Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Hirdetés

HTML

Hirdetés

Idegbaj (A nyugalom szigete)

A szólásszabadság utolsó bástyája! Támogasd te is a szólásszabadság utolsó, idegbajos bástyáját, hogy függetlenek tudjunk maradni továbbra is. PayPal cím: diorella@citromail.hu

Friss topikok

  • Frau Untermensch4: @Untermensch4: "nevelési célzattal" Vajon mit akarnak belénk nevelni? A pénzmosodás jövő építését... (2019.03.20. 17:04) Influenza para
  • Untermensch4: @Womb Raider: "Miért nem nyújtja be a számlát a Fidessssz az EU-nak? Miért inkább inkább fizeti a... (2019.03.20. 16:46) Magyarország én így szeretlek !
  • Womb Raider: @s: Ezt azért gondold végig annak tükrében, hogy pár hónap és EU parlamenti választások jönnek.. n... (2019.03.20. 13:07) Lölő terepasztala
  • Frau Untermensch4: @Diorella Queen: ki? Ha nincs internet valahol az nagy probléma, mert a világ ranglista 3. helyérő... (2019.03.20. 09:25) Felmelegedés
  • Diorella Queen: Ráadásul ahogy kiírtam magamból , el is múlt. Jó terápia ez a blog. :) (2019.03.19. 12:53) Pantone 448C

Címkék

Guccimánia

2019.03.03. 09:18 Diorella Queen

Benne volt a hírekben, hogy a NER nagyasszonyainak bődületes Gucci és Louis Vuitton mániája van. Ennek a pszichológiai háttért szeretném kutatni, feltárni, már amennyire módomban áll. A gazdagság villogtatása minden téren a magyar elit fontos része volt már régen is, elég csak megnézni a nyolcadik kerület remek épületeit, melyek arról hivatottak árulkodni, mely iparos családnak, hogy futott a szekér anno.

A régi ősközösségi társadalmakban a törzsfőnökök voltak azok, akik magukra aggattak minden szart. Konkrétan mindent ami szines volt, jól mutatott és csak kevés volt belőle. Ezzel a marhasággal tették magukat kiemelkedőbbé az összes többinél. Azért pár színes papagájtollánál és szép kagylónál kicsit többet is le kellett tenniük az asztalra, különben nem lehettek volna törzsfőnökök és valószínűleg agyon verték volna őket egy kőbaltával. Volt a dolognak egy pszichológiai üzenete is a többiek felé. Valami olyasmi, hogy az illető megérdemli eme különleges díszeket, mert sokat küzdött és harcolt a közösség életbentartásáért. Továbbá némileg kissé több szürkeállománnyal rendelkezik társainál, és mivel az ész mennyisége elsőre nem túl feltűnő önmagában, ezt jelezni kell különböző díszekkel, ékekkel, festékekkel. Az észtöbblet, tehát nem látszik első ránézésre, ezért szükség van valamiféle külső jelekre, amiből egy vándor ősembernek egyből lejön, hogy a törzs legfontosabb emberével áll szemtől szemben. Emiatt a fontosság miatt valóban szükség volt és lehetett, megkülönböztető jelzésekre a külvilág felé. De mi a helyzet a mai társadalmunkban? Miért és mitől lett olyan fontos Gucci és társai? 

Státuszszimbólumok.

Nekem személy szerint azért furcsa erről írnom, mert tőlem roppant távol áll az, hogy egy márkanevet reklámozzak a magamon. Ráadásul ingyen. Főleg olyan márkát, amihez amúgy bárki hozzájuthat, amennyiben hajlandó lemondani a civilizáció összes kényelméről, és egy- két hónapot csövezni, miközben félre tudja tenni a teljes havi fizetését. Továbbá saját tapasztalat, hogy az ár és a márka név,nem mindig garancia arra, hogy a holmi szép, sem arra hogy kényelmes. Akkor meg logikusan felvetődik a kérdés, hogy minek kéne? 

Mert különben kinéznek az X-Y flancos klubból, kirühellnek maguk közül azok a társadalmi rétegek, ahova tartozónak gondolod magad? Biztosan bele akarsz olvadni, ha az az ára, hogy izlésetelen tömegcuccokat kell magadra húznod?

Feltételezem, hogy valami ilyesmi gondolat irányítja azokat, akik a Gucci és társai reklámokkal magukon próbálnak görcsösen kapaszkodni egy adott társadalmi réteghez. Persze ettől még Feri, aki két hónapot csövezett az utcákon étlen szomjan egy 300 ezres cipőért, még nem lesz NER tag. Csak úgy tesz, mint ha..., de nem. 

Megtévesztésre használt cuccok.

Véleményem szerint azok az emberek, akik valójában se nem túl eszesek, se nem túl kiemelkedőek, se nem túl szépek, önmaguk erejéből semmire nem képesek, azoknak szükséges megtéveszteni a körülöttük lévőket azzal, hogy ha ezeket a státuszimbólumokat magukra aggatják, majd eme hiányosságuk esetleg nem olyan nagyon lesz feltűnő. Elvégre ott van Gucci, ami ápol és eltakar és Louis Vuitton meg alapból annyira ízléstelenül ronda, hogy a népek majd azzal kezdenek el foglalkozni és nem azzal, ami alatta van. Azaz valójában eltakarja viselője hiányosságait. Ha már nem szép az illető, legalább jó drága a cipője, ruhája. Van mivel foglalkozni,nem az esze vagy az oszlop lábai lesznek előtérben, hanem egy ízlésetelen, de drága holmi. És az erkölcsi kérdés, hogy mennyire van joga viselni a megkülönböztető jelzést magán, miből futja rá és mennyire átlagosan mondható vagy ócskának és lejáratottnak már maga a márkanév is,  a viselőjük miatt? Ez már ilyen egyenruha lett a Fidesz kormánynál. Kötelező viselet, előírt outfit, Habony féle divatdiktátum. 

