolgot szívesen megnéznék náluk ( Firenzét és a Sixtusi kápolnát, Pompeii-t), és vennék pár jó bőrtáskát. :). A művtöri tanár akkora beleéléssel beszél róluk, hogy már kíváncsivá tett.
A romok annyira nem érdekelnek, ha csak nem őskori. :D

Diorella Queen 2020.03.11. 08:31:23

@Frau Untermensch4: Mindent fertőtlenítek folyamatosan!
Kulcsokat most vettem ki a domestosból!:)
Pénztárcától kezdve a bankkártyákat, a villanykapcsolókat, kilincseket,és minden létezőt, amihez ( főleg elsőként) hozzáérünk a lakásban, amikor hazaérünk. Nem használok kp-t.Ha lehet BKV-t sem használok, gyalog megyek mindenhova ( kicsit tovább tart ugyan). Akkor is többször mosok kezet, ha itthon vagyok.
Sokan nem veszik elég komolyan ezt az egészet, szerintem súlyos hiba. Ha a kormány pánikot keltett volna, akkor most lehet hogy mág mindig csak 3 fertőzöttnél tartanánk.

Diorella Queen 2020.03.11. 08:42:35

@Untermensch4: Nagy kérdőjel, hogy miből lehet áruhiány emiatt a vírus miatt?
Élelmiszerből biztos hogy nem lesz, az élelmiszerboltok max 3 napig lehetnek zárva, tovább nem.
Inkább olyan cuccokból, amik hajóval jönnek be az országba és Keletről.
Sm-et súlyosan fogja érinteni, ha nem kap majd Tomi Fityinger alsógatyát és hasonló cuccokat.:P:D
Én meg gyorsan megrendeltem az Emagról a demel csiszoló polírozógépet, amíg még kapni. :DDDD Továbbá olyan munkahelyet választottam, ami soha,s emmilyen körülmények között nem zárhat be. :)

Diorella Queen 2020.03.11. 08:48:02

És nagyon remélem, hogy a sulim nem fog bezárni, különben nem fogok megtanulni rajzolni és soha nem lesz belőlem híres festőművész ( hehehe ).:D
A rajzórákon amúgy rendszerint mindig rommá röhögöm magam, a tanárnő ( aki amúgy imádnivaló) nagyon tud alázni. :))
Legutóbb is megkaptam, hogy nincs a rajzomon lévőben csont!::DDD

Untermensch4 2020.03.11. 10:00:35

@Diorella Queen: "különben nem fogok megtanulni rajzolni és soha nem lesz belőlem híres festőművész"

Van Gogh életében mindössze két művét tudta eladni pénzért. Én már hármat, tehát időarányosan jobb vagyok mint ő. Amikor meg elpatkolok, nekem pont mindegy lesz hogy mennyire nagy művésznek gondolnak.

( - mondta az udvari bolond... )

Untermensch4 2020.03.11. 10:04:54

@Diorella Queen: " Ha a kormány pánikot keltett volna, akkor most lehet hogy mág mindig csak 3 fertőzöttnél tartanánk. "

Vagy lenne már 10+ extra halott és sok sérült a pánik miatti trollabb viselkedésünk miatt. Csak abba gondolj bele hogy a bkv-n felfokozottabb hisztériaszint mellett naponta hány köhögő/tüsszögő embert vernének meg..?

Diorella Queen 2020.03.11. 11:34:31

@Untermensch4: Most nemazért, de meg is érdemelné némelyik az atyai pofont ahogy köhög és nem teszi a pofája elé sem a kezét.
Amúgy meg most megyek a boltba és feltankolok pár élelmiszarral még. :DDD
És annyi, de annyi mindent kéne intézni, továbbá nem ér ide olaszból az ankni szettem,amit már egy hónapja megrendeltem az igazgatónál. :(((

Milyen festményt adtál el amúgy?
A festészetnek nagyon szigorú menete van és évekig csak vázlatokkal dolgoznak a festők,mire meg tud rajzolni egy kezet normálisan ( pl nálunk még alig valaki a tanáron kívül) és így tovább minden egyes emberi taggal, arccal stb -vel, és ha mindez már flottul megy, akkor állt neki Michelangelo is festeni és mág úgy is néha elbaszta az arányokat. :DDD Leonardo meg szintén évekig csak vázlatozott és figyte és tanulmányozta az emebri anatómiát.

