Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Minden napi idegbaj

Idegbaj.blog.hu

Új dolgozó típus

2019. október 18. - Diorella Queen

Az idiótizmus és kakizmus mellé felsorakoztatván, egy új jelenségre kell felhívnom a nagyérdemű és hatalmas olvasótáborom figyelmét. Ez pedig nem más, mint az ál sztahanovizmus nevű lejenség. 

Ezt a jelenséget már máskor is megfigyeltem, de nem volt időm róla beszámolni nektek. Ellenben most már olyan magas szinten űzik ezt a dolgot egyesek, hogy muszáj róla beszélni. 

 Különösebben nem is foglalkoznék ezzel az egész témával egy fabatkát sem, amennyiben ezek az álsztahanovisták, nem lennének mérhetetlenül pofátlanok amellett, hogy szart sem csinálnak. A semmittevést viszont művészi szinten űzik úgy, hogy a laikus, vagy felületes szemlélődő számára, ennek pont az ellenkezője látszik. Úgy tűnik, mint ha baromira dolgoznának, miközben nagyban űzik a tingli-tangli nevű játékot. Meg kell hagyni, baromi ügyesnek kell lennie valakinek ahhoz, hogy ezt a szemfényvesztést véghez tudja vinni, mondjuk egy egész műszak alatt. És mint írtam feljebb, feszt sem foglalkoztatna ez a fajta mentalitás, mivel nem én fizetem adott dolgozót, így mit érdekel engem, ha egész nap alszik is műszak alatt? Ha nem lennének ezek az álsztahanovisták mindemellett még állati pofátlanok is. 

 Ezt a típusú munkavégzést úgy kell elképzelni, hogy az illető folyton mozgásban van, de valójában nem végez érdemi munkát.  Pár lépés jobbra, pár lépés balra, de semmiképp sem több ennél. Folyton nyüzsögnek tehát, megállás nélkül fontoskodnak és egyhuzamban okoskodnak. Legtöbbször a főnök körül teszik ezt, vagy úgy, hogy az lássa, mennyire "szorgalmasak" ők . Holott a valóság az, szart sem csinálnak, de ezt írtam már feljebb. Ha bárki látja őket, akkor mozgásban vannak, időnként pedig eltűnnek és felszívódnak valahol, mint ha sosem lettek volna. Ha összeszaladsz véletlen egy ilyen típusú munkavállalóval, akkor a mondatod felénél közbe fog vágni, hogy bocsi, de neki baromi sok dolga van és nem ér rá, mert rohannia kell.  Biztos vagyok abban, hogy ez a jelenség sok, különböző típusú  munkahelyen és munkánál előfordul.  

Nekik folyton valami baromi fontos intéznivalójuk és dolguk van és rohannak. Aztán ha jobban szemügyre veszi őket az ember, akkor látja igazán, hogy üres zsákokkal rohangásznak naphosszat. Valójában abból áll az egész napjuk, hogy őrzik a mosógépet és teregetnek. Vagy irodisták esetében esélyes hogy görnyednek a mappák felett, miközben valódi munkavégzés nulla. Csak akkor dolgoznak, ha valaki látja őket, vagy szemelőtt vannak. De akkor nagyon úgy tudnak tenni, mint ha... miközben semmit. 

Kell hozzá nem kevés színészi tehetség, nagy adag rafináltság és még pár fűszer, hogy ezt a látszatot és a főnök elégedettségét ki tudják játszani. Miután lelépnek adott munkahelyről, általában utánuk borul a bili,egy nagy adag szarral megspékelve. Mert akkor szokott kiderülni, hogy a semmittevés legmagasabb fokát űzték, művészi szinten. Az utánuk következők pedig nem győzik helyrepofozni a dolgokat és megcsinálni az elmaradt munkát utánuk. 

Mindemellett még pofátlanok is másokkal. És előadják, hogy ők ugyan tíz évvel idősebbek nálad, de fele annyira sem fáradnak el ,mint te. Azaz menj orvoshoz, menj másik munkahelyre, kripli vagy és gyenge. És ha nem vigyázol velük, még el is fogod hinni, hogy veled van a baj, hogy míg az álsztahanovista bolhafasznyit sem fáradt a műszak alatt, addig te beszarsz a fáradságtól. 

És igazán szarul fogod magad érezni mindaddig, míg ki nem borulnak a csontvázak a szekrényből.

 

Képtalálat a következőre: „sztahanov”

A bejegyzés trackback címe:

https://idegbaj.blog.hu/api/trackback/id/tr3515232552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Diorella Queen 2019.10.18. 20:12:10

Mellesleg véleményem szerint az egyik legundorítóbb emberfajta a fenti. Állatira megtévesztők, egy laikusabb vezetőt pedig az orránál fogva vezetnek szó szerint. A tapasztaltabb vezetőknél pedig csontig benyalják magukat,így az ha észre is veszi, hogy gáz van,már nem lesz arca ahhoz, hogy baszogassa vagy elküldje őket a vérbe.

PeniValdes · http://asikerutjain.blog.hu/ 2019.10.21. 21:53:50

ok azok, akik sosem érnek rá? vagy az egy másik típus?