Felmerül az is, hogy az angol királyi család tagjai miért nem hordanak ilyen szarokat magukon?  A NER nagyasszonyai miért nem a különleges egyediségre törekszenek ? Ha én lennék Orbán lánya, saját manufaktúrám lenne, ahol magyar tervezők terveznék, szabnák és varrnák a teljes ruhatáramat. Egyedivé és különlegessé. És semmit nem hordanék magamon,amihez akár egy zsákfaluban lakó, eszesebb vashulladék kereskedő is könnyedén össze tud hozni pár nap leforgása alatt. Továbbá haladéktalanul megbíznék vagy három személyi stylist, hogy alakítsák ki a teljes ruha és cipőtáramat egyedivé, stílusossá, kizárólag magyar tervezők cuccaiból,ízlésesen összeállítva. Aztán reklámoznám a magyar tervezők munkáját a nagyvilágban, mint Medve mama, aki minden gálán ott van és fejből elsorolja a neveit azoknak, akik dolgoztak rajta, a ruháján, a haján a sminkjén a fejdíszén. 

Továbbá sűrűbben tanulmányoznám a dán az amerikai, az angol, a német politikusok és vezetők  öltözködési szokásait. 

Képtalálat a következőre: „strasszos gucci cipő”

 

 

 

272 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://idegbaj.blog.hu/api/trackback/id/tr1414664925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dzseem 2019.03.04. 21:25:06

@várom a levelet: így igaz! Nézés és tekintet, tartás és viselkedés. Aki bunkó az bunkó is marad! Rola meg 50 méterről ordít, hogy az.

ami szabad 2019.03.05. 07:46:21

@Willkommenskultur: Hát igen. Ezért csak kb, tízszer megbízhatóbb és nem százszor, mint a polt vezette szügyészség. A korrupció nem egy új keletű valami, mindig is loptak itthon is kint is a közösből 10-20%-ot. Az arány az, ami kicsapja a biztosítékot, jelenleg ugyanis a lopási ráta 40-70-90% attól függően, hogy néz ki az anyag ktg. Mit gondolsz, hogy a kva életben lesz különben minden egyes beruházásból az előzetes ktg, becséléshez képest ötszörös ár? Az ökölszabály szerint, kb. 30% -os növekedés tök ok, pláne a jelen építőipari árindexnél. De aki elhiszi, hogy az 5-800% -os növekedés zsebéből rendben van, az szamarabb a lónál. Mivel évente a mindenki kihúznak a gucci mániára is vagy 2-3 ezer milliárdot, engedd meg, hogy jó szívvel csak feldöglést tudjak kívánni!

Womb Raider 2019.03.05. 08:23:25

@ami szabad: "Azt a párezer ellopott milliárdocskát az államkasszában szívesebben látnám, mint tetűéknél és családjuknál, ha rajtam múlik, lesz itt is Európai Ügyészség. Ta már aláírtad az ívet? Mert ha nem, ennyit azért lazán megtehetnél!"

Majd akkor írom alá, ha megbizonyosodom arról, hogy nem válik szimpla bunkósbottá a technokrata elit mancsában. A románoknál láthatóan ekként funkcionált.. és ügyesen át lehetett vele rendezni az állampolgárok által demokratikusan választott politikai vezetést :)
Mivel sztenderd, hogy politika és korrupció kéz a kézben jár, nem kell sok ész ahhoz, hogy ezt felhasználva külső érdekek a nekik nem tetsző politikusokat kipöckölgethessék egy-egy állítólag amúgy szuverén ország kormányából.
Ezzel nem azt mondom, hogy Polték munkája nem hagy kivánnivalót.. de a függetlenségünk teljes és végleges feladásának gondolom, ha ilyen , kb. trójai falóként funkcionáló , kétes függetlenségű szervezetet bármi hatalommal ruháznánk fel. Az kevés, ha Orbántól független...

Void Bunkoid 2019.03.05. 12:49:46

@Frau Untermensch4: nemtudom, én nem tartom magam gazdag embernek, sőt NAGYON nem, de ha hirtelen egy valag pénz szakadna a nyakamba, inkább egy normális házat szeretnék (és nem ám tizenöt hálószobás, versenymedencés izét, nem szálloda kell nekem, csak egy hely ahol kényelmesen élhetek), kedves családot, mint puccos rucikat, na meg PLÁNE nem mutogatnám.

Az anyagi javakkal dicsekvés, régiesen szólva "kevélység" a hét főbűn egyike.

És én úgy tartom valóban nem szép dolognak, hogy meg sem vagyok keresztelve.

