Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Minden napi idegbaj

Idegbaj.blog.hu

Jön az éj, és tele van iszonyattal!

2019. november 05. - Diorella Queen

Olvasom a hírekben, ( bár ne tenném, mert akkor nem kellene bétablokkolót szednem a magas pulzusomra és antidepibogót, hogy ne ugorjak a villamos alá ) hogy már megint jön a válság. Néha sajnálom egy kicsit, hogy nem vagyok újságíró. A rémisztgetés terén kiemelkedő teljesítményt nyújtanék. Olyan hangazos címeket adnék a cikkeknek, mint hogy  pl:- Jön a Rohadalom, fusson ki merre lát! Jön a válság és tele van iszonyattal! Mindenki költse el az összes tartalék pénzét, mert holnap után már nem ér semmit!  Bizony isten profi lennék abban, hogy halálra rémisszem a teljes lakosságot és senkit nem érne váratlanul ez a kórság, ami olyan visszatérő mint egy üstökös, meg a világvége, vagy a pestis.  Elbújni úgy sem lehet előle, tehát adja át magát mindenki a gondolatnak, a taratalékai hamarosan elpárolognak ( már ha voltak) az aranyak hamarosan mennek a zacikba. ( már ha vannak). Nem véletlen mondom a macskának ,hogy ha már egyszer tanul, akkor valahogy bringázzon pénzügyi területre mindenképpen. Mert hiába fog annyit keresni, mint egy zépetál, ha nem tudja a bazi nagy pénzét biztonságban, mert nem ért a pénzügyekhez. Inkább keressen annyit,mint egy bankvezér, de ha jól forgatja a szerény kis jövedelmét, akkor jobban fog járni, mint egy zépetál, akinek csak folyamatosan romlik a sok gyűjtögetett euroja és lövése sincsen, hogy állítsa meg a rohadalmat, ami jelenleg éppen közelít felé. És felfalja, bekebelezi kishazánkat, minden egyes polgárával együtt. A kevés kis húsunkat fogja lerágni rólunk, és még a gyatyánk is rámegy.  A végén ott maradunk, se munka, se pasi/férj, se fedél a fejünk felett és még az utolsó vacsora is odalett. De még a kutyát is be kellett adni az otthonba, a nagypapival együtt, mert nem lesz mit enniük.-  Bocsy, ha kicsit elragadt az írói fantáziám, és néhány olvasó esetleg beszart az olvasottaktól. Imádok túlzásokba esni, nem tehetek róla. 

Az egyszerű embereket azért ez a válság dolog, annyira úgy sem fogja földhöz baszni. És hogy miért nem? Hát mert minden kurva nap válság van nekik, úgy pár évtizede, amióta az eszüket tudják. Én is ebben nőttem fel, hogy anyámék, ( akik mindketten becsületesen dolgozó emberek voltak) hónap közepétől már fillérbaszóskodtak és csak azt hallottam szegény anyám szájából, hogy minden nap elrebegte azt az átkozott mondatot, miszerint nincs pénz. Fillérekből éltek, éltünk és mi ( a többség , a becsületes bérből és fizetésből élők) folytatjuk szüleink ősi hagyományát. Hiszen amióta az eszemet tudom, velem is ugyan ez a helyzet ( rövidebb, kérészéletű megszakításokkal) . Viszon én már legalább edzett vagyok ezen a válság téren. Az életem majd minden napja, perce egy -egy kurva válság. Amiben már tönkrement mostanra a szívem és billentyűm meggörbült bele. Az állandóan túlketyegő pulzusomra pedig gyógyszert kell szednem, és még ez is kevés. Mert az állandó és folymatos talajba csapódások, küzdelmek az életbenmaradásért és töménytelen hazugság, arcba csapódó szar és lehúzós , okédék, kihasználó, elviselhetetlen munkahelyek mellett, szednem kell az antidepi bogyóimat, hogy legyen erőm a további küzdelemhez, és el tudjam viselni ennek a nyomorult országnak a szarjait. Az embertársaim trógerságait, akik nyilván bűnbocsánatot fognak majd nyerni Isten színe előtt majd egyszer, hogy talán kényszerből voltak trógerek és gennyesek, vagy mert tudatlanok , vagy mert irigyek. Nehezen leküzdhető dolgok ezek, ezért én megbocsátok midnegyiknek, aki velem valaha is kibaszott. Fakereszt , spongya és ámen! Viszont a lehúzós, kapzsi munkahelyeknek sosem bocsátok meg! El fogom érni, hogy bevegyék a Btk-ba, hogy börtön járjon annak a munkaadónak, amelyik nem fizeti ki a beosztottját. Mert életeket veszélyeztet mindegyik, aki ilyet tesz. ( szerencsére egyre kevesebben)