Diorella Queen 2020.03.11. 11:39:15

Ez pár hetes karantén amúgy nekem nagyon bejönne, ha fizetnék is akkor meg főleg.
Amúgy is gyűlölök kimozdulni itthonról.

Untermensch4 2020.03.11. 11:48:12

@Diorella Queen: Nem festmény, gravírozott üvegtárgy.

( - mondta a garfikus... )

Diorella Queen 2020.03.11. 11:54:21

@Untermensch4: Hjaaa, az más, ott elég ha átmásolsz egy barlangrajzot az üvegre. :)

Untermensch4 2020.03.11. 14:12:25

@Diorella Queen: Azért vannak olyan profik (én nem) akik már meghaladták a barlangrajzokat... :)

www.youtube.com/watch?v=ZGODOEXwxUw

Diorella Queen 2020.03.13. 11:07:49

@Frau Untermensch4: Én tegnap felvettem a szuprmaszkomat a villamoson, és mit ne mondjak, jól tettem, mert minden második tele pofával köhögött és tüsszögött.
Furcsán néztek rám, ez tény, de ez is az ökör Káslernek köszönhető,aki szerint csak a betegnek kell maszkolnia magát.

Diorella Queen 2020.03.13. 11:08:30

Kicsit ugyan nehzezen kaptam levegőt, de kibirható volt amíg hazaértem, Egész nap benne lenni nagyon szar lenne.

Diorella Queen 2020.03.13. 18:03:02

@Frau Untermensch4: Nem tudom, nem néztem, mert én már egy hónapja vettem egyet és az nem egyszeri használatos.

Diorella Queen 2020.03.13. 18:04:42

@Frau Untermensch4: Amúgy már az egyik magánlabor 45 ezerért csinál koronavírus tesztet ha érdekel. Nyilvánvaló, hogy nem nyerészkedés céljából, mint az a vidéki autómosós. :D Pusztán emberbaráti szeretetből ennyi az ár. :)

Diorella Queen 2020.03.13. 22:08:27

@s: Kurva vírus engem már totál kikészít, tuti hogy infarktust fogok kapni miatta, ha ez így folytatódik tovább!

Untermensch4 2020.03.14. 06:54:56

@Frau Untermensch4: "egyáltalán lehet kapni maszkot? Betegnek van még valahol maszk??? "

Nálunk a cégnél biztosan mert a hivatalos (és bizonyos részleteiben nagyon vicces) új belső szabályozásban olvastam h aki melóban észleli magán a tüneteket annak ad a mittudoménmilyen osztály :)

Diorella Queen 2020.03.14. 10:52:16

A betegnek nem kell maszk, az maradjon szépen otthon!

regular 2020.03.14. 22:34:18

Hallod, zépetálnak most leginkább a szopóálarc ajánlott, szilveszterkor elvesztett egy fogadást az ombre, ennélfogva egy évre el kellett költöznie Londonba wordpress "fejlesztőnek". (Próbált alkudozni, hogy nem lehetne-e inkább elmenni mondjuk Amszterdamba öreglányoknak chippendalezni, az mégiscsak jobban mutatna a rezuméban, de nem.) Képzelheted, azóta a sports bettingre meg a pókerre se tud ránézni a csávó.

Mia is kint van már, olyan jól sikerült a békülés a férjével, hogy összejött a harmadik gyerek, felvették a csokot aztán elhúztak ők is, úgyhogy ő is már végre nyugodtan jégerezhet a Cahootsban a külföldre szakadt bestiekkel.

Legalábbis én ezt hallottam.

És veled mi újság?

Diorella Queen 2020.03.15. 08:48:14

@regular: Ülök az erkélyemen, szétrakott lábakkal, egy cigivel a kezemben és várom a vírus becsapódását.
Valamit szarul csinálok?

Diorella Queen 2020.03.15. 08:51:40

Ezek az olaszok iszonyat szarul kezelik az egész válsághelyzetet.
Látszik, hogy ezek is fej nélkül operálnak .
Úgy saccolom augusztusra a Stromboli árnyékában, egy hét repülővel és teljes ellátással, kb 20 ezer ft-ból kijön fejenként. :) Olcsóbb lesz Róma, mint ha leugranék itthon Perkátára egy hétre.

Diorella Queen 2020.03.15. 08:52:31

Szerintem Olaszország biztosnságos most is, amennyiben visz az ember magával egy lélegeztetőgépet és oxigénpalackot.
süti beállítások módosítása