Frau Untermensch4 2019.03.05. 14:03:52

@Void Bunkoid: J.Attila versén keresztül J.Attila érzéseit igyekeztem megmagyarázni, hogy szerintem az miért nem urizálás és mit jelent az, hogy "dicsekszik" vele.

Természetesen, mivel nem tudtam tőle megkérdezni soha -sajnos-, hogy helyesen gondolom-e, az én véleményem volt csak, ismerve valamennyire őt a versein keresztül és az életéről olvasottak alapján.

Szerintem őt nem fenyegette az a veszély hogy hirtelen "valag pénz szakad a nyakába", és akkor azon kéne gondolkodnia, hogy hány szobás lakást vegyen.
Csak gondolat lehetett mindaz, amit írt - sajnos.
Talán már kiderült, szeretem őt.

7 főbűn?
Esendő (is) nő vagyok.
Mindet ismerem...

Zabalint 2019.03.05. 17:21:45

@Willkommenskultur:
Lölö jelenlegi vagyonanak egy jelentős részét eleve a tőzsdén árazták be azon az alapon hogy a befektetők tisztában vannak vele, hogy azok a cégek állami beruházasokat kapnak. Ha ez nincs, azok a cégek értéke visszaesik a korábbi árfolyamra, vagy még lejjebb. Lölö vagyonának nagyobb része ilyen lufi. Piaci alapon szétesne az egész.

Womb Raider 2019.03.05. 17:25:46

@Zabalint: "Piaci alapon szétesne az egész."

nono.. ezt azért gondold át .

Zabalint 2019.03.05. 17:30:52

@Void Bunkoid:
De te valószínűleg egy átlagos, középosztálybeli, kultúrált ember lehetsz. Ezek meg prolikból lopással lett újgazdagok. A kultúrájuk mélyen a tiéd alatt van. Olyanok, mint a lakótelepi suhancok, akik bontószökevény BMW-vel csapatnak, hamis fuksz a nyakukban, meg hamisított márkás cuccokkal feszengenek, csak ezzel szemben a NER lovagok valódi márkás cuccokat viselnek, de ugyanazon a kultúrális szinten.

Ha megnézed, egyébként a saját erőből milliárdos emberek sem igyekeznek kimondottan rongyot rázni, sőt nem is kimondottan hirdetik, hogy luxus dolgokat tehetnek meg.

Zabalint 2019.03.05. 17:38:55

@Womb Raider:
Átgondoltam. Nyilván pl. a zsarolással megvásárolt szállodalánc működne piaci alapon is, bár ha beleszólna a működésébe, akkor azért lennének gondok, ha nem, akkor szétlopnák alacsonyabb szinteny de tegyük fel működne. Ellenben a tőzsdén vett cégei vegetáltak, mielőtt rátette az aranyhozó kezét. Az érték jó része abból fakad, hogy ő beszállt. Ha már nem lesz fontos ember az államnál, ez az érték elveszik.

Én egyébként korábban is követtem ezen cégeket, sajnos nem láttam bennüm potenciált, nyilván nem tudhatram előre, hogy ki fog többségi részesedést szerezni bennük...

monamona 2019.03.05. 17:43:25

i.pinimg.com/originals/ce/ba/26/ceba26b314c71f85c81155c49df49371.jpg ez csak egy a számtalan közül. A svéd királyi család tagjai is betérnek a LV-hez. De az angol uralkodó család nem jó példa szerintem, Lady Dianának is vissza kellett adnia az ajándék Mercedest (ki van állítva a múzeumban), mert nem angol gyártmány volt. Csak angolt hordhatnak biztos, talán Burberryt. :-)

Diorella Queen 2019.03.05. 19:25:51

Kitartás, majd írok valami másról, mondjuk arról, hogy küldjetek nekem 100 millót mint az indexnek,és akkor elmennek a trollok. Bár wombinak kimondottan jót tesznek a libsibolsisoros trollok.. :D

Untermensch4 2019.03.05. 19:34:38

@Frau Untermensch4: Hmmm... a bujaság és a torkosság tetszik ;)

vitéz Beverneky 2019.03.05. 20:16:45

@Diorella Queen:
de akkor ki marad itt?
igaz, többet tudtok a barátnőddel smúzolni.

Diorella Queen 2019.03.05. 20:26:38

@vitéz Beverneky: Felőlem smárolhatsz is vele. :)

Untermensch4 2019.03.05. 21:20:20

@Frau Untermensch4: A mértékletességet kell kombinálni a bujasággal és a torkossággal és akkor nagyon jó lesz. Tudom mert én is ezt teszem ;)

Untermensch4 2019.03.05. 21:23:14

@Frau Untermensch4: A mohósághoz túl lusta vagyok. TÍgy vált (vala) a lustaságom erénnyé. :)

Frau Untermensch4 2019.03.05. 21:26:29

@Untermensch4: ez bölcsesség vagy kevélység a részedről? :D

Untermensch4 2019.03.05. 21:28:35

@Frau Untermensch4: Az attól függ... keresztények szerint az utóbbi, buddhisták szerint az előbbi :)

Frau Untermensch4 2019.03.05. 21:31:38

@Untermensch4: a lényeg a szeretet.
Kozsó szerint is :D

vitéz Beverneky 2019.03.05. 22:44:13

@Diorella Queen:
előbb fog dk ov-val!
bár kitudja, szeretem az igazi kihívásokat.
fidesz zombi nyakát még ki is szívnám, de csak ha bejön harmadiknak német szili, vagy kövér laci mert ahogy ismerem csak úgy tudna orgazmálni.