A válság pedig, aminek az érkezését már vagy egy éve zengi a magyar kormány is és mára már a csapból is ez folyik, - szóval a válság pedig jön, rombol és majd tovább áll. Engem mint egyszerű polgárt, nem fog mélyen  megérinteni. Mostanra már szarrá képeztem magam minden téren, olyannyira, hogy MI-vel is felveszem a harcot simán, valamilyen téren ( kreativitás, ötletelés stb) téren legalább is mindenképp. És abban is, hogy vele ellentétben én képes vagyok és leszek a problémák egészen más megközelítésére is. Amire MI viszont nem lesz képes, mert őt beprogramozzák a nagy könyv szerint, amit kőbe vésett az egyetemi tananyag. És amitől az elrugaszkodáshoz, különös és ritka látásmód szükséges. 

A válság tehát nem nekünk szól kedveskéim, hanem azoknak, akik tele vannak pénzzel, ám de semmi pénzügyi ismeretük  nincsen. A válság őket fogja megtépázni a legjobban, ők fognak veszteni a legtöbbet és nem én, nem ti. Én max az éhbéremet vesztem el, amit minden hónapban kifizet valamelyik munkaadó. Az összeg pedig nem milliós tétel, mint ahogy a legtöbbünknek valószínűleg nem az. És vagyok annyira rugalmas, kreatív, karakán és ügyes, erős, hogy  leszek bármi, ami ahhoz kell, hogy túléljem ezt is. Túlélem. 

Hiszen a midnennapok gyötrelmei sem különbek. Minden nap egy súlyos válság valamilyen módon sokunk számára. Minden nap egy probléma és majd minden nap adódik valami szar, ami nehezen leküzdhető akadály. De Mi, Te és Te és Én, csak menetelünk tovább redületlenül. Mert már hozzászoktunk ahhoz, hogy az életünk majd minden napja egy változás. Az élet pedig számunkra egy bazi nagy kihívás minden téren és folyamatos válság. 

Csak a puhányok rokkannak meg abban, ha elvesztenek pár milliót és beleölik magukat a Temzébe, vagy a Dunába. Csak a puhányok halnak meg attól, ha a kényelmes állásukból fel kell állniuk és elmenni egyszerű melósnak. Csak a puhányok hullanak el a godolattól, hogy változtatni kell valamit a jól megszokott, kényelmes kis  életükön. 

Mert edzetlen puhányok velünk ellentétben, akik viszont sokkal többen vagyunk az élet véres, bűzös mocsrában edzettek, akik az életük midnen kurva napján megküzdenek, magával az Iszonyattal. Amit nem az éjj és nem is a válság hoz el számunkra, hanem ebbe születtünk bele. 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://idegbaj.blog.hu/api/trackback/id/tr2415290254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Diorella Queen 2019.11.05. 14:40:39

Apró örömök, működik a blogmotor. :)

Diorella Queen 2019.11.05. 14:43:29

Egy jó hír, lett egy öt diplomás,jelenleg portás töritanár a fészes ismerőseim között, aki még lehet jól fog jönni, ha egy antik fegyvert,vagy ágyút kell restaurálnom, illetve kormeghatároznom. :D

Diorella Queen 2019.11.05. 15:00:26

Ma dolgozat. Egészen biztos hogy össze fogom keverni Mükénét Mínósszal és az Etruszkokkal.

s m 2019.11.05. 18:11:48

@Diorella Queen: "Egy jó hír, lett egy öt diplomás,jelenleg portás töritanár a fészes ismerőseim között"

Ez egy csodálatos hír, köszönjük! 5 diplomás portás! Szóval egy olyan újabb KIEMELKEDŐEN sikeres emberrel bővült a kapcsolati hálód, aki rajta van a Forbes Top 10.000.000.000 listáján! Gratula, csak így tovább! :)))

Diorella Queen 2019.11.05. 21:03:59

@s m: :)
De legalább előugrott a macska a bokorból!
Ugyan hogy máshogy lehetett volna rávenni téged, hogy kommentelj valamit?:D