Diorella Queen 2019.03.06. 07:04:19

@Frau Untermensch4: @Untermensch4: Túl sok az enyelgés, inkább húzzatok bele és gyártsatok gyerekeket, mert ov kezd türelmetlen lenni!

Diorella Queen 2019.03.06. 07:05:33

@vitéz Beverneky: Számomra követhetetlen már, kinek a pöcsét szeretnéd szivogatni. Szúnyog voltál előző életedben?

Womb Raider 2019.03.06. 09:56:14

@Zabalint: Nagy cucc... szerinted sok egyéb befektető/tőzsdei cég nem pont azért hasít, mert sejthető: piacbefolyásoló/bennfentes poziból megy a pénzgyártás?

A másik.. az ilyen cégeknél (a kurzusváltást követő bukáson túl) az is benne van, hogy önjáróvá növik ki magukat és a profitábilitáshoz szükséges kritikus tömeget túllépve a folyamat önfenntartóvá válik.
A teljes portfóliót nyilván nem egyszerű áttekinteni, értékelni és összevetni .. de akad pár értékes darab. Ha az éi/mg, a teljes vertikuot lefedő szárnyat nézzük, az sem rossz. Az már EU szinten is képes tényezővé válni.. és csak tippelek, de nemsokára lesz egy faszagányos műtrágya gyáruk is ;)

..amúgy ez teljesen illeszkedik OV egyik réges régi felvetéséhez, amiben a nemzeti burzsoázia létrehozását pedzegette (illetve annak szükségességére mutatott rá..) Most ez zajlik, némi katalizáció mellett ;)

Mia and me 2019.03.06. 10:54:51

@Womb Raider: Hallod, Deansdale-en kitiltottak, gondolom azt hiszik én vagyok te... Vagy fordítva. :)

Azon röhögök hogy csak a nők-ffiak egyenjogúság kérdésben van fedés az egyetértésünkben, minden másban ég és föld a nézeteink, erre összemosódik mindenki aki szót emel a ffi előjogok mindkét nemet tönkretevő volta ellen.

Sok sikert a diskurzushoz ;)

Diorella Queen 2019.03.06. 10:56:14

@Mia and me: Lehet hogy csak a blogmotor rohadt le. Nyugi ,itt vannak ilyen esetek, közben meg itthon sem vagyok.

Diorella Queen 2019.03.06. 10:56:45

Kimaradt egy is, de csak a szokásos Fóka dislexia.

Mia and me 2019.03.06. 11:19:08

@Diorella Queen: ja hát nem leszek öngyi ha nem vitatkozhatok a nők egyenjogúságáról, majd vitatkozik WR, neki amúgyis lehengerlőbb stílusban megy. Én sokszor csak mulatok azon amiket ott válasznak írnak, Wombi tuti kifog akadni jobban mint az én oig-fobiamon.

Diorella Queen 2019.03.06. 11:23:37

@Mia and me: Ebben tényleg jó WR és még jól is áll neki. :D

Diorella Queen 2019.03.06. 11:24:15

@Mia and me: Csak politikát ne vigyen bele senki, mág a látszatát sem ,mert akkor eldurran az agya és kisregényt ír. :)

Womb Raider 2019.03.06. 12:11:33

@Mia and me: "erre összemosódik mindenki aki szót emel a ffi előjogok mindkét nemet tönkretevő volta ellen."

:)))) Nekem ez ismerős érzés...valahonnan.. ha fideszesnek hisznek, a szorzótáblát sem hiszik el többé neked ;).

"ja hát nem leszek öngyi ha nem vitatkozhatok a nők egyenjogúságáról"
Hidd el, én sem. Valamiért azt éreztem ki egy-két kommentből és posztból, hogy érdemi a fecsegés.. erre picsogó hiszti, fujj a néni elrúgta a lasztimat sztájl megy. Kár.. nagyon kár, mert a kérdés amúgy a politikánál is fontosabb...

Frau Untermensch4 2019.03.06. 12:57:50

@Mia and me: én a Sorozatrandizón kaptam meg, hogy én vagyok Wombi :)

Mia and me 2019.03.06. 13:40:57

@Womb Raider: van néha érdemi beszélgetés,de a nem elvakult ffiak is úgy vettem észre 1-2-3 kommentben vitatkoznak csak a bloggazdával, vagy jelzik hogy fasságot ír, aztán az évek óta ugyanabban a mantrában kimerülő 4 oldalasra inkább elengedik. Pár ffi szimpatikus ott, úgy értem nyitott, egyenlőség párti, és szerintem életben "normális" pasinak néznénk.
A jajkihalunk a nők miatt viszont újra és újra előjön amúgy... Akármi az alaptéma, és akkor onnan egyenes az út oda hogy a nagy egyenlőség mindennek az oka a nők azé nem szülnek magyar honpolgárt.

Mia and me 2019.03.06. 13:42:25

@Diorella Queen: ott fidesz fanok vannak többségben ;)

Mia and me 2019.03.06. 13:46:41

@Frau Untermensch4: szerintem vannak olyanok akik azt hiszik az összes velük vitatkozó női nick az egy db "hülye picsa", nem akarják elhinni hogy több nő is gondolhatja ugyanúgy. Ffiakat kevésbé gondolnak ugyanazon személynek ha hasonló a véleménye mint vmi másik avatarnak.

Frau Untermensch4 2019.03.06. 14:44:05

@Mia and me: hörögnek, hogy minden nő..., közben úgy gondolják, hogy egy nő van, aki máshogy gondolja? :D

Ha van valami, amit írnál, de nem tudsz a kitiltás miatt, szívesen "átadom" nekik :)

s m 2019.03.06. 14:50:40

@Mia and me: "Ffiakat kevésbé gondolnak ugyanazon személynek ha hasonló a véleménye mint vmi másik avatarnak."

Én az idegbaj blogon figyeltem meg egy érdekes dolgot:
Ha két férfi egyetért egy nő ellenében, akkor egyből az van, hogy ez a két férfi szopkodja egymást. :O

s m 2019.03.06. 15:00:53

@Zabalint: "Egy drága munkaeszköz például nem luxus, ahogy a kényelmeseb ruha sem."

Az attól függ! Mert ha például te csavarokat tekersz fix. áron és ehhez vásárolsz 200.000 ft-ért egy olyan villáskulcsot, aminek a szára 14 karátos arannyal van futtatva és bele van gravírozva, hogy Gucci, miközben ezt a munkát tökéletesen el tudnád végezni egy 800 ft-os OBI márkájú villáskulccsal is, akkor már megint ott vagyunk, hogy luxus!

Mia and me 2019.03.06. 15:02:10

@Frau Untermensch4: ja köszi, igazából lesz.rom. Szerintem ezzel az a cél, hogy most Wombi mindenkinek visszaír a kedves tényleg kicsit durva meg úthenger módján, és akkor majd hetekig lesz "jópéldaként" emlegetve hogy lám ebből is látszik nekik hogy mekkora tragédia hogy a nők tanulhatnak meg ugatgatnak bele mindenbe mint a ffiak, mert lám ez a nagyszájú feminista is csak bántja őket.

A bétaság kontra puncielosztástól nekem már amúgy is herótom van,...

Mia and me 2019.03.06. 15:04:17

@s m: az más ;) mert nem magukat szopkodják. Tudjuk hogy ketten vannak ;)

Womb Raider 2019.03.06. 15:13:42

@Frau Untermensch4: Súlyos traumaként élted meg? Emlékeim szerint ott nem nagyon fordultam meg.. a rossz hírem ezek szerint megelőzött :(

@s m: "Ha két férfi egyetért egy nő ellenében, akkor egyből az van, hogy ez a két férfi szopkodja egymást. :O"

Közben? Ki van felül?

@Mia and me: Hát ja.. azért is mondtam, hogy ha az boldogságot hoz, fogják meg egymásét és érezzék jól egymást... de ne ríjanak, ha a buborék kipukkan..
Mindegy.. leadtam a magam voksát, amúgy meg nem hajtok se pasira, se népszerűségre.. :)

Womb Raider 2019.03.06. 15:15:23

@Mia and me: " Szerintem ezzel az a cél, hogy most Wombi mindenkinek visszaír a kedves tényleg kicsit durva meg úthenger módján, és akkor majd hetekig lesz "jópéldaként" emlegetve hogy lám ebből is látszik nekik hogy mekkora tragédia hogy a nők tanulhatnak meg ugatgatnak bele mindenbe mint a ffiak, mert lám ez a nagyszájú feminista is csak bántja őket."

Áááá..ezen is túlvagyunk már... aszonták: bepetéztem az eszméimet..vagy mi.. a Szent Manoszférába.. jájjjáájj.

Mia and me 2019.03.06. 15:21:46

@Womb Raider: tudtam én hogy te vagy az Alien anyakirálynő ;)

Diorella Queen 2019.03.06. 18:48:11

@bogeywoman: Csak nem úton van kis zé ?:D

Diorella Queen 2019.03.06. 18:49:00

@s m: A legtöbb pasi látens, és ezt a nők tudják. :)

Diorella Queen 2019.03.06. 18:55:40

Ma az én gyerekem is kitalálta, hogy melyen fasza lenne neki Sydneyben lakni és azt sem riasztotta vissza a gondolattól, hogy Ausztrália tele van a világ legmérgesebb dögjeivel. Majd a város közepére költözik és akkor majd elkerülik őt a mérges pókok, kígyók, egyéb dögök. Aztán mondtam neki hogy ha idő előtt szeretne eltemetni engem, akkor csak rajta.
Azt nem mondta mit akar ott csinálni, csak hogy Anglia már túl mainstream és oda csak a cigányok mennek már. Na nem mint ha amott nem multikulti lenne, nem is értem hogy akar ő együtt élni mindenféle malájjal meg négerrel, ha mág a romákkal is baja van.
Pedig nem is neveltem rasszistának, isten biza. Fóka nagyon liberós.

Diorella Queen 2019.03.06. 19:00:31

Aztán megmondtam neki ,hogy mész te a k anyádba ( hja ezt csak gondoltam és vettem egy bazi nagy levegőt ) szóval hogy aki ebben kis országban nem boldogul, az máshol sem boldogul . A vége az lett a beszélgetésnek, hogy akkor nem marad más megoldás,mint egy jól megválasztott férj.

Mentségére legyen mondva, hogy még nincs beizzítva a vállalkozó leszek ha nagy leszek témára, bár már egyik nap épp elmagyaráztam neki hogy s milyen vállalkozási lehetőségek stb -k vannak,ha esetleg nem szeretne élete végéig hamburgereket sütögetni. :D
Továbbá meg se álljon a Z 1 -es angol nyelvvizsgáig.

Diorella Queen 2019.03.07. 06:58:18

@bogeywoman: Kitörni ki lehet anélkül is, hogy világgá kelljen menni hozzá. Csak a magadfajták választják a könnyebbik utat és szarnak apjukra, anyjukra egyaránt. Téged pl kár volt megszülnie anyádnak, mert most max fényképen láthat időnként és karácsonykor. Megérte neki a sok lemondás kiínlódás? És mesélhetnél nekünk arról is, hogy tud élni a gyereke nélkül és az unokája nélkül ( vagy a leendő unokája nélkül?). Aztán tedd fel magadnak a kérdést, mennyire vagy egy önző dög? Mert szerintem nagyon. Továbbá egy olyan ember, aki nem szertei a kihívásokat és megfutamodik előlük világgá. Na ez vagy te, úgy h kussolj be szerintem a témát illetően!

Untermensch4 2019.03.07. 07:02:28

@Diorella Queen: Ha meg tud birkózni az ausztrál bevándorlási szabályok (és azok gyakori változásainak) értelmezésével akkor eléggé jól tud angolul, ha olyan agresszív is mellé mint te akkor ne őt féltsd a pókoktóé-kígyóktól hanem madmaxéket tőle. :)

( - mondta az udvari bolond... )

Untermensch4 2019.03.07. 07:03:58

@Diorella Queen: Te is mehetnél ausztráliába a gyerek közelébe lakni.

Diorella Queen 2019.03.07. 08:12:29

@Untermensch4: Én tudok egy sokkal jobbat. Menjél te Ausztráliába. :)

Mia and me 2019.03.07. 08:34:57

@Diorella Queen: hát szerintem Ausztrália több lehetőséget rejt mint nyomorbánia, én nem beszélném le csak a szaros unokák majdani láthatósága miatt :).

Untinak igaza van, majd mész te is ha bejön neki.

Diorella Queen 2019.03.07. 08:43:56

@Mia and me: Senki nem megy sehova!

Te is annyira nyomorogsz, minep írtad hogy terveztek másik lakást is venni éppen. Tömegnyomor, tényleg! Szar hely orbánia. Nagyon szar hely, két lakás, ingyenes orvosi ellátás. Szerintem inkább hulljon a vakolat a fejemre, ha cserébe azért megműtenek csípőprotézire. Külhonban max annyi jutna, hogy vehetsz drogot ha nagyon fáj.
Gondolkozzál már kicsit te is!

Diorella Queen 2019.03.07. 08:46:05

@Mia and me: Különben nem értem miért nem küldöd ki az uradat ? Az én apám is volt kint nagy Németországban ( azóta is azt emlegeti mint a régi öregek a Don kanyart) , Nem kell ahhoz mindenkinek költözni. Pénzt keresni úgy is lehet ha csak időszakosan valaki kimegy a családból.

Diorella Queen 2019.03.07. 08:47:40

@Mia and me: csak a szaros unokák majdani láthatósága miatt :).

Ne legyél már ilyen ézéketlen tuskó Mia. Még ha egy faszi mondaná ezt, de te nő vagy..

Frau Untermensch4 2019.03.07. 09:12:20

L.B.
EKG
Az én gumikacsám is volt.
O1G
R.I.P Music fm

Frau Untermensch4 2019.03.07. 09:13:41

@Diorella Queen: Dio mijóóóó, még aztán kiderül, hogy itt kurva jó minden? :)

Untermensch4 2019.03.07. 09:15:23

@Diorella Queen: " Nagyon szar hely, két lakás, ingyenes orvosi ellátás."

Mondod mindezt úgy hO1G sztem nem ismered az ausztrál ingatlan-szektort és egészségügyet, az "ingyenes" pedig azt jelenti hO1G nem tudod mennyit fizetsz rá az adódból...

( hsz.e.e.r. )

Diorella Queen 2019.03.07. 09:18:16

@Untermensch4: Te figyelj már!Ha ennyire geci jó és nagyon szar itthon, akkor miért is vagy te még ebben az országban???!!!

Diorella Queen 2019.03.07. 09:19:12

@Frau Untermensch4: Nem mondtam semmi ilyet. De én szeretem ezt az országot, veletek ellentétben.

Diorella Queen 2019.03.07. 09:20:17

@Untermensch4: Add el a vidéki lakásodat és irány Ausztrália.

Womb Raider 2019.03.07. 09:33:27

@bogeywoman: nepszava.hu/3021557_nem-tetszik-az-orvosok-elvandorlasa-a-nemet-egeszsegugyi-miniszternek

:))) Hogyan is van ez? A német eü nagyságrendekkel több pénzből gazdálkodik, három különböző illatú folyékony szappanból lehet választani és a szoba világításának színhőmérséklete is emberibb, mint a kisputtonyosi ispotályban.. csak az orvosokat, ápolókat, takarítókat valahogy ők sem tudják megfizetni.

Majd, ha nálunk is csak az veszi igénybe az eü-t, akinek jogosultsága van (biztosítás) és csak olyan mértékben, amennyit a biztosítása fedez.. akkor talán számíthatunk látványos előrelépésre.

@Untermensch4: "Mondod mindezt úgy hO1G sztem nem ismered az ausztrál ingatlan-szektort ... "

Az ingatlanok ott is zömmel béreltek, főleg a nagyvárosokban..persze most várom a riposztot, hogy a Nagy Vörös Sivatag közepén pár millióért tök takaros kis bódékat hirdetnek.. ;)

"...és egészségügyet"
Jó, de drága. Minden kezelésél vagy ellátásnál fizetsz, mint egy szolgáltatás után. Van egy úgynevezett medicare rendszer. Alanyi jogon jár minden állampolgárnak, vagy ha már állandó vízummal vagy. Ez fizeti az ellátásod kb 60 százalékát, a többit te fizeted. Emellett fizethetsz magán beteg biztosítást, amivel jobb ellátást kapsz és többet is fedez. De mindig is lesz önrész. Szerencsére, nem nagyon járunk dokihoz, de láttam már olyan hirdetést, hogy kocsi eladó fogorvosi számla miatt. Úgyhogy, nem árt, ha van biztosítás és jobb, ha nem vagy beteg. Egyébként ideiglenes vízumnál követelmény a saját betegbiztosítás, mivel a medicare még nem jár.
:)

Jó... de pézbe kerül..istenem..ez tök furi!

Untermensch4 2019.03.07. 09:38:01

@Diorella Queen: Nálam az "elég jól tud angolul" -rész hiányzik. Meg jobban tetszene új-zéland. Egyik legfinomabb gyümölcs a kiwi :D

( - mondta az udvari bolond... )

Diorella Queen 2019.03.07. 09:44:00

@Untermensch4: Akkor talán be is fejezhetnéd a hülye trollkodást és a Diót való győzködést, azt lehet menni világgá!
Isten áldjon, vissza se nézzél!

Diorella Queen 2019.03.07. 09:44:28

@Untermensch4: Az egyik legfinomabb gyümölcs pedig a mangó bazzeg!

Frau Untermensch4 2019.03.07. 09:56:23

@Untermensch4: Görög dinnye Lőrinc előtt
És eper napsütötte magyar földből :)

Mia and me 2019.03.07. 10:10:43

@Diorella Queen: de nekem fontosabb hogy a gyerekem érezze jól magát vagy hogy próbálkozzon szabadon, mint hogy azon keseregjek hogy haj mikor látom. Majd látom amikor ő is akarja hogy lássam.

Lakás biznisz meg azért van mert a kevés kp ami van 3 év múlva 1 doboz tojást fog érni, inkább tenném olyanba amivel a gyerekeimet majd tudom segíteni, márpedig jelenleg csak ha 15 év múlva megmurderek akkor van esélyük pl lakást venni, ezért ami van azt nekik akarom adni, magunknak meg venni egy kis lyukat vhol, amit amíg nem lőnek agyon hogy ne dolgozhassak, talán ki is fizetnék nyugdíjig.

Mia and me 2019.03.07. 10:12:18

@Diorella Queen: az országot szerintem mi is szeretjük :), mi mást nem szeretünk itt.

Mia and me 2019.03.07. 10:19:53

@Mia and me: nálunk a ha a mi szüleink lelépnek az örök vadászmezőkre akkor örököl vmit a gyerekem, egyéb okokból egyiküknél sem játszik, sőt..

Frau Untermensch4 2019.03.07. 11:54:22

@Mia and me: na a sok i(di)óta ahhoz a diszkriminációhoz mit szól, hogy a 10 milliós kamatmentes hitelt a férjek is igénybe vehetik (...), a nőknél viszont szigorúan meghúzták a korhatárt, ami 40 év, míg a férfiaknál ez nincs.

Mia and me 2019.03.07. 13:34:39

@Frau Untermensch4: azért van hogy a 40es pasik belehúzzanak. Akár több generáció csajait negtermékenyítve, hogy minket ne kelljen dunába lőni nyugdíj helyett.

Womb Raider 2019.03.07. 16:41:06

@Mia and me: "Lakás biznisz meg azért van mert a kevés kp ami van 3 év múlva 1 doboz tojást fog "

:O Ebből egyet tudok kikalkulálni... nem tartasz otthon 2000 Ft-nál többet.

Frau Untermensch4 2019.03.07. 17:14:58

@Untermensch4: dehogy...
A történet szereplői kitalált alakok, mindennemű egyezésük a valósággal csupán a véletlen műve :)

Frau Untermensch4 2019.03.07. 17:16:39

@Mia and me: majd jön a 8.pont is: fogamzóképes férfiak és nők szaporítókertbe kapnak behívót, amit csak akkor hagyhatnak el, ha teljesítették a kvótát :)

vitéz Beverneky 2019.03.07. 17:32:39

@Frau Untermensch4:
erre a célra pedig kiválóan alkalmasak a csilliárdokért felépített és fenntartott üresen kongó stadionok, sportcsarnokok...

Diorella Queen 2019.03.07. 20:08:08

Máh bocsyka, de a Szolgálólány meséje következő évad még tudtommal nem készült el. :)

Womb Raider 2019.03.08. 06:45:37

@Diorella Queen: @Frau Untermensch4: Máh boccsyyka... de mindenki azt lát bele a THT-be..amit a paranoiája elbír

De: csak arról feledkeznek meg, hogy bár a totalitárius, vallási fundamentalizmussal vegyített hatalom (no és az eredeti történetben a rasszizmus) ellen emel szót és sokan másodpercek alatt Orbánt és a romkat egyházat fedezik fel benne.. ám a Tanakh alapján íródott, az adta az ihletet és tuljadonképpen egy szükséghelyzet ..(vagy inkább az Apokalipszis előszele ?) hívta életre azokat az intézkedéseket, amik a történet középpontjában állnak...bár később nyilván a kétségbeesett kapálózás a mellettünk úszók rugdosásává, víz alá nyomásává aljasul. Vészhelyzet..érted? Élet-halál harc. Te ugyanezt tennéd és bármelyikünk..
Valahol meg is értem, hogy a magukat progresszívnek és liberálisnak képzelők, hazudók rögtön beemelték a kánonjukba : Óvakodjatok a Törpétől! Csak vajon a túlélésért folyó harcban mi a fontosabb? A jogok.. vagy az élet, a fennmaradás, a jövő? Valóban akkora az áldozat? Az egyén, vagy a közösség fontosabb?

1985.-ben született a mű..és konkrétan az USA területére helyezve..mikoron nálunk virágzott a szocializmus-emberkísérlet...ott meg éppen űrháborúra készültek..és ha valaki képtelen az _ösztönzés_ és a _kényszer_ között különbséget tenni, az csak magát okolja. A sorozat kérdéseket tesz fel.. kár, hogy a legtöbben ezeket válasznak gondolják.

..és még valami.. szerintem ciki, hogy pont a szabadság , a liberális demokrácia bölcsőjének és felkent őrzőjének tartott USA az, ahol a nagyszerű eszme és annak éltetői elbuknak és kifordulnak önmagukból.
@Frau Untermensch4: " majd jön a 8.pont is: fogamzóképes férfiak és nők szaporítókertbe kapnak behívót, amit csak akkor hagyhatnak el, ha teljesítették a kvótát :)"

Én tegnap olvastam egy közbeszerzési értesítőt, ahol az EEMI 100 000 darab vérvételi szerelékre írt ki beszerzést.. te, ezek arra készülnek, hogy az ellenzék vérét vegyék.. azt hiszem, ideje becsomagolni a bőröndöket..de nem tőlem hallottad!

Womb Raider 2019.03.08. 07:55:51

@Untermensch4: Kac-kac-kac.... The Handmaid's Tale...

s m 2019.03.08. 15:34:00

@Untermensch4: "Nálam az "elég jól tud angolul" -rész hiányzik."

És mi az akadálya annak, hogy az "elég jól tud angolul" rész ne hiányozzon nálad? :)

Untermensch4 2019.03.09. 06:51:26

@s m: Lustaság és dekoncentráltság. És lustaság. :)

s m 2019.03.11. 17:57:02

@Untermensch4: Van olyan módszer, amivel alvás közben is lehet tanulni. :)

Frau Untermensch4 2019.03.12. 14:41:20

@s m: Alvás közben álmodjon - velem :)

Frau Untermensch4 2019.03.12. 17:51:06

@Diorella Queen: SM? Miért kérném SM-et magázva, hogy álmodjon velem? :O
Untiról volt szó, hogy alvás közben lehet angolt tanulni, erre írtam, hogy inkább álmodjon velem alvás közben

Untermensch4 2019.03.12. 19:37:13

@Frau Untermensch4: Akkor majd ha horkolok, olvass fel angol szavakat amíg abba nem hagyom. :) Német is jöhet, natürlich. :D

Untermensch4 2019.03.12. 19:43:22

@s m: Szkeptikus vagyok ugyan mert nagyon mélyen alszok de mégis milyen módszer?

Diorella Queen 2019.03.12. 19:46:44

@Untermensch4: de mégis milyen módszer?

Én tudom, mert láttam amikor sm angol könyvvel takarózott és matek függvénytáblázatot tett a feje alá!

s m 2019.03.13. 14:02:05

@Untermensch4: "Szkeptikus vagyok ugyan mert nagyon mélyen alszok de mégis milyen módszer? "

www.hazipatika.com/eletmod/tudomanyos_erdekessegek/cikkek/tanuljon_nyelvet_alvas_kozben/20161202124410

"Akkor majd ha horkolok, olvass fel angol szavakat amíg abba nem hagyom. :)"

Itt közel jártál! :) A módszer lényege, hogy miközben alszol, Neytiri sugdosson a füledbe angol szavakat! :)
Kitalálhat egy történetet is, amiben ketten szerepeltek, így alvás közben is együtt lehettek. :)

Frau Untermensch4 2019.03.13. 15:45:59

@s m: már csak az a bökkenő, hogy én alszom el előbb :D
Így most ki kell képeznem magam álmomban beszélőnek, és akkor a dolog tökéletesen fog működni :)
Akcentusom is átveszi, gondolom. Talán a hangszínemet is :)
Ó, be jó lesz :D
Mondjuk a fül látása időnként apró harapásra ingerel és akkor lehet, hogy felébred mondat a mondat közepén, akkor éber állapotába kell többször kimondanom a befejezést biztos :)